19.07+ Ronaldinho
Gerçekten usandık..
Koymayın arkadaşlar bu haberleri. Her sene çıkıyor, daha bir sene tuttuğunu görmedim. Her yıl 19.07'de ya Ronaldinho'yu transfer ediyoruz, ya Kanoute'yi. Hayret bu sene Kanoute'nin adı çok geçmedi.
Şu forma dedikodularını da koymayın. Antu'da "Formalar basıldı, gördüm, hatta ben yazılarını yazdım" diyen Fenerium görevlilierini de gördük, hepsi yalan çıktı.
Eğer siz bizzat duyduysanız size inanırım, tanıdığımız güvendiğimiz kişilersiniz ama Antu'da millet kafa bulmak için yazıyor böyle şeyleri.
16 Mayıs gecesi gönderilmesi gereken adamlar hala kadroda. Temmuz 18 olmuş, gönderilen oyuncu Ali Bilgin ve Deniz Barış. Önceki sene revizyon yapılacak dendi, İlhan Parlak, Can Arat gibi oyuncular yollandı. Revizyon diyorsan yapacaksın, adam gibi as oyuncuların da kellesini alacaksın. Ben sene başında yazdım buraya, Alex gönderilsin dedim, belki de alınabilecek en radikal karardı ama yönetim yapmadı. Takımda ne değişiklik var geçen seneye göre, Daum dışında? Stoch tamam iyi futbolcu ama her şey aynıyken tek oyuncu ne kadar katkı verebilir? Semih'i dün gördük, çok kötüydü, Daum'un oynatmadığı kadar var dememek için zor tutuyorum kendimi.
19.07 haberleri çıkmaya başlamış yine güzel.
Aykut Kocaman bahane üretmedi, maç 5 olmuş, orada çıkıp bağırsan, şov yapsan ne olacak? Maçtan sonra çıkıp, bildiğimiz gerçeklerin gözümüze böyle sokulması hiç hoş olmadı diyen bir adam, acaba içeride neler demiştir?
Ben 5-6 oyuncuyu gönderiorum demek en kolayı ama ya yerlerine adam alınmazsa, işte bu nedenle hala kadrodalar. Tüm yetki de Aykut Kocaman'a geçmemiş görüldüğü gibi yoksa icraatları yapardı.
Emre olayı da basının nereden vursam diye uzattı bir durum, Emre kendisine küfürler edilirken tahammül ediyor iş ailesineküfüre gelince sinirleniyor, Aykut Kocaman izin verdikten sonra da idmanı terkediyor, kafasına göre ayrılmıyor ama kötü sonuçlar geldiği için bunun tekrar gündeme gelmesine şaşırmamak gerek.
İyi olacağız, basit bir hazırlık maçı, yeni geldim zamana ihtiyacım var falan demedi Aykut Kocaman, ne olursa olsun burası Fenerbahçe, her maçta alınacak skor önemlidir dedi, bahaneler üretmedi. Üstelik de hala transferlerin bitirilmemiş olmasında duyduğu rahatsızlığı da laf arasında belirtti.
Keşke transferler kendisi ilgilenmeye devam etseydi, hazırlık kampında İsmail Kartal da takımı idare edebilirdi, en azından işin içinde olduğunda daha etkili olabilirdi.
"YÜCE ATATÜRK"
llorente???
Evet Llorente haberleri çıktı, bittiğine dair.
süper olur. eğer doğruysa bundan daha iyisi olamazdı bence.
Antu'da rastladım çok güzel bir kadro.
![]()
Ama hangi llorente![]()
Athletic Bilbao'nun Llorente'si
Hey maşallah
![]()
(/s)
Fernandoysa iyidir.. Yeni bi Andersonumuz olur..
Aykut hocaya dair duygularımız ortak... Fakat ben Aykut hocadan Fenerbahçe'nin Mourinho'su olmasını değil, Alex Ferguson olmasını bekliyorum. Mourinho tabirine Ertuğrul Sağlam daha uygun... Şapkadan tavşan çıkarma işinde üstüne yok... Ama uzun vadeli, üç yıl sonrasının gidecek ve gelecek oyuncularını kafasında planlamış, sürekli safrasını atan ve her darbede kendi dokusunu kendi üreterek daha güçlü kalan, sallanmayan ve sarsılmayan, bulunduğu yerde kendine göre uzun vadeli bir düzen kuracak bir Alex Ferguson modeli bekliyorum. Bizim Mourinho'dan çok Alex Ferguson'lara ihtiyacımız var. Uzun vadeli bir İmparatorluğun ilk taşlarının atılmasına muhtacız. Alex Ferguson devraldığı enkazı üçbeş yılda temizleyebildi. Fenerbahçe'nin yapısı buna müsade etmez. Dünyanın en sabırsız ve en acımasız taraftarıyız. (Ama bize bile sabırı öğrettiler. Yıllarca Deivid'e, Deniz'e, Selçuk'a, Guiza'ya, Bilica'ya, Edu'ya, Luciano'ya sabretmek kolay mı? Biz sabır taşıymışız da, haberimiz yokmuş.)
Bu arada spekülasyona yol vermemek için açıklıyayım: Alex Ferguson veya Mourinho tabirlerini onlarla aynı kefeye koymak adına değil, rol model olarak kullanıyorum.
Aykut hoca şu veya bu takımda bunu başaramamış olabilir. Ama bir insanın futbola bakışı, duruşu ve herşeyden önce şahsiyet edası kendini belli ediyor. Mesela Rıdvan veya Oğuz'a asla bu güveni duymazdım. Oysa Rıdvan Fenerbahçe tarihinde en hayran olduğum bir numaralı futbolcudur. (Eskiler kusura bakmasın; Cemil'lere filan yetişemedim.)
Aykut hoca kendini yenilemeye açık ve çok zeki birisi... Kurnaz değil; zeki... Kurnaz insandan nefret ederim; o kurnazlık timsali Köln'de yine yırtık çoraptan çıkar gibi dün beyanat verdi. İnce ince çalışıyor lanetli...)
Yıllar önce Aykut hocaya dair bir biyografi okumuştum: KOCAMAN BİR ADAM-Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi... Sanırım 2000'li yılların ortalarında okumuştum. En az 6-7 yıl önce... Yeni baskısı var mıdır bilmiyorum. Ama onun nasıl uzun vadeli düşündüğünü, ne kadar kendine has bir değer olduğunu anlatan çok değerli anekdotlar var. İlgilenenlere tavsiye ederim. (Mesela Rıdvan filan öyle prensip düşkünü örnek spor adamı modeli filan değildir. Oğuz hiç değildir. Aykut hoca belki Rıdvan kadar pratik çözümler üretemez, ama uzun vadeli planlar ve geleceği okuma konusunda kimse ona yaklaşamaz.)
Llorente-Güiza ikilisi harika olur forvette. Llorente alınırsa süper olur ama sanmıyorum.
once Forlan sonra Gyan simdide Llorente , hayir bir forvet tipi digerine benzese diycemki biri olmayinca diger alternatife geciyorlar ama uc tane birbirinden alakasiz forvet tipi bu yuzden yalandir bu haberde
Football is simple,but Football Manager is not
Volkan Bilicaya versin Bilica 2 metre sürüp Selçuk'a versin Selçuk ayağında topu fazla tutmadan Emre'ye Emre'den Alex'e Alex bi arapas Guiza'ya Guiza hoş bir pas Semih'e Semih vursun gol olsun. Hocam söylemesi ne kadar kolay değil mi![]()
Volkan Babacan , Guiza , Bilica bunlar gitmezse bu takım adam olmaz.
bilica deivid önder hatta cristian selcuk ve alex bile bu takımdan gitmeliydi şimdi çok geç en iyileri gelecek diye oyalandık ama yine kendimizi avutmuşuz demekki şimdi bi transfer belki 2 transfer yaparlar suçu teknik ekipe atarlar. yıllardır aynı taktik.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Gürcan Bilgiç : Forlan yarın açıklanacak.
(/s)
Forlan gelirse, bu sene dünyada yılın transferlerinden birisi olur.
Forlan gelirse fener için iyi olur tamamda. Birde onun yerine kendinizi koyun. Formunuz bu kadar iyi iken Türkiye'ye gelir misiniz ?
Taraftarlık duygularınızı bir kenara bırakıp düşünün![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Forlan mı ? Yok artıkGelirse Fb yönetimini tebrik etmek lazım.
Eşşekler adam olur Önder, Bilica ve Selçuk'tan adam olmaz. Ulan Forlan gelsin forma almayan en adi.
Forlan bu kadar formdayken kalkıp da Fenerbahçe'ye gelirse ben de gider 1 formasını alırım Fenerium'dan ayakta alkışlanır o yöneticiler o zaman..