Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 115 arası toplam 115 sonuç

Konu: Fenerbahçe Ülker Transfer Haberleri

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Arrow

Bu Sezonun En İyi Transferi.!

Giricek imzaladı!
    Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, geçen sezon NBA'in Phoneix Suns takımında forma giyen Hırvat oyuncu Gordan Giricek ile bugün resmi sözleşme imzaladı.
    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan ve genel sekreter Vedat Olcay, basketbol şubesinden sorumlu yönetici Semih Özsoy, Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ile şube direktörü direktörü Nedim Karakaş'ın hazır bulunduğu törende, Giricek kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Giricek, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''2 sezondur lig şampiyonu olan Fenerbahçe, geçen sezon Avrupa Ligi'nde de çok başarılı sezon geçirmiş. Ben de bu takıma katkı sağlamak için geldim. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum'' dedi.

Bir gazetecinin ''Neden NBA'den Avrupa'ya dönme kararı aldın? Astronomik bir transfer ücreti mi teklif edildi'' sorusu üzerine Hırvat oyuncu, şunları söyledi:

''Avrupa'ya dönüşümün nedeni sadece para değil. Avrupa Ligi'nde oynamak istiyordum ve Fenerbahçe Ülker'i tercih ettim. NBA'den dönmek iyi bir şey. Avrupa'da oynanan basketbol, NBA'yı yakalamış durumda. Olimpiyatta da gördük, birçok Avrupa takımı ABD karşısında oynayabiliyor.''

Giricek, Fenerbahçe futbol takımının Partizan ile kendi sahasında yaptığı maçı izlediğini, maçtaki seyirci ve atmosferi beğendiğini belirterek, ''O atmosferi özlemişim. Basketbol maçlarında da böyle olacağını biliyorum'' dedi.

-KARAKAŞ: ''GORDAN'I HERKES BİLİYOR''-

Nedim Karakaş, Girecek'in son 6 yılını NBA'de geçirdiğini belirterek, ''Gordon'u herkes biliyor. Avrupa'ya dönüş kararı aldığı zaman geçtiğimiz Ekim ayından itibaren temas kurduk, kendisini takip ediyorduk'' dedi.

Sezon başında da Solomon ve Kinsey'in NBA'i tercih etmelerinin ardından Giricek ile yeniden temasa geçtiklerini anlatan Karakaş, ''Kadromuzda yabancı sayısını tamamlamak üzere Giricek ile tekrar temas kurup, anlaştık. Gordon bizim verdiğimiz ücretten çok daha yüksek tekliflerle karşılaşmasına rağmen Türkiye'yi tercih etti'' diye konuştu.

Hedeflerinin 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final oynamak olduğunu vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:

''Hedefimiz 2010 ve 2011 yıllarında Avrupa'da Dörtlü Final'e ulaşmak. Kadromuzdaki oyuncuların da 2010-2011 yıllarına kadar sözleşmesi var. Geçen sezona başlarken kadromuzun yetersiz olduğu şekilde değerlendirmeler vardı. Ancak sezon sonunda NBA'e 4 oyuncu verdik. Çok genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Eksik gördüğümüz yerlere Giricek gibi dünya yıldızlarını transfer ediyoruz.''

Eski oyuncuları İbrahim Kutluay ile ilgili bir soru üzerine Nedim Karakaş, ''Geçen sezon İbrahim ile 3 yıllık bir anlaşmamız vardı. Askerlik sorunu nedeniyle sözleşmeyi feshettik. Basketbol Federasyonu'nun Türk sporcular için takımlara verdiği bir limit var. İbrahim'in tekrar Türkiye'ye dönüşünde bu limitimiz dolu olduğu için teknik heyetimizin de tercihiyle yeniden sözleşme yapmadık'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, takımın 15 günlük kamp için yarın İtalya'nın Bormio kentine gideceğini, daha sonra Slovenya'da 4'lü özel bir turnuvaya katılacaklarını sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Vedat Olcay ise Giricek'i alarak ciddi bir transfer yaptıklarını, Hırvat oyuncunun takıma önemli katkıları olacağını söyledi.

Semih Özsoy da bir dünya yıldızını transfer ettiklerini, Giricek'in Türk basketboluna renk katacağını ifade etti.

Bu arada, imza töreninde Giricek'in tercümanlığını yönetici Semih Özsoy yaptı.
    [/CENTER]
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gordan'ı Utah ta oynarken biliyordum,iyi bir oyuncuydu,üçlük yüzdesi de yüksek,NBA deki rakiplerine bakınca bu ligde onu tutacak az adam var gibi geliyor,özellikle fake-drive-turnike ile çok sayı kazandırabilecek bir oyuncu, Cengiz abinin de dediği gibi biraz ağır ama topu çok iyi kullanıyor.Solomonla beraber iyi iş yapardı.Solomon 12.7 sayı, 3.1 ribaund, 4.8 asist, 1.7 top çalma ile oynamıştı,son zamanlarda yine asiste yönelik oynamaya başlamıştı,Giricek da kilit pasları seven bir oyuncu,boş şutları genelde kaçırmıyor,Solomon'un gitmesi bizim için kötü oldu..

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

NBA'de %37 ile 3 lük atan bir oyuncu aldık kolay değil büyük iş başarmış yönetim.

Nesil
    2006

Default Fener'den İbrahim Kutluay'a Yeni Teklif

Fener'den İbrahim Kutluay'a Yeni Teklif

Fenerbahçe Ülker'in sözleşme yenilemediği ve şuan herhangi bir kulüple anlaşması bulunmayan milli basketbolcu İbrahim Kutluay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin taraftar sitesi a.ntu.com'a konuşan İbrahim, askere gitmeden önce antrenör Bogdan Tanjevic ile sözleşme yenilemek konusunda konuştuğunu ancak Tanjevic'in "Seni takımda düşünmüyorum ve süre vermeyeceğim" dediğini anlattı. İbrahim, bunun üzerine asbaşkan Mahmut Uslu'ya gittiğini ve Uslu'nun da "Hoca sana süre vermeyecek" dediğini söyledi.

ZATEN OYNAMA GARANTİSİ İSTEMİYORUM

İbrahim Kutluay sözlerine şöyle devam etti: "Ben zaten kimseden oynama garantisi istemiyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve ben iyiysem zaten beni oynatırlar. Ayrıca kenarda da oturabilirim ve oradan da takımıma katkı yapabilirim. Fenerbahçe altyapısından yetişmiş ve bu kulübe uzun yıllar hizmet etmiş bir oyuncuyum. Beni diğer oyuncularla aynı kefeye koymalarına üzülüyorum." dedi.

PARA SORUN OLMAZ

İbrahim Kutluay, "Kariyerli bir oyuncusun, acaba yönetim seninle maliyetin yüksek olduğu için anlaşmıyor" şeklindeki soruya da, "Ben 100. yılımızda Fenerbahçe'ye gelirken de bu konuyu problem yapmadım, yönetime para konusunda tek kelime etmedim. Şu an da zaten o noktayı konuşma aşamasına gelmedik ama benimle anlaşmak isterlerse para konusu problem olmaz" dedi.

EZELİ RAKİPLERDEN TEKLİF ALDIM

Fenerbahçe ile anlaşmasının zor göründüğünü söyleyen İbrahim Kutluay, kendisine hem yurt dışından hem de ülkemizden önemli teklifler yapıldığını, ezeli rakiplerden de teklifler aldığını ancak onlardan gelen teklifleri kabul etmediğini söyledi. Önümüzdeki 1-2 sene daha basketbol oynamak istediğini söyleyen İbrahim Kutluay gelen tekliflerden birini değerlendireceğini belirtti.

USLU: ŞUBE KAPTANLIĞINI TEKLİF ETTİK AMA KABUL ETMEDİ

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ise konu hakkında, Tanjevic'in İbrahim Kutluay'a süre vermeyeceğini ve takımda düşünmediğini söyledi.

İbrahim Kutluay'a basketbolu bırakmasını ve menajerlik kadrosunda 1 yıl çalışmasını daha sonra da şube kaptanı olmasını teklif ettiklerini söyleyen Mahmut Uslu, İbrahim Kutluay'ın bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben İbo'nun İTÜ ile anlaştığını duymuştum.. NTVspor da alt yazıda geçmişti.

Nesil
    2006

Bu röportaj bugün yapıldı.

Fenerbahçe'de keşke oynasa, onun gibi bir ismi bu takımda tutmak zorundayız. Altyapımızdan yetişmiş en önemli basketbolcu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katie Smith Fenerbahçemizde

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız WNBA'den yeni bir transfer gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın WNBA şampiyonu olan Detroit Shock takımının formasını giyen ABD'li Katie Smith artık Fenerbahçe forması giyecek.

1974 doğumlu 1.80 boyunda ve 78 kg ağırlığında olan ABD'li basketbolcunun kariyeri başarılarla dolu. Ohio College da basketbol kariyerine başlayan başarılı basketbolcu sonrasında WNBA takımlarından Detroit Shock forması giydi ve geçtiğimiz sezon WNBA'yi şampiyon olarak bitirdi ve aynı zamanda WNBA'in en değerli oyuncusu (mvp) seçildi.

Forvet mevkiinde görev yapan Katie Smith 15.3 sayı ortalaması, 4 ribaund, 2.4 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor.

Katie Smith aynı zamanda ABD Milli Takımı'nın da kaptanlığı yaparken kariyerinde üç olimpiyat şampiyonluğu bulunuyor.

Fenerbahce.org

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

2008 yılının mvp'si seçilmiş..Gerçekten çok iyi bir transfer...

aşmış bir skorer, sanırım iki numara oynuyor, bir kere çok sağlam bir duruşu var sahada, fizik açıdan jason kiddi andırıyor lakin çok iyi de şutör, oyunu istediği gibi yönlendiriyor ve kritik anlarda eli titremeden şutu sokuyor.2008 sezonu finaller mvpsi seçildi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

ABD Milli takımı sanırım dünyanın en iyi kadın-erkek basketbol takımlarına sahip.Pondexter'ı da elimizde tutabilseydik aşırı kaliteli bir ilk 5 çıkarıp avrupada Final 4 a oynayabilirdik belkide.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

YILIN Transferi!!!
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Kobe'nin dişi versiyonunu aldık. Sonuçta ikiside mvp oyuncusu. Umarım bayan basketbol takımıza büyük katkı sağlayacktır. Genç kuşaklarda onun yolunu izleyecektir.

Bu takım boşuna NBA & WNBA'yı hedeflemiyor...

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Transfer yapmamız şart play-off öncesi yoksa işimiz zor (:

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default (Willie) James Solomon ile ön anlaşma sağlandı

Mücadeleci ruhu ve kalpten oynaması sebebiyle Fenerbahçe taraftarları arasında çok özel bir yeri olan Willie Solomon ile ön anlaşma yapıldığı bildiriliyor. Basketbol şubesinden yapılan açıklamada anlaşma detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

Fenerbahce.org
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

solomonun tekrardan gelmesi takıma çok şeyler katacaktır.. Çok iyi oldu bu transfer

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Play offlar için zaten bekleniyordu. Şampiyonluğa inancım bir kat daha arttı, takıma katkısı % 100 olacaktır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

şampiyonluğun en güçlü adayı olduk bence bu transfer ile..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Marques Green yollanacak o zaman. Sezon başında kalsaydı EuroLeague'de dana başarılı olurduk bence. Giricek - Solomon ikilisi Play-Offlarda taşıyacaklardır takımı.

Super oldu gercekten Kral geri dondu sampiyonuz bu sene Efes duramaz onumuzde !!!

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by tarikko View Post
    Super oldu gercekten Kral geri dondu sampiyonuz bu sene Efes duramaz onumuzde !!!
    Efes zaten herkesi yeniyo birtek bizi yenemiyo

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Marques Green yollanacak o zaman. Sezon başında kalsaydı EuroLeague'de dana başarılı olurduk bence. Giricek - Solomon ikilisi Play-Offlarda taşıyacaklardır takımı.
    Green oynayacak, gidişindeki bahane zaten yorulması, kadrodaki rotasyonun yetersiz oluşuydu.

Green benchte, Vidmar tribünde olacak.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Fenerbahçe Solomon'u getirdi

Fenerbahçe Ülker ile yeniden anlaşan sarı-lacivertlilerin eski basketbolcusu ABD'li Willie Solomon, İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe Ülker Menejeri Cenk Renda tarafından karşılanan Solomon, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul ve Fenerbahçe Ülker'e yeniden gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

NBA'de oynamak için ABD'ye gittiğini, orada işlerin istediği gibi gitmediğini dile getiren Solomon, tekrar Fenerbahçe Ülker'e döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Willie Solomon, sakatlığı konusunda çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Ben yüzde 100 basketbol oynamaya hazırım. Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olması için play-off maçlarında elimden gelen katkıyı yapmaya hazırım'' dedi.

Solomon, bir soru üzerine de bu hafta yapılacak maçta oynamayı istediğini sözlerine ekledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe Ülker'in yeniden kadrosuna kattığı ABD'li basketbolcu Willie Solomon, Fenerbahçe'yi evi gibi gördüğünü ve o yüzden geri döndüğünü söyledi. Solomon, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, antrenör Bogdan Tanjevic ve genel koordinatör Nedim Karakaş'ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe'den ayrı kaldığı dönemde NBA'de oynadığını kaydeden Solomon, ''NBA, her oyuncunun oynamak istediği, belki de dünyanın en iyi ligi. Orada oynamak benim için güzel bir tecrübeydi. Fenerbahçe ile zaten benim devam eden sözleşmem vardı. Bunu teknik kadroyla konuşmuştum, NBA'i denemeliydim. Sonunda Fenerbahçe oyuncusu olarak tekrar buradayım'' dedi.

Fenerbahçe'ye neden döndüğünün sorulması üzerine ABD'li oyuncu, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe, kurumsal ve sportif açıdan çok başarılı bir kulüp. Ben burada çok mutluyum. Böyle bir ortam varken niye bırakayım. Kulüp içindeki teknik kadro en iyi şekilde seçilmiş. Fenerbahçe taraftarları inanılmaz. Burası benim evim gibi, o yüzden buradayım. Ben burada iki sezon geçirdim ve birçok arkadaşım var. Sürekli Fenerbahçe'yi konuşuyorduk. Onlar bana sürekli destek olmaya çalıştı.''

Solomon, şu anda Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu vurgulayarak, ''Fenerbahçe'de mutluyum. 2 sene sonra yeniden NBA'i düşünebilirim'' diye konuştu.

Galatasaray Cafe Crown ile yakın bir zamanda karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Solomon, ''Fenerbahçe-Galatasaray maçı tarihsel maç. Bu maçın önemini bilerek bekliyorum. İnşallah o maçta iyi bir şekilde oynarım. Ayrıca, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekomspor ve Efes Pilsen maçları rekabetin yüksek olduğu maçlar'' diye karşılık verdi.

NBA'deki temsilcilerimiz Hidayet ve Mehmet Okur ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Solomon, ''Hedo ve Mehmet Okur çok kaliteli oyuncular ve kaliteli kişilikleri var. Onlarla NBA'de konuştum. Onlarla Türkiye hakkındaki fikirlerimizi paylaştık. Güzel bir arkadaşlığımız oldu'' dedi.

Solomon, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi hakkında ise, ''Türkiye için güzel bir fırsat. Burada ne kadar yüksek basketbol seviyesi olduğunu göstermek için fırsat. Aynı zamanda Türk Milli Takımı için bu bir avantaj. Milli takım için faydalı olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

-KARAKAŞ'TAN İLGİNÇ İDDİA-

Genel Koordinatör Nedim Karakaş da Solomon'un yeniden Fenerbahçe Ülker'e transfer olmasını engellemek isteyen bir kulüp bulunduğunu iddia etti. Bu kulübün isteğine ulaşamadığını ifade eden Karakaş, bu nedenle Solomon'a teşekkür etti. Karakaş, ''Şampiyonluklarımızda payı olan Solomon, 1 yıllık aradan sonra takımımıza döndü. Döndüğü için mutluyuz. Zaten biz ayrılmamıştık. İnşallah uzun sürelerdir burada olacak. Kendisinin buraya gelmemesi için uğraşanlar oldu. Amaçlarında başarılı olamadılar, istediklerine ulaşamadılar'' şeklinde konuştu.

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Genç (Gereksiz) yabancılardan biri gönderilip seneye iyi bir 3 numara alınacakMIŞ..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

vidmar ın gidip yerine genç türk bi adam gelmesi,yabancı olarak da peja stojakovic tarzı her türlü üçlük atabilen bi adam alınması lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Vidmar - Preldziç Alpellaya onların yerine 2 tane daha sağlam oyuncu alınabilir

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri