Güzel ve zevkli bir maç oldu.
Arda döktürdü adeta.
Hakeme çamur atmanı anlayamadım Ozan.
Gaziantepspor
Galatasaray
Beraberlik
Güzel ve zevkli bir maç oldu.
Arda döktürdü adeta.
Hakeme çamur atmanı anlayamadım Ozan.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Penaltı pozisyonunda Sabri'nin suçu yok sağda solda gezinen Servet ile Gökhan'dan bir tanesinin o topu karşılaması lazımdı fedakarlık yaptı stopere geçti o pozisyonda boyu kısa oldugundan penaltı yaptırdı ben kızmıyorum Sabri'ye.
Yanlız Gaziantepspor'un ilk golü muhteşem. yeni transferi çok beğendim. çok canlar yakacak gibi duruyor.
Antep her sene bir Julio Cesar alıyor zaten![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Hakem n'aptı öyle ya bu kadar basit kart olur mu bu senede federasyon ve MHK bize karşı sanırım bu kadar basit kart olur mu ordan çıkmayacaksın burdan çıkacaksın olur mu öyle ya zaman geçirme olarak algıladı sanırım ama şampiyonlar ligi finalinde futbolcular sahadan karınca hızıyla çıkarken arda hafif tempoda arkadaşıyla el sıkışarak ve kulübenin oradan dışarı çıkmak istemesinde nasıl bir art niyet görülebilir
Screw you guys, I'm goin' home
Dakika 90+2 yani uzatma dakikaları oynanıyor ve oyuncu değişikliği yapılıyor.Neden ? Zaman geçirmek için burası açık ve net.
Arda da zaten önce gitti kaptanlık pazubandını verdi sonra ağır adımlarla oyundan çıkacaktı.Hakem de bunu farkettiği için rakip takımın çabasını görerek bence doğru bir biçimde uzak olan kısımdan değil de daha yakından çıkmasını söyledi Arda'ya ancak Arda kabul etmeyince de sarı kartı gördü.
Bence gayet normaldi.
Penaltının da tartışması bana göre yok.
Tebrikler Galatasaray'a...
Nerede görülmüş öyle kart ? Sen ordan çıkmıcaksın burdan çıkacaksın.Murat Avrupanın önemli liglerinden yada önemli bir turnuvadan bir tane örnek göster haklısınız dicem ?
Haklısınız demene gerek yok haklısın demen yeterli.Ben kimsenin adına konuşmuyorum kendi adıma konuşuyorum.
Ayrıca ben orada o kadar açıklama yaptım.Neden kart verdiğini.Haksız mı açıklamalarıma göre hakem ?
Ha şöyle de olabilirdi.Arda uzak olan taraftan çıkarken yanına gidip sarı kartını verirdi olur biterdi.
Bugün sahada görmeyi arzuladığım herşeyi gördüm. Bir Galatasaray'lı olarak bunun sevincindeyim.
Skor 3-2'ymiş 5-7'ymiş 20-25'miş bu çok da umrumda değil. Bu maç 5-0 Gaziantepspor üstünlüğü ile dahi bitse ben bu gece yastığıma kafamı rahat koyacaktım, tartışmasız.
Sahadaki pas alış verişi, diziliş, mücadele, üst düzey teknik ve taktik anlayış keyifli bir şekilde maçı seyretmemizi sağladı.2 hafta bu takımın form tutması için yeterli.Emin olunuz ki bugün keyifle izlediğimiz bu Galatasaray potansiyelinin %60'ı daha. Elano ve Mehmet Topal dahil olduğunda,diğer oyuncular da form düzeylerini ideal seviyeye ulaştırdığında Galatasaray taraftarının koltuklarını kabartacak 90 dakikalar olacak.Bu konuda şüphem yok.
Hatalar yok muydu? Elbette vardı ancak devede kulak dediğimiz ölçütlerde ve giderilmesi en basit hatalar. 1-2 hafta fazlasıyla yetecektir bunlar için de...
Rijkaard geldiğinden beri Arda'nın göbekte oynaması gerektiğini, bu sistemde orada çok iyi oynayabileceğini ve "ofansif" özelliklerini katlayacağını söylüyorum, savunuyorum. Bunun aksini savunanlar lütfen Arda'nın şu 3-4 maçtaki istatistiklerine bir göz atsınlar. Elano takıma girdiğinde de orta saha; arkada Mehmet Topal hemen önünde ise Arda, Elano ve kanatlarda Kewell(Aydın), Keita şeklinde olmalı benim saptamalarıma göre. Barca kıyaslamasına girerek yazımı basitleştirmeyeceğim. Şablonu herkes tahmin etmiştir zaten.
Son 2 maçta gördük ki yedekte bekleyen oyuncular da asları aratmayacak seviyeye geliyor. Bugün dönüp kulübeye baktığınızda Barış,Kewell,Nonda,Emre'ler (Aşık,Güngör), Uğur gibi her an oynamaya hazır ve Galatasaray'ın yükünü rahatca kaldırabilecek oyuncular mevcut..Elano gibi bir isim İstanbul'da. Mehmet Topal ve Linderoth gibi dinamolar eksik. Maksimum 1 ay sonra Linderoth da dönecek. Derinlere indiğimizde ise Serdar gibi , Emre Çolak gibi, Semih ve Alpaslan gibi genç yıldız adayları var. Kısacası kadro olarak hiçbir sıkıntı yok.Bu da ekstra bir avantaj Galatasaray idari kadrosu için.
Maç sonu8nda bir görüntü dikkatimi çekti. İzleyenler tahmin ediyordur neden bahsedeceğimi.Rijkaard'ın o sıcak karşılamasından bahsediyorum elbette. İsmi bu kadar büyük olup kendi bu kadar içten bu kadar mütevazi olan kaç isim sayabiliriz? O an futbolcuların yüzündeki tebessüm, keyif ve güven duygusu ekranın her pikselinden görülebiliyordu. Hayran olmamak elde değil...
Son olarak kendime bir özeleştiri ile bitireceğim; Nonda için "Kardan adam olur Nonda'dan olmaz" gibi bir ifade kullanmıştım. 2 maçtır beni utandırıyor. Nonda böyle devam etsin ben 7/24 utanmaya razıyım![]()
Güzel bir sezon bizi bekliyor.![]()
Fena maç olmadı ancak Antep'in savunması kötüydü bana göre özellikle gollerde ki hataları inanılmaz Mehmet Yozgatlı ve Olcan Adın'ı bek yaparsan bunların olması normal tabi.Hiç aklım almadı bu iki adamın bek oynamasını.
Antep cesur oynadı zaman zaman hapsetti Gs yi sahasına Gs de kaptanı Arda'yla sonuca gitti attığı golde boşa cıkışı duran topta kestiği orta-savunma hatası olsada-golü getirdi Nonda'ya verdiği pasla maçın yıldızı oldu.
Eğer Antep Bekir ile İsmail'in yerini doldurabilmiş olsaydı bugün puan alacaktı benim görüşüm..
Neyse tebrikler Galatasaray'a
Bu arada Keita da büyük tehlike atlattı geçmiş olsun bi an sıcaktan doğan bi kalp sıkıntısı falan sandım maçı izlerken baya üzüldüm şükür ki Antep'de bugün aşırı bi sıcak yoktu ancak bu iş şakaya gelmez,şansa bırakılacak bi durum da değil.Oynanmasın bence bu saatlerde özellikle bu gibi nem oranı yüksek yerlerde,Keita yere yığıldığında herkesin aklına bir kez daha dank etmiştir sanırım bu..
Bu tür gollere alısık olalım Galatasaray'ın rakipleri kalede Leo oldugu sürece hep uzaktan sut atacak 2-3 adım önde duruyor Leo
Maça gelirsek iyiydir fazla kasmadııgmızı düşünüyorum Antep inanılmaz sertti dirsek tekmelere taviz verdi hakem de ama antep'in gol atması için bir uzaktan mücizevi sutlar yada penaltı lazımdı ikiside olsu iki gol oldu.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Leo'ya biraz haksızlık ediliyor böyle bir şutu kolay kolay kimse kurtaramaz ama tabi daha görmek lazım nasıl oynuyacağı belli olmaz şuanki maç için iyi bir performanstı..
Baksana Fenerbahçe maçına 21:45 bir 40 dakikada lambalar gitti alsana 12 buçukta maç ohh serin serin. Bencede geç saatlere koymaları lazım..
Keita cok iyiydi bugün cok korkuttu bizi , aglıyordum valla.
Baros cok kötüydü evlendi bi hal mi geldi ne eger Nonda böyle olursa bu sene gol krallıgına oynayabilir.
Nonda'nın golünü abartmayın benceArda müthiş pas verdi alda at dedi.Nonda da o kadar kötü bir oyuncu değil.Belirli bir kariyeri var geçmişi var.
Baros gerçekten çok etkisizdi.Ancak Arda'ya hayran kaldım diyebilirim.Tek korkum fazla havalandı.Haketmiyor mu hakediyor ancak havaya falan girmesin o böyle devam etsin.
Bu saatte maç oynanır 19:30da hava serin güneş batmaya başlıyo diyen ''Fenerbahçeli'' arkadaşlara selam olsun burdan.Keitaya birşey olsaydı ne diyeceklerdi bilmiyorum.Ha şimdi gelipte hemen,dili nefes borusunu kapattı sıcakla alakası yok gibi basit yorumlar yapmayın lütfen.
Suclu degil zaten , sadece belirttim
Keita'ya da büyük büyük geçmiş olsun.
Leo'nun golde hatası yoktu. Julio mükemmel vurdu, kim olsa yerdi o golü. Kurtardıgı vardı Leonun tam aksine. Tabata nın ilk yarıda yerden vurdugu top ilk aklıma gelen.
Murat Allah aşkına Arda için havalanmış diyorsunda nerden çıkardın şimdi onu. Arda havalansa 2 sezon önce olurdu bu. 20 yasında da bu adam saglı sollu yardırıyordu, şimdi gelmiş 22 yasına. Havalanmış lafı cok klişe ve yanlış. Tam tersine Kaptanlık ve 10 numara Ardaya cok daha iyi gelmiş sanki 22 degil, 26-27 yasında bir adam gibi.
Arkadaş zaten Leo nun hatasının golde olduğunu söylemedi . Hata Leo 1-2 adım önde duruyor ve normal olarak oyuncular şut çekiyor.Sonuçta 5 şut çekse 10 şut çekse biri bu şekilde köşelere gidecektir.Hali ile Leo'da hata var az da olsa
Football is simple,but Football Manager is not
Ozan sen maçı izlediğine eminmisin ? Yani bu mesajı yazarken ciddimiydin sen ? Keita'nın boğazına sanırım Cesar'dı onun kolu geldi. Keita durduk yere yığılıp kalmadı. Sırf laf atmak için kasıyosun kendini.
Galatasaray dün çok iyide oynamadı çok kötüde oynamadı. Normal maç oldu ama kilit oyuncuları maçı bitirdi. Bir sözümde Arda'ya. Sen 100 yıldan fazla ayakta duran bir kulubun kaptanısın. Türkiye milli takımının çok şey beklediği '' YILDIZ '' oyuncusun. Gaziantepspor o bölümde saldırıyo sen yavaş yavaş çıkıyosun. Buna lafım yok sonuçta profesyonellik. Ama çıkarken hakeme tepki gösteriyosun kenarda duran suları tekmeliyosun. Herkesin gözünde sempatik gözüküyosun ama bu hareketleri yaptıkça sevgiler azalıyo sana karşı.
Zaten bu 19.30 olayı hiç de hoş değildi. Bundan sonraki bir kaç haftada gerekirse maçı yayınlamasınlar ama böyle sıcaklarda takımlara maç yaptırmasınlar. Birisine bir şey olsa bunun hesabını kim verecekti?
Ama bu bilinçli olarak sadece bir takım için yapılan bir zihniyet değil. Orda kimler çalışıyorsa hala düzgün kafada birilerini bulamadılar. Bir sene Beşiktaş üst üste Cuma günü maç oynar takımı bezdirirler, bir sene Fener pazar maç oynar çarşambaAvrupa kupası maçı oynar giderler cumaya maç yazarlar zar zor cumartesi öğlene alırlar. Bu gibi bir çok olay.
Nasıl düşünen insanlara kalmış bu lig bilemiyorum ama tek bildiğim kimse hakkında doğruru düşünemedikleri.
Baştan sona canlı izleme fırsatı buldum maçı. 2-0'dan sonra Antap yüklenmeye başladı, buldukları gol de tamamen ekstra bir gol, enfesti gerçekten. O golü çıkaracak kalecinin olduğunu düşünmüyorum, ama Alican da haklı Leo genelde önde duruyor gibi geldi bana da.
Arda'yı izlemek gerçekten keyifliydi.Keita topla çok iyi oynuyor, çok iyi saklıyor topu zamanla çok daha faydalı olacak. Mustafa Sarp beni utandırdı, takımda sırıtacak diyordum ama aslanlar gibi oynadı. Gökhan Zan da sağlam ve soğukkanlıydı. Gerçi Servet varken içimiz hep rahat.
![]()
Sabri için tam adam olmuş artık, düzelecek derken yine yaptı yapacağını, çok gereksizdi yaptığı hele itiraz etmesi tam bir saçmalık. İyi ki Arda soğukkanlıydı hemen geldi el koydu duruma.
Hakemi pek anlayamadım, bazen verdiği küçük hatalı kararlar olmuştu ama hem penaltıyı tekrar ettirmesi hem de Arda'yı çıkarken tutması falan ilginçti. Penaltıyı haklı olarak tekrar ettirdi tamam ama ikinci seferde yine ihlal vardı. Arda'yı çıkarken tutma hakkını nereden alıyor çok merak ediyorum, adam çıkacaksa çıkar, yanlış bir şey yapıyorsa göster kartını senin işin bu, magandalık değil ki. Arda tepki verse kırmızı kart bile görebilirdi. Yani bazı arkadaşların dediği gibi bütün suç Arda'da değil, adam istediği yerden çıkar yanlış kartını gösterirsin biter. Sizin sevginiz hiç olmasa da olur, bizim ki sonuna kadar yeter.
Genel olarak iyi oynadık, bu takıma Mehmet Topal ve Elano geldiği zaman herşey çok daha iyi olur.
Geçen sezon Galatasaray Denizli ile maçını 19.00da oyndı aynı gün fenerbahçe Antep deplasmanında saat 21.45de oynadı.
Tesadüfe bakın bu sene Galatasaray Antep deplasmanında saat 19.30 da maça başlarken Denizli gibi akşamları fazla sıcak olmayan bir şehirde fenerbahçe maçını saat 21.45de oynadı.
Şimdi soruyorum Galatasaray taraftarları çifte standart düşünmesinde kim düşünsün.Tam tersi fenerbahçeye olsaydı nasıl yorumlar geleceğini hepimiz biliyoruz.
Ayrıca yukarıda yolladığım postumda keitanın dilinin nefes borusunu tıkadığınıda yazdım,sıcak yüzünden olduğunu kastetmedim verdiğim bir örnekti zaten nedemek istediğimi rakip takım taraftarları dışındaki herkez anladı.
Galatasaray'ın maçı nerde oynandı bilgin varmı ?
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macID=73078
Fenerbahçe Gaziantep'te oynadı ama Galatasaray nerde oynamış iyi bak bakalım. Diyorum ya kasma kendini. çok fazla.