Bu arada değinmeden geçemyeceğim.Coelho Usain Bolt'un futbolcu versiyonu adeta,hemde inanılmaz yetenekli...
Metalist kazanır
Berabere sonuçlanır
Beşiktaş kazanır
Bu arada değinmeden geçemyeceğim.Coelho Usain Bolt'un futbolcu versiyonu adeta,hemde inanılmaz yetenekli...
Bugünkü maçta ne kadar beğenmesemde Hakan Arıkan'ın fazla hatası yoktu, defans çok kötüydü ama bencede büyük takımlarda kaleci yapamaz zaten çakma kaleci
Bunun dışında oyuncular istemedi Gökhan Zan tamamen rezaletti, hala nasıl milli takımda oynuyor anlamıyorum...Nobre Bobo'nun golünü kestifalan....
Ayrıca Beşiktaş'ın böyle olmasının sebebi bence YILDIRIM DEMİRÖREN'dir. Hiç bu kadar kötü yöneten bir başkan ve yönetilen bir klüp görmedim.Yıldırım Demirören istida etmezse Beşiktaş böyle takımların 3-4 yemeye devam eder ve iyi futbol asla olmaz...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Maç için yorum mu ? Maç falan yoktu ki.Bizimkiler 2-3 pas yapamayacak kadar aciz.
Rakip takımda mükemmel oynadıkları için şaşkındı.Biz cidden bumuyuz diyorlardı adeta.Metalist biraz daha kendine güvense 10 bile olurdu yani.
Hakan Arıkan'ın şanssızlığı mı beceriksizliği mi anlayamadım hala ne bu rezalet.Gökhan Zan desen keza öyle.2 maçta oynadı sonunda Zapo'yu da kendine benzetti.Gerçekten rezildik.Tebrikler Metalist'e.
Maçtan önceki yorumlarımda demiştim bu takım bizi İnönü'de hallaç pamuğu gibi sarstı orada da işimiz çok zor diye.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
G.Zan ile sözleşme uzatmadan önce düşünecekti Beşiktaş, bu adamın bu kadar berbat olduğu belli değil miydi geçtiğimiz senelerden? G.Zan aynı G.Zan, değişen bir şey yok, ıska geçen, savunma yapmayı bilmeyen, sürekli sakatlanan G.Zan.
Hakan Ünsal güzel bir yorum yaptı: "İ.Toraman ile G.Zan'dan arınmış bir Beşiktaş toparlanmaya başlamıştı ki ikisi tekrar sahneye çıktı."
Ya biz kendimizi çok büyük görüyoruz , yada gerçekten saçma işler yapıyoruz.
Steau çıkıyor , geçeriz diyoruz geçemiyoruz.
Metalist çıkıyor rahat geçeriz diyoruz yine aynı.
Kiev takım değil diyoruz sonuç ortada
Porto eski gücünde olmadan bizi 10dakika da bitiriyor.
Ama biz hala kupa almaktan söz ediyoruz.Geçen senenin üstüne koyalım diyoruz.Mantalite de hata var bu açık..
Bu takımın adını ilk kez duydum ve elendik.
Yazık bu kadar transfere ekim başlamadan Avrupa'da iki takım.Fener'de gitti etti sana tek takım.Avrupa üçüncüsüyüz(!) Ne mutlu bize
Vallahi ben 10 kişi bulup sahaya çıkarsaydım daha iyi oynardık.
Böyle acizlik, isteksizlik olur mu yahu? İyi oldu yol yakınken elendiğimiz yoksa gruplarda rezil olurduk bu futbolla. 4 yedik 10'da yiyebilirdik. Yazık.
öyle böyle,gerçek şu ertuğrul sağlam istifa etmeli.bu kadar para harcanıyor,hedef ulusal başarı olamaz.sen böyle bir takıma eleniyorsan hiçbir söz hakkın yoktur.tek yapacağın istifa etmek.
böyle bir takım dedim,sizin aksinize bu takımın iyi olmadığını düşünüyorum.çok basit bir takım,2 3 iri yarı oyuncusu var,hızlılar o kadar.teknik anlamda 0 lar...sen bu kadar kötü oynarsan 4 de yersin 10 da...şunu iddaa ediyorum,bir bjk li olmama rağmen bu takım gruplarda gs ye çıksın,en az 3 yer gs den...bu sayfayı kayıt edeceğim çıkarsa o zaman gösteririm.yazık oldu bjk ye....bu takım da gruplardan çıkamaz...
Bu macın yorumu,analizi falan olamaz.Rezalet...
karşı takımın boy ortalamazı 5 metre,kilo ortalaması 155,sen hala havadan top atmaya çalışıyorsun.bu da ertuğrul sağlam ın taktiksel acizliğini gösteriyor...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ulusal başarı mı tek hedef???sivas ta aynı puanda bitirdi geçen sene senin 5 te 1 bütçenle..evet istifa etmeli,lucescu ocak ta takımın bırakmayı düşünüyormuş sözleşmesi bitince,sence bugün o olsa bjk elenir miydi???o nunla bu takım,valenci a yı elinden kaçırdı deplasmanda...
Last edited by scolari12111 : 03.Ekim.2008 at 00:13 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Maça iyi başlamıştık aslında.İlk 2 dakika felan bastıran taraf bizdik.İçimden dedimki sanırım bu akşam bu maçı kazanarak turu atlayacağız.Dememle kalmadı bu baskılı oyunumuz sadece 2 dakika sürdü..
Maça ağırlığını koyan Metalist hem hücumda etkili olmamızı engelledi,hemde savunmamızı zorladı.İlk golde savunmanın siyahi oyuncularını boş bırakması sonucu hiç beklenmedik bir anda gelen müthiş bir şutla ilk golü kalemizde görmüş olduk.Benim ve bir çok kişi gibi Hakan'da böyle bir şut beklemiyordu açıkcası.Sanırım onun içinde pozisyon almamıştı ama 90 dakika konsantre olması gerekiyor Hakan'ın.Daha dikkatli olsaydı,daha iyi pozisyon alarak karşılasaydı o şutu belki gol olmazdı ama maalesef bu gol olmasa turu geçebilirdik diyemeyeceğim..Golün geleceğinin sinyalleri çoktan verilmişti..Neyse golü yedik ama daha henüz her şey bitmiş değildi.Şöyle bir silkelenip kendimize gelip maçı çevirebilirdik ama bugüne kadar oynadığı futbolla parmak ısırtan Zapotocny'nin normalde Gökhan Zan'dan beklediğimiz bir hatayı yapıp 2.golün sebebiyetini vermesi skoru tamda Metalist'in istediği skora gelmesine neden oldu..2 olunca Metalist'te biraz duruldu ve artık oyunu bizim oynamıza izin verdiler.Ancak maalesef biz 3 pas üste üste yapamaz haldeydik.1-2 kere topu ceza sahalarında forvetlerimizle buluşturduğumuzdada ofsayta yakalandık..Ama zaman geçtikçe daha derli toplu atak yapmaya başladık.Tello'nun pozisyonu ile kaleyi bulan ilk şutumuzu attık.Ardından gelen dakikalarda yani ilk yarının sonlarında topu ileride tutmayı başardık ve baskımızı kurduk ama ne gol,nede gollük pozisyon bulabildik..Ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattık..
2.yarıya takım belki takım kendine gelir umuduyla girdik.Biraz ayağımızda topu tutar gibi olduk ama yine tehlikeli pozisyonları bulan taraf onlardı.Savunmamız tel tel dökülüyordu fakat şansımıza Metalist gol bulamıyordu.Topu ileriye taşımakta zorluk çekiyorduk ve her çıkaramadığımız top kalemize tehlikeli pozisyon olarak dönüyordu.Nitekim umutlarımızın belini kıran 3.golde yine en güvendiğimiz adamın başlangıcını yaptığı hatalar zinciri sonucunda geldi.Ve daha sonra 4.golde geldi..Bu golden sonra Bobo ilk defa kaleci ile karşı karşıya kalabileceği pozisyonda topu ayağından aşırınca bir mucize olur beklentilerimizde sona ermişti.Aydın'ın oyuna girmesiyle sol kanattan etkili olur gibi olduk.Nitekim maçtaki en etkili pozisyonumuzuda bulduk ama gole giden top çizgide Nobre'ye çarpınca ondanda olduk..Fakat şeref sayımızı atabildik en azından.Gol yine soldan bindiren Aydın'ın sayesinde geldi..
Metalist bugün mükemmel top oynadı.Senelerdir Beşiktaş'ımı sahada görmek istediğim gibi oynadılar.Her yerde pres yaptılar ve bizim yetenekli ayaklarımıza top yaptırmadılar.Hücumda hızlı ve yerinde paslarla savunmamızı baskı altına aldılar.Fakat bugün onların bu mükemmel oyununda bizimde berbat oyunumuzunda katkısı çok fazlaydı.Özellikle savunmadan çıkardığımız toplarda yaptığımız hatalarla çok pozisyon verdik.Top bizdeyken çok iyi pres yapıp bizim oynamamızı engellediler ama bizde hücumdaki savrukluğumuzla onların ekmeğine yağ sürdük..
Geldiğinden beri hep Ertuğrul Sağlam'ın arkasında oldum.Dedimki ilk başlarda başarısız sonuçlar alacaktır.Ama bu adam yetenekli birisi.Kendisine sabır gösterildikçe,güven duyuldukça maharetlerini gösterecektir diye düşündüm.Hatta 5 yıldan erken gönderilmemesini söyledim bir çok kez.Başarılı olup olmayacağının ancak böyle anlaşılabileceğinden bahsettim.Fakat bu düşüncemde artık emin değilim.Bunun sebebi bugünkü 4-1 lik farklı yenilgi değil,takımın sahada rezalet derece top oynamasıdır..Doğrunun ne olduğunu kestiremiyorum açıkcası.Umarım hayırlısı olur bizim için..
kim ne derse desin en büyük hata kalecide.
savunma o kadar hata yapıyor adam azını açmıyor.
Bende yerel kuluplerde kalecilik yaptım ve öğretilen ilk şey defansı tahrik edip oyunda tutmaktı ama hakan bunu beceremiyor![]()
arkadaşım defansın oyuna çıkarken top kaptırıyorsa sen ne yapacaksın?hakan ın çokta büyük hatası yok bence...
Lucescu'nun ileri görüşlüğü çok iyi, Metalist Beşiktaş'ı eler dedi adam doğru çıktı. Açıkçası böyle bir futbolu Beşiktaş'tan hiç kimse beklemiyordu. Türk futbolu bırakın ileri gitmeyi geriye gidiyor. Özellikle bu takımı gelecek yıllar için yenmeliydik ve kısacası Ukrayna'lıların ekmeğine kendi elimizle yağ sürdük.. Çok yazık...
Çoğu kişi istifa diyor. Ama bana kalırsada çözüm istifa değil. Bugün yönetimin veya teknik ekibin istifa etmesi, takımı dahada bozar. Toparlanmak için biran evel Beşiktaş'lıların üzerlerindeki o formanın hakkını verebilmesi için kafalarını takım ruhuna, kazanma hırsına odaklanmaları şart.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Beşiktaş taraftarına 2 senedir gerek Beşiktaşlı yazarlar gerekse de başkanı, yöneticileri ve teknik adamı tarafından sürekli hakemlerin , federasyonun Beşiktaş'ın başarısına engel olunduğunu söylediler durdular. Kafalar da hep bu oldu biz iyi oynuyoruz ama işte hakemler bize engel oluyor. Ama nedense yapılan kötü transferler , yanlış oyuncu seçimleri , zaman zaman oynanan çok kötü futbol hiç dile getirilmedi.
Şimdi Ertuğrul Sağlam çıksın desin ki karşı takımın hocası devre arasında kusura bakmayın bu turu biz geçiyoruz dedi ..
bence sorun toparlanmak değil.bjk bir şekilde toplanır,ligi en az ilk 3 te bitirir.ulusal başarı zor değil.ama sonra ne olacak???seneye diyelim şampiyonlar ligine çıktı?başarılı mı olacak?hayır yine aynı,gruplara da kalsa sonunculuktan öteye gidemeyecek.en önemli unsur teknik diektördür,bugün bir daha gördük ki ertuğrul sağlam ın bu anlamda bir becerisi yok.tıpkı 8-0 lık liverpool maçında olduğu gibi...amaç ileri gitmekse bu teknik direktörle tsl şampiyonluğundan ötesi hayal...
Tek senelik başarılara bakmayacaksın , yanlış düşünüyorsun bence.Sivas iki sen sonra küme düşmemeye oynar Beşiktaş her sene şampiyonluğa!
Tüm kamp boyunca olmayan adamları saha çıkartanlar utansın.Bizler de bu kadar büyük beklenti yaratılmasa şimdi kimse istifa demezdi.
Hiç dile getirilmedi demek haksızlık olur.Birde bizim iddiamız biz süper oynuyoruz hakemler bizi engelliyor olmadı.Sadece istediğimiz adaletti.Neyse bu konu hakkında seninle tartışacak durumda değilim gerçekten..Sadece belirtmeden geçmek istemedim..Ama nedense yapılan kötü transferler , yanlış oyuncu seçimleri , zaman zaman oynanan çok kötü futbol hiç dile getirilmedi.
Anladım demek istediğini,tabiki bu turu 1-0'dan vermek başarısızlıktır.Ortada bu kadar beklenti var iken!
Ama Beşiktaş ulusal başarı yakalamazsa Avrupa'ya gidemez.Bu yüzden ulusal başarıda önemlidir.Bi yerden sonra Avrupa olmazsa o zaman t.direktör değişir.Kaça senedir beşiktaş ulusal başarı yakalayamıyor.Ha sen dersen ki 3.lük ulusal başarıdır ben artık Avrupa istiyorum o ayrı
Umarım anladın demek istediğimi.Yada ben anlatabildim![]()
Beşiktaş'ta geniş çaplı bir revizyona gidilmeli, yönetiminden teknik direktörüne, futbolcusundan antrenörüne kadar her yerde revizyon gerekli. Miladını doldurmuş isimlerle dolu Beşiktaş'ı kurtarmak için 1-2 yıl beklentiler askıya alınmalı, taraftar sabretmeli. Bu iki yılda yapılacaklar:
1- Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu istifa etmeli, olağanüstü kongre düzenlenerek vizyonu geniş ve karizması olan bir Başkan bulunmalı.
2- Kadrodaki birkaç tecrübeli isim (Toraman, Sivok, Zapotocny, Holosko gibi) ile genç ve yetenekli isimler ( Serdar Özkan, Aydın Karabulut, Batuhan Karadeniz gibi) kadroda tutulmalı, geri kalan ve Beşiktaş'a zarar veren isimler birer birer ayıklanmalı.
3- 2. maddedeki revizyonu başarıyla gerçekleştirebilecek tecrübeli, disiplinli, karizmaya sahip ve takıma sözünü geçirebilecek, oyuncuların saygısını kazanabilecek bir teknik direktör gerekli, ki takım bu dönemden en az hasarla ayrılabilsin.
4- Takıma getirelecek hocanın isteği ile yetenekli ve kaliteli gözlemcilerin gözlemleriyle dünyanın dört bir yanındaki genç ve yetenekli yabancılar veya gurbetçi gençler ile 1-2 tecrübeli isim harmanlanmalı.
5- Altyapıya önem verilmeli, Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli gençler değerlendirilmeli.
6- İyi bir teknik ekip hazırlanmalı, bu teknik ekip gelecek oyuncuları ve altyapıdan gelebilecek yetenekli topçuları maksimum verimle Beşiktaş'a ve Avrupa'ya hazırlamalı.
Yukarıda açıkladıklarım veya benzer bir yöntem Beşiktaş'a çağ atlatır. Umarım buna benzer büyük bir revizyon göze alınır.
anladım,sen bu şekilde avrupa da başarı geleceğine inanıyor musun?bu teknik direktörle?şu an kayseri maçını izliyorum,helal olsun adamlara çok iyi oynuyorlar.oynadıkları takım da psg,bjk nin elendiği takımdan kat ve kat iyi...
Takımın disiplinsizliğinin sonucu...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
üzüldüm açıkçası...
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !