Originally Posted by
nessus
Görüntülere çok kafanızı takmayın FM'nin motoru herşeyi bir hesap üstüne götürüyor. Taktik-oyuncu özellikleri-hava şartları vs gibi etkiler hesaba katıp ortaya bir sonuç koyuyor. Sonuç doğru ama görüntü 2d olduğu için kısıtlı olduğu.
Öyle closing Down often yaptın diye her topu kapacaksın diye bir şey yok. Adamın yanında eskortluk etmekte bir nevi basmak, pres uygulamak değil midir? Ha topu kapamazsın, kaparsın o ayrı.
Ya da ne yaparsam yapayım arkaya adam kaçıyor şikayetlerimiz. (ben kıl olurum

) E yani adam kaçmalı ki gol olsun yoksa nasıl gol olacak? Oyun 2d olduğu için mecburen benzer görüntüleri gösteriyor bir düşünün arada kaç metre var rakibin hızı ne benim adamın hızı ne? Defans oyuncumun konsantrasyonu değeri kaç, rakip forvetin of the ball, anticipation gibi özellikleri ne?
Ben defansı deep yaptım, closing down often hala gol yiyorum demekle olmaz yani

Zaten defansı deep yaparsanız closing down yapmanızın bir mantığı olmaz, orta saha ile defans arasında boşluk artacağından closing down başarısız sonuçlanır.
Evet, son derece ciddi bir problem var closing down hususunda. Oyuncular alan daraltma yapmıyor sahada, yanlarından geçen bakıyorlar veya duruyorlar sadece. SI bunu düzeltmek için bir yama çıkarmayı planlıyor duyduğuma göre.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi