Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Hocam yinede senin delikanlılar gene de iyi iş çıkarıyorlar bana göre. Hem genç ve tecrübesizler hem yeni çıkmışsın buna rağmen kaleyi bulan şutların vs iyi.
Oynamada sıkıntı yokta maçı kopartacak bitiriciliği sergileycek forvetimiz olmadığı için bu sonuçlar çıkıyor. Her atamadığım golden sonra sanırım bebe'lerde stres artıyorYoksa takımdan genel itibari ile memnunum
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
Galibiyet iyi olmuş yoksa iyice özgüven sorunu yaşayabilirdi takım![]()
steam : aytekin79
Hem de deplasmanda galip gelmek çok iyi olmuş. Oyuncular genç olduğu için zihinsel olarak zayıflar, bundan dolayıda her kaçırdıklarında moralleri bozuluyor performansları düşüyor. Aynı sorun bende de var. Maç başlarında bir bakıyorum 6,7-7,0 ları oynuyorlar ama sonra yavaştan düşmeye başlıyor.
Hocam bu çocuklar bu sezon düşmez ise bir daha düşmez işin zor ama umut var![]()
Umuyorum ki devamı da gelir. Hem galibiyetlerin hem de tesislerin gelişmesinin
hocam bir de şöyle bir durum var mesela bunu ben son maçımda yaşadım. Eğer ki kaçırmaz bir de maçın başlarında 2 farklı öne geçince takım coşuyor ve farka gidiyorlar. Gençlerle oynamanın bir avantajı da bu oluyor.
Helal hocam üstlige çıkmışsınSon iki maç harika bu sezon zor olsada ligde kalırız diye düşünüyorum, Kolay gelsin
![]()
9.Hafta'da bizim 17.hafta devre arasına girene kadar aldığımız son galibyet oldu. Bazı maçları nasıl kaybettiğimize anlam veremedim.
Ama takımda ofans daha doğrusu bitiricilik yönünde ciddi sıkıntı vardı. Devre arası bunu biraz çözdüğümü düşünüyorum.
Almanya kupasını geçen yıl olduğu gibi bu yılda Çeyrek Finalin kapısından uzatmalarda döndük
Düşmenin en büyük adayı gibi duruyoruz. İlk hedefimiz 16. olup play out oynamak
2 yıl önce takımdan ayrılan ALT YAPI ve Takımın Efsane ismi olan Adil Eren'i pilot takımımız Ingolstadt'tan geri aldık.
Adil Eren'i almamım en büyük nedeni takımda çift forvet oynmama pek imkan yoktu.
Bu arada Bilic Fener'i adam etmiş16 yıldır takım şampiyon olamıyor
2026 ve 2030 arasında çok fark yok
vay be olaylar olaylar kardeşim ya sık la dişinibu sene düşme sonra uğraşıcan bir sene daha çık in asansöre bağlarız
![]()
Yok hocam biz sana bu sezon destek oldukça sen yeniliyorsun. [MENTION=101617]devilshand[/MENTION] dostum biz buna biraz köstek olalım yoksa küme düşecek![]()
Oyunu hard seviyede oynuyomKolay bişey değil ya çöplerle bu kadar
Sezonun normal bölümünde 16.olduk.
Play out rakibimiz 2.Ligin 3.sü Nurnberg'di, Nurnberg aynı zamanda Almanya Kupası Finali mücadelesi verecek. Herşeyin olabilieceği 2 maça çıktık. İlk maç 2-0 gibi net bir skoru eze eze aldık. 2. maç Nurnberg adına çok hızlı başladı 10-15 dakikalık bir dilimde maçı 2-0'a getirdiler.
Tam alt lige gidiyoruz derken takımın iki Efsanesi Löbich ve Adil Eren takımı ligde tutmasını bildi.
Play Out
Geçen yıl hiç regen çıkartmamıştık aslında bu yıl çıkanlardan da daha önce çıkarttıklarımızdan da hiç ümidim yok burada 4-5 yıldız çıkıyor amaTek bir oyuncumu dahi izleyen bir takım yok hatta bazen öylesine en iyi olduğunu düşündüğüm oyuncuyu değeri kadarına öneriyorum yok arkadaş kimse talip olmuyor
![]()
Biz yinede tesisleri her yıl geliştirmeye devam ediyoruz.
Oyuncularımızın Ligde gösterdiği performans, Adil Eren'i geri getirmek çok akıllıca oldu yoksa kesin düşmüştük
F.C. United'tan biraz bilgi, yine ŞL'ye kalmışlar. ŞL'de Leverkusen'e elendiler. İngiltere'de daha önce Watford'un yükselişini görmüştük. Şu sıralar Moda Preston
17. Sezona Girerken Oyun durumu
Bence ligde kalmanız çok büyük bir başarı, nasıl olduğu önemli değil, seneye daha güzel olacak işler.
Genç oyuncularla ilgili şöyle bir bilgi vermek istedim; bir oyuncunun gelişimine en çok etki eden mental özellik kararlılıktır. Eğer takımda yaşı 24ten büyük, kararlılığı yüksek oyuncular varsa gençlere mutlaka ders versinler derim. Gelişimlerini hızlandırabiliriz böylece.
Last edited by MelihTrezeguet : 29.Mart.2015 at 15:36
Tebrik ederim ligde kalmışız Barak.. Tesisler de iyileşiyor , güzel yoldasın .. Takım ve taktik birbirine alıştıkça başarılar arka arkaya gelecektir yakın gelecekte![]()
steam : aytekin79
Başarılar hocam bu sezon kaldık ya gerisi gelir![]()
Vesselam.Nihayet Almanya kısmınıda bitirebildim.Hep debelenmişiz ama kısmetse 2-3 yılımız var feda hocam bu 1-2 sezon feda.Bu sen düşme yeter
Şu linkte benim oyunla ilgili bildiğim bilgi birkimimin ufak bir özeti var. Ona ek birşey varsa bilmediğin yada yanlış bildiğim eklersen sevinirimGözlemcilikten oyuncu gelişimine kadar
11.Mesaj
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=123042
Teşekkür ederim ama takımda bir Marco Reus olsa tadından yenmezdiÖyle potansiyeli olan tek bir oyuncum yok
Teşekkürler, dediğin gibi artık bu ligden düşmeyiz. Oyuncular yeterli tecrübeyi kaptı
Bu yıl size sorarak ek bir uygulama düşünüyorum birazdan açıklayacağım![]()
Tebrikler hocam Ligde kalmışızŞL de Monaco dikkatimi çekti geçen sene kazanmışlardı heralde bu sene de finalde kaybetmişler aynı benim Tokat Spor gibi ayrıca Prestonda ilginç bir yerde duruyor
![]()
O başlığa yazdım, burada da paylaşmak isterim sakıncası yok ise;
Raporlarla ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti. Gözlemciler çoğu zaman tam olarak potansiyelini değil de şimdiki yeteneği ile potansiyeli arasındaki farkı gözlemliyorlar. Buradan yola çıkarak rapor aldığınız oyuncuları sahip olduğu yeteneklerle birlikte değerlendirmelisiniz. Hem potansiyeli olan, hem de hali hazırda yetenekli bir oyuncu çok muhtemel gelişip yıldız olacaktır.
Yine yıldız olayı çok göreceli, genelde sizin takımınıza göre değişir. Gözlemlediğiniz oyuncu, tesisleri çok kalitesiz bir takımda oynuyorsa, gerçek potansiyelini ortaya koyamayabilir. Ayrıca her oyuncu yeteneklerini geliştirdikçe potansiyelinde bir miktar düşüş olur, bunu da hesaba katmak gerekiyor. Gözlemlediğiniz oyuncu, takımında çok fazla şans bulamıyorsa gelişimi yavaşlıyor, bunlar da rapora düşük yıldız olarak yansıyabilir.
8-9 maç izletmeye çalışıyorum gözlemciye, rapor daha net geliyor o zaman. Sakatlık eğilimi var mı diye bakarım ilk, varsa kesinlikle kadroya katmam, sürekli sakatlandığı için muhtemelen gelişemiyorlar.
Kararlılıktan sonra mental özelliklerine bakıyorum yine. Takım oyunu ve çalışma azmi(work rate) epey önemli. Konsantrasyon, karar verme(decisions) yine aradığım özellikler. Yüksek olmasa bile bunların çok düşük olması sorun yaratıyor.
Genel bakışı böyle tamamladıktan sonra pozisyonuna göre inceliyorum. Misal stoper bakıyorsam markaj, tackling, konsantrasyon, positioning, strength, cesaret, denge. boy-zıplama. son olarak da vücut zindeliği. Yine bu özellikler çok parlak olmasa da çok düşük olmamalı.
Örnek üzerinden anlatmak isterim;
Bu arkadaşı gözlemcimiz önerdi, almadan önce özellikleri hemen hemen aynıydı. potansiyeliyle ilgili raporu da aynı şu an gibiydi. Özelliklerine bakınca bir bek oyuncusu için gayet ideal. belki biraz konsantrasyon, stamina ve üzerine dribbling-crossing olsa geleceğin dani alvesi olabilirdi. Hızı yüksek, savunma yetenekleri şimdiden güzel bir seviyede. first touch yeteneği de onu öne çıkartıyor. kararlılığı gelişimi için ideal. off the ball yeteneği en kötü olarak göze çarpıyor.
Şimdiki hali bence epey yetenekli. Potansiyeli için de olumlu rapor geldiğine göre bu oyuncunun sağlam gelişeceğini düşünüyoruz.
Bu da hakkındaki rapor(gözlemci raporu maalesef yok ama o rapor da buna benzerdi);
Olumsuz olarak sadece fiziksel yetersizliğinden bahsedilmiş, o da zaman içinde gelişim gösterecek diyoruz. Olumlu olarak kendisinin gençler arasında rol model olduğunu söylüyor. Yine kararlılığı kadroya uyum sağlamasını kolaylaştırıyor. Yarın öbür gün gelişirse yine ekran görüntüsüyle bakarız ne halde bu arkadaş diye![]()