Sayfa 47 / 48 İlkİlk ... 3745464748 SonSon
1,381 ile 1,410 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kewell'in cok hareket etmesi gayet dogal. Surekli topu ariyor, top Galatasaray'da oldugu zaman oyunun icine girmek istiyor. Ancak genelde geriye donemiyor/donmuyor. Ozellikle Denizlispor defansi yaklasik orta sahada kurdugu icin Baros ve Kewell ozelliklecok ofsatyt'da kaldi ve Arda'nin ayagindan cikacak hizli hucumlarin onune gecti.

Istatistik pek gercekleri yansitmiyor cunku Denizli defansi ile Galatasaray defansi arasinda 15, bilemedin 20 metre mesafe vardi macin ilk yarisinda. Kewell'in/Baros'un fazla kosmasi daha cok ofsayt pozisyonundan kacmak icindi.

Baris'in kafa vuruslari Galatasaray'da oynadigi ilk macindan beri ilgimi cekmistir. Rijkaard ile ortalarda biraz daha fazla ileriye cikma hurriyeti alinca kafa vuruslari da ilgi cekmeye basladi.
    Kewell - koşu istatistiği konusundaki açıklamanızı anladım, mutlaka dediğiniz gibidir. Ama ben yine de şaşırdım;
    Kewell' ı, dayanıklılığı düşük bir oyuncu ve bu dezavantajının farkında olan, açığını saha içinde aklını kullanarak kapatan ve kendini koruyan (koşma süresini ve miktarını minimuma indiren) bir oyuncu olarak tanırdım. tam olarak öyle değilmiş, koşuyormuş da.

----------------------------------------
    bir başka merak ettiğim konu Arda. Arda' nın pozisyon tercihlerinde center ve free position yeteneklerinin artırılıp artırılmayacağını merak ediyorum. Çünkü görünen o ki Rijkaard Arda' yı tek bir kanada hapsetmeyecek ve bu şekilde Arda da sanki daha verimli oluyor. hem futbolunu 90 dakikaya yayabilmeye başladı, hem de gereksizce topları ayağında tutmayı azaltmış gibi bu sayede. geçen sezon seri oynamıyor, sol kanatta ayağına aldığı topu kolay kolay kaybetmemesine karşın çok fazla oyalıyordu. ayrıca mental özelliklerinde artma gözlemlediniz mi? kaptanlık görevini saha içinde ne kadar doğru yerine getiriyor size göre?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Kewell - koşu istatistiği konusundaki açıklamanızı anladım, mutlaka dediğiniz gibidir. Ama ben yine de şaşırdım;
    Kewell' ı, dayanıklılığı düşük bir oyuncu ve bu dezavantajının farkında olan, açığını saha içinde aklını kullanarak kapatan ve kendini koruyan (koşma süresini ve miktarını minimuma indiren) bir oyuncu olarak tanırdım. tam olarak öyle değilmiş, koşuyormuş da.
    Her oyuncu kosuyor. Ama mesela Mustafa'nin geri donmek icin attigi depari Kewell ne ofansta, ne de defansta atmiyor/atamiyor. Ancak Kewell kosmadan da hareketli. Alex icin soylenen bir seydir bu. Pek kosmadigi soylenir. Ancak Alex kosar kosmasina da bu kosulari defansa donmek, topun arkasina bir an once gecmek icin degildir. Kewell'in durumu da buna benzer. Galatasaray da zaten Kewell'i 90 dakika rakibinin pesinden kosmasi icin oynatmiyor. Zekasini, teknigini kullanarak gol yaratmasi icin oynatiyor.

----------------------------------------
    bir başka merak ettiğim konu Arda. Arda' nın pozisyon tercihlerinde center ve free position yeteneklerinin artırılıp artırılmayacağını merak ediyorum. Çünkü görünen o ki Rijkaard Arda' yı tek bir kanada hapsetmeyecek ve bu şekilde Arda da sanki daha verimli oluyor. hem futbolunu 90 dakikaya yayabilmeye başladı, hem de gereksizce topları ayağında tutmayı azaltmış gibi bu sayede. geçen sezon seri oynamıyor, sol kanatta ayağına aldığı topu kolay kolay kaybetmemesine karşın çok fazla oyalıyordu. ayrıca mental özelliklerinde artma gözlemlediniz mi? kaptanlık görevini saha içinde ne kadar doğru yerine getiriyor size göre?
    Arda'nin Free role zaten 20 idi. Naturel mevkisinin FM 2010'da nasil olacagini gormeniz icin 2.5 ay (hatta demo cikacagini varsayarsak daha az) kaldi.

Zihinsel ozelliklerinde cok asiri degisiklik olmaz bence bu asamada. Zihinsel ozelliklerin bir cogunun tecrubeyi gosterdigini goz onunde tutarsak Arda'nin bu konuda hala gelisimde oldugunu kabul etmemiz gerekli. Ancak ozellikle Rijkaard/Neeskens ikilisinin yaninda Arda'nin zamanla bu konuda onemli bir sekilde gelisme gostereceginden hic suphem yok. Hem oyunda, hem de gercek hayatta.

Kaptanlik gorevine gelince, en azindan devre arasina kadar izleyelim derim bu konuda. Keita'nin elinden topu alip, Kewell'a vermesi ve Keita'nin bunu gayet olgun bir sekilde karsilamasi (en azindan medya onunde) kesinlikle bir arti.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Barış Özbek'in çok temiz ve iyi top kaptıgını gördügüm için tackling'i 16'ya çıkardım. Ayrıca Rijkaard ile beraber Barış'ın kafa vuruşları iyice belirginleşti bunun için 15'i yeterli bir deger olarak gördüm. Sanırım Creativity ve Flair'i daha yüksek puanlardı onlarıda daha gerçekçi olan 8 degerine çektim.

Sabri'de epey bir kıyım yaptım ama böyle daha gerçekçi oldu bence. Long Shots degeri 13'tü ve bence bu çok fazla bir değerdi. Bunu daha gerçekçi bir değer olan 10'a indirdim. Ayrıca yaptıgı karavana ortalardan sonrada bana yine 13 olan Crossing degeri fazla geliyordu onuda 10'a çektim. Bence 10 öyle kötü bir değer değil sonuçta Crossing'i 10 olan bir oyuncu arada sırada güzel ortalar açabilir Long Shots'ı 10 olan oyuncular arada sırada uzaktan hedefi bulabilir. Aynen Sabri gibi yani. Şimdi baktımda Creative özelligi düşürülüp passing'i 1 puan artabilirmiş.

Benim görüşlerim bunlardır.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

"baros" konusunda birşey yazmıştım ama gözden kaçmış sanırım. baros için 16 teknik fazla değil mi? onun yerine "14" olan dribbling i artırılması ve tekniğin düşürülmesi daha doğru olmaz mıydı?

mesela nonda. kesinlikle ayağına daha hakim. ama 13 değerinde tekniği var.

baros hızını kullanabiliyor nispeten, ama zaman zaman(hatta kalabalığa girince 'çok kere' ) ayağından aşıyor topu.

Ömer Abi (perpetua) bu iki oyuncu hakkında yorum bekliyorum senden, saygılar.

Last edited by ForCimbom : 18.Ağustos.2009 at 02:25

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    "baros" konusunda birşey yazmıştım ama gözden kaçmış sanırım. baros için 16 teknik fazla değil mi? onun yerine "14" olan dribbling i artırılması ve tekniğin düşürülmesi daha doğru olmaz mıydı?

mesela nonda. kesinlikle ayağına daha hakim. ama 13 değerinde tekniği var.

baros hızını kullanabiliyor nispeten, ama zaman zaman(hatta kalabalığa girince 'çok kere' ) ayağından aşıyor topu.

Ömer Abi (perpetua) bu iki oyuncu hakkında yorum bekliyorum senden, saygılar.

ömer abi, bunu cidden merak ediyorum. baros teknikten ziyade hızını kullanabililiyor bence. topu ayağından aştığı zamanlar oluyor çok kere. ne diyorsun bu konuda?

Nesil
    2003

ömer abi, bunu cidden merak ediyorum. baros teknikten ziyade hızını kullanabililiyor bence. topu ayağından aştığı zamanlar oluyor çok kere. ne diyorsun bu konuda?
    Her oyuncu topu ayagindan aciyor, acabiliyor.

Belki de teknik duser, first touch yukselir.. Olmaz diyemem.. olabilir..

Arda'ya dribling 18 verirseniz. Messi Ronaldo ne yapacak. bence 16-17 iyidir. Arda neden iyi top sürüyor çünkü dengeli oynuyor çalım artıyor akıllı oynuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

haklı olabilirsin ama ronaldo hızıyla dribling yaparken arda daha çok tekniğini kullanıyo zaten ronaldo 20 messi 20 2 puanlık fark oluyo ama drıblıng yerıne teknıgı veya pas atması artırılabılır

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arda için Dribbling 17 zaten. 18 olsada olur, 17 de kötü bir deger degildir bu sekilde kalabilir diye düşünüyorum.
    Bunun dışında Crossing özelliğinin artması gerektiğini düşünüyorum. Arda özellikle sol taraftan cok iyi ortalar kesiyor, adrese teslim tam kafaya ve 12 olan bu degeri onun için az. 14 olmalı bence. Bunun dışında passing özelliğide 1-2 puan arttırılmalı. 14 olan passing, 15-16 seviyelerine gelmeli diye düşünüyorum. Antep macında Aydına attıgı o milimetrik pas bunu gösteriyor. Bu paslardan çok atıyor Arda. Gecen sene Benfica macındada Ümit Karan'a aynısından atmıştı, Ümit topu alamamıştı. Gecen sezonki deplasmandaki Trabzonspor maçında Baros'a yaptığı asist. Daha örnekler çoğaltılabilir. Diğer göze carpan özelliği bu son maclarda Corners olarak görünüyor ama 12 olan degeri bence yeterlidir. Bunun takım calışmasından, Rijkaardın yaptırdıgı duran top calışmalarından oldugunu düşünüyorum. Fm09 de 12 olan degeri yeterli diye düşünüyorum.
    Teknik olarak diger degerleri yerinde gibi görünüyor.

Mental acıdan baktıgımda Creativy 1-2 puan yükseltilebilir. Özellikle 10 numara mevkiine gectiginde gözle görünür bir sekilde göze çarptı ki; bütün oyun Arda'nın üzerinde yoğunlasıyor, onun yaratıcılığına bırakılıyor, O da takımı bütün maçlarda virtüöz gibi yönetti. 14 olan Creativyy az degil; fakat 15 olabilir, 16 olsada abartı olmuş diyemeyiz. Consistency de 14müş, bu da 1 puan arttırılıp 15 yapılabilir. Arda hep aynı Arda. Coğu macta takımın en iyisi, sürekliliği, devamlılığı aynı sekilde;takımın hep en iyilerinden oluyor. Yine bunun için 14 degeride az degil fakat 15 de yapılabilir.

Bunların haricinde de artık Arda'nın Fm2010 da 148 olan Ca seviyesinin 150+ olması lazım. 151-152 seviyelerini hakediyor diye düşünüyorum. Bunlar benim kendi kişisel görüşüm. Ömer Abi ne düşünüyor bilmek isterim
    Last edited by PesimiSTyLa : 18.Ağustos.2009 at 05:38

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Son milli maçtada Servet'e süper bir pas yollamıştı Arda.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet Crossing için verilebilecek en son örnek. Çok var öyle pozisyonu. Soldan topu sag ayagına alıp yaptıgı ortalar. Coğu isabetli ve etkili oluyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ömer abi, Arda hakkaten arkadaşların dediği gibi bu sene pas konusunda önemli bir gelişme gösterdi. Tam değerleri veremezsin biliyorum ama Ca'sında ve pas yüzdesinde bizi tatmin edebilecek bir artış olacak mı? Herkesi tatmin etmek zor ama en azından çoğunluğu tatmin edecek diyeyim en azından.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Ömer abi, Arda hakkaten arkadaşların dediği gibi bu sene pas konusunda önemli bir gelişme gösterdi. Tam değerleri veremezsin biliyorum ama Ca'sında ve pas yüzdesinde bizi tatmin edebilecek bir artış olacak mı? Herkesi tatmin etmek zor ama en azından çoğunluğu tatmin edecek diyeyim en azından.
    Su anda tatildeyim. 2.5 Ay sonra her sey belli olur..

Paslari konusunda cok fark var diyemesem de, yaraticilik konusunda 1 sene onceki Arda ile simdiki Arda arasinda fark var bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ayrıca milli maçtada ara pası güzeldi sanıyorsam 3. golde ilk pası o vermişti Hamite kadar gitti pas

Ardanın casında önemli bir artış olmalı bence.Srna,Ashley Young gibi oyuncular 160+ ca alıyorsa Ardaya 149 vermek ayıptır.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gangstaa View Post
    Ardanın casında önemli bir artış olmalı bence.Srna,Ashley Young gibi oyuncular 160+ ca alıyorsa Ardaya 149 vermek ayıptır.
    Srna çok büyük oyuncu.Hatta bence Dani Alves'i kesebilecek ölçüde oynayabilecek derecede.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

baktım ki Arda çok konuşulmuş ama neyi eksik neyi fazla adamakıllı belirtilmemiş.Az ve Öz yazan duayenlerde biraz elini taşın altına soksun istedim ve arda profilimi paylaşmış bulunmaktayım

CA : 154 PA : 178

Fiziksel özelliklerinden başlarsak fazla güçlü olmamakla birlikte oldukça dengeli bir oyuncu arda.fakat diğer strength 10 oyuncularla kıyaslarsak arda için 10 değeri yetersiz kalıyor.11 güç ve 15 denge ardayı maç motorunda daha gerçekçi bir hale sokar.12 Hız değeri arda için gayet yerinde 13-14 değerini verenler neye dayanarak veriyorlar anlamıyorum.Arda Hızından çok hızlanmasını kullanabilen bir oyuncu ancak bu değer de oldukça iyi olmakla beraber çok üst seviyelerde diyemeyiz.Bu yüzden 15in üstünde bir değer fazla olacaktır.
    Mental özelliklerde ise sezgi,konsantrasyon,soğukkanlılık,karar verme,yaratıcılık,çalışkanlık gibi özelliklerde Arda'nın eskiye göre daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.17 olan soğukkanlılık değeri 18 de yapılabilir aslında.
    Teknik özelliklerden orta açma konusunda da Arda'yı ciddi bir şekilde gözlemlemeye devam etmeliyiz.Şimdilik 13 yerinde bir değer.Kornerlerini 12den 14'e çıkartmama da heralde pek itiraz eden olmayacaktır.Top kapma konusunda geçen seneden beri 13 değerini savunuyorum.Arda bu konuda bir Emre Aşık bir Barış Özbek kadar olmasa da gayet etkili olabilen bir oyuncu.Diğer oyuncularla kıyaslayınca tekniginin de 18 değil de 19 olması gerektiğini düşünüyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post

baktım ki Arda çok konuşulmuş ama neyi eksik neyi fazla adamakıllı belirtilmemiş.Az ve Öz yazan duayenlerde biraz elini taşın altına soksun istedim ve arda profilimi paylaşmış bulunmaktayım

CA : 154 PA : 178

Fiziksel özelliklerinden başlarsak fazla güçlü olmamakla birlikte oldukça dengeli bir oyuncu arda.fakat diğer strength 10 oyuncularla kıyaslarsak arda için 10 değeri yetersiz kalıyor.11 güç ve 15 denge ardayı maç motorunda daha gerçekçi bir hale sokar.12 Hız değeri arda için gayet yerinde 13-14 değerini verenler neye dayanarak veriyorlar anlamıyorum.Arda Hızından çok hızlanmasını kullanabilen bir oyuncu ancak bu değer de oldukça iyi olmakla beraber çok üst seviyelerde diyemeyiz.Bu yüzden 15in üstünde bir değer fazla olacaktır.
    Mental özelliklerde ise sezgi,konsantrasyon,soğukkanlılık,karar verme,yaratıcılık,çalışkanlık gibi özelliklerde Arda'nın eskiye göre daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.17 olan soğukkanlılık değeri 18 de yapılabilir aslında.
    Teknik özelliklerden orta açma konusunda da Arda'yı ciddi bir şekilde gözlemlemeye devam etmeliyiz.Şimdilik 13 yerinde bir değer.Kornerlerini 12den 14'e çıkartmama da heralde pek itiraz eden olmayacaktır.Top kapma konusunda geçen seneden beri 13 değerini savunuyorum.Arda bu konuda bir Emre Aşık bir Barış Özbek kadar olmasa da gayet etkili olabilen bir oyuncu.Diğer oyuncularla kıyaslayınca tekniginin de 18 değil de 19 olması gerektiğini düşünüyorum.
    Tahmin cok uzak degil.

Ancak fiziksel ozelliklerin bazilari daha dusuk, zihinsel ve teknik ozelliklerin bazilari daha yuksek olacak. Ilk basta belki de insanlar soylenecek ama mesela Iniesta'nin, Xavi'nin de fiziksel ozelliklerine de bakinca Arda'nin oldukca mantikli yerde oldugunu goreceksiniz.

Bu kadarlik ipucu yeter simdilik. 1 aylik sure cok uzun degil sabretmek icin.

Baska konuda sabir yemini yapanlar icin ozellikle

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tahmin cok uzak degil.

Ancak fiziksel ozelliklerin bazilari daha dusuk, zihinsel ve teknik ozelliklerin bazilari daha yuksek olacak. Ilk basta belki de insanlar soylenecek ama mesela Iniesta'nin, Xavi'nin de fiziksel ozelliklerine de bakinca Arda'nin oldukca mantikli yerde oldugunu goreceksiniz.

Bu kadarlik ipucu yeter simdilik. 1 aylik sure cok uzun degil sabretmek icin.

Baska konuda sabir yemini yapanlar icin ozellikle
    Profildeki fiziksel özelliklerinde bir sıkıntı göremiyorum.Arda'nın gücünü 11den az yapmak onu bir Elano'ya dönüştürür ve Arda ile Elano arasında da güç anlamında biraz fark olduğu aşikar.Stamina 13 Arda için gayet yerinde daha düşük olabileceğini sanmıyorum.Denge 15 bunda da bir sıkıntı yokki düşürülmesine karşı olurum.öte yandan zıplama özelliginden 1 puan falan kırpılmış olabileceğini düşünüyorum.Geriye Hız-Hızlanma-çeviklik kalıyor ki bunlar da sırasıyla 12-15-15. Sadece hızlanmanın 14 olarak yansıtılmasına fazla itirazım olmaz ama hız ve çeviklik kesinlikle düşmemeli.
    Last edited by Prowler84 : 06.Eylül.2009 at 02:29

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Profildeki fiziksel özelliklerinde bir sıkıntı göremiyorum.Arda'nın gücünü 11den az yapmak onu bir Elano'ya dönüştürür ve Arda ile Elano arasında da güç anlamında biraz fark olduğu aşikar.
    Elano'nun 11 olmasi bu oyuncu gucleri konusunda arastirmacilarin biraz daha dikkatli olmasindan once idi. 2010'da daha altta goreceksiniz Elano'yu.

Nesil
    2006
    Yer

hmm.. yine de, diğer oyuncularla kıyas yaptığımızda, baros hakkında değişikliklerin düşünülmesi gerektiği kanısındayım, şahsen.
    .
    .
    .
    .
    .
    bu arada, bir şey sormak istiyorum. mehmet topal'ın hızı ile top kesmesinden bahsedildi(ömer abi tarafından da, yanılmıyorsam). yani pozisyon almadaki sıkıntısını hızı ile kapatıyor gibisinden bir şeyler deniyordu. ama bu özelliğe direkt etki edecek olan "accelaration" değeri "13" . bu çok yüksek bir değer değil, en azından o bahsedilen durumu sağlayacak kadar değil. ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ömer abi?

artı olarak, oyunda bir eksiklik gördüğümü belirtmek isterim. mehmet topal sol ayağını maç içerisinde ÇOK kez kullanan ve gayet isabetli dokunuşlar-vuruşlar yapabilen bir isim. left foot "17" olarak ayarlanmış, tamam güzel ama oyun içerisinde çok az başvuruyor sol ayağına. yani bu "iki ayak" konusunda ayrı bir özellik olması gerekmez mi? hangisini ne kadar kullandığına dair mesela? daha ileri gidecek olursam, fabregas ın aslen "solak" olduğunu duydum. ama neredeyse hiç kullanmaz sol ayağını, diye biliyorum. oyunda; "left foot" "12" gözüküyor. bunun yerine left foot "20" right foot "20" olsa ve dediğim gibi ekstra bir özellik eklense daha güzel olmaz mıydı? veyahut şöyle diyeyim, bunu kendimizin tespit edebileceği bir özellik var mı oyun içinde(profil özelliklerinden bahsediyorum) ? öğrenme peşindeyim, lütfen yanlış anlaşılmasın, belirtmek isterim

saygılar..

Nesil
    2003

bu arada, bir şey sormak istiyorum. mehmet topal'ın hızı ile top kesmesinden bahsedildi(ömer abi tarafından da, yanılmıyorsam). yani pozisyon almadaki sıkıntısını hızı ile kapatıyor gibisinden bir şeyler deniyordu. ama bu özelliğe direkt etki edecek olan "accelaration" değeri "13" . bu çok yüksek bir değer değil, en azından o bahsedilen durumu sağlayacak kadar değil. ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ömer abi?
    Bence 13 hizlanma pek de yavas degil. Hatta yaninda 16 olan hizini da ekleyince. Pozisyon alma konusunda da Topal pek de zayif degil. Sonucta 3-4 seviyesinde deger verilmemis. Ancak cok ust seivye olan 16-17 de verilmemis.

artı olarak, oyunda bir eksiklik gördüğümü belirtmek isterim. mehmet topal sol ayağını maç içerisinde ÇOK kez kullanan ve gayet isabetli dokunuşlar-vuruşlar yapabilen bir isim. left foot "17" olarak ayarlanmış, tamam güzel ama oyun içerisinde çok az başvuruyor sol ayağına. yani bu "iki ayak" konusunda ayrı bir özellik olması gerekmez mi? hangisini ne kadar kullandığına dair mesela? daha ileri gidecek olursam, fabregas ın aslen "solak" olduğunu duydum. ama neredeyse hiç kullanmaz sol ayağını, diye biliyorum. oyunda; "left foot" "12" gözüküyor. bunun yerine left foot "20" right foot "20" olsa ve dediğim gibi ekstra bir özellik eklense daha güzel olmaz mıydı? veyahut şöyle diyeyim, bunu kendimizin tespit edebileceği bir özellik var mı oyun içinde(profil özelliklerinden bahsediyorum) ? öğrenme peşindeyim, lütfen yanlış anlaşılmasın, belirtmek isterim

saygılar..
    Hem sag ve hem sol ayagin 20 olmasi, asagi yukari sadece duran toplari bile her iki ayagi ile kullanabilen oyunculara mahsus. En azindan bize verilen direktif bu sekilde.

Fabregas konusuna gelince, Arsenal arastirmacisinin gorevinden ayrilmasinin nedenlerinden birsi bu isi hic hakkini vererek yapmamasi. Yani basit bilgileri dogru islemede bile sorun yasamasi.

Ben acikcasi Mehmet Topal'in 17 ile sol ayagini bir cok defa kullandigini gozlemledim. Ozellikle sut atarken. Tabii 17 seviyesi bu ayagi ne kadar iyi kullanabildigini de gosteriyor, kullanma sikligi biraz da oyuncunun oynadigi mevki, oyunun nasil gelistigine bagli. Tabii oyuncu zayif ayagini genelde kullanmasi gerektigi zaman kullanir. Oyunda pres ile bir sorun oldugu kesin. En azindan FM2009'da.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Srna iyi oyuncuda cokda büyük bi oyuncu olduguna inanmıyorum ben.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

her ne kadar çok zorlu bir maç olmasa da, Arda Levadia Tallin maçında da üstün oyununu sürdürdü.

Keita' nın ilk golünde topu takip edip kalecinin sektirmesine sebep oluyor, seken topu Keita tamamlıyor.

Penaltı pozisyonunda müthiş bir pas ile Baros' u pozisyona sokuyor, devamında penaltı oluyor.

Sonlara doğru nefis bir orta açıyor, gidişatına bakılırsa arka direkte bekleyen Keita ile buluşacak top. O sırada Levadia defansından biri araya giriyor izin vermiyor topun adresini bulmasına, kendi kalesine gönderiyor topu kalecisinin üstünden müthiş bir kafa vuruşuyla...

-----
    Arda Turan bu futbolunu bu şekilde sürdürür ve doğru fırından bol bol ekmek yemeye devam ederse birkaç sezon içinde onu şampiyonlar ligi finallerinde izlememiz hiç de olağandışı değil. Fakat bu esnada giyeceği formanın renginin artık sarı kırmızı olacağını düşünmüyorum. Bakalım...

Velhasıl,

bu sezonki Arda, birbaşka gibi...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    her ne kadar çok zorlu bir maç olmasa da, Arda Levadia Tallin maçında da üstün oyununu sürdürdü.

Keita' nın ilk golünde topu takip edip kalecinin sektirmesine sebep oluyor, seken topu Keita tamamlıyor.

Penaltı pozisyonunda müthiş bir pas ile Baros' u pozisyona sokuyor, devamında penaltı oluyor.

Sonlara doğru nefis bir orta açıyor, gidişatına bakılırsa arka direkte bekleyen Keita ile buluşacak top. O sırada Levadia defansından biri araya giriyor izin vermiyor topun adresini bulmasına, kendi kalesine gönderiyor topu kalecisinin üstünden müthiş bir kafa vuruşuyla...

-----
    Arda Turan bu futbolunu bu şekilde sürdürür ve doğru fırından bol bol ekmek yemeye devam ederse birkaç sezon içinde onu şampiyonlar ligi finallerinde izlememiz hiç de olağandışı değil. Fakat bu esnada giyeceği formanın renginin artık sarı kırmızı olacağını düşünmüyorum. Bakalım...

Velhasıl,

bu sezonki Arda, birbaşka gibi...
    Diğer sayfada yazdım. Arda'ya verilecek Passing, Creativy, Crossing degerlerini ve Ca degerlerini merak ediyorum. Bu degerler bence arttırılmalı. Sebeplerini yazmıştım.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Sabri'nin ortaları bence 13 kalmalı. Sabri'nin ani yaptığı ortalarının yerini bulmamasının sebebi bana kalırsa composure. 11 Sabri için çok yüksek bir değer. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun Ömer abi?

Diğer sayfada yazdım. Arda'ya verilecek Passing, Creativy, Crossing degerlerini ve Ca degerlerini merak ediyorum. Bu degerler bence arttırılmalı. Sebeplerini yazmıştım.
    Yazmak için uzun süre bekledim ve sana katılıyorum. Oyunda girilmiş olan değerler,şuanki ardanın yaratıcılığına,pas verişine ve pozisyon hazırlayışına uygun değerler değil.

Sorun şu..Ardanın bu özellikleri gerçekten Türkiye standardında. Fakat oyundaki Türkiye standardı 14 olduğu için Arda da 14 almış(creativity).

Oyunda bi pozisyon oluyor ve gerçekteki Arda bunu görebilir dioruz fakat oyunda göremiyor/karar veremiyor. Burdan ben Türkiye ligi standardının 14ten 15 e çekilmesi gerektiğini ve Ardanın yaratıcılk değerinin 15e ulaşmasını anlıyor ve bekliyorum.

Ardanın Influence değerinide merak ediyorum. Şu ana kadar Ardanın takımına yaptığı liderlik değeri 12nin çok üstünde kanımca.. Ardanın iyi oynadığı bir çok maçta görüyoruzki bütün takım arkadaşları bundan etkileniyor ve onlarda iyi oynuyor.

Ayrıca sahadaki kaptanlık görevindede hiç de sırıtmıyor. Takımdaki etkinliği H.şaş kadar mevcut bence(artık takımda değil ama eskiyi göre düşünürsek). H.şaş influence değeri 16 olduğunu göz önüne alırsak Ardanın en azından 14-15 değerlerine çekilmesi taraftarıyım

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bir fenerbahçeli olarak Ardayı çok beğeniyorum ve son maçlarda paso asist yapıyor. oyuna katkısı tartışılmaz. Bencede artırılmalı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi daha önceki postumda belirtmiştim. GSnin fizik gücü iyi gözlemlenmeli diye. Aradan bir kaç maç daha geçti. Takımı en son bu kadar güçlü(fizik dayanıklılık olarak) ne zaman görmüştük ben hatırlamıyorum. 60tan sonra yorgunluktan rakiplere oyunu kaptıran GS varken şimdi 60tan sonra rakip yorulmuş oluyor. Bunda oyun stilinin etkisi de var ama dayanıklılık çok iyi seviyelerde.

Şimdi FMdeki değerler bunu ne kadar yansıtıyor bilmiyorum, dediğin gibi Skibbe zamanında da daha düşük olabilrdi. Ama bazı oyuncularda artış olabilir gibi geliyor bana..

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bakalım nolacak. Gs araştırmacısı artık Ömer abi olmadığından yeni araştırmacının neler yaptığını anca demoda görebileceğiz.

Sayfa 47 / 48 İlkİlk ... 3745464748 SonSon

Mesaj Yetkileri