Fenerbahçe taraftarı da zaten seyircili maçlar oynandığından beri deplasman yasağı kalksın diye tribünden protestosunu sürdürüyor. İlk maç olan GS maçında da yönetim buna kayıtsız kalmadı, olay bundan ibaret. Aslında tüm taraflarlar yasak kalksın istiyor ama işte bunu ilk FB yönetimi dile getirince karşı çıkmak gerekir psikolojisiyle karşı çıkılıyor.
"YÜCE ATATÜRK"
Hayır siz konuyu tam anlamıyla takip etmediğiniz için anlamadınız sanırım. Bir arkadaş Bakü'den sonra Bağdat Caddesi'ne de GS Store açılacak, arıza çıkabilir diye yazdı. Ben de dedim ki deplasman yasağı kalksın, deplasman hakkımız engellenemez diye hem kulüp bazında hem taraftar bazında feveran eden FB eğer gerçekten çok samimi bir şekilde, hiçbir art niyet olmaksızın bu konuyu gündeme getiriyorsa tam derbi öncesinde, niyet olay çıkartmak, gündemi değiştirmek değilse yani, o zaman o store'un da orada hiçbir olay çıkmaksızın hizmet verebilmesi lazım mantıken. Ben bunu belirttim, başka bir arkadaş da tutmuş bana ultraslan'ın açıklamasını referans veriyor ki konunun özüyle hiçbir bağlantısı yok.
Umarım anlatabilmişimdir.
yoo ben hala karşı cıkıyorum ayrıca ultraslanın o bildirisini de biliyorum ona da karşı cıkıyorum.
Tek farkımız şu, fb yonetimi siyaha beyaz diyince butun taraftarlar bunun arkasında bu beyazdır olarak birleşiyor. Ama gs tarafında biri çıkıp siyaha beyaz derse yarısı bunu destekler yarısı ise kendi görüşünce karşı cıkar. Yani bizim camiada bir şey birine mantıksız geliyorsa sırf camia böyle düşünüyor diyip onun arkasında durmaz. Herseye mantık ve kişisel düşünceler cercevesinde fanatizmden uzaklaşarak tepki verilir. Bu beşiktaş'ta da böyle, ama fb'de bu tip inanılmaz bir birlik var, bu bazı yönleriyle tabi ki harika bir şey. Özenilecek bir şey. Ama mantık cercevesinde değil.
Mutlaka bir saldırı olacaktır ancak bu tür saldırılar yapan kişileri herhangi bir kulübün taraftarı olarak sayamayız.Sadece Fenerbahçe forması giyen saldırganlar olarak belirtiriz.Fenerbahçeli demeye bin şahit ister.Aynı şey bütün kulüpler için geçerlidir.Mesela geçmişte Fenerium'lara da saldırı düzenlendi ancak saldıranları ben Galatasaraylı olarak saymıyorum.Sırf rakip kulübün lisanslı ürününü satıyor diye bir çok kişinin ekmek parası kazandığı bir mağazaya saldırmak taraftarlık değildir,insanlık da değildir.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Ayrıca diyorsunuz ki sırf FB dedi diye karşı çıkılıyor. Aslında durum tam tersi; kaç yıldır bu deplasman yasağı uygulaması kulüplerin oy birliğiyle uygulanmış olmasına rağmen, taraftarları bu işten hariç tutarak söylüyorum, bir anda FB yasak kalksın diye Kulüpler Birliği'ne salık verince herkes bu işe olur diyor.
Taraftar bazında burada görüyoruz ki bu işi destekleyeni de var desteklemeyeni de ama iş kulüplere gelince herkes FB'ye karşı el pençe divan, bu nasıl iş şimdi? Dediğinizle bağdaşıyor mu?
Karşı çıkılıyor derken, mesela Ultraslan çıkıp deplasman yasağı kalsın demiş, ama şimdi Fenerbahçe gündeme getirdi diye o dönemde yasak kalksın diye savunanların içerisinde, yasak kalkmamalı düşüncesine dönüş yapanlar olmuştur anlamında yazdım.
Olaya kulüpler bazında bakmadım, taraftarın bakış açısı olarak değerlendirdim.
"YÜCE ATATÜRK"
Hayır, durum o şekilde değil. Protesto etmek ayrı bir şey, resmi başvuru ayrı bir şey. Fenerbahçe bu girişimi neden sezon başında ya da gelecek sezondan itibaren geçerli olmak üzere yapmadı? Galatasaray açısından olay bundan ibaret. Eğer sezon başında gündeme gelseydi ya da gelecek sezondan itibaren geçerli olacağı konuşulsaydı en başta Galatasaray destek verirdi bundan eminim. Galatasaray yasağın kalkmasına karşı değil, kalkacaksa adil olması açısından bunun sezon başında olması gerektiğini savunuyor. Bu şekilde olduğunu herkes biliyor da şu an için Fenerbahçe cephesinin işine gelmiyor bunu anlamak. Galatasaray'ı yasağın kalkmasına karşı olarak gösterip tartışmaların uzamasını amaçlıyorlar.
Not: Ben kişisel olarak yasağın kalkmasına hala karşıyım o ayrı.
Ayrıca ben Fenerbahçe'nin bu konudaki samimiyetine hiçbir şekilde inanmıyorum. Sezon başından bu yana gerek kulübünüz gerek teknik direktörünüz sürekli Galatasaray'ın üzerine oynuyor. Çünkü baskı altına almak istiyorlar. Bir gerçek var ki Fenerbahçe baskı kaldırma konusunda Galatasaray'dan daha başarılı bir kulüp. İki kulüp arasındaki derbi maçlarında Fenerbahçe'nin üstünlük kurmasının en büyük sebebi de bu zaten.
Hakemler ve federasyon Galatasaray'ı kolluyor, Milli takım teknik direktörü Galatasaray'ı kolluyor... medya mensupları Fatih Terim'den korkuyor ona soru soramıyorlar... GS-FB maçının hakeminin Halis Özkahya olmasını Galatasaray istedi... Son birkaç haftadır dikkat edin Fenerbahçe cephesinden sürekli Galatasaray'la ilgili açıklamalar geliyor. Çünkü Fenerbahçe gerilim ve kaostan besleniyor.
Tüm bu tartışmalar bir stratejinin ürünü. Fenerbahçe tarafından uygulanan ve nispeten başarıya ulaşan bir strateji. Galatasaray'ın maça konsantrasyonunu başka noktalara çekme açısından etkili olmuş gibi görünüyor. Bu tür durumlarda aklıma hep Aziz Yıldırım'ın sözleri geliyor: "maçların sadece sahada kazanılmadığını öğrendim".
Last edited by Walter Sakana : 14.Aralık.2012 at 13:43
Fenerbahçe'nin girişimi sezon başı yapmama sebebi ilk iki maçını içerde oynaması ve cezalı olması bence. Ayrıca diğer konuda da yazdığım gibi amaçlardan birisi taraftarın sesine kulak vererek artı puan kazanmak. Aynısını da Galatasaray yönetimi yapıyor, tamam kalksın deseler bu sefer Galatasaray taraftarları biz Beşiktaş maçına gidemedik sizin yaptığınız iş mi diyecekti. Bunu göze alamadı bizim yönetim. Herkes aslında kendini düşünüyor, ama Galatasaray tarafının kendini düşünmesi nedense tepki çekiyor.
Samimiyet konusunda benim de şüphelerim var, kusura bakılmasın ama Fenerbahçe biraz tutarsız olabiliyor. Örneğin sakatlanan Göksenin Köksal için geçmiş olsun mesajı yayınlanmıştı Fenerbahçe sitesinden, bir dönem Milli Takım'da ayartılmaya çalıştığı iddiaları ortaya atılan, Ömer Onan'ın veliahtı olarak görünen Göksenin için açıklama yapan kulüp neden Domercant için yapmadı ?
Ayrıca hakem konusunda ilk defa maçtan önce bu denli baskı görüyorum, gazeteciler biliyormuş Ömer Temelli'ye göre, benim gördüğüm genel tahmin Bülent Yıldırım'dı. Ayrıca hakem belli oldu İbrahim Seten Galatasaray çok rahatsız hakem ev sahibini kollamıyor diye şeklinde karıştırdı ortalığı, oysa bu hakemle geçen sene FB - BJK maçında BJK'de sarı kart görmeyen oyuncu yok neredeyse. Dün yapılan toplantıdan sonra Ömer Temelli, gazetelerde Galatasaray'lı yöneticilerin rahatsız olduğu haberleri varsa demek ki istedikleri hakem gibi bir şeyler söylemiş. Bize kupa verirken hasetinden çatlayan Yıldırım Demirören'in bizim tarafımızdan satın alınmış olma ihtimali hiç gerçekçi değil bence.
Son günlerde aleyhimize çok fazla şey yazılıyor ve söyleniyor, bir kaosun içine çekilmeye çalışıyoruz bunun en ciddi kısmı da hakem konusu. Fenerbahçe yenilirse ilk suçlu hakem olacak, kazanırsa da galibiyetin değeri hakeme rağmen kazandık, hakemi de yendin ile taçlandırılacak gibi geliyor bana.
Yazmıştım daha açık yazayım yoksa senaryolar güzel...
Taraftar haftalardır deplasman yasağı kalksın diye maçlarda tepki gösteriyorlar, yönetim de taraftarın bu isteğine olumlu yaklaşıp, yani taraftarının gönlünü hoş tutmak adına, ilk maç öncesi bu isteğini açıklıyor, kalkıp bu maçtan sonra ya da 2 hafta önce açıklanacak bir durum yok. Şimdi açıklanması, zamanının şimdi olmasından çünkü maç bu hafta.
Kalkar kalkmaz o beni ilgilendirmez sadece kalkmasını isteyenlerin çark etmiş olmasını görmek bile, yanardönerlilikleri konusunda benim tebessüm etmemi sağlıyor, bu da yeterlidir benim için.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Galatasaray üzerine oyunlar oynanıyor! Enteresan, senelerdir bunu Fenerbahçeliler söylerdi yok öyle şeyler diye karşı çıkılırdı, gün gelir devran döner diye boşuna dememişler.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Abi gergin gördüm seni.
uA konusunda bir şeyler yazılmış, uA forumda kaldırılsın diyenler de var, Galatasaray taraftarlarından da kaldırılsın diyenler var. Kulüp ile taraftarları karıştırmamak lazım.
Ben olay çıkmasın diye kalkmasına karşıyım ama bir yandan iyi olabilirdi, bizim taraftar uyuyor bu sene, Fenerbahçe taraftarı gelse, motivasyon artardı.
Fenerbahçe'nin deplasman konusunda samimi olup olmadığını öğrenmek için geçen sene oynanan 2.yarıdaki Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki tutumlarına bakabilirsiniz. En az Beşiktaş taraftarı kadar Fenerbahçe de deplasman konusuna önem vermişti.
Yok bizimki sizinki kadar geniş çaplı değil, daha ufak çaplı birşeyBiz daha Fenerbahçeliler kadar dünya çapında bir paranoyaya ulaşamadık henüz.
Emniyetinden federasyonuna, Uefa'sından CAS'ına, hükümetinden yayıncı kuruluşuna, medyasından diğer 17 kulübüne, hakimlerinden savcılarına hatta Ziya Şengül, Mehmet Ali Aydınlar, Nihat Özdemir, Aziz Yılmaz gibi Fenerbahçe'nin içinden olanlarına kadar... ohooo daha çok fırın ekmek yememiz lazım bizim![]()
Allahtan hükümet Galatasaray'a yakın yoksa halimiz nice olurdu.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=41227Bakan Suat Kılıç, geçmişte yaşananlar ne olursa olsun, taraftarlara deplasman yasağı getirilmesini medenice bulmadığını ve bu yasağın kaldırılması yönünde girişimde bulunan kulüpleri desteklediğini bildirdi.
Bu da stat paylaşımı konusundaki tarafsızlığıyla hayranlık uyandıran sayın Gençlik ve Spor Bakanımızdan...
Ünal Aysal'dan bir derbi maçı öncesinde büyük bir kulübün Başkanına yakışacak açıklamalar:
Ben iki güçlü takımın ve Türkiye'nin güzide iki kulübünün bu mücadelesinde her iki tarafa başarılar dilemek istiyorum. Sonunda konsantrasyonu iyi olan, gücünü ekonomik kullanan takım galip gelecektir. Şans faktörünü de unutmamak lazım. Taraflardan birine şans daha fazla gülebilir. İnşallah şans bize daha fazla güler'' diye konuştu.
Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yaptığı derbi maçlarda her zaman gerginliklerin yaşanabildiğine vurgu yapan Aysal, ''Diğer derbilerde de oluyor. Ama katiyetle ben iki kulüp arasında böyle bir gerginlik görmedim. Dostane bir maç olacaktır. Gerginliğe neden de yok'' ifadelerini kullandı.
Aysal, gönlünden geçen skorun ne olduğu sorusuna, ''Bu sefer gizli kalsın'' diye yanıt verdi.
''Sporun temelinde dostluk, arkadaşlık ve iyi niyet yatar''
Ünal Aysal, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Fatih Terim'le aralarında polemiğe neden olan açıklamada, Terim'i kastetmediğini ifade ettiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ''Yerinde bir açıklama. Tahmin ediyorum hocamız da buna aynı şekilde karşılık vermiştir. Sporun temelinde dostluk, arkadaşlık ve iyi niyet yatar. İyi niyetle bütün kapıların açılabileceğine, bütün dostlukların kurulabileceğine inanan biriyim. Bu konuda bana düşen ne görev varsa yapmaya hazırım.''
Aysal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın maça gelip gelmeyeceği yönündeki soruyu ''Fenerbahçe Başkanı'nın ne düşündüğünü bilmiyorum. Gelirlerse seviniriz. Orası aynı zamanda onların da stadı. Her zaman her başkana ve yöneticiye gösterdiğimiz saygıyı onlara da göstereceğiz'' şeklinde yanıtladı.
Rakip taraftarın gelemeyecek olmasıyla ilgili de Aysal, ''Alınmış bir karar var. Aynen uygulanacak. Son dakika değişiklik olmaz. Kurumsal çalışmaya ve devletin ortaya koyduğu iradeye saygı göstermeliyiz. Aynı zamanda büyük kulüplerin aldığı kararların ciddiyetine de yakışmaz'' diyerek, sözlerini tamamladı.
Sayın Bağış'ın yeni açıklamalarını gördünüz mü ?
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/22158512.asp
Arkadaşlar şikayet et butonunu kullanın rahatsız olduğunuz mesajlar için.
2 dakika tuvalete gittik yahu hemen mi alıntıladınız.![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Yazılacak şey çok ama şu resim demek istediklerimi anlatıyor.
Büyük Şef dönmüş Türkiye'ye. Sakatlanmasa +5 puanımız vardı en kötü.
![]()
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Bağdat Caddesi GSStore Hizmete Açılıyor!
GSStore, mağazalar zincirine yepyeni bir halkayı daha ekleyerek Bağdat Caddesi GSStore’u taraftarlarımızın hizmetine açıyor!
Caddenin Erenköy tarafında yer alan yeni mağazamız, 15 Aralık 2012 Cumartesi gününden itibaren taraftarlarımıza hizmet verecek
Sarı & Kırmızı Dünyamızda Keyifli Alışverişler!
Adres
Erenköy Camii Sok. Aksan Apt.
No:1 / 4 Caddebostan / Kadıköy
İSTANBUL
http://www.galatasaray.org/gspazarlama/haber/15425.php
Galatasaray yönetimi farkını göstermeye ediyor. Bir derbi maç öncesinde ortamı yumuşatarak ve dostluk mesajları vererek Galatasaray'ın büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyuyorlar:
Yenmek, yenilmek önemli değil. Delikanlı olmak, centilmen olmak, taraftarları şiddete değil, dostluğa yönlendirmek... asıl önemli olan bunlar.Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, Fenerbahçe ile kendi saha ve seyircilerinin önünde yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.
Derbi maçla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Arıboğan, karşılaşmanın skoruyla ilgili tahminde bulunmayacağını belirterek, ''Sporculuk hayatımda da yöneticilik hayatımda da skor tahmininde hiç bulunmadım. Ama derbi maçı kazanacağımızı umuyorum. Kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi sahamız ve seyircimizin avantajıyla hiçbir konsantrasyon eksikliğimiz olmadan Fenerbahçe maçını kazanacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Derbi günlerinin Türk sporunun en keyifli günleri olduğunu vurgulayan Lutfi Arıboğan, şöyle devam etti:
''Büyük takımlarımız Türk sporunun lokomotifi olmuş camialar. Spora yüzyılı aşkın süredir hizmet eden camialar bunlar. Aynı zamanda da derbi maçların olduğu günlerin dostluk, barış ve sportmence yaşanan günler olması gerekiyor. Rekabet uğruna, o gün maçı kazanmak uğruna, sporun içinde yer alan hiç kimsenin kişisel olarak da kurumsal olarak da sorumsuzluk yapmaması gerekiyor. Sonradan herkesin üzüleceği vahim sonuçlar çıkabilir.''
-''Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım''-
Arıboğan, Türk sporunun en önemli sorunlardan bir tanesinin sporda dozu her gün artan şiddetle mücadele olduğunu kaydetti.
Bu konuya çözüm bulacak, son derece detaylı hazırlanmış Sporda Şiddetle Mücadele Yasası'nın bulunduğunu dile getiren Lutfi Arıboğan, ''Ben de o çalışmaların içinde yer almıştım. Herkesi sportmen ve centilmen olmaya davet ediyorum. Derbi maçlar Türk sporunun en keyifli yaşandığı günlerdir. O günü keyifle sadece futbolun keyifli tarafların konuşulduğu günler haline getirelim. Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım. Sonunda hepimiz spora hizmet ediyoruz. Sportmenlikten uzaklaşan, günü kurtarmak adına suni gerginlik yaratan insanlar, sonradan gerçekten üzülecekleri sonuçlarla yüzleşirler. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
Keşke Galatasaray yönetiminde o farkı gösterecek başka birisi konuşsaymış, Çünkü bu adamın yaptıklarıyla söyledikleri arasında o kadar fark var ki...
Başta Aziz Yıldırım olmak üzere, 3 Temmuz sürecinin başlamasına ve sonrasındaki olaylara vesile olanların hala futbolun içinde, Federasyonda ve Büyük kulüplerin çatısı altında barınmalarına sadece bizim ülke insanı müsaade eder. Bu insanlar, futbolun içinden tasnif edilmedikçe gram ileriye gidemeyiz. Kötü çuval yama tutmaz.
...
Öyle günler geçirdik ki, bugün Lütfi Arıboğan delikanlılık, centilmenlik, dostluk örneği olarak gösteriliyor.