Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon
91 ile 120 arası toplam 165 sonuç

Konu: Sizce Uzayda Başka Yaşam Var mı?

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

siz çok starwars,gora,dünyalar savaşı izlemişsiniz beyler yok uzaylıymış falan geçin bunları

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by nekop
    siz çok starwars,gora,dünyalar savaşı izlemişsiniz beyler yok uzaylıymış falan geçin bunları
    at gözlerimizi çıkaralım lütfen

3. Default

SAnki ßana Sacma Gibi GeLdi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Bencede vardır.

vardır bence

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

abi bende vardir koskocaman evrende tek bizmi variz

7. Default

Quote Originally Posted by samet.süner View Post
    abi bende vardir koskocaman evrende tek bizmi variz
    goru dio kos koca evrende ALLAH sadece dünyadaki canlıları yaratcak değil ya

Default Yaşanabilir ilk gezegene doğru

Güneş sistemi dışında “yaşamaya uygun olabilecek” ilk gezegen keşfedildi.

“Astronomy and Astrophysics” adlı derginin son sayısındaki makaleye göre, astronomlar Güneş sistemi dışında Dünya’dan 20.5 ışık yılı uzakta keşfettikleri gezegenin insanların yaşamasına elverişli şartlar taşıyabileceğini düşünüyor.

Şili’deki La Silla adlı Avrupa rasathanesinde bulunan “Harps” teleskopunu kullanan uzmanlar, “Gliese 581” yıldızının etrafında dolaşan gezegenin, hem sıvı hem de katı yüzeye sahip olduğunu, yüzeydeki sıcaklığın da dünyadaki gibi seyrettiğini belirledi.

Yeni gezegenin arz ettiği özelliklerin, hayat bulunduğunu akla getirdiğini vurgulayan astronomlara göre, gezegen yüzeyindeki ortalama sıcaklık 0 ile 40 santigrad derece arasında oynuyor. Bu da yüzeyde sıvı halde su bulunabileceğini düşündürüyor.

Gezegenin yarıçapının, dünyadan 1.5 kat büyük olduğunu hesaplayan astronomlara göre, gezegenin yüzeyi karalar ve denizlerle kaplı.

Astronomların hesaplamalarına göre, kitlesi dünyadan 5 kat fazla olan gezegendeki yerçekimi ise dünyadakinden 2.2 kat fazla.

Gezegen, “Gliese 581” güneşinin etrafında 13 günde dönüyor. Gezegen, kendi güneşinin yörüngesinde Dünya’nın Güneş’e uzaklığının 14’te biri mesafede seyrediyor.

“Gliese 581”, kitlesi Güneş’in ancak üçte biri kadar olan “kırmızı cüce” adlı yıldız türünden. Çok küçük kitleye sahip bu yıldızlar, yaşanabilir gezegen arayışında ilk bakılan noktaları oluşturuyor.

Uzmanlara göre, makul yüzey sıcaklığı ve Dünya’ya nispeten yakın oluşu, bu gezegeni uzayda hayat aramaya yönelik müstakbel uzay çalışmalarının öncelikli hedefi haline getirebilir.

2 yıl önce de aynı yıldızın etrafında dolaşan bir gezegen, aynı ekip tarafından keşfedilmişti. Kitlesi dünyadan 15 kat büyük olan gezegen Neptün’ü andırıyordu.

kaynak:NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by rhan_17 View Post
    Güneş sistemi dışında “yaşamaya uygun olabilecek” ilk gezegen keşfedildi.

“Astronomy and Astrophysics” adlı derginin son sayısındaki makaleye göre, astronomlar Güneş sistemi dışında Dünya’dan 20.5 ışık yılı uzakta keşfettikleri gezegenin insanların yaşamasına elverişli şartlar taşıyabileceğini düşünüyor.

Şili’deki La Silla adlı Avrupa rasathanesinde bulunan “Harps” teleskopunu kullanan uzmanlar, “Gliese 581” yıldızının etrafında dolaşan gezegenin, hem sıvı hem de katı yüzeye sahip olduğunu, yüzeydeki sıcaklığın da dünyadaki gibi seyrettiğini belirledi.

Yeni gezegenin arz ettiği özelliklerin, hayat bulunduğunu akla getirdiğini vurgulayan astronomlara göre, gezegen yüzeyindeki ortalama sıcaklık 0 ile 40 santigrad derece arasında oynuyor. Bu da yüzeyde sıvı halde su bulunabileceğini düşündürüyor.

Gezegenin yarıçapının, dünyadan 1.5 kat büyük olduğunu hesaplayan astronomlara göre, gezegenin yüzeyi karalar ve denizlerle kaplı.

Astronomların hesaplamalarına göre, kitlesi dünyadan 5 kat fazla olan gezegendeki yerçekimi ise dünyadakinden 2.2 kat fazla.

Gezegen, “Gliese 581” güneşinin etrafında 13 günde dönüyor. Gezegen, kendi güneşinin yörüngesinde Dünya’nın Güneş’e uzaklığının 14’te biri mesafede seyrediyor.

“Gliese 581”, kitlesi Güneş’in ancak üçte biri kadar olan “kırmızı cüce” adlı yıldız türünden. Çok küçük kitleye sahip bu yıldızlar, yaşanabilir gezegen arayışında ilk bakılan noktaları oluşturuyor.

Uzmanlara göre, makul yüzey sıcaklığı ve Dünya’ya nispeten yakın oluşu, bu gezegeni uzayda hayat aramaya yönelik müstakbel uzay çalışmalarının öncelikli hedefi haline getirebilir.

2 yıl önce de aynı yıldızın etrafında dolaşan bir gezegen, aynı ekip tarafından keşfedilmişti. Kitlesi dünyadan 15 kat büyük olan gezegen Neptün’ü andırıyordu.

kaynak:NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    ohohohoho çok guzel çok guzel ama çok da uzak!

yoktur ama bence.olabilirmi tabikide olabilir fakat KURAN I KERİMDE insandan daha yüce bir varlığın olmadığı yazıyor KURAN a mı inanalım yoksa bilim adamlarınamı yorum sizin

Quote Originally Posted by uğuray1907 View Post
    yoktur ama bence.olabilirmi tabikide olabilir fakat KURAN I KERİMDE insandan daha yüce bir varlığın olmadığı yazıyor KURAN a mı inanalım yoksa bilim adamlarınamı yorum sizin
    Bizden üstün olduklarını kim söyledi?

Quote Originally Posted by ѕαяρєя View Post
    Bizden üstün olduklarını kim söyledi?
    kardeş volkan abi ilk girişte ufolardan falan bahsetmiş.şuana kadar hangi insanoğlu ufo yapmışta evreni dolaşmış.insanlardan üstün değillerde evrende nasıl dolaşıyorlar.bizim daha aya gittiğimiz belli değil.ben onu demek istedim

Quote Originally Posted by uğuray1907 View Post
    kardeş volkan abi ilk girişte ufolardan falan bahsetmiş.şuana kadar hangi insanoğlu ufo yapmışta evreni dolaşmış.insanlardan üstün değillerde evrende nasıl dolaşıyorlar.bizim daha aya gittiğimiz belli değil.ben onu demek istedim
    Belkide bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz

Olabilir ya sonsuz boşluk bizim görememiz normal...Bence vardır...

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

yok tabikide

Nesil
    2006
    Yer
    Dünyada Bir Yer

bizim Bir Dinci vardi hoca hep bize dunya evrende tirnak kalinligi kadar bile deil diyordu. ve onu tahtadada bir nokta koyarak gosteriyordu o noktyida hicbir zaman goremiyorduk...

bencede var baska yasam

ve bisey daha unutuyoruz oda cinler evrende Cinlerin oldugunu unutuyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

ufo diye birsey yok görülenler cinlerdir

beyler cin demeyelim gelirlermiş 3 harfli desek daha süper olacak kanımca

bence dünyadan başka bi yerde yaşam yoktur

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul Favori Personel: Edgar Davids Favori Menajer: Jose Mourinho

bencede uçsuz bucaksız evrende tek değiliz insan değil ama başka bir çook varlık vardır

Cok ilginc bu isler evren cok buyuk ben yalniz olamdigmizi dusunuyorum

Birzamanlar Marsın yaşamaya uygun olduğuna inanılıyordu ama olmadığı anlaşıldı.

Uzayda hayat olduğuna inanmıyorum... bana daha çok insanların kafasını meşkul etmek için yapılıyor gibi geliyor. Neyse bunlar çoook derin politik konular. Bu kadar derie girmeye hiçbirimizin bilgi ve becerisi yetmez.

Uzayda yaşacak yer aranmasının sebebi uzaylı bulak değil, içine zıçtıkları dünyayı bize bırakıp, kaçabilecekleri bir yer bulmak. Yapay ortamda meyve ve sebze yetiştiriyorlar zaten. Yani denendi ve başarıldı. Şimdi su bulurlarsa tamam olacak. Geri kalan herşey hazır zaten.

Bize, çocuklarımıza ve/veya torunlarımıza tüm kaynakları tüketilmiş, suyu pis, havası asitli/zehirli bir dünya bırakıp, çektirip-gidecekler Biraz bilim-kurgu olduğunu düşünebilirsiniz... ama bütün ipuçlarını bir araya topladığımda bu sonuç çıktı. Belki gerçekten senaryo yazıyorumdur.

Bazı şeylerin ne kadar derin olduğunu bilme şansımız yok. NASA'nın yaptığı araştırmaların neye yoğunlaştığına, ABD/NATO ordularını neye yoğunlaştığına dikkatlice bir bakın. Bakalım siz ne sonuç çıkartacaksınız.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana/Antalya

Quote Originally Posted by d_ted View Post

Uzayda hayat olduğuna inanmıyorum... bana daha çok insanların kafasını meşkul etmek için yapılıyor gibi geliyor. Neyse bunlar çoook derin politik konular. Bu kadar derie girmeye hiçbirimizin bilgi ve becerisi yetmez.

Uzayda yaşacak yer aranmasının sebebi uzaylı bulak değil, içine zıçtıkları dünyayı bize bırakıp, kaçabilecekleri bir yer bulmak. Yapay ortamda meyve ve sebze yetiştiriyorlar zaten. Yani denendi ve başarıldı. Şimdi su bulurlarsa tamam olacak. Geri kalan herşey hazır zaten.

Bize, çocuklarımıza ve/veya torunlarımıza tüm kaynakları tüketilmiş, suyu pis, havası asitli/zehirli bir dünya bırakıp, çektirip-gidecekler Biraz bilim-kurgu olduğunu düşünebilirsiniz... ama bütün ipuçlarını bir araya topladığımda bu sonuç çıktı. Belki gerçekten senaryo yazıyorumdur.

Bazı şeylerin ne kadar derin olduğunu bilme şansımız yok. NASA'nın yaptığı araştırmaların neye yoğunlaştığına, ABD/NATO ordularını neye yoğunlaştığına dikkatlice bir bakın. Bakalım siz ne sonuç çıkartacaksınız.
    Hayalgücün fazlasıyla geniş. Komplo teorileriyle kafanızı yoracağınıza, Amerika'ya laf atacağınıza önce ülkeye bakın.

Quote Originally Posted by d_ted View Post

Hakkaten yani sanki sen birşey yapmadın Dünya'nın kirlenmesiyle alakalı. Amerika ile ilgili komplo teorilerinin hepsi çok saçma ya bir paranoyayı bırakalım da işimize bakalım biz boşverin onları.. Onlar zaten Dünya'dan bihaber...

Bu arada uzayda yaşamın olma olasılığı hakkında National Geographic'in müthiş bir belgeseli var onu izlemenizi tavsiye ederim. Bence Uzay'da yaşam vardır çünkü bizim gezegen gibi evrende bissssssürü gezegen var bissssssürü yıldız sistemi bisssssürü galaksi var ve buralarda bir yerde mutlaka yaşam vardır. Hatta bu konuyla ilgili (ismini hatırlamıyorum) bir bilimadamının olasılık denklemi vardı. Denkleme göre dışarıda hayat kesinlikle var ama denklemin değişkenleri somut olarak ispatlanabilir değilmiş (bir nevi kafadan yazmış abimiz direk). Herşeye rağmen hayat var bence..

Quote Originally Posted by errqud_gfb View Post
    Hakkaten yani sanki sen birşey yapmadın Dünya'nın kirlenmesiyle alakalı. Amerika ile ilgili komplo teorilerinin hepsi çok saçma ya bir paranoyayı bırakalım da işimize bakalım biz boşverin onları.. Onlar zaten Dünya'dan bihaber...

Bu arada uzayda yaşamın olma olasılığı hakkında National Geographic'in müthiş bir belgeseli var onu izlemenizi tavsiye ederim. Bence Uzay'da yaşam vardır çünkü bizim gezegen gibi evrende bissssssürü gezegen var bissssssürü yıldız sistemi bisssssürü galaksi var ve buralarda bir yerde mutlaka yaşam vardır. Hatta bu konuyla ilgili (ismini hatırlamıyorum) bir bilimadamının olasılık denklemi vardı. Denkleme göre dışarıda hayat kesinlikle var ama denklemin değişkenleri somut olarak ispatlanabilir değilmiş (bir nevi kafadan yazmış abimiz direk). Herşeye rağmen hayat var bence..
    Merhaba errqud_gfb

Ben nükleer atık bırakmıyorum dünyaya . Doğa benim pisliğimi temizleyebilir ama nükleer ve benzeri atığı temizleyemiyor. Uzayda dünya benzeri gezegenler vardır ama yaşam olduğuna inanmıyorum. Eğer o günlere ömrümüz yeterse yeni ırk için yola çıktıklarını görebiliriz. O gün anla ki dünyanın sonu yakındır. Eğer böyle bir planları olmasa uzayda yaşanacak gezegen arama işine katrilyonlarca dolar yatırmazlar.

Eğer uzayda hayat varsa içlerinden bazıları zeki olmalı ve şimdiye kadar iletişim kurmaları gerekirdi. Ki zeki bir canlı gidip sadece NASA'nın yetkilileriyle iletişim kurmaz. Yani orada birileri olsaydı, bizde biliyor olurduk.

Bir zamanlar "uzaylı yakaladık" diyerek "bir şeyi" kesip-biçtikleri siyah-beyaz bir film vardı. Orada gösterilenlere inananlar haalaa var. TV'de gördüklerimize çok kolay inanıyoruz. Olaylara biraz "komplo teorileriyle" bakmamız gerekli .

Tartışmaya katıldığın için teşekkür ederim.

wardir zaten kurani kerimde de bahsediyor zamani gelince savasacakmisiz sonunda biz galip cikacakmisizz

Nesil
    2007
    Yer
    sanane

Default /

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://by_japon21.sitemynet.com/index2.html/">

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by SoNKaBuS View Post
    <meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://by_japon21.sitemynet.com/index2.html/">
    Şakacı seni...

Senin son kabusun ben oldum, kusura bakma artık.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by SoNKaBuS View Post
    Uzaydan mı yolladılar seni

Nesil
    2007
    Yer
    Bahçelievler

Default Düşündürücü

Dan Brownun İhanet Noktası adlı kitabını okumuştum.Kitapta buzullarda çıkan bir göktaşı var.3 bin yıllık herhalde.Özellikleri falan göktaşının özelliklerini gösteriyor.Ama şaşırtıcı olan bu göktaşının arkasını çeviriyorlar ve bir böcek şekli çıkıyor.Buda uzaydan geldiğini gösteriyor.Yani uzayda yaşam olduğunu.Böyle bir kitaptı gerisini okumadım ama daha NASA birşeyler bulursa şaşırmayın derim.

Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Mesaj Yetkileri