Sayfa 35 / 53 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon
1,021 ile 1,050 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    Ama bana en çok koyan da burda şu oyunu 90 lira vererek alamayanlara hırsız muamelesinin yapılması.
    Kim kime 90 lira vermiyor ve almıyor diye hırsız muamelesi yapmış ? Lütfen kimin ne yazdığını iiyi okuyun.

Ek olarak SI'a neden toz kondurulmasını istemiyor yöneticilerimiz dediğin gibi onu da anlamış değilim. Ama bunun, FM'nin resmi sitesinin burası olduğundan kaynaklandığını düşnüyorum. Ya adminler çok acımasız ya da dediğim gibi resmi site olmalarından kaynaklanan bir davranış sergiliyorlar. Adminler de bizim gibi birer insan en nihayetinde. Hepsi multimilyoner de değiller. E madem böyle her eleştiri yapıldığında SI'ı savunmayın biraz da bizi savunun onlara karşı.
    SI'a toz kondurtmak istemesek böyle rahatlıkla hür bir şekilde sizin düşüncelerinizi yerine getirmenizi sağlamazdık Biz zaten oyun fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçiyiz, Bunu SI'a da ARAL'da belirttik. Burada ortaya çıkan ortak fikirleride ileteceğiz.. Bizlerde sizler gibi oyunu satın alan taraftayız,

Bunun dışında rest çekmek veya muhalefet yapmak ile birşey kazanılmaz.

Quote Originally Posted by Haygary View Post
    hocam biliyormusun şuanda bizden daha çok takip edilen fm siteleri var.
    sen rest çektiğinde senin görevini başkasına devrederler olur biter.Ama bunları tüm forumlara söylersen o ayrı mesele
    Bu bir site veya forum işi değil önce bunu anlamanız lazım.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Herkez birbirini yanlış anlıyor.O laf zaten sana değildi ki hocam.Öyle bir zihniyet varsa diyorlar.Senin öyle birşey demediğini biz biliyoruz zaten
    Herkez sinir küpüne dönmüş hadi hayırlısı.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sizin rest çekmeniz durumunda onlar zor durumda kalabilir ama siz bunu yapamıyorsunuz göründüğü kadarıyla.
    hocam biliyormusun şuanda bizden daha çok takip edilen fm siteleri var.
    sen rest çektiğinde senin görevini başkasına devrederler olur biter.Ama bunları tüm forumlara söylersen o ayrı mesele

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Eralp imza kampanyası başladığı andan itibaren, imzalamadan önce neyi imzaladığını okuyanlar, 10 bin imzaya ulaşıldığında demoyo TSL ekleneceğini, 10 bin satışa ulaşıldığı anda da Türkçe'nin steam üzerinden indirilebilmesine yönelik çalışmalar olacak yazıyordu.

Bu sene 10 bin sayısına ulaşılamasa bile, önceki senelere göre artmış olacak satış sayısı, önümüzdeki seneler için yapacağımız isteklerin yerine getirilmesinde mutlaka avantaj sağlar.

Bu nedenle oyunu oynayan, imkanı olanlardan destek istiyoruz. 200 bin oynayan varsa ve bunun % 5'inden bunu istiyorsak, kimse korsan oynamasın, korsanları dışlayın, atın susturun mantığında olsak, sadece % 5'lik bir kısım için diretmezdik. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve şartları biliyoruz, burada yaşasın korsan, orjinal alanlar enayi, korsan varken tabi almam gibi mesajlar atılmadığında da zaten mesajlar silinmiyor, herkesin düşüncelerini yazabiliyor, bir kısıtlama olmadan. Ekonomik durumum kötü diyen birisine zaten illa ki orjinal alacaksın diye bir dayatma yapılabilir mi?

Ben kendi adıma yazayım, imkanı olanlardan ve bu oyunu oynayanlardan destek istiyorum. Evet bir lise öğrencisi için bu çok fazla bir fiyat ama bu oyunu daha büyük yaşlarda oynayan kişilerin de, imkanları dahilinde, en azından % 5'lik kısımın alabileceğini düşünüyorum.

Ne SI benim umrumda ne de kazandıkları para. Kazandıkları paradan bana bir şey vermiyorlar. Anlayışlarının herkes farkında ve bu farkındalıktan onlar da rahatsız olmuyorsa ve biz böyleyiz diyorlarsa zaten bizim onları savunmak gibi bir durumumuz da olamaz.

Türkçe için öyle ya da böyle bir gelişme yaşanmış. SI böyledir, uğraşılmaz desek ve böyle girişimlerde bulunulmasa, bekleye bekleye bizim lehimize bir gelişme yapacaklar mı? Elbette hayır. Ve durum buyken, bir şey yapmadan, sadece SI'ye sallayarak ne elde edebiliriz?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Arkadaşlar Fm 2010'nun betasını test edip,oyun hakkındaki fikirlerini,oyundaki yenilikleri anlatmış Serkan abi.Ben daha yeni gördüm ve çok uzun olmasına rağmen (uzun yazıları okumayı pek sevmiyorum) zevkle okudum.Açıkcası yazıda çok ayrıntıya girilmese bile iştahımı kabarttı yazı.Oyunu almakta tereddüt edenler ve bu yazıyı görmeyenler için yararlı olacağını düşündüğüm için buraya linki vermemde bir kusur olmayacağını düşündüm..

http://www.turksportal.net/makale/fm/1002/
    So what?
    Saike

Sheriff Misafir

Burda korsanı ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz. Korsan cd almanız demek yada korsan olarak internetten indirmeniz demek başkalarının emeğini çalmanız demek. Almak için onca yöntem var kimse 90 tl vermek zorunda değil. Herkes pahalı diyor pahalı diyen 5 kişi toplanıp bir cd alsa yine oyunu makul fiyata orjinal oynar. SI'ye sallayacak bir durum yok. Adamlar bir çok imkan tanımış. Artık bu şartlarda da 15 lira verip almak yerine 5 lira verip korsan alıyorsanız o sizin ayıbınız SI'nin değil. En basiti ya yerinizden bile kalkmadan 5 kişi birleşip steamden alın. Adamlarda Türkiye'de artık kar sağlayabileceklerini görsünler.
    Kimseyi zorlamıyoruz ancak karşımızada korsanı savunarak kimse çıkmasın..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Adamlar bir çok imkan tanımış
    İmkan var da ben mi göremiyorum ?

Sheriff Misafir

İmkan var da ben mi göremiyorum ?
    Evet imkan var sen göremiyorsun sanırım. Çünkü gerçekten imkan var. 5 arkadaşınla anlaşıp aranızda steam den alsanız 12 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp mağazadan alsanız 18 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp 45 tlye satan siteden alsanız 9 liraya geliyor. Bu fiyatlarda artık son derece uygun. En az ödeyen aylık adsl e 29 lira ödüyor. Bir kere ödeyeceğiniz bu rakam kimseyi rahatsız etmez sanıyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Evet imkan var sen göremiyorsun sanırım. Çünkü gerçekten imkan var. 5 arkadaşınla anlaşıp aranızda steam den alsanız 12 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp mağazadan alsanız 18 liraya geliyor. 5 kişi paylaşıp 45 tlye satan siteden alsanız 9 liraya geliyor. Bu fiyatlarda artık son derece uygun. En az ödeyen aylık adsl e 29 lira ödüyor. Bir kere ödeyeceğiniz bu rakam kimseyi rahatsız etmez sanıyorum.
    Yanlız kutulu oyunu 5 kişinin kullanması gibi bir imkân var mı? Oyun çalışırken DVD isteyecektir..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Yanlız kutulu oyunu 5 kişinin kullanması gibi bir imkân var mı? Oyun çalışırken DVD isteyecektir..
    Hayir. Oyun calisirken DVD istemiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Arkadaşlar biz burada olabildiğince demokratik bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. SIgames'i başta ben eleştirdim burada. hani bellemişsiniz ya kafanıza "yöneticiler SIgames'i savunuyor" diye. önceki mesajlarımı okursanız bu kampanyanın hiç içime sinmediğini belirtmiştim. Başka nedenler de belirtmiştim.

Burada fikrinizi aşırıya kaçmadığı sürece rahat rahat belirtebilirsiniz. Biz başka siteler gibi karşıt fikirlerle karşılaştığımızda adamı küfür ederek siteden uzaklaştırmıyoruz. Veya o kadar korsan yayın yapıp, emek hırsızlığı yapıp "Türkçe kampanyasına destek vermiyoruz" diyen siteler gibi değiliz.

Burada tartışırız, ederiz. Ama fikirlerimizi dayatmaya çalışmayız. O konuda rahat olun.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Onların Türkçe FM çıkartmamak için 1 nedeni varsa bizim 90tl vermemek için 10 nedenimiz var ki sayfalardır yazılıp çiziliyor. Genelde yöneticiler hadef olmuş durumda şu anda. Ancak olayı genellememek lazım. Her yönetici yada admin için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Örneğin x rumuzlu bir yönetici daha 5 dakika önce msn den bana sitem etti. Çok sinirlendğini söyledi. Yazımı ona karşı yazdığımı düşünmüş. Burda genelleme yaptığım için benimde hatam var tabi. Ancak beni bilem bilir zaten. Bir kişi eğer msn listemdeyse gidip onunla burda forumda tartışmaya girmem. Msn den yazışmak varken ne gerek var bunlara. Hazır cevap yazarken bunada değinmek istedim. Kendisine asıl mesajı alması gereken kişiyide söyledim. Aslında yaptığım yanlış ya neyse. Üstü kapalı mesaj göndermeyede gerek yok.

Fiyat konusunda 60 tl ye 5 aktivasyon yerine 30 tl ye 1 aktivsyon olsa nasıl olur diyenlerde var. Mesela bunlar yapıcı eleştiriler. Bu steam olayı benim içime sinmediği için bu tartışmlara hiç girmedim. Zavvi denilen sitede fiyat uygun. Ancak bir durum daha var insanlar Türkçe çıkacağını bilse daha rahat hareket ederdi. Şahsen Türkçe çıkacağı garanti olsa çoktan pre order verirdim. Şuanda beklemedeyim. Bu adamlarım pazarlama mantığıyla bizimki pek uyuşmuyor

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

O değil de ne tartışıldı şu konu arkadaş be Altı üstü bir imza atılacak demoya TSL eklenmesi için

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ua_anil View Post
    O değil de ne tartışıldı şu konu arkadaş be Altı üstü bir imza atılacak demoya TSL eklenmesi için

Türkçe çıkçak Türkçe.. Biliyormusun kaç senedir bu konu dönüp dolaşıyor dillerde...

Ama bilemiyorum.. Bence 2010 Türkçe çıkmayacak..

Ahanda bir fikir %30 Türkçe yapsınlar lan bari bu kadar imzaya. Her sene eğer bir önceki senden fazla oyun satılırsa bu yüzdeyi arttırsınlar Oyunu aldığımıza değsin. Hadi lan.. Yaparlar mı lan

çok bekleriz daha
    Sentugo.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

10 000 imza atılsın atıyorum 4000 kişi oyunu alsın (umarım böyle olmaz) SI'de %40 Türkçe oyun piyasaya sürsün. Sırf Kayserili zekasına sahipler diyip gider alırım oyunu

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Türkçe falan zor . Millet yine kaldı çeviri programları ile yapılan türkçe yamalara.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Kampanyaya imzamı attım bu yıl orjinal alıcam Türkçe sözü verildiği için.Umarım 10 bin satar oyun bizde Türkçe'yi oynarız artık.

Ama bazı sorularım olacak
    2011 içinde böyle bir kota olacak mı mesela 10 bini bul yıl aldık diyelim 2011 de sattı 3 bin ne olur durum ?

Bi diğer sorum ise alınan orj oyun sayısını biz takip edebilecekmiyiz.Sadece Si mi bilecek bu sayıyı.
    Eğer öyleyse nasıl güvenebiliriz rakamların doğru olup olmadığına
    sadece verilen bir söz müdür bu işin tahatüdü ?

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by SYLaR View Post
    Şimdi distribütör firma fmyi90 a diğer çoğu oyunu fmnin yarı fiyatına satıyorsa demek ki bu distribitör firma SI Gamesden oyunu diğer oyunlardan daha pahalıya alıyor. burada da suç distribitör firmanın değil si nin oluyor
    Bir kaç önceki mesajımda bu konuyu dile getirmiştim esasta, fiyat mevzusu tamamen SI/SEGA ve ARAL'ın aralarında yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak ayarlanıyor.

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    Kampanyaya imzamı attım bu yıl orjinal alıcam Türkçe sözü verildiği için.Umarım 10 bin satar oyun bizde Türkçe'yi oynarız artık.

Ama bazı sorularım olacak
    2011 içinde böyle bir kota olacak mı mesela 10 bini bul yıl aldık diyelim 2011 de sattı 3 bin ne olur durum ?

Bi diğer sorum ise alınan orj oyun sayısını biz takip edebilecekmiyiz.Sadece Si mi bilecek bu sayıyı.
    Eğer öyleyse nasıl güvenebiliriz rakamların doğru olup olmadığına
    sadece verilen bir söz müdür bu işin tahatüdü ?
    2011 için bilmiyoruz. Sports Interactive suan için satış rakamları 10bini bulduğu anda Türkçe FM'yi çıkartırız, 10bin imza toplarsanızda Türkiye Ligini çıkacak olan demoda test edebilirsiniz sözünü veriyor. Satış rakamlarını ise net olarak paylaşmıyorlar. Tabi bu konuda verilen bir söz olduğu için bizi bilgilendirmeleri gerekli.

10bin imza satışa ne zaman dönüşür orası muamma ve bilemeyiz. Oyun fiyatları mağazalarda 90 TL ve herkesin bu parayı Türkiye şartlarında vermesini beklememiz çok zor. Şu an için görünen yurt dışı üzerinden (45 TL gibi) oyuna olan talep.. Oyun çıktıktan sonrada STEAM üzerinden alımlar olabilir.

1 Kasım tarihinde Turksportal olarak Türkçe yama çıkartmayı planlıyorduk fakat bu gelişmelerle bu planlarımızı ertelemek durumunda kaldık.

İki tarafta verdiği sözlere göre hareket ediyor.. Onlar bizim topladığımız kayıtlara güveniyor, bizde onların yaptığı satış rakamlarına.. Burada yersiz imza atanlar bu çalışmayı baltalamaktan öte gitmeyeceği için açıkçası sözümüz senedimiz oluyor üstelik internet ortamında

Ek olarak konular hep aynı çizgiden dönüp dolaşıp aynı yere (firma, fiyat politikası ve korsan kullanım) geldiği için bundan sonra bir fikir veya yapıcı çözüm önerisi olmadığı sürece cevaplarımız azalacaktır.

Korsan yazılım kullanımlarını öven mesajlarda silinecektir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Vieri View Post

1 Kasım tarihinde Turksportal olarak Türkçe yama çıkartmayı planlıyorduk fakat bu gelişmelerle bu planlarımızı ertelemek durumunda kaldık.
    Ben kendi görüşlerimi daha önce de söylemiştim, bu oyunu oynamayı seviyorum, ama Türkçe olarak. İki senedir de almıyordum ve oynamıyordum. Ama şimdi Türkçe ihtimali olduğu için imzamı attım ve oyunu alacağım da.

Benim de sizlerden istediğim, eğer oyun çıkmazsa Türkçe'yi hazırlayacağınıza söz vermeniz. (Çünkü SI size Türkçe yama çıkartmamanız konusunda da baskı yapabilir. ) Çünkü Türkçe çıkmazsa ben oyunu oynamayacağım ve o zaman kendimi orjinal aldığım için enayi gibi hissedeceğim.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

bişey sorucam bu 43 lıralık oyunu netten sipariş verdigimiz yer güvenlimi bide türkiyeden alınmıs nasıl gosterıcez yanı 10 bın kısıden bırı gıbı

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    bişey sorucam bu 43 lıralık oyunu netten sipariş verdigimiz yer güvenlimi bide türkiyeden alınmıs nasıl gosterıcez yanı 10 bın kısıden bırı gıbı
    200.000bin korsan Türk kullancıyı gören sistem orijinal o oyunuda görür sanırım..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    Oyunu aktivasyon yaptığın IP, Türkiye'den olduğu sürece sıkıntı yok.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Hala birçok şey yazıyoruz, çiziyoruz. Ancak hala bir noktaya gelemiyoruz. Sorunları sıralayalım o zaman,

- Aral'ın oyunu pahalı fiyata satması (45TL'ye satan firma kâr etmiyor mu?) birçok alternatifler vardır, sizde alternatiflerden alınız, almaya gönlü olan alır zaten. Ben, kendim orjinal aldığım için bu konularda bazı söz haklarım olduğunu düşünüyorum. Orjinal alınmasını sonuna kadar destekliyorum. Burada kimsenin alım gücünü tartışmıyoruz zaten ancak alabilen alır, alamayan alamaz, alamayanlar içinde alternatifler üretilebilir mümkündür.

- SI tarafından yerine getirilmesi istenen bir imza ve satış konusu, adamları imza kısmı aslında bağlamaz, neden bağlasın ki? Adam satışa bakar, bakalım kaç kişi aldı diye, banane imzadan der. Ki aslında öyle de yapmaktadır. Sonuçta SEGA/SI oyunu peşin olarak satıyor değil mi, yani parayı önceden alıyor zaten dağıtımcılardan, dağıtımcılarda kendi kâr marjlarını üstüne ekleyerek oyunu satışa sunuyorlar. Burada SEGA/SI'ye zaten söylenecek bir şey yok, onlar olay ile bağlantısız durumdalar, olayın dağıtımcı kısmında bazı ilginçlikler var. Bunların açıklamaları nasıldır, neler denebilir, bunu sizlere bırakıyorum?

- Gelelim Türkçe FM meselesine, daha önce 1 Kasım'da çıkacak denmişti, ertelenmiştir bu gelişmelerden sonra, katılıyorum ertelenmesi daha iyi olmuş. Ancak konunun başlarına bakarsak çıkarılacak Türkçe FM ile ilgili muğlakta kalan bazı noktalar var. Bu konudaki birinci ağızlar çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Bu da insanlarda temkinli davranmaya sebebiyet veriyor. (İsteyenler bakabilir ön sayfalara, neler yazıldığı sonra neler dendiği görülmektedir.)

- 200.000 bin korsan kullanıcıyı gören sistem neden bir yaptırımda bulunmuyor madem diyerek tekrar aynı yöne dönüş yapalım. Bunu gören firma neden yaptırım yapmasın ki, sonrada bizlere sizde çok korsan kullanan var o nedenle Türkçe için bir yatırım yapmıyoruz gibi ya da yapacağız ancak şunları yerine getirin gibi şeyler sunuyor. Sonuçta sistem önlerinde, isterse bloklayabilir. İsterse o insanlara o oyunu oynatmayadabilir. Yeter ki istesin, ancak görüyorum ki, onlarda bu durumdan hoşnutlar.

- Turksportal burada sadece aracı konumdadır, ve belki de bu durumda en çok laf söylenen birim konumundadır. Çünkü diğer birimlere laf söylemeye kalkarsanız, bir cevap alamıyorsunuz. (Aral örneğinde görüldüğü gibi.) Turksportal'da ise herkese karşı eşit seviyede olduğumuzdan bu cevapları alabiliyorsunuz. Ancak kabul etmeliyiz ki burada eleştirirken kantarı topuzu bazen kaçıyor. Bununda nedeni açıklanmamış ve hala açıklanmamakta olan noktalardır. Sonuçta açıklanması gereken bir şeyler var ancak kimse bir şey söylemiyor. Bu noktalar neden açıklanmıyor?

- Satış rakamları, pazarlama politikaları, sözleşmeler vs. neredeyse her şeyi konuştuk. Buralarda SEGA/SI'nin hataları çoktur. Bunları savunmaya çalışanları anlayamıyorum. Sonuçta firma bizlerle muhâtab dahi olmuyor. Burada zarar ettikleri ile ilgili noktalar söyleniyor, ancak neden zarar etsin ki? Parayı iş başında almıyor mu dağıtımcıdan? Burada zarar edecek birileri varsa bu dağıtımcıdır. Ancak onlarda bu durumdan memnunlar ki bir şeyler söylemiyorlar.

Gelelim son noktaya, kampanyaya imzamı atmadım ancak oyunu satın aldım. Ben oyunu Türkçe yamasızda rahatça oynayabiliyorum. Oynayamayan arkadaşlar olduğu doğrudur. Ve sayıca çokturlar, onlar için güzel bir kampanya oluyor. Ancak şöyle bir şey var, kampanya metninde bazı anlaşılmayan ya da anlatılamayan noktalar var. Ayrıca fiyatlar kısmında belirtilen fiyat rakamlarına göre oyunu alacak kişiler neden Aral'dan alsınlar ki? Ve eğer başka yerlerden alacaklarsa (Yurtdışını kastediyorum.) bu Aral'ı baltalamak olmaz mı? Aral'ın bu kampanya karşısındaki tutumu nedir? Destekliyorlar mı yoksa bunun bir zaman kaybı olacağını mı söylüyorlar?

Sorularım, söylemek istediklerim bunlardır. Okuyanlara ve cevaplayanlara teşekkür ederim.

Kampanyanın başarılı olması hepimizin işine gelir, bunca yazdığımdan sonra buna karşıymışım gibi bir şey çıkaran olursa bu çok saçma olur.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Bursaspor View Post
    Gelelim son noktaya, kampanyaya imzamı atmadım ancak oyunu satın aldım. Ben oyunu Türkçe yamasızda rahatça oynayabiliyorum. Oynayamayan arkadaşlar olduğu doğrudur. Ve sayıca çokturlar, onlar için güzel bir kampanya oluyor.
    Kampanyanın başarılı olması hepimizin işine gelir, bunca yazdığımdan sonra buna karşıymışım gibi bir şey çıkaran olursa bu çok saçma olur.
    Böyle sivri yorumlar yapmaktan genelde kaçınırım ama sayfaların çoğunu okudum, bence herkesin bilgisayarına indirip tekrar tekrar okuyup düşünmesini gerektirecek bir konu oluyorken böyle bir yorum beni üzdü. Bu iki yoruma bakarak iki sonuç çıkarıyorum.

1.
    İlk paragraf için "bana dokunmayan yılan bin yaşasın".

2. İkinci paragraf için ben o saçma olan şeyi yapıyorum ve böyle bir sonuç çıkarıyorum kardeş kusura bakma. Burada kişisel düşüncem benim de SI'nın hata yaptığıdır. İş dünyasında buna strateji hatası diyebiliriz. Duygusal düşünürsek de benzer anlamlısı olarak "ayıp etti" diyebiliriz. Ancak burada artık bir topluluk olmayı başarabilmeliyiz. Kampanyanın, sadece "Türkçe" dil eklentisine ihtiyacı olanlar için güzel olduğunu söylemek topluluktan kendimizi soyutlamaktır. Bu sitede belki defalarca buluşmalar ayarlandı, görüşüldü, tanışıldı. Sebebi? Hep bir olabilmek içindi. Yoksa kimsenin yalnız olduğu için görüştüğünü sanmam. Hal böyleyken bizim, ihtiyacımız olmadığı halde kampanyaya destek olmamız bence daha değerlidir, sen de buna katılırsın herhalde.

Ben oyunu orjinal aldım evet, üstelik hâlâ "bir oyuna bu kadar para verilmez" fikrinde sabitim. Ancak oyunu kampanyaya destek olsun diye de almadım, Sorunsuz bir yıl için aldım ama kampanyaya da desteğimi imzamla gösterdim. Madem orjinal aldın, burada alınmamanı ve bu yanlıştan dönmeni bekliyorum. Hepimiz kardeşiz ve kardeşlik paylaşmayı gerektirir, sen de paylaşmalısın.

Tekrar söylüyorum sen bir cam isen kırmak için eleştiri yapılmaz taş atılır. Ben seni sadece eleştirdim. Yanlış anladıysam hakkını helal et, özür dilerim.

vedat1987 Misafir

Arkadaşlar ben ilk kez yorum yapıyorum bu forumda ve ne SI tanırım ne Aral ama sorun tamamen bizde.Bazı arkadaşlar müşteri her zaman haklıdır gibisinden şeyler söylemiş SI in derdide bu müşteri nerde?Önce ortada bir müşteri olması lazım haklı olabilmesi için olay tamamen bu.Ortada ne müşteri var nede haklı olduğu bir konu bu satışlarla...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

- SI tarafından yerine getirilmesi istenen bir imza ve satış konusu, adamları imza kısmı aslında bağlamaz, neden bağlasın ki? Adam satışa bakar, bakalım kaç kişi aldı diye, banane imzadan der. Ki aslında öyle de yapmaktadır. Sonuçta SEGA/SI oyunu peşin olarak satıyor değil mi, yani parayı önceden alıyor zaten dağıtımcılardan, dağıtımcılarda kendi kâr marjlarını üstüne ekleyerek oyunu satışa sunuyorlar. Burada SEGA/SI'ye zaten söylenecek bir şey yok, onlar olay ile bağlantısız durumdalar, olayın dağıtımcı kısmında bazı ilginçlikler var. Bunların açıklamaları nasıldır, neler denebilir, bunu sizlere bırakıyorum?
    SEGA/SI ile ilişkili olay, sonuç olarak satış oranlarını arttırmak istiyorlar, Türkiye'de ki rakamları bilmiyorum ama ithalatçı firma (ARAL) parti parti oyunu ülkemize getiriyor, bu partilerin oranlarını bilmediğimiz gibi SEGA/SI'yı tatmin etmeyecek kadar düşük olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle fiyatlarda esneklik olmayabilir.

- Gelelim Türkçe FM meselesine, daha önce 1 Kasım'da çıkacak denmişti, ertelenmiştir bu gelişmelerden sonra, katılıyorum ertelenmesi daha iyi olmuş. Ancak konunun başlarına bakarsak çıkarılacak Türkçe FM ile ilgili muğlakta kalan bazı noktalar var. Bu konudaki birinci ağızlar çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Bu da insanlarda temkinli davranmaya sebebiyet veriyor. (İsteyenler bakabilir ön sayfalara, neler yazıldığı sonra neler dendiği görülmektedir.)
    Koskoca web sayfası hazırladık, ne isteniyor, ne yapılması gerekiyor prada yazanlar çok net, forumdaki mesajlar kampanya netleşmediğinde ve web sitesi açılmadığında atılmış tam olarak anlaşılmayan bazı durumlar vardı ve orada kalmış olabilir.

- 200.000 bin korsan kullanıcıyı gören sistem neden bir yaptırımda bulunmuyor madem diyerek tekrar aynı yöne dönüş yapalım. Bunu gören firma neden yaptırım yapmasın ki, sonrada bizlere sizde çok korsan kullanan var o nedenle Türkçe için bir yatırım yapmıyoruz gibi ya da yapacağız ancak şunları yerine getirin gibi şeyler sunuyor. Sonuçta sistem önlerinde, isterse bloklayabilir. İsterse o insanlara o oyunu oynatmayadabilir. Yeter ki istesin, ancak görüyorum ki, onlarda bu durumdan hoşnutlar.
    Böyle bir hakka sahip değiller ve her bir korsan için uğraşacak vakit yerine oyundaki hataları çözmeye harcamaları daha yararlı olacaktır Hem öyle birşey yapsalarda korsan sektörü onada bir çözüm bulur merak etme

- Turksportal burada sadece aracı konumdadır, ve belki de bu durumda en çok laf söylenen birim konumundadır. Çünkü diğer birimlere laf söylemeye kalkarsanız, bir cevap alamıyorsunuz. (Aral örneğinde görüldüğü gibi.) Turksportal'da ise herkese karşı eşit seviyede olduğumuzdan bu cevapları alabiliyorsunuz. Ancak kabul etmeliyiz ki burada eleştirirken kantarı topuzu bazen kaçıyor. Bununda nedeni açıklanmamış ve hala açıklanmamakta olan noktalardır. Sonuçta açıklanması gereken bir şeyler var ancak kimse bir şey söylemiyor. Bu noktalar neden açıklanmıyor?
    Merak ettiğin ve açıklamadığımız ne var ki?

- Satış rakamları, pazarlama politikaları, sözleşmeler vs. neredeyse her şeyi konuştuk. Buralarda SEGA/SI'nin hataları çoktur. Bunları savunmaya çalışanları anlayamıyorum. Sonuçta firma bizlerle muhâtab dahi olmuyor. Burada zarar ettikleri ile ilgili noktalar söyleniyor, ancak neden zarar etsin ki? Parayı iş başında almıyor mu dağıtımcıdan? Burada zarar edecek birileri varsa bu dağıtımcıdır. Ancak onlarda bu durumdan memnunlar ki bir şeyler söylemiyorlar.
    Parayı nasıl aldığını bilmiyoruz, perpetua esasta üst mesajında çok iyi açıklamış.. Dağıtıcı konusunda da aynı şekilde kapalı kutu ama zannediyorum ki onlarda bu durumdan hoşnut değiller..

Gelelim son noktaya, kampanyaya imzamı atmadım ancak oyunu satın aldım. Ben oyunu Türkçe yamasızda rahatça oynayabiliyorum. Oynayamayan arkadaşlar olduğu doğrudur. Ve sayıca çokturlar, onlar için güzel bir kampanya oluyor. Ancak şöyle bir şey var, kampanya metninde bazı anlaşılmayan ya da anlatılamayan noktalar var. Ayrıca fiyatlar kısmında belirtilen fiyat rakamlarına göre oyunu alacak kişiler neden Aral'dan alsınlar ki? Ve eğer başka yerlerden alacaklarsa (Yurtdışını kastediyorum.) bu Aral'ı baltalamak olmaz mı? Aral'ın bu kampanya karşısındaki tutumu nedir? Destekliyorlar mı yoksa bunun bir zaman kaybı olacağını mı söylüyorlar?
    Biz oyunu insanlar nerelerden bulabilirler, ne kadar fiyat aralığında alternatifleriyle olsun diye belirtiyoruz, artık ARAL GAME'den mi gidip alır, D&R'dan mı BİMEKS'ten mi veya STEAM mi yurt dışı mı işin satış kısmı bizi bağlamıyor..

Sitede açıklanmayan da açıklanmasını istediğiniz ne ki ?

Konu çok açık ve net
    - 10bin imza atılırsa ilk defa oyunun demosu ile birlikte quickstart şeklinde Türkiye Ligini test edeceksiniz
    - Türkiye satışları 10bin rakamını buluncada Türkçe dil seçeneği ücretsiz olarak orijinal oyun sahipleri için STEAM üzerinden downloada açılacak ve bundan sonraki oyunlardada dil desteği olacak.

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Arkadaşlar ben ilk kez yorum yapıyorum bu forumda ve ne SI tanırım ne Aral ama sorun tamamen bizde.Bazı arkadaşlar müşteri her zaman haklıdır gibisinden şeyler söylemiş SI in derdide bu müşteri nerde?Önce ortada bir müşteri olması lazım haklı olabilmesi için olay tamamen bu.Ortada ne müşteri var nede haklı olduğu bir konu bu satışlarla...
    : )) bu da farklı bir bakış açısı..
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

27. Default

İlk önce alan kişilerden oyunu alıp deneyeceğim eğer eskisi kadar hata olmazsa ve oyunu beğenirsem orjinal alacağım başka yolu yok yani

Arkadaşlar inatla oyunun 90 lira oldugunu idaa ediyor yine inatla 5 kişi birleşip alınabilecegisini neden görmezden geliyor anlıyamıyorum.
    Korsan kullanımda kafaya oynuyoruz adamların yaptığı terbiyesizlik, dilenciye sadaka vermek oluyor
    Crysisin çok sattığını düşünüyoruz, evet binin üzerinden doğru dürüst oyun satmayan bir ülkede çoktur tabi, milyonun üstünde satan, döneminen iyi grafikli ful türkçe destekleyen bir oyun için ne yazık ki utanıyorum diğer firmaların dikkatini çekme şansımız vardı ama başaramadık.Cm yi bende aldim 3 eurodan aldım galiba.
    Oyunu türkçe yapma öyle maliyetli bir iş değil dublajda yok bunda üstelik fiyati da istese sega vs. istese düşürür ama neden yapsın ki belki şimdi bir sebep verebiliriz.

Nesil
    2006

FM 2010 Türkçe Projesi olması heyecan verici bir durum. Bir kaç yıllık uğraştan sonra bu duruma gelindi. Eğer Türkçe paketi varsa, SI elinde tutmak için yapmamıştır. Yaptığı bu çalışmayı mutlaka biz tüketiciler ile paylaşacaktır. Er veya geç. Gelecek oyunlarda Türkçe olma ihtimali artığına inanıyorum.

CM'nin FM'nin yanına yaklaşacağına inanmıyorum. 25 TL ile satılması ve Türkçe olması nedeni ile şuan çoğu kişiye cazip geliyor. FM 2010'da ki yenilikleri gördükten sonra herkes CM'yi unutacak.

Konya'da olan arkadaşlar varsa steam veya zavvi.co.uk sitesinden ortak olarak alalım.

Sayfa 35 / 53 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon

Mesaj Yetkileri