Lampard ile Geremi'yi karsilastirmak dogru olmaz cunku bir tarafta her mac takimin olmazsa olmaz ismi Lampard var, oteki tarafta ise takimda donusumlu oynayan Geremi var. Yine bir yanda her mac oynayan Ronaldinho veya Eto'o ve alternatifleri cok olan Edmilson var. Henry ve Hleb icin de ayni durum ortada.Originally Posted by nic-39
Chelsea - hemen hemen her mac oynayan oyuncular
Lampard 80,000 GBP
Terry 90,000 GBP
Makelele 60,000 GBP
Crespo 70,000 GBP
Caravalho 60,000 GBP
Duff 65,000 GBP
Drogba 66,000 GBP
Arsenal - hemen hemen her mac sakatlik olmadigi surece oynayan oyuncular
Henry 60,000 GBP
Campbell 80,000 GBP
Ashley Cole 60,000 GBP
Fabregas: 25,000 GBP
Fenerbahce:
Aurelio - yillik 1.5M Euro tahmini - 19,500 GBP
Tuncay - yillik 1M Euro tahmini - 13,000 GBP
Alex - yillik 2.5M Euro tahmini - 32,000 GBP
Appiah - yillik 2M Euro tahmini - 26,000 GBP
Anelka - 68,000 GBP
GBP olarak verilen rakamlar haftaliktir.
Simdi Chelsea ve Arsenal'i secmemin nedeni FM'de bu takimlarin futbolcularinin aldiklari paralarin bilgileri olmasi (Ingiliz arastirma ekibi'nin detayli calismasindan kaynaklaniyor). Bu takimlarda onemli olarak nitelendirilmis oyuncularin hepsi benzer paralar kazaniyor. Tek fark, daha 18 yasinda olan Fabregas'in aldigi para. Bu kontrati daha takimda direk oyunayip oynamayacagi belli olmadigi zaman 17 yasinda imzaladigindan bu rakam dusuk. Bir sonraki kontratinda 40-60,000 GBP civarinda olacagini tahmin ediyorum.
Fenerbahce'de ise ucurumlar var. Yildiz futbolcu sahada yildiz olan futbolcudur, ismi buyuk olan futbolcu degildir. Anelka her ne kadar ismi buyuk bir futbolcu olsa da, sahadaki performansi ile aldigi para arasindaki oran takimin geri kalanina kiyaslaninca cok daha dusuk. Hatta benim tahminimle Alex'in 2 kati kadar para kazaniyor Fenerbahce'den ama Fenerbahce'ye verdikleri Alex'in yarisi kadar bile degil.
Simdi siz Alex olsaniz, ben bu takimi uc senedir sirtladim ve bir suru gol attim, attirdim. Anelka geldiginden beri iyi performans gostermedi ama o benim iki katim para kazaniyor demezmisiniz? Ya da Tuncay veya Aurelio cikip, ben cigerlerimi patlatiyorum her macta ama Anelka ile Alex yuruyerek daha fazla para kazaniyor neden benim bu takimdaki onemim daha az olarak degerlendiriliyor demez mi?
Takimlarda futbolcunun takim icin onemine gore para verilir. Eger bir oyuncu digerinden daha iyi performans gosteriyorsa takim icin vazgecilemez bir oyuncu ise, daha fazla para kazanmasi normaldir ancak benzer performans gosterip takimda benzer onemlerde olmak ama daha az para kazanmak insani huzursuz eder. Daha iyi imkanlar aramaya baslar veya daha iyi sartlarda kontrat ister insanoglu. Eger bu "yildiz" futbolcuyu getirmek icin, baska takimlarin verdigi paradan cok daha fazla para vermek zorunda kaliyorsa eger bir takim, ister istemez dengeleri bozar.
Yanlis anlama ben Campbell'e karsi degilim. Ancak eger Fenerbahce bu parayi Campbell'e vermeyi eger kabul ediyorsa, ileride Tuncay, Alex, Appiah gibi futbolcularin da bu tip paralari isteyecegini de goz onunde tutmasi gerekli. Sadece 100. yil icin takim ici dengeleri bozmaya bence degmez. 100. yil da sonucta diger yillardan cok farkli degildir. (Ben genelde boyle dusunurum, dogum gunum bile benim icin diger gunlerden daha onemli bir gun degildir)
Benim gorusum biraz fakli. Gecmisteki basarilarina gore bir oyuncuya para vermek bence dogru degildir. Eger Campbell gelir ve Fenerbahce'de Tuncay'dan daha iyi performans gosterirse, Tuncay'in soyleyecek bir seyi kalmaz. Ama eger Campbell gelir, ve daha once de belirttigim gibi kisiler problemlerini one cikartirsa ve dusuk performans gosterirse bu para diger futbolcularin gozune batar. Yani bu bir risktir. Sadece gecmiste basarili olmus diye bir oyuncuya odenecek parayi belirlemek bence cok dogru bir sey degildir.Originally Posted by Jesus_FB