Konu gittikçe dağılıyor...
Konu gittikçe dağılıyor...
Egemen erken verseler, karar değişmezdi merak etme.. Yarın yine Fenerbahçeli yöneticiler çıkar, bu kadar az olmamalıydı falan gibisinden açıklamalar yapar.. Sonra ligten çekiliyoruz, adalet yok derler.. Falan filan...
karşılaştırma yapmak çok mantıksız geliyor bana.ASY'de olanlar olaylar bakımından nerdeyse 2 katı fazlaydı.Futbolun etik kurallarına uymayan onlarca şey görüldü.Bizimkiler yapmadı mı ? yaptı.Ama o kadar uyarı o kadar tenkite rağmen GS taraftaranın başkana olan hırsından dolayıda olaylar vahim bir duruma ulaştı.Sonuç olarak ben ibretlik bir ceza verilmesini bekliyordum ama her zaman ki gibi GS büyük olmanın avantajını kullanmış oldu.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Turkcell Süper Lig`de 19 Mayıs`ta oynanan Fenerbahçemizin deplasmanda Galatasaray ile oynadığı maçta çıkan görülmemiş şiddet olaylarıyla ilgili Galatasaray`a sadece 5 maç ceza verdi. PFDK`dan yapılan açıklamaya göre bu 5 maçın, 1`i derbi maçta yapılan küfürlü tezahüratlardan, 4`ü ise çıkan olaylardan ötürü verildiği bildirildi. Buna göre Galatasaray, 5 maç İstanbul`da seyircisiz oynayacak.
Bu kadar iğrençliğin yaşandığı maçta Galatasaray 5 maç ceza alırken, Tümer`e 1 maç ceza verilmesi kimseyi şaşırtmadı. Ulusoy federasyonu bu kararla artık kendini imha etti. Kötü olan herşeyin defalarca yapıldığı bu maça 5 maç ceza vermek futbolda adaleti yok etmiştir. Bundan sonra kimseye ceza meza veremezsiniz siz.
Ulusoy federasyonu nasıl ülkemezi FIFA ve UEFA`ya şikayet etmekte sakınca görmüyorsa, başta kulübümüz olmak üzere bu federasyondan mağdur olanlar bu maçı FIFA ve UEFA`ya taşımak zorundadırlar. Böyle rezalet böyle tarafgirlik olmaz.
Böyle bir maç sonrası Galatasaray`a 5 maç ceza verirken oyuncumuz Tümer`e 1 maç ceza vermekte beis görmemişlerdir. Bu ceza gözü dönmüş bir pervasızlığın ve sınır tanımaz bir tarafgirliğin sonuçlarıdır. Şimdi sıra tahkim kurulunda.
Ey Tahkim sen de görevini yap Galatasaray`ın cezalarını kaldır ve Tümer`in cezasını da 5`e çıkar. Size yakışan budur ve gereğini de yapacağınızdan eminiz.
Yapılan resmi açıklamada; "Adnan POLAT (Galatasaray A.Ş. idareci) 19.05.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe müsabakasında çıkan olaylar ile ilgili beyanlarının disiplin cezası verilmesini gerektirir nitelikte olduğu konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına,
4- Hasan ŞAŞ (Galatasaray A.Ş. futbolcusu) 19.05.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe müsabakasında; müsabaka öncesi takım kadrosunda yer almadığı halde oyun alanına girerek, rakip takım futbolcularına yönelik saldırgan ve sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,
5- Tümer METİN (Fenerbahçe futbolcusu) 19.05.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe müsabakasında; rakip takım seyircilerine karşı sportmenliğe aykırı davranışta bulunmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,
6- Fenerbahçe Kulübü hakkında: 19.05.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe müsabakasında; yasal koşullar oluşmadığından çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına,
7- Galatasaray A.Ş. Kulübü hakkında: 19.05.2007 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe müsabakasında; Galatasaray A.Ş. Kulübü`nün çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle cezalandırılmasına, kulübe 30.03.2007 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Galatasaray A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle Kurulumuzun 12.03.2007 tarih ve 2006-2007/841-1119 sayılı kararı ile 30.000.-YTL para cezası verilmiş olmakla ve bu kez F.D.T.nın 31/3 maddesine göre aynı sezon içerisinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edildiğinden F.D.T.nın 31/3 maddesine göre 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verilmesine, Müsabaka öncesi, müsabaka esnası ve müsabaka sonrası çıkan saha olayları nedeniyle 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile birlikte 200.000.-YTL (İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine, Stadyum içerisinde pet bardaklarda su satışı yapılması suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine, Sonuç Olarak; Galatasaray A.Ş. Kulübü`ne TOPLAM BEŞ resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verilmesine, Ayrıca toplam 201.000.-YTL (İkiyüzbirbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine karar verildi." denildi.
Sarı - kırmızılı kulübe, derbide sahaya atılan su şişeleri, bozuk para, taş, patlayıcı maddeler, cep telefonları, koltuk parçaları ve küfürlü tezahürat nedeniyle iki ayrı kategoride ağır cezalar verilecek. İlk toplantısını Galatasaray`ın ek savunma süresi istemesi yüzünden erteleyen PFDK daha sonra çoğunluk sağlanamadığı için iki kez bir araya gelememişti.
Allah aşkına Egemen aynı durumda siz olsaydınız diyecektinki bu ceza çok fazla bundan adım gibi eminim![]()
So what?
Saike
Her kulüp kendi bakis acisindan olaya bakiyor iste.Fbnin sitesinde yazan aciklama fanatizm sinirlarini asmistir kanimca.
Bu arada bende eminim Semsi![]()
Ha ha FB yönetimi yine başlamış federasyona atmalara.Yakında ligden de çekilirler.
Ekleme:Bende eminim Şemsi![]()
Kesinlikle. Kablo kesildiğinde ben en çok tepkiyi vermiştim, ilgili başlığa girip bakabilirsin. O maçtan dolayı da bize 1 maç ceza verilebilirdi, veya 2 maç.
Ama kesinlikle bu maça çok ağır bir ceza gelmeliydi.
V.Manisaspor-Sakaryaspor maçında iki kendini bilmez yüzünden Manisaspor hükmen mağlup sayıldı. Buyrun federasyonun bir başarısı daha. Manisaspor bugün o 3 puan yüzünden küme düşse bunun hesabını kim verecekti?
TFF artık istifa etmeli, bu kadar adaletsizlik olmaz.
Tümer'in cezası da çok mantıklıymış ( ! ) Ne güzel İstanbul..
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Avrupa´da kes kabloyu da sonra al 5 mac cezayi
Bak sana bir örnek: Danimarka macinda bir taraftar maca girip hakeme saldiriyor,daha dogrusu saldirmaya tesebbüs ediyor.Hakem direk maci bitiyor,Danimarka 3 mac saha kapatma + 3-0 hükmen yenik ayriliyor mactan.
Sadece 1 taraftar yüzünden bunlar oluyor.
Ama Manisaspor macinda kaleci geliyor hakeme daha ciddi bir saldirida bulunuyor,hakem maci bitiriyor ve Manisa hükmen yenik sayiliyor.Dua etsinler ki sahalari kapanmadi.
Ayni olay iste.
Biz burada ne kadar tartışdıysakta sonuç değişmeyecek tahkiminde cezayı indireceğini düşünmüyorum onca olandan sonra gelecek sene artık belli kriterler konulmalı öyle PFDK'nın verdiğini Tahkim indirmemeli kim neyi hak ettiyse o doğrultuda cezalandırılmalı bitsin bu olaylar artık
So what?
Saike
Tahkim ceza indirmeyecek. Açıklama yapmışlardı. Boşuna gelmeyin diye.
Açıklamayı yapan başkan, diğer üyelerin kararı da önemli..
Tümer'e bir maç ceza mı? Güleyim mi ağlayayım mı? anlamadım.
Yok canım bence Ümit Özat'a ceza verilsin oturup Song'la konuştu.Böyle saçma bir federasyon,disiplin kurulu,tahkim kurulu olamaz yahu.
Avrupa Avrupa diyorsunuz ordada durum farklı değil.Juventus kümeye düşürülürken İnter ve Milan Seria A'da kalıyor.
Konununda başlığını değiştirelim kablo kesme olsun.
Kaldırın cezayı en iyisi, hiç ceza falan olmasın, tüm Galatasaraylılar bunu istiyor zaten, yine FB maçı olsa yine aynısı olacak, aynı maddeler atılacak zaten, zihniyet bunu gösteriyor maalesef.
Kanıtınız varsa koyun kabloyu Yönetim'in kestiğine dair.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Herkezin baski acisi farkli 5 mac yeter
Evet Tümer'in cezası yanlış 5 maç cezası iyi bence
So what?
Saike
Pardon Tümer'e ne cezası?Haberim yokta.
Bırak bunları.Nasıl bi zihniyetin var ne demek?Eğer gösteriş olmasaydı,mikrop kapacak diye silerdi tamam mı?Oraya da yapıştırırdı bantı yine yapılan terbiyesizlik belli olurdu.Burada okuyanlar bilir tarafsız olan bir çok arkadaş var ama sen burda biraz takıma yönelik yorumlar yapıyosun.
Şemsi alkışlamak ile sadece hakemden ceza alınır diye biliyorumda yani bu kadar da olmaz.Tuncay'da tahrik etti ona verilmesi lazım.Suyu içti.Yani ben orda atanların yerinde olsam:
-Adama bak bea siz atarsınız ben içerim diyor.
O yüzden bu kararın pek de bir savunulacak yönü yok.Zaten maç üzeriden 1 ay geçmiş anca karar çıkıyor NEDENSE?
Ama beyler Runje'ye 2 maç ceza geliyor.Hemen toplanıp maç öncesi karar veriyolar.Yani lafın özü burası Türkiye.
Bir yerde sahaya bi seyirci atlar maç tatil edilir.Bi yerde maçta sahaya atılmayan kalmaz ama bitmez.Kimin haklı kimin haksız olduğu bi kenara bırakılmalı artık.Avrupa diyoruz,çok güzel ama önce onlar gibi davranmalıyız.
Ama çok zor biliyorsunuz.
Sabri ilk maçta ceza almış mıydı ? Hatırlayamadım.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Baran manisanin sahasi neden kapanmadi soylim taraftarlar tek bir olaya karismadi dostca bir mac oldu
demokrasinin keskin kilici ve sutten cikmis akkasik fb ..............