Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
29. You may not vote on this poll
  • Trabzonspor kazanır

8 27.59%
  • Galatasaray kazanır

10 34.48%
  • Berabere biter

11 37.93%
Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 87 arası toplam 87 sonuç

Konu: Trabzonspor - Galatasaray [11. Hafta]

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Servet'in şanssızlığıydı o bana kalırsa. Tabiiki bedeli ağır olan bir hataydı ama top ayağına çarptı, Servet'in amacı topu kontrolü altında auta göndermekti diye düşünüyorum. Ayrıca o golde Ufuk kalesini de terk etmemeliydi, yakın direğe gelip açıyı kapatsa yeterdi, Umut boş kaleye gönderdi topu. Trabzonspor için önemli bir galibiyet daha, 3. derbiyi de kazandı. Galatasaray'lıların ise biraz daha sabretmesi gerektiğini düşünüyorum. Hagi takım başına geleli 3 maç oldu. Ondan önce takım mücadele bile etmiyordu. Şu an oynadıkları futbol eskiye nazaran daha olumlu geliyor bana. Sakatları da düzeldiğinde hücum anlamında daha kreatif bir Galatasaray izleyeceğimize eminim.
    Bence sanssizlik falan degil. Bir futbolcu kendi kapasitesini bilmeli, Servet'in ilk 'fantezisi' degil bu, defalarca yapti ve hala yapiyor. Bir stoper orada topu taca atmali net bir bicimde. 75. dakikada deplasmanda kritik bir derbi oynuyorsun, karsinda Engin gibi cabuk ve adam eksiltebilen bir adam var ve sen orada topu taca atmiyorsan ona sanssizlik demem ben, baska birsey derim.

GS ile ilgili soylediklerine katiliyorum, sakatlar donunce iyi bir takim olacaklar, ikinci yarida ust siralara tirmanmis iyi bir GS izleyecegiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Rahat aldı lafın gelişiydi arkadaş demiş ya Galatasaray rahat alır diye öyle birşey olmadı zaten.Maçı izlemedim ama 2-0 gayet net skor.Hele arkadaşın iddaasıyla kıyaslayınca.
    2-0 net skor ama gollerin ikisi de Servet'in hediyesi. Maçı izlemeden konuşmayın.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    maç gol atan kazanır maçı...
    hehe en iyisini ben demişim
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bySilver View Post
    formda bir yattara'lı, alanzinho' lu karşısında galatasaray' ı bende çok merak ediyorum.
    O mantıkla bakarsan o zaman ben de sana sadece formda bir servet diyorum (:

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

bjk4ever kardeşim sen kendi takımına bak..yok baroş olsaydı yok bu olsaydı şu olsaydı..olsaydı niye yok niye devamlı sakatlanıyolar futbol sadece saha içinde değil saha dışındada var..olsaydı yenseydi arkadaş.baroşun alternatifini bulamıyosan misimoviçe okadar para verip sol kanatta oynatıyosan aynaya bakacaksın..kötünün iyisi trabzondu bugun..defans yapmaya geldi galatasaray resmen bu görüldü...korkak oynadıllar resmen ayrıca hagiyi ilah ettiniz 2 maçta...servet yapmasaydı arkadaş o hatayı egemen yaptımı soruyorum biri milli takımda biri milli olamadı asıl sorulması gereken bu..bide bu adam marsilyaya gitcekti..tsli defans oyuncuları niye bu hatayı yapmadılar..bırakın lütfen..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Tatsız tuzsuz bir maçtı hatayı affetmeyenin maçı olacaktı trabzon aldı tebrikler

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Cana'nın oyundan çıkması, Ayhan'ın hatalı pas seçimleri (Hagi sürekli tek top oynamasını istiyor ama kapasite işte), Mustafa Sarp ve son olarak Servet bombasının patlaması bizim açımızdan sonuca etki eden faktörlerdi. Bu maçtan en azından bir puan çıkarmalıydık, kötü oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Jaja'nın tekniğine bayıldım, Lucas Neill'in belini kırdı neredeyse..
    Trabzonspor iyi futbol oynuyor, tebrikler TS..

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Jaja'nın tekniğine bayıldım, Lucas Neill'in belini kırdı neredeyse..
    Trabzonspor iyi futbol oynuyor, tebrikler TS..
    Jaja gerçekten çok teknik o hareketten sonra 1-2 dakika maçta neler olup bittiğini hatırlayamıyorum zaten Fiziksel olarak hazır ve maçta en çok kaybeden oyuncuydu Jaja.Bu arada Engin Baytar'ı çok yapmacık buluyorum.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Kadrolari gordum. GS kesinlikle ustun oynar, Trabzon anca uzaktan sutlarla, duran toplarla ya da Jaja'nin yaraticiligi ve sutlari sayesinde gol atar, normalde GS ustun oynar ve Trabzon'dan kulubeden katki gelmezse rahat alir maci. Engin-Burak-Umut uclusunun hicbir varlik gosteremeyecegini, orta alanda GS'nin ustun olacagini dusunuyorum.
    Varlık Yapamayan Adamları Gördük. Senin Tecrübeli Dediğin Galatasarayı da Gördük Renkdaşım İyisin Hoşsun Güzelsinde İyice Sırf Yorum Olsun Diye Yorum Yapmakta Olmaz Trabzonu Tanıdığını Hiç Ama Hiç Zannetmiyorum Senin Galatasaray Rahat Alır Dediğin Takımın Doğru Düzgün Antreman Yaptığı Yok Kondisyonlar Daha 10 Hafta Geçti Hazır Değil Yine Trabzon İstikrarlı Tanımadığın Takım Hakkında Fazla Yorum Yapma Sen Altta Kalırsın.

Memo'yu ciddiye almayin, ne dedigini bilmiyor. Ayrica niye hakli cikmadim onu da anlat lutfen. Ben ne dedim orada, o kadrolarla Trabzonspor oyun ve pozisyon ustunlugunu saglayamaz, anca siradisi sekillerle gol atar. Ben 75 dakika en onemli 3 oyuncusundan yoksun moralman cokmus bir GS'ye karsi pozisyona giremeyen, oyun anlaminda ustun olmayan bir Trabzon gordum. Servet'in akil almaz hatasindan anca golu atti Trabzon, ki o golden sonraki 15 dakikada bile GS beraberligi saglayacak 2-3 pozisyona girdi. Duyan da Trabzon firtina gibi esip 3-0 aldi maci zannedecek, 75 dakika ortada giden maci rakibin hatasi sayesinde siradisi sekilde kazandi, dedigimde bal gibi de hakli ciktim, carpitmayi denemeyin isterseniz, komik oluyor.

Zaten izlemedigin maca yorum yapman ayri bir komedi, ama ciddiye almiyorum zaten.
    Önce Sen Bir Otur Renkdaşım Bir Yorumlarına Bak Trabzon Ligin En Hazır Takımlarından Tecrübesiz Dediğin Takım. Sen Bir Bak Önce Yorumlarına.

Quote Originally Posted by bySilver View Post
    formda bir yattara'lı, alanzinho' lu karşısında galatasaray' ı bende çok merak ediyorum.
    Bakış Açısına Bakış Açısı Nokta...

Bence sanssizlik falan degil. Bir futbolcu kendi kapasitesini bilmeli, Servet'in ilk 'fantezisi' degil bu, defalarca yapti ve hala yapiyor. Bir stoper orada topu taca atmali net bir bicimde. 75. dakikada deplasmanda kritik bir derbi oynuyorsun, karsinda Engin gibi cabuk ve adam eksiltebilen bir adam var ve sen orada topu taca atmiyorsan ona sanssizlik demem ben, baska birsey derim.

GS ile ilgili soylediklerine katiliyorum, sakatlar donunce iyi bir takim olacaklar, ikinci yarida ust siralara tirmanmis iyi bir GS izleyecegiz.
    Hem Engin Bir Halt Yapamaz, Hemde Engin Gibi Çabuk Bir Oyuncu Laf Olsun Diye Yapılmış Bir Yorum.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

gerek yok böyle tartışmalara arkadaşlar, konu kapanmıştı zaten . Recep İvedik'in deyişiyle yangına kömürle gitmeyelim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

İzlediğim kadarıyla barcelona-getafe maçını izlemiş gibi oldum diyebilirim.. İlk yarıda özellikle, trabzon çok etkiliydi, çok fazla pas yaparak yordu galatasarayı.. Hagi bu taktikte ısrar ederse hüsrana uğrar.. Bunu Fenerbahçe maçından sonra da demiştim...

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Tebrikler Trabzonsporrrr

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Ortada bir maç oldu ama kazanmayı hakeden bir taraf bizdik. Belki diğer maçlardaki kadar fazla pozisyona giremedik ama bu Galatasaray'a karşı bunun normal olduğunu düşünüyorum. Umarım önümüzdeki hafta Bursaspor karşısındada galip gelerek zirvedeki yerimizi sağlamlaştırırız.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Maçtan önce Liverpool - Chelsea maçını izliyorum. Aynen Servet'in pozisyonu gibi bir pozisyon oluyor. Bir farkı var Chelsea'li hücum oyuncusu topa daha uzak.

Yani Liverpool savunmacısı hiç perdeleme yapmasa bile top dışarı çıkacak veya perdeleme yapabilir ki Chelsea'li gelene kadar zaten dışarı çıkacaktır. Bunları da geçtim topu alıp ileride vurabilirdi. Tüm avantajlar kendisineyken topu taca attı.

İşte bizim futbolumuzla Avrupa futbolu arasındaki fark buradan geliyor. Rijkaard'ın başarılı olamamasının nedeni de burda yatıyor. O maçta Liverpool formasını ben giyiyor olsaydım ben de taca atacaktım. Çünkü sistem sistem sistem. Sistem sana bunu öğretiyor. Sistem olduğu için Ali gitse bile yerine gelen Veli oraya cuk oturuyor.

Servet neyapıyor. Toptan vazgeçip adama bakıyor. Futbol adamla mı oynanıyor topla mı? Bir defans hata yapar. Ancak bunu yapamaz.

Trabzonspor zaten iyi takım üstüne bunları da yaparsan sonuç kaçınılmaz olur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Neil jajadan o çalımı yiyince içim bi kötü oldu. Neil gibi profosyonel bir adamın bakkala gitmesini kabullenmek istemiyorum

Maçın hakkı beraberlikti ama bu futbolun adalati yoktur lafı sürekli bize denk geliyor. Bikerede biz şöyle maç kazanalım. Rakip hata yapsın biz gol atalım.

Mustafa Sarp , Barış , Servet gibi adamları görmek beni Galatasaraydan soğutuyor. Frank R. zamanında iyice soğumuştum, Haginin gelişiyle yeniden ısındım ama bu adamlar yine beni soğutuyor.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Varlık Yapamayan Adamları Gördük. Senin Tecrübeli Dediğin Galatasarayı da Gördük Renkdaşım İyisin Hoşsun Güzelsinde İyice Sırf Yorum Olsun Diye Yorum Yapmakta Olmaz Trabzonu Tanıdığını Hiç Ama Hiç Zannetmiyorum Senin Galatasaray Rahat Alır Dediğin Takımın Doğru Düzgün Antreman Yaptığı Yok Kondisyonlar Daha 10 Hafta Geçti Hazır Değil Yine Trabzon İstikrarlı Tanımadığın Takım Hakkında Fazla Yorum Yapma Sen Altta Kalırsın.

Önce Sen Bir Otur Renkdaşım Bir Yorumlarına Bak Trabzon Ligin En Hazır Takımlarından Tecrübesiz Dediğin Takım. Sen Bir Bak Önce Yorumlarına.

Bakış Açısına Bakış Açısı Nokta...

Hem Engin Bir Halt Yapamaz, Hemde Engin Gibi Çabuk Bir Oyuncu Laf Olsun Diye Yapılmış Bir Yorum.

Evet o GS'yi gorduk, 75 dakika Trabzonspor'a oyun ustunlugunu vermedi, pozisyon da vermedi, hatta 1-0'dan sonra santrforsuz bir takim olarak 3 kere 1-1'e yaklasti.

Engin'e pozisyon icin cabuk dedim, bir yazimda pozisyonu degerlendiriyorum, diger yazimda maci degerlendiriyorum, kiyasladigin seylere bak, once dikkatli oku sonra yorum yap. Nitekim o uclu 75 dakika boyunca GS savunmasini sikintiya sokamadi, hic tehlikeli olamadi, Servet de o topu normal sekilde taca atsa mac 90% 0-0 bitecekti nitekim.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Dediğim gibi ilk yarı berabere biter 2.yarı maçı alırız dedim oldu.

GS aşırı defansif bir kadroyla çıktı bu kadrokarşısında pozisyon bulamamız normal yinede 15 şut atöışız 6'sı kaleyi bulmuş.Oyunda topa sahip olan taraftık.1-0'dan sonra gs atak yaptı Pinonun yararlamamsı bizim için iyi oldu.Biz oynamaya çıktık onlar oynatmamaya.

Burak tercihine kızmıştım ve doğru oldu bu adam devamlılığı olmayan birisi ve böyle önemli maçta sabretmek gereksiz olurdu.Umut eleştiriliyor sürekli ama yine diyorum bu adam daha ne yapsın.

Colman ve Selçuk bzim için çok önemli.Oyunu iki yönlü oynuyorlar ve birbirlerini acayip tamamlıyorlar,Biri ileri çıkıyor dieri bekliyor sora diğeri çıkıpöbürü bekliyor.

Şenol hocanın tercihleri çok yerindeydi bence oyuna çok iyi müdahele etti.

Tebrikler Trabzonum!İnşallah haftaya Bursa'danda en az 1 puanla ayrılırız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Maçının hakkı kesinlikle beraberlikti. Daha önce de söylediğim gibi, ilk 10-15 dakika bizi baskı altına almak isteyen bir Trabzonspor sahadaydı ve bunu başarıp, pozisyonlar buldular. Ardından silkinip kendimize geldik ve ilk yarının sonuna kadar maçın hakimiyeti tamamen bizdeydi. 2. yarı ise çok ortada geçti gola kadar. İki takımın oyuncularının formsuzluğu ve beceri eksikliğinden dolayı birçok gol pozisyonu cömertçe harcandı ve Servet'in hediyesinden sonra maç tamamen koptu.

Trabzon üstündü, eze eze kazandı, galibiyet onların hakkıydı diyen arkadaşlar başka bir Trabzonspor maçı izlemişler herhalde. Bırakın Ayhan'ı, Mustafa Sarp'ı, Barış'ı, Servet oynamamış olsa bu maç 0-0 bitecekti. Çünkü Trabzon da biz de hücum hattında çok zayıftık ve iki takım da çok iyi savunma yaptı, Servet hariç.

Maç 1-0'ken Pino ve Insua'nın kaçan gollerini de göz önüne alırsak, maçın hakkının beraberlik olduğuna kesin ve kesin bir şekilde yeniden ulaşacağız. Hagi'ye kızmıyorum, çünkü onun yapabileceği bir şey yok. Elinden gelenin en iyisini yapıyor, buna hiç şüphem yok. Dün biraz şansımız olsa Servet'e rağmen beraberlik alabilirdik, hatta galip bile gelebilirdik fakat bu Trabzonspor'un galip geldiği gerçeğini değiştirmez. Tebrik etmek lazım yine de.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Mactaydım

75 dk boyunca iki takımda bisey yapcak gibi durmadı, ki golumuzde zaten defans hatasından geldi. Mac ordanda donebilirdi Pino nun pozisyonu nasıl gol olmadı halen inanamıyorum. 2 ci golde zaten kontradan geldi, macın son saniyelerinde.

Trabzon kazandıysa oyuncu kalitesiyle. JaJa nın attıgı çalımı diger kalenin ordan gorduk Neill nere gidiyordu oyle

Cimbomda koklu degiklikler sart. Ayhan - Mustafa bu takımın orta sahasında oynicak adamlar degil !

Hagi nin bu takımı duzeltcenden suphem yok 1 dk oturmadı, ama yonetimin ona her turlu destegi vermesi lazım.

http://ligtv.com.tr/VideoHaber/Defau...?r=1&hid=81657

Izlemiyenler için JaJa şov

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

maç bu sene izlediğim en zevksiz maçlardan biriydi öncelikle bunu söylim he bide hagi nin tabiki elindeki kadro şuan kısıtlı ancak yaptığı değişiklikler tam anlamıyla bi razelet 3-0 dan sonra yapılcak değişiklikleri 0-0 ken yapıyo sahada olan adamların maçı kurtarabilme şansı girenlerden %100 daha fazlaydı kewell ıda bu maç hiç beğenmedim umarım bu kalıcı olmaz jaja nın hareketine gelirsek şık ve güzel bi hareket ancak onu ben bile yapıyorum o kadar abartmamak gerek

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Hagi öyle bir ders verdi ki...

Trabzon maçının ardından soyunma odasında Hagi ve Servet arasında geçen şu diyalog futbolcuları mest etti...

Trabzonspor deplasmanından puansız dönen G.Saray'da son haftaların tartışılan ismi Servet, maçın ardından soyunma odasında Hagi'den özür diledi. Hagi'nin ise "Böyle hatalar futbolun içinde var. Önemli olan mücadele. Takım olarak kazanıyorsak, kaybettiğimizde de suç bir kişinin olamaz. Hatandan ders al ve tekrarlama. Sezon uzun, her hatada bir oyuncuyu suçlayacaksak sahaya çıkartacak 11 bulamayız." dediği öğrenildi.

SERVET'E SAHİP ÇIKMASI, BÜTÜN FUTBOLCULARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ
    Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi'nin, sarı kırmızılı camianın tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu herkes biliyor. Ancak daha önce teknik adam olarak sarı kırmızılı takımdaki performansı tartışılan Hagi'nin, bu seneki pozitif etkisi her geçen gün daha da artıyor.

Trabzonspor maçı yenilgisi sonrası büyük bir üzüntü yaşayan Hagi, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında bile yenilen ilk golde hatası bulunan Servet'i savunması, sarı kırmızılı takımda olumlu bir hava yarattığı öğrenildi. Hagi, Servet'in hatasını yenilgiye bahane olarak görmeyip, aksine Servet'in iyi oynadığını, yürekten mücadele ettiğini hatta gol pozisyonuna bile girdiğini belirtti.

Hagi'nin futbolcusuna sahip çıkan tavrı G.Saraylı futbolcular tarafından da büyük takdirle karşılandı. Sarı kırmızılı futbolcular kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, Hagi'nin maç sonu yaptığı konuşmadan çok etkilendikleri öğrenildi.

Milliyet.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Beklediğim gibi olmadı maç.Maçın hakkı beraberlikti fakat bireysel hata sonucu kaybettik maçı.Tebrik ediyorum Trabzonspor'u.Fakat şöyle bir şey var.105 yaşındaki Fatma Nine bile maça gelirken takım kaptanı Arda neden gelmiyor da bir iki gece önce Meltem Cumbul'un doğum günü partilerine katılıyor ? Bu mudur kaptanlık ? Tez zamanda elinden kaptanlığı alınır umarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Hagi öyle bir ders verdi ki...

Trabzon maçının ardından soyunma odasında Hagi ve Servet arasında geçen şu diyalog futbolcuları mest etti...

Trabzonspor deplasmanından puansız dönen G.Saray'da son haftaların tartışılan ismi Servet, maçın ardından soyunma odasında Hagi'den özür diledi. Hagi'nin ise "Böyle hatalar futbolun içinde var. Önemli olan mücadele. Takım olarak kazanıyorsak, kaybettiğimizde de suç bir kişinin olamaz. Hatandan ders al ve tekrarlama. Sezon uzun, her hatada bir oyuncuyu suçlayacaksak sahaya çıkartacak 11 bulamayız." dediği öğrenildi.

SERVET'E SAHİP ÇIKMASI, BÜTÜN FUTBOLCULARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ
    Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi'nin, sarı kırmızılı camianın tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu herkes biliyor. Ancak daha önce teknik adam olarak sarı kırmızılı takımdaki performansı tartışılan Hagi'nin, bu seneki pozitif etkisi her geçen gün daha da artıyor.

Trabzonspor maçı yenilgisi sonrası büyük bir üzüntü yaşayan Hagi, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında bile yenilen ilk golde hatası bulunan Servet'i savunması, sarı kırmızılı takımda olumlu bir hava yarattığı öğrenildi. Hagi, Servet'in hatasını yenilgiye bahane olarak görmeyip, aksine Servet'in iyi oynadığını, yürekten mücadele ettiğini hatta gol pozisyonuna bile girdiğini belirtti.

Hagi'nin futbolcusuna sahip çıkan tavrı G.Saraylı futbolcular tarafından da büyük takdirle karşılandı. Sarı kırmızılı futbolcular kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, Hagi'nin maç sonu yaptığı konuşmadan çok etkilendikleri öğrenildi.

Milliyet.
    Rijkaard maç sonu çıkar oyuncularını suçlardı, Hagi kalkıp sahip çıkıyor. Galatasaraylı antrenör istiyoruz derken bunu kastetmiştik.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Quote Originally Posted by Redrum View Post

O mantıkla bakarsan o zaman ben de sana sadece formda bir servet diyorum (:
    Servet' in formda olduğu zaman yaptığı hatalarıda gördük..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Servet öyle Servet böyle diyoruz da Servet yerine elde tutulacak 1 stoper var mı? Ali Turan desek pimi çekilmiş bomba, Gökhan Zan zaten fizyoterapistin yanında yatarak para kazanıyor 2 yıldır. Bir tek Hakan Balta kullanılabilir döndüğü zaman onun da iyi bir yıl geçirdiği söylenemez. Bütün yazı sabır,denge diyerek geçirdiler sonucunu gördük. Bu olay yönetimin eseridir. Yazık gerçekten..

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Rijkaard maç sonu çıkar oyuncularını suçlardı, Hagi kalkıp sahip çıkıyor. Galatasaraylı antrenör istiyoruz derken bunu kastetmiştik.
    Hagi Servet'le anlasamayan Rijkaard'in halini gördükten sonra tirsmistir belki.

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri