Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 130 arası toplam 130 sonuç

Konu: Gençlerbirliği - Fenerbahçe [25. Hafta]

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

GS'lilerin hepsinde galiba okuyamama sorunu var. Buna zaten cevap verdim daha onceden. Sekopej ve ben zaten konuyu net bir sekilde acikladik, anlama kapasitesine sahip olan ne demek istediklerimizi anlar, istemeyen at gozluklerini cikartip anlamaz. Daha fazla birsey de soylemeyecegim bu konuyla ilgili, cunku topigi kirletiyoruz.....

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Kendince istediğin kılıfı uydur, tesadüf kelimesi çok itici bir kelimedir. Ben bu kelimeyi asla kabul etmiyorum, istikrar yok denilse bir yere kadar anlarım. Sen BJK'nin uefa çeyrek finalini yada FB'nin ŞL çeyrek finalini tesadüf olarak kabul edebilirsin bu benim sorunum değil. Çünkü zerre kadar ilgilendirmiyor beni. Ama bizim başarılarımız tesadüf değil, her ne kadar devamını getirememiş olsak bile. O kupa 1 yıllık takım ile alınmadı.

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

helal olsun GB-FB maçını Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğuna kadar getirmeyi başarmışız

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe ve Galatasaray'dan açılıp da UEFA Kupasına gitmeyen bir muhabbet olmuyor zaten.
    Türkçe Konuş!

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Çok saçma sapan bir maç oldu . İki takımda maç yapmaya değil sanki çimlerde otlanmaya gelmişti .

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Su GS'lilerin bazi olaylari hala kabul etmemesine cidden sasiriyorum. Tamam, kupa kazanmissiniz, tebrikler, buyuk basari, hersey kabuldur. Ama bir gercek var ki bu kupa 2'dir, ust seviyenin altinda (hatta onun atlinda) takimlarin kaldigi, Avrupa'nin 2. kupasidir. Kucumseme elbette yok, buyuk basari, ama bu basariyi oldugundan buyutenler de var. Kupa 2'yi inanilmaz kucuk takimlar kazandi. O basariyi yakalayip bir daha asla yakalamayan, hatta o seviyenin yanindan gecemeyen takimlarla dolu. Ama Sampiyonlar Liginde boyle takimlar neredeyse yok, belki 1 veya 2 tane cikar. Hele ki isim ve statu degiskliginden sonra boyle birseyin imkani bile yok.

Ayrica su an 2010'dayiz, 2001 geride kalali cok oldu. Ve 2001'den bu yana neler oldu ona bakmak gerekir. GS 3 senedir Sampiyonlar Ligine katilamiyor, ama hala kendisini Avrupa'nin dev kulupleri arasinda gorup her sene (haha) kupayi hedef koyuyor. Sen bu kupayi 1 kere alip gerisini getirememissen bu tesaduftur Aziz Yildirim'in dedigi gibi. Tesaduf kelimesini de dogru algilamak gerekir, lakin ortada emek ve hakedilmis bir kupa var. Ama basarinin devami istikrarli bir sekilde gelmezse o kupa planlamis birsey degil, sadece bazi faktorlerin bir araya gelmesiyle alinmis bir kupadir. Nasil ki BJKnin UEFAda ceyrek final oynamasi, FBnin 2 sene evvel CL'de ceyrek final oynamasi da tesadufse. Ama sen bunu Barcelona gibi, Manchester gibi, hadi bunlari gectim Porto gibi yapabiliyorsan o zaman tesaduf degildir iste.
    Tesadüf dedikten sonra "başırıyı küçümsemiyorum, emek var orada" demek ne kadar tezat düşüyor birbirine bilmiyorum farkında mısın?

Ondan sonraki seneler kupayı alamayışımıza bir kelime, bir kılıf arayacak olursan buna istikrarsızlık diyebilirsin. Başarısızlık da diyebilirsin. Ama kazanılmış bir kupaya tesadüf demek, "onca şeyin bir araya gelip, oluşması" demek ve bunu yazdıktan sonra başkalarına da "nasıl anlayamıyorsunuz bunu" demek biraz fazla oluyor.

Nasıl Fenerbahçe 2 sene önce eze eze çeyrek finale kadar geldi? Şimdi ise ortaklıklarda yok. Beşiktaş desen Avrupa'da uefa'da çeyrek final dışında hiç olmadı gibi. Bütün bunların tekrarının gelmemesine tesadüf demek ayıp oluyor biraz. Türk futbolunun yapısı, yöneticilerin kafası, vs. vs. birçok sebep söylenebilir ama tesadüf ağır olur.

Porto örneği vermek haklı olmakla birlikte o kadar basit değil. "Neden porto olamıyoruz"un bir çok sebebi var. Yukarıda yazdığım vs. leri açmak gerekise, en öncelikli sebebi mental olarak Türk futbolunun Avrupa futbolundan geri olmasıdır. Coğrafi sebep olarak Avrupa'nın en doğusunda olmamızı da sayabilirim. Rusya da bunun dezavantajını yaşamakta. Yazacağım her maddenin uzun uzun açıklaması vardır. Bütün bunlara bakarak Galatasaray'ın o kupayı alması mucize bile sayılabilir.

Bu yüzden izin verin de birisi tesadüf dediği zaman Galatasaraylılar kızsın. Ve at gözlüğü takarak "tesadüf" yakıştırması yapanlara cevap versin. Çünkü Galatasaray'ın bunu başaramamasındaki tek etken mali olarak çöküşüdür. Jardel'li, Hagi'li, Taffarel'li kadrodan ertesi sene 5 tane kiralık futbolcuyla oynmasıdır. Hoş, o sene de Şampiyonlar ligi ilk gruplarını geçti, ikinci gruplarda son maçta Barcelona'ya 2-0 yenilerek elendi. Orda da bir galibiyet veya beraberlik alınsa çeyrek finale çıkılacaktı.

Bu arada konu Fenerbahçe konusuymuş. O da güzel.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence şuan itibari ile daumu gönderebilirsek belki bu sezon şampiyon bile olabiliriz ama zor bir ihtimal gelecek seneyi kurtarmak için bunu yapmak doğru bir tercih olacaktır..

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Bence şuan itibari ile daumu gönderebilirsek belki bu sezon şampiyon bile olabiliriz ama zor bir ihtimal gelecek seneyi kurtarmak için bunu yapmak doğru bir tercih olacaktır..
    Keşke öyle olabilse.. daum keşke şu dakika,şu saniye gitse.. Ama şampiyonluk mu? İşte o en imkansızı.. Çünkü bu takımın,bu oyuncuların şampiyonluk potansiyeli ve kazanma ruhu yok.. Değil Daum; Morinho'yu getirsen bu takımdan ne köy olur,ne kasaba.. (Sekiz maç üst üste kazandığımız dönemde de benzer şeyleri yazdığım için bunları rahatça ifade etme hakkını buluyorum kendimde..) Yanılıp şaşar ve bu sene kazara bir şampiyon olursak, bunun altından seneler boyu kalkamayız.. daha bir 5 sene bu vasıfsız oyuncu çekirdeğine , "herşeyi bildiğini sanan" yönetime memur ve mahkum kalırız.. Yok yaa; adamın öyle bir Brezilyalı saplantısı, öyle bir Selçuk,Deniz,Önder vesaire takıntısı var ki, her sene aynı ruhsuz kadronun bize yaşattığı aynı ıstırap.. "BU TAKIM BENİM ESERİM" DİYE YANLIŞINDA İNAT ETTİKÇE EDİYOR.. Farkında değil ki,pek yakında eserinin altında kalacak ve korkarım ki, bu hengamede yaptığı değerli işlerde yara alacak..

Bize ıslahat değil, takımın üzerine kurulduğu "ANA OMURGA"dan başlayarak köklü bir devrim lazım.. gerisi vesaire..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben Aziz Yıldırım'ın bu sezon olası lig 4. lüğüyada 3. lüğü sonrası ne yapacağını merak ediyorum..

Çünkü ilk yıl 3 sezonki sözü yattı..

Benim tahminime göre Daum gider, Dünya çapında bir yıldız alır ve yine bu sezon CL'den uzak kaldığımız son yıl olacak der... Merakla bekliyorum. En azından 2.lik bari gelse...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Ben Aziz Yıldırım'ın bu sezon olası lig 4. lüğüyada 3. lüğü sonrası ne yapacağını merak ediyorum..

Çünkü ilk yıl 3 sezonki sözü yattı..

Benim tahminime göre Daum gider, Dünya çapında bir yıldız alır ve yine bu sezon CL'den uzak kaldığımız son yıl olacak der... Merakla bekliyorum. En azından 2.lik bari gelse...

Muhtemelen "dünya yıldızını"da Alex'e danışarak alır.. Muhtemelen o da Alex'in Brezilya'dan ya bir akrabası, ya arka mahalleden arkadaşıdır.. ("Başkanım, Anelka'yı, Hoojdonk'u alalım" diyecek hali yok ya..) Oldu olacak, teknik adamlığı da Alex'e yaptırsın.. Zaten transferler de onun onayından geçmeden yapılmıyor..

Nerden baksan komedi.. Ve bize kurumsallıktan bahsedilirken..

Şampiyon olsak dahi (ki böyle bir ihtimal yok; ama olsak dahi) bu "samba rüzgarı" Fenerbahçenin kanayan yarası olmuştur.. Bu takımın,bu modelin ömrü dolmuştur..

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri