Zaten rahat bi şekilde kazanmamız gereken bir maçtı ve öylede oldu,3-0 kazandık. Ama oyunu beğenmedim,defansta hala açıklar var -ki Kazakistan gibi bir takım bile 3-4 kere iyi geldi ama Onur formundaydı yineHamit'in golü olağanüstüydü bu arada...
Zaten rahat bi şekilde kazanmamız gereken bir maçtı ve öylede oldu,3-0 kazandık. Ama oyunu beğenmedim,defansta hala açıklar var -ki Kazakistan gibi bir takım bile 3-4 kere iyi geldi ama Onur formundaydı yineHamit'in golü olağanüstüydü bu arada...
Rahat kazanacagimizi bekliyordum zaten.Cok iyi oldu bu mac.Hamit'in golu mukemmeldi.Tebrikler takimimiza..
maçın özeti = Hamit ne gol attı beaaavalla maçı izleyemedim sadece ilk 2 golü gördüm kazandık, mutluyuz. Önümüzdeki maçlara bakıcaz
Belçika maçı çok zorlu maç. Bizim için asıl test o maç olacak.
Screw you guys, I'm goin' home
Snejiderin de dediği gibi hiddink korner bugtan yararlanıyor olmaz ki böyle!Cidden hamit ne vurdu öyle ya
Maci izliyemedimKazaklar hic pozisyon buldumu ? Onur nasildi ?
Kazaklar 1-2 tane yan topta çok etkiliydi. Bunun haricinde bir tane frikik ve bir tane de uzaktan şutları vardı. Köşeye giden frikiği ve uzaktan şutu Onur iyi çıkardı.
Tuncay bu takımda en uçta oynayacak oyuncu değil. Tuncay normalde de çok top kaybı yapan oyuncudur, uçta oynadığında top kaybı daha artıyor. En kaliteli forvetimiz bana göre Mevlüt ama kadroda yok. Bugün çok iş düşmemesine rağmen Ömer güven veren bir oyun sergiledi. İlk defa milli formayı giyen bir oyuncu değil de milli formaya alışkın bir oyuncu gibiydi. Tabi böyle bir durumda tecrübesinin de etkisi var. Ortasahada Emre iyidi; yeri geldi sağ bek gibi kademeye girdi yeri geldi sol açık gibi soldan gidip ortaladı. Hamit birkaç pozisyonda rakip kaleyi zorladı, muhteşem gol attı.
Esasen bu maçı ölçü almak pek doğru olmayabilir. Sonuçta sahaya çıkan oyuncularımızın çoğu formsuz, yeni bir teknik direktörle çalışıyorlar, alışık olmadıkları suni çimde oynadılar, 26 dakikada 2 gol bulunca Belçika maçını da düşünüp fazla kasmadılar. Bu maçta önemli olan 3 puanla başlangıçtı. Salı günü kaliteli bir takım olan Belçika'yla evimizde yapacağımız maç bizim için daha iyi ölçü olacaktır.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Tuncay'ı yardımcı forvet olarak kullanmamız gerek. Yanına sırtı dönük oynayabilen bir forvet şart Nihat'ın yerine. Orta sahamız iyiydi. Aurelio biraz daha direnç kazanilirse daha etkili olacaktır. Ama o bölgede Aurelio'dan önce Selçuk İnan ve Necip Uysal'ın düşünülmesi daha doğru olur. Nuri Şahin'i de düşünüyorum o bölge için. Sabri sanırım sakatlığının etkisinden kurtulamamış henüz. Ömer Erdoğan'ı da geç bulduk tez yitirmeyiz umarım. O bölgede çok büyük sıkıntımız var. Ömer ne yaptığını, nasıl oynaması gerektiğini bilen bir oyuncu. Bazı pozisyonlarda Servet'i yönlendirirken gördüm. İkinci bir Bülent Korkmaz etkisi yaratabilir Milli Takımımızda.
Hiddink'in namı belli, itibarı belli, kariyeri belli. Kadroyu Oğuz Çetin'e yaptırtım kendi prestijini neden zedelesin? İddia edildiği gibi Oğuz Çetin'in yaptığı kadro başarısız olursa eğer, Hiddink'e bizden sonra görev verecek federasyonlar, kulüpler Hiddink büyük hoca, Türkiye'de kadroyu Oğuz Çetin yaptı mı diye bakarak iş teklif edecekler? Kariyerini sadece 1990'da tanıdığı ve beraber çalıştığı birisi için neden zedelesin?
UEFA Finali sunması iyi bir sunucu olmasını gerektirmez. O zaman iyi anlatmışsa da dün maçı katletti yorumcusuyla beraber. O an anlattığı maçtan çok TRT Haber'de ki iftar özel programından, Gözyaşları Sel Olmasın'dan bahsetti. Uykusuzluğum da vardı, maçın çoğunu yarı uykulu geçirdim onlar yüzünden.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Yahu ilk önce bu spiker 2-3 kez yanlış telaffuzda bulundu. Hakem autu işaret etti bu penaltı dedi, bizim oyuncumuza garip bir isim söyledi. Kısacası hiç beğenmedim.
Maça gelirsek takımıda beğenmedim oyunuda. Kazanmamız iyi oldu fakat bu takım böyle giderse ben gelecek adına umutlu konuşamam. Zaten Almanya havada karada bizide yener liderde olur ama 2. olabilmemiz de bu oyunla zor.
Maçı Ömer Üründül yorumladınasıldı kendileri
Hamit'in golünden sonra bi vöheeeyyyy duydum gibi geldi bana
![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Kazakların Gol Atmasını İstiyordum Ama Adamların Teknikleri Sıfır Ayağında Top Tutamıyorlar Biraz Becerir Gibi Oldular Onda da Bizim Savunma Kurgusu Afallaştı. Durum Pek Parlak Değil Bizim Açımızdan Çok Savruk ve Dağınık Görüntü Vardı Takımda. Bu Maç Aslında Yenilseydik Keşke O Zaman Sorunu Daha İyi Kavrarlardı. İlk Defa Bir Maçta Rakip Gol Atsın Diye UğraşıyordumAdamlar Sıfır Kabiliyetle Oynadılar Az Küfür Etmedim.
Ah Ulen Ah Saha Müthiş, Stat Müthiş Ama İçi Boş Bir Takım ve Oyun İnşallah Bir An Önce Gelişirler Kazak'ımız.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
3-0 gibi net bir skor var ama ortaya konan oyun aynı derecede net değil.Bu 2 takım arasındaki kalite farkından kaynaklandı.Böyle maçları kaybetmemiz lazım.Bu yüzden önemli bir galibiyet.Umarım Belçika karşısında daha iyi bir oyunla galibiyet alırız.Her maça final maçı olarak bakmalıyız.Sonra sıkıntısını çok çekiyoruz.
So what?
Saike
ben de oğuz çetin in orada işi nedir anlamıyorum. hangi kariyerle milli takım ekibine girmiş. tamam hadi fatih terim getirdi onu ekip olarak. şimdi ekip değişti. hala işi nedir?
Bu oyuncularla ilgili her türlü bilgi en ince ayrıntısına kadar klasör klasör vardır Milli Takımda. Sonuçta Hiddink Vietnam milli takımına gelmedi. Çoğu oyuncumuzu az da olsa tanıyorsa bile federasyonda ki bilgilerle haklarında ulema kesilir okudukça. Oğuz Çetin de yardımcı oluyordur, olmalıdır da görevi itibariyle. Fatih Terim ayrıldıktan sonra onun ekibi de istifa etti, Oğuz Çetin de dahil. Hiddink'in isteğiyle Oğuz Çetin tekrar yardımcı antrenörlüğe getirildi. Oğuz Çetin başarısız geçen teknik direktörlük deneyimlerinin ardından, deneyim kazanıp birşeyler öğrenebileceği ülkemizin en başarılı teknik direktörü olan Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi. Oğuz Çetin futbolla alakası olmayan birisi olsa ve bu göreve getirilse haklı olabilirsiniz. Ama Türk futboluna damga vurmuş isimlerden birisidir kendisi kimse inkar edemez sanırım. En azından yardımcı antrenörlük görevini, uzun süre kaptanlığını yaptığı takımda hakediyordur diye düşünüyorum. Teknik direktörlük deneyimlerinde başarısız olması eksikleri olduğunu gösterir. İki büyük hocayla çalışarak bunları da kapatabilir. Kapatamazsa da görev verilmez.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
bende sürekli oğuz çetine saldıranları anlamıyorum yok oğuz çetin kadroyu belirliyormuş yok kariyeri yokmuş faln filen harbiden kadroyu belirliyebilecek kadar etkisi varsa milli takımda helal olsun ama böle bişiye ihtimal vermiyorum kadro hiddinkin kadrosudur.
Oğuz Çetin yada Hiddink farketmez .Benim dediğim her zaman milli takıma formda oyuncular alınmalıdır .Ama nerede formsuz oyuncu hepsi kadroda .Bu adamlar maçlarımı takip etmiyorlar anlamıyorum .