Yazıldı mı bilmiyorum ama Türkiye ligi için en önemli olay vergilendirme sisteminin konması olur. Vergi olayı oyuna eklenirse Türkiye ligi daha cazip olur..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
2 yıldır oynamak için can atmama rağmen türkiye liginde oynuyamıyorum. Alıyorum fenerbahçeyi 10 sezon yapsam 10 sezonda fener şampiyon rekabet 0. Oyunun yapay zakası arttırılsın lütven. Mart ayında şampiyonluk ilan ediliyor resmen. Bulundugumuz lige göre o ligin yapay zayası biraz daha artırılabilir yada bizim yaptıgımız transferlere eş transferler yapılabilir.
1-Maç oynanışı sırasında kendimizi görmek oyuna iyi bir hava katacaktır.
2-Transfere kesinlikle el atılmalı takas olayı,yılan hikayesine dönen uzun transfer görüşmeler,oyuncu satmaya istekli managerler
türk ligi transfer konusunda da itibarlı olmalı bu lige ne oyuncular gelip geçiyor hala alınabilecek en iyi oyuncuların vasat üstü olması avrupalıların görüşmeye bile bakmaması can sıkıyor.
3-Çok kaliteli oyuncular free agent durumuna düşüyor bununda önlenmesi lazım; her yıl iniesta,ibrahimoviç gibi bir kaç oyuncu görünce gerçekçilikten düşüyor oyun.
4-Diğer managerlerin oyuna hiç etkisi yok gibi bir takımı kümede tutupta ertesi sene ilk 6 ya giren managerler boşa kürek çekmediğimizi hatırlatabilir.
5-Taraftar grupları oyuna daha çok etki etmeli çarşı gibi gruplar gelen büyük oyunculara kendini sevdirip favori takım olmasına yardımcı olabilir,rakip takımı az da olsa hakemi etki altına alabilir.
Çok şey bekliyoruz, bekleyip göreceğiz![]()
İstenen şeyler hemen hemen ortak. Aslında onlar da bu eksikleri farketmişlerdir. Kullanıcılar olarak iletişime geçilebilen, isteklerin belirtilebildiği bir sistemleri var mı bilmiyorum ama eğer varsa zaten iletilmiştir.
Bana göre eksiklikler, düzeltilmesi gerekenler;
- Son dakikalarda top dışarı çıkmadığından taktiksel değişiklik yapılamaması,
- Alınan maaşın hiçbir vasfının olmaması. Bu parayı kullanamadıktan sonra almanın mantığı yok bana göre FM'nin en saçma olayı budur.
- Kulüp tesislerini biraz daha istediğimiz gibi yönetmeli ve bu tesisleri görebilmeliyiz.
- Scout' ların hemen hemen hepsinin listesinde aynı oyuncular var 2-3 scout alsam başka gerek kalmıyor.
- Tarafların zerre etkisi yok oyuna gerçekçiliği dibe vurduruyor malum taraftarsız kulüp hiçbir şeydir.
- Garanti hucümlarda pas vermek yerine şut çekmek saç baş yoldurabiliyor, profesyonel oyuncuların yapması olayın
combosu.
ve son olarak hepimizin belki de en büyük derdi;
- Bazı oyunculara sözleşme teklifi dahi yapılamaması. Gerçek hayatta bu tarz bir şey var mı da böyle bir şey yapmışlar, neyin kafasını yaşamışlar anlam vermek çok zor.
Kısacası bize maça girip çıkmaktan, oyuncu alıp satmaktan daha çok şey sunmalılar. Grafik ve oynanabilirlik açısından. Otobüs kaldıralım, özel günler düzenleyelim, yaz kampları yapalım. Sosyal bakımdan oyunun Fifa Manager' a biraz daha benzemesi gerekiyor.
Bize dayatılan oyun sürekli bir önceki yılın transfer güncellemesi, 1-2 grafikte değişiklikten öteye geçemiyor.
Last edited by ephialtes : 17.Ağustos.2012 at 16:23
o değil de daha dişe dokunur hiçbi bilgi yok bu normal mi
bu zamanda en azından ss meses falan koymaları lazım değil miydi
Mümkünse grafik vs olmasın FM oynuyoruz sonuçta PC`si eski olanlar da var benim gibi.
Şu TV saçmalığı tek bende mi var yoksa genel bir sorun mu? Örneğin Arsenal takımıyım koskoca sezonda 5-6 maçım TV`de yayınlanıyor bu da TV geliri işinde az para kazanmamızı sağlıyor.
birde soyle bir sacmalik var ornegin
ornegin 1-0 yeniyorum 90"ci dakka hakem 3 dakka uzatma veriyor inatla tehlikeli onemli ataklari gosteriyor ve bazende 1-1 oluyor , sahsen ben 0-1 yada 1-2 yenildigimde dakika 90"da ornegin 4 dakka uzatma verdi hic maçi gostermiyor onemli anlari vs vs dakika hizlica geçip maçi bitiriyor hemen buna cok sinir oluyorum
oyuncular kulübün maaş bütçesine göre para istiyor kulüpten bu çok saçmabenim maaş bütçem X takımının maaş bütçesinden yüksek diye adam benim yıllık 2 milyonluk teklifimi reddederken diğer takımın 1 milyonluk teklifini kabul ediyor. bu yüzden oyuncu alırken yada yeni sözleşme imzalarken maaş bütçesini transfer bütçesine çevirip daha önce reddetiği sözleşmeden dahada düşük bi miktara sözleşme imzalatıyoruz.. cidden saçmalık
daha düzgün bi algoritma geliştirmeliler sözleşmeler konusunda. sadece buda değil küçük takım yönetirken her büyük takım istediğinde oyuncunun yeni sözleşme imzalama istemesi var buda ayrı bi saçmalık. 3-4 ayda bir yeni sözleşme imzalamam gereken oyuncular oluyor bazen.
Çok çok daha gelişmiş bir yapay zeka.
Kontrat konusunda daha tutarlı ve mantıklı kontratlar. Örnek vermek gerekirse benim takımım Bank Asya'da ben yıllık 40B Euro veriyorum ama adam benim verdiğimden çok daha az maaşa bir alt lige gitmeye razı oluyor. Veya başka bir örnek Galatasaray'a Balotelli'yi getirdim yıllık 5MN Euro bayılıyorum. Adamı alıp satmak için almıştım zaten ucuza aldım. İyi performans gösterdi tanınırlığı dünya çapında oldu ama alan yok adamı, satamadım. Ben de bari kontrat yenileyim dedim yıllık istediği 12.5 idi 4 ay sakatlandı 7.5'a indi beyefendi anca ama bu seferde ben imzalamadım. Yatırım boşa gitti.
Yılda 600B Euro alan adamım yıllık 4 MN Euro istiyor tüm yıl yedek oturmasına rağmen! Gel de çıldırma. Maaş versem o adama o maaşla kimse talip olmaz bidaha satamam vermesem 1 yıllık kontratı kalmış elimden uçacak gidecek.
Oyuncu satışı hakkında da bedavaya önerdiğim oyunculara bile talip çıkmıyor bazen bu kadarda olamaz yaniSerbest bırakınca ama hemen saldırıyolar.
Sakatlıklar konusu var birde, bir sakatlık olmaya görsün bütün özellikleri dip yapıyor oyuncunun.
Yapay zeka transfer saçmalıkları da çok fazla. Bir oyuncunun kontratı biterken ilgilenen sadece siz oluyorsunuz kolayca imza attırabiliyorsunuz, biraz iyi performans alıp yarım sezon sonra da ciddi fiyatlara satabiliyorsunuz(Bendtner'i 15 MN Euro, Ideye 8.75 MN Euro, Yannis Tafer 7.5 MN Euro maksimum 7-8 maç oynatıp sattım daha da çok var da hatırlayamıyorum). Ama elinizde muhteşem performans gösteren adamları satmak istediğinizde alan çıkmıyor çok ilginç.
korner taktigi nin fixlendiği takımların bizim taktiklerimize göre oyun içinde değişiklik yaptıgı karşı takıma yönelik yapay zekanın arttığı bir fm beklentisi içerisindeyim
fm ile bu 13 versiyonunda tanışacağım için herhangi bi beklentim yok. artık önümüzdeki yıllara..![]()
Ben Türkiye 3.lig'i de olmasını isterim Fm 2013 te![]()
Bence klübü ilerlettiğimiz zaman güçlendirdiğimiz zaman sponsor gelirlerimiz de artmalı diye düşündüm birde en gıcık olduğum şey oyunda tek bir topla oynamak neden top toplayıcılar yok oyunda tek top çok gıcık ediyor ve mesela alex korner kullanıcak gidip topu kendisi alıyor ve zaman geçiyor bundan nefret ediyorum ve aynı şekilde kontrat yapmaya gelince hemen kırmızı çıkıyor istemiyolar yaa abi bi teklifimi gör o oyuncu almak için uefayı falan kaldırman lazım buda küçük klüpsen çok zor o yüzden de bunu değiştirsinler sponsorları biz seçelim gelir falan başkanla görüşmede daha çok konu olması lazım büyük klüplerde daha çok seçenek olabilir ve yapay zeka çok çok kötü çok basit goller atıyorsun ve artık sıkıyor klüpler çok gereksiz transferler yapıyor özellikle man city daha iyi oyuncular varken gidip dannyi alıyor çok gereksiz bişey ve içerde 3 tane adam bom boş gidip vuruyor ne kadar berbat bişey grafikleride değiştirsinler artık daha güzel şeyler hak ediyoruz oyuncu olarak aynı şekilde taraftarlar bu sene meşale yakıyolardı beğendim bayrak falan açsalar taraftar sesi koysalar marş olarak maç başında koreografi yapsalar hiç fena olmaz play off maçlarında yapılanlar gibi bunlar olsun süper bir oyun olur..
oyuncular adam gibi para istesinler. 6 ayda bir yeni kontrat istiyor resmen adamlar, ayıp. yaptığı tek şey de ilk 11'de oynamak.
korner bug'ı olmasın.
Haklısın çoğunda fakat oyuncunun peşinde kulüp varsa onu önerince illa biri teklif yapıyor. Tabii çok para vermezler ama bi nebze kazanç sağlıyorsun.
Bir de daha çok kıtasal turnuvadaki başarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ben performansa göre teklif gelmesinin. Mesela bende Yaya Sanogo Ş. Ligi'nde gol kralı olduktan sonra Arsenal ve Chelsea 23.5M€ teklif yaptılar fakat satmadım. 6 sezondur sadece turnuva gol kralı olduğu dönemde teklif geldi adama.
ben aslında oynasam yeni sürümlerini oynuyorum ama arkadaşlarım olsun buraların yorumları olsun 2008 le 2012 oyunu arasında (3d hariç) pek fazla kesin bir gelişme olmadığını görüyor ve okuyorum bu da beni üzüyor fm 2008 imi daha ne kadar geliştirirm orasını bilemem lütfen sağlam bir oyun çıkarılsın
transfer sistemi değişmeli ve korner hatası düzeltilmeli
1.Örneğin Galatasaraylı Selçuk İnan 3 sezonda 30 gol 45 asist yapıyor ve değeri halen 6.000.000 Sterlin ve CA-PA değerleri sabit...En azından oyuncu başarılı olunca PA'sı artmalı yada azalmalı diye düşünüyorum.Mesela 2.ligde başarılı olan bir oyuncu süper ligde oynayabilcek potansiyele ulaşması gerek diye düşünüyorum.
2.Barral, Uche, Ernst gibi oyuncular anadolu takımlarıyla gerçekte anlaşabiliyor fakat oyunda bu mümkün olmuyor.
3.Transferi yönetime yaptırma olayı bence istenirse olabilmeli.Örneğin Galatasarayın menejeri sol bek için takviye yapacaksa bir kaçtane alternatif sunmalı ve yönetim buna göre transfer yapmalı ve satlık listesine konulan oyuncuyu satabilmeli.
4.Menejer olarak kazandığımız paraları yatırımda kullanabilmeliyiz.Kulüp başkanlığı yapabilme olmalı bence.Mesela amatör ligde bir takımın başkanı olabilme özelliği yani satınalabilme özelliği olmalı...
Aslinda Turk takimlarinin oyuncularina teklif gelmemesi son derece gercekci. Bizim ligimize gelen kac oyuncu degerine deger katip Avrupaya transfer oluyor ki ?
Birde oyuncularin bazi takimlari tercih etmemeleri meselesi var. Reel hayatta da bu boyle degil mi? Turkiye ve Katar son durak olarak goruluyor maalesef.
Türkiye ligi araştırmacılarının , işlerini hakkını vererek yapmaları
şimdi oyunda dengeler konusunu veya oyunun transfer mantığından mı oluyor bilmiyorum ama türkiye ligi oyunun en zevksiz , en gerçekçilikten uzak ligi.
Transfer konusunda da şöyle bir sıkıntı var , avrupa liglerindeyken 2.lig 3.lig olsun farketmez oyuncumu bir şekilde satabiliyorum ama 1 sezon geçmiş
özer - sezer - baroni - selçuk vb. vb. 0 liraya satamıyorum bu adamları 0 ya maaşları gitsin diye oyundan zevk alayım diye sadece takımdan gitsinler istiyorum beleşe veriyorum 1 tane bu oyuncuları alacak takım çıkmıyor , hadi bazıları maaşlarını karşılayamaz da yani beleşe önerdiğin bu adamları türkiye liginden alacak 1 takım dahi çıkmaz mı ?
ayrıca türkiye ligine gelen oyuncular da gerçeklikten uzak vb. vb. bilmiyorum ben oyunun yapımından başka şeylerinden anlamıyorum evet ama oyuna oturduğumda gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan bir türkiye ligi oynuyorum , bu da oyunun ve türkiye liginin yapımında emeği geçenlerin , iyi iş çıkaramadığının göstergesidir bence.
Oyuncuları 0 €' ya bile satamamak ciddi bir sorun gerçekten de /
bazı reputation'ı yüksek oyuncuların dahi serbest kalması ve kulüp bulamaması da komik oluyordu /
Önemli liglerin ve takımların logo,forma,liglerin logoları gibi lisans gerektiren şeylerin de eksikliği kalite hissini azaltıyordu sonuçta sahte oyun alınmasın deniyor ama oyun bana %100 lisanslı gerçeklik sunmuyor /
ben coach 'ların da attribute larının azalıp artması taraftarıyım aynı şekilde bizlerin de profillerinin özellikleri değişim göstermeli ve ünümüz arttıkça söz geçirebilirliğimiz artmalı /
ve herkes dile getirmiş manager maaş alıyor ama ne manası var ona biraz işlev katılmalı çılgın partiler düzenleyip gündeme oturabiliriz/
ve yine herkes aynı dertten yakınıyor ; sakatlık...Bir takımda bikaç oyuncu uzun süreli manasız sakatlıklar yaşayabiliyor evet çok doğal ama sürekli user'ın başına gelmesi pek saçma /
son olarak negotiations larda ya rolümüz daha aktifleştirilmeli yada tam tersi yapılmalı