Helal olsun !! Sen bu işi biliyorsun adamım. Şimdi sıra ŞL de !!
Helal olsun !! Sen bu işi biliyorsun adamım. Şimdi sıra ŞL de !!
Tebrikler biraderim, darısı bizim başımıza artık
Ne zaman gidiyoruz tatile kızları alıp
Kupa süper olmuş vallaha. Lig sıranı tutturdum ama kupayı alacagını tahmin etmezdim hele 3-1den sonra helal olsunPSG başkanı da kıçını parayla siliyo belli ki
![]()
helal olsunbu sene CL'ye gideme emi
![]()
![]()
![]()
Hayırlı olsun dostum, AL tamam sırada ŞL var![]()
O tekliflere nasıl "Reddet" diyebildin?Helal olsun valla
![]()
Ramazan olunca davetler oluyor haliyle. Dün davetliydik iftarda çıktık sahurda geldik (: Geldiğimde forumda sıkıntı vardı sabah bakıtım yine sıkıntı var. Anca şuan bişiler yazabildim. Yine bugünde halamlara gidicez gece ne zaman döneriz bilmiyorum ama döndüğümde arkadaşlara yardımcı olma babında taktiklerimi vs paylaşıcam belki extra sorular falan olursa yine bişiler paylaşıp yardımcı oluruz (:eyv (: 3-1de benim morallerim dipteydi ama rövanşta çok agresif başladık sanırım rakip bunu beklemiyordu biranda 2-0 olunca ipler bize geçti sonrasınıda iyi idare ettik (:
Eyv (: Cl yi almak için 2-3 seneye ihtiyacımız var sanırım yeni bir yapılanmaya gidebilrim
Öncelikle teşekkür ederim. Lakin büyük takım ve paradan haz almıyorum bolluk bana göre değil gösterişi sevmiyorumAyrıca mevcut kadrom çok iyi düzeyde fabrikayı açtık ve tıkır tıkır işliyor. E paramızda az çok var transferlerimizi falan hepsini devre arasından yaptık eksiğimiz yok oldukça rahatız. Bu sene yeni bir yapılanmaya gidebiliriz kafalar raad. Başta Cl olmak üzere katıldığımız tüm kupalarda iddialıyız tabi clde kura şansımız bizde olmalı
![]()
Cl de kura şansı olsa ne yazarKupayı almak istiyorsan illaki büyük başları elemen lazım.
Spoiler: TAKTİKLERİM
Halamlardan yeni gelmekle beraber sözünü ettiğim paylaşımları yapmaya başlayalım. Öncelikle şuana dek geliştirdiğim ve kullandığım taktiklerin paylaşımını yapayım sonrasında dileyen arkadaşlar olursa enine boyuna konuşuruz. Crystal Palace ile en ok kullandığım taktikler 1-2-3 ve zaman zaman 6 numaralı taktikler. 4 numarayı City tarzı takımlara karşı geliştirmiştim. Lygby ile fena işler çıkarmadık aslında bi nevi katı savunma ile yıldırma diyebilrim rölanti tarzıydı ama pek kullanmıyorum artık. 5 numara ise genelde orta sahadan atak yapanlar yada. baklava stili olan takımlar için kullanıyordum. 3 taktik hakkı verildiği için 1-2-3 iyice oturunca diğerlerni kullanıp takımın çeşitli formasyon mantalite pres defans çizgisi gibi tanımlara uyum sağlamasını hedeflerim. Taktikler şuanki halleri gibi katı degilde akıcı rölanti çok katı, defans çizgisi-pres-tempo gibi ayarlar en dipte en tepede çeşitli varyasyonlarla dediğim uyumu sağlamayı hedeflerim. Böylece maç içersinde rakibe ve maçın gidişine bağlı olarak değişiklik yaptığımda taktiğime uyum konusunda sıkıntı yaşamamayı hedeflerim. Zira bir çok kere formasyondan kenar talimatlarına oynamalar yaparım.
Taktiklerde oyuncuların rol ve görevleri eldeki mevcut oyuncular, maç gidişatı gibi özelliklere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yani kısaca taktik sabit değil. Ayrıca kenar talimat kombinasyonlarınıda kullanırım. Zaten sabit taktikle elde edilen başarı bi yerden sorna tıkanır. Bu bir satranç oyunu siz rakibin hamlelerine hamle yapmazsanız oyunu kazanamazsınız. Sadece rakipde değil hakem-hava durumu-zemin durumu-saha boyutu-basın açıklamaları gibi değişik etmenlerde var. Son saydıklarıma yok daha neler diyebilirsiniz fakat basit bir örnek vereyim. Maç başlamadan hakemin yapısına bakarım fikrim olur zaman zaman o hakemin yönettiği maçlarda kaç kart vemriş penaltı vermiş gibi özelliklerede bakarım onun ardından oyun sertliği konusunda müdahale ederim takıma. hoşgörülü hakem görürsem oyuncularımı kasap moduna alırım faul bol kart az..dikkat edin bazı maçlarda bi ton kart görürsünüz sebebi hakemin acımasız olmasından kaynaklıdır. Buda sizi maçta zora sokabilir
Bu taktiklerin anlamı;Adam geçer , top geçmez.![]()
taktiklerinin hepsinde 3 stp oynatıyorsun bir nedenimi var
taktikler defansif gibi dursada hatta birçok kez kontra oynasakda öyle olmuyor yani manuya kontra ve defnasif dizilimle 5 atabiliyosun (: ki normalde direk sahaya 1 numaralı ofans taktiğimle çıkıyorum diğerleri mekan-zaman rakibe göre değişkenlik gösteriyor (:
Evet.Çift stoperle savunma olarak zorluk yaşadım genelde. Eğer maç içinde asistan feedbacklerine bakarsanız bazen x oyuncu rakibe daha çok pres yapıyor vs gibi şeyler görürsünüz. Çift stoper oynayınca hele birde maç önemli olursa rakip etkin silahlara sahipse falan adam adama markaj versem zaman zaman stoperlerden biri fazla pres yapıp yerini kaybedyor o zaman tek stoper kalıyor e oda adam marke ediyor. Yada alan markajı versem yine yerini kaybedince tek stoper alanı savunamıyor. Ha gereksiz yere fazla pres yapıp yer kaybetmeseler bile rakip talimatlarında etkin silahlara pres yada sıkı markaj verince yine yerlerinden fırlıyorlar. Birde ben rölanti bile oynasam ve kontra tik açık olur takım topu alıdığı gibi hücuma kalkar. Katı stil yaparım arkada kaleciyle beraber 3 stoper le kontraya karşı top kaybedersek durduk eyrde gol yememe adına yine etkin rol oynuyorlar. rakip kanatlardan sürekli bindirirse yine içerde 3 kule olmuş oluyor. Yani bana göre birçok nedenle 3 lü stoper makul. Hele bazen 1 stoperimi liberoya çekiyorum 1 libero 2 stoper oynamış oluyoruz (: Uzunca oldu ama diğer arkadaşlarında bilgilenmesi bakımından aklıma gelen bütün sebepleri yazım
Aklıma bana göre epey önem arzeden bir konu geldi..Oyuncularınızın kullandıkları ayak tekse yani biri güçlü ama diğeri zayıf yada çok zayıf olarak kullanan varsa onlara kesinlikle zayıf ayağını kullanmaktan kaçın özelliği kazandırın.. Mesela benim Sassa sağ ayaklı sol ayağı çok zayıf yeni akıl ettim şuan 5 özelik kazandı başka özellik kazanamıyor kapasite ful. Çok zayıf lduğu için bizim gibi rakip takımda sol ayağına zorla derse pilim bitiyor herifin performans dibe vuruyor. ben buna bağlıyorum. Yine stoperlere pres yaparlarsa ters ayakta yakalanıp kullanmaya çalışırsa basit gol yemenize sebep olabilir. Hele hele soğukkanlılık yada konsatrasyon düşükse o zaman çileden çıkabilirsiniz (:
Aklınıza takılan konu olursa sorarsanız vakıf olduğum kadar yardımcı olurum böylece aynı dertten müzadarip olan diğer arkadaşlarda faydalanmış olurlar
Evet.Çift stoperle savunma olarak zorluk yaşadım genelde. Eğer maç içinde asistan feedbacklerine bakarsanız bazen x oyuncu rakibe daha çok pres yapıyor vs gibi şeyler görürsünüz. Çift stoper oynayınca hele birde maç önemli olursa rakip etkin silahlara sahipse falan adam adama markaj versem zaman zaman stoperlerden biri fazla pres yapıp yerini kaybedyor o zaman tek stoper kalıyor e oda adam marke ediyor. Yada alan markajı versem yine yerini kaybedince tek stoper alanı savunamıyor. Ha gereksiz yere fazla pres yapıp yer kaybetmeseler bile rakip talimatlarında etkin silahlara pres yada sıkı markaj verince yine yerlerinden fırlıyorlar. Birde ben rölanti bile oynasam ve kontra tik açık olur takım topu alıdığı gibi hücuma kalkar. Katı stil yaparım arkada kaleciyle beraber 3 stoper le kontraya karşı top kaybedersek durduk eyrde gol yememe adına yine etkin rol oynuyorlar. rakip kanatlardan sürekli bindirirse yine içerde 3 kule olmuş oluyor. Yani bana göre birçok nedenle 3 lü stoper makul. Hele bazen 1 stoperimi liberoya çekiyorum 1 libero 2 stoper oynamış oluyoruz (: Uzunca oldu ama diğer arkadaşlarında bilgilenmesi bakımından aklıma gelen bütün sebepleri yazım[/QUOTE]
sağol ben genellikle çift stoper oynatırım 3 stoperi deneyicem
3 stoper kullanmak görünürde 1 adam eksiltip ofansta etkili olunamayacağını düşündürüyor. Fakat attıklarının kıymetli olması için defansınında sağlam olması lazım. Nitekim geçen yıl 38 maçta 24 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı olduk. Ve kaleci transferini yarı sezonda yapmıştım 2. devre 19 maçta 9 gol yedik. Tabii bundan hem savunma hem kalecinin etkin rolü var ama formasyonun etkisi bence yadsınamaz umarım seninde işine yararOriginally Posted by monocon
Verdiğin bilgiler için teşekkürler bende bir şey sorucam , özellik verme bölümünde mesela sağ kanat oyuncusuna verirken sağdan top sürsün özelliği var , e bu adam zaten sağ kanat değilmi soldan mı sürücek topu ? Pasla ilgili direktif verince direk bunu yapalım diyor antrenör o yüzden soruyorum.
Sanırım ordaki mantık hani oyuncu kendi insiyatif alıp içeri falan kaymasın diye genelde kanat oyuncularında birde topla fazla sürsün gibi bir özelik kazandırırsan hızı teknigi driplingi varsa kanatları otoban yapabilir.. Ama senin kanat adamının bitiriciliği pası ve mental olarak karar vermsi creatifligi falan iyiyse hani içeri kaysa bile tehlike araz edip skor üretebilirse o yetiyi kazandımrak yerine başka bir yeti kazandırabilrsin mesela topu falza sürsün gibi..zaten bir oyuncu 5den sonra full diyerek antrenör yeterli diyor o yüzden daha tasaruflu kullanabilrsin..ama pası bitiricligi hele hele karar vermesi falan kötüyse içeri girip uzaktaş şut çeker ne bilim pas atmaz falan pozsiyonu hiç ederse sağdan top sürsün diyerek kısıtlayabilrsin..tabi bu bence yani gerçekten böylemidir emin diilim
Hmm ama benim kanat oyuncum ike rolünde yani bitiriciliği de iyi 19 hatta ama antrönere verdiğimde bunu düşünmesi gerekir diye düşünmüştüm
Bu sezon transfer yapmama kararı aldım. Fabrika artık ihracaata başlaması ve kendi üretimimiz olan gençleri takıma monte etme adına Toloi ve sakatlık eğilimi olan Alderwildi sattık..Toloi yedekti genel olarak ve yerini gencimiz Dehn ile dolduracağıma inandım. Alderweildi ise bedeva almıştık 1 sene sona iyi bir fiyata okuttuk diye düşünüyorum sakatlanma riski olduğu için karşımıza çıkan fısatı tepmek istemedik. Yerine bu sezon11 için en yüksek aday Doria..Doria-Strandberg-Zouma yada Zouma-Batth-Strandberg olucak as stoper hattım ve yedekleri Dehn hazır kıta..Sol bek benedettiyi yine güzel fiyata okuttuk. Zira asamoah geldi. Tam bir joker maçlara göre mevkiisni değiştiricez. Nomalde 1 savaşçı orta saha 1 sağ bek alacaktım. Elimdeki orta sahaları istediğim fiyatı vermediler bizde devam kararı aldık kadromuzda Grzegorz ve Asamoahta o mevkiide oynayabiliyorlar. Sağ bek için ise 3 sene önce aldığımız Lewickiyi rotasyon olarak bulunduracağız. 26-27 kişilik bir kadromuz var her mevkiiide 3 4 adam var. Kadomuzdaki oyuncular birçok bölgede oynayabiliyorlar. Bu çok önemli bir husus. Neyse velhasıl transfer yapmadık ama şampiyonluğa oynayacağımıza söz veriyorum. Olabilir miyiz ? Bilmiyorum City ambargosunu kaldırmak zor olacak. ve tabiiki şampiyonlar liginde minumum bir çeyrek finali hedefliyoruz
Maaş bütçemizde 10 milyonu hesaba kararsak yaklaşık 62-63 milyon gibi bütçemiz mevcut.
Zenginler Listesinde yanlış kalmadıysa listede 17.sraıya yükseldik. Bizde zenginiz ula
Çekirdek TakipçinimÇok iyisin 2-3 seneye kalmaz bütün kupaları toplayacaksın gibime geliyor
![]()
geç oldu ama birşey soracaktım![]()
oyuncuya özellik kazandırırken antrenöre mesela topa sert vurması için çalıştır diyorum antrenör bana başka birşey öneriyor böyle yapsak daha iyi olur diyor. kendi istediği yaparsam o özelliği kazabilir mi?
Dostum sen bi harikasın bi ara benim takımada el at![]()