Sayfa 6 / 15 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben en başta dedimki servet formunu her geçen gün arttırıyor ve şu anda gökhan ve ibrahimin çok çok üzerinde

buna istinaden gelişti mesajlaşma
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ayrıca mesela formunu sezon ortasına kadar arttırarak devam etse yada gökhan zan ve ibrahim toraman her maça hatalar yapsa çok formsuz olsalar sezon ortası yamasında tekrar gözden geçirilmezlermi
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gökhan ve Toraman'la karşılaştırıp şu şöyle olsun diyeceğinize bir Servet yapın editörden, görelim. Boşuma ellerinizi harcamaktansa bu çok daha faydalı olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben perpetuanın servet profiline bayıldım ama gökhan ve ibrahim böyle yapılınca servet perpetua ve gs adına üzüntü duyuyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Madem formda ve CA'sı yükselecek, yeni bir profil yapın da görelim. Beşiktaş konusuna da Zan ile Toraman'ı yapın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

pc de 256 ram var editörden çıkınca sorun veriyor dosya kaydetmiyor vs vs

onun için profil yaratamıyorum yanlışları düzeltemiyorum zaten bu siteye girişimin asıl sebebi kendi yapamayacağım doğruları başkalarına yaptırmaktı ama insanların taraftarlık politikaları ve yanlışlarını kabullenmemeleri bazılarının işgüzarlıkları yüzünden bunuda gerçekleştiremedim

mesela güngör öztürk neden düzeltilmedi anlamış değilim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tamam, önemli olan profili yapıp bir ekran resmi almak bence. Bu kadar çok düşünüp de bunları yapmamak normal değil. Yapın, faydalanılabilir en azından.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yapamadığım için yapmıyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Lincolnun dirtenessi 19muş. Şimdi baktım editörden arkadaş dedi her maç sarı görüyor diye bende de nerdeyse görüyordu. Şimdi izlediğimiz kadarıyla öle değil eski halinde kırmızı gördüğü oluyormuş gerçi ama 19 olacak çirkef biri mi. Luganonunda 19 sonuçta..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Lincolnun dirtenessi 19muş. Şimdi baktım editörden arkadaş dedi her maç sarı görüyor diye bende de nerdeyse görüyordu. Şimdi izlediğimiz kadarıyla öle değil eski halinde kırmızı gördüğü oluyormuş gerçi ama 19 olacak çirkef biri mi. Luganonunda 19 sonuçta..
    Bu konuda bence Alman arastirmacilar attigi tekme konusunda biraz asiri davranmislar. Turker'den rica ettim bu konuda biraz daha makul bir degisiklik yapmasini. Sinirlerine hakim olamama ve rakibe tekme atma baska sey, devamli formadan cekme, rakibe bilerek celme takma, ayagina basma vs. gibi seyler baska sey.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu konuda seninlr tamamen aynı fikirdeyim..

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    sheriff ten de böyle bir mesaj gelmesi normal zaten ona kalsa ilk 11 de 1,75 üstü futbolcu bulunmaz
    Bir defans oyuncusu her topu arkaya kaçırır karşısına gelen her seri oyuncudan çalım yer, kalecisine geri pas verirken bile hata yaparsa ben o adamı eleştiririm.. Defans oyuncumda fizik olsun isterim ama bunun nedeni fiziği yüksek forvet oyuncularının ligimizde ve avrupada fazla olmasından kaynaklanıyor.. Ama GS'de FB'de Milli takımda oynayan oyuncuda biraz kalite olması lazım ya.. Adam sadece hava topu alıyor, oda fiziği sayesinde..Servet'in FB'den gitmesine son derece memnun oldum.. Ve onu benim desteklediğim hiç bir takımda oynamasını istemiyorum adam adeta sadece saç baş yolduruyor yahu.. Pozisyon alma ve top kapma özelliği vede konsantrasyon özelliği ligimizin ortalamasının altında olmalı.. Birde Song ve Edu'nun aynı ca ya sahip olmasının son derece normal olduğunu düşünüyorum..Sadece Edu'nun konsantrasyon biraz daha düşürülebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Birde Song ve Edu'nun aynı ca ya sahip olmasının son derece normal olduğunu düşünüyorum..Sadece Edu'nun konsantrasyon biraz daha düşürülebilir..
    bu lafının üzerine sana hiç birşey demiyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu lafa artık başka şey söylenemez zaten..

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Nonda´nin özeliklerini bilmeden birkac yorum yapacagim. Belki zaten oyunu dogru yansitilmis olabilir. Yine de yaziyorum.
    Boyu fazla uzun olmamasina ragmen Nonda cok hava topu kazaniyor ve vuruslarini/paslarini iyi yönlendiriyor kafasiyla. Hem kafasiyla cok gol atan, tehlikeli vuruslar yapabilen bir oyuncu, hem de hava toplarini dogru yerlere indirebilen bir oyuncu. Dengesini iyi koruyabilen ve ikili mücadelerde güclü olan biri. Dedigim gibi belki zaten dogru yansitilmistir oyunu bu özellikler. Ama öyle degilse belki jumping, heading, stamina ve balance gözden gecirilebilinir. Bence bu özellikler Nonda´da iyi düzeyde.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Araştırmaya katkı sağlamaycak mesajlar silindi.

Araştırmaya katkı yapıcak mesajlar yazalım bizde o zaman..

Öncelikle şunu sorucam geçen senenin Galatasaray'ı bu seneninkinden daha mı iyi?
    GS2007: (Mondragon:160, Cihan:116, Orhan:133, Song:155, Tomas:140, İnamoto:125, Şaş:145, Arda:135, İliç:145, Karan:145, Necati:135) [Ortalama:~139,5]

GS2008: (Aykut:121, Uğur:115, Volkan:125, Song:143, Servet:130, Linderoth: 141, Şaş:138, Arda:135, Lincoln: 153, Karan: 147, Nonda:135) [Ortalama:~135]

Diğer aklıma takılan şey;
    Lincoln: Schalke; 162
    Linderoth: FC Kopenhagen; 149
    Nonda: Roma(Blackburn); 142
    Galatasaray'a gelince; sırasıyla 153,141,135.
    TSL lanetli midir, Şimdi Galatasaray Mellberg'i alsa 140 olan CA'sı direk 135 olup mu gelir ligimize?

Serkan Çalık ve Barış Özbek'e değer verilmiyeceğini tahmin ediyoduk hepimiz ama ilk yamada bu oyuncular CA'ları arttırılıp, belirli özellikleriyle biçimlendirilicekler değil mi? (Serkan: Pace, Agilty; Barış: Stamina, TeamWork, Tackling, Anticipation)

Lincoln'ün dirtiness'i çok rahatsız edici olmuş, adam kullanılmaz halde ligte her sezonu yaklaşık 2 kırmızı, 12 civarı sarı kartla tamamlıyor, en az 5 maçı cezalı olarak kaçırıyor. 2. sarıyı görmesin diye 60da çıktığı maçlar, bir sonraki maç daha önemliyse önceki maçta kulübede tutmalarda cabası..

Uğur Uçar ve Ayhan'ın özelliklerinde artış bekliyorum. Uğur bence bu yılın ne iyi çıkış yapan oyuncusu, Ayhanda 8 milyon dolarlık genç yıldız sıfatından çıkıp tecrübeli abi olduğundan beri daha verimli olmaya başladı.

Ümit Karan tam bir gol makinesi. Geçen sene zayıf kalıyor diye başınızı ağrıtıyordum ama şimdi de tam bir makine olmuş, fazla iyi diye eleştiri yapıp geçen sene için özür dileyeceğim
    Bir diğer abartılı oyuncuda Carrusca geçen sene ki performansından sonra gerek PA gerekse CAsında düşüş beklerdim.

Yüzde 70 denilecek bir oranda oyuncu özelliklerinden memnunum ama TSL'de diğer oyuncularla karşılaştırınca rahatsız ediyor. Örneğin "Uğur-Song-Servet-Volkan Y.(Hakan B.)" dörtlüsünün "Serdar K.-Toraman-Gökhan Zan-İ. Üzülmez" dörtlüsü ile karşılaştırılması rahatsız edici bir biçimde Beşiktaş 4lüsünün lehine, Bunları belki Bjk araştırması bölümüne yazmalıyız Higuain, Ricardinho fazla iyiler. Yani Lincoln'e bakıyorsun özelliklerini bir şekilde kabul edebilirsin ama bu tarz oyuncular TSL'de ki dengeyi bozuyorlar. Kezman'da PSV yıllarından resitaller sunuyor.

Birde tartışılabilecek bazı şeyler var ama ben kendi fikirlerimi söylemek istiyorum, Bunlar Galatasaray içi şeyler olduğu için diğerlerine göre daha rahat yazabilirim;
    Mehmet Topal, M. Güven'e göre geleceği çok daha parlak bir oyuncu.
    Hakan Balta Set Piece özellikleri dışında Volkan Yaman'a göre daha iyi bir oyuncu. Aykut-Orkun karşılaştırması bence daha çok Orkun lehine olmalı.
    Orkun'un iletişimle (command of area ve communication) ilgili özellikleri 21 olabilir 20 üzerinden . Şaka bir yana Orkunun susmaması bir şekilde oyuna yansıtılabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet GSnin CA sı hem geçen seneye göre hemde rakiplerine göre biraz kötü dediğin gibi bunda gelen oyuncuların lincoln linderoth gibi CAlarının düşmesi neden oluyor ve ilk yamada eğer değişiklik yapılırsa türkiye dbsinde bunların bi kısmı düzeltilecek heralde ama perpetua sana daha ayrıntılı bilgiyi burada verecektir..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Aras KAFKASLI View Post
    Araştırmaya katkı yapıcak mesajlar yazalım bizde o zaman..

Öncelikle şunu sorucam geçen senenin Galatasaray'ı bu seneninkinden daha mı iyi?
    GS2007: (Mondragon:160, Cihan:116, Orhan:133, Song:155, Tomas:140, İnamoto:125, Şaş:145, Arda:135, İliç:145, Karan:145, Necati:135) [Ortalama:~139,5]

GS2008: (Aykut:121, Uğur:115, Volkan:125, Song:143, Servet:130, Linderoth: 141, Şaş:138, Arda:135, Lincoln: 153, Karan: 147, Nonda:135) [Ortalama:~135]

Diğer aklıma takılan şey;
    Lincoln: Schalke; 162
    Linderoth: FC Kopenhagen; 149
    Nonda: Roma(Blackburn); 142
    Galatasaray'a gelince; sırasıyla 153,141,135.
    TSL lanetli midir, Şimdi Galatasaray Mellberg'i alsa 140 olan CA'sı direk 135 olup mu gelir ligimize?

Serkan Çalık ve Barış Özbek'e değer verilmiyeceğini tahmin ediyoduk hepimiz ama ilk yamada bu oyuncular CA'ları arttırılıp, belirli özellikleriyle biçimlendirilicekler değil mi? (Serkan: Pace, Agilty; Barış: Stamina, TeamWork, Tackling, Anticipation)

Lincoln'ün dirtiness'i çok rahatsız edici olmuş, adam kullanılmaz halde ligte her sezonu yaklaşık 2 kırmızı, 12 civarı sarı kartla tamamlıyor, en az 5 maçı cezalı olarak kaçırıyor. 2. sarıyı görmesin diye 60da çıktığı maçlar, bir sonraki maç daha önemliyse önceki maçta kulübede tutmalarda cabası..

Uğur Uçar ve Ayhan'ın özelliklerinde artış bekliyorum. Uğur bence bu yılın ne iyi çıkış yapan oyuncusu, Ayhanda 8 milyon dolarlık genç yıldız sıfatından çıkıp tecrübeli abi olduğundan beri daha verimli olmaya başladı.

Ümit Karan tam bir gol makinesi. Geçen sene zayıf kalıyor diye başınızı ağrıtıyordum ama şimdi de tam bir makine olmuş, fazla iyi diye eleştiri yapıp geçen sene için özür dileyeceğim
    Bir diğer abartılı oyuncuda Carrusca geçen sene ki performansından sonra gerek PA gerekse CAsında düşüş beklerdim.

Yüzde 70 denilecek bir oranda oyuncu özelliklerinden memnunum ama TSL'de diğer oyuncularla karşılaştırınca rahatsız ediyor. Örneğin "Uğur-Song-Servet-Volkan Y.(Hakan B.)" dörtlüsünün "Serdar K.-Toraman-Gökhan Zan-İ. Üzülmez" dörtlüsü ile karşılaştırılması rahatsız edici bir biçimde Beşiktaş 4lüsünün lehine, Bunları belki Bjk araştırması bölümüne yazmalıyız Higuain, Ricardinho fazla iyiler. Yani Lincoln'e bakıyorsun özelliklerini bir şekilde kabul edebilirsin ama bu tarz oyuncular TSL'de ki dengeyi bozuyorlar. Kezman'da PSV yıllarından resitaller sunuyor.

Birde tartışılabilecek bazı şeyler var ama ben kendi fikirlerimi söylemek istiyorum, Bunlar Galatasaray içi şeyler olduğu için diğerlerine göre daha rahat yazabilirim;
    Mehmet Topal, M. Güven'e göre geleceği çok daha parlak bir oyuncu.
    Hakan Balta Set Piece özellikleri dışında Volkan Yaman'a göre daha iyi bir oyuncu. Aykut-Orkun karşılaştırması bence daha çok Orkun lehine olmalı.
    Orkun'un iletişimle (command of area ve communication) ilgili özellikleri 21 olabilir 20 üzerinden . Şaka bir yana Orkunun susmaması bir şekilde oyuna yansıtılabilir.

Şimdi şunu söyleyebilirim sana net olarak. Geçen senenin bu seneye göre göre farkı çok daha gerçekçi olması. Geçen sene Süper Lig takımlarının belli bir CA kriteri olmadığından bazı oyuncular bu sene konan kriterleri aşmış durumdalar. Özellikle o farkı yaratan oyuncunun Mondragon olduğunu belirteyim.

Nesil
    2007
    Yer
    belli olmuyor

bana göre mondragonu şu an dünyanın en iyi takımlarına koyun sırıtmaz mesela van der saar dan iyidir mancesterda oynar victor valdesten iyidir barcelonada oynar interde oynar real de oynar oynar oğlu oynar mondragon inanılmaz kaliteli bir kaleci idi gerçek dışı bir ca değildi bana göre
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    birde coşkun demişki ca ları düşürmek zorunda kaldık gökhan zanla toramanın ca ları neden 140 o zaman

Nesil
    2003

Dikkat ederseniz zaten butun ulkelerdeki oyuncularda bir miktar indirim yapildi cunku oyuncu CA'lari gittikce abartiliyordu ve bu nedenle gercek yildizlar gittikce kendilerini gosteremiyordu.

Guzel elestiriler var yazdiklarinizin icinde - en azindan benim de katildigim.

Bazi oyuncularin abartili kaldigina ve bazi oyuncularin zayif kaldigina katiliyorum. Ayrica umuyorum ki Turker bu elestirilere kulak veriyor ve yama ile beraber cikacak guncelleme icin duzeltmeler yapiyordur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Perpetua'ya sorum çok yakın zamanda bu yama çıkacak deniyor. Türkerde demişti ki Sıdeki ve burdaki görşler dikkate alıncaktır. Şimdi bu yamada kesinlikle türk dbsinde değişiklikler yapılacak mıdır yani Türker bu çalışmalara SIye gönder dimi yani en azından bir takım değişiklikler kesin olarak yapıldı mı bunları biliyor muyuz? Bize bu bilileri ancak sen verirsin..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Perpetua'ya sorum çok yakın zamanda bu yama çıkacak deniyor. Türkerde demişti ki Sıdeki ve burdaki görşler dikkate alıncaktır. Şimdi bu yamada kesinlikle türk dbsinde değişiklikler yapılacak mıdır yani Türker bu çalışmalara SIye gönder dimi yani en azından bir takım değişiklikler kesin olarak yapıldı mı bunları biliyor muyuz? Bize bu bilileri ancak sen verirsin..
    Degisiklikler olacak ancak degisikliklerin ne kadar kapsamli olacagi konusunda bilgim yok. O konuda ancak Turker bilgi verebilir.

Yıllardır bildiğimiz bir şey var o yama bizi tatmin etmiyecek Turksportal'ın TSL yamasını bekliyeceğiz yine.
    Cevaplarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar..

8.0.0 da barış özbek ve lincoln çok kötü olmuş bunlar düzeltilse çok iyi olur

ayrıca ümitin penaltısı 17 ama bütün penaltıarı kaçırıyor :S

Nesil
    2007
    Yer
    belli olmuyor

lincoln ün dirtiness i saçma olmuş dirtiness olarak matterazi ye kafa atan zidane bordeux maçında rakibine kafa atan almanyada birilerine tekme atan lincoln uygun değil onlar kırk yılın başında bir kez sinirlerine hakim olamadan yaptıkları kirlilikler yüzünden takımlarını 1-2 maçtan etti

asıl dirtiness zidane ve onun gibi bir kişiye kafa attırtan matterazi lugano gattuso biraz ayhan akman biraz appiaha olmalı

zaten genel olarak stoper ve ön liberolar dirtiness açısından pozitif on numara ve santraforlar ise negatiftir

bülent korkmaz lugano luciano zaman zaman aurelio ayhan appiah
    alex ricardinho delgado lincoln hakan şükür semih
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    tabi bunda ömer ağabeyin suçu yok alman araştırmacıların hatası ömer ağabeyde görüp düzeltir umarım yazıları okuduğu için görmesine yardımcı olmak istedim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

extensor geri gelmiş.

barış özbek ve serkan çalık 8.0.1 full sürümde düzeltilecek mi?

Nesil
    2007
    Yer
    belli olmuyor

Quote Originally Posted by mista7fb View Post
    extensor geri gelmiş.

barış özbek ve serkan çalık 8.0.1 full sürümde düzeltilecek mi?
    yuh nerden anladın tebrik ederim

neden beni sevmiyormusun dönmeyeyimmi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

nick muscle ayrıca yorumların benzer üslup yumuşamış, değişmiş biraz.

Gs başlığı burası fazla uzatmayım alakasız yazımı.

Nesil
    2007
    Yer
    belli olmuyor

hiç bir şeyi değiştirme çabasına girmedim zaten

forumu seviyorum atılma kararım doğru değildi tekrar geldim tekrar atılırsam tekrar gelirim

sizleri seviyorum

şaka bir yana konuyu uzatmayalım haklı yere atılmayayım bu sefer

özür dilerim herkesten

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by olmayan nick View Post
    8.0.0 da barış özbek ve lincoln çok kötü olmuş bunlar düzeltilse çok iyi olur
    Baris Ozbek hakkinda bu konu altinda yeterince konusuldugunu dusunuyorum. Lincoln ise bence gayet gercekci seviyede. En azindan bir kac ay daha izlemeden herhangi bir degisiklik yapacak durumda da olmayacagimizi dusunuyorum.

ayrıca ümitin penaltısı 17 ama bütün penaltıarı kaçırıyor :S
    Sansiniza boyle cikmis. Umit, zaman zaman penalti atiyor da kaciriyor da oyunda.

Quote Originally Posted by muscle View Post
    lincoln ün dirtiness i saçma olmuş dirtiness olarak matterazi ye kafa atan zidane bordeux maçında rakibine kafa atan almanyada birilerine tekme atan lincoln uygun değil onlar kırk yılın başında bir kez sinirlerine hakim olamadan yaptıkları kirlilikler yüzünden takımlarını 1-2 maçtan etti

asıl dirtiness zidane ve onun gibi bir kişiye kafa attırtan matterazi lugano gattuso biraz ayhan akman biraz appiaha olmalı

zaten genel olarak stoper ve ön liberolar dirtiness açısından pozitif on numara ve santraforlar ise negatiftir

bülent korkmaz lugano luciano zaman zaman aurelio ayhan appiah
    alex ricardinho delgado lincoln hakan şükür semih
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    tabi bunda ömer ağabeyin suçu yok alman araştırmacıların hatası ömer ağabeyde görüp düzeltir umarım yazıları okuduğu için görmesine yardımcı olmak istedim

Bu konuda da daha once konusuldu. Yeni mal yoksa bosuna tekrar tekrar ayni seyleri konusmayalim.

Sayfa 6 / 15 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri