Temsilcimize başarılar ama çok ümitli değilim![]()
Temsilcimize başarılar ama çok ümitli değilim![]()
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Aykut Kocaman gibi insanlar 80li ve 90li yılları hatırlayanlar için büyük efsanedir. Yaşı daha küçük olanlar bunu anlamayabilirler ama Aykut Kocaman televizyonun yaygınlaştığı yıllardan sonraki en önemli bir kaç fenerbahçe figüründen biridir. O yüzden kendisi hata da yapsa,yanlış da davransa diğer teknik direktörlere gösterilen sabrın kat kat fazlasının gösterilmesi normal bizler için.
Lakin bunun yanında Aykut Hocamızında yapması,değiştirmesi gereken şeyler var. Mesela hata yapma mevzusu bir hatayı 2 kere yap,3 kere yap ben bir şey demem. Ama sonra vazgeç bundan. Aykut Hocamız 3. yılına giriyor takımın başında,kendini değiştirmeye çalıştığını görenimiz var mı? Hatalarının farkına varıp,değişiklikler yapmalıyken hala devam etmesi beni üzen şey. Geçen sene deplasmanda 5 maç üst üste yenildik yanılmıyorsam ben ya da kazanamadık. O maçların bir tanesinde dahi sistemde,oyuncu seçimlerinde farklılık yoktu.Bunu insanın aklı almıyor.
Vaslui maçında da klasik anlayışından ödün vermeyecek belli ki ama bilmeli ki bizi Aykut Kocaman'ın klasik oyun anlayışı değil,takımın başında olması mutlu ediyor.O yüzden umarım o da artık daha yırtıcı,tempolu,ısıran fenerbahçe'yi yaratır. Taraftarımızın da istediği takım ortaya çıkmış olur.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
10 sene yetmez 15 sene başımızda kalsın Aykut Kocaman.
Emre'nin olmaması çok da önemli değil, Süper Final'de de olmadığı maçlar vardı, uzun vadede sıkıntı olsa da, tek maçlık hele ki bu maçta, oyuncu tercihleri çok da önemli değil, çıkıp, kazanacaklardır.
"YÜCE ATATÜRK"
Eğer yine klasik sistem ve klasik düzen şeklinde sahada olacaksak yapılacak tek şey Alex'in iyi günde olması için dua etmek olacak.
Bu takım Alex'siz çok maç kazandı hatta yeri geldi en iyi futbolunu Alex'siz ortaya koydu ancak alınan en ufak başarısızlıkta dahi bunlar unutularak "Alexsiz Fenerbahçe olmuyor, İleri çıkamıyor, Top taşıyamıyor, Oyun kuramıyor vs" diyerek oluşturduğunuz dogmalar bu takımın ikinci bir sistemine ve stratejine taş koydu. Onun için pek hayıflanmamak gerek çünkü bunu sizler yarattınız. Sözlerim tüm Fenerbahçelilere, yapacağınız tek şey ne yazık ki Alex'in iyi gününde olması için dua etmekten başka bir şey değil. Bu kısır döngünün sahibi sizlersiniz. Kendi düşen ağlamaz.
Last edited by ReaList : 08.Ağustos.2012 at 18:44
...
Sezon içerisinde Alex'in olmadığı bir Fenerbahçe ortaya çıkacaktır ama şu da var. Alex'in atıyorum geçen sene ya da önceki sene olmadığı bir maçta sistem değişiyor muydu? Hayır kesinlikle deişmiyordu ya Semih ya Stoch Alex'in mevkisinde oynuyordu. Şimdi Alex yokken bile değiştirmediğimiz 4-4-1-1'imizi nasıl değiştireceğiz merak ediyorum.
Benim futbol bilgim diyorki Mehmet Topal'ın içerisinde olduğu bir orta saha mecburen 4-3-3 oynamalı. Yoksa çok boş kalır,çünkü Topal çok yaslanıyor. O zaman ortatı topal-topuz-cristian yapıp ileri için kalan 3 seçimi de stoch-kuyt-sow-krasic 4lüsünden 3ünü değiştire değiştire oynatabiliriz. Daha akıcı bir takım çıkar ortaya eminim.
Vaslui maçını düşünürsek ama mecburen Alex'li sistemle oynayacaktır takımımız. Böyle kritik bir maç öncesi bir maçta sistem değiştireceğini sanmam Aykut Hoca'nın.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bence asıl tam da böyle kritik bir maç öncesi sistem değişikliği gerekiyor. Eğer tutarsa ve takımınız kazanırsa, hocanın sistem değişikliği ön plana çıkar ve övülür. Ama tutmazsa ve takımınız kaybederse, zaten bir çok kesim tarafından da bu sistem değişikliği gerekliliği ön görüldüğü için tepkilerin ve olumsuz sonuçların şu ankinden daha fazla olacağını sanmıyorum.
Uzun vadede Fenerbahçe'nin Alex'e teşekkür edip 4-3-3'lü sisteme dönmesi gerek bence , tabi seçilecek adamlarda önemli.
------------Volkan----------------
-GG-Egemen-Yobo-Hasan Ali
-------------Topal---------------
-----Cristian-----Transfer-------
-------------------------------------
-Kuyt--------------------Stoch-
--------------Sow-----------------
Şeklinde.
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
cristian selcuk ikilisiyle baslarsa intihar olur.. elenirsek bu sene daha maclara felan bakmam türkiye ligiinden zaten sogudum gecen sene canli olarak en fazla 4-5 mac izlemisimdir bu senede izleyecegimi sanmiyorum![]()
Bu kafayla kaybeden Fenerbahçe olur 10-15 sene kalsın diyen var.
Yazmıcam dedim ama bir arkadaşımız yazmış ısıran,tempolu,yaratıcı fenerbahçeyi tekrar yaratır diye sen o düşünceyi sil hocam kafandan korkak,defansif,yavaş, bir takım düşünüyor hoca.
İlk maçtaki ilk yaridaki oyunu begenmeyenler sizler buna rağmen yine 4 forvetle çıkalım diyenler yine sizlersiniz .. Kendinizle çelisiyorsunuz. İlk yaridaki oyunumuzun tek sebebi o 4 adamdı. Oraya Emre gibi biri gelmedikce o 4 adam aynı anda sahada olamaz. Oldu ve gördük , top oynatmadilar.
Aykut hocayı çok çabuk harcıyorsunuz. Bu adam geldiginden beri aldığımız adamlar ne kadar yerinde. Bu adam 17/18 yaptı. Gecen sene şampiyonluğa oynatti, kupayı aldı.. Elbette eleştireceksiniz ama siz bütün başarısızlıkları ona yıkıyorsunuz. Transfer yapılmıyor diye Aykut hocaya takım kötü oynar yine Aykut hocaya. Aykut hocaya bu kadar kizacaginiza arada Stoch a , cristian a ve yönetime kızın bence..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Biz o kupaları aykut hoca sayesinde değil aykut hocaya rağmen aldık,en yakın örnek son maçta kaybedilen şampiyonlukdada inadı uğruna gene onun yüzünden kaybettik,türkiye kupasını onun taktikleriyle kazandığımızı sanmıyorum alex kazandı kupayı o maç resmen.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Şampiyonlar Liginde 2 takımla mücadele etmek çok iyi olur. İnşl temsilcimiz turu geçer ya. Saldır Fenerbahçe.
Vaslui o kadar iyi takım değil ama adamlar deplasmanda en iyi skoru aldı şimdide evinde oynayaaklar avantajlılar. Yıllardır Tromso gibi Vaslui gibi Steau Bükreş gibi 2.sınıf takımlara elendik basit bir şekilde. İnşl bu son olurda Fenerbahçe turu atlar. Ki zaten daha iyi bir takım.
Aykut iyi adam hatta Anadolu takımları için ideal bir hoca ama Fenerbahçe için değil.
akşam için en doğru kadro bence tabi
----------------------- volkan----------------------------------
-----g.g.-------bekir -------egemen------------hak---------------
------------(topal-cristian-selçuk)------m.topuz-----------------
----kuyt---------------alex------------------caner-------------------
-----------------------sow-----------------------------------------------
Bu kadar kötü yorum yaptım Aykut hocayla ilgili ama nefretimden değil gerçekleri söyledim sadece.
Tur için pek umudum yok ama oyuncular formayı terletmeye zahmet ederlerse belki bişeyler yaparız.
Şu mesajların altına imzamı atarım.
Geçtiğimiz sezon kazandığımız ve kaybettiğimiz birçok maçtan sonra yazmıştım.Bu takım gol atıyor , geri çekiliyor.Sonunda ya kaybediyoruz ya da berabere kalıyoruz.Aykut Hoca takımı korkarak yönetiyor.Üzerindeki baskıyı bizler belki anlayamayız ama sahada iyi oyun görmek de Fenerbahçe taraftarı olarak en büyük hakkımız.Bu takım saldırsın , önde bassın , pas yapsın ama korkarak oynamasın.Ondan sonra kaybetse de olur.Korkarak oynayıp kazanmaktansa , korkmadan kaybetmelerini tercih ederim.
İnşallah bu akşam Aykut Hoca Avrupa'daki ilk galibiyetini alır.
Nam-ı diğer [Rec]ep
İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır.
Aykut Kocamana sadece tansferleri zamanında yapmadığı ve Emrenin yerine onun kalitesiinde yada daha üstünde bir yabancı getirmedi diye kızıyoruz onun dışında aşırı eleştirmek çok acımasızca ve Fenerbahçeliliğe ters bir durum.Geçtiğimiz 2 seneye bakıpta göz göre göre böyle eleştirmek dahada acımasızca.
geçtiğimiz 2 senede maçlarımızın yarısında net bir şekilde kötü futbol oynadık. Bunu görmemeye inat etmeye gerek yok ki. Kötü oynuyorduk hala kötü oynuyoruz. Elimizdeki kaliteli isimler bir şekilde skor yapıyor ama biz kötü oynuyoruz. Bunu daha düzgün dille ifade etmek daha doğru olanı ve bunu görmezden gelmemek de öyle.
akşam ki maça gelecek olursak. 2 tane 11 yazacağım buraya maç ile ilgili;
benim ideal 11'im: volkan-gg-bekir-egemen-hasan-topal-cris-topuz(salih)-kuyt-stoch-sow
akşam çıkacağımızı düşündüğüm 11: volkan-gg-bekir-egemen-hasan-topal-cris-topuz-caner-alex-kuyt
her 2 11'imizde turu geçecektir. Fakat içerisinde Stoch'un olmadığı her 11 hatalı 11'dir.
(topal-cristian-selçuk) şunların 3 ü anca bir ortasaha ediyo 3 ü bir arada çıkarsak kazanmamız olası.
şaka bir yana ne olursa olsun bu maçta risk almamız lazım bizim, Aykut kocaman ında bunu görmesi uygulaması şart.
aykut kocaman ın en son ofansif kadrosunu taa ilk senesinde ki galatasaray derbisinde çıkarmıştı.
emre topuz göbekte önlerinde dia stoch alex bir arada oynamıştı.o maç için çok gereksiz bir kadroydu 0-0 bitmişti maç, hagi çok disiplinli defansif bir kadro çıkarınca.
ondan beridir de aykut hocanın ofansif bir kadro çıkardığını görmedim.
ortasahada hep bir süpürücü kanatlardan birinde de defansif mücadeleci bir adamla çıkıyor her maça
Aykut Kocaman şu ana kadar gördüğüm en kötü ve en rezil teknik direktördür. Adamlığı ve Fenerbahçeliliği ile şu an kulüpte kalmaktadır.
Fenerbahçe bu turu geçmeli , geçmek zorunda.
Vaslui maçı öncesi olay!
Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme rövanş karşılaşmasında bu akşam 21'de Romanya'da oynanacak Vaslui-Fenerbahçe maçı öncesi bir grup Fenerbahçe taraftarı ile Vaslui taraftarları arasında kavga çıktı.
Geçen hafta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Vaslui ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'nin bu akşam Romanya'da oynayacağı rövanş karşılaşmasına saatler kala taraftarlar arasında olay çıktı. Birbirlerine giren 200 kadar Fenerbahçe taraftarlarını ve Vaslui taraftarlarını polis araya girerek ayırdı.
Olay daha fazla büyümedi ve taraftarlar dağılarak stadın yolunu tuttu.
İşte 11ler
SC Vaslui: D. Coman, Varela, Antal, Milanov, Salageanu, Charalambous, Stanciu, Caue, Sanmartean, N'Doye, M. Niculae
Fenerbahçe: Volkan , Hasan Ali , Egemen, Bekir, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin, Cristian, Mehmet Topuz, Caner, Alex, Kuyt
İlk 11 belirlendi.
Volkan, Gokhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topuz, Selcuk, Cristian, Caner, Alex, Kuyt.
Bilgi ve saygılarımla...
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Aykut hoca şaşırtsaydın bizi iyi olacaktı.Selcuk'un ne işi var şu maçta gözünü seveyim