Sayfa 39 / 46 İlkİlk ... 293738394041 ... SonSon
1,141 ile 1,170 arası toplam 1361 sonuç

Konu: NBA Yaz Sezonu

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

D'Antoni '' Shumpert Rose'u, Wade'i ve LeBron'u Savunabilir ''

New York Knicks koçu Mike D'Antoni, Knicks'in ilk tur seçimi olan Iman Shumpert'ı dünyanın en iyi 3 oyuncusunun ( LeBron, Wade ve Rose) önüne koyuyor.

D'Antoni '' Shumpert, Rose'u, Wade'i veya LeBron'u savunabilecek kadar atlet bir oyuncu. '' dedi.

D'Antoni ayrıca '' Shumpert, uzun yıllar sonra gördüğüm en çalışkan oyuncu.O bütün özelliklerden biraz biraz kapmış birisi.Sayı atabilir, 2 kişiyi hatta 3 kişiyi savunabilir.Heyecan verici bir oyuncu.Onun bu hale gelmesindeki en büyük etmen çok çalışması ve kişiliğine dikkat etmesidir.Onu seçtiğimiz için çok heyecanlıyız. '' dedi.

NBATRKY

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

bu kafa ne kafası.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Optimus Prime bile 2 kişiyle dövüşüyor en fazla vicdansız.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Kris Humphries Sil Baştan

ABD magazin basınının önemli bir kısmı NBA oyuncusu Kris Humphries'e artık Kris Kardashian diye başlamış.

Kim Kardashian ile nişanlandıktan sonra annesi Kris Jenner'ın idaresine tamamen girdiği söylenen Humphries'in giyim tarzında, saç şeklinde, gittiği yerlerde ve katıldığı sosyal yemeklerde gözle görülür bir çok değişiklik olmuş. Ancak magazin basını en büyük değişikliğin Humphries'in eskiye oranla çok daha fazla twitter kullanmasını gösteriyor.

Kardashian tanıtım planının çok önemli bir parçası olan twitter artık Humphries'in de hayatının vazgeçilmez bir parçası. Humphries her yaptığını, her yediğini içitiğini, her düşündüğünü twitt etmeye başlamış. Magazin basını da bunda mutlaka anne Kris Jenner'ın büyük etkisi olduğunu belirtiyor.

Kısacası Kris Humphries sil baştan diyebiliriz. Lokavt olup da uzun sürerse, Humphries tekrar eline bir basketbol topu aldığından tanınamaz hale gelmiş olabilir.

Şampiyon Olunca Hayat Çok Güzel

NBA şampiyonu Dallas Mavericks'in tecrübeli oyuncusu Shawn Marion şampiyon olmanın keyfini çıkarıyor. Tıpkı diğer Mavericks oyuncuları gibi.

Marion hafta sonunda güney Florida'ya davet edildi ve zaman içinde ABD'nin en merak edilen güzellik yarışmalarından birisi haline gelen Hooters 2011 yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Hooters seksi garson kızlarıyla zirveye fırlayan bir lokantalar zinciri. Özellikle de seksi piliç ve kanat gibi mönüleriyle ismini duyuran Hooters aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde Hooters kızları güzellik yarışmaları düzenliyor.

Marion ile birlikte UFC kızı (Ultimate Fighting Championship) olarak ün yapan ve kendi oyuncak bebekleri bile piyasaya çıkan ve daha sonra da Playboy dergisine çıplak pozlar vererek ününe ün katan Arianny Celeste oy kullandı.

Celeste UFC maçlarında rauntlar arasında kaçıncı raunt olduğunu gösteren dev kartonları tutarak ilk ismini duyurmuştu. Matrix ise halinden son derece memnundu. Sürekli gülümseyen ve zaman, zaman gözleri fal taşı gibi açılan Matrix'in oylarını nasıl kullandığını kimse öğrenemedi. Sonuçta insan NBA şampiyonu olunca, ona hiç aklına gelmediği kapıların bile açıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

"Kendimi evde gibi hissediyorum"

26 Haziran 2011 16:19 | NTV Spor ve Ajanslar
    NBA takımlarından Utah Jazz tarafından draft edilen milli basketbolcu Enes Kanter, Utah'ın Türkiye'nin doğusuna benzediğini ve kendisi de oralarda büyüdüğü için sıkıntı yaşamayacağını söyledi.

Utah Jazz tarafından 2011 darftında seçilen milli basketbolcu Enes Kanter, Avrupa Şampiyonası'nda oynayıp kendisini NBA'ye hazır hale getirmeyi istediğini söyledi.
    Enes Kanter, Utah Jazz Antrenörü Tyrone Corbin ve takımın diğer çaylak oyuncusu Alec Burks ile ABD'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kanter'in açıklamaları Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde de yer aldı.

"BU EKİBİN PARÇASI OLMAK İÇİN HEYECANLIYIM"
    Enes Kanter, Utah Jazz'da sıkı çalışmak istediğini belirterek, "Takımımın daha iyi olması için çalışacağım. Daha fazla enerji getirmek ve daha sert bir ekip olması için gayret göstereceğim. Gerçekten bu takımın birlikte oynadığı oyuna saygı duyuyorum. Ben bu yetenekli ekibin bir parçası olmak için heyecanlıyım" diye konuştu.
    Kendisine takılan "Underkanter" lakabıyla ilgili olarak yöneltilen soru üzerine Kanter, "Amerikan güreşinde benim favori karakterim Undertaker. Ayrıca beni Kentucky'de arkadaşlarım Underkanter olarak çağırıyorlardı. Böylelikle benim lakabım bu şekilde kaldı" şeklinde konuştu.

Daha önce de kendisinden yaşça büyük oyuncularla oynadığını ve bunun kendisinin mücadele gücünü arttırdığını belirten Enes Kanter, "Açıkçası bu biraz zor oldu. Çünkü kimse sizin genç olmanızla ilgilenmiyor ve mücadelesini gösteriyordu. Sizin tek yapmanız gereken buna alışmaktı" ifadelerini kullandı.

"LOKAVT OLMASI DURUMUNDA TÜRKİYE'YE DÖNÜP MİLLİ TAKIM'A KATILACAĞIM"
    NBA'deki kapıda olan lokavt kararı konusunda sorulan soru üzerine ise Enes Kanter, "Ailem Türkiye'de bulunuyor. Açıkçası onları özledim. Belki bir yıl belki de daha uzun bir süre onları göremeyeceğim. NBA'de lokavt olması durumunda Türkiye’ye döneceğim ve Milli Takım'a katılacağım. Hem form tutmak hem de Avrupa Şampiyonası'nda iyi oyunculara karşı oynamak istiyorum. Nowitzki ve Gasol kardeşlere karşı oynamak ve kendimi NBA'e hazır duruma getirmeyi hedefliyorum" dedi.
    Utah konusunda ise Kanter, "Utah, Türkiye'nin doğu tarafına benziyor. Ben de doğu tarafında büyüdüm. Orada da kar, dağların üzerinde her zaman duruyor. Burada da benzer bir durum var. Her şeyden önemlisi şehir gerçekten temiz ve insanlar da çok iyiler. Kendimi evde gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Heat, Ed Curry'i Düşünüyor
    Geçen sezon Miami Heat, Ed Curry ile sözleşme imzalamıştı ve Heat Curry ile tekrar görüşmeyi düşünüyor.

Miami Heat'in serbest kampına katılacak isimler arasına giren Curry'nin yanı sıra, Greg Smith, Papa Dia, Carlton Scott, Julyan Stone, Jamine Peterson ve Matt Howard kampa katılan diğer isimler olacaklar.

nbatrky

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Lakers ile Magic Prensipte Anlaşmış

Los Angeles Lakers'ın All-Star Dwight Howard sevdası bitmek bilmiyor. Bazı transfer sitelerinin haberlerine göre Lakers şimdiden Howard takası için Orlando Magic ile prensipte anlaşmış. Ortada ki tek sorun lokavt sonrası uygulanacak olan yeni salary cap, lüks vergisi, maksimum kontrat gibi rakamların kesinlik kazanması ile birlikte Lakers'ın hangi istenmeyen kontratı üstlenecek olması.

Tabii ki Magic, Gilbert Arenas'ın kontratından kurtulmak istiyor ve Lakers alınacak yeni kararlara göre bunu üstlenmeyi bile kabul edebilirmiş. Bu arada Howard karşılığında Lamar Odom, Andrew Bynum ve iki ilk turda seçme hakkı Magic'e verilecekmiş.

Ancak Kobe Bryant-Dwight Howard-Pau Gasol üçgeni de çok iş yapar, bu kesin. Bu arada başka bir dedikodu da Khloe Kardashian'ın bu söylentilere acayip bozluyor olması ve böyle bir takas gerçekleşirse realite programı ne olacak konusunda kara kara düşünmesi yönünde
    .

basketbolseverler

Knight, Hamilton’ın Biletini Kestirdi

Detroit Pistons Başkanı Joe Dumars’ın, 2011 draftında Brandon Knight’ın seçilmesi sonrasında Rip Hamilton’ı mutlaka takasta kullanmayı amaçladığı belirtildi.

Pistons’ın 2004 yılında şampiyonluğa ulaştığı kadronun en önemli oyuncusu durumunda olan
    Hamilton, özellikle geçtiğimiz yıl yaşadığı saha dışı sorunlarla gündeme gelmişti. Çaylak Brandon Knight’ın dışında Ben Gordon, Rodney Stuckey ve Will Bynum’a da sahip olan Pistons’ın, Hamilton’ı takasta kullanarak takıma direkt katkı yapacak isim istediği kaydedildi.

3 kez All-Star seçilen 33 yaşındaki
    Rip Hamilton, geçtiğimiz sezon 55 karşılaşmada 14.1 sayı- 2.3 ribaund- 3.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

basketbolseverler

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Aslında gitmesi gereken adam Rodney Pistons'da. Ama onun da pek piyasası yok sanırım. Rip'i kullanacaklar takasta.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

West Şansını Deneyecek

New Orleans Hornets’ın yıldız forveti David West, kontratının son yılındaki oyuncu opsiyonunu kullanarak serbest kalacağını açıkladı.

Hornets ile yeniden anlaşmayı tamamen gözden çıkarmadığını, ancak şampiyonluk kazanmak istediğini de ifade eren West, sözleşmesinin son senesindeki 7.5 milyon Dolar’dan vazgeçmenin başından beri aklında olduğunu ve sol diz çapraz bağlarını yırtılmadan önce de bunu düşündüğünü söyledi.

12 Nisan’da ameliyat olan yıldız oyuncu, ölü sezonda rehabilitasyon tedasini evinde devam ediyor. Ayrıca New Orleans’ın, toplu iş sözleşmesinin süresi dolana kadar West’e kontrat uzatma teklifi yapma hakkı bulunuyor.

Öte yandan Hornets’ın süper yıldızı Chris Paul ise takım arkadaşının serbest kalma kararına saygı duyduğunu belirtti. “David benim için bir kardeş gibidir” diyen Paul, “Kendisi ve ailesi için en doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapmasını saygıyla karşılıyorum” diye konuştu. Yıldız oyun kurucu, West’in bu kararının, kendisinin takımdaki geleceğini nasıl etkileyeceği hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Felton, Portland’da Kalıcı Olmak İstiyor

Portland Trail Blazers, geçen yaz serbest oyuncu statüsünde olan Raymond Felton’ı kadrosuna katmayı çok düşünmüş, ancak finansal açıdan takıma uymayacağı gerekçesiyle bu hamleden vazgeçmişti. Bunun üzerinden 1 yıl geçti ve Felton, draft gününde yapılan bir takasla Portland’ın yolunu tuttu.

Dün düzenlenen basın toplantısında medyaya tanıtılan başarılı oyun kurucu, Trail Blazers formasını uzun yıllar giymek istediğini söyledi. “Uzun vadeli Portland kariyeri istiyorum ve bunun gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum” diyen Felton, “Ama kontratımda 1 yıl kaldı ve beni tek endişelendiren de bu” şeklinde konuştu.

27 yaşındaki oyun kurucu 6 yıllık NBA kariyerinde 5 senesi Charlotte Bobcats olmak üzere 3 farklı takımda görev yaptı. Felton geçen yaz New York Knicks ile anlaştıktan sonra Carmelo Anthony takasıyla Denver Nuggets’a gitmişti. Raymond Felton’ın, ‘düşük tempolu bir yarı saha takımı’ olarak nitelendirilen Trail Blazers’da hücumları hızlandırması bekleniyor. Fakat bu beklenti ne Blazers’ın, ne de Felton’ın oyun stilini değiştireceği anlamına gelmiyor.

“Ben topu süratle rakip alana taşıyabilen bir oyun kurucuyum ama yarı sahada oynayan bir takımı da yönetebilirim” diyen Raymond Felton, “Koç Larry Brown ile iki sene çalışmak beni bu tarz bir oyuncu yaptı” ifadesini kullandı. 2005 NBA Draft’inde Bobcats tarafından 5. sıradan seçilen Felton, ayrı dönemde NBA’e adım atan ve süper yıldız haline gelen Deron Williams ve Chris Paul için de, “Onlar topun hemen kendilerine verildiği durumlarla karşı karşıyaydılar. Benim ise yaklaşık 3 yıl beklemem gerekti. Eğer burada kaldığım yerden devam edebilirsen bu çok iyi olur. Takımı ileri götürmek için elimden geleni yaparım” dedi.

Beaubois Tekrar Bıçak Altına Yattı

Dallas Mavericks’in Fransız oyuncusu Rodrigue Beaubois, sol ayağından ikinci kez ameliyat oldu.

Geçen yaz Fransa Milli Takımı ile 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na hazırlanırken sol ayağını kıran Beaubois dün bir operasyon daha geçirdi. Mavericks’den yapılan açıklamada Fransız oyuncunun tam olarak ne zaman iyileşmesinin beklendiğiyle ilgili bir bilgi yer almadı.

Bu sakatlık Beaubois’nın Dallas’taki ikinci sezonunun büyük bölümünü kaçırmasına neden olmuştu. Mavs’a büyük katkı sağlaması beklenen Fransız oyuncu, yeni sezona hazırlanırken yeniden sakatlanmış ve normal sezonun son maçında sakatlığı nüksetmişti. Dallas, kadronun önemli parçalarından biri olan Beaubois’nın yokluğuna rağmen şampiyonluğa ulaşırken, 28 maçta forma giyebilen genç guard 8.4 asist ve 2.3 asist ortalamalarında kalmıştı.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Tik Tak, Tik Tak.. Perşembe Son Şans mı ?

NBA Başkanı David Stern ve CBA (Oyuncular Sendikası) Başkanı ve avukatları olası bir lokavtı engellemek için gerekli adımların atılamadığını belirterek, Perşembe gününe kadar görüşmelere ara verme kararı aldılar.

Be ne demek olabilir? Perşembe gününde de önemli adımlar atılmazsa, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren lokavt başlayacaktır anlamına gelebilir. Davis Stern lokavt için kesin olarak konuşmanın halen erken olduğunu belirtirken, "Perşembeye kadar yeterince vakit var. Bu tür pazarlıklarda hiç bir şey kesin değildir. Bu nedenle şimdiden tahmin yürütmenin hiç bir anlamı yok. Biz onalara hafta sonunda da görüşebileceğimiz ilettik, ancak onlar Perşembe dediler. Perşembe günü görüştükten sonra bu bir daha görüşemeyiz anlamına da gelmez. Görüşeceğiz anlamını da! Ben kesin olarak bir anlaşmanın sağlanmasını istiyorum. Anlaşma olmazsa iki tarafında kaybedeceği çok şey var. Hele, hele bu kadar ilgi çekmiş, reyting yapmış, ve tarihin en zevkli play-off maçlarının oynandığı bir sezonun ardından lokavt çok büyük hasar verir" dedi.

sakary Ali Misafir

Medyanın uydurması bunlar Howard bir yere gitmez

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

lokavt var dediler geldik lokavt olmuş

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Hatta tüm sezon olacağı konuşuluyor. Çok kötü oldu gerçekten. Facia.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Blazers Oden'dan Vazgeçmedi

2007 NBA Draft’inde Portland Trail Blazers tarafından Kevin Durant'in önünde ilk sıradan seçilen Greg Oden, NBA kariyerinde toplam 82 maç oynayabilmiş, geri kalan maçların tümünü ise muhtelif sakatlıklardan dolayı kaçırmıştı. Çaylak kontratı bittiğinde Blazers, hemen hemen hiç faydalanamadıkları dev pivot ile önemli bir karar vermek durumuna gelmişlerdi. Serbest mi bırakalım, yoksa zaten bunca zamandır ona dünyanın parasını ödedik, bir sezon daha ödeyip düzelecek mi diye bakalım? Blazers yönetimi sonunda Oden'a $ 8.8 milyon daha vererek kontratını bir sezon uzatmayı tercih etti. Ocak ayına kadar oynamaması beklenen Oden'ın durumu en azından lokavttan etkilenmeyecek. Lokavt olsa da olmasa da o zaten oturacak. Bu risk niye? Bir zamanlar yeni bir Shaquille O'Neal olarak lanse edilen Oden'ı sağlıklayken hatırlamayanlar için:

[YOUTUBE="SvAcjw-y768"]SvAcjw-y768[/YOUTUBE]

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

James Jones Miami'den Ayrıldı

Geçen sezonun All - Star yarışmasının 3'lük kralı James Jones Miami'den ayrıldı .James Jones
    kontratındaki maddeyi kullanırak serbest kaldı. . Geçen sezon özellikle Boston serisinde gösterdiği performansla göz doldurmuştu . Ama ilerleyen turlarda yeterince süre alamamıştı koçundan . James Jones'ın Miami'ye geri dönmesi beklenmediği bildirildi . Ayrıca Miami'ninde James Jones ile yola devam etmek istemediği söyleniyor .

nbakabasketbol.blogspot

Shannon Brown Serbest Kaldı

LA Lakers’ın yedek forveti Shannon Brown, kontratındaki opsiyonu kullanmayarak serbest kaldı.

25 yaşındaki tecrübeli oyuncu,
    $ 2.4milyon değerindeki bir yıllık sözleşmeyi geri çevirdi. Yaz döneminde kendisine gelecek teklifleri dinlemeyi planlayan Shannon Brown, “Daha iyi bir kontrat için şans yakaladığımı düşünüyorum. Kendim ve ailem için en iyi kararı verdim” dedi.

LA Lakers’da geçtiğimiz sezon kenardan gelerek katkı sağlayan
    Brown, 8.7 sayı- 1.9 ribaund- 1.2 asist ortalamaları yakaladı.

kaynak:basketbolseverler.com

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

JJ Barea, Alternatiflerini Belirledi

Dallas Mavericks’in Porto Riko’lu oyun kurucusu JJ Barea, takımda kalmaması durumunda geleceği ile ilgili alternatiflerini belirledi.

Son şampiyon Dallas Mavericks’te özellikle final serisinde ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Barea’nın, kontrat konusunda anlaşamaması halinde, LA Lakers, NY Knicks ya da Miami Heat ile masaya oturacağı kaydedildi. Mavericks’ten ayrılması durumunda kariyerinin bundan sonraki bölümünde iddialı bir organizasyonda yer almak isteyen Porto Riko’lu oyuncunun, bu nedenle üç organizasyonla da görüşmeye sıcak baktığı ifade edildi.

Beş sezondur Texas ekibinin kadrosunda yer alan 27 yaşındaki Barea, bu yıl 81 maçta 9.5 sayı- 2.0 ribaund- 3.9 asist ortalamaları yakalamıştı.

Basketbolseverler

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Shannon Brown, Avrupa'ya gelse müthiş olur yanlız.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Celtics Green ve Bradley'i Takımda Tutmak İstiyor

Celtics lokavt ilan edilmeden önce Jeff Green ve Avery Bradley'e 2012-2013 sezonu için kontrat önerdi . Jeff Green için 5.9 milyon dolar , Avery Bradley içinse 1.6 milyon dolar önerdi.

Herhangi bir takımdan uygun bir teklif gelmemesi durumunda sınırlı serbest olacak olan 24 yaşındaki forvet şubat ayında Oklahama City Thunderdan Kendrick Perkins , Nate Robinson , Nenad Kristic'i içeren bir paket karşılığında takas olmuştu .

Jeff Green geçen sezon oynadığı 75 maçta 13.9 sayı , 5.6 riband ortalamasını tutturmuştu . Celtics forması ile benchden gelerek oynadığı 26 maçta 9.8 sayı ve 3.3 riband ortalamalarını tutturdu . Takım başkanı Danny Ainge Jeff Green'in potansiyelinin ilk 5 başladığında gösterebileceğini tahmin ediyor. Jeff Green Boston'a gelmeden önce oynadığı 289 maçın 261inde ilk 5 başlamıştı.

NBAtrky

Casspi – Hickson Takası Gerçekleşti

Sacramento Kings’de mutlu olmayan Omri Casspi, gerçekleştirilen takasla Cleveland Cavaliers’a gönderildi.

Yeniden yapılanma içerisinde bulunan Cleveland Cavaliers, İsrailli forvet Omri Casspi karşılığında JJ Hickson ile birlikte ilk tur draft hakkını aldı. NBA’de forma giyen ilk İsrailli oyuncu olan Omri Casspi, geride kalan iki sezonda 9.5 sayı- 4.4 ribaund- 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

JJ Hickson’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Genel Manejer Chris Grant, “Omri Casspi genç ve tecrübeli bir oyuncu. Bunun dışında ilk tur draft hakkına sahip olduğumuz için mutluyuz” dedi.

NBAtrky

Bucks Jennings ve Sanders'ı Takımda Tuttu

Milwaukee Bucks yönetimi guard pozisyonda sürekli ilk 5 çıkan Brandon Jennings'in 4. yıl opsiyonunu kulandı .Oyuncu ile devam etme kararı alan Bucks yönetimi Brandon Jennings'i herhangi bir takasta kullanması beklenmiyor .

Bucks yönetimi Brandon Jennings yanında geçen sene benchten gelen Lary Sanders ile yola devam etme kararı aldı . Lary Sanders'ın ise 3. yıl opsiyonunu kullanıldığı açıklandı.

nbakabasketbol

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Delambert; Knicks, Heat, Raptors ve Rockets'ın Takibinde

Samuel Dalembert NBA'de 9 yılını tamamlarken son yılda sadece 2 maç kaçırdı.

2010-2011 yılında Sacramento formasıyla 80 maça çıkan oyuncu 8.1 sayı 8.2 ribaund ortalaması tutturarak ribaund konusunda iyi olduğunu ve 80 maçta forma giyerek dayanıklı olduğunu gösterdi.

New York ve Miami Samuel'le ciddi şekilde ilgilenirken onunla imza atmak istiyorlar.

NBAtrky

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Lakers'da Temizlik Devam Ediyor

Los Angeles Lakers'ın sahibi Jerry Buss'un direksiyonu oğlu Jim Buss'a devretmesinden sonra yeni coach Mike Brown ile anlaşılmasının ardından kulüpte eskiyle bağlantılar teker, teker yok ediliyor.

Genel Menajer Mitch Kuphack'ın yanında son 10 yıldır asistan genel menajer olarak çalışan, 24 yıldır Lakers organizasyonunda yer alan birisi 1985 yılında oyuncuyken olmak üzere toplam 8 kez NBA şampiyonluğunda katkısı olan ve Andrew Bynum'ı lisedeyken keşfeden isim olarak ün yapan Ronnie Lester ve onun yanında çalışan 20 scout, trainer, video koordinatörleri ve yardımcıların görevine de son verildiği açıklandı.

Daha önce de kulüp ile ilişkisi kesilen ve eski coach Phil Jackson'ın en güvendiği isimler olanların tam tersine Lester sessizce gitmemeye karar verdi. Lester, yaptığı açıklamada Jim Buss'un kulüpte Phil Jackson ve babasına sadık olan herkesten kurtulmak için bu girişimlerin yapıldığını ve yapılış şeklinin de hiç Lakers' yakışmadığını belirtirken, "Bu kulüp NBA'in en başarılı organizasyonlarından birisiydi. Bu kulüp NBA'in en çok geliri olan kulüp. Bu kulübe yıllarca hizmet etmiş kişilerin hiç bir açıklama yapılmadan kapının önüne koyulmasını kabul edemem. Ekibimde kontratı bitecek kişilere hiç bir izahat yapılmazken, onların başında olan kişi olarak bana da hiç bir şey söylenmedi. Bu nedenle 30 Hazirandan itibaren hiç birisi artık Lakers'ın kadrosunda değil ve hiç birimiz Temmuz ayı sonunda maaşımızı beklemeyelim" dedi.

Bu böyle giderse, sırada genel menajer Mitch Kuphack olmaması için bir neden var mı? Belki de Jim Buss onun yerini doldurabilecek kişiyi henüz bulamadı.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Tim Duncan, Opsiyon Hakkını Kullanmayacak !

San Antonio Spurs forveti Tim Duncan'ın 2011-12 sezonuna ait 21.1 milyon dolarlık kontrat opsiyonu bulunuyor. Oyuncu bu paradan vazgeçmeyecek ve serbest kalma opsiyonunu kullanmayıp 1 yıl daha takımla devam edecek.

Öte yandan Spurs'e yakın bir kaynak kulübün Duncan'la kontrat uzatma konusunda hiçbir görüşme yapmadığını söyledi.

NBAtrky

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Nets, Dwight Howard’ın Peşine Düştü

Geçtiğimiz sezon ortasında Deron Williams’ı kadrosuna katan New Jersey Nets’in, Dwight Howard’ı da alabilmek için 2012 yazını beklediği kaydedildi.

Florida ekibinde kalma ihtimali düşük olan ve özellikle LA Lakers’ın listesinin ilk sırasında bulunan Dwight Howard’ın, New Jersey Nets’in teklifine ise nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Deron Williams’ı da Nets’in şampiyonluk iddiası bulunan bir ekip olduğu imajını vermek açısından Howard’ın mutlaka organizasyona dahil edilmek istendiği ifade edildi.

Lokavt nedeniyle şuan oyuncular ile takım yetkilileri herhangi bir görüşmede bulunmazken, Orlando Magic’in ise Howard konusunda izleyeceği yol belirsizliğini koruyor.

basketbolseverler

Magic, Boozer ile mi İlgileniyor?

Dwight Howard’ı yanına değerli parçalar ekleyerek takımda tutmaya çalışan Orlando Magic’in, Chicago Bulls’un gözden çıkaracağı konuşulan Carlos Boozer ile ilgilendiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre Bulls, playofflarda adeta kaybolması nedeniyle büyük değer kaybeden Boozer’ı kadrosuna katmasının üzerinden henüz bir yıl bile geçmemesine rağmen takımdan göndermeyi düşünüyor. Boozer’ın 4 yıllık yüksek ücretli kontratı da göz önüne alındığında, Chicago’nun kayıp yıldızı karşılığında elle tutulur bir oyuncu alması zor gözüküyor. Magic’in de ‘kelepir Boozer’ fırsatını değerlendirmeye çalışacağı konuşuluyor.

Orlando’nun bu olası hamlesinin nedenlerinden biri de Howard ile Boozer arasındaki yakın ilişki… Howard geçmişte Magic Genel Menajeri Otis Smith’e Boozer ile birlikte oynamak istediğini açıkça ifade etmişti. Yıldız pivotu mutlu edip takımda kalmasını sağlama adına neredeyse her şeyi yapmaya hazır olan Magic de ölü sezonda birbirlerinin evinde kalacak kadar samimi olan ikiliyi saha içinde bir araya getirmek için Boozer’a talip olabilir.

basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Eddie House, Miami Heat’te Kaldı

Miami Heat’in tecrübeli oyuncusu Eddie House, kontratındaki opsiyonu kullanarak 2011-2012 sezonunda da takımda kaldı.

33 yaşında ve 1.85 boyundaki tecrübeli oyuncu, böylelikle yeni sezonda $ 1.3milyonun sahibi olacak. Geçtiğimiz sezon Miami Heat’te kenardan gelerek takıma katkı sağlayan Eddie House, 56 karşılaşmada 6.5 sayı- 1.6 ribaund- 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

Veteran oyuncu kariyeri boyunca Miami Heat’in dışında LA Clippers, Charlotte Bobcats, Milwaukee Bucks, Sacramento Kings, Phoenix Suns, New Jersey Nets, Boston Celtics ve NY Knicks kadrolarında da yer almıştı.

basketbolseverler

Ibaka, Lokavtın Uzaması Halinde Avrupa'da Oynamak İstiyor

Bir İspanyol radyo programına katılan Oklahoma City Thunder'ın forveti Serge Ibaka, lokavtın uzaması durumunda Avrupa'da forma giymeye sıcak baktığını söyledi.

Ibaka '' Lokavt süresince CBA'de oynamak için hiçbir zorluk görmüyorum oraya tekrar dönüp oynamak isterim '' dedi.

Ibaka'nın hala Oklahoma City Thunder ile 3 yıllık anlaşması bulunuyor ve lokavt süresince de Ibaka'nın sözleşmesi geçerli olacak.Fakat birçok NBA oyuncusu Avrupa'da oynamaya sıcak bakıyor ve Ibaka'da 2008-2009 sezonunda Ricoh Manresa ile İspanya Ligi'nde forma giydi.

NBATRKY

Jermaine O'Neal Gelecek Sezon Oynamayı Planlıyor

PlayOff'ları elindeki sakatlıkla geçiren Jermaine O'Neal bu yaz Danny Ainge'ın ayarlaması üzerine ameliyat olmamayı tercih etti.Celtics başkanı dün yaptığı açıklamada lokavtı avantaja çevirmek istedikerini söyledi ve oyuncusunun Waltham'da düzenli antremanlar yaptığını açıkladı.

Danny Ainge takımdaki tek saf pivot için "O dönmek için can atıyor. İçinde hala oynama arzusu var. Ve macerasını bu sene bitirmek istemiyor. Kariyeri bitmeden daha iyi başarılar elde etmek istiyor. Ameliyat olmamayı kendisi seçti." dedi.

NBAtrky

[/CENTER]

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Pacers Sonunda Vogel Dedi

Indiana Pacers'ın yeni coach arayışları eski bir isim ile sonuçlandı. Geçen sezon ortasında takımın başına geçen ve takımı play-off'lara taşıyan Frank Vogel uzun bir bekleyişten sonra Pacers'ın bu kez kalıcı coach'u oldu.

Ocak ayından coach Jim O'Brien'ın görevine son verilmesiyle takımın başına geçen Vogel, Pacers'ı 2006 yılından bu yana ilk kez play-off'lara taşıdı. İlk turda NBA'de en yüksek galibiyet yüzdesine sahip olan Chicago Bulls karşısında çok başarılı bir oyun sergileyen Pacers, favori Bulls'a adeta kan kusturdu.

Vogel yönetiminde Pacers 38 maçta 20 galibiyet aldı ve Bulls karşısında başarılı oyunlarına rağmen 4-1 yenilerek elenmekten kurtulamadı. Pacers'ın bugün yapılacak bir basın toplantısıyla Vogel ile yola devam edeceklerini açıklamaları bekleniyor.

David Stern Silahlarını Kullanmaya Başladı

NBA Başkanı David Stern bu aybaşında başlayan lokavttan şüphesiz en fazla rahatsız olan kişi. NBA muhteşem bir sezonu geride bıraktıktan sonra böyle bir krizin çözülememesi Başkanı inanılmaz huzursuz ediyor. Bu nedenle Stern belki de koltuğa oturduğundan bu yana ilk kez onun maaşını ödeyen kulüp sahiplerinin yanında değil, çok daha ortada duruyor.

Kulüp sahiplerinin neden para kaybettiklerini açıklamaya başlayan Stern, son 10 yılda NBA kontrat tutarlarının çok daha önünde olan ve takım sahiplerinin en büyük dertlerinden birisi olan yatırım giderlerinin % 43 arttığını belirtti. Bu giderlerin içinde dijital medyaya yatırımdan tutun NBA'i ulusal bir lig haline getirmek için yapılan yatırımlarda bulunuyor.

Stern ayrıca oyuncuların rahatlığı ve mutluluğu için harcanan paraların da (en kaliteli oteller, özel uçaklar, en rahat transfer imkanları, aileler için özel konumlar vs) önemli bir gider tuttuğunu belirtiyor. Açıkçası Başkan, “Yumurta kırmadan güzel bir omlet yapılamaz ve şu ana kadar kırılan yumurtaların tümünün yükü kulüp sahiplerinin sırtındaydı. Sizi de o kadar düşünüyorlar ki daha ucuz çözümlere gidebilecekleri yerde size en kaliteli ve pahalı hizmetleri sunuyorlar” demeye çalışıyor. Bakalım NBA'i büyütmek ve dünya ligi yapmak için büyük gayret sarf eden ve vizyonunu bir kez daha gösteren Stern'ün bu çağırışları sonuç verecek mi?

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Tyson Chandler Serbest Kalmayı Düşünüyor

NBA Lokavtının sona ermesinin ardından serbest oyuncu dönemi başladı.Tyson Chandler ve menejeri Jeff Schwartz,kendisine önemli takımlardan,iyi teklifler gelmesini bekliyor.

Chandler çarşamba günkü telefon konuşmasında şunları söyledi ''Basketbol hayatımın en önemli ve en güzel anlarını Dallas'ta yaşadım,ve şimdi serbest oyuncu olmayı düşünüyorum,çünkü orada bir sürü büyük takım var ve bir sürü şans var.Kısacası bu takımları değerlendireceğim.Tüm takımların tekliflerini dikkatli bir şekilde değerlendireceğim,ve en sonunda benim için en iyi olanı seçeceğim.İnanılmaz bir sene geçirdim''

Chandler ayrıca ''Ailemi mutlu etmek istiyorum,ve takım seçerken ailemi iyi bir duruma ve mutlu olacakları bir şehire götürmeyi istiyorum.Çocuklarımın okullarına rahatça gidebilmesini sağlayacağım.Bu benim 1. önceliğim.Benim çevrem,takım arkadaşlarım,organizasyon,takımın tarihi,şansımız,patlamayı yapabileceğim bir oyun stili.Bu saydıklarım benim takım seçerken dikkat edeceğim şeyler.'' dedi

NBAtrky

Nuggets ve Nene Anlaşmaya Yakın

Bu sezon serbest kalan 28 yaşındaki brezilyalı oyuncu Nene Hilario ile takımı Denver Nuggets anlaşmaya yakın . Şu an lokav olduğundan dolayı anlaşmalar ve görüşmeler yapılamaz hale geldi . Lokavtan önce her iki tarafında anlaşmak için istekli olduğu biliniyordu . Nene'nin takımda mutlu olduğu ve bu takımda devam etmek istediğini temsilcisine söylediği öğrenildi .
    ı Denver Nuggets'ında Nene'yi takımda tutmak konusunda hemfikir olduğu ve bunun için çalıştığı biliniyor .Lokavt bittikten sonra her iki tarafında anlaşması bekleniyor .

nbakabasketbol

Bulls ve Mavericks Jason Richardson 'ı İstiyor

Bu sezon serbest kalan ve son olarak takasla geldiği Magic'le anlaşmayı düşünmeyen Jason Richardson Lokavt sonrası takımının belli olmasını bekliyor . Beklerken de kariyeri ve hayatı için önemli bir aşamada. Jason Richardson ya parayı seçecek ve iyi bir kontrat alacak ya da az para + yüzüğü seçecek . Eğer yüzüğü seçerse geçen senenin Doğu Finaline çıkan Bulls ve Şampiyon Mavericks onu istiyor .Bu takımların Jason Richardson gibi bir skorer'e ihtiyacı olduğu biliniyor. Özellikle Bulls'un Rose'dan sonra 2. skor üreticisi eksikliği herkes tarafından biliniyor . Jason Richardson şuan itibariyle kararını vermiş durumda değil .

nbakabasketbol

Yao Ming emekli olduğunu açıklamış.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Takas Dedikoduları

NBA'de lokavt devam ederken takımların hiçbir şekilde takas görüşmesi yapmasına izin verilmiyor. Ancak bu bile takas dedikodularının çıkmasına engel olamadı. Ortaya atılan bir iddiaya göre Lamar Odom'ın Detroit Pistons'a takas olacağı dedikodusu gündemi meşgul ediyor.

Gerek Odom konusu gerekse diğer oyuncularla ilgili değişik takas senaryoları gündeme gelmiyor değil. Hem Pistons-Lakers arasında ortaya atılan iddia hem de bunların haricinde uygun görülen takas senaryoları şöyle ;

SIXERS-CLIPPERS
    Chris Kaman, Al-Farouq Aminu / Andre Iguodala

SPURS-JAZZ
    Tony Parker / Devin Harris, Paul Millsap

WARRIORS-WOLVES
    Monta Ellis / Michael Beasley, Anthony Randolph, Nikola Pekovic

LAKERS-PISTONS
    Lamar Odom, Matt Barnes / Rodney Stuckey, Terrico White, Jason Maxiell

HAWKS-NETS
    Josh Smith / Brook Lopez

PISTONS-SPURS-HEAT
    Blair, Jones, Bonner (Pistons), Bosh, Bynum (Spurs), Parker, Maxiell (Heat)

LAKERS-HAWKS
    Pau Gasol / Josh Smith, Kirk Hinrich

SUNS-HEAT
    Steve Nash, Channing Frye / Chris Bosh, James Jones

HORNETS-WARRIORS
    Stephen Curry, Charlie Bell, Louis Amundson / Chris Paul

MAGIC-NETS
    Brook Lopez, 2012-2014-2016 draft hakkı / Dwight Howard

solobasket

Von Wafer Celtics'de Kalmak İstedi

Von Wafer Boston Celtics ile yeniden imzalamayı umuyor . 2005 yılında draft olan Von Wafer şimdiye kadar 7 takımda forma giydi . Von Wafer Boston Celtics'de tekrar forma giymek istediğini belirtti. Geçen sezon 3 sayı ortalamasıyla oynayan Von Wafer'ın kariyerinde ise 5 sayı ortalaması var.

Ek olarak Von Wafer geçen sezon oynadığı 58 maçta , maç başına 9.5 dakika alırken 3.2 sayı ortalamasıyla oynamıştı .

NBAtrky

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Lebron En Düşük Popülaritesinde

Modern basketbolun belkide kuralıdır süper yıldız bir oyuncunun sevilmekten fazla nefret edilmesi . Miami Heat'in yıldızı Lebron James'de şuan bunu yaşıyor . Popülaritesi markasının yayılmasından bu yana en düşük seviyede . Lebron James eskisi kadar müthiş bir marka değil . Özellikle NBA Final serisinden sonra düşen popülarite şu günlerde Lebron ve Lebron sayesinde para kazanan sponsorları hiç memnun etmediği apaçık . Lebron'un sponsorları bu konuda memnun değil ve bu durumun değişmesini istiyor .Bu durumun değişmesi de tabi ki tek bir kişiye bağlı . O da Lebron'un ta kendisi .

nbakabasketbol

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Birileri bu lokavt saçmalığına dur demeli ...

Nesil
    2010
    Yer
    Kalkan/Antalya

Iguodala Takımda Kalmaya Karar Verdi

Miami serisinin 5.maçının ardından Andre Iguodala'ya şu soru soruldu: ''Gelecek sezonda bir Sixer olmaya devam edecekmisiniz?'' diye sorulduğunda Iguodala ''NBA'de olacağım'' diyerek bu soruya cevap vermek istemediğini belli etmişti.Draft günü geldiğinde takas olması en muhtemel isimlerden biri olarak görülüyordu Iguodala.

Fakat 7 yıllık Sixers veteranı takımdan ayrılmamasının pek fazla bir şey kaybettireceğini düşünmüyordu.

Iguodala ''Her ne olacaksa olsun,sezon bittiğinde ne yapacağamı açıklayacağım.Ve şunun bilinmesini isterim ki NBA'de oynamaktan çok mutluyum.Bu benim çocukluk hayalimdi ve gerçekleştirmeyi başardığım ve bağlandığım bir şeyden nasıl ayrılayım?Hayallerimi yaşamak bazen zor olduğu için karar vermekte ve kontrol etmekte güçlük çekebiliyorum.Burada olmaktan mutluyum ve sezon başladığında kendimi kadroda görmek istiyorum.Bizim için iyi bir geri dönüş olabileceğini düşünüyorum çünkü elimizde Elton Brand gibi tecrübeli bir oyuncu var,takımda genç yetenekler var ve bir serbest oyuncu alabileceğimizi düşünüyorum.Kısacası sonraki sezon ilginç olacak bence.'' dedi.

Iguodala hakkında bir kaç sezondur takas haberleri çıkıyor fakat o takımının onu takas etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.
    ''Takas olmadığım için şaşırdığımı olduğunu söyleyemem,çünkü şaşırmadım.
    Bunun olmayacağını da tahmin ediyordum''dedi Iguodala.

Kaynak : NBATrKy

Sayfa 39 / 46 İlkİlk ... 293738394041 ... SonSon

Mesaj Yetkileri