Emre en iyi Türk ortasaha oyuncusu olabilir ama karakterleri yüzünden Sabri ile birlikte bence bu takımda olmamalılar. Kendilerini kontrol edemeyişleri, hırçınlıkları takıma zararlı bence.
Hazırlık maçı yaptığımız takım Güney Kore. Bu yukarıda saydığım adamlardan biri maçın 20. dakikasında mı ne, sırf kendisine faul yapıldığı için rakibine tekme ve yumruk sallıyor. Diğeri ise yine kendisine faul yapan adamdan intikam için taban, tekme, Allah ne verdiyse rakibine dalıyor ve kırmızı kart görüyor. Ve bu adam kaptan.
Rakip İngiltere olur, Yunanistan olur anlarım. Gerçi hazırlık maçında bile bu takımlara karşı bu kadar hırslanmak yanlış bana göre ama geçmişimiz olduğundan dolayı motivasyonun had safhaya çıkıp bu saçmalıkları yapmasını anlarım. Ama bu bile zararlı. Hiddink bakalım şimdi ne yapacak? Emre'nin kaptanlığının mutlaka alınması lazım.
Ayrıca diğer bir saçmalık da şu Kazım'dan başka forvet yok mu koca ülkede? Milli takımda oynamasına karşı olduğum Nobre'yi bile koy ama Kazım'ı forvetin ucuna koyma. Ben inanmıyorum hâlâ, seçimleri Hiddink'in yaptığına. Zaten Tr'ye az uğruyormuş. Oğuz'un milli takımla ilişkisi kesilmeden bu takımdan bir cacık olacağını sanmıyorum.
Benim de düşündüğüm nokta bu, Nobre kısmı hariç.. Fatih Terim zamanında seçilenlerle şimdi seçilenler arasında pek fark yok.. Futbol olarak bana göre daha bile geriye gittik.. En ufak bir fark yaratamayacaksa neden biz Hiddink ile anlaştık ki? Yaklaşık 1 sene önce anlaştığımız açıklandı Hiddink'le.. İyiye giden bir nokta ben göremiyorum.. Hiddink'in de işleri daha iyi yapmak için bir çaba sarfettiğine de inanmıyorum..
İnşallah bu lafları yedirir bize Hiddink, biz de yıllar sonra Milli Takımı hakettiği yerlerde görürüz..
Burada yazılanların hepsini tam okumadım ama Emre'nin kartıyla ilgili çok tartışılacak bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Emre her zamanki Emre çünkü. O böyle geldi, böyle bırakacak futbolu. Yapısında yok. Böyle yapınca zaten hali hazırda kendisine kızgın olan Galatasaray taraftarının daha çok antipatisini topluyor ama bununla birlikte öteki takımların hatta kendi taraftarının bile antipatisini topluyor.
Söylenecek bi şey yok, dostluk maçı falan tartışmam. Maçsa maçtır, yardım için falan da yapılmıyorsa görülen kart normaldir. Neticede oyuncunun yapısı.
Not: Söylemeyi unuttum, yaptığı tabi ki yanlış.
Beklediğiminde çok altında bir maç oldu. Hiç ama hiç tat alamadım...
Nedense milli takımımızda ileriye dönük hiç bir ışık göremiyorum.Almanyalardan,bilmem nerelerden gençleri milli takıma kazandıracağız diye kökten kimyayı bozdular.İnşallah sonu güzel olur.Takımda gol atacak,yada pozisyon hazırlayacak ileri uç elemanı yok.Kanatlarda Arda'nın yokluğu çok hissediliyor.Birde Mevlüt,,Semih,Tuncay gibi hücum oyuncuları banko kadroda olmalı...
Heyecan yok, dostluk var!
2002 Dünya Kupası'nda büyük dostluk örneği sergilediğimiz, Hiddink'in eski takımı Güney Kore ile hazırlık maçında yine dostça bir ortamda, Trabzon'da karşı karşıya geldik. 0-0 biten maçın adrenali en yüksek olayı ise Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı karttı.
A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Trabzon'da Güney Kore ile karşılaştı. Teknik direktörümüz Guus Hiddink'i eski takımı Güney Kore önünde parlak bir futbol sergilemeyen ve genelde gençlerden oluşan milli takımımız sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Çok fazla pozisyon izleyemediğimiz maçta adrenali en yüksek an Emre Belözoğlu'nun ardarda gördüğü kartlarla oyundan atılmasıydı. Son 30 dakikayı 10 kişiyle oynayan milli takımımız bu görüntüsüyle gelecek maçlar için umut vermedi.
Trabzonlu futbolseverler, uzun süre sonra bir milli maç Trabzon'da oynanmasına karşın maça çok fazla ilgi göstermediler. Yaklaşık 24 bin kapasitesi olan Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken 12 bin civarında taraftar karşılaşmayı izledi. Hamburg'da oynayan golcü futbolcu Tunay Torun, Fenerbahçe'nin genç kalecisi Fehmi Mert Günok ve Gökhan Süzen ilk kez milli takımda maç kadrosunda yer aldılar.
FIFA tarafından 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan'a attığı gol ile yılın en iyi golü ödülene layık görülen Hamit Altıntop'a Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından ödül verildi.
Karşılaşmaya hızlı başlayan milli takım, ilk yarı daha fazla etkili olduğu rakibi karşısında aradığı golü bulamadı. Konuk Güney Kore ise daha çok ani ataklarıyla gol bulmaya çalıştıysa da etkili pozisyonlar geliştirmekte zorlandı.
İkinci yarıda ise 60. dakikada kaptan Emre Belözoğlu çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. İki pozisyonda da Emre'nin sert faulleri dikkatleri çekti. İkinci yarıda gelişen cılız ataklar da fayda etmedi ve maç dostça 0-0 sona erdi.
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Sergii Boiko, Oleg Pluzhnyk, Sergii Bekker (Ukrayna)
Türkiye: Volkan, Servet, Serdar Kesimal, İsmail Köybaşı,
Sabri (Dk. 78 Yiğit), Serkan (Dk. 45 Gökhan Gönül), Emre, Hamit (Dk. 59 Burak), Selçuk, Mehmet Ekici (Dk. 59 Tunay), Umut (Dk. 45 Kazım)
Güney Kore: Jun Sung Ryong, Hwang Jae Won, Hong Jeong Ho, Lee Yong Rae (Dk. 87 Choi Hyo Jin ?), Ji Dong Won (Dk. 83 Kim Shin Wook), Park Chu Young, Hong Chul, Koo Ja Cheol (Dk. 83 Yoon Bitgaram ?), Lee Jung Soo, Ki Sung Yueng, Nam Tae Hee (Dk. 69 Choi Sung Kuk)
Sarı kartlar: Dk. 59 Emre, Dk. 71 Burak (Türkiye) Dk. 31 Hong Jeong Ho, Dk. 59 Koo Ja Cheol (Güney Kore)
Kırmızı kart: Dk. 60 Emre (Türkiye)
İLK YARIDAN DAKİKALAR
6. dakikada Hamit'in sağdan ortasında, savunmanın arkasındaki Umut'un kafa vuruşunda, kaleci Jun Sung Ryong, iki hamlede topu kontrol etti.
11. dakikada Hamit'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Jun Sung Ryong'un kontrol edemediği top direğin dibinden kornere çıktı.
13. dakikada Mehmet'in ceza alanı içinde yerden şutunda, top direğin dibinden auta çıktı.
27. dakikada Nam Tae Hee'nin ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Volkan sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.
32. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı serbest vuruşta, Umut'un hamle yapıp dokunamadığı top kaleci Jun Sung Ryong'da kaldı.
42. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı serbest atışta, altı pas içindeki Le Jung Soo'nun ters vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden kornere gitti.
45. dakikada rakibinden kaptığı top ile sağ çaprazdan ceza alanına giren Hamit'in yerden şutunda savunmada Lee Jung Soo'ya çarpıp kaleye doğru giden topu kaleci Jun Sung Ryong, ayaklarıyla çelmeyi başardı.
60. dakikada Emre, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bir dakika önce Koo Ja Cheol ile tartışan Emre, rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartının ardından kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
64. dakikada Ji Dong Won'un ceza alanı dışından şutunda, kaleci Volkan soluna doğru giden topu kontrol etmeyi başardı.
68. dakikada Burak ile yaptığı verkaç ile ceza alanına sokulan Gökhan Gönül, topu son anda araya giren Hwang Jae Won'dan kurtarıp uygun durumdaki Kazım'a aktaramayınca önemli bir gol fırsatından yararlanılamadı.
75. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı korner atışında, top yakın mesafedeki Servet'in önünde kaldı. Araya giren savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak bu kez ceza alanı dışındaki Serdar'ın önüne düştü. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Jun Sung Ryong, topu kontrol etti.
80. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, yakın mesafedeki Kazım'ın sert kafa vuruşunda, kaleci Jun Sung Ryong, sağına doğru gelen topu uzanarak
çeldi. Daha sonra topu kontrol eden İsmail Köybaşı'nın pasında, ceza alanı içindeki Burak'ın dönerek vuruşunda, top birkez daha Jun Sung Ryong'da kaldı.
87. dakikada Hong Chul'un ceza alanı dışı sol çaprazından sert şutunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.
90 2. dakikada Kim Shin Wook'un kafa pasıyla ceza alanında topla buluşan Choi Sung Kuk'un şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
NtvSpor
Saçma sapan bir maçtı işte. Gelecek adına ışık görmüyorum...
Bizim Milli Takım en son golünü attığında sene kaçtı?
İstanbul Osmanlı torpağıydı galiba abi...
O kadar oldu mu? Neyse, ya kavimler göçü zamanında atmış olsaydı? Buna şükür.
Evet halimize şükretmek lazım.. Valla Kavimler mi göçüyor yoksa göçen futbolumuz mu bilemiyorum...
Valla ne derseniz deyin, ister holiganlık yapıyosun deyin, ister objektifliğime güvenin, isterseniz objektif değilsin deyin. Ama bu takımın forveti Batuhan olmalı. Umut Bulut'a verilen şans Batuhan'a verilmeli. Umut'a saygım sonsuz. Ancak A Milli Takım'da yapamıyo Umut...
I'm back...
Umut Bulut'a verilen şans Batuhan'a verilmeli diyor arkadaş , banko ilk 11 Batuhan olmalı demiyor..
Ondan bir sonraki cümleye de bakmayı dene kardeşim
Batuhan bir sporcu değil ki, rakibe saygı duymayan, kasten giren, Raul'le el sıkıştıktan sonra elini şortuna silen(kendince komik), kendini bir şey sanan birisi, sporcu ahlakı hiç yok. Batuhan milli takıma girerse Emre yanında melek gibi kalır. Nigel de Jong bile milli takımı için önemli bir oyuncu olmasına rağmen Ben Arfa'nın ayağını kırdıktan sonra milli takıma alınmadı.
De Jong milli takıma sadece 1 maçlık çağırılmadı gösterme bir cezaydı o ve artık çağırılıyor. Batuhan'a böyle davranılmamalı. Tamam yaptığı şeyleri savunmuyorum yanlış şeyler. Ama bu mantalitede en az Batuhan'ın yaptıkları kadar yanlış. Bilmiyorum biliyormusunuz LİGTV Atakan Kurt adlı muhabirini sırf Batuhan'ı izlemekle görevlendiriyo mesela...
I'm back...
hayatımda batuhan kadar futbolu ti ye alan adam görmedim. batuhan milli takımda oynayacaksa aydın ı da çağıralım ufuk u da çağıralım serdar özkan ı da çağıralım. var mı öyle bişey ya? napmış batuhan futbol hayatında futbol adına? 110 kilo falan var herhalde bu aralar bi de...
http://www.dailymotion.com/video/x5g...ans-2008_sport
bu adamı milli takıma çağıracak zihniyetin ahlak anlayışını bile sorgularım ben....
ya senin burada amacın bu mesajında ima etmeye çalıştığından çok farklıymış gibi laf ebeliği yapıyorsun, üste çıkmaya çalışıyorsun.
milli takıma sen mi çağırıyorsun futbolcuları? sana mı dedim ahlak anlayışını sorgularım diye? bahsettiğim çok açık, milli takımda kendi takımının penaltısında yaptığı abukluk serserilik şaklabanlıktan sonra iş ahlakı olan bir hoca onu milli takıma almaz onu söylüyorum.
neill niang ın kaburgasını kırmışmış. hadi öyle diyelim, benim alkışladığımı avatarıma koyduğumu nereden uyduruyorsun? o zaman ben de pascal nouma rakibine yumruk atarken veya taffarel in kaburgasını kırarken senin de onu alkışladığını söyleyebilirim di mi?
tövbe estağfirullah...
Pascal Nouma ile ne alakam var benim? Nerden çıkardın çok merak ettim doğrusu..
u17 milli takımında yaptığı bir hareket o. Yani 17 yaşından küçük bir ÇOCUK. Senin o videon Batuhan'ın milli takıma çağırılmamasına bir sebep olarak gösterilemez. Batuhan o hareketi her penaltı atarken yapsa tamam eyvallah haklısın. Ancak dersini almıştır Batuhan o konuda.
Benim amacımın ne olduğunu düşünüyorsun? Söyle ona göre kendimi savunabileyim. Ne dedim ki ben? Umut'a verilen şans Batuhan'a verilemli dedim. Sen çıktın ahlak malhak sorgularım demeye başladın. Ha çıkıp dersin ki Batuhan seçilmemeli. Bu sisteme uymaz, bu takımda oynayamaz ona eyvallah. bkz; titates1'in yorumları...
I'm back...
batuhan bence iş ahlahı sıfır futbolu bi taraflarında bile olmayan bi adam.
ya sen kimsin, raul'e o hareketi yapabiliyorsun, çapın nedir? hayatın ne kadar raul'un yanında?
çocuk hala çocuk. bu adam bana kalırsa futbol oynamayı bile haketmiyor, ama bunun tartışmasına girmiyorum tabi, yetenekten kurtarıyor.
neill mevzusu nasıl geldiyse benim önüme aynı şekilde ve aynı tarzla nouma yı getirdim/getiririm, ikisi de çok alakasız çünkü.
neyse önemli değil boşverelim bence.
mehmet ekici tunay torun gibi altyapı eğitimini avrupa'da almış adamlar bizim amaçladığımız oyun sistemini, yani ben öyle sanıyorum en azından; pas futbolunu uygulama konusunda bize çok büyük yardımları dokunacaktır. keza serdar kesimal da bu tarz bir adam, bi de üstüne nuri , ilkay gibi adamlar eklenirse bence milli takım bu yoldaki vizyonunu ve doğrultusunu oturtmuş olacaktır diye düşünüyorum.
Zaten o Alman eğitimli oyuncular olmasa milli takımımız kesin 3. sınıf bir ülke takımı olmuştu![]()
Normal bir hazırlık maçından hiç bir farkı yoktu dün akşamki maçın. Ne doğru dürüst bir pozisyon oldu ne başka birşey. Tribünlerde çok hareketsizdi. Damgayı gene Emre vurdu. Hem kaptan hem bir hazırlık maçında yaptığı hareket hiç hoş değil. Spiker Ertem Şener bile Emre o misafir diyor o derece farkında spiker bile ama Emre sahada adamın hayatına yönelik hareketle girdi resmen. Şimdi çirkef diyecem FB'li arkadaşlar hemen yazacak ama öyle yani yapacak bişey yok. Ligte herkesle kavga eder, hazırlık maçında böyle yapar. Ondan sonra niye Emre'nin üzerine gidiliyor. İstediği kadar iyi top oynasın istediği kadar yarar sağlasın oynadığı takıma yada milli takıma böyle yaptıktan sonra hiç bir anlamı kalmıyor malesef. Birde faul pozisyonunda çok sert Emre'yi sakatlayacak kadar sertlikte bir müdahale yoktu. İki oyuncuda birbirine bir reaksiyon gösterdi. Ceza sahası içinde Servet'lede omuz omuza birbirine vuruyordu Kore'li futbolcu, aynı öyle bişiler oldu. Emre açıklama yapmıştı sanki mili takımı bırakıcam diye ama hayırlısı.
Mehmet Ekici'yi çok beğendim ben. Baya iyi top oynuyor. İleride çok yararlı olacaktır bence Milli takımımıza.