Öyle yapacağım zaten. 3-4 tane gelecek vaat eden genç var, onlar "Maç" nasıl bir şey görsünler.![]()
Öyle yapacağım zaten. 3-4 tane gelecek vaat eden genç var, onlar "Maç" nasıl bir şey görsünler.![]()
31. HAFTA
Bildiğiniz topun bizi sevmediği bir maç oynadık. Maçın hemen başında Kamil Ahmet Çörekçi, Takoz Recep edasıyla havada asılı kalarak topa bir kafa vurdu (Etrafında hiç bir rakibi de yoktu hal bu ki) ve kendi kalecisini avladı. 4 dakika sonra pat diye 2. golü yedik. Sonra toparlanmayı başarsak da 3 kere direğe çarpan top girmemek için inat edince, maçı kazanamadık. Yani maç sabaha kadar oynansa yine kazanamazdık derler ya, öyle bir maçtı, şans tamamen karşımızdaydı.
32. HAFTA
Trabzonspor'la oynadığımı görünce "Oldu bu iş" diye çıktım sahaya. Benim yönetimimde beni hiç yenemedikleri gibi, tek beraberliklerini de 3-0'ın rövanşında 1-1 ile aldılar. Onun haricinde Trabzonspor'un belalısı biziz.Aslında Bursaspor için de aynısı geçerliydi ama o maç şansımız yaver gitmedi ve en sonunda onlara yenilmiş olduk. Olsun, Trabzonspor'u yenmek bizi Avrupa Ligi'ne taşıdı. Bu arada Yusuf Erdoğan 2 gol attı, 85. dakikada 3. golünü de attı ama neyse ki ofsayttı. Eğer biraz daha süre olsaydı Yusuf Erdoğan tek başına bu maçı çevirirdi.
Yine de biz istediğimizi aldık.
Bursa'yı yenmiş olsaydım ŞL bile olabilirdi ama, şu anlık ŞL bize 2 beden büyük gelir. Avrupa Ligi daha iyidir. Kalan maçlara keyfine çıkacağım.
33. HAFTA
Fenerbahçe'ye kendi sahalarını dar ettik ancak onlar sadece savunma ve faul yapma üzerine oynadılar. Benim ZTK'yı kazanmamla 5. sırada olan Fenerbahçe'de AL'ye gidecekti ancak bu maçla onlara bir çelme takmış oldum. Bu kadar sert oynayıp sadece oyuncularımı sakatlamak yerine biraz hücuma odaklanabilirlerdi. Ayrıca biz de bir türlü gol bulamadık, 0-0'a razı geldik. Tüm bu kötü futbollarına rağmen 3. dakikada Mehmet Topuz'un çifte dalmasından yediği Kırmızı kartı saymazsak tek sarı kart görmeleri ayrı bir anektod.
34 HAFTA
Açıkçası Gençlerbirliği'nden bu oyunu hiç beklemiyordum. Ligde hiç bir hedefi kalmamış bir takım neden sadece kasaplık yapmak için oynar ki? Faul yapa yapa ne bizi oynattılar ne kendileri oynayabildiler. Az kalsın faullerle maçı veriyordum. Hakem de sağ olsun onlara bir penaltı hediye etti. Olsun, sonuçta hedefimiz yok da olsa ligi galibiyetle bitirmiş olduk. Canberk Aydın harikaydı. İrfan Buz'u acımasızca eleştirdim.
Bu arada son 3 haftada olanları göstermek istiyorum:
Son 3 haftada 9 puanlık havuzdan yalnızca 1 puan alan Fenerbahçe aynı havuzdan 5 puan alan Sivasspor'a geçiliyor ve ZTK'yı kazanan takım ilk 4 içerisinden çıkmasına rağmen, 5. sıradaki yerini koruyamayarak Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanamıyor. Bursaspor bu süreçte 3 maçta 9 puan alırken Beşiktaş'ın 4 puanda kalması da, Beşiktaş'ı AL'ye, Bursa'yı ŞL'ye taşıyor. İlginç bir son 3 hafta oldu.
![]()
Bazı oyuncuların istatistikleri:
Kelvin sık sık sakatlanmasaydı daha iyi bir performans gösterecekti. Yine de bonservis bedeli ödemeden sözleşme imzalayabildik. Efe Halil Özarslan ise ilk başlarda beni pek memnun etmese de, sonradan gayet iyi bir performans gösterdi. Yeni sezona muhtemelen bir forvet ve bir sol bek, belki bir de stoper alarak girebiliriz.
Bu arada 16 milyon Euro transfer bütçesi verdiler.
Canberk Aydın, Orhan Gülle gibi adamlarla sözleşme yenilemenin vaktidir. :P 50 bin Euro alan oyuncuya 250 bin Euro daha fazladan verebilirim artık bütçe korkusu olmadan. Canberk, Kerem ve Orhan takımın ortalamasından bir hayli az alıyorlardı. Hele Canberk o kadar az parayla çok çok iyi oynadı.
![]()
Finalde rakip Karabükspor. Bize 5 atmalarının acısını çıkarmak için sahaya çıkacağız.
Tek kale oynadığımız maçı, zor bela 2-1 kazanmayı başardık. Boy Waterman harika bir performans gösterdi. Yoksa bu maç 5-1'in intikamı olurdu. Yine de rakibimizi sahadan silmiş olmak da yeterli.
![]()
ZTk için tebrik ederim. Şimdi o para ile ŞL ye oynayacak bir kalitede kadro kurmanı bekliyorum.
Valla hocam kadro kurayım da, yabancı oyuncularımdan memnunum. Ortasahada olsun, kanatlarda olsun, kalede olsun sıkıntım yok. Şu anda da yabancı oyuncular şişti resmen. 8 tane yabancım var. Nasıl yapsam bilmiyorum.
Memnun san hiç elleme ozaman. Onun yerine memnun olmadığın yerlere daha kaliteli yerli gençleri almaya çalış. En azından ilk seneler rotasyonda kullanırsın. Sonra A takıma monte edersin.
Zaten bu bi kaç sene mecbur öyle olacak. Mevcut yabancılar iyiler, aksayan stoper ve forvet gibi yerlere de iyi yerli alternatifler mevcut değil. Bakalım napacağız.
O zaman sana tekrardan Callum Sanders'i önereceğim.
Ona bi bakayım hocam. Haklısın sanırım onu almaktan başka çare yok. Bu arada aramalarda çıkmıyor bende.
Crewe in kadrosuna bak olmadı transfer geçmişine bak.
Peki hocam bakayım teşekkürler.
benim kariyerde de az önce denedim çıkmadı crewe in transfer geçmişine baktım 900,000 Tl ye Southampton almış.
Aslında şöyle mi yapsam ki;
Şu şartlar altında takımın iskeletini bozmanın lüzumu yok. Takımın seviyesi de kötü değil, o yüzden şimdilik kulağımın üstüne yatsam diyorum.
Kiralıkta Mael var, geldiği zaman istediğim gibi bir form tutarsa onu kadroda tutayım, istediğim gibi oynamazsa onu göndereyim.
Lawal'in yerini doldurmaya çalışayım yerli bir oyuncu ile. Bu arada Causic de gelecek ama Fran Merida ile aynı mevkinin topçusu. Merida ve Causic'i şimdilik değişmeli oynatacağım. Sezon sonunda birisinden birisini yolcu ederim. Kelvin'in son vuruşlarını beğenmediğim için forvet oynatabileceğimi düşünmüyorum. Onun yerine sol kanat oyuncusu olur. Canberk Aydın ve Emre Kılıç var, onlar da kanatlarda yine değişmeli oynar. Erman Kılıç da 4-5-1 taktiklerimde gizli forvet oynayabilir. Zaten gol yükümü çekiyor. O bırakınca da Merida ya da Causic iskeleti oradan devam ettirir.
Buldum şimdi.
Aslında aklımdan geçen şu, bu paraya transfer yapıp harcama yapmak yerine, alt yapı geliştirmek için mi kullansam ki?
Ya da takımı regenlerle mi doldursam![]()
Callum yerli statüsünde bir oyuncu biliyorsun dimi
Eh zaten senin pek oyuncuya ihtiyacın yok. Sadece senin rotasyonda işini görecek eleman lazım. Onlarda ucuz kaliteli yerli regenler daha iyi olur.
Callum yerli biliyorum hocam. Kadro yeterli de savunmada aksamalar mevcut. Yapacak bir şey yok, yeni sezona böyle gireceğiz anlaşılan. Denk gelirse bir yıldız alabilirim sadece.
![]()
Maçtan sonra barlar otelde ******** küme düşüyoruz aferin çocuklar aferin çocuklar son zamanlarda eskişehirde duyulan bestelerden biri keşke gerçektede eskeihrsporumuz böyle olsa [emoji20]
Fransadan Özgür Çek'e bir teklif gelince ve biz de teklifi reddedince Özgür Çek daha iyi bir sözleşme istedi, ancak aldığı para zaten oynadığı oyuna göre çoktu. Gitmesine izin vermek durumunda kaldım. Yine de para kazandırıp gitmiş bulundu. Bu arada forvet oyuncusu ararken, Adanaspor'un eski teknik direktörü olan bir dostumun tavsiyesi ile Callum Saunders'ı kadromuza kattık. Biraz para vermek zorunda kaldık ama, Kelvin'i bonservissiz olarak kazanınca birbirini amorti etti. Defansa takviye olarak Sezer Özmen'i aldık. Ayrıca Okay Yokuşlu serbest kalınca kaçırmadık, güzel bir alternatif oldu.
![]()
Hazırlık kampım: Her sezon bir küçük Eskişehir takımı ile maç oynuyorum. Bunun haricinde Tavria takımına bir sempati besliyorum. Başakşehir ile de hazırlık maçını ben ayarladım. Şimdi bu maçlara değinirsem:
Eskişehirspor 7 - 0 Tavria
Bu takıma karşı bir sempatim var. O yüzden bu takımla hazırlık maçı düzenledim. İlk yarı tam kadro, ikinci yarı tam rotasyon oynadık. 7-0 normal bir skordu.
Eskişehirspor 8 - 0 Eskispor
Genç oyuncularımdan bazılarının taktiğe uyum sağlayıp sağlayamayacaklarını tespit etmek için düzenlediğim maçtı. Genç defans oyuncum Emre Sarıtaş sol bekte gayet güzel performans gösterdi. Enver Elmas, İzzet Yılmaz, Emre Kılınç gibi oyuncular memnun etti.
River Plate 2 - 2 Eskişehirspor
İki takım da denk bir oyun sergiledi. Yeni sezona hazır bir izlenim verdik.
Eskişehirspor 6 - 4 Başakşehir
Açıkçası ofansif olarak ne kadar harika isek, defansif olarak da o kadar kötüydük. Defans ve kale SOS veriyordu. Bu konuda bir transfer çalışmamız olacak. Ayrıca bu sezon Hendrik Bonmann'a şans vermeyi düşünüyorum.
Vicenza 2 - 1 Eskişehirspor
Asistanıma bıraktım bu maçı. Sadece form maçıydı.
Eskişehirspor 1 - 1 Inter
Yeni stadımızda bir nevi açılış maçı yapalım istedik. Inter ile oynadık. Güzel bir maç oldu. Tam kadro sahaya çıktık, güzel bir maç oldu.
CS U Craiova 1 - 4 Eskişehirspor
Yine asistanımın oynadığı bir maçtı. Güzel bir skor aldık. Canberk Aydın 2 gol atarak "Yeni sezona hazırım" dedi.
Verimli bir sezon öncesi geçirdik diyebilirim. Bir sonraki mesajda transferlere değineceğim.
Callum iyi transfer oldu. Ayrıca Okay da çok iyi oldu.
SEZON 2016-2017!
Bu sezonki kadro numaralarımız:
Süper Kupa:
Sadece maç olsun diye çıktığım bir maçtı. Galatasaray bizi oyun olarak ezdi. Diyecek bir şeyim yok.
1. HAFTA
Maç öncesi genel bakış:
Rakibimizin çift ön liberolu bir dizilişle sahaya çıkması, defansif bir oyun anlayışı güdeceklerinin habercisiydi. Rakibimiz defans yapacağına göre, her zamanki hücum oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Yalnız kalede Boffin hazırlık kampında bana güven vermedi. Bu maç kendisine pek güvenemiyorum. Rakibimizde kaleci Hakan Arıkan bildiğim kadarıyla refleksleri kuvvetli ancak yan topları zayıf bir kaleci. Bu yüzden her ne kadar yan toplarımız zayıf olsa da, orta ile gol bulmamız gerekiyor.
Tam beklediğim gibi bir oyun ortaya koyduk. 10 dakikada 2 yan toptan 2 gol bulduk. Sonra rakibimizin kaleye gelen ilk şutu gol oldu. Daha sonra Cüneyt Köz ile yine yan toptan bir gol bulduk. Biraz farklı bir gol olsa da, atak gelişimi orta ile oldu. Bu golden sonra rakip kaleyi ablukaya alsak da, taktiğimiz gereği takım biraz daha ortadan saldırınca, Hakan Arıkan kalan bölümde devleşti. Yine de 84. dakikada bulduğumuz bir Penaltı (Ki kararın doğruluğundan emin değilim) ile farkı 3 sayıya çıkardık. Tabi daha sonra rakibin kaleyi bulan 2. şutu da gol oldu. Ancak kontra atakta Erman Kılıç Hakan Arıkan'ı ters ayakta yakalayarak skoru 5-2 ye getirdi ve yeni sahamızdaki ilk resmi maçtan çok güzel bir sonuçla ayrıldık.
Yeni stadımız:
![]()
Bu arada Goran Causic ile de yolları ayırıyoruz galiba. Aslında satmaya niyetim yoktu ama yabancı sınırı malum. Teklif gelince kabul ettik. Hem yerinde alternatif isim çok hem yabancı.
Güzel bir başlangıç yapmışsın.
Yeni sunumum nasıl hocam?
Çok iyi olmuş ben beğendim.
Kelvinin profilini atabikirmisin
GT-I8160 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi