Quote Originally Posted by perpetua View Post
Kewell'in cok hareket etmesi gayet dogal. Surekli topu ariyor, top Galatasaray'da oldugu zaman oyunun icine girmek istiyor. Ancak genelde geriye donemiyor/donmuyor. Ozellikle Denizlispor defansi yaklasik orta sahada kurdugu icin Baros ve Kewell ozelliklecok ofsatyt'da kaldi ve Arda'nin ayagindan cikacak hizli hucumlarin onune gecti.

Istatistik pek gercekleri yansitmiyor cunku Denizli defansi ile Galatasaray defansi arasinda 15, bilemedin 20 metre mesafe vardi macin ilk yarisinda. Kewell'in/Baros'un fazla kosmasi daha cok ofsayt pozisyonundan kacmak icindi.

Baris'in kafa vuruslari Galatasaray'da oynadigi ilk macindan beri ilgimi cekmistir. Rijkaard ile ortalarda biraz daha fazla ileriye cikma hurriyeti alinca kafa vuruslari da ilgi cekmeye basladi.
Kewell - koşu istatistiği konusundaki açıklamanızı anladım, mutlaka dediğiniz gibidir. Ama ben yine de şaşırdım;
Kewell' ı, dayanıklılığı düşük bir oyuncu ve bu dezavantajının farkında olan, açığını saha içinde aklını kullanarak kapatan ve kendini koruyan (koşma süresini ve miktarını minimuma indiren) bir oyuncu olarak tanırdım. tam olarak öyle değilmiş, koşuyormuş da.

----------------------------------------
bir başka merak ettiğim konu Arda. Arda' nın pozisyon tercihlerinde center ve free position yeteneklerinin artırılıp artırılmayacağını merak ediyorum. Çünkü görünen o ki Rijkaard Arda' yı tek bir kanada hapsetmeyecek ve bu şekilde Arda da sanki daha verimli oluyor. hem futbolunu 90 dakikaya yayabilmeye başladı, hem de gereksizce topları ayağında tutmayı azaltmış gibi bu sayede. geçen sezon seri oynamıyor, sol kanatta ayağına aldığı topu kolay kolay kaybetmemesine karşın çok fazla oyalıyordu. ayrıca mental özelliklerinde artma gözlemlediniz mi? kaptanlık görevini saha içinde ne kadar doğru yerine getiriyor size göre?