E o zaman tartışmanın anlamı yok çünkü 'sence' doping yapmış. Bence de yapmamış birbirimizin fikrine etki etmeyeceğimize göre bunu tartışmanın anlamı yoktur.
Senin ya da benim fikirlerim, başta doping yapmış olduğuna inanıp sonradan transfer olduğunda dönenlerden ya da doping yaptığına inanmayıp Fenerbahçe'den geldiğinden dolayı fikrini dopingli diye değiştirenden iyidir.
Taurasi ile şampiyon olmaktansa, bu seneki kadro ile ikinci olmayı tercih ederim![]()
Dee kimse ile anlaşmamış, çok yüksek para istiyormuş. Kimse karşılayamaz sanırım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
NTVSpor'da İsmail Şenol söyledi, anlaşmış, gün içinde de resmi açıklama yapılması bekleniyormuş. Kötü oldu.
Taurasi kesin gitmiş galiba.Üzülmedim desem yalan olur.
Bu skandalın 3 tarafı vardır:
-Baştan beri yazdıklarımıza kulaklarını tıkayan Fenerbahçe yönetiminin tarihe geçecek acz ve gaflet hali... Her zaman dediğim gibi, kriz yönetme konusunda oylama yapılsa sondan üçe kalırız. Baştan beri ama baştan beri yanlış idare edilen bir kriz... Şekip Mosturoğlu, Semih Özsoy gibi vasıfsız tiplerle bu kadar oluyor.
-Galatasaray cephesi: Taurasi dopingli çıktı denildiğinde adeta zil takıp oynayan, forumlarında, bloglarında, taraftar sayfalarında, sokakta, trübünde ona yapılmadık hakareti bırakmayan, karikatürler çizen, maçlarda pankrat açan Galatasaray taraftarının ekseriyetinin birden bire çark etmesi... Hatta Hacettepe tahlil sonuçlarını geri çektiğinde dahi ikna olmayan ve "Aziz bastırdı, sonuçlar geri çekildi" diye yazmaya devam eden, şampiyonluğumuz sonrasında dahi ona dil uzatmaya devam eden kitle... Artık nasıl sindirecekleri onların midelerinin hazım kapasitesine kalmış.
3-Diana Taurasi: 2. maddedeki realite ortadayken, kendisini açık arttırmaya çıkarması... Söyleyecek söz bulamıyorum.
Bu olanların tek mağduru ise ben ve benim gibi baştan beri onun suçsuzluğuna inanan, bu uğurda Fenerbahçe yönetimini, Hacettepe'yi, Federasyonu her platformda yerden yere vuran, onun aklanması için WADA nezdinde imza kampanyası başlatan ve hatta sırf ona inandığımı göstermek için aylarca profilime onun resmini koyan bir avuç Fenerbahçe taraftarıdır. Gerisi hikaye...
Çok hareketli bir sezon bizi bekliyor. Bu transferin misillemesi her branşa sıçrayacaktır. Buna eminim.
Orada da belirtilmiş çark edenler.
'Taurasi dopingli çıktı denildiğinde adeta zil takıp oynayan, forumlarında, bloglarında, taraftar sayfalarında, sokakta, trübünde ona yapılmadık hakareti bırakmayan, karikatürler çizen, maçlarda pankrat açan Galatasaray taraftarının ekseriyeti' denmiş. Dikkat ederseniz tüm Galatasaray taraftarı, hatta bunları yapan Galatasaray taraftarının tamamı denmemiş.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Biz çikolata prensesimizi istiyoruz...
Ben baştan beri onun doping yaptığına inanmıyordum... Hacettepe'ye ve yönetimimize tekrar bir selam gönderdim....
Galatasaray Medical Park, büyük bir transfere imza attı. Sarı kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen ABD’li yıldız Diana Taurasi’yi renklerine bağladı.
Galatasaray Medical Park, kadın basketbolunun en önemli isimlerinden Diana Taurasi'yi kadrosuna kattı.
Fenerbahçe yönetimi, kadın basketbolunun en büyük isimlerinden Diana Taurasi'yi, astronomik bir ücret talep etmesi nedeniyle, yeniden kadrosuna katmaktan vazgeçmişti.
Bunun üzerine, Fenerbahçeli Penny Taylor ile aynı kentte forma giymek isteyen Taurasi, Galatasaray yönetimine mesaj gönderdiği ve iki tarafın anlaşma sağladığı belirtildi.
Fenerbahçe yönetimi, doping skandalı sonrası takımdan ayrılan Diana Taurasi'yi, yeniden kadroya katmak için, yıldız oyuncu ile bir süredir görüşmelerde bulunuyordu. Ancak Türkiye'den kırgın ayrılan Taurasi, yeniden sarı-lacivertli formayı giymek için, prim ve astronomik bir ücret talebinin yanı sıra birçok özel istekte bulundu.
Daha önce Penny Taylor ile yeniden anlaşan sarı-lacivertli yönetim, Taurasi'nin, ücretini neredeyse 2 katına çıkarması üzerine, transferden vazgeçme kararı aldı. Bunun üzerine, yakın arkadaşı Penny Taylor ile aynı şehirde oynamak isteyen Taurasi, sarı-lacivertlilerin ezeli rakibi Galatasaray'a gelebileceği mesajı gönderdi.
Dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Taurasi'yi transfer etme fırsatı yakalayan Galatasaray yönetimi, ABD'li oyuncuyla anlaşma sağladı.
http://www.ntvspor.net/haber/basketb...medical-parkta
Helal olsun bizimkilere büyük transfer yapmışlar...
Diana Taurasi Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park, WNBA takımlarından Phoenix Mercury forması giyen ABD'li forvet Diana Taurasi ile kesin anlaşmaya vardı.
Şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayabilen 1.83 metre boyundaki Diana Taurasi, geçtiğimiz sezonun bir bölümünde Fenerbahçe'de oynamıştı.
Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
www.galatasaray.org
Bu inanilmaz bir haber gercekten inanilmaz. Yonetimden giderayak boyle bir sey beklemezdim acikcasi. Augustus da kalsa muthis olur aslinda.
Bayan Basketbol takımımız eski oyuncusu Diana Taurasi’nin son derece talihsiz ve kamuoyunca malum nedenlerden dolayı aramızdan ayrılmasının ardından kendisi ile irtibatımızı bir an dahi kesmedik. Hem doping skandalı konusunda kendisinin ve kulübümüzün haklarını savunmak hem de yeni sezonda kendisinin yeniden Fenerbahçe forması giyebilmesi adına görüşmelerimizi yürüttük. Ancak belirli bir noktadan sonra Diana Taurasi’nin yeniden kulübümüz formasını giymek adına öne sürdüğü şartlar kabul edilemez bir noktaya ulaştı. Gerek idari gerekse basketbol şubemizin kararları ve idaresine yönelik kabul edemeyeceğimiz bir takım talepleri nedeniyle Taurasi ile anlaşma sağlanması imkansız bir hale geldi. Bir süre önce Taurasi belirli bazı taleplerinden vazgeçti. Bunun üzerine kulübümüz tarafından kendisine yıllık 1 milyon 100 bin dolarlık nihai bir teklif sunuldu. Ancak menajerler bu teklifimize zamanında yanıt vermek yerine bunu mevcut fırsatlar için bir pazarlık enstrümanı olarak gördüler ve bu şekilde hareket ettiler. Kendilerine tanınan makul süre içerisinde Taurasi’nin teklifimize yanıt vermemesi ve menajerlerinin ve sporcunun yaşanan süreçte gösterdikleri tavırlar, talepleri ve yaklaşımları dolayısıyla Taurasi’nin artık kulübümüze hizmet etmesinin mümkün olamayacağına kanaat getirmemizden dolayı kendisi ile anlaşma yapmaktan vazgeçtik.
Spor kamuoyuna duyurulur,
Fenerbahçe Spor Kulübü
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=24465
Aman Hakan abi görmesin.
15 satır civarı Şekip Mosturoğlu , 10 satır civarı Hacettepe bekliyorum abi senden![]()
.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Yazdım, yazdım. Bir kitap çıkar. Ama burada değil... Çünkü buraya uygun normal birşeyler yazmam mümkün değil. Sırasıyla:
1-Taurasi
2-Aziz Yıldırım
3-Didem Akın
4-Semih Özsoy
5-Şekip Mosturoğlu
6-Penny Taylor
Hepsi hakkında yazdıklarımı toplasan Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sı kadar kalın bir kitap çıkar.
Benim süreci baştan beri en yakından takip eden kişilerden birisi olarak vicdanım rahat. Gelişmeler şaşırtıcı değil. Tabii fenerbahce.org'un her dediğine -haşa- ayet gibi iman eden birisi olsaydık, şok olabilirdik. Fakat bazı şubelerin nasıl çiftlik gibi idare edildiğini yakınen bildiğimizden hiç şaşırmadık.
Kulübü son tavrıyla suçlamıyorum. Bilakis, Taurasi aklandıktan sonra onu kazanmak için ellerinden geleni (en azından maddi olanaklar açısından) yaptılar. Ama kriz baştan yanlış idare edildi. Ne gibi yanlışlar yapıldığını da bu forumda ilgili konularda uzun uzadıya yazdığımızı hepiniz hatırlayacaksınız. Daha ilk gün, B numunesi açılmadan şunu demiştik: "Yapmayın, başkalarına şirin görünmek ve 'aferin Fenerbahçe'ye, dopinge karşı sıfır toleranslılar' diye övgü almak için eyyam yapmayın, bu kızın kontratını feshetmeyin, popülizm uğruna bunu yapmayın" dedik. "Alın kızı ve geçin kameraların karşısına, biz ona inanıyoruz, kaç sene ceza alırsa alsın, cezası bittikten sonra onunla devam etmek istiyoruz diye kameralar karşısında kontrat uzatmayı teklif edin" dedik. "Bir kere kontratını feshederseniz bir daha rüyanızda görürsünüz" diye ekledik. Sakalımız yok ki, sözümüz dinlensin. Uzatsam iyi olacak.
Şimdi ben beklerdim ki, Fenerbahçe kulübü o kıytırık basın toplantılaından birisini yapmak yerine kameralar eşliğinde;
1-Hacettepe'yi,
2-Turgay Atasü'yü (basına yaptığı açıklamalar nedeniyle)
3-Bu süreçte Taurasi'yi her kılığa sokan ve onun şahsında Fenerbahçeyi dopingci ilan eden bazı Galatasalılara ait bloglara ve forumlara... (kulübün ve Diana'nın kişilik haklarına hakaret ettikleri gerekçesiyle)
Ayrı ayrı mahkemeye versin ve çok yüksek tazminat davaları açsın. İnternet sitelerini de mahkeme kararıyla kapattırsın. Hangisi yapıldı? Hiç. Peki Aziz Yıldırım "çok ağır hesap soracağım" diye mangalda kül bırakmıyordu. Kime ne sordu? Vesaire, vesaire... (Taurasi bu süreçte 80.000 dolarlık avukat ücretini dahi cebinden ödemiş...)
Eğer Galatasaray bu kadrosuyla önümüzdeki sene Euroleague'de final-four oynarsa asıl gürültü o zaman kopacak ve Aziz Yıldırım bunun altından kalkamayacaktır. Artık eyyamcılığın ve popülizmin kralını yapan Şekip'le ne bahaneler uydururlar ve resmi siteden insanları kandırmaya devam ederler, bakıp göreceğiz.
Taurasi tarafına gelince... Yazmaya başlarsam ceza alırım. Zaten başka yerlerde yazacağımı yazdım. Tekrar ediyorum: Bizi reddetmesine birşey dediğim yok. Ama süreç boyunca ona destek olmaya çalışan taraftarları çiğneyerek, süreç boyunca ve hatta aklandıktan sonra dahi çamur atmaya devam edenlerin safına geçmesi... Aylarca onun resmini profilinde kullanmış ve lehinde yüzlerce sayfa yazmış birisi olarak bende oluşan Taurasi nefretini tahmin edebiliyor musunuz? Hiç ama hiç kimseye duymadığım kadar tarifsiz bir öfke bu.
Şimdi ne yapmalı?
Bir kere tutarlı davranmalı ve Penny Taylor'ın kontratı feshedilip kapı önüne konulmalı... Bu arada geçen yıl Diana'nın ardından çekip giden Penny Taylor, kurallar gereği bizim dışımızda bir takımda oynama şansına sahip değildi. Yani bize eli mahkumdu. Biz ise bizi bırakıp giden ve final-four dışında kalmamıza neden olan bu davranışı sineye çekip, kucak açtık. Sandık ki, Penny gelirse dayanamaz ve ardından diğeri de gelir. Evet geldi ama boğazın diğer yanına... Açıkçası biz Penny'nin elinin bize mahkum oluşunu Diana'yı geri getirmek için koz olarak kullandık ama elimizde patladı. Eğer Penny'e opsiyon kullanmasaydık ve transfer izni verseydik, ne bugün Penny 1 yıl "hiç istemediği halde" bizde oynamak zorunda kalacaktı; ne de Diana onun peşine düşüp Galatasaray'a gelmeye mecbur olacaktı.
Şimdi artık tutarlı olma, dik durma zamanı. Bu iş Dallas dizisini bile aştı. Bırakın getirisini ve götürüsünü... Önce Penny'i kapı önüne koyun. Galatasaray'ın yabancı kontenjan hakkı doldu. Artık bizden alacağının 1/5'ine Beşiktaş'a mı gider, İstanbul Üniversitesine mi? Onların sorunu. Şu işi kökten çözelim. Biz bize yeteriz.
Kabul edin artık doping kullanmış işte ...
Az empati kurunca düşünüyorum da Fenerbahçeli arkadaşlarım yönetime ne sallasalar yeridir gerçekten.