Sayfa 506 / 578 İlkİlk ... 6406456496504505506507508516556 ... SonSon
15,151 ile 15,180 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Ben son maçı Toplasam 15 dk bölük bölük izleyebildim. Ama 2-0 yenikken gayette destek veriliyordu. O zaman bu kısmı da övmeniz gerekiyor Asıl tepkinin gösterileceği yerde de destek olunuyordu.
    Ben de bölük bölük izledim maçı zaten bahsettiğim genel bir performans. Bir de destek anlayışımız biraz farklı galiba Cihan. Sen taraftarın bağırmasından bahsediyorsun ben ateşlemesinden. Mesela attığımız ilk golden önce taraftar takımı güzel ateşledi ama maçı çevirip 2-2'ye gelince daha da coşup 3'ü attırması gereken taraftar gitti Mancini istifaya başladı. Böyle olmaz. Arabesk söyleyerek desteklemek de olmaz. Tempolu, hararetli tezahuratlar söylemek lazım en kötü ortalama bir temposu olan, herkesin bildiği bir şeyi söylemek lazım. Seni Sevmeyen Ölsün iyi gidiyor yoklukta mesela ama Sen Varya Sen olmuyor. Kartal Gol Gol Gol bile daha ateşleyici yani hesap et. 50 Bin kişilik muhteşem akustiği olan bir stadımız var 3-5 bin kişinin bildiği tezahuratları söylüyoruz. Patlat bakalım bi Re Re Re Ra Ra Ra o hakemin o rakibin bacakları nasıl titriyor. Maldini'nin 25 bin kişi olduğuna inanmam dediği atmosferle bu atmosfer arasında dağları bırak dünyalar kadar fark var. Tabii onda ASY etkisi de büyük ama bu Arena'nın kullanılamadığı gerçeğini değiştirmez.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by E.Cartman View Post
    Genel bir tepki olduğunu bizde biliyoruz Cihan ancak ultrAslan tribünü ve tribün liderleri o stadı yönlendirebilecek güce fazlasıyla sahipler. Gidip gidip sürekli arebesk söylüyorlar, takımın desteğe ihtiyacı varken en büyük köstek onlar oluyorlar falan. Lider dediğin düşünerek, hesap yaparak hareket eder, olayları doğru analiz edip etrafındakileri de ona göre yönlendirir bizim liderler olması gerekenin tam tersi.
    Ek olarak şunu da söyleyeyim, Alpaslan abiden sonra zaten düzgün bi tribün lideri çıkmadı. Aslında şuan uA-UNI'nin başkanı var Rafet Karanfil. Cidden hem karakter olarak hem de tribün açısından adam gibi adamdır. Bu sene uzatmazsa mezun oluyor. Belki ilerleyen senelerde uA'nın yönetimine geçerse çok güzel gelişmeler olabilir.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ben de bölük bölük izledim maçı zaten bahsettiğim genel bir performans. Bir de destek anlayışımız biraz farklı galiba Cihan. Sen taraftarın bağırmasından bahsediyorsun ben ateşlemesinden. Mesela attığımız ilk golden önce taraftar takımı güzel ateşledi ama maçı çevirip 2-2'ye gelince daha da coşup 3'ü attırması gereken taraftar gitti Mancini istifaya başladı. Böyle olmaz. Arabesk söyleyerek desteklemek de olmaz. Tempolu, hararetli tezahuratlar söylemek lazım en kötü ortalama bir temposu olan, herkesin bildiği bir şeyi söylemek lazım. Seni Sevmeyen Ölsün iyi gidiyor yoklukta mesela ama Sen Varya Sen olmuyor. Kartal Gol Gol Gol bile daha ateşleyici yani hesap et. 50 Bin kişilik muhteşem akustiği olan bir stadımız var 3-5 bin kişinin bildiği tezahuratları söylüyoruz. Patlat bakalım bi Re Re Re Ra Ra Ra o hakemin o rakibin bacakları nasıl titriyor. Maldini'nin 25 bin kişi olduğuna inanmam dediği atmosferle bu atmosfer arasında dağları bırak dünyalar kadar fark var. Tabii onda ASY etkisi de büyük ama bu Arena'nın kullanılamadığı gerçeğini değiştirmez.

Destekten kastımız aynı şey. O an yapılan tezahuratı yazamıyorum kurallar gereği ama takımı ateşleyici bir tezahurat. Arebesk değil yani

Zaten saçma tezahuratlar konusunda hem fikiriz. Bazen rakip aut kullanırken bile "Haydi cimbom haydi cimbom haydi, tam zamanı şimdi" tezahuratı bile yapılıyor.

Ama demin dediğim gibi. Aynı ultrAslan bugün baskette efsane tribün yaptı.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Canım kardeşim sen burda genelleme yaparak beni de kara gün dostu ilan ediyorsun. Gerçek ultrAslan son maçta kimse stada gelmemişken "Herkes gider, biz kalırız" tezahuratı yapan adamlar. Gerçek ultrAslanlar bizim gibi takım 9.'yken 730 km uzaktan 12 saat yol çekerek takımı desteklemeye gelen adamlar. vs vs liste uzar gider.

Bunun dışında ultrAslan grubuna giren binlerce gereksiz insan var. E bunları eleyemiyorsun ki. Ne yapacaksın "Sen biz kötüyken stada gelmemiştin, az öteye kay, bu tribün sadece bizim" diyerek mi adam edeceksin tribünleri ? Yok bunun bi çözümü.
    Abi valla ben bilmem,oraya gelip o tribünde olmaları tabi ki takdire değer ama tribünde yaptıklarının takdire değer bir tarafı yok.Boşboğaz çok zaten bizim ülkede,birisi ''yayaya'' diye başlasa öteki ''şaşaşa'' diye devam ettiriyor bunu daha çok Cem Yılmaz'ın esprisine benzetiyorum ; ''ben gülüyorum,hadi sende,sende''

Kuru gürültü kalabalık var çoğu zaman Arena'da.Tabi bu işin ultrAslan'ın dışında ki o sözde Galatasaraylı kombine sahipleri ile alakası da var,17 maç varsa 3-4 tanesine geliyor bir 9-10 bin işi,benim gördüğüm kadarıyla.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Her ne kadar nickimde uA yazsa, cüzdanımda kartı da olsa Alpaslan abi sonrasında grubun eskisi gibi olmadığı bir gerçek ancak bazı eleştiriler de çok ağır. Ben maçın 2. yarısını izlemedim ama anladığım kadarıyla geri dönüşte taraftarın da emeği var. Biz nasıl burada istifa diyorsak, onlar da tepki verebilir. Evet maç önemliydi, sonucu gelecek sezonu etkileyecekti ama mantıken bakarsak kalan maçlarda önemli ve istifa diye bağırılacak bir zaman kalmıyor bu şekilde.

Maç öncesi bağırırsan, takım maça çıkacak ayıp deniyor. Maç sırasında bağırırsan, destek lazım ne gereği var. Maç sonu bağırırsan, kazandıysan dertleri ne, puan kaybı varsa her puan kaybında istifa mı denir...

Bu insanlar hangi şartta ve ne zaman protesto edecekler peki? Mancini ile tribünün kimyası tutmadı çünkü alıştığımızdan çok farklı yapısı var. Bugün basket maçına gitmiş mesela, herkesin hoşuna gidiyor. Sahiplenme, aidiyet, coşku gibi şeyler çok önemli.
    Burak abi protesto etmenin bin türlü yolu var. O tribünde zehir gibi adamlar var öyle yollar bulunur ki takım o protestoyu yıllarca unutamaz. Çok iyi hatırlıyorum bu taraftarın Rijkaard'a 2 sene nasıl sahip çıktığını. 3. sene artık olmayacak böyle dediler de Rijkaard istifa diye bağırdılar. İyi hazırlanmamış çoğu gerçek manada profesyonel olmayan futbolculardan oluşan bir takıma gelen (ki Galatasaray nezdinde değil bütün Türk futbolcuların problemidir profesyonel olamamak) Mancini'ye 6 ayda istifa çekmek nedir. Hele bir sabret arkadaş dur yani. Sonuçta yine CL'de tur atladık kupada finaldeyiz Ligde de 2.'yiz ki bu 2.lik her zamankinden daha önemli bir ikincilik. Sen takımın moralini bozuyorsun, Mancini gitsin isteyen futbolcuların ekmeğine yağ sürüyorsun olmaz böyle. Dediğim gibi yol bulunur yeter ki istensin. Mesela Cihan'ın dediği kişi grupta yükselirse daha derli toplu bir taraftar profili olabilir. Ancak şu anda kesinlikle Galatasaray Tribünlerinin iyi bir profili olduğunu söyleyemem.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Mancini'ye bu kadar çabuk tepki gösterilmesinin sebebi Fatih Terim olayı. Adamı öyle bir gönderdiler ki herkes şok oldu, yönetime kin duyuldu. O olaydan sonra kimi getirirsen getir fayda etmez, anında gönderilsin istenir. Şuan Fatih Terimle hala devam edip böyle kötü bir sonuç alsaydık. Ve sezon sonu adam akıllı bir şekilde gönderilip yerine Mancini getirilseydi hemen istifa diye bağırılmazdı. Daha sabırlı olunurdu. Fatih Terim olayından sonra sabır felan kalmadı kimsede.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bende yaşlı dedeler gibi oldum ama yine bir atasözü söyleyeceğim

Her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır abi.Fatih Terim geçti gitti,bugün büyük bir öfke var kendisine.Onun gönderilmesi Mancini'nin hatası değil,şu günlerde olan çoğu şey Mancinin'nin hatası değil ama onu günah keçisi ilan ettiler sürekli saldırıyorlar.Sabır bu değil,hoşgörü bu değil.

Mesela sen Samsun'da okuyorsun,bilemiyorum belki çabuk alışmışsındır ama İstanbul'dan kalkıp bambaşka bir şehirde okumaya gelmek,alışmak zor değil mi ? Bu adam ülke değiştirdi yahu,bambaşka insanlar,bambaşka bir takım,bambaşka bir lig ve bambaşka bir futbol.Ne ülke futbolunu tanıyor ne de oyuncuları tanıyor.1 yıl değil en az 2-3 yıl lazım Mancini'ye istediği sistemi tutturması için,maalesef bizde de öyle bir sabır olmadığı için Mancini en fazla gelecek yıl sezon sonuna kadar kalır,o da en fazla,bu taraftar varken barınamaz zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Burak abi protesto etmenin bin türlü yolu var. O tribünde zehir gibi adamlar var öyle yollar bulunur ki takım o protestoyu yıllarca unutamaz. Çok iyi hatırlıyorum bu taraftarın Rijkaard'a 2 sene nasıl sahip çıktığını. 3. sene artık olmayacak böyle dediler de Rijkaard istifa diye bağırdılar. İyi hazırlanmamış çoğu gerçek manada profesyonel olmayan futbolculardan oluşan bir takıma gelen (ki Galatasaray nezdinde değil bütün Türk futbolcuların problemidir profesyonel olamamak) Mancini'ye 6 ayda istifa çekmek nedir. Hele bir sabret arkadaş dur yani. Sonuçta yine CL'de tur atladık kupada finaldeyiz Ligde de 2.'yiz ki bu 2.lik her zamankinden daha önemli bir ikincilik. Sen takımın moralini bozuyorsun, Mancini gitsin isteyen futbolcuların ekmeğine yağ sürüyorsun olmaz böyle. Dediğim gibi yol bulunur yeter ki istensin. Mesela Cihan'ın dediği kişi grupta yükselirse daha derli toplu bir taraftar profili olabilir. Ancak şu anda kesinlikle Galatasaray Tribünlerinin iyi bir profili olduğunu söyleyemem.
    Sürekli hoca değişiyordu çünkü, hem Rijkaard daha sağlam bir kariyerle geldi. Mancini ismi çıktığından beri "işte bu, çok doğru tercih" diyen insan sayısı %5 falandır herhalde. Bence de büyük suç futbolcularda zaten, teknik direktör elbette önemli ama adamlar oynamıyorsa Mancini veya başkası, zorla bir şey yapamaz. Benim taraftara en çok kızdığım, Selçuk başta olmak üzere tepki koyulamaması. Mancini'nin sezon sonu bir basın toplantısı falan yapıp çok net tespitlerde bulunması lazım, çok fazla soru işareti var çünkü. Fark 9 ya da 10 oldu yanlışım yoksa Rize maçı sonrası, basın toplantısında atar gidere falan başladı ondan sonra ne olduysa oldu, sanki adam bizim gibi izliyor, ben de öyle bir izlenim var.

Daha öncesinde skordan bağımsız bir mantık buluyordum yaptıklarını, altı pastan gol yapamıyorsa futbolcu Mancini demek saçmalık zaten ama şu görüntü de gelecek sezon cidden soru işareti. İstifa lafı da bence mantıklı, tazminattan yırtarız. İstifa sözü ile futbolcuların da çok etkilendiğini sanmıyorum, onlar tribünleri bu kadar takıyor olsa bu sezon çok daha farklı olurdu. Şu anda tek gerçek var, futbolcular papaz konumunda, canları isterse oynuyorlar, istemezse sahada yürüyorlar. Son maç, Bursa'daki kupa maçı falan çok net örnekler. İşte bu düzeni bozabilecek adam Mancini mi ben ondan çok şüpheliyim.

Dökülen Selçuk'u 90 dakika oynattı kaç maç, Umut kendisi gol atıp beşik sevinci yapacak diye pas vermedi, pası alamayan oyuncuyu çıkardı oyundan. Yapılan 9 transferden 1.5 oyuncu katkısı alabildi. En kritik Chelsea maçına şapkadan tavşan çıkararak başladı. Daha sayarım da, gerek yok. Kısacası o güveni vermiyor. Ben de tribünde olsam bağırırdım muhtemelen istifa diye.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Bende yaşlı dedeler gibi oldum ama yine bir atasözü söyleyeceğim

Her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır abi.Fatih Terim geçti gitti,bugün büyük bir öfke var kendisine.Onun gönderilmesi Mancini'nin hatası değil,şu günlerde olan çoğu şey Mancinin'nin hatası değil ama onu günah keçisi ilan ettiler sürekli saldırıyorlar.Sabır bu değil,hoşgörü bu değil.

Mesela sen Samsun'da okuyorsun,bilemiyorum belki çabuk alışmışsındır ama İstanbul'dan kalkıp bambaşka bir şehirde okumaya gelmek,alışmak zor değil mi ? Bu adam ülke değiştirdi yahu,bambaşka insanlar,bambaşka bir takım,bambaşka bir lig ve bambaşka bir futbol.Ne ülke futbolunu tanıyor ne de oyuncuları tanıyor.1 yıl değil en az 2-3 yıl lazım Mancini'ye istediği sistemi tutturması için,maalesef bizde de öyle bir sabır olmadığı için Mancini en fazla gelecek yıl sezon sonuna kadar kalır,o da en fazla,bu taraftar varken barınamaz zaten.
    Layn olm bende diyorum ki F.T olayından sonra kim gelirse gelsin günah keçisi olacaktı zaten. Şuan tam anlamıyla üvey evlat konumunda Mancini. Bu konumdan da kolay kolay çıkamaz.

Varya bana o kadar para versinler gider Afrika'da bile okurum sineklere, böceklere rağmen

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Layn olm bende diyorum ki F.T olayından sonra kim gelirse gelsin günah keçisi olacaktı zaten. Şuan tam anlamıyla üvey evlat konumunda Mancini. Bu konumdan da kolay kolay çıkamaz.

Varya bana o kadar para versinler gider Afrika'da bile okurum sineklere, böceklere rağmen
    Bende Fatih Terim'i artık aşmalı diyorum taraftar

O para işine bakarsan zaten bitti.O parayı sadece Mancini almıyor dünyada,dünyada ilk bilmem kaç takım arasında yer almak istiyorsak onu başaracak hoca zaten o parayı almalı.Mancini başarırmı bilemem ama adamın kariyeri o para ediyor yapacak bir şey yok.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

https://www.youtube.com/watch?v=akzv9g_5Hzk

Mancini hocam,vermiş coşkuyu

Özgür'ün dediği gibi bu kulaklar ''Rerere rarara Gassaray Gassaray cimbombom'' tezahüratını özledi,bu maçta ki gibi.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Ultaslan rezalet bi grup oldu çıktı kimse kusura bakmasın.

Geçen gün maç bitimi şimdi daha yüksek sesle Mancini istifa diye twett attılar. Hayır bu tweti kimi temsil ederek atıyor? Yani onların böyle bi twit atmaya hakkı var mı? Bence yok. Ama yine söylüyorum reisler öyle istiyor. Kim bilir nasıl bi çıkar çatışmaları oldu yönetim veyahut mancini ile. Ciddi anlamda saçmalıyor Ultraslan. Klübün sahibi sanıyorlar kendilerini.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Ultaslan rezalet bi grup oldu çıktı kimse kusura bakmasın.

Geçen gün maç bitimi şimdi daha yüksek sesle Mancini istifa diye twett attılar. Hayır bu tweti kimi temsil ederek atıyor? Yani onların böyle bi twit atmaya hakkı var mı? Bence yok. Ama yine söylüyorum reisler öyle istiyor. Kim bilir nasıl bi çıkar çatışmaları oldu yönetim veyahut mancini ile. Ciddi anlamda saçmalıyor Ultraslan. Klübün sahibi sanıyorlar kendilerini.
    Kendilerini temsil ederek atıyorlar, bütün Galatasaray taraftarı adına değil. Yönetimle çıkar çatışması olayını bilemem ama Mancini'yle öyle bir şey mümkün değil zaten mantıken. İstifa istemek bir protesto şekli bunun sahip sanmakla alakası yok. Eylemler daha da büyür farklı hale gelirse o zaman iş değişir tabii ki.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

UEFA'dan Galatasaray'a çok ağır ceza !!

http://www.3puan.com/content?id=1714

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

abooo nasil ceza o öyle ya cokmus

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Baya vermişler yahu, bu miktarın altından kalkamayız biz

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Güncelleyelim hemen

Darısı Türkiye kupası finali sonrasına...
    Erkek basketbol kaldı bir de, şampiyonluk zor gibi gerçi ama. Ünal Aysal gitsin demiyor kimse zaten abi, yönetimine bir çeki düzen vermesi lazım, eski yönetimi aratıyorlar bize.

FFP cezası olayı böyleyse güzel, şimdilik ucuz atlatmışız. Diğer takım taraftarlarının yaptığı mail organizsyonu yüzünden bile vermiş olabilirler, sizin yüzünüzden esas işlerimize bakamıyoruz diyerek.

Dün KAP'a yapılan açıklama da güzel. Denizbank ile bir Rus bankasının anlaşma yaptığı, bunun da Gazprom ile alakalı olduğu söyleniyor. Sponsorluk haberinin kaynağı o olabilir. İsimden ziyada en çok para ve prestiji getirecek firma olmalı sponsor, ne yazacağı çok da önemli değil.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gazı alıp CL'de alehimize yapılan hakem hatalarını en aza indirmek lazım. Koskoca turnuva sponsorunun takımı böyle ucuz bir şekilde elenecek değil ya

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş'ın aynı sebepten 1 yıl men aldığı durumda Galatasaray 200 Bin Euro ile kurtuluyor. Sevinilecek bir durum yok. PSG ve City ceza almasın diye kimseye korkularından ceza verememişler. Sonra haktan, hukuktan, adaletten bahset. Beşiktaş'ın yöneticileri çok sert açıklama yapmalı, İsviçre Mahkemeleri'ne gitmeli. Adalet bu kadar manipüle edilemez.

Haber yalanlanmış. 9 Mayıs'ta resmi açıklama yapılacakmış.
    Last edited by Cengo : 07.Mayıs.2014 at 03:44
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Beşiktaş'ın aynı sebepten 1 yıl men aldığı durumda Galatasaray 200 Bin Euro ile kurtuluyor. Sevinilecek bir durum yok. PSG ve City ceza almasın diye kimseye korkularından ceza verememişler. Sonra haktan, hukuktan, adaletten bahset. Beşiktaş'ın yöneticileri çok sert açıklama yapmalı, İsviçre Mahkemeleri'ne gitmeli. Adalet bu kadar manipüle edilemez.
    http://s14.directupload.net/images/130627/jezctcj5.swf (temsili)

Gelip gelip gereksiz cümleler yazmaktan bıkmadın abi,ne yapacaksan git Antu'da falan yap.

İşin anca laf olsun,torba dolsun,başka bir şey değil.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

http://s14.directupload.net/images/130627/jezctcj5.swf (temsili)

Gelip gelip gereksiz cümleler yazmaktan bıkmadın abi,ne yapacaksan git Antu'da falan yap.

İşin anca laf olsun,torba dolsun,başka bir şey değil.
    Önce üslup. Hiçbirinizin yakın arkadaşı değilim. Bu şekilde bir hitabı asla kabul edemem.

Gereksiz mi? Gereksiz olan tam olarak nedir? Tahrik ediyorsunuz şu anda. Neden kızdırmaya çalıştığınızı da anlamıyorum. Hatalı olduğumu düşündüğünüz yer neresi? Bunu söylemektir tartışmak. Ben söyleyeyim. Çünkü öyle bir yer yok.

Gayet mantıklı ve düzgün bir üslup ile düşüncelerimi yazıyorum. Kabul etmek istemiyorsanız kızmak yerine anlamaya çalışarak karşı düşüncenizi yazabilirsiniz. Şu anda bu yazılanın hiç bir anlamı yok. Bu kadar basit bir şeye kızıp, sözde tahrik olup ahlaksızca bir şeyler yazacak kadar aciz bir adam olmadım hiç. Beni kızdırmaya çalışmak yerine UEFA'nın yaptığı iddia edilen hukuk katliamını legalize etmemeye çalışmanız çok daha mantıklı bir iş olur.

Tartışmak anlamaya çalışmaktır; fanatikçe bir görüşü korumak için karşı tarafı küçük düşürmeye çalışmak değil.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

UEFA'dan Galatasaray'a çok ağır ceza !!

http://www.3puan.com/content?id=1714
    Aykut'un maasi degil mi o

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Önce üslup. Hiçbirinizin yakın arkadaşı değilim. Bu şekilde bir hitabı asla kabul edemem.

Gereksiz mi? Gereksiz olan tam olarak nedir? Tahrik ediyorsunuz şu anda. Neden kızdırmaya çalıştığınızı da anlamıyorum. Hatalı olduğumu düşündüğünüz yer neresi? Bunu söylemektir tartışmak. Ben söyleyeyim. Çünkü öyle bir yer yok.

Gayet mantıklı ve düzgün bir üslup ile düşüncelerimi yazıyorum. Kabul etmek istemiyorsanız kızmak yerine anlamaya çalışarak karşı düşüncenizi yazabilirsiniz. Şu anda bu yazılanın hiç bir anlamı yok. Bu kadar basit bir şeye kızıp, sözde tahrik olup ahlaksızca bir şeyler yazacak kadar aciz bir adam olmadım hiç. Beni kızdırmaya çalışmak yerine UEFA'nın yaptığı iddia edilen hukuk katliamını legalize etmemeye çalışmanız çok daha mantıklı bir iş olur.

Tartışmak anlamaya çalışmaktır; fanatikçe bir görüşü korumak için karşı tarafı küçük düşürmeye çalışmak değil.
    Valla inan yıllardır bizde bu noktayı anlayamadık

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Haber yalanlanmış. 9 Mayıs'ta resmi açıklama yapılacakmış.

Yanlışım varsa düzeltin ama Beşiktaş şike iddiasından dolayı ceza almamış mıydı?

BBC Türkçe'den alıntı

UEFA, Beşiktaş'ı şike iddiasıyla UEFA Avrupa Ligi'nden men etmiş, siyah-beyazlı kulüp de bu kararı CAS'a taşımıştı.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Valla inan yıllardır bizde bu noktayı anlayamadık
    Aslında anlaşılamayacak bir tarafı yok ama insanoğlu hayatta yapabileceği şeyler sınırlı olunca kendine hobi üreterek zaman öldürüyor. Sonra bunu kişiselleştirip amacı haline getiriyor. Futbolun bir araçken amaca dönmesi gerçekten çok tuhaf. Futbol için kavga edilmez. Sporun amacı fiziksel aktivite içinde eğlenmek. Eğlenmek amacı içerisinde kavga etmek oldukça abes zaten. Bazen niye izlediğimiz bile saçma geliyor. Para ödediğim şey için birileri hiç haketmediği halde milyonlar kazanıyorken yetenekli olduğu halde üç kuruşa talim ediyorsam bu kabl edilebilecek bir şey olamaz. Diğer taraftan da Beşiktaş'ın aldığı ceza canımı sıkıyor. Vicdanınızın sesini dile getirmek suç ise hiç kimse Deniz Gezmiş'ten bahsetmesin. Hiç samimi olmayacak çünkü.

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Yanlışım varsa düzeltin ama Beşiktaş şike iddiasından dolayı ceza almamış mıydı?

BBC Türkçe'den alıntı
    Beşiktaş yalan beyanattan ötürü FFP nedeni ile ceza aldı.

Kupayı iade edelim diye söz verdikleri için iyi niyet göstergesi kabul edildiğinden izin verildi gibi anlamsız bir nedene bağlanmıştı. O dönem neler oldu kimse bilmiyor açıkçası.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Beşiktaş yalan beyanattan ötürü FFP nedeni ile ceza aldı.

Kupayı iade edelim diye söz verdikleri için iyi niyet göstergesi kabul edildiğinden izin verildi gibi anlamsız bir nedene bağlanmıştı. O dönem neler oldu kimse bilmiyor açıkçası.
    O halde gs'in ceza aldigi konuyla farklı bir durum degil mi?

Gs butce acigi yuzunden ceza alıyor
    Bjk gelir gideri yalan beyan ettigi icin aliyor

Ikisi aynı suç olsa tamam haklısın ama bambaşka.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hiç samimi olmayacak çünkü.
    Abi işte bu yüzden sana karşı üslubum bu kadar saygısızca,her konu da samimiyetsiz buluyorum seni,kusura bakma.Kişisel olarak bir şeyim olamaz zaten sana karşı,sadece yazdıklarını samimi bulmuyorum o kadar.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by davidvilla View Post

FFP denilen olay bu sene uygulanmaya başlayacak diye biliyorum ben de. Teknik olarak aynı sebep olması mümkün değil. Belki aklımda yanlış kalmıştır, tam emin değilim. Cuma günü UEFA açıklayacak, aynı sebepse ona göre ceza verirler zaten, kimse de kalkıp laf söylemez.

İşin komik yani, Beşiktaş da bu sene Avrupa Kupalarına katılacak ve onların da mali durum hiç de iç açıcı değil ama nedense hiç haber çıkmıyor. Kendilerine oldu mu her şeyden yırtmak isteyenler, bize geldi mi adalet bekçisi oluyorlar bir anda.

Umarım bu Cuma hiç ceza almadan atlatırız, biz sevinirken, diğerleri üzülür. 2 gün daha bekleyelim, kesin açıklama olmadan da iddialı olmamak, timsaha gelmemek lazım başkaları gibi. Sonra büyük rezillik oluyor.

Ekleme:

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.
    http://spor.milliyet.com.tr/besiktas...80/default.htm

Sebep bu şekildeymiş, bizim diğer futbol kulüplerine vadesi geçmiş borcumuz var mı bilmiyorum. Vergi borcu aynı. Demirören için evrakta sahtecilik yaptığı söyleniyordu. Bizimkiler belki uzlaşmaya giderek ilgili kurumdan borcu yoktur yazısı aldı. Bilemeyiz. Şu anda zaten sadece Galatasaray değil, başka kulüpler de inceleniyor. Beşiktaş ile aynı kefeyi koymak hem bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi duruyor, hem de biraz temenni. Neyse bakalım, görelim. Zaten büyük bir ceza alırsak başta Ünal Aysal olmak üzere gereken tepki verilir, kulübü kötü duruma getirenlere sahip çıkacak kadar cahil değiliz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by davidvilla View Post

Galatasaray bütçe açığı (Başabaş aşımına exception gelecekti) yüzünden ceza alır mı bilmiyorum, veriler öyle göstermiyor ama vergi kaçırma cezası sebebi ile geçmiş dönem borcunu yok olarak göstermesi yalan beyanat. Daha önce anlattığım gibi yani.

Abi işte bu yüzden sana karşı üslubum bu kadar saygısızca,her konu da samimiyetsiz buluyorum seni,kusura bakma.Kişisel olarak bir şeyim olamaz zaten sana karşı,sadece yazdıklarını samimi bulmuyorum o kadar.
    Saygısızlığın bahanesi olmaz. Özür dilemek çok zor değil.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Galatasaray bütçe açığı (Başabaş aşımına exception gelecekti) yüzünden ceza alır mı bilmiyorum, veriler öyle göstermiyor ama vergi kaçırma cezası sebebi ile geçmiş dönem borcunu yok olarak göstermesi yalan beyanat. Daha önce anlattığım gibi yani.
    Senden başka bu vergi konusunda bu şekilde konuşan yok. Bildiklerinden %100 emin misin? Ceza gelmezse UEFA Galatasaray'ı kayırdığı için mi diyeceksin, yoksa demek ki ben yanlış biliyormuşum mu? Transfer, hakem, vergi farketmiyor konu ne olursa olsun olumsuz bir şey olduğunda çok net ve kesin konuşuyorsun hep, tersi çıkarsa ortada yoksun. Sonra da bana karşı neden bu kadar tepki var diye şaşırıyorsun, çok acayip.

Ayrıca bazı kişiler kamuoyunda yanlış yönlendirme yapıldığını söylüyor vergi konusunda. Örnek olarak;

gelelim maliye bakanlığı ile galatasaray arasındaki güncel vergi meselesine.

öncelikle kap üzerinden kulübün yaptığı ilk açıklamayı yazalım.

“şirket finansal tablo dipnotlarında daha önce de açıklandığı üzere şirket'in 1 haziran 2010-31 mayıs 2011 ve 1 haziran 2011-31 mayıs 2012 özel hesap dönemlerine ait hesapları "damga vergisi, katma değer vergisi ve kurumlar vergisi tevkifatı" kapsamında maliye bakanlığı vergi müfettişleri tarafından incelenmiştir. ilgili inceleme kapsamında tespit edilen bulguları ve bu bulgulara ilişkin şirket'in beyanını içeren 13 ocak 2014, 17 ocak 2014 ve 17 ocak 2014 tarihli 3 adet vergi inceleme tutanağı düzenlenmiştir. şirket, bu tespitlerdeki mevzuata aykırı hususlara ilişkin olarak tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmuştur. bu talep sonrası vergi idaresi henüz tarhiyatı yapılmamış olan inceleme sonuçları toplamı olarak yaklaşık 54 milyon tl vergi aslı ve aynı tutarda vergi ziyaı konusunda şirket'i 8 nisan 2014 tarihinde uzlaşmaya davet etmiştir. şirket'imiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında inceleme aleyhine dava yoluna müracaat ederek veya idare ile uzlaşma yoluna giderek hukuka aykırı inceleme ve değerlendirmelerin önüne geçmiş ve söz konusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır. yeni inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından halen bu bağlamda değerlendirilmektedir. gereken çalışmalar tamamlandığında yetkili organlarımızın idare ile uzlaşmaya ve/veya incelemeler aleyhine dava yoluna gidilmesi konularında alacağı kararlar ayrıca açıklanacaktır.”

yani aslında sadece kulüpte yapılan inceleme sonrası vergi müfettişlerinin tuttuğu üç adet tutanak var. kesinleşmiş ne bir vergi borcu nede cezası var. daha tarhiyat dahi yapılmamış, kaldı ki tarhiyat sonrası bile vergi borcu kesinleşmez mükellefin itiraz ve dava açma hakkı vardır.

maliye bakanlığı bu tür denetlemelerde özellikle de biraz art niyetli hareket ediyorsa yasal boşlukların tamamını kendi lehine değerlendirerek alabileceği maksimum vergi aslı ve cezası üzerinden tutanak tutar. bunu daha önce doğan grubu ve koç grubu’na yapılan incelemelerde de görebilirsiniz.

peki vergi müfettişlerinin galatasaray’ı köşeye sıkıştırmaya çalıştıkları vergi konusu ve kullandıkları yasal boşluklar ne?

müfettişlerin kullandığı yasal boşluklar yazımızın başında da belirttiğimiz, kulüplerdeki iç içe geçmiş dernek ve şirket yapısı ve bu konuda sağlıklı bir yasal düzenlemenin olmaması. bu tutanakların tutulduğu ana konu ise stat gelirleri üzerinde yapılacak vergilendirme. yıllardır sadece galatasaray değil tüm kulüpler stat gelirlerinin bir kısmını bağış adı altında dernek bünyesinde topluyor. konuyu daha da detaylandırmak gerekirse; örneğin kulüpler 1000 tl değerinde bir kombine sattığında bunun 100 tl’lik kısmına şirket adına fatura keserken, 900 tl’lik kısmına dernek adına bağış makbuzu kesiyor. böylelikle 900 tl’lik kısmının vergilendirmesinin önüne geçmiş oluyor. yasal olarak bunda bir sıkıntı yok. ancak maliye bunun kombine veya bilet alan kişilerin isteği dışında zorla yapıldığını ve bu suretle bağış makbuzu kesilemeyeceğini tutarın tamamının şirket üzerinden faturalandırılması gerektiğini öne sürüyor. bu konuda maliye bakanlığı’nın yasal bir dayanağı olmasa da konuyu kamuoyu gündemine getirip kulüpler üzerinde baskı kurmak ve zaman zaman devletin sopasını göstermek için bugün de olduğu gibi inceleme yapmak, tutanak tutmak gibi eylemlerde bulunuyor.

ancak burada asıl dikkat çekilmesi gereken konu şu. söz konusu yasal boşlukları tüm kulüpler kullanmasına rağmen özellikle akp iktidarı döneminde incelenen ve hakkında tutanak tutulan neden hep galatasaray oluyor?

geçmiş yıllarda konu istanbul defterdarlığı tarafından gündeme getirildiğinde üç büyük kulübün çalışanları ile yapılan röportajlar ve hazırlanan haberin bir kısmı aşağıda. bu haber söz konusu yasal boşluğun üç büyük kulüp tarafından da kullanıldığını, konu ile ilgili kulüplerin aynı bakış açısına sahip olduğunu ve eleştirilere karşı aynı izahı yaptığını da gözler önüne seriyor.

--- alıntı ---

maç biletleriyle birlikte alınan bağışların amatör şubelere yapılan yatırımlarda kullanıldığını söyleyen fenerbahçe mali işler sorumlusu tahir perek, ‘‘kulüpler, bu bağış makbuzlarını valilikten özel izin alarak hazırlıyor. stadda ya da biletix aracılığıyla yapılan satışlarda, taraftar makbuzunu almasa dahi, satılan bilet üzerinden makbuzlar kesiliyor ve valilik'e toplu olarak veriyor. çünkü, taraftar makbuzunu almasa da, muhasebeleştirirken bu paralar, mutlaka maç hasılatının içinde gösteriliyor’’ dedi.

biletlerin üzerinde yazan 1 milyon lirayla maç izlenemeyeceğini tüm taraftarların da bildiğine dikkat çeken perek, ‘‘defterdarlık bağış karşılıksız yapılır diyor ama biz de maça girenin otomatik rızası olduğunu savunuyoruz. maçları stattan izlemek isteyen taraftar, kulübüne bağış da yapmak ister ’’ dedi. bu uygulamanın vergi sisteminin sağlıksız olmasından kaynaklandığını iddia eden perek, bu yolla kulüplerin gelirlerini yasal hale getirdiğini söyledi.

galatasaray'ın mali işlerden sorumlu yetkilileri de, kulüplerin dernek statüsüyle faaliyet gösterdiği için bağış toplama haklarının olduğuna dikkat çekerek, ‘‘kulüpler bu nedenle, vergi muafiyetinden yararlanabiliyor. dernekler kanunu'na göre hazırlanan yardım pulları, valilikçe onaylanıyor ve valilik denetiminde işlem yapılıyor. toplanan yardımlar, altyapı yatırımlarında kullanılıyor. bastırdığımız makbuzlarla biz sadece maçlarda değil, istersek sokaklarda da yardım toplama hakkına sahibiz. kanuna göre bu hakkımız olmasına karşın biz sokaktan yardım toplamaktansa, maçlarda toplamayı tercih ediyoruz’’dedi. tüm kulüplerin biletin yanı sıra makbuz karşılığı bağış aldığına değinen beşiktaş yetkilileri de, ‘‘genelde bu maç hasılatlarının yüzde 10'unu bilet, geri kalanını da makbuz karşılığı bağış oluşturuyor’’ dediler.

--- alıntı ---

işin enteresan tarafı fenerbahçe ve beşiktaş taraftarlarının -yukarıda görüleceği üzere- aynı yöntemi kendi kulüpleri de yıllarca kullanmasına rağmen galatasaray’la ilgili tutulan bu tutanakları şikeyle eş değer hale getirecek kadar abartarak gözleri dönmüş şekilde galatasaray’a saldırmaları. aynı taraftarların koç ve doğan grubuna yapılan vergi incelemelerini ve tutulan tutanakları siyasi olarak nitelerken, tüm diğer kulüpler tarafından uygulanan bir yöntem üzerinden sadece galatasaray’a yapılan inceleme ve yazılan tutanakları haklı görmeleri de ayrı bir ikilem. aslında ikilem hafif kaldı, şike ve evrakta sahtecilik gibi rezil suçlardan hüküm giymiş yöneticilerine hesap soramayan, bırakın hesap sormayı sahip çıkan taraftarlar için bu durum tam bir aymazlık.

netice itibariyle tutulan tutanakların hiç bir yasal dayanağı yok. zaten konunun mahkemeye gitmesi durumunda şirket adına kesilen faturaları ve dernek adına kesilen bağış makbuzlarını eksiksiz olarak mahkemeye sunulması durumunda galatasaray’ın davayı kazanmaması imkansız. bu durumda diyeceksiniz ki kulüp neden uzlaşma yolunu tercih ediyor? çünkü eğer davalık olursa tutanaklarda geçen 104 milyon lirayı peşin peşin devlete ödemeniz gerekiyor. daha sonra davayı kazandığınızda yatırdığınız bu para mevcut vergi borçlarınız düşüldükten sonra size iade ediliyor. diyelim ki dava 2 yıl sürdü, sonunda davayı kazansanız da bu para iki yıl boyunca devletin kasasında kalıyor. kulübün haklı olmasına rağmen uzlaşma talebinin altında işte bu gerçek yatıyor.

şimdi birazda uzlaşma talebini değerlendirecek merkezi uzlaşma komisyonu hakkında bilgi verelim. söz konusu komisyonunun tutanaklarda belirtilen vergi aslı ve cezasını tamamen kaldırma da dahil sınırsız yetkileri var. zaten önceki yılların istatistiğine baktığınızda komisyonun önüne gelen dosyalarda vergi cezalarının neredeyse tamamını, vergi asıllarının da % 60’ını sildiğini görebilirsiniz. kulübün haklılığını bir kenara koyup sırf bu istatistikler üzerinden bile hareket etseniz, komisyonun galatasaray’dan maksimum talep edebileceği miktar 20-25 milyon lira gibi bir rakam. ancak galatasaray’ın haklılığı ve hazırlayacağı etkili dosyayı da göz önünde bulundurduğunuzda bu rakam 5 milyon tl civarında bir rakam olacaktır. dava açılması durumunda beş kuruş alamayacağını bilen komisyon galatasaray’ın bir kaç yıllığına da olsa 104 milyon lira temin etme sıkıntısından faydalanarak kulübün de itiraz etmeyeceği yaklaşık dava masrafı kadar yani 5 milyon lira civarında bir bedelle dosyayı kapatacaktır.

tüm bunlara ek olarak galatasaray kap’a ikinci bir açıklama daha yaptı.

“24.03.2014 ve 07.04.2014 tarihlerinde kamuyu aydınlatma platformu'nda yapılan açıklamalarımızda bahsedilen konu ile ilgili olarak, tarafımıza toplam 54.340.834,41 tl tutarında vergi aslı tarhiyatı yapılmış, 69.247.963,90 tl tutarında da vergi ziyaı cezası kesilmiş ve bununla ilgili ihbarnameler tebellüğ edilmiştir. şirketimiz yasal süresi içinde merkezi uzlaşma sürecini başlatmak için gereken başvuruları yapacaktır.”

galatasaray kap'a yaptığı bu yeni açıklama ile haklılığına da güvenerek tarhiyat sonrası uzlaşma yolunu seçtiğini kamuoyuna duyurdu. bu açıklama özelinde de yukarıda yazdıklarımız geçerliliğini koruduğu gibi merkezi uzlaşma komisyonu ve galatasaray'ın tutumunda da her hangi bir değişikliğe sebep olmayacaktır.
    Alıntının kaynağı burasıdır, bence her Galatasaray'lının okumasında fayda var;

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1475988

Mesaj Yetkileri