Düzenleme butonu olmadığı için tekrar yazayım, ben son yazını görmedim Hakan Abi. Aynı düşüncedeyim, üstteki yazıda da hemen hemen aynı şeyleri yazmışız.
Düzenleme butonu olmadığı için tekrar yazayım, ben son yazını görmedim Hakan Abi. Aynı düşüncedeyim, üstteki yazıda da hemen hemen aynı şeyleri yazmışız.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Haluk Yıldırım Galatasaray Cafe Crown'da
Galatasaray Cafe Crown, basketbolcu Haluk Yıldırım ile anlaşmaya varmıştır. Haluk Yıldırım'a sarı kırmızılı forma altında üstün başarılar diliyoruz.
Bilgi: Haluk Yıldırım
Beko Basketbol Ligi’nin en tecrübeli oyuncularından biri olan Haluk Yıldırım, 1972 yılında Bursa’da doğdu. Basketbola Adana’da Güney Sanayi takımında başlayan Yıldırım, ilk transferini 1989 yılında Beslen’e geçerek yaptı. Bir sezon Beslen forması giyen Haluk Yıldırım, 1990 yılında transfer olduğu Ankara TED Koleji’nde üç sezon forma giydi.
1993 yılında kurulan Ülkerspor’un kurduğu güçlü kadroda yer bulan Haluk Yıldırım, 10 sezon boyunca Ülkerspor formasını taşıdı. Ülkerspor forması altında (1995, 1998, 2001) üç lig şampiyonluğu yaşayan Yılıdırım, 2004 yılında kanser hastalığına yakalandı ve tedavisi sürecince basketboldan ayrı kaldı. 2004-05 sezonunda basketbola Beşiktaş forması ile dönen tecrübeli oyuncu, Beşiktaş’ın play-off finali oynamasında büyük katkısı oldu.
2005-06 sezonu başında Türk Telekom ile anlaşan Haluk Yıldırım, sezonu 10,1 sayı ortalaması tamamlayarak kariyerindeki en iyi sezonu yaşadı. 2007-08 sezonunda bu kez Türk Telekom forması ile play-off finali oynayan Haluk, üç farklı takımla final oynama başarısını göstermiş oldu. 2008-09 sezonu başında Beşiktaş Cola Turka’ya dönen tecrübeli oyuncu aynı sezonu 8,0 sayı, 2,7 asist ortalaması ile tamamladı. Geçtiğimiz sezon da Beşiktaş Cola Turka forması giyen Haluk Yıldırım, süre aldığı 30 maçta 7,5 sayı ve 3,5 asist ortalamasını yakaladı.
Özellikle yaptığı sert savunma ile rakiplerini yıldıran Haluk Yıldırım, kısa forvet pozisyonunda oynuyor. 2.00 metre boyundaki başarılı sporcu, bugüne dek 250’nin üzerinde milli maça çıkmayı başardı.
Bir basketbol forumuna aynen şunu yazdım:
"Her yıl bir forma kendime, bir forma çocuklarıma alırım. Asla ve asla bu formaların ardında Emre Belezoğlu ismi yazmaz; Tümer ismi yazmaz. Ama trübünde ve ekran başında mücadelesini alkışlarım. Aldığı paranın hakkını vermesini isterim sadece... Performansına göre değerlendiririm. Şu durumda protesto etmenin kime ne faydası var?
Yani şimdi "Kaya sen bizim herşeyimizsin" diye onu çağıracak, omuzlara alacak değiliz. Ama yuhalamanın da anlamı yok; bu saatten sonra... İhtiyacımız olan bir transferdi; bundan sonra performansına göre değerlendireceğiz."
Aynı forumda bir başka konuya da şunu yazdım:
"Duygularım: Onunla gelecek başarı şöyle dursun...
Aklım, mantığım, kazanma arzum: "En doğru hamleyi yaptık. Amaç başarıysa, Rasim Başak gibi "ölümüne" Fenerli ama vasat oyuncularla değil, Kaya gibi özel bir yetenekle hedefimize ulaşabiliriz."
Kaya Peker Fenerbahçe'ye geldi, hayal kırıklığı yaşıyorum.
Kaya'dan daha önemlisi Oğuz Savaş'la yeniden kontrat yenilenmesi oldu. Çıkan bir ton olumsuz haberden sonra artık Oğuz elimizden gitti gözüyle bakmaya başlamıştım. Yani Oğuz yeni bir transfer gibi keyif verdi.
Eğer Semih Erden'den de -tıpkı Oğuz gibi- bir son dakika geri dönüş müjdesi alırsak herşey çok daha harika olacak... Bir an düşünelim:
-Enes'i geçen yıl kaçırdık.
-Ömer Aşık'la ipler koptu.
-Oğuz Savaş Efes Pilsen'e gidiyor.
-Semih Erden NBA'e gidiyor.
Ve ligde yabancı sınırlaması var. Ve biz Şampiyon ünvanımızı korumak için zorlu bir savaş vermek zorundayız. Bu da yetmezmiş gibi artık Avrupa'da başarı bekleniyor. Şimdi bu şartları gözönüne alıp, Kaya Peker ile ilgilenmemek mümkün müydü?
Tam tersi durumda bir haberi düşünelim:
-"Oğuz Savaş Efes Pilsen'e transfer oldu. Ayrıca Kaya Peker'de Efes'te kalıyor. Kulübüyle kontrat yeniledi."
Daha mı iyi olacaktı?
Duygularımızı içimize atma zamanı... Bu bir yöneticilik başarısıdır. Bugün olanların tam tersi yaşanabilirdi? Böyle bir durumda camia olarak yaşayacağımız karamsarlığı tahmin edebiliyor musunuz? Düşünmek bile istemiyorum. Hele Semih'in durumu netleşmemişken...
Hayırlı olsun. İnşallah her iki oyuncudan da gerekli katkıyı alırız.
Evet Kaya'yı günahım kadar sevmiyorum ama bu transfer çok iyi oldu. Hem pota altımız güçlendi hem de Efes en önemli uzununu kaybetti. Ayrıca kulübünü mahkemeye veren Ömer Aşık'dan bin kat iyidir Kaya Peker.
Taraftarın bence fazla da söz hakkı yok basketbolda. Takıma ne kadar destek veriyorlar, derbilerde ve final serisi haricinde salonun ne kadarı doluyor? Euroleague maçlarında 1000-2000 seyircinin olduğu maçlar oldu. Futbol takımında mesela tepki geldiğinde anlarım çünkü en az 30 bin oluyor seyirci en iddiasız maçta bile.
Bu nedenle yönetimin ne yapsa, kimi getirse hakkıdır diyebilirim. Belki Tanjevic'ten kurtulmamız ve Aydın Örs'ün gelmesiyle salonda yer alan taraftar sayısı da artar, takımla taraftar direk etkilemşimde olur, Kaya'nın da olumlu katkılarını görerek (olursa) hakettiği desteği verir.
"YÜCE ATATÜRK"
Efes Pilsen'de Shumpert - Kasun ve Charles Smith yollandı takımdan..
Mario Kasun'uda alsak hiç fena olmaz hani : )
-----------------------------------
Beşiktaş Cola Turka'dan tanıdığımız Mehmet Yağmur, Türk Telekom'la sözleşme imzaladı.
Efes Pilsen, Türk Telekom'dan Erwin Dudley ( Ersin Dağlı )'yla 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Galatasaray Cafe Crown'dan Can Akın ve Murat Kaya, Olin takımıyla anlaşmak üzere.
Last edited by KaPaLı : 25.Haziran.2010 at 16:53
Mesaj düzenlme aktif olmuş olması lazım, ilk mesajı düzenleyebilirsin İsmail.
"YÜCE ATATÜRK"
Zaman sınırı olabilir, o kadarını bilmiyorum, başka bölümlerde de uzun süre yazmayınca düzenleme kalkıyorsa, benim yapabileceğim bir şey yok.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Semih Erden Boston Celtics ile görüşüyormuş. Yönetim izin vermiş, üstüne birde - işler yolunda gitmez ise döneceğin yer yine burasıdır - demiş.
ALINTI:
Kaya Peker... Türkiye’nin pozisyonundaki en iyi isimlerinden bir tanesi. Ama yıllardır gerek Efes Pilsen’de gerekse Beşiktaş Cola Turka’da oynarken neredeyse her Fenerbahçe maçında büyük tepkilere maruz kaldı, geçtiğimiz sezonun final serisinde, sarı-lacivertli bir grup taraftar sahaya girerek yıldız oyuncuya saldırdı. Şimdi ise çok radikal bir karar aldı, kendisini ısrarla isteyen Fenerbahçe Ülker’in teklifini kabul edip, 2 yıllık imzayı attı.
İşte bu imza Fenerbahçe taraftarlarının da ikiye bölünmesini sağladı. Bir kısım yıllardır tepki gösterdikleri oyuncunun transfer edilmesine şiddetle karşı çıktı. Taraftar sitelerindeki forumlarda ‘Nasıl alırsınız bu adamı... Bari Işıl Alben ve Kerem Gönlüm’ü de alın... Seneye Ergin Ataman takımın başına geçerse şaşırmam artık...” derken, bir kısımsa büyük hedeflere ulaşmak için bu transferin gerekli olduğunu savundu ve “Aydın Örs transfer ettiyse vardır bir bildiği... Tümer Metin ve Fatih Akyel için de bunlar söylenmişti... Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak, Kaya için de o gün geldi...” ifadelerine yer verildi.
Sırada yabancı var
Öte yandan Fenerbahçe Ülker’in transferi bir yabancı oyuncu daha aldıktan sonra bitireceği, bu ismin de Semih Erden’in durumuna göre netleşeceği öğrenildi.
Semih, Boston’da kalmaya karar verirse 5 numara, Fenerbahçe’ye dönerse ise forvet transferi yapılacağı öğrenildi.
Kaynak:TürkBasket.Com
Fenerbahçemi mahkemeye veren Ömer Aşık mı? Kaya Peker mi? Kesinlikle Kaya Peker. Bir gün herkes FenerbahçeLi olacak ve o gün Kaya için geldi. Biz taraftar olarak arkasında olursak çok başarılı olacaktır.
Dopingsiz'de ne kadar iyi oyuncu olduğunu Ataman'a göster biz senden daha başka birşey istemiyoruz.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Enes gitti. Türk basketbolunun yıldızı olabilecek bi adam. Ki hiç uzak değil bu. Ne bir lira bi para kazandın nede bi gram fayda alabildin.
Ömer Aşık gitti. Çok geliştirdi kendini. Yaptığı bloklarla tanıdım ben onu. İlk geldiği zamanı hatılıyorum. O zamanda belliydi bi yerlere geleceği. Oda fazla kalmadı. O da gitti gider. Hiç yoktan onu izledikte faydalandık bir nebze. Ama ne kazandın. Cevap: Hiç bir şey.
Semih'de gider. Partizandan almıştık yanılmıyosam. Hiç unutmam yeni geldiği zamanları bi Galatasaray maçında 17 ribaund almıştı. Damir'den sonra en sevdiğim adamdır takımda.Bi profesyonel basketçiden çok bi Fenerbahçeli gibi oynuyodu. Bir taraftar gibi oynuyodu.İstemem gitmesini. Ama giderse eldende pek bişey gelmez zaten. NBA istedikten sonra el kol bağlı.Ne düzendir bilinmez ama ne kazandın cevap yine hiç bir şey.
Bari Damir'de gitsinde daha baskette izlemeyeyim.
Andrew Wisniewski Efes Pilsen'de...
Efes Pilsen Maccabi Tel Aviv’in başarılı oyuncusu Andrew Wisniewski ile anlaştı. Guard pozisyonunda oynayan Amerikalı oyuncu 29 yaşında ve 1.91 metre boyunda.
Centenary Koleji’nden 2004 yılında mezun olduktan sonra Sırbistan’ın Kızılyıldız takımının yolunu tutan Wisniewski, bir sezon sonra Almanya’nın Telekom Baskets Bonn takımında görev aldı. Burada da bir sezon oynayan Amerikalı oyuncu 2006-07 sezonunda İtalya’nın Snaidero Udine takımına transfer oldu. Kasım 2006’da Hırvatistan’ın Cibona Zagreb takımına geçen Wisniewski, 2007-08 sezonunda Rusya’nın Ural Great, 2008-09 sezonunda Rusya’nın Spartak St Petersburg ve geçtiğimiz sezon da İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımlarında forma giydi.
2005-06 sezonunda 20.6 sayı ortalaması ile Almanya Ligi’nin sayı kralı olan başarılı oyuncu, 2006-07 sezonunda Cibona Zagreb ile Hırvatistan şampiyonluğu yaşadı ve Hırvatistan’da “yılın savunmacısı” seçildi. Geçtiğimiz sezon İsrail Kupası’nı kaldıran Maccabi Tel Aviv’de 11 sayı ve 9 asistlik performansı ile finalin “MVP”si seçildi.
İsrail Ligi’nde geçtiğimiz sezon 21 karşılaşmada görev alan Wisniewski 20.8 dakika ortalama süre alarak 9.7 sayı, 2.6 ribaunt, 3.1 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları ile mücadele etti.
Avrupa Ligi’nde oynadığı 20 karşılaşmada da ilk beşte sahaya çıkan Wisniewski 8.8 sayı, 2.8 ribaunt, 2.5 asist ve 0.9 top çalma ortalamaları tutturdu.
Avrupa Ligi’nde Top 16 Turu’nda Efes Pilsen ile Maccabi Tel Aviv F Grubu’nda birlikte yer alırken; Wisniewski İsrail’de oynanan ilk karşılaşmada 5 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist, İstanbul’da oynanan karşılaşmada ise 5 sayı ve 3 ribaunt kaydetmişti.
Efes Pilsen Andrew Wisniewski ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
----------------------------------------------------------------------------------------
Efes Pilsen dün Maccabi'nin oyun kurucusu Andrew Wisniewski'yi transfer ettiğini resmen duyurunca hemen aklımıza Kerem & Ender ikilisinden birinin gidebileceği ihtimali gelmişti. Bu merakımızı gidermek için aradığımız Engin Özerhun böyle bir durumun olmadığını, koç Perasovic'in üç oyuncuyu beraber kullanmak istediğini belirtti. Kerem'i 2 numarada da kullanabileceğine inanıyormuş koç Perasovic, ki mantıklıdır. Ama Wisniewski transferinin asıl çıkış noktası elbetteki de takımın savunma parametresini arttırmak.
Kendisi 2005-06 sezonunda Almanya'da sayı kralı olmuş olsa da hemen bir sonraki sezon daha sert bir lig olan Hırvatistan'da yılın savunmacısı seçildi. Zaten son dönemde öne çıkan yönü de işin savunma tarafında hep. Hem Kerem'in hem Ender'in veremediği sertliği takıma vermesi isteniyor. Ayrıca genel anlamda düşünüldüğünde Rako, Cenk, Dudley gibi isimlerle iyice yumuşak bir takım konumuna giren Efes Pilsen için işin savunma yönüne eğilmek kaçınılmaz bir gerçek. Gerçi ben hala o pozisyonun biraz şişkin olduğuna inanıyorum. Sinan ve Rako'nun da gerektiğinde top getirebildiği bir ortamda 3 adet saf oyun kurucu fazla gibi. Salsabasket özel.
Üçlük canavarı geliyor
Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, transferde de fırtınalar estiriyor. Engin Atsür, Kaya Peker ve Marko Tomas gibi starları renklerine bağlayıp gücüne güç katan, sözleşmesi biten ve Efes Pilsen tarafından da ısrarla istenen Oğuz Savaş'ı kadroda tutmayı başaran sarı-lacivertli ekip, Real Madrid ile yollarını ayıran Darjus Lavrinovic'in işini de bitirmek üzere.
Üçlük canavarı
Litvanya Milli Takımı'nın da en önemli isimleri arasında yer alan dev oyuncu ile görüşmelerde büyük aşama kaydedildiği ve küçük pürüzlerin de giderilmesinin ardından resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi. 31 yaşında ve 2.12 m. boyundaki Lavrinovic, kariyerine ülkesinin Alytus Alita takımında başlamış, Zalgiris Kaunas, Unics Kazan, Dinamo Moskova ve son olarak da Real Madrid formaları giymişti.
Boyalı alanı çok iyi kullanabilen ve ribauntlarda etkili olan yıldız basketbolcunun en önemli özelliklerden birisi de üç sayılık atışlardaki yüksek isabet oranı olarak biliyor.
Hakan abi Siskauskas demiştik ama Lavrinovic geliyomuş :]
Tofaş forması giyen Nezih Özbakır Ted Kolejlilerle anlaşmış.
-----------------------------------------------------------------------------
Seth Deliboa Olin Gençlik'te. Skyliners takımında oynamış daha önce.
Galatasaray Cafe Crown'da oynayan Eren Beyraz, Erdemir'le anlaşmış.
Türk Telekom 4 yeni yabancıyla anlaştı. Heiko Schaffartzik, Larry Owens , Diamon Simpson, Marquis Gilstrap gelen oyuncular.
Galatasaray Cafe Crown Bornova Belediye'den Josh Shipp'le anlaştı.
Yalçın Azizmahmutoğulları Ted Kolejlilerle anlaşmış.
4 numara pozisyonu için alınabilecek en büyük en iyi oyuncu Lavrinoviç. Hadi bakalım umarım gelir.
Şöyle Eren Beyaz gibi adamlar transfer listelerinde dönüyor ya uyuz oluyorum yahu
Senelerdir Eren Beyaz Valentin Pastal falan salın artık gidin evinizde oturun yahu !
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Lavrinoviç seneye FenerBahçe'de izlicez sanırım.
Lavrinoviç... Muhteşem olur. İçeriden oynar, dışarıdan şut atar. Müdafaada kısanın üzerine çıkar, uzunla eşleşir. Olabilecek en iyi hamleyi yaparız. Erkek basketbolunda bu şartlarda, bu piyasada, bu bütçeyle bundan iyisi can sağlığı... Avrupanın en önemli birkaç powerforvetinden birisi... (Bir ara Nilsen ismi geçiyordu. Ama Lavrinoviç sözkonusuysa Nilsen'in esamesi okunmaz. Ki Nilsen bile çok şey katacak kapasitede birisiydi. Ama Lavrinoviç başka... Siena'da oynayan ikizini alsak da olur ama biz Madrid versiyonunu alıyoruz... Bence bu versiyonu daha iyi...Keşke, Lavrinoviç'lerden biri gelsin de...)
Abi ikiziyle beraber tehlikeli olurlarBizim basın şimdi bile bol malzeme çıkaracakken ikizide olsa kimbilir neler uyduracaklar. 2 oyuncu daha önce şanssız bir olaya karışıp 2 yıl hapis cezası almışlar..
Muratcan Güler Antalya Büyükşehir Belediye'yle anlaştı.
Pana'lı Mike Batiste isimleride var ortalıkta.
Emir Preldzic Türk vatandaşı olmuş kesin olarak. Vidmar'ın gönderilmesi gündemdeymiş. Çok sevinirim böyle birşeye. Onun yerine skorer oyuncu alınabilir. Zaten Spahija'da 2 tane uzun oyuncu arıyoruz demiş.
Michael Batiste'nin başarıları;
* Won 7 Greek Championships (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010)
* Won 5 Greek Cups (2005, 2006, 2007, 2008, 2009)
* Won 2 Euroleague Championships (2007, 2009)
* Won 2 Triple Crowns (2007, 2009)
* 5x Greek All Star Game (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)
* Greek League MVP (2010)
Zamanında Alen Iverson'da hapis cezası almış; NBA'e gelmeden önce... Paul Pierce zamanında bir bar kavgasında boynundan bıçaklandı, felç olma riskinden döndü ve adını NBA efsaneleri arasına yazdırdı. Hatta NBA tarihinin en şaklaban ama en muhteşem efsanelerinden "sir" lakaplı Charles Barkley geçen yıl ufak bir kabahat işledi (sanırım trafik suçu) ve mahkeme galiba dört gün pembe donla dolaşma cezası verdi. Bunlar çok sorun değil...Ben takımla uyumuna ve sahada ne kadar kazanmaya odaklı oluşuna, limitinin ne kadarını vereceğine bakıyorum. Kendi pozisyonunda alınabilecek en iyi iki veya üç isimden birisi...
Darius Lavrinovic Fenerbahçe Ülker’de
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Real Madrid’in Litvanyalı pivotu Darius Lavrinovic’i renklerine kattı.
31 yaşında ve 2.12 metre boyundaki tecrübeli pivot, geçtiğimiz sezonu Real Madrid’de 11.1 sayı, 4.5 ribaund, 1.2 asist ve 1 top çalma ortalamalarıyla kapatmıştı.
Yıldız Basketbolcumuzun imza töreniyle ilgili bilgi, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Aman tanrım aman tanrım. En ihityaç duyduğumuz bölgeye inanılmaz bir transfer yaptık. Bu sene Final-Four oynamamamız için hiç bir neden yok =)
İşte İsmail... Erkek basketbolunda da mevcut transferleri beğenmekle birlikte daha flash transfer istiyordun. Al sana flash... Bu bölgeye bundan iyisi Dirk Nowitzki olur...![]()