Originally Posted by
bjk4ever
Kimin on yargili oldugu gayet belli.
Guiza'nin kariyerine dikkatle bak istersen. 2006 yilina kadar 2. ligde oynamis bir oyuncu kendisi, kariyerinde ciddi bir ligde ciddi bir gol sayisi attigi tek yil var o da gol krali oldugu yil, onun disinda vasat liglerde oynamis, vasat performans sergilemis bir golcu. 1 yillik patlama yapan golculer cok, o takim tam ona gore takim olur, performansi tavan yapar, sonra normale doner. Sahsen Ispanya'da 1 sene hasbelkader iyi performans sergilemis bir adama 14 milyon euro vermek akil kari degil. Madem bu adam Ispanya'nin 3. golcusu, neden Real, Barca, hatta Sevilla veya Valencia'da 1 kere gundeme geldi kendi kendine sor istersen.
Madem ki Maldonado o kadar onemli idi, nasil 1 milyon euro'ya birakti kulubu? Hadi aldni, ne gosterdi burada ve bundan sonraki duragi ne oldu?
Josico icin soylenecek birsey yok, tamam hoca istemistir.
Ben transfere bakarkan verilen paraya da bakarim. Sen GS'de begenilmeyip gonderilmis bir oyuncuya 3.5 milyon euro verirsin, sonra da kendi altyapindan cikmis ondan kat kat yetenekli bir sol kanat oyuncusunu hic pahasina gonderirsen ben bunu dogru bulmam, kusura bakma. Caner 1 milyona kulube icin alinsaydi tamam derdim, ama sen bu adama 3.5 milyon euro verip ilk 11 oyuncu yaparsan orada sikinti var.
Genc dedigin Dia 23 yasinda bu bir. Ikincisi, 6 milyon euro'nun karsiligi Dia olmamali, bu benim fikrim. Pozisyon hazirliyor vs dedigin adamin sadece 2 asisti var, sen buna inaniyorsan inanmaya devam et. Dia fena oyuncu degil, ama FB'nin 1 numarali kanat adami (6 milyona) Dia olmamali, bu benim fikrim.
Sence Stoch gelecek vaad ediyor olabilir, sen fala bakabilirsin, ben gerceklere bakarim. Gercek su ki Chelsea bu adami kampa bile goturmeye gerek duymadi, Twente ise maddi durumu musait olmasina ragmen sampiyon olduktan sonra almadi bu adami, 1 milyon euro'ya Chadli'yi aldi, o oyuncu Hollanda liginde ve CL'de cok basarili bir performans sergiledi, Stoch'tan cok daha iyi oynadi, FB ise 5.5 milyon euro verip Stoch'u aldi, performansi ortada. Millet 1 milyon euro'ya Stoch'tan iyisini alirken sen de Stoch gelecek vaad ediyor, seneye kraliz be oglum diye kendini kandirmaya devam edersin.
G.Unal'inda Guiza'dan farki yok. Onun gibi kontra atak takiminda 1 sene hasbelkader gol krali olmus, ama genel kalitesi ve yetenegi ile buyuk bir takimda oynayamayacak bir oyuncu. Kaldi ki sen Trabzon'da basarili olamamis bir oyuncuya 3-4 milyon euro veriyorsun, sonra Trabzon'daki kotu hali devam edince 1 sene sonra kiralamaya kalkiyorsun. Sen daha 1 sene gol krali oldu hasbelkader diye kendini kandirmaya devam et, performansi ve rakamlar ortada.
Iyi transferler de var, Niang biraz yasina gore fazla maliyetli olmasina ragmen kaliteli oyuncu, Yobo da hem maliyeti hem kalitesiyle cok iyi oyuncu. Fakat 1-2 dogru onlarca yanlisi goturmez, maddi gucune ve cekiciligine bakilirsa FB'nin kotu transfer yaptigi gercegi de kabak gibi ortada.
Ayrica Tabata'nin konuyla ne alakasi var anlamadim. Tabata'yi niye yazidin da belli, ama bekledigin cevabi verip konuyu dagitip seviyeyi dusurmeyecegim.