Hakim: Murat bey neden sakal bıraktın, Survivora mı katıldın?
Murat Özaydınlı: Söylemeyeyim bozulursunuz.
Hakim: Soyle
MÖ:Adaleti bekliyorum
Hakim: Murat bey neden sakal bıraktın, Survivora mı katıldın?
Murat Özaydınlı: Söylemeyeyim bozulursunuz.
Hakim: Soyle
MÖ:Adaleti bekliyorum
Hakim resmen işin dalgasında, bu nedir ya.
Sonucu belli olduğu için rolantide geçen bir davada hakim canı sıkıldıkça espri yapıyor fakat sanıklar işi ciddiye bindirip olayın iç yüzünü hakimin suratına vurunca bir çocuk misali -oynamıyorum küstüm- deyip ara veriyor.
Bugün Köksal Bayraktar haklılığında vermiş olduğu güce dayanarak mükemmel bir savunma yaptı ama işe yaradı mı ? Sanmam. Niye mi ? Hakim Mehmet Ekinci bu davanın soruşturma kapsamında da görevliydi. Hukuk kuralları gereği "CMK 23/2:" Aynı işte soruşturma evresinde görev yapmış bulunan hâkim, kovuşturma evresinde görev yapamaz.
Ama biz hangi hukuktan bahsediyoruz ?
...
Sadece hakim değil sanıklar da aynı şekilde.Adamlar geyik yapıyor resmen mahkemede![]()
Mahkeme Heyeti çok şanslı, Köksal Bayraktar gibi saygın ve işinin en iyilerinden birisi olan hocadan bedava ders aldılar birkaç saat önce uzun uzun.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Savunma gerçekten çok iyi olmuş bence
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=25484Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, "Futbolda şike" davasına ilişkin, "Bir aksilik olmazsa cuma günü karar vermeyi planlıyoruz" dedi.
savcıya dinleme iznini Mehmet Ekinci vermiş.. adalete, hukuka gel.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Cuma günü kararı elbette verirler çünkü zaten olayı başlatan kendileri, ne kara vereceği sonucunda belli durum da ortada.
Ne savunmalar dikkate alınıyor, ne istekler dikkate alınıyor, bir şekilde geçiriliyor günler.
Ve son örnek, hem soruşturma hem kovuşturma evresinde görevli. Şimdi Aziz Yıldırım siparişle geldi bu iddianame lafını neden söylediğini anladım.
HSYK'nın bile, bu davanın görülme yeri Asliye Hukuk Mahkemeleridir diye görüş belirttiği bir ortamda, CMK'ya uymayan işler yapsalar ne olur, ne bunu sorgulayan var ne de buna işlem yapabilecek olan.
Tıpkı aylarca yayın yasağı koymayan savcı gibi, yayın yasağı koyduktan sonra bunu ihlal edenler hakkında işlem yapamayan savcı gibi. Sonra da çıkıp aynı savcı konuşulanların %90'ı yalan diyebiliyor, o zaman neden işlem yapmadın diye niye sormazlar? Sorsan gerçi bir şekilde soruyu soranı da suçlu çıkartırlar.
"YÜCE ATATÜRK"
Şenes Erzik'te şikeden değil bunun şikayet edilmesinden utanıyorum demiş. Bu basının uydurması mı yoksa TFF kurulunda söylediği gerçek bir söylem mi?
olimpiakos 5. ligemi düsürüldü de bizim haberimiz yok![]()
Şenes Erzik röportajı (video):
http://www.ntvspor.net/video-galeri/...ihtimali-yoktu
10:40 - 11:35 arası:
- Bugün kongrede yaptığınız konuşmanın bir bölümünde Türkiye'den Uefa'ya mail, telefon ve faksla ilgili (Ş.E.:gerçek onlar) çok fazla sayıda gönderildi (Ş.E.:çok) ve siz bundan utanıyorum gibi bir şey söylediniz...
- Utanıyorum demedim, bu durumda olmak beni çok rahatsız etti dedim. Çünkü yani netice itibariyle Yönetim Kurulu Uefa'nın, onlar seçilmiş benim gibi ve size 53 ülke oy vermiş. E şimdi ülkemin zaten problemleri varken bide böyle maillerle fakslarla onların telefonlarının web sitelerinin kilitlenmesi ülkem adına çok hoş bir şey değil. Onu anlatmak istedim. Yani kendi içimizde sorunları çözmek varken oraya buraya şikayet etmenin çok yararlı olmadığını kısaca özetlemek istedim.
Röportajdan diğer alıntılar:
- Bu iş bitti diye bir açıklama yayınlandı sizin ağzınızdan.
- Ben böyle bir şey söylemedim kimseye. Nerden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Çünkü o gün yoğun bir şekilde bir sürü telefon geldi, bir çoğunu cevaplayamadım çünkü benim orda işlerim var. Yani bildiğiniz gibi dün geldim bugün gidiyorum şimdi, maçlara gidip geliyoruz. Tabi ki bir görev bölümü yapmış durumdayız, şimdi bütün yönetim kurulu üyeleri bir arada olduğu için zaten toplantılar da var belki bir ikisine cevap verdim o da bekleyin Uefa'dan ne açıklama gelirse odur dedim, ona ilave yapılmışsa ben onu bilemem.
- Bu süreç ne kadar devam eder sizce? Siz çünkü çok uzun yıllardır Uefa'nın içindesiniz oradaki bürokrasiyi prosedürleri çok iyi biliyorsunuz...
- Evet ama çok büyük değişiklikler var Uefa'da. Disiplin Müfettişi kavramı konusu eskinden yoktu. Daha birkaç senenin içine girmiş şeyler. Mesela Kulüp Lisans Sistemi. Kulüp Lisans Sisteminde finansal fair play olayı olmadığı için bugüne kadar finansal fair play paneli kurulmamıştı. O kuruldu, onlara Mayıs ayında yaptığımız toplantıda (yönetim kurulu toplantısında) gelen teklif üzerine bir takım hukuki sorumluluklar da ekledik hatta ceza yetkisi verdik. Bildiğiniz gibi CAS'a giden Bursaspor'un, Beşiktaş'ın, Gaziantepspor'un olaylarında olduğu gibi onlar o yetkiyi kullandılar, cezalar verdiler, başka kulüplere verdiler Avrupa'da. Dolayısıyla bir değişim içinde. Onun için süreç hakkında bir şey söyleyemem.
- Sayın Başbakanla da bugün yarım saatlik bir görüşmeniz oldu, makamında sizi kabul etti kendisi. Bu görüşmede bizimle, kamuoyuyla paylaşacağınız ne gibi detaylar var?
- Önemli bir şey yok, sadece durumu anlattık, kongreyle ilgili görüşlerimizi. Bide kongrede dikkat ettiyseniz kendisine teşekkür ettim. Çünkü gerçekten orada söylediğim gibi 2012 Uefa kongresinin İstanbul'da olması çok önceden kararlaştırılmıştı ama süreç içerisinde bir takım sıkıntılarımız oldu ve bizzat ben kendisinden randevu istedim. Sağolsunlar verdiler, gittim konuştum. Bütün sıkıntılarımızı giderme konusunda çok yardımcı oldu, onun için bir kere daha teşekkür etmiş oldum.
- Aslında Avrupa'da disiplin soruşturmasıyla yargı yani futbol hukukuyla yargı ayrı, Cuma günü aslında bu davanın sonuçlanması da bekleniyor, bir karar bekleniyor Cuma günü. Mahkeme tarafından verilmesi bekleniyor. Mahkemenin vereceği karar Uefa'da disiplin kurulunun vereceği kararı etkiler mi?
- Ben o konuda bir şey söyleyemem, yetkili değilim yani.
- Peki Beşiktaş'la ilgili de bir takım sıkıntılar var, o CAS davasında 5 Temmuzda görülecek bu dava, Bursaspor'la ilgili sizin girişimleriniz oldu CAS'a taşınması yönünde bildiğim kadarıyla. Bursa Uefa tarafından kabul edildi. Sizce Beşiktaş'ın kabul edilme ihtimali var mı, yüksek mi nasıl?
- İki olay ayrı birbirlerinden. İki kulübün cezalandırılma nedenleri de ayrı. Dolayısıyla bilemem şu anda ne karar alacak CAS. O konu beni aşar.
- Son sorum, Türkiye Avrupa'dan men edilmeyle karşı karşıya kalmış mıydı bu süreçte hiç? Böyle bir ihtimal var mıydı çok tartışıldı çünkü Türkiye'de bu. Hem Milli takım hem tüm ülke futbol takımları...
- Bence yoktu
- Hiç olmadı değil mi?
- Bence olmadı, bilmiyorum.
Kısacası "silahlı suç örgütünden soruşturulup, şikeden tutuklanıp, haksız ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütünden" yargılanacaktık.
Doğru olanıda bu zaten,çocukken bizim başkan mafya diye övünürdük o günler geride kaldı,ülkeye ihanet eden cezasını çekmeli.
Savcı mütaalasını baz alıp böyle saçma sapan tablolar yapılmaz mıFenerbahçe'nin davasında karar çıktı ve tahkim onayladı da biz mi bilmiyoruz. UEFA bıkmış bu saçmalıklardan.
Bi fıkra vardır..
Cehennemde her ırkı ayrı ayrı cehennem çukuruna atarlarmış ve her ırkın çukurunda da zebaniler varmış ki çıkan olursa zebani geri atsın içeri diye, ancak Türkçukuruna koymamışlar ve bunu gören birisi sormuş:
- Her çukurun başında ikişer üçer zebani varken Türklerinkinde neden yok?
- Gerek yok ki.. Ne zaman bi Türk dışarı çıkmaya yaklaşsa aşağıdaki kalan Türkler paçasından indiriyolar onu demiş..
Yarın Karar vakti. Aziz Yıldırımın Fenerbahce tarihndeki başkanlık süresi için son 24 saat. Her sey için Teşekkürler. Demokrasi ile geldiğin mevki ileri demokrasi ile son buldu.
...
Yoo bence gayet yerinde hatta cuk oturdu bu fıkra.. Sence yanlış olmasının sebebi ortada bi günah olduğunu düşünmen.. Oysa sürecin en başına gelirsek, bence ortada günah yokken bu ortan oluştu ve UEFA'ya gönderilen fakslar da cabası..
Bir Fransız kadar olamadınız derken ki konuyu hatırlayın, Marsilya men edildiğinde PSG UEFA'ya haksız yere men ettiniz şimdi beni çağırıyosunuz gelmiyorum dediği için..
Sanırım şimdi senin için de doğru bi fıkra oldu
Ortaya atılan o korkunç iddialar ve yaratılan kamuoyuna karşı yarın Özel Yetkili Mahkeme'nin vereceği kararı göreceğiz. Beraat beklemiyorum operasyon mahkemelerinden. Ancak bu mahkemelerin bile zorlaya zorlaya vermiş olduğu komik kararları göreceğiz.
Kararın ne olacağını az çok herkes tahmin ediyodur heralde![]()
Marsilya ne yağtı bilmiyorum ama PSG neye inandıysa o doğrultuda hareket etmiş.Bizimö ülkede yaşananlarda zaten herşey belliydi.Şenol Güneş daha ligin son maçından sonra adalet elbet yerini bulacak dedi 1,2 ay sonra olay patladı herkes birşeyler olduğunu biliyordu bizde seve seve yer aldık çokta güzel oldu ilk tunuvamızda 1 mağlubiyet aldık.Bidaha olsun birdaha gideriz.ü
Sen bir ödül almak için çok uğraşıp,uzun süre o ödül için mesai harcayıp,canını dişine takıp çalışıp,birçok zorluğa göğüs gerip sonuca vardığında birbaşkası hileyle senin başarını alıyorsa ve sonrada bu ödülü sana veriyorlarsa lamazmısın?Ben alırım.Almayanda ahmaklık etmiş eder bence.Sen şimdi diyeceksinki suç kanıtlanmadı,masumiyet karinesi falan filan... Suç ortada zaten duruyor kendini belli ediyor ve bu süreçte yaşananlarda bunu kanıtlıyor.
Tabi bende bu mail organizasyonlarını desteklemiyorum ama insanların inandıkları şeyleri de şikayet etmesini yadırgamıyorum.
Şikeden değil bunun şikayet edilmesinden utanıyorum gibi bir söylemin ne kadar ciddi olduğunun farkındasınızdır. Bu konunun muhabbetini duyduktan sonra sitelerde araştırınca bu vahim şekliyle gördüm. Burada işin takibini yapan insanlar olabileceğinden ötürü sormak istedim.
Tekrar başa dönersem şikayet konusunu yadırgamıyorum demiştim. Bizim stad küfür ediyorda sizinkisi etmiyor muydu o zaman neredeydiniz gibi bir tartışma yaklaşımında değilim. Sadece mevcut sürecin iki aynı yönünü görüp aynı yadırgamamazlığın peşindeyim.
Aziz Yıldırım'da bu ligde şike var ve TFF kayıtsız kalıyor diye Uefa'ya mektup yazmıştı. Aziz Yıldırım inandığı bir konu hakkında burada çözüm bulamamış ki futbolun daha üst makamına yazarak sorunu çözmeye çalışmıştır. Aziz Yıldırım bir birey ve bugün birçok birey bu şikayetleri yapıyor. TFF'nin bu işin üstünü örttüğünü düşünüp daha üst makama başvuruyor.
Banada bu konuda mail atmam için metinler, birçok mail adresi geldi ama ben yollamadım. Neticede temiz bir alan istiyorum ama olmazsa da çok dert edecek değilim. Zaten yıllardır bu şekil bir ligde üzülüp sevinmedik mi?