ADANASPOR 2013-2014 SEZON BAŞI TRANSFER DÖNEMİ GENEL GÖRÜNÜMÜ
Öncelikle gidenlerden başlayayım. Tam kariyerin ana amacına uygun bir transfer dönemi geçirdik. Mükemmel oyuncu sattık. Takımın en önemli oyuncularından De Laet, Gagnon ve Mbilla gibi isimlerle yollar ayrıldı, güzel para kazanıldı. Gönderdiğimiz oyunculardan Mbilla hariç hepsinin parası peşin ödendi. Mbilla transferinde ise Eintracht Frankfurt bonservis bedelinin 500k pound'unu peşin, 1m pound'unu 24 ay taksitle ödeyecek. Değerinin 9.2 katına sattığımız De Laet, transfer tarihimizin rekoru oldu.
Gelelim aldığımız oyunculara. Kanımca muhteşem bir transfer dönemi geçirdik. Çok uğraştık, çok ter döktük ama değdi. Kadromuza mükemmel oyuncular kattık. İsterseniz size onları tanıtayım. Tanıtmadan önce de şu bilgiyi vereyim: Alper Potuk transferinde 1m pound peşin 600k pound 48 ay taksitle, Zeki Korkmaz transferinde 1m pound peşin 800k pound taksitle, Hasan Ali Kaldırım transferinde 1m pound peşin 2.1m pound 48 ay taksitle ödenecektir. Diğer bütün transferler peşin parayla alınmıştır.
1. Alper Potuk # 14
Mükemmel bir oyuncu aldık. Oyun kurucu mevkisinde böylesine kaliteli bir oyuncu bulundurmamız büyük avantajımız olacak.
2. Hasan Ali Kaldırım # 25
Atila Turan'ın bize gelmeyeceğini düşünürsek oyunun en iyi 2. Türk sol bekini aldık! Bize biraz tuzluya patladı ancak uzun yıllar sol bek mevkisine takviye yapmayacağız gibi duruyor...
3. İsmail İsa # 9
Mbilla'nın boşluğunu Türk vatandaşlığı da bulunan Bulgar golcüyle doldurduk... Karabükspor 250k'dan başladığımız pazarlığı 500'e kadar bırakmadı ancak verdiğimiz parayı hak eden bir golcü aldığımızı düşünüyorum... Komple forvete hasrettim uzun zamandır![]()
4. Koray Günter # 43
Borussia Dortmund'la sözleşme yenilemeyen genç oyuncuyu kimselere bırakmadık... Forumdaki konuda gelecek yıllarda ulaştığı profil inanılmaz. Umarız bizde de o kadar güzel gelişir...
5. Leonardo Sigali # 2
De Laet'in yokluğunu hiçbir şekilde aratmayacak mükemmel bir stoperi kadromuza kattık. Bakıyorum bakıyorum, bir türlü eksik noktasını bulamıyorum. Bedavaya kusursuz bir stoper mi aldık ne?
6. Matija Smrekar # 13
Böylesine iyi bir poacher'ın işini 45k pound gibi cüzi bir miktara bitirdik... Göstereceği performansa göre İsmail İsa'yı kesebilir bile.
7. Nail Zamaliev # 26
Rus oyuncu çok uzun süredir takibimizdeydi, sezon ortasında sözleşme imzalamıştık ve şimdi takıma katıldı. Kendisi tam bir istikrar abidesi... Geçen sezon Sheriff'te sadece 1 maç kaçırdı. İlk 11 başlatmayı düşünüyorum.
8. Serdar Gürler # 11
Serdar Gürler gibi bir kanat oyuncusunu bedavaya almak güzel, backup olarak sözleşme imzalatmak ayrı bir güzelEsas mevkisinin aksine, sol açıkta görev yapacak. Yeni mevkisine alışmak için çalışmalara başladı ve şimdiden koyu yeşil oldu.
9. Tim Guyt # 18
Klasik bir Hollandalı, tam bir profesyonel... Şu mental özelliklerine bakarsak ileride kaptanlık bile yapabilecek bir seviyeye geleceğini söyleyebiliriz bu çocuğun
10. Türker Özcan
Altyapıya bir transfer. Umut vadeden bir genç yetenek...
11. Zeki Korkmaz # 6
Jem Karacan'ın 1 boy küçüğüİlk hazırlık maçında yaptıklarına bakılırsa bu sezon en güvendiğimiz isimlerden biri olacak...
Artık iskeletimizi kurduk. Bu kadar oyuncu almamıza rağmen transfer dönemini karla kapatmak müthişti. Gelecek senelerde bu kadronun üzerine tek tük takviyeler gelir artık. Bu sezon nasıl bir Adanaspor izleyeceğimi hayal edemiyorum. Bir an önce bu takımı görmem lazım!