Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maç sonucu ne olur ?

Voters
21. You may not vote on this poll
  • Akhisar Kazanır

5 23.81%
  • Berabere Biter

6 28.57%
  • Galatasaray Kazanır

10 47.62%
Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 97 arası toplam 97 sonuç

Konu: Akhisar Belediye - Galatasaray | STSL 7. Hafta

Yumuşak takımız, savunmada da hatalarımız var her maç aynı şey.
    Niasse iki golde de Chedjou'nun markaj alanındaydı. Birinde ofsayt yaptı, diğerine de rakibe uzak kaldı kapatamadı. Çok basit iki hatadan golleri yedik zaten Mancini de aynen böyle söyledi, onun dışında da Akhisar top cevirdi ve savunma yaptı zaten. Stoper Ugur da koy Juventus'a oynasın öyle bir maç çıkardı.

Melo ve Selcuk yoktu bahanesini duymak istemiyorum zira Ceyhun ve Yekta gayet iyi oynadılar daha ne yapacaklar. Özellikle Ceyhun savunma ikilisinin arasına girip hava topu bile aldı daha ne yapacak bir ön libero olarak. Yekta da golun asistini yaptı diyebiliriz.

Chedjou ile Bruno Alves ikisi de bu sene geldi. Elinizi vicdanınıza koyup ikisini karşılaştırın ve bu sene neden şampiyon olamayacagımızı görün.
    Last edited by davidvilla : 07.Ekim.2013 at 10:05

Nesil
    2003

Cengiz:

Sneijder ve Drogba takimin duzenini bozuyorsa, bunlari gerektiginde yedek birakacak kadar guclu bir teknik direktor degil mi Fatih Terim?

Veya bu oyuncularin aciklarini kapatacak sekilde kadro kuracak, gerekiyorsa diger oyuncularin performansini arttiracak kadar becerikli bir teknik direktor degil mi?

Melo ve Selcuk iki sezon her mac israrla ilk 11 oynadi. Selcuk bir de Milli takim'da oynuyor, kamplara vs. gidiyor surekli.

Iki sene once Selcuk'u Milli Takim'da banko ilk 11 oynatmak ne kadar dogruysa, su anda degil cunku hazir degil. Romanya macinda da idare etti. Takimin en temposuz oyuncusuydu. Gecen sezona kadar en fazla bir yilda 3000 dakika oynayan Selcuk, gecen sezon 4500'e cikti.

Sen sadece ilk 11 olarak bakiyorsun meseleye. Ama takim sadece ligde oynamiyor. 2011/12 sezonu gibi 14 oyuncu ile sezonun bitmeyecegi gercek. Yekta, Ceyhun, Engin, Emre, Furkan bir turlu arada sirada ilk 11 oynayacak sekilde hazirlanamadi. Bunlardan Ceyhun biraz Kayseri'de oynadi da kendisine geldi. Digerleri bir turlu guclendirilemedi. A2 takiminda oynatilip mac temposuna yaklastirilmadi bile. Emre Colak 2 sezondur guclendirilemedi.

Takima uc tane kanat oyuncusu aldi. Yigit Gokoglan, Riera, Amrabat'tan hic bir tanesinden verim alamadi. 40 yasinda daha yeni teknik direktorluge baslamis birisinden bahsetmiyoruz.

Tecrubeliyse, iyi ogretmense, bu orta saha ve kanat oyuncularina bir seyler vermek, onlarin ilerlemesini saglamak durumunda. Kotu ogrenci deyip gecebiliriz. Ama ya kotu ogretmen? Hadi kotu ogretmen de demeyelim. Isteksiz ogretmen diyelim. Ustelik kadro cok tecrubeli. Yani 20 tane genc ve surekli ilgilenmek gereken oyuncu da yok kadroda. Sadece bir kac tane var.

Kisacasi bence takimdaki oyuncular bugun icin hazirlanmadi.

@perpetua

Abi futbol bu kadar karışık bir olay değil.
    Bu bahsettiğin oyuncular en az yıllık 300bin dolar para alan adamlar ve Galatasaray'da oynuyorlar Eyupsporda değil ki.
    Kendileri hazırlanacaklar antrenmanlarda her an 11 oynayabilecek gibi mucadele etmeleri fiziksel olarak gelen en ufak bir şansı degerlendirmek için çaba sarfetmeleri gerekiyor.

Geçen sezon Schalke de 3.forvet konumundaydı Marica hiç maça çıkmamıştı ama adam ekstradan çalışıp kendini hazır tutmuştu. Nitekim Huntelaar ve Pukki sakatlanınca forma şansı bulmuş çatır çatır da gol atmıştı. Yine de bu sezon begenilmedi ve yol verdiler. Ama adam hazırdı.

Emre Çolak , Aydın, Yekta ile özel olarak ilgilenmek mi gerekiyor yani ? Futbol akademisi değil ki burası. Bu adamlar profesyonel çalışıp kendini hazır tutmak ile mukellefler.

Ben de amatorde top oynadım. Yedek kaldıgım zaman kendime sordum neden kaldım diye. Antrenmanlarda daha çok çalıştım tekmeye kafa soktum daha özverili oynadım hoca aldı oyuna ama şansımı değerlendiremedim kötü oynadım. Hoca ne yapsın yani ? Sen çıktıgın maçta öyle bir oynayacaksın ki hoca sana yine şans verecek. Kendini hazır tutmalısın ve oyuna girince fark yaratmalısın o zaman değil Sneijder Messi olsa yine oynarsın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

4-3-3 oynaması lazım takımın.

KAĞIT ÜSTÜNDE
    Muslera

Eboue
    Semih
    Gökhan (Chedjou)
    Hakan Balta

Melo
    Selçuk
    Sneijder

Bruma
    Drogba
    Umut

şeklinde. Hücum yaparken bekler ileri çıkar. Savunma yaparken de Umut ve Bruma kanatları kapatır. Burak'ta oynayabilir tabi.. Bunun dışındaki dizilimler yürümez takımda.

Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    @perpetua

Abi futbol bu kadar karışık bir olay değil.
    Bu bahsettiğin oyuncular en az yıllık 300bin dolar para alan adamlar ve Galatasaray'da oynuyorlar Eyupsporda değil ki.
    Kendileri hazırlanacaklar antrenmanlarda her an 11 oynayabilecek gibi mucadele etmeleri fiziksel olarak gelen en ufak bir şansı degerlendirmek için çaba sarfetmeleri gerekiyor.

Geçen sezon Schalke de 3.forvet konumundaydı Marica hiç maça çıkmamıştı ama adam ekstradan çalışıp kendini hazır tutmuştu. Nitekim Huntelaar ve Pukki sakatlanınca forma şansı bulmuş çatır çatır da gol atmıştı. Yine de bu sezon begenilmedi ve yol verdiler. Ama adam hazırdı.

Emre Çolak , Aydın, Yekta ile özel olarak ilgilenmek mi gerekiyor yani ? Futbol akademisi değil ki burası. Bu adamlar profesyonel çalışıp kendini hazır tutmak ile mukellefler.

Ben de amatorde top oynadım. Yedek kaldıgım zaman kendime sordum neden kaldım diye. Antrenmanlarda daha çok çalıştım tekmeye kafa soktum daha özverili oynadım hoca aldı oyuna ama şansımı değerlendiremedim kötü oynadım. Hoca ne yapsın yani ? Sen çıktıgın maçta öyle bir oynayacaksın ki hoca sana yine şans verecek. Kendini hazır tutmalısın ve oyuna girince fark yaratmalısın o zaman değil Sneijder Messi olsa yine oynarsın.
    Hoca demissin. Yani ogretmen.

Ogrenci ogrenmeyince sucu ogrenciye atmak kolay. Ya peki ogretemeyen/ogretmeyen?

Hoca Florya'dan sorumlu. Florya'dan sorumlu olan kisi de ogrencilerden, yani oyunculardan sorumlu.

Onlarin islerini iyi yapmalari icin motive etmekten, imkan saglamaktan, gerekiyorsa baslarinda durup, gerekiyorsa baslarinda duracak kisileri ekipte bulundurup o gelisimi saglamasi gerekli.

Fatih hoca'nin halka iliskiler sorumlusu vardi ama iki sezondur bu kadar savunma hatasi yapan Galatasaray'in savunma oyunculariyla calisacak bir tane savunma antrenoru yoktu.

Emre Colak'in sozlesmesinde, gunde 2 saat antrenman yapar, gerisini istedigi gibi gecirir diye bir madde yok. Bu cocuk iki yildir hala yeterince guclu degilse, bunun basina bir antrenor koyup yapmasi gereken egzersizleri yaptirmasi gereken de Fatih Terim.

Bir kac gun once Alex Ferguson'un kaleci antrenorunun bir roportaji vardi. De Gea'nin Ingiltere'ye gelmesi ve alismasi surecini anlatiyordu.

Antrenor Eric Steele, sabah antrenmani sonrasi, ogleden sonra calismak icin De Gea'nin daha fazla antrenman icin tesislere geri gelmesini istemis. Halbuki De Gea gun icinde 3-4 defa uyurmus.

De Gea'nin cevabi "Neden?" Sonra ikna etmisler, ogleden sonra agirlik calismak ve guclenmek icin antrenmana getirmisler.

Geceleri gec saatte yemek yer (butun Ispanyollar gibi), yeterince protein almazmis. Antrenmanlardan sonra zorla protein icecegi icirmisler ki guclenmesine yardimci olsun.

De Gea'nin Ingilizcesi olmadigi, Steele'in de Ispanyolcasi olmadigi icin anlasamiyorlarmis. De Gea Ingilizce ogrenmeye pek istekli gorunmuyormus. Steele gitmis biraz Ispanyolca ogrenmis, sirf anlasabilmek icin. Ama Ingilizce ogrenmeye de tesvik etmeyi birakmamis.

Hoca dedigin boyle adamlar. Sen gidip bir futbolcuya yatirim yapiyorsun, bir suru para veriyorsun. Sonra onu egitmek, gelistirmek yerine oluruna birakiyorsun. Olur mu oyle sey? Gerekirse kulagindan tutup getireceksin antrenman yaptirtacaksin. Israrla yapmiyorsa da gozunun yasina bakmayip yollayacaksin. Ikisini de yapmiyorsan, hic bir sey yapmiyorsun demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    4-3-3 oynaması lazım takımın.

KAĞIT ÜSTÜNDE
    Muslera

Eboue
    Semih
    Gökhan (Chedjou)
    Hakan Balta

Melo
    Selçuk
    Sneijder

Bruma
    Drogba
    Umut

şeklinde. Hücum yaparken bekler ileri çıkar. Savunma yaparken de Umut ve Bruma kanatları kapatır. Burak'ta oynayabilir tabi.. Bunun dışındaki dizilimler yürümez takımda.

Yalnız, Trabzonspor'da da ne kadro varmış ya! Ceyhun'u da ekleyebiliriz stoper-önlibero alternatiflerine. O kadro bile, şampiyon olamadı be!

Nesil
    2006

Galatasaray'ın yenilgisinden daha çok Akhisar konuşulmayı hak ediyor, adamlar geçen sene küçümseniyordu şimdi zirveye oynuyorlar. Trabzon'a 3, Galatasaray'a 2 gol atıp zirvede bizde varız dediler. Tebrikler.

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri