Resimde: 1-Cristiano Ronaldo, 2-Ibrahimovic, 3-Messi, 4-Elano, 5-Robinho 6-Quaresma
Kendi oyunumda 2. sezondayim ama ilk oyun açtigimda da ayni sekildeydi, yeni oyun açmaya üsendim.. Simdi sorarim sana burada denge varmi..Bence yok Ibrahimovic en iyi dribling yapan olarak gözüküyor.. Nicolas Anelka'nin dribling 14 bence o daha iyi drbling yapiyor Ibrahimovic'ten.. Bknz; Beşiktaş, Galatasaray maçları..
Ben Serveti bir yada iki maç olarak degerlendirmiyorum ki.. Kantinde otururken son oynadiginiz maçin özetlerini gösteriyormus ben izlemedim arkam dönüktü ama televizyondan söylerken duydum Servet'in büyük hatasi ama gol olmadi diye.. Hem ben Sinan'i fazla takip etmem ama çok fazla çalim deneyen bir oyuncu oldugunu biliyorum.. Besiktastayken bir maçinin özetlerini izliyordum on kez denedi bir kez olsun geçemedi kimseyi.. O yüzden Sinan benim kafamda takim oyunu çok düsük, driblingi çok iyi olmayan bir görüntü çizmisti ozamanlar.. Hadi Edu neysede Lugano bana göre çok iyi markaj yapan hatta zaman zamanda çirkeflikle karisik markaj yapan bir oyuncu.. Belkide bu durum Servet'in Sinan'i ümit milli takimdan filan çok iyi tanimasi ve nerede ne yapacagini bilmesinden kaynaklaniyor olabilir.. Veya Servet maça çok daha iyi konsantre olmuştur, çok iyi motive olmuştur, Edu ve Lugano'nun kafasında belkide avrupa karşılaşmaları vardı maça iyi konsantre olamamışlardır..
Senin dedigin durumda üç kilit oyuncumuzu kaybetmis oluruz.. Yani Chelsea'nin Terry, Lampard ve Ballack'i kaybetmesiyle ayni durum olur.. Yani sansimiz oldukça düser..
Tuncay'in bos bos kostugunu biliyorduk biz zaten Tuncay top kapmasi degil ama çalisma orani çok yüksek bir oyuncu bana göre.. Çok hirsli ve cesur bir oyuncu.. Teknik özelliklerinden çok mental ve fiziksel özelliklerinin öne çikarilmasi gerekirdi.. Şunuda belirteyimki neredeyse çok iyi bir Tuncay yapmış İngiliz araştırmacıları.. Tuncay'la Gökhan'i o yönden karsilastirdigimizda Gökhan'in biraz daha öne çiktigini düsünüyorum çok fazla olmasada..Yani bi 11 verebiliriz ona bence(top kapmadan bahsediyorum)..
Birde o Ingiliz abime söylesende su Elano'ya bi el atsa
selçuk un ilk temas,karar verme,pas,teknik hepsi 6-7 olmalı.. ben hayatımda bukadar vasat bir oyuncu görmedim. torpille bu takımda resmen. her maç basit top kayıpları yapıyor ligde pek birşey olmuyor avrupadaysa takımı yakıyor. fenerbahçe de oynayan bir oyuncu 1 metre ötedeki arkadaşına dahi düzgün pas atamaz mı arkadaş. yok böyle birşey..
Burak bir suredir konuyu takip ediyorsun. Arastirmayi da takip ediyorsun. Oyuncularin ozelliklerinin oyun tarafindan degistirildigini sen de biliyorsun. Simdi bu oyuncularin oyunda cikan profillerini gostererek bize ne kadar dogru bir is yaptin? Yani ne ise yaradi, ozellikle ben yukarida editor'de verilmis degerleri yazdiktan sonra.
kusura bakma Burak ama solda yaptigim smiley'i hak ettiren bir yorum bence. Dripling, hareketli halde iken topa hakimiyet ise, hareketli iken topu kontrol etme becerisi ise Ibrahimovic ile Anelka'yi karsilastirmak cok ama cok yanlis. Iki ayri dunyanin oyuncularindan bahsediyorsun. Birisi hizli, ve tipik genis alanda etkli olan bir kontra atak oyuncusu. Digeri o boydaki bir oyuncuda nadir gorulen teknige sahip olan ve daha cok yaraticiligi ve dar alanda bire birde basarisi ile one cikan bir forvet. Genis alanda topu ileriye tepip, pesinden hizli kosan oyuncunun dripling'i iyi degildir. Bunu anlatmakta zorlaniyorum saniyorum ki. Dripling ozelligi, bir oyuncunun topla hareketli halde oldugu zaman ne kadar yakin kontrol sahibi oldugunu gosterir. Tipki Tuncay'da oldugu gibi, Ugur'da da bu yakin kontrol yoktur. Anelka'da da yoktur. Ancak Ibrahimovic'de nispeten cok daha ust seviyededir.Nicolas Anelka'nin dribling 14 bence o daha iyi drbling yapiyor Ibrahimovic'ten.. Bknz; Beşiktaş, Galatasaray maçları..
Ozetler mi? Gercekten sadece ozetlere bakarak mi oyuncular hakkinda fikir yurutuyorsun?Ben Serveti bir yada iki maç olarak degerlendirmiyorum ki.. Kantinde otururken son oynadiginiz maçin özetlerini gösteriyormus ben izlemedim arkam dönüktü ama televizyondan söylerken duydum Servet'in büyük hatasi ama gol olmadi diye.. Hem ben Sinan'i fazla takip etmem ama çok fazla çalim deneyen bir oyuncu oldugunu biliyorum.. Besiktastayken bir maçinin özetlerini izliyordum on kez denedi bir kez olsun geçemedi kimseyi.. O yüzden Sinan benim kafamda takim oyunu çok düsük, driblingi çok iyi olmayan bir görüntü çizmisti ozamanlar..
Edu ve Lugano nispeten istikrarsiz oyuncular demek istiyorsun yani. Veya Zico takimini iyi motive etmeyen bir teknik direktor mu?Hadi Edu neysede Lugano bana göre çok iyi markaj yapan hatta zaman zamanda çirkeflikle karisik markaj yapan bir oyuncu.. Belkide bu durum Servet'in Sinan'i ümit milli takimdan filan çok iyi tanimasi ve nerede ne yapacagini bilmesinden kaynaklaniyor olabilir.. Veya Servet maça çok daha iyi konsantre olmuştur, çok iyi motive olmuştur, Edu ve Lugano'nun kafasında belkide avrupa karşılaşmaları vardı maça iyi konsantre olamamışlardır..
Tuncay'i yolladigimizdan farkli bir hale getirmediler zaten.. Sadece tackling dustu yanilmiyorsam.Tuncay'in bos bos kostugunu biliyorduk biz zaten Tuncay top kapmasi degil ama çalisma orani çok yüksek bir oyuncu bana göre.. Çok hirsli ve cesur bir oyuncu.. Teknik özelliklerinden çok mental ve fiziksel özelliklerinin öne çikarilmasi gerekirdi.. Şunuda belirteyimki neredeyse çok iyi bir Tuncay yapmış İngiliz araştırmacıları.. Tuncay'la Gökhan'i o yönden karsilastirdigimizda Gökhan'in biraz daha öne çiktigini düsünüyorum çok fazla olmasada..Yani bi 11 verebiliriz ona bence(top kapmadan bahsediyorum)..
Agresiflik, kararlilik, calisma orani gibi ozellikler ligimizin genelinde yuksek ancak aynisini teknik ozellikler icin, hatta defansif teknik ozellikler icin soylemek mumkun degil. Gokhan'da MR'den kirma bir DR oyuncusu. Ileri giderse geri donusu hizi sayesinde iyi olan bir oyuncu oldugu icin de arkasindaki biraktigi bosluklari pek zorlanmadan dolduruyor. Avrupa sampiyonasinda da goreceksiniz, eger goturulurse ve oynatilirsa, Gokhan'in defansif zaaflarini. Bosna Hersek ve Norvec maclarinda gordugumuz gibi. Zico'nun taktiginde Gokhan'in defansif zaaflarini gozlemleyemediginizi de o zaman kabul edersiniz belki.
Elano'ya editor'de bir goz atamani tavsiye ederim...Birde o Ingiliz abime söylesende su Elano'ya bi el atsa
abi sen gökhan a takmışsın
Gökhan Oftaş' da daha çok sağ önde oynuyordu. Gerçek yeri de FM tabiriyle MR ' dir. Arkasında iyi bir sağ bekle oynasa çok daha iyi işler çıkarabilir. Ama ben mini editörde kendime göre gerçekci bir Gökhan yaptım FM Ligleri datası için. Bu Gökhan' ın ca ' sı 127 falan oluyor. Bence de böyle olmalı.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Ne kadar doğru bir iş yaptım söyleyeyim abi, insanların isyan etmesine sebep olan bu hatamıdır özelliklemi yapılmştır bilmiyorum bu şeyin diyeyim açıklaması belki sende vardır da bizi bilgilendirirsin.. Bu bir hatamı yoksa kasıtlı yapılmış birşeymi, neden böyle?
Eğer topla hareket ederken adam geçmek dribling değilse Zidane'de de dribling becerisi çok iyi değildi.. Ona da en fazla bi 15-16 giderdi..
Edu ve Lugano için belkide dedim, ayrıca çok önem verilen ve kazanılması çok istenen bir avrupa kupası maçı varsa o maçtan sonra çok daha önemli olan avrupa kupası maçının kafa karıştırması çok anorma karşılanmamalı..
Gökhan'ın defansif zaaflarinin farkındayım abi ama çok iyi motive olduğu bir kaç maç izledik ve bu zaaflarıda oldukça iyi kapattı..Aslında Gökhan'ın oyuna oldukça iyi yansıdığını düşünüyorum.. Tuncay'da sanki biraz daha oynama var gibi gelmişti bana ama karşılaştırma yapmadım göz yanılgısı olabilir..
Maç özetleri değilde Servet'i yıllarca izledim, stadta da izledim tv de de.. Ben sadece bi kaç örnek vermiştim.. Sinan hakkında çok fazla bilgim olmadığnı sadece o izlediğim özete dayanarak gözlemlediklerimi söyledi, yani çok bi yorum yapmadım..
İbrahimovic' in ben yıllardır(Ajaxta attığı bir gol vardı ondan sonrası için)dar alanda çok fazla adam eksilttiğini görmedim..
Elano'yu aldım kendi oyunumda 7.08 gibi berbat bir ortalamayla oynuyor, o yüzden satacağım Editörden göz atsamda ne olurki biz oyundaki özelliklerlemi oynuyoruz editördekimi?
Editor'de olan ozelliklerin oyunda farkli cikmasinin nedeni:
Diyelim ki her oyuncunun toplam 3 tane ozelligi var.. x, y ve z.
Oyuncu eger AMC ise (atiyorum), CA = 5x + 2y + 4z
Oyuncu eger DR ise (atiyorum), CA = 2x + 5y + 3z
Eger verilen ozellikler ve verilen CA bu formule uymuyorsa oyun kendiliginden ozellikleri degistiriyor. Mesela verilen ozelliklere goren hesaplanan CA, verilen CA'dan yuksekse, oyuncunun ozellikleri abartilmis kabul ediliyor ve oyun otomaik olarak ozellikleri dusuruyor. Eger verilen ozelliklerle hesaplanan CA, verilen CA'dan daha dusukse oyun otomatik olarak ozellikleri yukseltiyor.
Bu sistem gayet mantikli ve her ulke icin ozellik kriterleri yerine CA kriterleri kullanildigi icin kullanisli bir sistem.
Ancak SI 8.0.1 ve 8.0.2'de yukarida yazdigim ve bizim bildigimiz forumulleri oyunda degistirdi ve yani bizim tam kivaminda yaptigimiz oyuncular bazen abartili oldu ozellikleri oyun tarafindan dusuruldu (mesela Gokhan Gonul, Mehmet Topal, Christiano Ronaldo), bazilarinin da ozellikleri zayif kaldigi icin oyun tarafindan yukseltildi (mesela Alex, Elano, Ibrahimovic). Bu formulleri degistirirken de arastirmacilara boyle bir degisiklik yaptiklarini soylemediler. Sadece biz Turkiye arastirmasi degil, butun ulkelerin arastirmalarinda bu tip cok garip yukselme ve dusmeler var bu nedenle.
Ve bu nedenle de oyunda cikan ozelliklere gore yorum yapmak cok yanlis cunku o ozellikler bir cok oyuncu icin bizim verdigimiz degerler degiller. Oyunun kendine gore uydurdugu degerler. Yabi bir oyuncu cok iyi olmus, veya cok zayif olmus diye oyundan bakip yorum yapiyorsaniz, bu yorumun herhangi bir yarari yok cunku bu degerler buyuk ihtimalle arastirmacilarin verdigi degerler degil, oyunun uydurdugu degerler.
Messi'de rakibini topla hareket ederken geciyor, Aaron Lennon'da. Ikisi de hizli oyuncu. Ikisi de rakibini geciyor. Birisinin topla hareket ederken kontrolu cok ust seviye, digeri rakibini geciyor ama topu ileriye tepip pesinden kosarak geciyor. Birisi direk kaleye dogru dripling ile gidebiliyor, kalabaligin icine topla girip cikabiliyor. Digeri cizgiden inerek orta yapiyor, bunu da rakibinden daha hizli oldugu icin veya rakibi yeterince cabuk yon degistiremedigi icin yapiyor.Eğer topla hareket ederken adam geçmek dribling değilse Zidane'de de dribling becerisi çok iyi değildi.. Ona da en fazla bi 15-16 giderdi..
Vederson ve Ugur Boral icin,
"Runs with ball from LEFT" eklenmelimi?
cunku firsati buldukca yapiyorlar bunu!
Evet Uğur'a kesinlikle eklenmeli.
Tuncay çok değişti. Crossing ve finishing düşmüş, teknikle beraber.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Tuncay'a yeteneksiz diyorum ya boşuna demiyorum bunu.
Benim düşürdüğüm Tuncay'dan daha da kötü yapmışlar :~))
Fizik çok dengeli olmuş, çok kısıtlı zaman vardı Tuncay'ı ellediğimde, detayları düzeltmeye bile izin vermemişti Türker.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Nereden bu sonuclara variyorsunuz aklim almiyor vallahi..
Code:Attribute 8.0.0 8.0.2 Fark Corners 7 7 - Crossing 12 12 - Dribbling 14 14 - Finishing 12 12 - First Touch 8 8 - Free Kicks 5 5 - Heading 14 12 -2 Long Shots 12 12 - Long Throws 8 8 - Marking 8 8 - Passing 11 11 - Penalty Taking 14 14 - Tackling 11 7 -4 Technique 14 14 - Versatility 15 15 - Aggression 12 12 - Anticipation 14 14 - Bravery 14 14 - Composure 8 12 +4 Concentration 9 9 Consistency 12 13 +1 Creativity 8 13 +5 Decisions 13 13 - Dirtyness 10 10 - Flair 13 13 - Imp. Matches 15 15 - Influence 14 14 - Off The Ball 16 16 - Positioning 8 8 - Teamwork 10 10 - Work Rate 17 17 - Acceleration 16 16 - Agility 15 15 - Balance 14 14 - Inj. Proneness 4 4 - Jumping 16 17 +1 Natural Fitness 16 16 - Pace 16 16 - Stamina 17 17 - Strength 14 12 -2
E abi Anelka GS maçında bilmem kaç kişiyi çok iyi topa hakim olarak geçti yakın mesafeden top direğe gitti.. Beşiktaş maçında bilmem kaç kişiki aynı şekilde geçti gitti penaltı yaptırdı Toraman'a.. Ben bu iki pozisyonda da çok üst seviyede bir beceri yetenek gördüm.. Hayatımda bir kez gördüm İbrahimovic'in o şekilde gol attığını.. Oktay'da atmıştı bi kere öyle bir gol..Messi'de rakibini topla hareket ederken geciyor, Aaron Lennon'da. Ikisi de hizli oyuncu. Ikisi de rakibini geciyor. Birisinin topla hareket ederken kontrolu cok ust seviye, digeri rakibini geciyor ama topu ileriye tepip pesinden kosarak geciyor. Birisi direk kaleye dogru dripling ile gidebiliyor, kalabaligin icine topla girip cikabiliyor. Digeri cizgiden inerek orta yapiyor, bunu da rakibinden daha hizli oldugu icin veya rakibi yeterince cabuk yon degistiremedigi icin yapiyor.
Neyse bu konuda yapabileceğimiz herhangi birşey olmadığından dolayı gereksiz oluyor sanırım.. O sistem İbrahimovic'i bu hale getiriyorsa valla karşıyım ben o sisteme
Tuncay ilerleyen senelerde kaza bela sakatlık olmazsa çok daha iyi düzeye gelecektir. Attığı goller hem maç kazandıran goller oldu. Bu belki çok önemli gözükmeyebilir ama zaten güçlü, yııpratıcı ve çok yönlü bir oyuncu. Soğukkanlılığı artırmışlar.
Bence Tuncay' da en önemli eksik concentration özelliğinin 9 olması. Tuncay konsantre olmasıyla bilinene bir oyuncu.
Ömer abi ben editörden bakmadım. Oyunda düşük çıkıyor. Crossing 11, dribbling 13 çıkıyor.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
hakikatten tuncayın consantrasyon neden 9 bunu kim niye verdi acaba
bide soğukkanlılık dışında ingizlizler 6 ayda çözmüş adamı ve olması gereken şekle sokmuşlar iki sene sonrada penaltı 12 ye iner benden söylemesi
bizde daha 6 sene kalsa tackling 11 olur yani top çalmasada veririz biz yada heading 14 olur tuncayın attığı bol kafa gollerini zamanlama ve jumpingi sayesinde attığını ayırt edemeyizde headinge 14 deriz
gücüne de 14 deriz inigilizlerde puanlamayı 40 üzerinden yapmaya başlar ledley king e 34 verirler protesto için
+1 ingiliz araştımacılar
Fikirlerim burada
http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/11169/
Sanırım First option ve friendly ayarlamaları olabilir...
Oyunda Deniz'in Almanya ikinci vatandasligi var. Ancak eger Alman vatandasi olsa boyle bir vize alma islemine tabii tutulmamasi gerekir. Deniz'in Alman vatandasliginin kaldirilip, almanca dil bilgisinin eklenmesi gerekli.
Yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek, Hakan Dinçay ve Turhan Şahin ile futbolcular Serdar Kulbilge, Kemal Aslan, Volkan Babacan, Kezman, Can Arat, Gürhan Gürsoy, Deniz Barış ve Semih Şentürk, İngiltere'ye vize işlemlerinin yapıldığı, Üsküdar Emniyet mahallesindeki World Bridge'e gitti.
Dijital fotoğrafları çekilen ve parmak izi alınan yönetici ve futbolcular, daha sonra buradan ayrıldı.
1. Almanya'da Turkler yabanci statusunde oynamiyor. Hatta Almanya'da yabanci statusu diye bir sey yok. Deniz St. Pauli'de 2000 yilinda oynadi yanilmiyorsam ve o donemde Almaya'da herhangi bir yabanci kisitlamasi da yoktu.
2. 1999 yilinda Alman vatandaslik yasasi yenilenene kadar, 1913 yilinda yazilmis vatandaslik yasasi kullaniliyordu. Bu yasaya gore Alman vatandasligi ilk once sadece babadan, daha sonra da hem anne hem de babadan gecebiliyordu. Almanya'da dogmus olmanin, Alman vatandasi olmak icin herhangi bir avantaji yoktu.
1990'larin basinda Almanya'da bazi statulerde oturan kisilerin vatandas olmasini kolaylastirdi ancak vatandasliga basvuran kisi sayilarinda buyuk artis gorulmedi cunku vatandas olma hakki Almanya'da 15 yil oturmus kisilere veriliyordu. Bu nedenle de misaif isci olarak Almanya'ya tasinmis Turkerin cogu vatandas olamiyordu.
1999 yilinda yeni vatandaslik kanununun devreye girmesi ile hem Almanya'da oturma suresi zorunlulugu 8 yila indirildi, hem de 1 Ocak 1990 tarihinden sonra Almanya'da yabanci anne ve babaya dogan kisiler vatandaslik hakki kazandi.
Bu dogum kaynakli vatandaslik hakki Almanya'da dogmus kisiye 23 yasina kadar verildi. Eger 23 yasina basinca Almanya'da dogarak vatandaslik hakki kazanmis olan yabanci bir baska ulkenin vatandasligina sahip olmadigini Alman hukumetine kanitlamazsa, Alman vatandasligini kaybediyor. Bu basvuruyu Almanya'da dogmus kisi 21 yasinda yapmak zorunda.
Alman vatandaslarinin ikinci bir ulkenin vatandasi olmasi da yasak ve Alman vatandasi olan bir kisi eger ikinci bir ulkenin vatandasligini, daha once Alman hukumetinin izinini almadan, d Almanya'da bulunan ve Alman vatandasi olan Turk futbolcular Turk milli takimini secme konusunda tereddut edebiliyor. Zira Turk milli takimini secmek, Turk vatandasi olmalari ve bu nedenle de Alman vatandasliklarini da kaybetmeleri demek.
Teşekkürler abi o zaman bu durumda Türkiye liglerinde second nationality Alman olan birçok futbolcunun değişmesi gerekecek mesala Ümit Karan vs. gibi...
cengiz abi ilhan parlak için kafanda planladığın bir profil var mı.2009 için.özellikle p.a. açısından çok merak ediyorum.
birde nerdeyse hiç izleme imkanım olmadı oyun stili nasıl biri.belirgin özellikleri ne.sonuçta -9 luk bir oyuncu oyunda, insan merak ediyor.
Şu anda gördüğünüz İlhan profilini maalesef ki çok fazla değiştirebilme şansı ile düzenleyemedim.Profil Emir'in izleyerek yaptığı profildir, izlemeden de çok fazla düşüremem, zira gerçekten potansiyeli yüksek olabilecek bir oyuncuydu kendisi (U19 Şampiyonası gol kralı).
Şu anda eleştirenler de 2 maçlık performansları ile eleştiriyorlar, ki hiç doğru değil.
Maalesef hala bekleme aşamasındayım, keşke Reserve lig olsaydı.
Gürhan da 110 CA civarında (işyerindeyim kusura bakmayın), Selçuk ile aşağı yukarı aynı seviyedeler.Normalde 700k$ civarında başlaması lazım iken 4 M$ civarında başladığını ilk kez gördüğümde şok olmuştum.
Gürhan çok yetenekli bir oyuncu, Ümit Milli Takım'a seçildi zaten, editörden baktığınız özellikler ile tartışmamız lazım.Yüksek çıkmasının açıklamasını Ömer abi yapmıştı hatırlarsanız, official research editor ile ilgili bir durum.
Şu anda çok fazla oynayamadığı için yeniden değerlendirebilme şansım da olmuyor maalesef, halbuki sezon başı Zico ile basın toplantısı yaptıklarında oynacağına ilişkin yorumları vardı, ima ediliyordu.Zico Gürhan'ın yeteneği beğendiğini söylüyordu, tabi ki bu kıstas değil yine de.
Gürhan sakatlığı nedeni ile 2. dönemde uzun zamandır şans bulamıyor, Selçuk ya da Ali Bilgin'in yerine rahatlıkla oynayabilirdi, kısmet..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İlhan Parlak kısa, zayıf, seri, çabuk, pırpır bir forvet, çok fazla zorlayıp top kaybedebiliyor ama yetenekli, bazı teknik özellikleri (tekniği genç oyuncular arasında fena değil) ile tutunabiliyor, oynatılması lazım, böyle gitmez yazık olur.
Last edited by Cengo : 29.Mart.2008 at 13:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
@ABOOO
sevilen sevilmeyen insanlar kısmında bir kaç değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum.
1- tuncay a verilen 90 değeri çok fazla. malesef onu seven kadar sevmeyen insanlarda var artık ve mutlaka minumum düzeye inecek şekilde o kısımda olması gerekiyor. örneğin 50 değerle oyunda gözükecekse 50 olmalı 60 sa 60.
2- alex in 80 değeri kesinlikle 100 olmalı buna örnek vermek şunu yaptı bunu yaptı demek bile gülünç olur. tartışmasının olmaması gerektiğini düşünüyorum.
3- sevilmeyenler kısmınıda yaşım gereği çok bilmiyorum. evet haim revivo ve bolic sevilmiyorlar ama artık unutuldular öldüler mi kaldılar mı belli değil. en son bolic i fbtv de bir programda görmüştüm... sanırım bundan seneler önce girildi ve hala öyle.. o kısımın dönemlere göre değişmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü fenerbahçe nin binlerce nefret ettiği insan var. şuan için yıldırım demirören, sinan engin, adnan polat, rüştü reçber, mert nobre vs. gibi isimler olabilir.
son olarak bizlere tarihimizin en büyük başarısını yaşatan zico da o favori insanlar kısmına eklenebilir.
ps. bu uykulu halimle pek okunası bir yazı olmadı farkındayım, idare edin lütfen.
Evet daha evvel ben de yazmıştım favorite personnellerin değişmesi lazım Aziz Yıldırım'ın ve Engin İpekoğlu'nun yüz üstünden verilen puanları da abartı mesala dedim... Dün akşamdan sonra Alexin önüne kimse geçemez