Sayfa 481 / 569 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531 ... SonSon
14,401 ile 14,430 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

selcuk inanin oyununda degisen birsey yok yillardir oynadigi stil böyle adamin manisadan beri izlerim kendisini öyle üst düzey bir orta saha hicbirzaman olamadi ne trabzonda performansinin tavan yaptigi dönem nede gecen sezon.. türkiyede yetismis bildigin düz ortasaha oyuncusu ne oyun kurmasini bilir ne oyunu yönlendirebilir ne defansa ne hücma katkisi olur tek yapabildigi sey yanlara ve geriye kisa paslar yollamak ara sirada ileriye dikine paslar dener ayni mehmet topal gibi.

Quote Originally Posted by nannar View Post
    neye göre olmaz yahu ? neden ezbere konuşuyorsunuz ? Bahsettiğiniz adam sanki Çanakkale Dardanelspor'u ya da Fethiyespor'u falan çalıştıran hoca... Türk hoca gelecekse gelsin ama sabredilecekse gelsin. Ama şahsi fikrim mancini ile yola devam etmelerinden yana. Bursa ,Eskişehir ve Akhisar maçlarında Fatih Terim'in çalıştırdığı takım mı vardı sahada ? Güldürmeyin insanı sabah sabah
    Neye gore olmayacagini en az 1000 kere soylemisimdir. Tamamen fizik kondusyon calismalari ve oyuncularla iliskilerinin sıfır olmasi. Bu interde de boyleydi city'de de. Bu adamin calistirdigi takimlar sampiyon da olsa hep potansiyelinin altinda futbol oynamistir. Mancini ve ekibinin tarzi budur. Bizim icin rijkaard'dan tek farki ise daha yetenekli oyunculara sahip olmasidir. Surekli kagitlara birseyler yazmaları taktik idmanlara verdigi degeri futbolculari psikolojik olarak hazirlamaya vermez. Su zamana kadar kendisini seven sayan bir tane futbolcu cikmamistir. Gol atınca kendisine kosan futbolcu 1 ya da 2 kere olmuştur. Sadece gs donemi icin değil inter ve cityde de boyleydi. Mesajlara dikkat etmis olsaydiniz ayni seyleri surekli tekrar ettigimi gorurdunuz. Nedense bu sabredelim olayi da mancini'de cikti. Elinde gs tarihinin en pahalı kadrosu var ve takimin sahada oynadigi sıfır. Ve hala yok kendi takimi degil yok sabredelim diyorsunuz. Herhangi bir baska teknik adam bu sekilde olsaydi coktan bi yerine teneke bağlanmıştı. Fatih terim nefreti unal aysal sevgisi insanlari mancini destekleyicisi haline getirdi. Yoksa baska bir durumda ohoo.

Bu arada Akhisar a 6 atarken de soyledim acip mac yazisinda bakabilirsin. Ben simdi konusmuyorum.
    Ayrica terim ve mancini sanki dunyadaki yegane hocalar. Ben terim dedim mi? Terim olsaydi da demedim ama iste sıkıntı burada mancini ELESTIRILEMIYOR. Neden cunku terimsporlu oluyoruz. Halbuki alakası yok.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Mancini GS ruhunu yansıtan bir teknik direktör değil. O yüzden kimse ısınamadı adama. Ben Fatih terim gittiğinden beri bir maç bile izlemedim. Sadece dünkü maçı izledim oda yetti zaten.

@Nannar , Fatih Terim sevgisi hiçbir zaman bitmez. Takımın başındayken başka anlaşmalar yaptı , Demirörenle sırıtarak pozlar verdi... gibi söylemleri tartışacak olursak eğer konu uzarda uzar. Ama dediğiniz gibi artık FT geride kaldı önümüze bakmalıyız ama mancini önümüze bakmamız için gereken ışığı bize veremez gibi geliyor bana.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ünal Aysal, geldiğinde futboldan anlamam dedi, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final görünce futbol uzmanı oldu. Kendi yönetimiyle seçilmemişti, kendi seçtiği insanları getirmek için işleyen düzeni bozdu. Hakkıydı belki ama zamanı değildi, gerekli değildi. Albayrak bizim gibiydi, yönetici ağırlığı yoktu açıkçası, antremanı kenardan izleyen tutkulu bir taraftar dışında bir numarası da yoktu. Ali Dürüst ise öyle değildi, Fatih Terim ile başkan arasında köprü görevi gören, Galatasaray’ın en iyi dönemini de bilen, en kötü dönemini de bilen birisiydi. Adnan Öztürk farklı tipte bir yöneticiydi, farklı bir sesti. Bu adamlara ayıp edildi. Ali Dürüst gidip yerine Şükrü Ergün geliyorsa, bu zamansız ve manasız operasyon çok net başarısızdır.

Fatih Terim, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final, Galatasaray’ın şampiyonluklarının 3’te 1’ine imza atmak derken coştukça coştu. Kulağına üfürülen Milli Takım & GS bir arada projesini düşündüğü kadar takım planlamasını düşünemedi. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar dedi, gitti aynı kişilerle dalga geçer gibi poz verdi. Türk futbolu bunlardan temizlenmeli dedi, benim adım Fatih Terim’se ben bunlarla savaşırım dedi, 6 ay sonra o kişiler başkanım oldu, saygıdeğer oldu. Bunlar Fatih Terim’in kişisel ayıplarıdır, deşmeye gerek yok. Biz ondan sözünü tutmasını bekledik. Fatih Terim milli takım aşkına yenik düşmese, aslolan Galatasaray demeye devam etseydi, şu anda Ünal Aysal başkan falan değildi. O stat her maç istifa diye yıkılırdı. Fatih Terim ile Ünal Aysal tepişti, arada kaynayan Galatasaray oldu.

Roberto Mancini, ülkeye 2. Rijkaard olacak denilerek geldi, daha maça çıkmadan yapamaz burada denildi. Fatih Terim’ci basın her maçı her olayı eleştirmek için takip etti, didik didik etti. Terim olsa yapılmayacak yorumlar, Mancini olunca kolayca yapılır oldu. Fatih Terim çıktı ben namağlup takım bıraktım dedi, Real maçını hafızasından sildi. Türkiye’nin en pahalı kadrosu denildi, gelmiş geçmiş en iyi takım denildi, yabancı sınırı hiç hesaba katılmadı. Bu saçma sapan planlamayı yapanlar, AB diye medet umanlar, TFF’yi değiştireceğini sananlar suçsuz, tek suçlu Mancini. Bu adam kendi kurmadığı bir takımı devraldı, üstelik kadro mühendisliği rezalet olan bir kadroyu. Çıkardığı iş gayet iyidir. Haksızlık etmeyin. Bunun Terim sevmekle, sevmemekle alakası yok. Adama leş gibi kadro verildi, sadece yabancı olayı değil takım top oynamıyordu zaten. Fiziksel sıkıntılar, yaratıcı olmayan oyun anlayışı gibi şeyler sezon başında da vardı.

Mancini’ye kızdığım iki konu var, ilki bu saçma sapan devre arası transferleri. Ben eleştirirken planlama yapılıyor ama denilen transferler. Chelsea maçına Alex Telles dışında değişiklik olmadan çıkıyoruz o da zaten tek doğru transfer. Salih Dursun nerede, 18’e giremiyor. 9 tane adam alındı, A2’de top oynasınlar diye mi? Ne gerek vardı ki.

İkincisi de formsuz oyuncularda ısrar etmesi. Aldığın adamlara, elindeki yedeklere şans vereceksin Selçuk, Burak, Drogba, Eboue, Chedjou adam gibi oynamıyorsa. Alternatifler de kötüyse, rezilse o zaman deriz ki bu formsuzlar kötünün iyisi. Yapacak bir şey yok.

Herkesin taktığı rakamlar, dizilişler ise bence hoca tercihidir. Üstelik kimse bunun doğru veya yanlış olduğunu söyleyemez. Her maç aynı şekilde çıkaran hocaya da hamlesiz, çözüm üretemeyen denebilir en basiti.

Mancini’den beklediğim tek şey bugün itibariyle gelecek sezonu düşünmeye başlamasıdır, isterse ilk 3’e bile sokmasın ama takımı düzene soksun. Yoksa seneye çok daha kötü olacak. Çünkü yaz sezonunda transferde etkili ve doğru hamleler beklemiyorum.

Bizde bazı oyuncular var Fatih Terim için oynayan, o olunca coşan. Bazıları var kendisi için önemli maçları seçen. Bazıları var büyük, önemli maçları seven. Teknik direktörün ruh kazandırması önemli bir şey, artı tabii ki. Ama sadece bununla olmaz. Avrupa takımları da mı bunu kullanıyor, futbolcunun mücadele etmesi demek aldığı paranın karşılığını vermesi demektir. Bu hangi işte olursa olsun böyledir. Her iş kendi içinde bir takım çalışmasıdır. Sadece kendisini düşünenler şutlanır.

Temizlik şart oğlu şart. Bu yapılmazsa 4. Yıldız hayalleri başkalarının 4. Yıldızı takışını izleme kabusuna dönüşür. İsimlere bağlı olmamalıyız, bu kadar kolay değil, bu kadar basit değil. Ali Dürüst gitti Fatih Terim üzüldü. Fatih Terim gitti, Selçuk İnan bitti. Yarın Selçuk İnan gitse Burak Yılmaz daha da kötüye gidecek. Sneijder geldi, Selçuk paşanın pozisyonu, görevi değişti, adam şimdi pas atmıyor ya. Sneijder son tercihi. İki sene önce asist, gol, asist öncesi pas, duran toplar ile şov yapan adam şimdi iki şey yapıyor, topu alınca faul alabilir miyim diye bakıyor yoksa geri pas veriyor. Bir de sürekli Burak Yılmaz’a ara top atmaya çalışıyor. Bırakacaksın kadro dışı, bak bakalım kaptanı kadro dışı kalan takım oyuncuları ne oluyor. Burak Yılmaz ekstra çalışıyordu geçen sezon, imza golleri vardı, acayip kafa vuruşları yapmaya başlamıştı ne oldu da değişti herşey birden? Oyuncu kendini salıyorsa teknik direktör ne yapacak, çocuk değil ki bunlar. Neredeyse hepsi Galatasaray’da kazandıkları parayı başka hiçbir yerde kazanamaz. Fatih Terim bağırıyor, motive ediyor yeri geliyor babalık yapıyor diye oynayacak oyuncu istemiyorum ben. Fatih Terim kovulmak yerine ölmüş olsaydı küme mi düşecektik. Sistem lazım bize, makine gibi işleyecek sistem.

Mancini’yi de eleştiririz tabii. Gelecek sene 5-6 hafta geçer, hala herşey böyle olursa gitmesi için gerekenler yapılır. Tabii yerine kim gelir de iyi olur o da ayrı konu. Hamza Hamzaoğlu’nu taraftar çok sever, destek olur da, bu papaz misali hareket eden oyuncu grubu onu çok sallamaz bence.

2 tane şampiyonluğu, çeyrek finali sindiremedik bir türlü. Herkes en büyük pay kendinde sanıyor. Şu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezon olmalıydı, emeği geçenlere yazıklar olsun!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

@uAburak89
    Aynen katılıyorum sana abi. Bu performanslarını Mancini'yle pek alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Oyuncuların bireysel sorunları olduğu çok açık. Gelecek sezona mutlaka çözmemiz gereken şey bu.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

@uAburak89

Söylediklerine %100 katılıyorum. Bununla birlikte yazına kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum.

Kadroya 10 tane yabancı oyuncu kayıt edilebilen bir lig olduğundan dolayı alınan yabancılar ince elenip sık dokunnalı öncelikle. Oynatılabilecek ve takıma maksimum katkıyı verecek kaliteli isimler olmalı. Mesela Ontivero neden transfer edildi halen anlamış değilim. Yetenekli midir değil midir orasıyla ilgilenmiyorum. Bu adam Türkiye Kupası dışında hiçbir maçta oynamadı ve kadroya dahi giremiyor. Neden alındı o zaman? Türkiye Kupasına oynatılmak için alındıysa onun yerine başka bir Türk oyuncu oynayamaz mıydı? Kadroya sayılı yabancı oyuncu kaydedebilirken oynatılmayan bir yabancıyı transfer etmek ne kadar doğru?

Deplasmanda galip gelemiyoruz, deplasman fobisi diyoruz fakat bu fobi falan değil. Tamamen taktiksel hataların tekrarlanmasından oluşan bir durum. Bazı oyuncularda çok ısrarcı olmamız, sanki koskoca Galatasaray kulübü 3-4 tane oyuncuya bağlıymış gibi düşünmemiz ve kötü de oynasalar sürekli ilk 11'de şans bulmalarından dolayıdır. Peki kim bu oyuncular?

Bazı oyunculardan yanlış tercihlerden ve pozisyonlarının dışında oynatılmalarından kaynaklandığı için kötü oynuyorlar. Bu oyuncular Sneijder ve Burak. Ne takıma ne de kendilerine bir faydaları var bu oyuncuların, çünkü gerçek mevkileri o bölge değil. Peki bizim o bölgelerde eksiğimiz mi varda o oyuncuları pozisyonlarının dışında oynatıyoruz? Devre arası Mancini'nin doğrultusunda Hajrovic transfer edildi. Sağ ve sol kanatlarda oynayabiliyor. Peki bu adam kaç lig maçına çıktı geldiğinden beri? Çoğu kişi nasıl bir oyuncu olduğunu bile anlayamadı henüz. Youtube'deki ve FM'de ki özelliklerine bakarak tahminler yürütüyoruz. Avrupa'yı geçtim ligde bile oynatılmayan bir oyuncu neden transfer edilir anlam veremiyorum.

Drogba'nın kötü formunu hep aklı Chelsea maçında diye geçiştirdik. Fakat iki maçtada gördük ki aklı Chelsea maçında falan değilmiş. Evimizde oynadığımız maçlarda daha gayretli, deplasmanlarda ise yatarak oynayan bir oyuncu. Tamamen garanti gol atar düşüncesiyle oynatıyor onu Mancini.

Selçuk İnan ise çoğu arkadaşında dediği gibi oynadığı 2 yılın ekmeğini yiyor. Bu yıl eski Selçuk'dan eser kalmadığını ve düz bir ortasaha oyuncusuna dönüştüğünü hepimiz gördük. Dün Chelsea maçında 2 metre önündeki adama bile pas atamayan bir Selçuk vardı. Peki neden ısrarla oynatılıyor Selçuk? Koskoca Galatasaray'ın ortasahasında oynayacak başka adam yok mu? Emre Çolak yada Umut Gündoğan oynasa Selçuk'tan çok mu kötü oynayacak. Üstelik Umut Gündoğan'da Mancini'nin isteği doğrultusunda transfer edilen başka bir isim!

Eboue bana göre ligde yabancı kontejyanından dolayı değil, kötü oynadığından dolayı oynamıyor. Peki ligde bile kötü oynayan bir oyuncuyu İngiltere Premier Lig'in de lider bir takıma karşı neden oynatılır? Benim bu durumdan anladığım, performansa göre değil isme göre tercih yapıldığıdır. Çünkü sahada sadece isimler vardı; Selçuk, Eboue, Drogba, Burak, Sneijder.

Bu yıl şampiyonluğu kaybedip, Türkiye kupasını kazanırsak bu taraftar hiçte memnun kalmaz. Taraftarın memnun kalmadığı gibi yönetimde memnun kalmaz. Yapılan transferlere hiçbir anlam verememekle birlikte, bu oyuncuların neden oynamadığına da bir anlam veremiyorum. Sürekli aynı oyuncularla çıkma mantığı sadece kazanan kadroda uygulanır. Çünkü bu kadro birden fazla maç kazanmış ve iyi oynayan oyunculardan kuruludur. Fakat her deplasmanda dökülen ve maç seçen oyunculardan kuruluysa o kadro bozulur arkadaş!

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

İngiliz basınında bugün çıkan haberlere göre Everton Selçuk'u istiyormuş.Haberde Turkish Xavi diye isimlendirdikleri Selçuğun Türkiye'nin en üretken oyuncularından biri olduğunu söylüyorlar.Haklılar ama, son 1 yıldır siz Türkiye Ligi izliyor musunuz aga

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport...verton-6849583

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Ben artik su takimda Selcuk gibi yavas oyunculari görmek istemiyorum belini 10 dakikada döndürüyo topu alinca dönüp ileri oynamak yerine ya geri pas veriyor yada faul almaya calisiyor. Huy oldu artik bu bizim ligde dokunsalar düsüyor Selcuk hakemler de faul caliyor ama Avrupa'da yemiyor hakemler.

Ve top kontrolü 0 pas atamayan dribling yapamayan forvetlerimizden de gina geldi. Bülent Tulun'a kiziyoruz falan ama keske Burak'i Lazio'ya satsaymis. Burak'in da Selcuk'un da su an GS'de oynamasi Türkiyenin siyasi yapisina benziyor "alternatifi yok" yalani. Ikisi de degerli oyuncular ama böyle oynayacaklarsa simdiden ugurlar olsun ikisine. Nasil futbolda dün yok bugün var diyerek Elmander'i gönderdiysek ve kimse ses etmediyse bu ikiliyle de tez zamanda yollari ayirmak gerek eger böyle devam edeceklerse.

Chelsea'ye bakiyosun zamanin forvet arkasi oyunculari kanatlarda 90 dakika bek kovaliyor. Hem hücumda cabuklar hem savunmada. Lampard'a bakiyosun sanki o 29 yasinda da Selcuk 36 yasinda. Takimin hem kanatta hem de orta sahada atletik hizli cabuk düsünen Sneijder'e Melo'ya ayak uydurabilecek oyunculara ihtiyaci var. Su yabanci siniri falan kalkarsa Selcuk Burak'i avrupaya göndermek gerek biz de yerlerine onlardan 10 kat daha iyisini bulur geliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

galatasaraydaki dususu yabanci yerli uyumunun yok olmasina bagliyorum ben, bas aktorler de kurulu duzeni bozan yonetim gibi duruyor. yonetim zoruyla takima getirilen kalbur ustu oyuncular hakimiyeti tamamen ele gecirmis durumda takimda, bastaci edilmis durumdalar. boyle bir durumda selcuktan hangi performansi bekliyorsunuz ki anlamis degilim. bu adam degil mi ilk sezonunda 10 kusur gol ve asist yapan. burak da drogba gelene kadar en golcu isimdi. biraz bunu dusunmek lazim gibi. bence asil kriz teknik yonetimin degismesi degil baskan ve yonetimi marifetiyle bir sekilde kurulmus olan takim ahenginin bozulmus olmasidir. selcuktan cok sneijder ve drogbayi konusmak lazim asil, ne yapiyorlar da bu kadar elestriden uzaklar. ama selcuk var, yuklen. haksizlik yapiliyor bence. arkadas gecen burda yazmisti, chelsea forumunda en cok konusulan isim selcukmus istanbuldaki mac sonrasi, ki eski selcukun %50sini gorduler sadece bir de. ancak belli ki baskan kendi istedigi sablonu yaratacak, o yuzden terim doneminden kalan artiklar da ufak ufak temizlenir. bol cilekli piril piril bir takim olur. belki basari da gelir sonucunda ama bu degisimin kurbanlaridir selcuk da burak da. ciddi haksizlik var bu iste bu isimler icin. aslinda cok uzun bir konu ama mumkun oldugunca ozet yapmak istedim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    galatasaraydaki dususu yabanci yerli uyumunun yok olmasina bagliyorum ben, bas aktorler de kurulu duzeni bozan yonetim gibi duruyor. yonetim zoruyla takima getirilen kalbur ustu oyuncular hakimiyeti tamamen ele gecirmis durumda takimda, bastaci edilmis durumdalar. boyle bir durumda selcuktan hangi performansi bekliyorsunuz ki anlamis degilim. bu adam degil mi ilk sezonunda 10 kusur gol ve asist yapan. burak da drogba gelene kadar en golcu isimdi. biraz bunu dusunmek lazim gibi. bence asil kriz teknik yonetimin degismesi degil baskan ve yonetimi marifetiyle bir sekilde kurulmus olan takim ahenginin bozulmus olmasidir. selcuktan cok sneijder ve drogbayi konusmak lazim asil, ne yapiyorlar da bu kadar elestriden uzaklar. ama selcuk var, yuklen. haksizlik yapiliyor bence. arkadas gecen burda yazmisti, chelsea forumunda en cok konusulan isim selcukmus istanbuldaki mac sonrasi, ki eski selcukun %50sini gorduler sadece bir de. ancak belli ki baskan kendi istedigi sablonu yaratacak, o yuzden terim doneminden kalan artiklar da ufak ufak temizlenir. bol cilekli piril piril bir takim olur. belki basari da gelir sonucunda ama bu degisimin kurbanlaridir selcuk da burak da. ciddi haksizlik var bu iste bu isimler icin. aslinda cok uzun bir konu ama mumkun oldugunca ozet yapmak istedim.
    Ezberden konuşmuşsun. Haksızlık falan yapıldığı yok. Halı sahaya koysan top oynayamayacak derecede şu an Selçuk. Hani rezalet ötesi, inanılmaz kötü bir top oynuyor. Yemin ederim 10 hatta 9 kişi oynatıyor takımı öyle zararlı oynuyor. Turkish Xavi'ymiş. Yesinler onu. Son yılların en overrated futbolcusu. Futbolcu demeye dilim varmıyor. 1 yıldır o kadar kötü top oynuyor ki kelimeler yetmez anlatmaya.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Drogba zaman zaman iyi zamam zaman kötü herkes elestiriyor ama en azindan ilerde top tutuyor Melo'ya Sneijder'e duvar oluyor hücumda pas verebilen tek forvet. Sneijder ne alaka onu anlamadim son maclarda hatta bu sezonun en formda 2-3 isminden biri.

Burak'a bakiyosun her topu kendisine istiyor. Drogba gol atti niye birakmadin bana der gibi ellerini basinin arasina falan götürdü trip atti. Evet yabancilar burada Türk düsmanligi yapiyor haklisin. Özellikle Selcuk bos durumda Sneijder'e falan pas vermek yerine hep Burak'a atiyor toplari. Yukarida da maddelerce neden selcuk'u elestirdigimi yazdim. Sen de bana Sneijder ve Drogbayi neden elestirdigini ve Burak ve Selcuk'un neden elestirilemeyecegini elindeki argümanlarini söyle.

Klasik düz mantik bu yabancilar yatmaya gelmis yea ne yapiyolar olan Türk futbolculara oluyo demek 13-14 yasindaki cocugun da söyleyebilecegi birsey.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Galatasaray'ın yerli oyuncuları bana göre yetersiz. Hoş kaç tane yerli oyuncu yeterli ki? derseniz buna verilecek cevabın da içi boş kalır ama mevcut durum bu. Ayrıca böbürlenmekte üzerimize yok. Selçuk 2 frikik atar Manchester izliyor, Caner 3 asist yapar Liverpool kıskacında. Kendi hayal dünyamızda yaşıyoruz.

Koray Günter iyi bir hamleydi. Bunun gibi futbol temel alt yapısını yurt dışında almış potansiyeli yüksek genç gurbetçi oyuncular bulmak gerekiyor. Türkiye içinde genç oyunculara pek musahama göstermediğimiz için 24-25 yaşında hala futbolun temel kurallarını öğrenen futbolcularla karşılaşıyoruz. Arada denk gelirse işte (son dönemlerde) Tugay, Hakan, Emre, Nihat, Arda gibi oyuncuları Dünya Futboluna sunabiliyoruz.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

disardan gorduklerimi yazdim ben, sneijder ve drogba gelene kadar isleyen bir duzen vardi. galatasaray yenilmez bir armadaya donusmustu. ne olduysa bu transferlerden sonra oldu. o gunden beri takim ruhu kalmadi bana gore. ic sahada bursaya akhisara 6 atarken sahneye cikmak kolaydir. bahsettigin sneijder ve drogba performansi bunlarsa hikaye. selcuk ve arkadaslari zor olani basardilar. takimi cukurdan cikarip ustuste sampiyon oldular. sonra ne oldu, mukafat olarak onlar kenariya itildi. butun flaslar mega starlara yoneldi. yonetim bile hergun cikip yabanci siniri kalksin pesinde kosarak yerlilere karsi olan guvensizligi pekistirdiler. bu kosullarda ben selcuktan fazlasini beklemem. sadece burakla selcuku al besiktasa koy, fenerin rakibi gs degil bjk olurdu bu sene. gerci hala bjk de rakibimiz sayilir ama daha ciddi tehdit ederlerdi eminim.

ayrica yabancilarin yatmaya geldiklerinden bahsetmedim ben, selcuk icin yapilanlarin haksizligindan bahsettim. selcuktaki ve haliyle bozulan takim yapisiyla birlikte galatasaraydaki dususu belirttim. sneijder ve drogba performanslari apayri baska bir konu.

@GicaHagi

bi de hocam, ben senin yazina cevap vermedim. gundemle alakali yazdim. sana cevapmis gibi algilama onceki mesajimi. tamamen bagimsiz yani.

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

@TeNaciOUS MidFieLdeR
    Ben öyle anladim ama olsun sonucta herkes fikrini yaziyor sorun yok

balde_mir_07'in dedigi gibi yerli kalitesi cok kötü takimin. Devre arasinda parada anlassa TS'ye imza atacak Yekta ile Chelsea macina ciktik varin siz düsünün artik.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

@balde_mir_07

nasil buyuk bir celiski degil mi? turk futbolu deyince aklina gelen isimlerin hepsi nihat disinda galatasaray altyapisi ve bu takimin yerli kalitesi iyi degil yorumu yapiliyor. esas dusunulmesi gereken konu bu sanirim. unal aysal esas hedefimiz kendi altyapimizla kupa kaldirmak gibi birseyler demisti gecenlerde, umarim dogru bir haberdir. yoksa sneijder drogba gibi isimleri getirmekle real ve benzeri takimlarla asik atman imkansiz, yetisemezsin. onlardan kalan artiklarla mucadele etmek bizim ligimizde buyuk takimlardan beslenen anadolu takimlarinin yaptigini yapmak olur. ne zamanki ardalar emreler cogalir takimlarimizda, o zaman gercek basariyi yakalariz bence.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

@TeNaciOUS MidFieLdeR
    yanlışın var geçen sene burak ve selçuk özellikle ikinci yarıda performans anlamında iyilerdi selçuk ilk yarıyı vasat geçirmişti schalke maçları dışında şampiyonlar liginde neredeyse hiç bi katkı yapmamıştı ikinci yarı kendini biraz daha toparlamıştı senin söylediğinin aksine buraka gelirsek tamam urak şlde ilk yarıda iyiydi ama özellikle ligde drogba geldikten sonra drogba ile yakaladığı uyumla çılgın atmıştı

http://www.transfermarkt.de/en/burak...4987_2012.html

sneijder ın ilk oynadığı 21. haftadaki antalya maçına kadar 20 haftada 9 golü var sonraki 14 haftada 15 gol 4 asistle oynuyo ki o zaman cidden kaçırmıyodu çok başkaydı şl de de 3 maçta 2 gol atmıştı yine ki ikiside çok beceri golüydü ne olduysa sezon bittikten sonra oldu

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

ben onlardaki dususu kendileri uzerine insa edilen yapidan vazgecilmesine bagliyorum. ilk yilda[gecen sezon ortasi] etkisi az olabilir ama bu sezona yansimasi kotu oldu. ozellikle terimin de ayrilmasi onlar icin bir sonun habercisiydi. sezon sonu kalacaklarini da sanmiyorum ikisinin de.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

ben onlardaki dususu kendileri uzerine insa edilen yapidan vazgecilmesine bagliyorum. ilk yilda[gecen sezon ortasi] etkisi az olabilir ama bu sezona yansimasi kotu oldu. ozellikle terimin de ayrilmasi onlar icin bir sonun habercisiydi. sezon sonu kalacaklarini da sanmiyorum ikisinin de.
    etkisi az diyosun işte yanılıyosun geçen sene drogbalı sistemle burakın verimi 2 kat artmıştı bu sene başında o kadar gol kaçırmasa morali üst düzey olsa hala o şekil devam ederdi ama malesef çok duygusal bi futbolcu olduğundan dolayı kendine güvenini çok çabuk kaybetti selçuk un ki ise tamamen fiziksel bi düşüş yanındaki adama pas atıcak hali yok ben çalışmadığı için bu halde olduğunu düşünüyorum görevlerle alakası yok elmander baros varken selçuk ileri çıkıp gol atıyodu burak umut varken çıkamıyodu zaten bu adamlar duvar olamıyolardı o yüzden sorun drogba sneijder değil

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Drogba,Burak,Selcuk,Chedjou,Eboue,Ceyhun,Umut

bunlarla vedalasma vakti geldi... 3 tane adam akilli transfer yapalim yeter devre arasindaki oyuncularida oynatalim ben onumuzdeki sezonda sampiyonluk istemiyorum yeterki su eldeki aldiklarimizi monte etsin mancini kosan basan mucadele eden bi takim olalim yeter.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

burak promosyondu abisi, benim dikkat cektigim konu selcuktu. niye zirt pirt buraki sokuyorsun isin icine

benim dusuncem bu sekilde, kurulan yeni duzende kendileri de biliyor ki yerleri yok. iyi olmamasi da calismamasi da bundandir diye dusunuyorum. kurtariciyken takimin kamburu pozisyonuna itildiler. burdaki goruslerden de bu cok net ortada. bu motivasyonla ne kadar devam edebilirler. ligimizin en cok gol atan turk oyuncularindan biri iki gol kacirinca aninda drogbanin golgesine itiliverdi. beceriksiz golcu oldu, sonrasi da asiri ozguvensizlik cukuru, bir daha da cikamadi o cukurdan burak. terimin gonderilmesi de takimdaki catirdamalar da dogrudan bu transferlere bagli diyorum. o ikisinin performansindan bagimsiz, isterse 35 gol atsinlar birlikte. takim sampiyon olamadiysa, avrupada kisiliksiz oynandiysa napayim ben o golleri.

tabi dogumlar sancili olur, orasi ayri. ama dogum olacaksa, yoksa bosuna yikilmis olacak bunca yapilan.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

burak promosyondu abisi, benim dikkat cektigim konu selcuktu. niye zirt pirt buraki sokuyorsun isin icine

benim dusuncem bu sekilde, kurulan yeni duzende kendileri de biliyor ki yerleri yok. iyi olmamasi da calismamasi da bundandir diye dusunuyorum. kurtariciyken takimin kamburu pozisyonuna itildiler. burdaki goruslerden de bu cok net ortada. bu motivasyonla ne kadar devam edebilirler. ligimizin en cok gol atan turk oyuncularindan biri iki gol kacirinca aninda drogbanin golgesine itiliverdi. beceriksiz golcu oldu, sonrasi da asiri ozguvensizlik cukuru, bir daha da cikamadi o cukurdan burak. terimin gonderilmesi de takimdaki catirdamalar da dogrudan bu transferlere bagli diyorum. o ikisinin performansindan bagimsiz, isterse 35 gol atsinlar birlikte. takim sampiyon olamadiysa, avrupada kisiliksiz oynandiysa napayim ben o golleri.

tabi dogumlar sancili olur, orasi ayri. ama dogum olacaksa, yoksa bosuna yikilmis olacak bunca yapilan.
    tamam selçuka gelelim selçuk zaten geçen sene başında da düşüşteydi ki daha çok sorumluluk alıyodu belki ama yine o kadar iyi değildi önündeki oyuncular top tutan elmander - baros - necati gibi olmadığı için ki zaten selçukla sneijder ın görevlerini kıyaslaştırmak çok saçma biri dmc - mc öbürü amc yani bu adam trabzondayken colmanın gerisinde oynuyodu yani 4-2-3-1 in 2 lisinde daha defansif görevler üstleniyodu ve gayet iyidi biz selçuktan çıkıp şut çeksin dribling yapsın diye beklemiyoruz ki selçuk o tarz bi oyuncuda değil hiç bi zaman olmadı işte 14 gol attı (5i frikikten 1-2 tane de penaltı var) diye basının abartmasına geldi yok yeni hagi Galatasaray 10 numarasını buldu falan oysaki aynı sene melo da 10+ gol atmıştı (3-4 penaltıdan) melo da mı yeni hagi ? bu adamlar ortasaha merkezde oynayan adamlar sneijder ın görevleriyle ne alakası var bu adamlarla eğer gerçekten bu şekilde bi tribe girmişse o onun mental eksikliğinden kaynaklanmıştır ben lampard ın ballack , oscar , willian( ve o bölgede oynayan diğer oyuncular) geldi diye tribe girip kendini saldığını hatırlamıyorum ki lampard selçuktan daha ofansif bi oyuncu gençken daha ofansifti hala daha ofansif chelsea tarihinin en çok gol atan oyuncusundan bahsediyoruz ama bu adam gayet şuan kendisine verilen görevleri yapıyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Burak'ı kullanmasını bilirseniz güçlü silah. Sağ açığa koyup farklı şeyler yapmasını beklerseniz, olmaz.

Selçuk istiyor ki demişsiniz, Burak araya kaçsın pas atayım istiyor Anadolu takımı mı bu? diye. Koca Real Madrid, Ronaldo üzerinden oynuyor. Siz cin olmadan adam çarpmak istiyorsunuz

Geçen sene gruptan çıkarken Selçuk yolladı Burak attı. Schalke zaferinde ne Drogba'nın emeği var ne Sneijder'in.

Fakat o tren geçti. Belirlenen bi' yol varsa üzerinden gitmek en mantıklısı.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

@Nocna Mora

yanlis anliyorsunuz, anlatamadim galiba hey allahim

ben selcuk super sezon geciriyor mu diyorum sanki, neden boyle olduguna dair fikir yurutuyorum. ilk sezonundaki seyleri basaran bir adam neden boyle dip yapmis olabiliri masaya yatiriyorum. sezonbasi inanin bu iki adam besiktasla baslasa o takima +5,6 puan katkisi olurdu simdi.

@nerazzuri

cok guzel soylemissin.

burakin gorevini drogba, selcukun gorevini sneijder aldi. aciklamasi gayet basit aslinda. burda bir sorun varsa gorevi devralanlar eksik demektir.

ayrica chelsea macinda en cok kosan adam selcuk. bu derece didinen bir adam birakin da 85. dakikada pas atamasin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@Nocna Mora

yanlis anliyorsunuz, anlatamadim galiba hey allahim

ben selcuk super sezon geciriyor mu diyorum sanki, neden boyle olduguna dair fikir yurutuyorum. ilk sezonundaki seyleri basaran bir adam neden boyle dip yapmis olabiliri masaya yatiriyorum. sezonbasi inanin bu iki adam besiktasla baslasa o takima +5,6 puan katkisi olurdu simdi.
    Nedeni çok basit. Mental problemleri var sorumluluktan kaçıyor. Bir tane dribbling ile adam eksiltip dikine oynadığını ben görmedim. Bunu yapmaktan korkuyor onun yerine al gülüm ver gülüm yapıyor. Ayrıca onu bunu bilmem ama daha pas atamıyor yahu adam her şey geçtim pas atamıyor, ayakta duramıyor. Eğer kafa olarak kendini futbola veremeyeceksen ve ya artık yetersizsen bir durup diyeceksin ben ne yapıyorum, ne yapmalıyım diye.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

@nerazzuri

cok guzel soylemissin.

burakin gorevini drogba, selcukun gorevini sneijder aldi. aciklamasi gayet basit aslinda. burda bir sorun varsa gorevi devralanlar eksik demektir.

ayrica chelsea macinda en cok kosan adam selcuk. bu derece didinen bir adam birakin da 85. dakikada pas atamasin.
    Abi iyi güzel anlatıyorsun da sende şunu kabul etmiyorsun.Evet haklısınız eskiden daha güzeldi bu takım yerini devralanlar da yetersiz.Ama hala Selçuk 85.dakikaya kadar koştu pas veremedi diyorsun yahu en son top kaybından orta sahadan geriye koşmadığını gördüm çok ciğeri sağlam olan adamlar var koy koysunlar 10-12 km Selçuk Şahin,Cristian demek ki her şey koşmak 85'den sonra düşmek değil düşmeyeceksin.Selçuk İnan'ı beğenmiyorum belki sizin dediğiniz nedenlerden ama beğenmiyorum.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

madem bunlar takima yuk diyorsunuz, birakin adamlari da mundar olmasinlar bari. su ligde hangi takima gitseler o takimi sampiyonluk yarisina sokarlar. bence ikisi de bu ligin en iyi oyuncularindan, sadece takim icindeki misyonlarini tamamladilar. yerlerine daha iyileri getirildi, iskartaya ciktilar. takimda tutup baska roller vererek oynatmak hem onlara hem de size eziyet oluyor.

@Nocna Mora

dikkatli okumamistim cevabini, uslubun kirici olmus. ezberden falan degil, kendi gorusumu belirttim. istatistikler ortada. ilk sezonu ve bu sezonunu ortaya koydum, anlattim. xavi diyen de kendi taraftariydi zaten. sahsen bir xavidir diyemem. sadece turkiyede yetismis en iyi ortasahalardan biridir diyebilirim. mustafa sarp ya da selcuk sahin benzetmelerini hic haketmiyor, burdan baslamistim aslinda konuya.

Nesil
    2007

Adamlardan yapamayacak şeyleri beklerseniz tabii ki beğenmezsiniz. Selçuk ne zaman top sürüp adam geçti de şimdi geçsin? Aynı şekilde Burak da, adamı kanata koyup bir şeyler bekliyoruz. Ya da Sneijder'i kanata koyuyoruz falan. Drogba'dan nasıl hızıyla adam geçmesini beklemiyorsam Selçuk'dan da beklemiyorum. Hızlı oyuncular lazım bize derseniz orasına katılırım, takımda tek bir tane adam eksilten oyuncu yok. O yok bu yok, olan adamları da yanlış oynat; kısaca olmayacak duaya amin diyoruz.

Yabancı sınırı varken Burak, Selçuk gibi adamları yollamak çok saçma olur; en azından yerlerini doldurmadan. Muslera, Melo, Telles, Sneijder'in garanti kalacağını varsayarsak, bir tane de hızlı adam eksilten bir oyuncu alsak 5 yabancı zaten. Gerisini Türklerle doldurmak gerekir ki bu da hadi Selçuk neyse de Burak'ı paha biçilemez yapıyor. Artık sağ bekte hangi Türk'ü oynatırız, Semih'in yanına kimi koyarız, Selçuk'un yerine kimi buluruz, ya da çift kanatlı sisteme geçersek Türk olan kanat kim olur bilemem. Milli takımın da hali ortada, alıp gelelim dediğimiz kaç oyuncu var? Doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor. Hedef sırf lig olsa kolay kadro kurulur da ŞL'de yine gruplardan çıkmaksa hedef kadro biraz zor. Ya da ben çıkamadım işin içinden, başkaları çıkar.

Goruyorumki fenerliler bizden daha iyi biliyorlar daha iyi analiz etmisler. Oncelikle tebrik ederim. Belki disaridan bir goz oldugu icin daha az duygusal bakabildiklerindendir.
    Bizimkilere bakiyorum gunah keçisi selcuk. Braco mancini muhtesem super selcuk berbat. Ya koskoca sneijder yanindaki adama pas atamiyor. Motivasyon olarak çökmüş fizik olarak sifir. Tipki selcuk gibi burak gibi ama hatalı yerliler di mi. Hele selcuk hep onun yuzunden. Takim rakip cezasahasina giremiyor suçlu selcuk. Mancini super niye çünkü kadroyu o kurmadi. Hele bir arguman geçmiş yukarida kadro lesmis. Buna yorum bile yapmayacagim. Bir hocanin kendi oyun anlayisini oturtmasi icin komple takimi mi degistirmek gerekiyor? Manciniden sonra intere gelen mourinho kac transfer yapti. Aykut'dan sonra gelen yanal kac transfer yapti? Ama takimlar 180 derece değişti. Daha ilk geldiginde soylemistim. Umarim tazminatını aysal cebinden verir. Takimin bu oyununun sorumlusu net mancini'dir. Asıl sorumlu ise sezon ortadinda hoca kovup oyun karakteri bambaska bir hoca getiren aysal'dir. He mancini berbat hocadir demiyorum. Ama bizim oyun tarzimiza uygun biri degildi. Mancini de başarılı olur eger tum takim degisirse. Ama dunyada sportif direktor boyle zamanlar icin var takimin kimyasina oturan bir hoca bulabilsin diye.
    Yani kisaca takim kotu oynuyor bunda hemfikiriz saniyorum ki. Bunun da 1.sorumlusu yonetim 2. Sorumlusu mancini 3. Sorumlusu topculardir.
    Bu arada umarım selcuk fenere gider o zaman görürüm sizleri burada.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

@davidvilla

sonunda beni anlayan biri cikti forumda, sorumlularin siralanmasi hususunda hemfikiriz
    gelsin hocam selcuk fenere, problem degil. 9 MC var, o da 10.su olur

Yahu adam gorev demiyor ki takim ici rol diyor. Bu takimin kralligi selcuk ve buraktaydi. Başbakan ve cumhurbaskani onlardi. Sen onlari milletvekili ve belediye baskani yaptin yerlerine yeni reisi cumhur ve vasbakan getirdin

Mesaj Yetkileri