Gökhan kısmına kesinlikle katılmıyorum, birincisi gol onun ortasıyla geldi. İkincisi atak yemesine sebep oluyor demişsin Plzen bu maçta atak yapamadı ki Gökhan'ın ortan tehlikeli gelsin..
Gökhan kısmına kesinlikle katılmıyorum, birincisi gol onun ortasıyla geldi. İkincisi atak yemesine sebep oluyor demişsin Plzen bu maçta atak yapamadı ki Gökhan'ın ortan tehlikeli gelsin..
plzen biraz hafif sıklet kaldı. çeyrek finalde tottenham'la eşleşmezsek iyidir.
Tottenham kesinlikle eleyemeyeceğimiz tek takım, Chelsea gelsin daha iyi. Bale'in bizim beklerimize ve stoperlerimize neler yapabileceğini düşündükçe yemin ediyorum futboldan soğuyorum.
Tottenham gerçekten çok zor takım Fenerbahçe'ye herkes gelebilir bu turnuvada ama Tottenham gelmesin bence![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Büyük takımlara karşı kontrol-kontra oyunu oynayan, Açık futbol oynayan takımları ani ataklarla yakalayan Plzen bu maçta duvara çarptı. Çünkü onlar sadece büyük maçlarda böyle oynuyor, biz onlardan daha iyiyiz çünkü küçük büyük demeden sürekli böyle oynuyoruz : )
Geri Pas-Volkan-Selçuk kombinasyonlu hata sonrası oluşan pozisyon dışında pek pozisyon vermedik, kontra hiç yemedik. Eh adamların tek silahını da elinden alınca bulduğumuz net fırsatlardan birini de değerlendirince kazanmasını bildik.
Takımımı tebrik ediyorum, Özel bir tebrik de Yobo'ya. Bugün çok büyük oynadı, Çok !
...
tottenham kuvvetli bir takım, hatta kağıt üzerinde avrupa liginde mücadele eden en kuvvetli takım bile denilebilir. Fakat eleme ihtimali yok diye bir şey yok. Şu saatten sonra her takımı eleyebilir fenerbahçe. Tottenham favori olabilir ama yüksek ihtimalle fenerbahçe'de ikinci favoridir bu kupa için. En azından benim gözümde birinci ve ikinci favori bu iki takım.
Çeyrek finalde karşılaşırsak da yapacak bir şey yok "erken final" der ve yapabileceğimizin en iyisini yapmak için sahaya çıkarız. Bu seneki fenerbahçe için avrupa'da elenemeyecek takım yok, turu geçme şansı bizimkinden daha fazla olan takım var.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Takım bugün iyiydi. Golsüz geçirseydik maçı yazık olurdu gerçekten. Şimdiden tur atlamış gözüyle bakılıyor ama herşey olabilir erkenden rehavete kapılmamak lazım. Bate ve Plzen açık oynayan takımlara karşı kontra ile vurmaya çalışan takımlar. Bizde hurraaa saldıran bir ekip olmadığımız için oyun planlarını bozmuş oluyoruz doğal olaraktan. İçerde maçı 0-0'a kitleriz büyük ihtimal belki kontradan 1 tane atarız. Çeyrek final gelirse artık eşleşme şansımız olan 7 takımdan Tottenham gelmesin diğerlerine kabulüm![]()
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Maçtan önce de söylemiştim Plzen aşırı abartılıyor diye, hatta öyle yorumlar vardıki sanki adamlar Avrupa'yı dize getiriyorlar. Plzen'in Napoli maçının özetini bile izlemeden sadece skorlara göre yorumlar yapılıyordu. Plzen ilk Napoli maçında 4 şut 3 golle oynadı, Napoli ise birsürü gol kaçırdı, çok şanssızdılar. FB'nin özellikle son haftalardaki futbolundan sonra ben çok umutluydum ve tahmin ettiğim gibi oldu, 2 gol falan atarız diyordum ama olmadı. Rövanşta yine elenebiliriz bu futbol ama kesinlikle o muhteşem! Plzen'den kaynaklandığı için değil kendi hatalarımızdan olur. Zaten tek pozisyonları da Volkan sayesinde oldu.
Çeyrek finale çıkarsak artık favori diye bir kavram kalmıyor. 8 takım da birbirini eleyebilecek güçte takımlar ama en güçlüleri şu an Tottenham tabiki, çok iyi oynuyorlar ve İngiliz olmaları da ayrı bir gerçek. Sene başında FB, gruplardan çıkamama ihitmali de yarı finale çıkma ihtimali de olan bir takım diye düşünyordum ve bu düşüncemi Bate maçında da yazmıştım. Bu saatten sonra beni hiçbirşey şaşırtmaz rövanşta da elenebiliriz, finale de çkabiliriz Aykut Kocaman sayesinde böyle dengesiz bir takım haline geldik. Kork bizden Avrupa!.
Maçla ilgili yorumlar yapalım lütfen arkadaşlar. İlk maç oynandı, tur atlanmadı henüz. Tur geçilebilirse eşleşilebilecek rakiplerle ilgili Sohbet Alanı'nda düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Bugün oynanan oyundan ve Aykut hocanın mevki seçimleri konusunda tek sinirlenen, yanlış olduğunu düşünen benim sanırım.
Kuyt bir sağda, bir solda keza Sow'da solda arada gözüküyor, hep içeri kaçıyor. Yahu mis gibi 2 tane futbolcumuz var, o mevkiler için Krasic ve Stoch.
Eğer bu 2 futbolcu için konuyu açmamı istiyorsanız, yazabilirsiniz.
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Krasiç ayakta duramıyor , Stoch desen keza dolaşıyor öyle yaptıkları tek olumlu hareket yok. Bu önemli maçlarda o ikisi ile oynamak çok yanlış olur. Yaz kampında iyice yüklenirlerse önümüzde ki sene kanatları onlara emanet edebiliriz. Kuyt'ın bi ara sola geçmesinin sebebi rakibin bizi iyi izlemiş olup savunma zaafiyetinin olduğu soldan geliyorlardı. Sow'un savunma zaafiyeti ve üstüne Ziegler eklenince bizim sol alan otobana dönmüştü. Kuyt daha mücadeleci diye sola çekti Aykut Kocaman onu bi ara.
@SacrificeGGTC
Aslında futboldan az buçuk anlayan, takımını biraz seven herkes rahatsız ama züğürt tesellisi işte. Sen 3 sene boyunca Fenerbahçe'de bulunduğu seviyenin üstüne çıkan, gelişme gösteren 1 tane oyuncu görebildin mi ? Bir oyuncu hazırsa oynar, onların gelişme göstereceği yer ne antrenmandır ne de maçtır. Neresidir bende bilmiyorum o oyuncularda bilmiyor. Bir şekil fit olacaksın hazır olacaksın.
Bu yüzdendir ki bir forvetin sol açık oynar diğeri sağ açık oynar ön libero forvet arkası oynar. Çünkü hazır oyuncular. Bu yüzden kısıtlı bir kadroyla oynamaya mahkumuz, katlanıyoruz.
...
3 arkadaşımın yorumlarını da okudum. Ortalama olarak hazır olmadığı kanaatindeler. Fakat ben ortada hazır olmama ve ya oynayamama gibi bir durum göremiyorum.
Bir futbolcu nasıl takıma ve futbola küstürülür Aykut Kocaman'da gördük bunu. En başta Alex(ki Alex mevzusu bu maçı ilgilendirmiyor, tekrar da konuşmak istemiyorum ama örneklerden biri). Stoch geçen sene her topu ayağına aldığında bizi heycanlandıran ve attığı gollerle birçok maçı lehimize çeviren üstüne üstlük o gollerinden biri FIFA Puskás Ödülü'ne layık görülen bir oyuncu.
Krasic 2010/2011 sezonunda 33 maçta görev almış, 7 gol, 8 assitle oynamış ve 2011/2012 sezonunda bize gelmeden önce de 7 maça çıkmış 1'de gol atmış. Bu oyuncu ne olduysa Fenerbahçe'de oynayamıyor. Şuanda da gönderilmesi gündemde. Neden mi? Kendimce gördüğümü söylüyorum. Aykut Kocaman'ın sürekli söylediği saçma sapan performansımızı arttıracağız, koşacağız, artık mevki futbolu kalktı, bir oyuncu hem orta saha oynarken hem sağ açıkta; ya da santraforken sol açıkta oynayabilmeli gibi sözleri yüzünden. Sow gol kralı olduğu zaman hangi maçta solda görev aldı? Kuyt Liverpool'da kaç maç sağ kanatta oynadı? Oynayabildiğini biliyoruz ama orada mı tercih edildi gerçekten? O mevkii için Krasic gibi bir oyuncun var. Küstürmeden önce oynatacaktı.
Peki sola Stoch'u çektik, sağda da Krasic var arkadaş Kuyt, Sow ve Webo nerede oynayacak der gibisiniz, Webo oynamayacak. Kuyt ve Sow oynayacak ileride. Webo nasıl oynamaz? Golleri atıp duruyor diyorsunuz. Bugünlerde evet, golleri atıyor, son dönemde skor yükünü çeken tek futbolcu oldu. Sow'un bu performans düşüklüğü sizce solda oynamasından ve ya ara ara sağa geçmesinden kaynaklandığını hiç düşünmediniz mi? Webo günübirlik yapılan transferdir, sezonu ve ya anı kurtarmak adına yapılmıştır. Çünkü mevkisi değişmemiştir. Bu zihniyettende çok korkarım.
Fazla uzatmadan, takım içinde taktığı futbolcuları küstüren, futboldan uzaklaştıran tek isim Aykut hocadır. Nedense sözlerine artık sadece gülüyorum. Artık mevkiisinde oynayan futbolcular görmek istiyorum.
Ayrıca eklemek istediğim bu mevkii değiştirmelerine Topuz'da aynı süreci yaşadı. Josico, Maldonado falan gönderilip, orta alana alınan Topuz sağ açık olarak gözüküyor şuan.
Bunlar kendi düşüncelerim, ben olayları bu şekilde görüyorum ve yorumluyorum. Kendimce doğrular bu şekilde, umarım kendimi iyi bir şekilde ifade edebilmişimdir.
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Bu ülkede sözde tarafsız spor yorumcuları da var tabii. Örneğin Uğur Meleke.
Neyse önemli olan bizim kazanmamız gerisini onlar düşünsün.
Plzen'i fazla abartmışız, bizim futbolumuz onlara ters geliyor. Güzel galibiyet, kutlarım Fenerbahçe'yi. Getirin o kupayı İstanbul'a !![]()
Canım FEDA olsun sana !
Kuyt'ın sola geçmesi mantıklıydı. Sow artık resmen santrafor oynuyordu , sola geldiği yoktu. Bitmiş bir Ziegler sol kanatta yalnızdı. Kuyt'ın gelmesiyle rahatladı orası. GG zaten tek başına götürüyor sağ tarafı maşallah![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Plzen'i abartmışız yorumları biraz Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemek gibi oluyor bence. Dünkü maçta Plzen'in korkulduğu ya da çekinildiği kadar iyi oynayamaması sanıldığı kadar iyi bir takım olmadıklarından mı, günlerinde olmamalarından mı, yoksa Fenerbahçe'nin rakibi oynatmamasından mı kaynaklandı acaba?
2010'dan bu yana evinde oynadığı 15 Avrupa kupası maçında sadece Barcelona'ya yenilen bir takımdan bahsediyoruz (10 galibiyet 4 beraberlik 1 yenilgi)... Milan ve Schalke'ye yenilmeyen, Atletico Madrid ile Napoli'yi mağlup eden bir takımdan... Gene Barcelona maçı dışında bu 15 maçın 14'ünde gol atmayı başaran bir takımdan... 2012/13 sezonunda Fenerbahçe maçı öncesi oynadığı 7 Avrupa kupası maçını da kazanan ve bu maçlarda sadece ve sadece 1 gol yiyen (o da 3-1 kazandıkları Academica maçında), karşılığında rakip filelere toplam 18 gol bırakan bir takımdan.
Plzen'in Avrupa kupalarındaki iç saha maçları:
2010/11
Beşiktaş 1-1
2011/12
Pyunik 5-1
Rosenborg 3-2
FC Copenhagen 2-1
Milan 2-2
Barcelona 0-4
BATE 1-1
Schalke 04 1-1
2012/13
Metalurgi Rustavi 2-0
Ruch Chorzow 5-0
Lokeren 1-0
Atletico Madrid 1-0
Hapoel Tel Aviv 4-0
Academica 3-1
Napoli 2-0
Tekrar bir düşünün isterseniz... Maça gelecek olursak;
Dünkü maçta iki takımın oyun anlayışı da öncelikle 0-0'ı tutmak üzerineydi. Bir hata yada duran toptan bulunacak bir golün tur anlamına geleceğini çok iyi biliyorlardı. Dikkat ettiyseniz Plzen 1.dakikada nasıl oynuyorduysa 90.dakikada da aynı şekilde oynuyordu. Hiç risk almadılar, pek fazla pres yapmadılar. Belli bir disiplin içerisinde ve büyük bir özgüvenle oynadılar. Bazılarınıza abartı gelecek belki ama gol kovalama konusunda bugüne kadar Barcelona'dan sonra gördüğüm en sabırlı takım olduklarını söyleyebilirim. Kaldı ki bence hataları bu oldu. Çünkü Fenerbahçe'nin en sevdiği şey düşük tempo. Kadro yapısı tempolu oyuna müsait değil. Tempo düşük olunca çok rahat ayağa pas yapabiliyor, oyuncuların geri dönüşleri kolaylaşıyor. Bu durumda da oyuncu kalitesi farkı Fenerbahçe'den yana olduğu için tamamen Fenerbahçe lehine gelişti oyun. Selçuk'un o meşhur yana ve geriye pasları için en ideal ortam doğdu. Tek sıkıntı yaratan Rajtoral oldu ilk yarıda ama onunda kondisyonu ve fizik gücü zayıf olduğu için 2.yarıda oyundan düştü.
Bence çok önemli bir başarı gösterdi Fenerbahçe. Rakip ismen Fenerbahçe'yle kıyaslanamayacak bir takım olsa da son dönemde aldığı skorlara bakıldığında çok çok ciddi ve tehlikeli bir takım sonuçta. Şimdi sıra geldi bu galibiyetin anlamını yitirmesine izin vermemeye. Temsilcimiz 2.maçta da aynı oyun disipliniyle oynar ve ciddi bir hata yapmazsa turu geçecektir.
İlk başta bende öyle düşündüm, hatta mesajımda fazla abarttığımızı da söyledim. " Avrupa Ligi'ni dağıtan, Napoli'yi eleyen Plzen bu mu ? " dedim kendi kendime. Aslında o Plzen bu Plzen'miş. Ama onu bu hale getiren, harika bir strateji ile Plzen'in kendi oyununu oynamasına izin vermeyen Fenerbahçe oldu. Gerçekten küçümsememek gerek.
Canım FEDA olsun sana !
Katıldıklarımda var ancak çoğu şeyde hatalısın bana kalırsa. Hala Krasic ve Stoch ısrarını anlamıyorum bu adamlar sene başında ayakta duramıyordu güçsüzdü oynatılması bir şey değiştirmicekti. Stoch'a bu sene fazlasıyla şans verildi 1 tane iyi maçı var mı ? Geçen sene ki Stoch vardı da Aykut Kocaman mı oynatmadı ? Afedersiniz bu adamın akli sorunu mu var geçen sene parlattığı adamı bu sene köreltsin. Kuyt rahat son 5-6 yıldır hep sağ kanat oynadı. Özellikle Liverpool'da. Eğer Fenerbahçe 4-4-2 oynarsa kanatlar Kuyt ve Caner forvet hattı Sow ve Webo olur. Webo'yu keserim demişsin Webo şuan Sow ile en iyi anlaşan oyuncu konumunda. Önyargılı yaklaşıyorsun Aykut Kocaman'a. Mevkisinde de oyuncu görüceksin diye formsuz adamları oynatıcak değil adam.
Bazı arkadaşlar kafalarında bir kalıp kurmuşlar, onun dışına çıkmıyorlar. Sahada ne sonuç alınsa, nasıl futbol oynatılırsa oynatılsın söyledikleri değişmiyor. Bizim anlattıklarımızla hiç değişmez. Bu yüzden fazla çabalamayın derim.
Sow'un sol kanata atılması olumsuz gibi görünse de sürekli ceza sahasına girdiği için FB'nin hücum etkinliğini ciddi anlamda arttrımış durumda. Özellikle Kuyt ile birlikte sürekli pozisyon değiştirmeleri de rakip defansların düzenini bozuyor. Önceden Sow forvette ve 2 tane saf kan kanat ile oynadığımızda çok yanlız kalıyordu. Kanat oyuncularımız hep çizgide bekliyordu, ortadan da yardım gelmeyince Sow yanlız kalıyordu. Şimdi ileride sürekli bekleyen Webo var ve Sow sürekli içeri sürpriz koşular yapıyor. Toplu ve topsuz rakibin üzerine her gidişinde tehlikesi var. Son maçlarda FB'nin etkili tüm ataklarında Sow var, bir de GG.
Kuyt'ı ben de uzun süre eleştirenlerdendim, özellikle inanılmaz top kayıpları yapıyordu hatta aynı şekilde maç bile kaybetmemize sebep oldu. Ama son maçlarda takım gibi o da performansını arttırdı. Benim sinirlendiğim konu özellikle Kuyt gibi bir oyuncunun sürekli aynı şekilde top kaybetmesiydi ama bu konuyu da düzeltmiş. Şu an forvet hattımız çok iyi durumda, orta sahamız da aynı performansı yakalarsa çok iyi bir takım oluruz. Özellikle ileride çok etkili forvetler varken orta sahada Cristian gibi bir kazma olması büyük sıkıntı oluşturuyor. Final paslarının hiçbiri etkili değil, onun yerine Salih gibi hem top sürebilen hem de çok güzel pas verebilen bir oyuncu oynarsa Sow ve Webo ikilisi her maç 1-2 tane golü kesin atar.