Tayfur hoca bence yeterli bir hoca degil. Bakalım umarım beni yanıltır
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
hocalığını göremedik ki daha.
(/s)
Tayfur Havutçu zaten Süper Final için geçti takımın başına. 7 maçlığına bir hoca bulmak kolay değil çünkü şu andan sonra. Mesela, gündemde olduğu için söylüyorum, Bilic'i şimdi getiremezsiniz. Yeni sezonda Tayfur Havutçu, sportif direktörlüğe geçer yeniden ve yeni hoca takımı devralır.
Beşiktaş taraftarını çıldırtacak
Beşiktaş'ta Fikret Orman yönetiminin görev başına gelmesiyle beraber siyah beyazlı ekipte taşlar yerinden oynarken Carlos Carvalhal'ın görevden alınmasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktör koltuğu için en güçlü aday Slaven Bilic olarak görülüyor.
HABER: Eray Emin Aydemir
[email protected]
Siyah Beyazlı ekipte Carlos Carvalhal ile yolların ayrılmasının ardından takım 7 maçlık bir süreyle eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya emanet edilirken siyah beyazlı kulislerde Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in takımın başına geçeceği iddiaları her gün yeni bir boyut kazanıyor.
Türkiye'de üç büyük takımlarda görev almak istediğini daha önce söyleyen ve sıradışı tarzıyla beraber kulübede maçı yaşamasıyla dikkat çeken genç teknik adam Beşiktaş'ın gündemine gelirken, çılgınlığı ile gündemden düşmeyen Beşiktaş taraftarı özellikle Slaven Bilic'in takımın başına geçmesini sosyal ortamlarda yaptığı paylaşımlarla destekliyor.
Şimdi ismini Beşiktaş ile sık sık duyacağımız Slaven Bilic'in hem kariyerine hem de futbol dışı geçmişine yakından bakalım;
TERİM'İ GÖZÜNE KESTİRDİ
Şu an itibariyle Hırvastistan Milli Takımı'nı çalıştıran ancak Euro 2012 sonrasında görevinden ayrılacak olan Slaven Bilic, bir kulüp takımının başında Fatih Terim'den 2008 yılının rövanşını almak istiyor. Euro 2008'de Türkiye karşısında Semih'in attığı gol ve devamında penaltı atışları sonucunda hayalleri yıkılan Hırvat teknik adam Fatih Terim ile Türkiye'de büyük bir çekişme yaşadığını söylerken kendisine örnek aldığı teknik adamın ise Manchester United'ın tecrübeli çalıştırıcı Alex Ferguson olduğunu belirtti.
ELİNDEN GİTARI DÜŞÜRMÜYOR
Asıl mesleği avukatlık olan, basından gizlemediği sigarası, taktığı küpesi ve elinden düşürmediği gitarıyla farklı bir teknik adam profili çizen Slaven Bilic, yaşamtarzıyla da dikkat çekmeye devam ediyor. Slaven Bilic&Rawba isimli bir rock grubunda elektro gitar çalan ve ağırlıklı olarak heavy metal müzik dinleyen Slaven Bilic zorlu maçlar öncesinde heavy metal dinleyerek konsantrasyonunu sağlıyor. Futbolculuk kariyerinde de sigara içtiğini gizlemeyen Slaven Bilic, basın toplantılarında da politik olmayan ne hissediyorsa onu söyleyen bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor.
KULÜP TAKIMI DENEYİMİ SINIRLI
1998 Dünya Kupası'nda Hırvat Milli Takımı formasıyla sahada yer alan ve üçüncü olarak turnuvayı tamamlayan Hırvatistan'da dikkat çeken isimlerden biri olan Slaven Bilic, Milli Takım bazında başarılı bir teknik adam olarak karşımıza çıkarken kulüp takımları bazında deneyimsiz bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Futbol kariyerinde Hajduk Split, West Ham United ve Everton gibi önemli ekiplerde forma giyen ve futbolu bırakmasının ardından yetiştiği kulüp olan Hajduk Split'i 2001-2002 sezonunda çalıştırmasının ardından 2004 yılında Hırvatistan 21 yaş altı takımında görev alan ve 2006 yılıyla beraber Hırvatistan A Milli Takımı'nı çalıştıran genç teknik adamın yolu Beşiktaş ile kesişirse Bilic'in çalıştırdığı ikinci kulüp takımı Beşiktaş olacak.
KİTABINDA KAYBETMEK DİYE BİR ŞEY YOK
Slaven Bilic'in kariyeriyle ile ilgili olarak saha dışından yedek kulübesine doğru gittiğimizde karşımıza kaybetmekten nefret eden, hücum futbolu oynatmaya çalışan ve hırsından yedek kulübesinde duramayan bir isim karşımıza çıkıyor.
Beşiktaş'a geldiğinde ülkemizdeki 4. hakemlerin Beşiktaş'ın maçlarında Bilic'i sakinleştirmek için fazla mesai yapmaları su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkarken Bilic'in Hırvat Milli Takımı'nda istatistikleri de oldukça parlak bir başarı olarak dikkkat çekiyor. Hırvat Milli Takımı'nın başında 59 kez maça çıkan ve bu maçlardan 40'ında soyunma odasına zaferle dönen Bilic, 13 maçta beraberlik 6 maçta da yenilgi alırken bu istatistikler Bilic'in ofansif oyun anlayışını da gözler önüne seriyor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Yapılan habere bakılacak olursa, Bilic geldiğinde konuşulacak olan şeyler belli:
Küpesi, gitarı, Terimle olan hesabı ve kulüp takımı çalıştırmaması.Klasik Türk medyası işte, ne beklersin ki?!
Aynen. İki kötü sonucun ardından ayyaş olur rockçı olur takımla ilgilenmiyor olur.
Böyle renkli kişilikleri severiz biz. Gelsin bakalım, hoşgelsin.
FM Gazetesi
Yardımcı antrenör de Nouma olur hepten kafayı yeriz![]()
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Final'e rakip takım taraftarlarının alınması gerektiğini söyledi. Orman, siyah-beyazlı kulübün geleceği ile ilgili çok önemli değerlendirmelerde de bulundu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Final'e rakip takım taraftarlarının alınması gerektiğini söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanlığına seçilen Fikret Orman, Ankara temasları kapsamında Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ile görüştü. Basına kapalı ziyaretin ardından konuşan Fikret Orman, ''Sporda artık bir barışa, temiz spora, insanların gidebileceği, yapabileceği spora ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Süper Finaller'e taraftarlar alınmalı'' dedi.
Şampiyon takımın belirleneceği Spor Toto Süper Final'de, futbolseverlerin üst üste derbi maçlar izleyeceğini anlatan Orman, ''Kavgaların bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Derbilerin taraftarlara açılarak herkesin seyretmesini, bir bayram havasında yaşanmasını daha uygun buluyorum. Süper Final maçları bunun için bir fırsat. Biz Beşiktaş Kulübü olarak gerekli her türlü katkıyı yaparız. Bizim taraftarlarımız zaten medeni taraftarlar. Herhangi bir çalışma yapmadık ama benim fikrim böyle'' ifadelerini kullandı.
Orman, Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki konumuyla ilgili de, ''Hiç bir şey bitmedi. Daha önümüzde aydınlık günlerimiz var. Hiç bir şey öyle çabuk bitmez'' dedi.
BEŞİKTAŞ'IN AMATÖR BRANŞLARI
Beşiktaş'ın amatör spor branşlarına da gerekli ilgiyi göstereceklerini belirten Orman, ''Amatör sporlar da amatör olmalı'' dedi.
Amatör branşların daha çok gönüllülük ilkesiyle yapılması gerektiğini anlatan Orman, ''Çok büyük bütçeler harcanıp da sonuçta yine başarısız olmaya tahammülüm yok. Daha kalben ve gerçek sporcu mentalitesiyle bakmamız lazım. Daha bütçemizi oluşturmadık'' diye konuştu.
NTVSPOR
FM Gazetesi
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama gönderdi.
Şirketten yapılan açıklama şöyle:
“Şirketimiz ile Tayfur Havutçu arasında yürürlükte olan Beşiktaş JK Futbol Takımları Genel Direktörlüğü sözleşmesi feshedilmiş olup, Havutçu’nun 2012-2013 sezon sonuna kadar Futbol A Takımı Teknik Direktörlük görevine getirilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşma karşılığında Tayfur Havutçu’ya 2011-2012 sezonu için 585.000 TL, 2012-2013 sezonu için ise 1.500.000 TL ödenecektir.”
FM Gazetesi
Tam ben de haberi yazıyordum.Tarih oldukça dikkatimi çekti.
Steam ID: fotosuki
Ben üstte yazmıştım ama... :]
FM Gazetesi
Offf ne Tayfur'u be abi.Geçen sezonki yönetimin yaptığı hataya düşüyor yeni yönetim de.Tayfur hayatı boyunca ne başarmış ki Beşiktaş teknik direktörlüğüne layık görülüyor? Gitsin başka takımlarda rüştünü ispat etsin,sonra gelsin bu göreve.
So what?
Saike
Beşiktaş'ta forma ve kombine satış rakamları düşündürücü...
2010-2011 Supor Toto Liginde Beşiktaş kombine ve forma satışlarında kümede kaldı. Sezon başında açıklanan kombine fiyatlarını pahalı bulan bir kısım taraftar kombine almama kararı ile Yıldırım Demirören yönetimine tepkilerini bu yolla ortaya koymuştu. Kartal Yuvalarını da protesto eden Beşiktaş taraftarı, ürünlerin pahalı ve yetersiz olduğunu her fırsatta dile getirmişlerdi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü geçtiğimiz sezon satışların düşüklüğünden büyük bir kayba uğramıştı.
Kartalbakisi.com olarak bir araştırma yaptık, üç büyüklerin forma ve kombine satış ve pazarlama tablosunu ortaya çıkardık
İşte Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüplerinin 2007 – 2012 yılları arası forma ve kombine satış rakamları;
kartalbakisi.com
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Büyük ihtimalle Bilic çok para istedi Fikret Orman vazgeçti. Bana öyle geliyor. Yoksa ikisinin arasında yapılan seçimden kimin çıkacağını herkes tahmin eder.
FM Gazetesi
Öyle olduğunu sanmıyorum.Bir kere yerli tercihi yapılacaksa bile tek alternatif Tayfur Havutçu değil.Boşta olan ondan daha iyi bir sürü yerli hoca var.Paranın söz konusu bile olmayacağı isimler tabii ki.Ya bu anlaşma göstermelik,ya da geçen sezon yaşanılanlardan dolayı bu görevin Tayfur Havutçu'nun hakkı olduğu düşünüldü.Eğer ikinci seçenekse yeni yönetim malesef hata yapacak.Çünkü geçen sene hocalığın Tayfur Havutçu'ya verilmesi hataydı.Yeni yönetim bu hatayı devam ettirmek zorunda değildi.Tayfur Havutçu'nun ne hocalık tecrübesi var,ne de taraftarın soruşturmada çıkan tapelerdeki geyik bile olsa Beşiktaş'ın hocasına yakışmayacak sözlerinden dolayı ona saygısı var.Bakalm ilerleyen zamanlarda ne olacak ama inşallah önümüzdeki sene Tayfur Havutçu ile devam edilmez.Yerli olacaksa bile başka birisi gelsin,Tayfur olmasın benim düşünceme göre.
So what?
Saike
Şemsi'nin tüm söylediklerine aynen katılıyorum. Tayfur, çok yanlış bir tercih olur. Tapelerde Tayfur'un ağzına aldığı sözlerin muhatabı olan futbolcular hâlâ bu takımda oynuyor. Bu, ilerde sorunlara yol açabilir. Umarım göstermelik bir anlaşmadır ve sezon bitimi yeni bir teknik adamla anlaşılır.
Söyledikleri mantıklı.Umarım yönetimin düşüncesi de aynen böyledir.
fırat günayer @firatgunayer
Bu sözleşmenin sırrı Tayfur Havutçu'nun bugün söylediği sözlerde gizli aslında..''Başarısız olduğumu hissedersem kendim giderim''
fırat günayer @firatgunayer
Tayfur Havutçu'nun 'Süper Final sonrası gideceği imajı' futbolcuları olumsuz etkileyebilirdi.Fikret Orman bunu engellemeye çalışmış olabilir
So what?
Saike
Fatih Terim'in yanında Hasan Şaş ve Ümit Davala nasıl pişiyorsa Tayfur Havutçu'da TD anlamında daha kaliteli bir adamın yanında pişmesi lazım.Muhtemelen sezon başı yeni bir TD ile anlaşılır.
Mustafa Denizli ve Bernd Schuster'in yaninda yeteri kadar "pisti" zaten.
Bizim takımda yıllardır oturmuş bir sistem yok ki Tayfur Havutçu birilerinin yanında pişip direk bu göreve başlasın.O dediğiniz Barcelona'da,Ajax'ta,Porto'da falan olur.
So what?
Saike
Carva Demirören'i bombardımana tutmuş. Adam patlamaya hazır bomba gibiymiş vallahi.
FM Gazetesi
Ben de o açıklamalardan kısmen haberdar oldum. Kendi sistemini yaratmak istemiş Carlos Carvalhal ve bu doğrultuda da, devre arasında yönetimden Olcan Adın ile Alper Potuk'u istemiş. Aldığı cevap ise 'mümkün değil' olmuş.
İsmail'e 5.5, Holosko'ya 5 milyon € artı Burak & Koray ikilisini vermiş bir isimden transfer başarısı beklemek hayalcilik olur, öyle değil mi Görkem? Serdal Adalı olmasa; Simao, Fernandes, Ersan, Almeida ve Quaresma kaça gelirdi acaba?Adamdaki zihniyet aynen şu:
+Bu adama ne kadar istiyorsunuz?
-2 milyon yeter başkanım.
+Al şu 5'i, bir de sana x futbolcuyu verelim, fazla konuşma!
-Teşekkürler başkanım.
Sözleşme tarihi biraz oyunculara göstermelik olabilir. 7 maçlık antrenör değil ayağınızı denk alın anlamında. Yeniden yapılanacağını söyleyen bir başkanın yapacağı bir hamle değil çünkü.
Artı Serdar Kurtuluş, ki hâlâ içim yanar bu takasa benim.
Bir de galiba 5,5 değil, 6,5 idi İsmail için verilen para. İlk takas teklifi daha kalabalıktı; Zapatocny ve Serdar Özkan'ı da içeriyordu. Bu iki isim Antep'e gitmek istemeyince verilen para biraz daha yükseltildi.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"