Olay nedir yahu?
Olay nedir yahu?
Fenerbahçe taraftarı şimdiye kadar iğneyi kendine yeterince batırdı. Koskoca 2. devre boyunca doğru düzgün küfür etmeyen taraftar bugün çileden çıktıysa biraz da Türk basını iğneyi kendine batırsın. Ucuz centilmenlik yapacak durumda değiliz; öyle başa böyle tarak. Aziz Yıldırım'ın o fotoğrafını yayınlayan adamlar son model koltuklarda rahat rahat maçı izleyip evine gidecek olsaydı vicdanım bunu kabul etmezdi. Tek üzüntüm; Ukraynalı basın mensuplarının da arada kaynamış olması.
Bu arada eklemeden geçmemek lazım; Ali Koç'un taraftarla ilişkisine hayranım. Ülkenin sayılı zenginlerinden, itibar desen itibar, karizma desen karizma, güç desen güç ama o statta kim Ali Koç'la fotoğraf çektirmek istese kırmıyor. Kendisine sarılan taraftara aynı şekilde cevap veriyor. Ne bileyim böyle güçlü adamlar ister istemez zihinlere halktan kopuk, soğuk kişiler olarak yerleşiyor. Ama Ali Koç kesinlikle televizyonlardan tanıyabildiğimiz kadarıyla muhteşem bir insan.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Maraton üst tribünündeydim. Bazı arkadaşlar Hükümet istifa sloganı oradan yapılmadı dedi,yapıldı ben şahidim
Maç başlamadan hemen önce statta Habertürk gazetesine tepki olarak Mor ve Ötesi'nin Cambaz şarkısının ilk başı çalındı. "Ne habersin ne Türk'sün" şeklinde 7-8 kere tekrar edildi bu kısım.
Maçın ilk dakikalarında basın tribünündeki ve kale arkalarındaki basın mensuplarına şişe ve gazete kağıtları fırlatıldı.Şişe atanların sayısı azdı.Daha çok gazete atıldı.Zaten sayfa sayfa gazeteler vardı herkesin elinde,fırlatılmak üzere.
Dışarı çıkarken Kale arkasındaki gazeteciler sahaya girdiler ve oyunun durmasına sebep oldular.
Ardından basın tribünündeki basın mensupları dışarı çıktı.
Basın tribününe büyük bir Aziz Yıldırım resmi koyuldu.
İkinci yarı başaldıktan sonra bir kişi sahaya girdi,güvenlik o kişiyi tekrar tribüne geri gönderdi.
Daha sonra diğer tribünlerden de sahaya girilmeye başlandı.Futbolcular taraftar sahadan çıkarılırken taraftara yardımcı oldu -özellikle Emre ve Volkan-
Daha sonra Migros tribününden topluca sahaya giriş oldu,iş cığırından çıktı. Güvenlikle kavga oldu vs. deniyor. Bir güvenlik taraftara tekme tokat vurunca diğerleri tepki gösterdiler,ardından diğer taraftarlar araya girdi, olay büyümedi.
Basının yaptıkları ortadayken onların yaptığı ayıp olmuyor da bizim yaptığımız mı ayıp oluyor ? 2 haftadır yazmadığını bırakmadılar,şimdi de rahat rahat o stadta maç mı izleyeceklerdi ? Hayır efendim.Yapılanlar son derece doğruydu ta ki sahaya inene kadar.O kısım gereksizdi sahaya inip maçı etkilemeye gerek yoktu.
Bu arada bende Ali Koç'a değinmek istiyorum.O kadar Fenerbahçe sevgisi ile dolu bir insan ki ailesi işini etkileyebileceğinden yönetimde olmasını istememesine rağmen hala görevinin başında.Son derece dürüst,sağlam bir kişiliğe sahip.Umarım uzun yıllar Fenerbahçe çatısı altında kendisini görürüz.
Normalde gözaltına alınması gerekmiyor mu ?İkinci yarıda bir kişi sahaya girdi,güvenlik o kişiyi tekrar tribüne geri gönderdi.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
savunduğunuz şu durumu kendinize yakıştırıyorsanız helal olsun diyorum başka bişey diyemiyorum.Büyük Fenerbahçe taraftarına yakışan bi durum değil bu yaşananlar.Tepki vermeyi ligimizde en iyi yapan kulüplerden biriydi benim gözümde.SINCE 1453 yeterli bi örnek bence.
eto'o bitmiş.
yok artık cidden yok artık.gözlerini korkutmak lazım falan eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten yazıklar olsun.her şeyden önce insan bunlar.ama sizler için her şeyden önce takım geliyor galiba.umarım gereken yapılır.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
rakip taraftardan istenilen tek şey biraz empati.
öyle olaylar oldu ki, pankartla protesto edilecek gibi değildi.
medya laftan anlamıyorsa sopa göstermek alternatif çözümdür.
bu taraftar yürüdü, protestosunu yaptı. potansiyelini gösterdi bir şekilde. ama medya umursamayıp daha da üzerine gitmeye devam etti.
ama bazıları çok güzel, bana dokunmayan yılan bir yaşasın'cılık yapıyor.
(/s)
seni üzeni döveceksen durma bakalım nereye kadar gidebilcen
eto'o bitmiş.
Yahu böyle olunca basının size karşı görüşü düzelicek mi ? İstediğin kadar tepki göster, istersen git adam öldür bunlar adama daha çok saldırır.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
konuşalım her şeyi konuşalım ama bu yaptığınızla ne çözüm olur ne de başka bir şey.kaybeden yine fenerbahçe olur![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Beyler haklısınız bende davanızda tamamen arkanızdayım.Basın şu şike soruşturması döneminde gerçekten olayları iyice abarttı.Ne kadar protesto varsa yapılsın.Hatta canlı yayında gfb den biri sevmediği gazeteyi yırtsın.Ama gerçekten şu olayları normal bulmayın lütfen diyorum.Sizin gibi şu forumda okumuş etmiş insanlar da böyle düşünürse diğerleri napsın?
Soruşturma sürecinde yaşananlar taraftarı böyle bir psikoloji içine sokmuştur. Yapılanlar tabiki hoş şeyler değil. Fakat o çekilen üzüntülerin ve kederlerin patlamasaydı bugün olanlar. Bazı arkadaşlar gerekli cezalar verilsin demiş. Bu olaylardan dolayı ceza gelmesi muhtemel zaten. Ama kimse unutmasın ki basında yapılan yargısız infaz Fenerbahçe taraftarını bu psikolojiye sokmuştur. Sonuna kadar tepki göstermeliydik. Ama sahaya inmemeliydik. Tek dileğim daha büyük organizasyonlar yapılması ve gerekli tepkilerin gösterilmesi her alanda...
TariboWest
anlamıyorsunuz.
bu iş buraya gelmeden önce kaç eylem yapıldı haberiniz var mı?
taraftar yürüdü, medya aleyhine pankartlar açıldı. dolaylı yollardan medyaya yine gözdağı verildi. ama medya devam etti.
ülkede en sevilmeyen basın, spor basınıdır.
siz insanları uyarıldığınız halde tekrar tekrar tahrik edip kışkırtırsanız, sonuçlarını da kestirmeniz gerekir.
(/s)
Görelim bakalım yarın haber manşetlerini. "Fenerbahçe tepki gösterdi" diye mi başlık atıyorlar yoksa "Barbarlar" diye mi ?
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bu saatten sonra basın Fenerbahçe maçlarını takip etmesin. Takım küme düşürülse de düşürülmese de her maç bu olaylar yaşanacaktır. O yüzden gerilimin ve kaosun artmaması için herkes elinden geleni yapmalı. Yapılan eylemler veya yürüyüşler destek anlamında birçok şey gösteriyor fakat basın yine aynı şekilde devam ediyor. Basının alınmamasını art niyetle söylemiyorum. Gerçekten her maç böyle olursa kaos giderek büyür.
TariboWest