Ben senin yerinde olsam sevinmem, neden sevineyim ki ? Diyelim FB gruplara kaldı, elde edeceğiniz gelir bölünecek. Örnek verelim ; Galatasaray bu sezon çeyrek finale çıkarak 30 milyon €'yu kasasına koydu. Şimdi 70 milyon Galatasaray'ı desteklese, siz çıkıp da " ya sizin desteğiniz olmasa buralara gelemezdik, hadi parayı bölüşelim " demezsiniz ; o paraya gidip Sneijder ve Drogba'yı alıp kadronuzu güçlendirirsiniz. Sen FB'nin bu durumuna sevinirsen ileride FB kazanacağı başarılarla kulüp puanını arttırıp sonraki senelerde seri başı olacak, CL'de gruba kaldığında gelir paylaşılacak, sonraki yıllarda başarılı olabilmek için işini kolaylaştıracak. Bu böyle ilerler yani. Ben şahsen sevinmezdim.
Canım FEDA olsun sana !
O değil de; ''Biz %1 bile ihtimal varsa'' diye Avrupa'ya gönderilmemiştik ama o zaman soruşturmada Beşiktaş ve Trabzonspor da vardı. Fakat onlar Avrupa'ya gitti, hatta Beşiktaş'ın bugün 1 yıl men cezası aldığını görüyoruz, bu ne saçma adalet anlayışıdır? UEFA'yı savunmayı bırakın artık, böyle saçma bir anlayış mı olur?
Karar açıklanana kadar Arıboğan , Köksal ve helvacının telefonlarını dinlesinler her şey ortaya çıkar bence![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ekinleri tarlaya dikmişlerdir Arıboğan,Köksal ve Helvacı.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Trabzonspor hakkında bir bilgim yok fakat beşiktaş şike'den değil, transferde usulsüzlükten yargılanıyor. Ayrıca hala bu olaylara farklı açıdan bakamayan insanlar var. Senin için söylemiyorum genelden bahsediyorum. Bu olayların şikeyle falan alakası yok, bu ülkede şike yapmayan tek bir takım bile yok bunu herkes anlamalı artık. Bu olay 'şike' üstünden aziz yıldırım için düzenlenmiş bir operasyon, beşiktaş ise yanında ayıp olmasın diye sıkıştırılmış tablonun aparatıdır. O kadar çok ayrıntı var ki yaz yaz bitmez, o yüzden fenerbahçeli arkadaşlar kendini yormasın boşuna tartışmasın. Bırakın vurmak isteyen vursun şimdi ama ilerde vuranlarda anlayacak, aziz yıldırım düşerse eğer. O zaman değil galatasaray beşiktaş, uzun bi süre fener üst üste şampiyon olur. Aynı şuan galatasaray'ın olduğu gibi.. Bu dediklerimi bir kenara yazın, zamanı gelince haklı da çıksam haksız da çıksam özel mesaj olarak atın.
Kulüplerin kasasına giren parayı dert edenler var ahahahahahahahah size ne arkadaş birazcık da sahadaki oyundan zevk alın da.
Diyelim bir tane savunma oyuncusu satin alindi. Bu adam terinin son damlasina kadar kosar, mucadele eder, herkes ne muthis oynadi, kendisini paraladi der. Halbuki teknik direktoru ona topu uzun oyna, geride risk alma demistir, o ise aldigi her topu mac boyunca yana verir. Takimin hucuma cikmasini zorlastirir. Takim arkadaslarina verdigi paslarla onlari zor durumda birakir.
Veya bir orta saha oyuncusunu satin alinmistir. Adam aptal degil ki 90 dakika sahada hayalet gibi gezsin. Bakar duruma, eger maci satin alan takim iyi gidiyorsa ve o iyi oynasa da oynamasa da maci kazanacak gibiyse maca asilir. Eger kazanamayacak gibiyse erkenden gorur sari karti ve artik ikili mucadelelere girmemeye baslar. Zaten ikili mucadelelerden kaciyorsa, demektir ki oyunun kontrolu rakip takima gecmistir.
Forvet oyuncusu satin alirsin, adam yapmasi gereken kosulari yapmaz, takim arkadasinin pas atacagi yere kosmak yerine tam ters yone kosar ve sonra takim arkadasina bagirir niye ters tarafa attin diye. Kameralara bu adam gol atmak icin kendisini hirpaliyormus gibi gorunur. Veya ver-kac yapacagi yerde sut ceker. Sut cekecegi yerde takim arkadasina pas verir vs. vs.
Sike yapmak satin alinan oyuncu butun mac sahada hayalet gibi gezsin demek degil. Macin sonucunu etkilemek demek. Sadece 1-2 tane basit karar hatasinin bile macin sonucunu etkileyecegini goz onunde bulundurursak, macin icinde kimin sike yaptigini, kimin yapmadigini cozmek mumkun degil. Hele ki futbolcularin bol bol karar hatasi yaptigi bizim ligimizde.
Sadece Ibrahim Akin ve Fahri Tatan arasinda gecen konusmalar, bunun oncesi ve sonrasindaki telefon trafikleri yeterince seyi anlatiyor. Futbolunu begenirdim Ibrahim'in. Ama bir daha futbol sahasina ayak basmasina tahammulum yok. Sirf bu okuduuklarim yuzunden. Isterse beraat etsin. Ben bir defa kanaatimi verdim. Ayni sey Aziz Yildirim icin de gecerli. Iki sezondur futbol'dan nefret ettim. Her hafta 8-10 mac izleyen ben, artik zor 2-3 maci zar zor izliyorum. O da FM arastirmasi icin. Sirf bu insanlar yuzunden.
Sizler de sike ile yatip, sike ile kalktiniz 2 yildir.
Degdi mi?
Hayır biz nasıl olmadığını ispat edemiyorsak sen de olduğunu ispat edemezsin maç görüntüsünden aç izle dünyanın her yerinde kaçan golleri hepsine şike mi diyeceğiz? Kendin ile çelişiyorsun bu noktada.
Aziz Yıldırım , Fenerbahçe'nin efsane başkanıdır. Her ne kadar şu olaylar sırasında fazla susmuş olsa da bu o gerçeği değiştirmez.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
@perpetua
Abi benim Ankaragücü maçıyla ilgili dediklerim hakkında ne düşünüyorsun?
Şimdi 1 ay boyunca gündem transferler, kura ve maç heyecanları olacak. Sonra yine men gelirse, ama Lütfi Arıboğan ya denilecek. Ah bu samimiyetsizlik yok mu ve tabii ki bazılarının inanmadıkları şeyleri bile burada yazmaları.
Arıboğan, Helvacı ve Köksal yüzünden gidemiyordunuz ya hani, onlar yüzünden olmayan şike varmış gibi gösterilmişti, onlar cemaatti, onların lobisi vardı, inanılmaz etkiliydiler. Ne oldu şimdi, herkesi suçlayan ancak sadece kendisi masum olan efsane başkan bu 3 isimi arayıp uslu duracağız bak bizi Avrupa'ya aldırın mı dedi acaba? 2 senedir kurduğunuz her senaryo delik deşik oluyor, bıkmadınız gitti.
Para muhabbetine de çok takılan olmuş, para işin kaymağı. Şampiyonlar Liginde mücadele eden tek Türk takım Galatasaray olsun istiyorum. Ve tabii ki şike yapanların hakettikleri cezayı almasını. Ülke içinde yırttılar, bari Avrupa'da eden karşılığını bulsun istiyorum. Mahkeme, TFF, Uefa bu kurumların hiçbirisi bir kişiye bile ceza vermese o açık seçik tapelere rağmen tek kelime etmezdim. Ama şimdi resmen şike adım adım tescilleniyor. Yargıtay ve Cas da onasa bile ben inanmıyorum gibi basit bir cümleyle inkar edecekler var ki bu en kolayı zaten.
Ben bir Galatasaray'lı olarak en iyisi benim takımım olsun istiyorum, Türkiye'nin Bayern'i olalım istiyorum. Bunun yolu da sadece bizim iyi olmamızla değil, rakiplerin de kötü olmasıyla mümkün. Bu sebeple de o şekilde bir yazı yazdım. Ayrıca nasıl ki bu olay kapandı derken bir anda şok geçirildi yine öyle olsun istiyorum. Gidiyor muyuz acaba derken men kararı gelsin, daha ilk duruşmasında Galatasaray - Strum Graz maçına atıfta bulunan şahsın ve onun destekçilerinin mutlu olmasını istemiyorum. Nefret tohumlarını siz ektiniz, bunlar da yeşermiş hali. Bu kadar çok tahrik olmasa, iftira olmasa Fenerbahçe katılmış katılmamış umrumda olmazdı. Zaten 2 yıldır şampiyonuz, Avrupa'da gayet iyi bir sezon geçirdik, yine direk katılıyoruz. Bizde herşey tıkırında.
Tapelere inanmayan veya okumaya bile zahmet etmeyenler kalkıp adı gazeteci olan ama gazeteciliğin hiçbir ilkesine sahip olmayanların uydurma haberlerine itibar ediyorlar. Sürecin başından beri herkes suçlu, bir tek siz masumsunuz. Valla helal olsun.
Şike var veya yok işin o kısmında değilim ancak Fenerbahçe 6 maçta şike ve teşvikten ceza alıyorsa anlaşmaya dayalı bir suç kapsamına giren bu suçtan herkes cezasını çeker ama bakıyorsun şike veya teşvik yaptığı iddia edilip suçlananlar cezayı yerken, kiminle, nerede ve nasıl yaptığı belli olmayan bir döngü var. Benim için İbrahim Akın mevzusu somut bir kanıttır ve ne yazık ki ne İbrahim Akın ne de suça teşebbüs edenler bunun aksini sağlam delillerle ispatlayamadı, böyle olunca zaten konuşmaları çok açık bir konuşma kaydı üzerinde bişey diyemem ancak diğer mevzular sağlam hayalperestlik gerektiren mevzular, bir kurguya dayalı olduğunu iddianameyi hazırlayan bile söylüyor, bir kanaat ötürü oluşturulduğunu, zaten aksi olsa yani kanıt, delil, suçüstü vs bunca zaman bu kadar konuşmamıza gerek olmazdı.
Sözün özü eğer ortada bu kadar maçtan şike ve teşvik varsa ve bu bir kaç kişiye indirgenip o alanla sınırlı tutuluyorsa kimse kusura bakmasın altında başka nedenler vardır, Bakın İtalya'da neredeyse her sezon bu olaylar oluyor, her olduğunda olaya karışan tüm takımlar ve birçok oyuncusu bununla sorumlu tutulurken burada 6 maçta aynı kulüpten bir başkan, bir kaç yönetici karşı takımdan bir futbolcu ve onun menajeri dışında piyasada başka adam yoksa siz bu şike ve teşviği bu kadar adamla ancak playstation'da yaparsınız.
...
Abi Şike yok diyenler şikeye inanmak istemeyenler. Kör oluyorlar bu mevzuu geçince. Yukarda ki konuşmalar her şeyi gösteriyor. Maçlarda ki hareketlerde Kezaa. Mahkemeler de öyle diyor.
benim anlamadığım bir şey var. bu takımların cezaları onanırsa UEFA dan men yedikleri zaman rakipleri tur geçecek. be abi madem ceza veriyorsun ya bu adamın cezası onanırsa karşı tarafa yarayacak nasıl bir sistemdir anlayamadım gitti. neden bu tür şeyler bizim başımıza geliyor? diyelim ki Fenerbahçe' nin cezası onandı, e bu taraftarlar umutlandı şl de ilk maçlarını izlediler güzel de oynadılar, peki yazık değil mi bu taraftara? hani baştakileri diyorum neden bu eziyeti çektiriyorlar insanlara? ha bir de Aziz Yıldırım' ı destekleyen taraftarları hala anlayabilmiş değilim. kulüp olarak karşı duracaklarına destek veriyorlar gerçekten enteresan...
....................
Last edited by petrol_fb12 : 19.Temmuz.2013 at 16:24
Yusuf Turanlı'nın Fenerbahçe ile hiç bir bağı yok. Hiçbir şeyi kanıtlamıyor. Yusuf Turanlı'nın şahsi meseleleri bizi ilgilendirmiyor. Yusuf Turanlı her şeyi yapmış olabilir. Fenerbahçe ile bir bağı olduğunu kanıtlamaz. Senaryodan fazlası değil. Keza İbrahim Akın ve Fahri Tatan'ın arasındaki görüşmeler de bizi ilgilendirmiyor. Komplo olabilir, böyle kanaat verilemez. Buna uzun uzun cevap vermek gerekmez.
Last edited by Cengo : 19.Temmuz.2013 at 04:23
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Açıkcası Fenerbahçe'nin Avrupaya gitmemesini isteyen galatasaraylılar hakkında kötü düşünürüm , Fener gitmezse Bursaspor gruplara kalma şansı çok düşük ve Galatasaray direk parayı alır bu mantıkla giden galatasaraylı varsa gerçekten yazıklar olsun klüplerin menfaatleri için diğer klüpler yok sayılamaz.
Bir Beşiktaşlı olarak diyorum ki Fenerbahçe'nin şampiyonluğu gayet normaldir. 17 haftada 9 puan kapatılamayacak mı ?
Beşiktaş olayına gelirsek düşüncem Fenerbahçe'ye kurulan komploların yanına bir klüp daha çekerek olayı siyasal boyuttan uzaklaştırmaktı hedef.Beşiktaş İBB maçı için şike yapacağını asla düşünmüyorum.
@Corpus
Fenerbahçe'nin savunmasını okusaydın ya da dinleseydin savunmada bunların da olduğunu görürdün.
-------
Bu bir operasyondur. hem de öyle bir operasyondur ki MAA'nın TFF başkanı olmasını, Aysal'ın GS'ye başkan olmasını, Terim'in getirilmesini hepsini kapsamaktadır. Trabzonspor şampiyon olacaksınız vaadiyle kandırılmıştır. Yoksa hepsi en baştan beri kupayı alamayacaklarını biliyorlardı. Trabzonspor bu olaylar yüzünden 1-2 sene sportif başarıyı bırakıp kupa peşinde koştu, birçok oyuncusunu kaybetti. ve elde var sıfır. Galatasaray için Trabzonspor'u maşa olarak kullandılar.
Bunlar benim fikrimdir. Henüz bunların kesin ispatı yoktur. İnşallah yakında o da olur.
Trabzonspor Ceyhun Selçuk Egemen Burak Umut Jaja Yattara Engin gibi isimleri kaybetmeseydi şampiyon olma ihtimali zaten yüksekti , hani Fenerbahçe şike yaparak 82 puan kazanmış Trabzonda şikesiz 82 puan kazanmış bu adamları kaybetmeseydi +70 puanla zaten şampiyondular.Açıksası Trabzonspor kendi kendini bitirmiştir.1-2 kayıp olurda bu kadar oyuncu ki Jaja Yattara hariç ezeli rakiplerinde hepsini kaybetmek akıl dışı.
Bu net bir şekilde sportif başarısızlıktır bana göre saydığınız oyuncular çok önemli oyuncular ve bir değil, iki değil.
Kupa peşinde koşulmadan elindekileri kaybetmemeye odaklansaydı Trabzonspor başarı da o düzeyde artacaktı.
Şike var diyen diyebilir, ancak söyleyen bunun neye dayandığını falan söylesin lütfen. Sağdan soldan okunulan mahkeme haberlerini burada bizim önümüze kanıt olarak sermeniz bir şey ifade etmiyor.
ABOO'nun Fenerbahçe adına açıklama yapma sebebi -aslında Fenerbahçe adına bir açıklama değil ama- kulübe olan yakınlığıdır. Kendisi zaten Fenerbahçe araştırmacısıdır ve böyle konuşması bence gayet doğal..
Bursaspor'un CAS'a başvurması da bir sorun aslında.Ben ne dediler onu merak ediyorum, çünkü bu sezon tabire göre temiz ve kendileri bu arenaya gitme gibi bir hak elde edemediler.
Bir de üstüne hakları ellerinden alınmış gibi bunu yapmaları çok anormal.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!