ibra kadabrayi istermisiniz ?![]()
Hayrovic gelebiliyorsa Ibrahimoviçde gelebilir![]()
Drogba bence 1 sene daha oynar.Henry çağırıyormuş diyorlardı Drogba için ama gitmez bence.Toronto bu sene baya oyuncu topladı Amerika ligine bu arada.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Seattle Sounders mis o takim
Bu arada Drogba gidiyor haberi nerden çıktı Arif abi ?![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
galatasarayin kadrosundaki oyuncularin yillik masrafi ne kadar? oyuncu degerlerinde en tepede oldugu asikar fakat bu alanda[maaslar toplami] superligin kat kat ustunde olmali. ozetini yapabilecek var mi?
Abi geçen sene yanlışım yoksa ara transfer sonrası 40 milyon Euro civarında maaş toplamı vardı. Şu anda muhtemelen 45-50 civarına çıkmıştır bu rakam. Fenerbahçe'nin de az değil az değil yalnız, kafa kafayaydı geçen sene. KAP'a bakmak lazım, ben de merak ediyorum bunu. Vaktim olunca bir bakayım.
Edit: İki farklı siteye göre ara transfer hariç, Beşiktaş 27-30, Fenerbahçe 42-45, Galatasaray 46 milyon euro maaş ödüyor.
http://www.totemspor.com/yazarlar/ke...blolari-210913
http://tr.eurosport.com/futbol/super...02/story.shtml
Ara transferde Fenerbahçe kimseyi almadı, Semih gitti, yani çok bir şey değişmedi. Beşiktaş da Dany'i kiraladı, Jones'u aldı yine çok değişiklik yok.
Biz de Riera gitti ki maaşı 3 milyon euro idi. Gelenlerin + Semih ve Emre'nin sözleşme yenilenmesi euro bazında 5 milyon euro civarı. Yani maksimum 50 milyon euro olur kabaca, tahmin ettiğim gibi.
Last edited by uAburak89 : 05.Şubat.2014 at 00:43
Sabri'nin reklamı gördünüz mü![]()
![]()
@uAburak89
cok tesekkur ettim, 2 saatir kaynak ariyorum googledan![]()
fenerbahcenin maas butcesinin galatasarayinkine yakin olmasi sasirtti beni. cunku sadece drogba-sneijder-melo 3lusu kafadan farki actirir diye dusunmustum. veysele bile 10M avro verilcekmis galiba 4,5 yil icin. inanilmaz rakamlar donuyor.
Rica ederim, abi sizde yanlışım yoksa Selçuk Şahin 1.8 milyon Euro kazanıyor yıllık düşün durumu. Caner de en az kazanan oyuncu. Bizde de Semih banko ama revize olana kadar en az kazanandı, maça çıkmayan Furkan 3 katı kazanıyordu. Yani dediğin gibi maaşlar hem abartı hem de denge falan yok. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor üstelik.
Bonservis olarak da bu ara transfer hariç çok yakın gidiyordu GS ve FB, genelde FB daha çok bonservis ödüyordu, biz bu sefer abarttık.![]()
GrandeGS @GrandeGS 1 dk.
#Bilgi | Başkan Ünal AYSAL'ın formaların durumu ile ilgili,
NIKE ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.
Tepkiler başarılı oldu herhalde,umarım doğrudur.Çubuklu harbiden benim için fark etmez ama parçalı olursa,çok daha iyi olur.
@uAburak89
simdi hesap yaptim, KAPtan bakarak GS topcularinin maaslarini kayit ettim. mancini dahil toplam butce 43M avro cikti. eray ve ufuk bu toplama dahil degiller, maaslarini bulamadim. cok da farkettirmez zaten sonucu galibatabi kiralik gonderilen amrabat, bruma gibi isimler de dahil degil bu toplama. en guncel haliyle durum bu. yarin bir ara fenerbahceyi de cikaririm
edit: bir de mac basi ucretleri var hepsinin, onlari da hesaba katmadim. 10bin ile 20bin euro arasi degisiyor rakamlar. onlari da hesaba katarsak rakam epey sisebilir.
Doğum günün kutlu olsun El Commandante!
![]()
Tam olarak düşüncelerimi belirtmiş de kendisi:
"Maçın görünmeyen yıldızı için iki satır yazı yazmak istedim, hiçbir sitede düzgün fotoğrafını bulamadım.
Ne Sneijder, ne Melo... Onlar zaten alışılmış oyunlarını ortaya koydu ama Hakan Balta, Bursaspor maçında muhteşem top oynadı. Hemen gaza gelip topçu övmek istemiyorum ama son 2 senede Hakan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 2 sene önce Erzurum'da oynanan Süper Kupa maçında harika top oynamıştı. Sol beke istenen Carlinhos'u bile unutturmuştu. Hemen ertesinde Kasımpaşa maçı vardı ve yine müthişti, o maç özelinde "içine Maicon kaçmış" diyorduk ki, sık sık sakatlanmaya başladı. Sezonun ikinci yarısında hiç yoktu. Oynamadığı ve hatta oynadığı her dönemde eleştirildi, ki aslında eleştirildiği zamanların çoğunda da kötüydü. Ama önyargıyla yaşayan bir kitleye sahip olduğumuz için, iyi dönemleri de göz ardı edildi.
İlk yarının sonundaki Erciyes deplasmanında da çok iyiydi, Bursa maçında da devam etti. Yeni sistem belki de en çok ona yaradı. Sırf sol ayaklı olduğu için bek oynaması, onun gibi ağır bir adamı seneler boyunca taraftar önüne yem etti. Belki de düzgün ayağı ve oyun aklıyla sahanın kenarlarında değil de orta kısımımlarında daha başarılı olabilir. Hagi ve Rijkaard'ın Hakan üzerindeki bu tarz denemeleri, kötü sonuçlar nedeniyle kısa sürdü. Bakalım bu sefer Mancini aynı şekilde devam edecek mi?
Bu arada Balta'dan bahsetmişken, Sabri'nin de 2009-10'dan sonra en iyi sezonunu geçirdiğini düşünüyorum. O da önyargılar nedeniyle atlanan isimlerden biri..."
http://targetstriker.blogspot.com.tr/
Hakan Balta'yı gerçekten çok beğendim. Semih-Burdisso veya Gökhan-Hakan 3lüsü bence defans 3lüsü için çok iyi şu anda. En azından lig için. Solda Alex ve sağda Sabri nasıl olacak.
Doğum günü kutlu olsun Hagi'nin,iyi ki Galatasaray'a gelmiş,iyi ki Galatasaraylı olmuş.Yaşımdan dolayı tek maçını hatırlıyorum o da Uefa finaliydi,belki şöyle şöyle oldu diye anlatamam ama olanın farkındaydım,onun gibisini hiç göremem,sanmıyorum.Ne büyüksün Hagi,ne büyüksün !
Alem buysa kral Sabri Reyiz
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=a8FHX1rJGAk"]Reyiz[/YOUTUBE]
Edit: Flood olmasın mesajı düzenliyim.
Neden bilmiyorum Chelsea maçında şöyle bir 11'le sahada olacağımız hissine kapıldım.
![]()
Last edited by E.Cartman : 05.Şubat.2014 at 14:46
Screw you guys, I'm goin' home
--- alıntı ---
futbolculuğunu bilmem. kendisinin spor yaşamına, futbolculuk ahlakına methiye düzecek kadar da bilgim yok. benim anlatacağım şey başka... metin oktayın insanlığı ile ilgili...
80'li yıllar. biri 12 diğeri 13 yaşında iki abim izmire çalışmaya gelmişler. türkçe tek kelime bilmiyorlar. haliyle kimse iş vermiyor bunlara. üstüne üstlük o yıllarda keskin bir kürt düşmanlığı varmış. bunlar sabah akşam dolaşıp iş arıyorlar her gittikleri yerde bin bir laf yiyip kovuluyorlar. bir ara lokantanın birinde getir götür işleri yapmışlar sıra maaş almaya gelince patron bunları tokatlayarak atmış 'siz orda mehmetçik şehit ederken biz size para mı vereceğiz' diye. o sırada köyü aramışlardı. köyde bir muhtarın evinde telefon var. babamla gittik muhtarın evine. abimlerle konuştuk. ben abimden ayakkabı istedim. abim tamam dedi. bilmiyorum nedenini ama çocukluğumda hep ayakkabı istiyordum. abimlerle konuştukça da hep isteğim ayakkabı olurdu.
muhtardan eve gelirken babamın çok düşünceli olduğunu hatırlıyorum. bense çocuktum ve ayakkabı sözünü tekrardan duymuş olmanın sevinci ile gülüyordum. babamın bir daha abinlerden ayakkabı isteme deyişi hiç bir isteğimizi yerine getirmekten sakınmayan babamın ilk ket vuruşu olarak acı hatıralarım arasında yerini almıştı...
ve babam hüzünlüydü, tedirgindi, sıkkındı...
yanılmıyorsam üstünden 2 sene geçmişti olayın. abimler köye dönmüştü. muhteşem bir ayakkabı ve sarı kırmızı bir kazak almışlardı bana. ayakkabıyı giyip diğer çocuklara hava atmaya gittiğimde üstümde dünyayı fethetmiş bir generelin gururu vardı.
kazağı giymeye kıyamamıştım ama ayakkabıya karşı koyamadım. . giymedim kazağı kış olmasına rağmen giymedim. yaz aylarında muhtara telefon geldi. arayan metin oktaymış(metin oktayın kim olduğunu 2000li yıllarda abimlerin onun ruhuna verdikleri mevlüt ile anladım o zamana kadar aklımda hep süper bir amca olarak takılıyordu) abimleri tekrar yanına çağırıyormuş. metin oktayın izmir kordondaki cafesinde çalışmış meğersen abimler.hatta sonradan anlattıklarına göre bunlar metin oktayın çalışırken tüpü patlatmışlar ikisi yangının ortasında kalmalarına rağmen canlarını değil işten kovulunca ne yapacaklarını düşünüyorlarmış.
metin oktay gelmiş ve bunlara sarılıp öpmüş, ceplerine para bana ayakkabı ve kazak alıp gidin ailenizin yanına dinlenin sonra gelin demiş. abimler ondan gelmişlerdi o zaman köye. işte açtığı telefonda metin oktay aldığım ayakkabıyla kazağı giydirin kardeşinize ve fotoğraf çekin demişti. onlarda benim fotoğrafımı çekip götürmüşlerdi.
ama abimler işe başlamadan metin oktay vefat etmişti.
neyse metin oktay böyle bir adamdı. insandı... hiç abimleri yadırgamamış hep şefkat ve sevgi ile yaklaşmış ve onları koruyup kollamıştı... benim için metin oktay her zaman baba olarak kalacaktır, azcık saygım varsa galatasaraya o da metin oktayın o takımı sevmesindendir.
ruhu şad olsun. her o kazağa bakışımda içimde insanlığa karşı umut uyandıran metin oktay hatırası gelir aklıma... allah rahmet eylesin...
--- alıntı ---
Kaynak: kilicarslan - gs sözlük
http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1115497abi ben çok uzaklarda sarı- kırmızı düşler kuran bir çocuktum...
o zamanlar abilerimizin kurduğu düşler gerçekleşmişti...
aylardan mayıstı ve 20'si falandı önüme formalar açıldı 2'den 11'e kadar... 10'u aldım ben. sarı bir forma, kırmızı bir şort ve kırmızı tozluklar
tozu dumana kattığımız zamanlar hani.. sonra giydim o formayı. hatta hatırlıyorum, aldığımız adam beni görüp gülümsemişti mahalleden bisikletiyle geçerken...
o zamanlar güzel zamanlardı abi..
resimlerini ancak gazetelerden kesiyorduk şimdi ise yüzünün geçtiği her resmi sağ tıklayıp kopyalıyorum bulunsun diye..
bakmıyorum bazen affet.
uzun bir hikaye yazdın abi yalındı, yüreklere dokundun.. senden davacıyız ama bir hakim nasıl suç işler...
pazar banyolarını hatırlıyorum, sıcak su tepemden dökülürken hissetiğim şeyler... belki sende deplasmanın birinde o saatlerde maç sonrası duştaydın aynı saat diliminde başımızdan aşağı su dökülüyordu gurura bak...
abi resim ödevlerini harita metod defterlerine çizdiğim zamanlardı frikik atışlarını ok çizerek 90'a yapıştırdığını belitirdim ve altına eklerdim:
haftanın golü diye..
o zamanlar zor zamanlardı abi..
mahallelerde hagi'ler hakan'lar taffarel'ler olurdu mesela rüştü'lere gol atarlardı şifo'lara baliç'leri geride bırakarak...
ayın 15'i gelirdi abi evlere maddi sevinç hakim olurdu. bazen maddi sevincin veremediği huzur verirdin evlere öyle adamdın hani..
devlet kurmuştun tek başına yüreklere... yolu bedava yapmıştın, elektrik hiç kesilmiyordu ışıktın be abi.. karanlık zamanlardı..
beyaz bir formayla malum takıma bir frikik atmıstın. yaslı amca şapkasını çıkarmıstı sana. öyle avrupai bir havamız vardı
sakat yıllardı abi amca bağkur'dan emekliydi göremedi gidişini.. o gitti sebep akciğer kanseri
ağır yıllardı...
sen sendin abi, hala sensin.. iyisi olur, kötüsü olur, karşılaştırma olur, o olur, bu olur sendin işte abi..
van'da dormund'da karabük'te ankara'da erzurum'da kopenhag'da monaco'da hep aynı tarife..
aynıydın abi...
aynı zamanlar abi...
sanki o zamanlar abi..
sekiz yıldızlı liginde sanki eski tadı yok... yeni yeni juve falan diriliyor biz toparladık...
abi sen kapat sol ayağınla çok yazmasın
ben seni ararım rüyalarda hem sabah 8'e kadar bedava
sami yen abi özlüyorsun değilmi... bizde...
ianis'i benim yerime öp abi
sol ayağına iyi bak
bu arada saçları boyat beyaz sana yakışmıyor be abi o asi zamanlarının siyahı olsun...
reklamda resmen sabriyle dalga gecilmis![]()
Sürekli defans falan dedik ama bana 2. yarı forvet eksikliği çekecekmişiz gibi geliyor.Drogba canı isterse oynuyor.Burak maçların %90'ın da insanı çıldırtıyor.Umutta son dönemlerde iyi değil anca sonradan girerse etkili oluyor.Eğer bu şekil devam ederse ve orta sahada bu kadar bol oyuncumuz varken tek forvet arkasını iki hücumcu orta saha ile destekleyebiliriz.
Burdisso bence Chelsea maçında ilk 11 oynamaz diye düşünüyorum.Daha öyle alıp o maçta güvenilecek bir oyuncu değil bana göre.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Transferleri genel olarak değerlendirmek gerekirse:
Salih Dursun: Çöp. Galatasaray seviyesinde asla değil. Yedek olabilir. Sene sonunda bir takıma kiralanacaktır büyük ihtimalle.
Veysel Sarı: "Ansızın gelen yerli sağ bek"tir kendileri. Hayırlı olsun.
İzet Hajrovic: Hala tam çözemedim. Soğukkanlı, teknik bir oyuncu. Kendini geliştirebilirse çok kaliteli bir oyuncu da olabilir, Juan Pablo Pino'nun ötesine de geçemeyebilir.
Alex Telles: Hızlı, hücumu düşünen, ortaları ve pasları isabetli, iyi topçuya benziyor. Düzenli forma şansı bulup kendini geliştirecektir.
Koray Günter: Onun için pek bir şey söylemek için henüz erken. Umutluyum kendisinden, en kötü ihtimalle rotasyon oyuncusu olacaktır GS adına.
Ontivero: 2 M € verildiğini öğrenince çok şaşırmıştım fakat yetenekli bir oyuncu. Potansiyel var, o ışığı verdi, tıpkı Bruma gibi umut vaad etti.
Umut Gündoğan: Oyun tarzını gerçekten çok beğeniyorum. Orta sahamız adına çok iyi bir yerli alternatif.
Burdisso: Aradağımız stoper olabilirTam bir kafacı. Markajı iyi. Top tekniği kötü ama uzun pasları iyi. Işığı gördüm kendisinde
Ayrıca Mancini'nin gelmesiyle en önemli transferimiz Emre Çolak'tır. Geçen sene şans bulduğu maçlarda az küfür etmedim, çok rezalet oynuyordu, oyununu baya geliştirmiş, bir Arda Turan havası var adamda. İnşallah daha da alır yürür. Keza Yekta, Hakan Balta, Gökhan Zan da gücümüze güç katıyor bu sene Allah bozmasın.