Hız ST için önemli bir özellik değil gerçek hayatta. FC yani deivid tarzı futbolcular için önemli..
aynen öyle
hızlanma desen anlarım ama hız önemli değil bakın bütün hız hızlanması iyi oyuncular neden tarih boyunca kanatlara gitmiştir . çünkü hız hızlanmanın kanat için önemi var. sheva belli bir fiziğe gelene kadar amr idi yukardaki mesajımda hızlı santraforların çoğu kanatlara çekiliyordu.
neden kaleye sırtı dönük top alamaz güçsüz çünkü
Fikirlerim burada
Güiza için extensor hızlanmasıyla ilgili bir şey söylemiş de merak ettiğim nokta extensor Güiza'yı kaç defa izledin de yorum yapıyorsun hızı ve hızlanmasıyla ilgili? Mallorca'da en az 10 maçını izlediysen o zaman dediklerini saygı duyarım ama 2-3 maçını seyrettiysen bu yorumlarına katılmıyorum. İspanyol araştırmacıların bir bildiği vardır değil mi?
Semih'in kafasi 16-17 olur bence... Bu arada Extensor , Klose hizi 14-15 hizlanmasi 15-16 olmayi hakeden bir futbolcu ben Bundesliga'ya bakarim sürekli , cokta iyi dribbling yapar...
ben klose hayranıyım rüyamda gördüm avrupa şampiyonasından sonra bir restörantta balık yiyorduk.
hadi coleman kadar olmasın markus ruhl kadar hızlı olsun senimi kırcam![]()
şaka bir yana bende çok izledim senelerce izledim de rakkamlar çok fazla 15 -17 falan abartı
Fikirlerim burada
hızlanma 13 hız nasıl 12 olur yaw.
semih hız testinde türk milli takımında üçüncü oluyor.
ama neden biz onu hızlı bilmiyoruz çünkü
hız-la-na-mı-yor semih birden kopamıyor semihe arapası atamıyorsunuz.
hız 13-14 hızlanma 9
aynı hakan balta gibi
Fikirlerim burada
Semih'in kafa vuruşlarını eleştiren arkadaşlara birkaç örnek vereceğim gollerinden, umarım onları tekrar izleyip Semih'in kafa vuruşlarındaki yeteneğini gözardı etmezler.
Semih bence çok iyi kafa vuruşu yapabilen bir oyuncu, topa iyi yön verebiliyor, neticede de gollerini atıyor. Semih'in kafa vuruşları için 15 değeri vermek saçmalık olur.
Örnek 1: Kayserispor-Fenerbahçe > Appiah'ın açtığı ortada çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi Semih ve topa iyi yön verdi.
Örnek 2: Fenerbahçe-OFTAŞSpor > Sağdan Gökhan Gönül'ün ortasına "muhteşem" kafa vuruşuyla harika bir gol attı.
Örnek 3: Fenerbahçe-Kayserispor > Son dakikada şişirilen topa sırtı dönük vaziyette isabetli bir vuruşla golü buldu.
Örnekler arttırılabilir ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Semih için verilen 17 heading değeri bence yerinde.
Hızlanma konusunda da Semih genelde araya kaçan bir futbolcu olmadığından bunu göremiyoruz maçlarda. Bu özelliği hakkında bir yorum yapamayacağım o yüzden. Örneğin, son iki MTK maçında bir kez olsun Semih araya kaçırılmadı, yani hızlandıramadılar onu, depara kaldıramadılar. Semih genelde sırtı dönük kaleye oynadığından bu özelliği varsa bile kullanamıyor. Hız testinde eğer 3. çıktıysa bu somut bir bilgi olarak kullanılabilir.
sürekli burada yazılanları takip ediyorum ve şunu anladım diğer ülke araştırmacıları 1-şişirme yapıyorlar 2-diğer ülke gözlemcileri yetenekleri direk ouna yansıyorlar olmazsa düşüyor. Buda bizim türk ligini oynanmaz yapıyor demiyelimde zorlaştırıyor.Mesela selçuk şahin oyunda maldano yu kesebilirmi vaya semih kezman ı biz kendi değerlemizi bilmiyoruz.Olabilir hatalar eksikler ama bariz farklar çıkıyor.Merak ediyorum fb ile oyun açsanız oyunda kimleri takımdan yollarsınız kimleri 11 de oynatırsınız ve takımın yıldızı yaparsınız.Arda bile o p.a ile yedek kalıyor benim açtığım oyunlarda nasıl iş anlamadım dünyada en sıradan sağ bekler g. gönülden daha iyi oyunda gerçek hayatta g.gönül ün yerine transfer yaparmısınız,yaparsanız kimi alırsınız o bölgeye (diyeceksiniz ki daha yeni oldu ama olacağı belli idi zaten oyunun güzelliği burda olmadan olacağını görmek olduktan sonra heyecanı kalmıyor kaç sefer g. gönül hakkında yazdım burda hepimiz futbol seyrediyoruz yetenekli adamları 2 defa seyrettiğin zaman bu adamda iş var dersin bence türkiye de p.a değerli bazı oyuncularda az veriliyor zaten buda belli oluyor oyunda hiç kimseyi satamıyorsun bedava versen alan yok bu normal mi?Bence p.a değerini beklentisi olduğunuz oyunculara verilmeli olmazsa düşülmeli bu bence daha zevkli oyun yapar fm yi.zaten türk oyuncularda sıkıntı çekiyoruz birde olması gereken değerlerin altında olduğu zaman (ben diğer ülke oyuncularına kıyasen diyorum) hepten iş zor ve zevksiz oluyor.
Benim görüşümde Semih heading için 16-17 gibi deger yerinde olur, ama kalkıp 19 verilirse bu abartı olur görüşündeyim. 17 yerinde bir deger olur bence.
Herkesin fikrine saygı duyarım benim fikrim 18 olursa isabet bir değer olur.. 17 olursa yanlış bir değer olmaz, 16 olursa hatalı bir değer olur.. Yani 18'in bir altı yada bir üstünü normal karşılarım..
bu akşamki kafa pası şahaneydi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
volkan demirelin ani çıkış konusunda sıkıntılar çektiğini gözlemledik.
Last edited by extensor : 14.Ağustos.2008 at 03:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fikirlerim burada
Üstat, öyleyse dün akşam ki 2. golün "rushting out"la değil, karar verme ile alakası var. Yani Volkan karar vermesi kötü olduğu için çizgide bekleme kararı aldı?
5 dakika öncede gereksiz yere çıkmış çalımı yemiş, lugano çizgiden topu çıkarmıştı.
Yani ordaki sorun rushting out değil, karar verme
Ben rushting out'u ne zaman çıkıp ne zaman çıkmaması gerektiğini bilme olarak düşünmüştüm. Meğer öyle değilmiş.
Ağabey klavuzu özenle okumama rağmen şu oyuncu özelliklerinde böyle yanılgılara düşebiliyorum.
Özellikle oyuncu özelliklerinin anlamlarını yazdığın kısım varya; özelliikleri tek cümle ile, iki kelime ile belirtmişsin.
o bölümü biraz daha açıklayıcı yapsan çok güzel olacak (ppmlerde öyle)
1.5 yıldır bu sitedeyim 2-3 aydır araştırmacıyım. Halen yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri. (sadece benim suçum olmasa gerek)
PPM ve oyuncu özelliklerinin açılımlarını yazarken hocam. Yanına örnekte verirsen çok daha iyi olacak. Mesela ben "rushting out: çizgiyi terk etme becerisi". olarak okuyunca. ne zaman çıkıp ne zaman çıkmaması gerektiğini bilen olarak anladım. o ise sadece çizgiyi bırakmaktan korkmamakla ilgiliymiş.
o zaman orkun ve vokanın karar verme aykutun rushting out özelliği düşük olmalı değil mi?
Fikirlerim burada
volkan kac yıldır aynı ya hıc ustune koymuyo bıraz gelısme olur ya ama onda hıc yok cıkıs yok ve yablıs cıkıo fener bı kalecı alsa daha ıyı olcak.lugano,edu muthısdı 2. yarı
Yha Biz Farklı İnsanlarımı İzliyoruz Volkan Üstüne Bİşi Koymamış Diyor Arkadaş Yha Biraz Gidin Mac İzleyin yada Bırakın Yorum Yapmayı Volkan Kurtardığı Kaç Maç Var Gidin Hiç Bir Şey İzlemeyin Sadece Fenerbahçe-Chelsea Macını İzleyin Not: Beşiktaşlıyım Ama En Çok Fenere Haksızlık yapıldığını Düşünüyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca Extensor Hangi Takımlısın Merak EdiyoruM Doğrusu
Last edited by BaTTuHaNs : 14.Ağustos.2008 at 09:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
ıytıde kalecı bı mac oynayıp bı mac kaybettırdıgı zaman ıyı kalecı olmaz bugun bufon,cech,casillas vb buyuk kalecıler kalelerınde yılda 20 golden fazla yemıyodur tam ıncelemdım ama takım oyuncuları gerıde guvenecegı bı kalecı oldunu bılıo raat oynuo bole bır mac oyna bır mac oynama olmaz.bende trabzonsporluyum ama dun cok kızdım volkana.luganonun cıkardıgı pozısyondada hataları vardı.ofsayt gerekcesıyle verılmeyen goldede hataları vardı.
Arkadasım kusura bakma ama biraz sacmalıosun Dünyanın en İYi kalecisi Dediğn Cech Elinden Top kacırıo hemki Çeyrek Finalde Ayrıca Volkan DüN Cokmu Kötüydü Anlamıorum Bir Kalecinin Gol Yemesi Sadece Ondan Kaynalı Değildir Defans Burada Çok Önemli arkasına atılan topta bire birde o kadar hızlı bi adamı volkan değil kralı gelse kaçırırdı Biraz objektif düşün Türkiyenin en iyi kalecisini bir kalemde harcama lütfen..
kendınle celıson bak ısde ya cech?ın o hatayı kac kere yaptını saysan bır elın parmaklarını gecmez,ama volkan cok yapıo bole hataları benım volkanın kalıtesıne bı lafım yok orda dedım kı cıkıslarda hatalı sende yazıyı ıyı oku anla sora konus ben sacmalaıyomda sen sacmalıyo olabılırsın
1 e 1 de cok kolay calim yiyiyor Volkan.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu maçtada böyle oldu İsviçre maçındada.Bu oyuna nasıl yansıtılır bilmiyorum ama bence zamanlama hatası yapıyor.
Last edited by Her026 : 14.Ağustos.2008 at 13:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Hızla da biraz ilgisi var Sinan.. Daha doğrusu hızlanma ile.
Bence volkanın saldırganşığı artırılması gerek.Çoğu maçta bunu gördük.(Bu arada adam dövme kafa atma ittirme saldırganlığamı giriyor ? )![]()