Sayfa 4 / 7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 206 sonuç

Konu: FM2009 - Türkiye Datası

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

benim sorum yeni oyunda aslantepe stadı olacakmı yoksa bitmediği için bir sonraki fm yi beklemek durumundamıyız

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnşaatı henüz bitmediği için oyunun başında tabi olmayacak Aslantepe Stadı ama stad'ın bitiş tarihide oyuna eklendiği için sen kariyer yaparken ilerleyen yıllarda o stadda oynayacaksın.

benim anlamadığım volkan 140pa alıyor sporting lizbonun kalecisi 150lerde bu ne şimdi ? volkanı 150 falan yapmalısınız bana göre orkun 137 resmen anadolu kalecisi bana göre iyi kaleci reflexleri mükemmel ama oyunda reflexleri kötü yan topları kötü ona bişey demiyorum ama orkuna 145pa verilmesi lzm sanctis türkiye ligine geldi diye pa sını düşürmeyin 170 pa sı olmalı sanctisin bana göre çok kaliteli kaleci kariyeride belli fm 2007 de aydın 170 2008 de 140pa lara düşmüş anadolu topcusu görünüyor arda pa sı 168lerde falan en az 180 olmalı emre aşık 140 pa veriliyor sen bu emre aşıkla avrupa maçı oyna sportingin defansları 160 -165 sonra kupa alamıyorum sonra sıkıntı basıyo h.balta 140 pa la oynuyo bana göre 155 olmalı servet 145 yapılmış bana göre 165 meirada 165 olmalı uğur 155lere çıkarılmalı sakatlanmadan önceki performansı etkileyiciydi yaser rezalet yapılmış 8.0.0 da 8.0.2 de -8 pa yapmışsınız bence yeterli barış 145 pa almış odonkor dediğin işe yaramaz adam 165 pa ile dolaşıyor biz kendi ligimizi düşük yapıyoz iskoçya ligi celtic de Shunsuke Nakamura diye oyuncu var adamı uçurmuşlar mehmet topuz bile Shunsuke Nakamura yı 2ye katlar aydın toscalı 140larda kalmış ali turan 120lerde geziyo bölemi başarı gelicek avrupada beyler biz kendi ligimizi küçümsüyoruz özer hurmacı rezalet sarper kıskanç oyunda yok adam s.liege ye gitti geleceğin yıldızı semih kaya arsenaller istiyo adam 110pa ile geziyo irfan bana göre çok kaliteli 90 165 pa verilmesi lzm 2-3sene sonra yıldız olsun irfan 1sezon sonra şans bulmaya başlar bana göre fırat desen 3lig kalecisi gibi yapılmış fıratı koyuyosun anadolu takımından 5tane yiyosun olucak iş deil mehmet topal 140 pa vermişler adama bana göre 165 pa kesin verilmeli lincolnün pası düşürülmeli hatta eklemesenizde olur baroş 165 falan yapılmalı ümitin pa sı düşürülmeli eski ümit deil nonda 145lerde kalmalı bana göre galatasarayda kalması hata roberto carlos çok abartılmış 190 falan pa sı var yuh yani adam 36-37yaşında görüyoz fenerbahçe deki futbolunu o kadar adam kaçırıyo bana göre roberto carlosun pası 155 falan olmalı h.balta bana göre daha iyi bir bek ama carlosun pası uçuyor mubarek kezmanı drogba gibi yapmışlar maşallah hangi fenerli datayı hazırlıyosa serkan kırıntılı ufuk ceylan gibi kalecilere yeteri kadar pa verilmiyor ufuk 150pa serkan 155pa almalı bana göre Tabata 150 pa verilmeli bana göre çok kaliteli bir ofansif orta saha hasan şaş 165 pa verilmeli benden bu kadar hep 130lara falan düşmeyin yoksa tanınmamış takımlarla ön elemede berabere kalıyoz işe bak bayern galatasaray maçı 5-0 6-0 yeniliyoz işe bak çok abartıyolar oteki ligleri sizde abartın luganoya 170pa eduya 168pa g.gönül e 165pa verilmesi gerekir kazım 155pa verilmeli bizim oyuncularımız kaliteli oyuncular ama bakıyorum fener çeyrek finale çıktı gerçekte oyunda cska potansiyel olarak fenere 5bası daniel carvalho denen adam 165lerde en düşüğü 150 bu nasıl iştir bana anlatsın birisi sizce kendi ligimizi küçümsemiyormuyuz rusya lig takımlarına karşı fm 2008de çok zorlanıyoruz ligde galatasaray adam gibi transfer yapmassa ilk 3e giremiyor uefadan 0çekip dönüyoruz 1-2milyon euro bütce var onada gelde transfer yap murat akça 150 pa yapılmalı gelecek için 70- 150 pa çünkü skibbe 1sene sonra muratı a takımda değerlendirceğini söyledi emre aşık jübile yaptığı zaman murat bu takımın deişilmez stoperlerinden biri olucak mustafa pektemez burhan eşer kaliteli oyuncular ama oyunda vasat brezilya ligi bile potansiyel olarak en kötü takımı galatasarayın potansiyellerini geçiyor dramatik durumu siz düşünün ayrıca en iyi 5lig arasına girdi ama fm de gene 140 130 potansiyellerle adam oynatıyoz Shunsuke Nakamura 170lerle oynuyo hemde celtic de

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşım 33 yaşından sonra(kaleciler hariç) bir oyuncunun PA'sı isterse 200 olsun ona ulaşamaz; çünkü gittikçe CA'sı düşer; bu aradca sanırım sen CA ve PA nedir bilmiyorsun...Çünkü Roberto Carlos'un 190 PA'sı olması bir şey değiştirmez neden???Çünkü yaşlı....

Yazımın en önemli bölümüne geldim yazdıklarının hepsi abartı; Murat Akça'ya set PA olarak 150 istiyorsan "çek" git bu oyunu oynama önce SI kriterlerini oku; Genç oyunculara set PA verilemez diye bir kural olması lazım araştırmacı arkadaşlar bunu daha iyi biliyorlardır; Ayrıca bilmek istersin diye yazıyorum;

Pa: Oyuncunun potansiyeli
    CA:Oyuncunun şimdiki yeteneği...

Genç'ler hakkında bir şey istiyorson;

PA

Murat Akça: -8
    İrfan Başaran:-9
    Semih Kaya: -9
    Ugur Ucar: 160
    Arda Turan: 175(Çünkü devamlı kendini geliştiriyor)
    Serkan Kırıntılı:155
    Kazım Kazım:150
    Mehmet Topal:145
    Aydın Karabulut:165
    Bobo: 160(Bu adamda potansiyel var ve ayrıca dayanıklılık ve güç önemli ölçüde arttırılmalı diye düşünüyorum...Takımını sakat sakat kurtardığı maçlar vardı...)

CA ve PA

Baros: 165 CA 175 PA'sı olmalı; Bitiricilik 15,Kafa 16,Top Sürme 16, Hızlanma 17,Hız 14, Zıplama15,Pas 10,Teknik 13,Topsuz Alan 16,Önceden Sezme 13,Kararlılık 12,Konstrasyon 13,Uzun Şut 14 olmalı diye düşünüyorum...

Lincoln: 160 Ca 170 Pa; Pas 17,Teknik 17,Uzun Şut 15,İlk Temas 15,Topsuz Alan 11,Kararlılık 14,Yaratıcılık 18,Dayanıklılık 13, Güç 10, Hız 13,Hızlanma 12, Dribbling 16 olmalı diye düşünüyorum....

Arda Turan: 155 CA 175 PA; Dribbling 17,Pas 16,Teknik 17,Uzun Şut 12,Kararlılık 14,Konsantrasyon 13,Yaratıcılık 17,Bitiricilik 11,Kafa 8,Top Kapma 9,Marking 3,Dayanıklılık 12,Güç 11,Hız 14,Hızlanma 17,Çeviklik 16,Korner 15,Özel Yetenek 20...

Mehmet Topuz: 145 CA 155 PA: Teknik 16,Pas 15,Dribbling 15,uzun Şut 13,Bitiricilik 14,Free Kick 14,Korner 15,Dayanıklılık 14,Güç 13,Hız 14,Hızlanma 15,Çeviklik 13,Zıplama 9,Marking 5,Top Kapma 9,Kafa 4, Yaratıcılık 15,Kararlılık 13,Söz Geçirme 14...

Cem Sultan: 90CA -9PA: Bitiricilik 12,Kafa 11,Kararlılık 10,Topsuz Alan 10,Önceden Sezme 9,Özel Yetenek 18,Teknik 9,Pas 8,Zıplama 11,Hız 9,Hızlanma 10....
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

türk takımları hak ettiği reputasyonu almış olsun.
    fenerbahçe roberto carlos, anelka, appiah gibi oyuncuları; beşiktaş delgado gibi oyuncuları alabilecek, hatta tello gibi oyuncuları bedavaya getirebilecek reputasyonda olsun. aziz yıldırım fm'de asla bu takımı kuramazdı.

emekleriniz için çok teşekkürlerr

En Büyük sorunumuz yamalarla uğraşmadan fm' lerin dilinin türkçe olması

Quote Originally Posted by desdinovA View Post
    türk takımları hak ettiği reputasyonu almış olsun.
    fenerbahçe roberto carlos, anelka, appiah gibi oyuncuları; beşiktaş delgado gibi oyuncuları alabilecek, hatta tello gibi oyuncuları bedavaya getirebilecek reputasyonda olsun. aziz yıldırım fm'de asla bu takımı kuramazdı.
    reputasyonlarda sorun yok. asıl problemi aşağıda belirttim. fakat hiçbir yetkili cevap vermedi.

http://forum.turksportal.net/vb/show...5&postcount=90

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Aklımda kaldığı kadarıyla söyleyeyim Türkiye Liginin kalitesi oyunda oldukça yüksek olarak belirlendi.

Kesin bir rakam aralık veremiyorum şu anda ancak şefler gereken bilgileri verecektir

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

bide benim eklemek itediğim artık takımlarının amblemlerini görmek için yama beklemiyelim bide en azından süper ligdeki hemen hemen bütün takımların oyuncularının profil fotoğrafları mevcut en azından bunları koyalım tamam belki formalar sponsorlu vb. şeylerden dolayı yapılmıyo ama bunları ekleyebilirseniz gerçekten çok güzel olur

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bunları bizim eklememizin şu anda imkanı yok bildiğim kadarıyla.

Oyun açılırken birkaç tane ligin logosunu reklamlarda görebiliyorsunuz.Orada da yazıyor hangi liglerin oyunda resmi olarak yer aldığı.

Yani bu ligler resmi olarak tescillenmiş ve oyuna yansıtılmış.Bu yüzden de o liglerin logo ve resimleri yer alıyor.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

12. Exclamation

Quote Originally Posted by LaVioRtH_cL View Post
    bence türkiye liglerinin kalitesi bi kademe daha arttırılmalı. ülkemize gelen yıldızlar ve ligimizdeki rekabet ortada. en azından bi fransa ve almanya ligi seviyesinde olduğumuzu düşünüyorum. ligimizin standartları ve kalitesi bu kadar düşük olamaz, en azından şampiyonumuz her sene banko belli değil.
    dediklerine aynen katılıyorum fm 2008 de bi palermonun itibarı bizim 3 büyüklerden fazla fransada lyon almanyada münih hep şampiyon gerisi zaten sıradan takımlar resmen 2. lik için kapışıyolar türkiyede durum daha değişik kimin şampiyon olacagı belli deil ve avrupada türk takıları son senelerde daha başarılı bence

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bu konuda şöyle de birşey var.

Palermo'nun tanınırlığı daha az olabilir ancak İtalya Ligi'nin rep'i,Türkiye Süper Lig'inden yüksek.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by brkgrn View Post
    bide benim eklemek itediğim artık takımlarının amblemlerini görmek için yama beklemiyelim bide en azından süper ligdeki hemen hemen bütün takımların oyuncularının profil fotoğrafları mevcut en azından bunları koyalım tamam belki formalar sponsorlu vb. şeylerden dolayı yapılmıyo ama bunları ekleyebilirseniz gerçekten çok güzel olur
    Bu SI ile kulüpler arasındaki bir olay. Telif hakkı felan uzatmıyorum. Anlamışsınızdır muhtemelen.
    I'm back...

bence ligimizi çok kötü yaptınız tekrar söylüyorum semih kaya ya -9 aydına -9arda ya 180 verilmeli bana göre çok kaliteli oyuncu alex 175falan guiza 175 baroş 175 falan almalı bunları duyun artık sportingin kötü kalecisi 150pa alırken orkun aykut 140 137lerde kalmasın

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by sanane31 View Post
    bence ligimizi çok kötü yaptınız tekrar söylüyorum semih kaya ya -9 aydına -9arda ya 180 verilmeli bana göre çok kaliteli oyuncu alex 175falan guiza 175 baroş 175 falan almalı bunları duyun artık sportingin kötü kalecisi 150pa alırken orkun aykut 140 137lerde kalmasın

Daha datayı görmeden böyle bir yorum yaptığınız için sizi kutluyorum. Bizlerin bir oyuncuya aynı özellikteki bir oyuncuya nazaran daha az değer vermemizi acizlik olarak değil gerçeklik olarak ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum. Aykut ve Orkun çok iyi kaleci olsalar şu an kalede olurlardı. Ayrıca Baros'u, Kewell'ı, Güiza'yı bizler değil İspanya'daki, İngiltere'deki, Fransa'daki araştırmacılar yaptı. Yani bu oyuncularda şu an için herhangi bir suçumuz yok.(Ki zaten suçumuz yok.)Kaldı ki Alex'te zaten bildiğim kadarıyla CA yükselmesine gidildi...

Biz datayı yolladığımız zaman son yılların en iyi datası diye yollamıştık.) Bu oyuncular ile ilgili değişiklikler anca 9.0.1 update'inde yapılır. Saygılar...
    Last edited by Aşk-ı Şehir : 29.Eylül.2008 at 11:01
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Ülkemizde fiziki mücadele gücüne dayalı (yüksek oranda) bir futbol oynanıyor. Bunda ana etken tabi ki yine bizler, yani Türk insanının genel karakteri. Kadrolara şöyle bir baktığımızda "teknik" futbolcu ihtiyacının çoğunlukla dışarıdan temin edildiğini görebiliyoruz.

Ülkemizde oynanan birebir mücadeleye dayalı futbol anlayışını gelen yabancıların röportajlarından da görebiliyoruz. Futbolun sert oynandığını düşünüyorlar. Ben de şahsen italya ligi ile benzeştiririm biraz bu bakımdan.

Bunu göz önüne aldığımızda ayrım yapmadan genel olarak (istisnaları hariç tutalım) Türk futbolcusunun

Work Rate
    Strength

özelliklerinin belirli bir ortalamanın üstünde olması gerektiği kanaatindeyim. Ve buna bağlı olarak

Bravery
    Aggression
    Determination

gibi özelliklerde Türk futbolcusunun damarlarında gezen asil kanda doğuştan bolca mevcuttur

Tüm bunların yanında Türk futbolcusunun genel olarak Sürekliliği olmadığı, ve çok yetenekli adamların dahi bu yüzden belirli bir başarı seviyesine ulaşamadığı aşikardır. Bu bakımdan Süreklilik değeri ortalama olarak düşük olmalı gibi geliyor.

Şimdi söyleyeceğim belki biraz aşırı kaçacak ama söylemeden edemeyeceğim. Genel olarak Türk stoperlerin Positioning değerinin düşük olması gerektiğini düşünüyorum.

Datanın daha keyifli olması için futbolcuların kimi çok belirgin özelliklerinin yüksek olması gereklidir. Yani;

Hasan Şaş- Aggression:17-18
    Maldonado- Dribbling: 5

gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

@ nessus, yorumların için teşekkür ederim.

Söylediklerine %100 katılıyorum ve arkasındayım.Türk oyuncusunu gerçekten iyi tanıyorsun

19. Default

acaba türkçe yama ne zaman çıkıcak valla en büyük derdim o şu an

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by sanane31 View Post
    roberto carlos çok abartılmış 190 falan pa sı var yuh yani adam 36-37yaşında görüyoz fenerbahçe deki futbolunu o kadar adam kaçırıyo bana göre roberto carlosun pası 155 falan olmalı
    belli bir yaşın üstü oyuncularda pa'nın oyuncuya bir etkisi yok.Bu yaşlı oyuncuların pa'ları kariyerlerinde ulastıkları zirve noktalarını gösterir.Atıyorum carlos 28 yasında 190'a ulaşmışsa sonraki yıllarda kademi olarak düşerek şimdiki ca seviyesine inmiş durumda.sizin bakmanız gereken carlos'un ca degeri.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by BLAZİN1903 View Post
    acaba türkçe yama ne zaman çıkıcak valla en büyük derdim o şu an

turkce yama cok gec cıkar herhalde ama 2008 yamasını 2009 dada kullanırsın
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

aslında 1-2 lig açmayla sınırlı kalmasa oyun bir hoca kovulduğu zaman bi ülkede bize de gidip çalışma imkanı olsa oynadığımız lig açık olsa o sırda diğerleri kapalı olsa sadece basic konumunda olsa birz belki uçuk bir istek ama
    mesela bir takımdan ayrıldığımız zaman daha sonra bir daha aynı takımı çalıştıramıyoruz tekrr geri dönmek olsa msela!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ha mesela başkanlık seçimleri de olsa başkan dese işte göreve gelirsem onunla çalışmayacğım falan filan
    Last edited by kaandemirkaya : 01.Ekim.2008 at 16:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Bu finans sorunu Sigames'in kısa süre sonra yayınladığı Geliştirme Yaması ile düzeltilmişti.
    Kısmen iyileştirilmişti, tamamen çözülememişti finans sorunu malesef. Galatasaray şampiyonlar liginden "prize money" denen yüklü ödüller gelmezse zarar ediyordu. Keza Fenerbahçe.

24. Default

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    turkce yama cok gec cıkar herhalde ama 2008 yamasını 2009 dada kullanırsın
    ama köklü değişiklikler olucagı söyleniyor medyayla ilgili falan 2008 türkçe si 2009 u ne kadar saglıklı olur o da bence bir muallak

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ya anadolu takımlarının ligimizin ne kadar önemli bir parçası olduğu ve genç yetenekleri ve çok iyi keşfedilmiş siyahi futbolculardan oluşan kadrolarını inş. bu sene daha iyi görüceğiz... İnanıyorum buna...

Bide mesela anadolu takımları gerektiğinde büyük bir takımdan oyuncu ve ya küçük liglerin önemli oyuncularını bulması süper olur...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Bu SI ile kulüpler arasındaki bir olay. Telif hakkı felan uzatmıyorum. Anlamışsınızdır muhtemelen.
    Umarım bu telif hakkı muhabbeti nedeniyle bazı takımlar fazladan şişirilmiyordur.

bence yaşı ufakları pa sı yüksek oyuncularımızı da eklemelisiniz ispanya italya fransada 14 yaşında bi dünya adam oluyor
    siz dünyanın her takımının farkında oldugu transfer etmek istediği Muhammed i eklemiyorsunuz
    hatırlamaya çalışın
    adu şişirildiğinde 13 yaşında db ye konulmuştu
    bizim önce kendi yeteneklerimize kendimizin sahip çıkmamız gerek
    muhammed mutlaka olmalı yüksek bi pa ile
    oyuna giriyoruz 2008 de modrice girin hiç bişey yapmadan 150 takım peşinde
    burda kaç kişi modricin ardadan çok daha iyi hatta daha iyi oldugunu söyleyebilir
    kendi pa larımızı yükseltmemiz gerek bence gerçekçi olan bu
    arda 176-177 den aşağı olmamalı
    batuhan semih sercan barış vs...

Default Kalitesizlige son

Turkiyede futbol ortada oyuncularımız ortalama klublerimizin gelirleri dusuk fakat bu neden bole kalmak zorunda ? Bugun kayserispor sivasspor gaziantep bursaspor gibi takımlar superlig icinde bence sampiyon olma sansına sahip takımlar ki bole giderse turkiye liginde 4 buyuk diye bisi kalmıcak.Hersey iyi hos fakat turkiyenn en iyi kadrosuyla bu oyunda sampiyonlar ligini alabilirmiyiz sırf turk oyuncularla bu bence oldukca zor denemedim 08 de denemeyede niyetim yok.Oyuncularımızın ozellikleri biraz daha artılmalı die dusunuorm en azından alt yapıdan yetisen oyuncuların.Bi sure sonra takımınızla bayag bi yol aldıgınızda turk oyuncularn size yetmediginin farkına varıyorsunuz bunun olması bence cok kotu sırf bu yuzden oyuna baslar baslamaz belli oyuncuları alıp alt takıma atıorm vatandaslık suresi icin ama oda cok uzun bi sure... Ben yetenekli turk oyuncularla oynamak istiorm milanı real madridi turklerle dize getirmek istiorm sıkıldım yabancı oyuncu transferiyle ugrasmaktan.Bu bole olmadıgı surece turkiye liginde oynamak uzun vadede zevk vermio ş. ligini alıcak bi kadro olusturdugumda (galatasarayla) turkiye macları oynamıorm direk tatile gidiorm cunku anlamsz...Fm 09 dada bu bole olmucak bunu biliorm ama tek umudum burası sizde bunlara dikkat ederseniz turkler icin bu oyun gercekten cok eglendirici olucaktır.Kaliteli gelecek vadeden turk oyuncuları cogalmalı ancak bu sekilde sampiyonlar liginde bi kac tur giden takımlar gorebiliriz (fb ve gs dısında)....

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ama gerçekçilik mi yoksa oyunda kupa almak mı olmalı hedefimiz? Şu anda 3 büyükler kötü günler geçirse de sezon tamamlandığında hepsi üst sıralarda olacaktır.

Şampiyonlar Ligi'ni alabilecek bir takım oluşturulduğunde o zaten Türkiye'de zorlanmayacaktır. Ama baktığımızda ülkemizde hangi takım ŞL'yi alabilir ki önümüzdeki 5-10 yıl içersinde.

Ha gerçekçilik olmasın, ben oyundan aldığım keyife bakarım diyorsan haklısın ama gerçekçi düşündüğümüzde bu ligde ne Kayseri,Sivas, Gaziantep,Bursaspor şampiyon olabilir ne de bir takımımız ŞL'yi alabilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Simdi solede bisi var real madrid dimi dunya devi ama oda şl alamıo fenerbahce turkiyenn en iyi takımlarından ama turkiye kupasını alamıo bu oyunun farkı ve zevkide bence surda sevdigimiz izledigimiz yada tuttugumuz bi takımın yonetimini alıp herturlu basarıya ulasabilmek gerceklik bire bir olsa ztn bu oyunda dunyanın belli takımlarından baska hicbir takımı kimse almaz ve oynamaz ama oyun bize herturlu takımla herturlu basarıya ulasabilmemiz imkanını veriyo bugun mehmet topalı chelsea aldı benden 30 m € ya gercekte bole biside olmaz bence madem bole bi nimetimiz var neden onu kendimiz icinde gelistirmeyelim?

Sayfa 4 / 7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri