Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
30. You may not vote on this poll
  • Beşiktaş

17 56.67%
  • Trabzonspor

6 20.00%
  • Berabere

7 23.33%
Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon
91 ile 120 arası toplam 157 sonuç

Konu: TSL 26. Hafta | Beşiktaş - Trabzonspor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hakem pek iyi değildi.

Alemin Kralı... Fark attık kazandık mutluyuz...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Tebrikler Beşiktaşım İnönü'de kolay kazandık.

Liderliğe devam...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

hadi yendiniz konuşsanıza hakemi neden konuşmuyorsunuz ? ha dogru liderliğe devam dimi..bu hakemler az bile yapıyor ayNen DevaM..!!

Teşekkürler BArış ve YattaRa

İnönü tıklım tıklım doldu

Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi.

BJK İnönü Stadı tamamıyla dolarken, karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izledi. Bordo-mavili taraftarlar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki bölümü doldurarak takımlarını destekledi.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, protokol tribünü yerine, uğuruna inandığı basın tribünü yanındaki bölümde kızıyla birlikte oturarak maçı izledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise protokol tribününde maçı izleyenler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu kapalı tribünde ''Bir ölür bin diriliriz, Hepimiz Filistin'', ''Çanakkale geçilmez, bu vatan bölünmez'' yazılı pankartlar açıldı.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Allah bu hakemlere akil fikir versin, yine macin icine ettiler.. Dün Galatasarayin maci ve bügün Besiktas-Trabzonspor maci..

yeter bee artik!

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

ceza sahası dışında sarı kart gösteriliyor artık aldatmaya yönelik olarak..bide nasıl aldatma!!resmen günah çıkardı o şahıs

Kartal'ın koltuk sevdası: 3-0

Beşiktaş, 26. haftanın son maçında Trabzonspor'u İnönü'de 3-0 yendi. Üst üste 5. galibiyetini sezonun en farklı skoruna imza atarak alan siyah-beyazlılar, liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş, ligde 26. haftayı da lider kapattı. Turkcell Süper Lig'de evinde Trabzonspor'u ağırlayan siyah-beyazlılar, 3-0'lık sonuçla sezonun en farklı galibiyetini alarak puanını 58'e yükseltti.

İnönü Stadı'ndaki maça çok hızlı başlayan Beşiktaş, Holosko'nun geliştirdiği atakta Nobre ile gole kavuşarak 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlı takım, golün ardından rakibinin baskısı karşısında gol yememek için kalesini savundu. Rakibinin baskısını kıran evsahibi takım, 2. golü aramaya başladı.

Rakip savunmanın açıklarını hızlı oyuncusu Holosko'ya aktardığı toplarla değerlendirmeye çalışan Beşiktaş, Serdar Özkan ve Delgado ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. 44. dakikada Barış'ın şutunda, kalesinde büyük tehlike yaşayan Beşiktaş, 45. dakikada Delgado'nun frikik golüyle farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarının hemen başında İbrahim Toraman ikinci sarı karttan oyun dışı kalırken, orta alanda üstünlüğü eline geçiren Trabzonspor, Umut ve Yattara ile 2 net fırsattan yararlanamadı. Hakem Bülent Yıldırım, bu kez 61. dakikada Trabzonspor'dan Barış'a ikinci sarı karttan kırmızı kartını çıkarırken, Aydın Karabulut'un oyuna girmesiyle oyunu dengeleyen ev sahibi ekip, genç oyuncunun 79. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkardı.

Golden sonra oyundan düşen rakibi karşısında Delgado, Nobre ve Bobo ile farkı açma şanslarını kullanamayan siyah-beyazlılar, 90 dakika sonunda sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla üst üste 5., son 12 maçta 11. galibiyetini alarak puanını 58'e çıkaran Beşiktaş, liderlik serisini de 3. haftaya taşıdı. Ligdeki 11. yenilgisini alan Trabzonspor ise 35 puanla 7. sırada kaldı.

Nesil
    2006

Beşiktaş kazandı; ama bana umut veren bir oyun ortaya koymadı. Puan kaybında büyük düşüş yaşayabilirler.

Jabi ile İbrahim'in bir pozisyonu var. Jabi'nin sarı kartı doğruydu; ama İbrahim'in tahrik edişini hakem görmedi.

Holosko olumlu yansıdı. Nobre adeta Fenerbahçe'de ki Alex'ini buldu. Nobre'yi tutana aşk olsun. İki hafta sonra ki Fenerbahçe maçında ki performansınıda bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Hüseyin maçta sahaya atılan çakmağı hakeme veriyor hakemde çakmağı Bjk yedek klübesinin önünden geçen Ayhan Optur'du galiba ona atıyor ?Allah aşkına aydınlatın beni..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Fietra 10 View Post
    Hüseyin maçta sahaya atılan çakmağı hakeme veriyor hakemde çakmağı Bjk yedek klübesinin önünden geçen Ayhan Optur'du galiba ona atıyor ?Allah aşkına aydınlatın beni..
    Hiçbir şey anlamadım.

Hüsey'in hakeme çakmağı vermesi doğru olay.

Hakem'in ise dördüncü hakeme vermesi gerekiyor.

Devamını anlamadım.

Trabzon'lu yöneticiler kural hatası olduğunu söylemişler. Kural hatası ise Toroman oyundan çıkmadan hakemin maçı başlatması olmuş. Bakalım Federasyon buna ne karar verecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Hiçbir şey anlamadım.

Hüsey'in hakeme çakmağı vermesi doğru olay.

Hakem'in ise dördüncü hakeme vermesi gerekiyor.

Devamını anlamadım.

devamı bu işte 4.hakeme değil teknik heyetten birine gidiyor çakmak..

Şimdi bazı arkadaşlar diyecekki kenara salladı çakmagı..hayır kardeşim sallamayacaksın..4.hakeme vereceksin bu kadar basit..

ayrıca niye bu kadar fesat düşünüyorsun demeyim..hangi maçta görmüştük faul olan pozisyonda oyuncu atılıyor üstelik ceza sahası dışında..

gerçekten kötü şeyler düşünüyorum..Ayrıca Bjk'nin susmasınıda çok dogru buluyorum umarım beteri başlarına gelir hiç kusura bakmasınlar..burada Ankaraspor maçında canları yandıktan sonra susmadılar şimdi liderler maçı kazandılar..bana dokunmayan yılan çok yaşasın mantıgıyla devam..elbet sizinde başınıza gelecek..

Erdinç'i çarşı iznine göndermiş Holosko... Delgado resim çekmiş yine çok kaliteli yıldızlarımız var ligdede kaptık liderliği inmiyoruz aşağıya... Tebrikler KaraKartal...

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Erdinç'i çarşı iznine göndermiş Holosko... Delgado resim çekmiş yine çok kaliteli yıldızlarımız var ligdede kaptık liderliği inmiyoruz aşağıya... Tebrikler KaraKartal...
    evet maçın ikilileri çoktu..

Yattara-Üzülmez
    Erdinç-Holosko

Bjk'ye solbek bize stoper acil lazım..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

5. dakikada sahaya bugatti falan mı girdi yoksa o giden holoskomuydu alındıgında laf atanların sımdıkı yorumlarını, dusuncelerını cok merak edıyorum..! delgado zaten şahane golüne diyecek yok keza attırdıgı gol enfes kısacası SAĞLAM GELİYORUZ!!

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Delgado 1 gol 1 asistle harika oynadı..

Nobre'nin gollerine alıştık zaten

Holosko herzamanki gibi teke tek yakaladımı %100 gol ya da tehlike

Ayrıca Aydın'ın gol atması ayrı bir mutluluk oldu..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

hadi yendiniz konuşsanıza hakemi neden konuşmuyorsunuz ? ha dogru liderliğe devam dimi..bu hakemler az bile yapıyor ayNen DevaM..!!

Tabii ki konuşalım hakem kararlarını da

Özellikle hakem maçı ortada yönetti bana göre.Ne çok iyiydi ne de çok kötü.

Toraman'ı oyundan atması bence doğru karardı.Barış'ın kararı ise yanlış olabilir ufakda olsa bir müdahale var Barış'a aldatmaya yönelik bir posizyon olduğunu düşünmüyorum bende.

Ayrıca Jabi'nin İbrahim Üzülmez'i tokatlamasının sarı kartla geçiştirilmesi, Umut-Baki ikilisinin duran top sırasında birbirlerini boğazlamalarının da es geçilmesi dışında hakemin yanlış kararı yoktu.

Hakemin hatalarını yazdım bana göre.Hangi konuyu konuşmak istiyorsanız konuşalım.Ancak Liderliğimizi de gölgelemeyin.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Tabii ki konuşalım hakem kararlarını da

Özellikle hakem maçı ortada yönetti bana göre.Ne çok iyiydi ne de çok kötü.

Toraman'ı oyundan atması bence doğru karardı.Barış'ın kararı ise yanlış olabilir ufakda olsa bir müdahale var Barış'a aldatmaya yönelik bir posizyon olduğunu düşünmüyorum bende.

Ayrıca Jabi'nin İbrahim Üzülmez'i tokatlamasının sarı kartla geçiştirilmesi, Umut-Baki ikilisinin duran top sırasında birbirlerini boğazlamalarının da es geçilmesi dışında hakemin yanlış kararı yoktu.

Hakemin hatalarını yazdım bana göre.Hangi konuyu konuşmak istiyorsanız konuşalım.Ancak Liderliğimizi de gölgelemeyin.
    Şimdi sende katılıyorsun Toraman'ın kararına..Barış'a da..Üzülmez ve Jabi'nin pozisyonunda 2 oyuncuda sarı kartı haketti ama Jabi yedi kartı neden Üzülmez yemedi ?diyeyim çünkü sarısı vardı.ikinci sarıyı vermek kadar yürekli olamadı hakem.yerdeyken oyuncunun üstünden geçerek oyuna dönmeye çalışmak sarı kart olmalı bence..al işte 9-11 oluyorki 10 kişi kalan Bjk'ye bu kadar baskı kurduysak 9 kişiyle kurdugumuz baskıya düşünelim..ha bide Barış'ın atılması tam bir günah çıkartma..Toraman'ı atıyor ve üzerindeki baskıyı azaltmak için şerefini düşünmeden gencecik çocugu akılalmaz bir nedenden dolayı oyundan atıyorsun e insaf..ne zaman görüldü ceza sahasının bayagı bi dışında oyuncunun hakemi aldatmaya yönelik harekketen oyundan atıldıgı ? bunun izahı varmıdır ? neden faul deyip geçmedi hakem ?neden sarı kart gösterme arzusunda bulundu ? bu soruların cevabını o kadar iyi biliyorumki anlatamam..

Ayrıca Lider biz olmadıktan sonra kim olursa olsun umrumda değil..liderliğinizle zorum olsa ya da kötülemek istesem buna geçen haftadan başlardım..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Şimdi sende katılıyorsun Toraman'ın kararına..Barış'a da..Üzülmez ve Jabi'nin pozisyonunda 2 oyuncuda sarı kartı haketti ama Jabi yedi kartı neden Üzülmez yemedi ?diyeyim çünkü sarısı vardı.ikinci sarıyı vermek kadar yürekli olamadı hakem.yerdeyken oyuncunun üstünden geçerek oyuna dönmeye çalışmak sarı kart olmalı bence..al işte 9-11 oluyorki 10 kişi kalan Bjk'ye bu kadar baskı kurduysak 9 kişiyle kurdugumuz baskıya düşünelim..ha bide Barış'ın atılması tam bir günah çıkartma..Toraman'ı atıyor ve üzerindeki baskıyı azaltmak için şerefini düşünmeden gencecik çocugu akılalmaz bir nedenden dolayı oyundan atıyorsun e insaf..ne zaman görüldü ceza sahasının bayagı bi dışında oyuncunun hakemi aldatmaya yönelik harekketen oyundan atıldıgı ? bunun izahı varmıdır ? neden faul deyip geçmedi hakem ?neden sarı kart gösterme arzusunda bulundu ? bu soruların cevabını o kadar iyi biliyorumki anlatamam..

Ayrıca Lider biz olmadıktan sonra kim olursa olsun umrumda değil..liderliğinizle zorum olsa ya da kötülemek istesem buna geçen haftadan başlardım..
    Söylediklerinde doğruluk payı var ancak tamamı değil.

Üzülmez ve Jabi'nin posizyonunda Jabi bir adım daha öte gitti.Yani Jabi sarı görürse Üzülmez'e kart verilmemeli,Üzülmez'e sarı verilirse Jabi'ye kırmızı verilmeliydi.

Diğer söylediklerine nispeten katılıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Barış çok iyiydi gerçekten yazık oldu.Yattaraya çıkardığı pas ve onca bjkli arasından topu sürmesi harikaydı..Böyle giderse gökdenizden çok daha iyi olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Barış çok iyiydi gerçekten yazık oldu.Yattaraya çıkardığı pas ve onca bjkli arasından topu sürmesi harikaydı..Böyle giderse gökdenizden çok daha iyi olur..
    ben ve Trabzonspor'u yakından takipe eden bazı arkadaşlar Gökdeniz satıldıktan ve satılmadan önce 'bu çocuk gerçekten çok iyi olacak Gökdeniz'den bile iyi olabilir çünkü Gökdeniz hızıyla rakipleri geçerken Barış tekniğiylede bunu yapabilir' dedik ve bugünkü Yattara çıkardıgı pas ve öncesinde 4 Bjkli oyuncuyu geçişi dediklerimizi kanıtlar nitelikteydi..

Demekki bugün gördükki Trabzonspor Gökdeniz'sizde birşeyler yapabilecek kapasiteye sahip ve onun yerine doldurabilecek bir altyapıya sahip..

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

barış adına çok üzüldüm.hakemin barışa verdiği karar saçmalıktan başka bir şey değil.18 yaşındaki çocuğa öyle karar mı verilir.çokda iyi oynuyordu.türkiyedeki en potansiyelli oyuncu.
    delgadonun golü süperdi.türkiyedeki modern futbola en uygun isim.aynı şekilde holosko hızlı ve ayaklarına hakimler.
    trabzon bayağı şut çekti maçta.umut patatesin teki bence.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Valla hiç üzülmüyorum dediğim gibi defansımız çok kötü ama yinede birşeyler yapmaya çalıştık. Eğer hakem Barış Memiş'e yok yere 2.sarıyı vermeseydi skor bu şekil olmazdı.Yazık günah 19 yaşında pırıl pırıl bir çocuğun hakkı yeniliyor. Ekran başında da görmüşsünüzdür ben ne yaptım der gibisinden yakınıyordu etrafına. Bu kadar kolay olmamalı bu işler. İbrahim Toraman 3 kez taban girip zorla kırmızıyı gördüğü bir ortamda sırf oyunu dengelemek için gencecik çocuğa kıymak acizlikten başka birşey değildir. Ayrıca bu oyuncuyla dalga geçenler de iyi izlemiştir umarım.

Serdar Bali'nin dediği gibi bu kadroyu yaratanlar şuan dışarda ve boş boş konuşuyor ama ona rağmen bizler keyiflice Yattara'yı izledik .Hiç bir şey umrumda değil onu izlemek yetiyor insana. Beşiktaş'ta ise Rüştü'yü tebrik ediyorum. Mükemmel işler çıkardı. Napalım bu kadroyla bu kadar. Artık şu olsaydı bu olsaydı yok onlar satılmasaydı falan geride kaldı. Lider bir takıma karşı sadece Yattara ile zor anlar yaşatıyorsak eminim yeni sezonda yapacağımız güzel takviyelerle çok iyi bir Trabzonspor izliyeceğiz .

Sonuçta kolay değil yani takımın temel taşlarını satıp ta Erdinç gibi 2.Lig topçularıyla Lidere karşı kafa tutmak..

Ayrıca Lig'tv de izledim onuda söylemek istiyorum Beşiktaş taraftarı Barış Memiş'i alkışlamış. Kırmızı kart yedikten sonra hakemede Eyyamcı Yıldırım ! diye bağırmışlar. İşte özlenen tablo bu teşekkürler Çarşı'ya .

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Maçtan sonra küçük iki grup arasında olaylar çıkmış 2 Trabzonspor taraftar bıçaklanmış gaiba..yazık..Bu arada olay gruplar arasında değil(Çarşı-Çılgınlar)küçük grupların sözlü tartışması sonucu ortaya çıkmış

96 senesindeki FB-TS arasında gerçekleşen gergin ortam Trabzonspor-Beşiktaş arasında yapılıyor..gerçetken çok yazık..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Şu maçta hakemi konuşuyorsunuz yaaa,hiç bir şey demiyorum...

Tamam,Barış'ın ikinci sarı kartı hatalı karar olabilir,ama İ.Toraman rakibine değmeden 2 sarı yedi.Bunu neden söylemiyorsunuz.Neyse maça geçelim;ilk golde bir Holosko klasiği yaşandı,rakibini sürklase etti ve golü attırdı.İkinci golü konuşmaya gerek yok.Maestro Matias...

İkinci yarıda Toraman'ın atılmasıyla Trabzon pozisyonlar bulmaya başladı.Ama Rüştü'nün mükemmel kurtarışları gole izin vermedi.Barış'ın atılıp tekrar oyuncu sayısın eşit duruma gelmesiyle kontrolü yine biz aldık ve pozisyonlar bulmaya başladık.Nitekim Matias'ın harika pası,Aydın'ın şık plasesi ile üçü bulduk.Daha sonra Bobo ve Nobre ile goller kaçırdık,Tolga başarılıydı bu sefer.S.Özkan mükemmel mücadele etti.Zan ve Baki hatasız oynadılar.Yine en kötü performansı beklerimiz gösterdi.Yattara topa değmeden geçti her pozisyonda Deli İbo'yu.Ama bir noktadan sonra oda tükendi...

Tribünde her zamanki gibi müthiştik.Bu konuda bir numara olduğumuzu gösterdik yine...

Sonuç olarak,farklı kazandık,fazla sürmez denilen liderliğimizi devam ettirdik.Çok SAĞLAM geliyoruz...

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

anilton aynı maçımı izledik.? bi kere Toraman'ın topa giriş şekli faul bırak ayaga vurmayı ki ayagada temas vardı zaten..

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

İbrahim Toraman değmedimi ? Yahu 3 pozisyonda da taban girdi . Girdiği Trabzonsporlu oyuncularında ayakları yerden kesildi. Kırmızı olması için tekme,yumruk girmesimi gerekiyor. Pes doğrusu gelmiş burda İbrahim Toraman'a verilen kırmızı haksız diyorsun. Siz nası memnun olursunuz merak ediyorum . Tam Trabzonspor saldırırken Barış Memiş'i harcadı hakem . Daha napsın ? 8 kişi mi kalsaydık ?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Açın Lig.tv'nin sitesini ve Barış ve Toraman niye atılıldı adlı başlıka girin ve izleyin pozisyonları.Eğer bir müdahele görürseniz ben bir daha yazmayacam buraya.He derseniz ki giriş faul,o kabulumdur giriş "faul" sadece...

Sonuç olarak,İ.Toraman gereksiz yere atıldı,Barış gereksiz yere atıldı.Tribünde de bağırdığımız gibi "Eyyamcı Yıldırım"...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Beşiktaş bu akşam kazanmayı sonuna kadar haketti ve kazandı.

Hakem tamamen rezaLetti. Toramanın ikinci sarıda Barış Memiş kendisine müdahaLe etmemesine rağmen kendisi attı ve Toraman kırmızı kartı gördü. Hak yerini buLdu ve kendisine fauL yapıLan pozisyonda Memiş Kırmızı kart gördü ve dengeLendi. İki kartta yaLnıştı.

Kırmızı karta kadar oyunun hakimi Beşiktaştı. Kırmızı karttan sonra ErtuğruL sağLam oyuna müdaheLe edemeyince orta saha bomboş kaLdı ve ortadan 2 net pozisyon kaçırdı Trabzonspor, sonra sayı oLarak Beşiktaş oyunda dengeLenince tekrar oyunun kontroLünü aLdı ve farkLı gaLibiyet geLdi daha da farkLı oLabiLirdi tabi.

Şuna deyinmek istiyorum. Trabzonspor da Yattara üzerine kuruLdu herşey. Yani takımızında hiç yaratıcı adamınız yoksa bir oyuncuya bağLı iseniz böyLe zor maçLarı zaten kazanamazsınız. Ki maçı seyrederken arkadaşLarıma da dedim 65 ten sonra Yattara biter diye ki öyLe de oLdu 65 e kadar soL tarafı feLç eden Yattara o dakikadan sonra oyundan düştü ve 90+ da yaptığı hareketLere kadar oyunda yoktu. Beşiktaş oyuncuLarı her topta iki kişi ona basarak onun çabuk yoruLmasını sağLadıLar en azından durduramadıLar beLki ama oyundan fizik oLarak kopasına neden oLdu.

DeLgado ve HoLosko ise bu gün günündeydi zaten Beşiktak bu ikiLiden birisi formda oLduğu dönemde kaybetmesi çok zordur. İkisi de çok harika oynadıLar ve gaLibiyette başroL sahibi oLduLar. ÖzeLLikLe Rüştü de geçen haftaLarda hediye ettiği puanLara bu hafta bir yenisini daha ekLedi ama bu sefer + oLarak.

Burdan artık bırakmayız diye tahmin ediyorum. Havamızı, yerimizi buLmuşken herşeyden önce içimizdeki kazanma hırsı ve taraftarımız iLe Beşiktaş sonuna kadar gidecek gibi duruyor. Tabi herşey oLabiLir rakipLeri haLa kazanıyor ama bu tamamen benim görüşüm
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Maçı nasıL izLedin biLmiyorum ama iyi izLemedin sanırım ? İbrahim Toramanın pozisyonunda da fauL yoktu ama Kırmızı kart yedi. Hem Beşiktaş maçı hakkı iLe aLdı ? Hakemin oyuna etki eden bir hareketini söyLErmisin bana ? Umut karşı karşıya atamıyor, deLgado frikikten atıyor, hoLosko hiçbirşeyden haberi oLmayan Trabzonspor savunmasını haşat edip goL attırıyor diye hakem mi etki etti maça yani ?
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Mesaj Yetkileri