@night
Daha iddianame bile hazırlanmadan Fenerbahçe Uefadan men edilmişti? Yargı kararı kesinleşmeden de ceza aldı? Demek ki bazı kararlar sonuca bakmıyor. Bu yüzden dönüşü yok.
...
Ek olarak: TFF'nin ceza vermediğine yönelik söylemler hala var. TFF olaylarla alakalı olarak zaten cezalarını verdi. İbrahim Akın 2 sene leblebisine mi top oynamadı? Veya Fenerbahçeli yöneticiler 1-2 sene boşuna mı kulüpten uzak kaldı? Bunların hepsi cezaydı. TFF, Mahkemeler gibi sadece kişileri cezalandırdı. Uefa'da kurallar daha katı olduğundan TFF veya Mahkeme gibi sadece kişilerle sınırlı tutmadı.
...
Aynen TFF var da sahaya yansımamış diyerek verdi cezaları, kapattı konuyu. Şu anda sportif açıdan tek muamma konu UEFA'nın kişilerle ilgili bir karar alıp almayacağı herhalde.
Aslında tartışıp duruyoruz da bu konunun açık kalmasının pek mantığı yok artık, sonuçta bana göre suçlu olsalar bile hapse girmiş girmemiş çok da derdim değil. Zaten yattılar içeride, derslerini almışlardır herhalde.
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Şike yasası mecliste yeniden görülürken, Cemaat görevlileri gelerek bu yasaya dokunmamamızı söyledi."
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aaa AKP milletvekili dediyse doğrudur ozaman yav biz boşuna tartışıyoruz.Kapatalım konuyu gerçek ortaya çıktı.
Last edited by Nedvedmania : 23.Ocak.2014 at 16:04 Reason: Alıntı düzeltildi
Gerçek olduğunu nerden biliyoruz ben bunu anlamıyorum.İşinize geldiği için mi gerçek oluyor bu?Demek istediğim bu zaten ben bu partinin Allah birdir sözünden başka hiçbir şeyine inanmam.Bugün böyle derler 3 ay sonra barışırlar yoktu öyle bişey derler.Lehinize olduğu için şu anda inanıyosunuz yarın öbür gün bu adam aleyhinize birşey söylese inanıcak mısınız yoksa Akp işte hep böyle vs diyip geçicek misiniz? Benim karşıt olduğum durum bu açıkçası.
İki tarafta topu birbirine atıp kurtulmaya çalışıyor. Bu süreçte iki taraf ortaktı, hiç kıvırmaya çalışmasınlar.
Başbakanın derdi de karar niye seçimden önce açıklanmış. Soruşturma başlatılırken seçimlerin bitmesi beklendiği gibi yine seçimden sonrasını beklemiş.
İki tarafın da Fenerbahçe umrunda değil, tek dertleri kendi çıkarlarına ters düşen bir şey olmasın.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hem hükümet hem cemaat, ikisininde işine gelen bunlardı. Şimdi ne değişti de hükümet geri vites yaptı. Neyin değiştiğini herkes çok iyi biliyor zaten. Bir şeylere görmek için insanların ağzının içine bakmayın, birisi söylemeden inanmam'cı olmayın. Bazı gerçekler kendini gösterecek kadar su üstündedir zaten.
Ben Atatürk'ün şu sözüne inanıyorum:"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler dervişler müritler meczuplar memleketi olamaz"
Kısaca gerisi umrumda değil, hiç bir oluşumu desteklemiyorum.
Bu yaşadığımız süreç tamamen siyasi oluşumlar müdahalesidir. O nedenle tertemiz şampiyonluğumuza hayatta laf söylemem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
@kumbaraFenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vakıfbank ile oynanan voleybol karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların Başbakan'ın aleyhine yaptığı tezahürattan rahatsız oldu.
Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vakıfbank ile oynanan ve set vermeden 3-0 kazanılan voleybol karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların Başbakan'ın aleyhine yaptığı tezahürattan rahatsız oldu.
Yıldırım'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine tezahürat yaptırmayın direktifi verdi. Maç sonrası yöneticileri uyaran Yıldırım, pazartesi günü oynanacak olan Torku Konyaspor maçında da Başbakan aleyhine tezahürat istemiyor...
Yargıtay kararından sonra infazın gerçekleşmesi halinde dahi bu durumun devam etmesinin talimatını verdi.
aynen senin dediğin gibi...Bazı gerçekler kendini gösterecek kadar su üstündedir zaten.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
bu haberi buraya koymandaki amac nedir onu cözemedim? ülkenin basbakanina küfür edilmesini engellemek kötümü
Başbakan ve Aziz Yıldırım'a bir anda ne oldu böyle
Olay orada başbakanı korumak değil. Eğer divan kurulundaki konuşmasını dinlemiş olsaydınız başbakanı eleştirdiğini de görürdünüz.
Voleybol maçının önüne geçmesini istemedi tahminimce. Yoksa havaalanındaki karşılama da başbakana bir mesajdı.
He eğer mümkünse inşallah başbakanla bir olup bu olayı bitirir Aziz Yıldırım. Hukukla bu iş mümkün değil gibi. Her yerdeler, izin vermezler.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Sözcü'nün röportajında Ben Atatürkçü olduğum için yargılandım diyor. Ben çıkan her habere inanmam. Yarın zaten stadda ki maç tamamen siyasi sloganlarla geçecektir.
Küfür değil, hırsız diye bağırıyormuş taraftar. Onları susturmak için işaret yapmış.
http://fotocdncube.gazetevatan.com/n...78792906_2.jpg
Yarın da mikrofonu eline alıp anons yapabilir o zaman, yapmadığı şey değil.
Hırsız, küfür değil mi![]()
Hakaret diyebiliriz herhalde. Anasına sövmemişler yani.
guzel bi derleme olmus
‘’aziz yıldırım: ‘’önümüz kesildi… dünya kulübü olmamız engellendi…’’
başbakan: ‘’türkiye’nin büyümesini istemiyorlar…’’
aziz yıldırım: ‘’manisa’ya yolladığım para şike parası değildi, kenan yaralı’ya borç verdim…’’
başbakan: ‘’evde bulunan paralar bağış paralarıydı, cami yapılacaktı…’’
aziz yıldırım: ‘’sivas’a giden poşetin içinde para değil, maç bileti vardı…’’
başbakan: ‘’bakan’ın odasına giden çantada belki de kitap vardı…’’
aziz yıldırım: ‘’biz yaptıysak herkes de şike yaptı. asıl şikeci galatasaray…’’
başbakan: ‘’biz cehape’nin yolsuzluklarını da biliriz…’’
yandaş medya: ‘’artık futbol konuşalım, türk futbolu zarar görüyor…’’
yandaş medya: ‘’borsa düşüyor, dolar yükseliyor, ülke zarar görüyor…’’
ilhan ekşioğlu: ‘’fenerbahçe’de olan her şeyden başkanın haberi olur…’’
erdoğan bayraktar: ‘’yaptığım her şeyi başbakan’ın talimatlarıyla yaptım…’’
Olay şikeden, develet, cemaat kavgasına dönmüş. Hani gören herkes burada Başbakanın ve Aziz Yıldırımın oğlu da aralarını biliyor diyecek. Şike olayının devletle ne alakası var? Bundan yıllar önce TFF eğer lig düşürse yada puan kesip cezasını verse konu kapanıp gidecekti. Ama hani, hangi oyuncu, hangi takım ceza aldı? 1-2 oyuncunun ceza alması şikeyi kapatır mı? Komik olmayın, sahada 11 kişi var 1 kişi şike yapınca takım mı yenilir? Geri kalan 10 kişi nerede? Bunlar kuru iftiradan fazlası değil. Suçlanan isimler forvet oyuncuları, orta saha oyuncuları bilmem ne... Forvet oyuncusu hade sana karşı gol atmaz, ama sana nasıl gol yedirebilir yahu? Nasıl şike yaptığını anladılar bu adamın? Kaleciyle karşı karşıya dışarı attı diye mi? O zaman Burak Yılmaz anadan doğma şikeci arkadaş... Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp bir kupa için boş yere 2 sene avrupadan men yedi, döndü gereksiz bir kupa için yıllardır mahkemelerde sürünüyor. Ver kupayı geri, 1 sene çek cezanı kurtul, ne gerek vardı bunca uğraşa. Ne kazandı şimdi, kocaman bir hiç... Hemde hiç bir değeri olmayan teneke parçasını vermek istemedi diye. Ama Beşiktaş ne yaptı, verdi kupayı geri, sonra ne oldu 1 yıl men aldı seneye yine devam edicek. Azizin derdi hala Galatasaray'ı nasıl suçlayabilirimde, onu bıraktı şimdi siyasete karıştı, neden? Daha düne kadar kendi taraftarına mikrofonu alıp bağıran adam bu gün nasıl olurda dönüp benim arkamda bu kadar insan var diyebilir anlayamıyorum. Hepsini geçtim, hala neyin kavgası bu? Karar onanmış bitmiş, şike onaylanmış, ha var yok bilemem sonuçta kanıtları ben görmedim, o zaman Fenerbahçeye de, diğer şike yapan takımlarıda düşüreceksin, TFF hala ısrarla Fenerbahçeyi savunmaya çalışıyor? Ama ne kadar savunursa o kadar zarar veriyor Fenerbahçeye... Ne olacak, adı çıkmış dokuza inmez sekize hesabı... En ufak bir olayda UEFA tak fenerbahçenin kapısını çalacak şike diye, al sana 2 yıl daha men. Hala biz burda oturup, benim takımım suçsuz, benim takımım öyle diyelim. Suçsuzsa suçsuz ama şuanda kesin bir şey var ki, şike onandı. UEFA'ya laf atanlar olmuş bide, UEFA ne yaptı? Her sezon en çok parayı kazandığımız kulvar. Sana şike yapmadan oyna diye para veriyor, şike ile adın çıkarsa dava sonuçlanana kadar seni men etmeside çok doğal bir durum. TFF lig düşürseydi, bu sene Ziraat kupasını kazanıp avrupada oynardı fenerbahçe, ama hala bir siyaset şuçlu kafası var, Fenerbahçeyi bu duruma sokan biri varsa oda Aziz Yıldırımdır, şikeden hapis yatmış bir adam nasıl olurda kulübü düşünüp başkanlıktan çekilmez anlamıyorum. Yarın eğer şike kanıtlanır ve göz önüne serilirse, bugün siyasete suç bulanların ne diyeceğini merak ediyorum. Ek olarak her ne kadar parti destekcisi olmasam da burada AKP'yi destekleyen insanlarında olduğunu bilip, yok onlara inanmam, yok öyledir, yok böyledir gibi laflar etmezseniz, burada boş yere kavgada çıkmaz.
Bu bir şike davası değildir bu kadar da nettir,Emenike beraat etti;Yargı kendisiyle çelişiyor
Eksik bilgiyle yanlış yorumlama yapıyorsun. Teşebbüs dahi suç. Yani Aziz Yıldırım kafadan suçlu zaten. Erdem Konyar yani Emenike'nin menajeri aracılık yaptığı, ortak olduğu için suçlu. Emenike kabul ederse suçlu, etmezse değil. Beraat ettiğine göre demek ki etmemiş veya ettiğine dair delil yok. Şikeye meyilli menajeri var diye adam suçlu olacak değil ya.
Yargıtay kararının tamamını geçtim, özet niteliğindeki bölümünün okunması lazım en azından. Mantıksız dediğiniz pek çok şeyin cevabı orada mevcut.
bu davayla ilgili en iyi tespit bu kadar takibe ragmen neden hicbir defa sucustu yapilmamasi. sadece tapelerle bir dava yurumez. madem sike oldugunu tespit ettin neden mudahale etmedin aylarca. sampiyon olmasini mi bekledin. bir suru karmasik isler donuyor. at camuru, onlar dusunsun durumu. gercekten de en cok merakimi ceken nokta hep iddia edilen seyler uzerinden suclamalarin yapilmasi. bir kez bile sucustu yapilmamis. madem takip ettin, delillerin kuvvetli. suphelendigin anda harekete gec, ya da mali takibe al. parayi izle. su su oldu de. butun hersey tapeler uzerinden yuruyor, guvenilirligi de mechul.
Suçüstü yapılsa 1-2 kişiyi yakalarsın. Amaç örgütü ortaya çıkarmak. Kimler örgüte bağlı bunların ortaya çıkması için tabi ki uzun süre takip edersin. Suçüstü bu tür bir operasyonu çok erken sona erdirir.
Uyuşturucu çetesini çökertmek istiyorsun diyelim. Bu çetenin sokaktaki satıcısına suç üstü yapsan çetenin asıl büyük başlarını nasıl yakalayacaksın sonra?
Operasyon herşey ortaya çıkarıldıktan sonra, yeterli deliller toplandıktan ve çetenin tamamen çökertileceğine emin olduktan sonra yapılır.
Last edited by Walter Sakana : 27.Ocak.2014 at 20:03 Reason: düzeltme
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Fakat çete liderine de suç üstü yapman lazım.
Edit: Sende düzeltme yapmışsın.
O zaman şöyle söyleyeyim. Sonuçta suç üstü yapman lazım, @TeNaciOUS MidFieLdeR'ın dediği gibi sivas maçında yap suç üstünü yada bu kadar net dedil sağladığını düşünüyorsan, bi yerde sıkıştır. Sadece tapeler ile bu kadar insan bir davayı tartışıyor.