Araştırmaya katkı yapıcak mesajlar yazalım bizde o zaman..
Öncelikle şunu sorucam geçen senenin Galatasaray'ı bu seneninkinden daha mı iyi?
GS2007: (Mondragon:160, Cihan:116, Orhan:133, Song:155, Tomas:140, İnamoto:125, Şaş:145, Arda:135, İliç:145, Karan:145, Necati:135) [Ortalama:~139,5]
GS2008: (Aykut:121, Uğur:115, Volkan:125, Song:143, Servet:130, Linderoth: 141, Şaş:138, Arda:135, Lincoln: 153, Karan: 147, Nonda:135) [Ortalama:~135]
Diğer aklıma takılan şey;
Lincoln: Schalke; 162
Linderoth: FC Kopenhagen; 149
Nonda: Roma(Blackburn); 142
Galatasaray'a gelince; sırasıyla 153,141,135.
TSL lanetli midir, Şimdi Galatasaray Mellberg'i alsa 140 olan CA'sı direk 135 olup mu gelir ligimize?
Serkan Çalık ve Barış Özbek'e değer verilmiyeceğini tahmin ediyoduk hepimiz ama ilk yamada bu oyuncular CA'ları arttırılıp, belirli özellikleriyle biçimlendirilicekler değil mi? (Serkan: Pace, Agilty; Barış: Stamina, TeamWork, Tackling, Anticipation)
Lincoln'ün dirtiness'i çok rahatsız edici olmuş, adam kullanılmaz halde ligte her sezonu yaklaşık 2 kırmızı, 12 civarı sarı kartla tamamlıyor, en az 5 maçı cezalı olarak kaçırıyor. 2. sarıyı görmesin diye 60da çıktığı maçlar, bir sonraki maç daha önemliyse önceki maçta kulübede tutmalarda cabası..
Uğur Uçar ve Ayhan'ın özelliklerinde artış bekliyorum. Uğur bence bu yılın ne iyi çıkış yapan oyuncusu, Ayhanda 8 milyon dolarlık genç yıldız sıfatından çıkıp tecrübeli abi olduğundan beri daha verimli olmaya başladı.
Ümit Karan tam bir gol makinesi. Geçen sene zayıf kalıyor diye başınızı ağrıtıyordum ama şimdi de tam bir makine olmuş, fazla iyi diye eleştiri yapıp geçen sene için özür dileyeceğim
Bir diğer abartılı oyuncuda Carrusca geçen sene ki performansından sonra gerek PA gerekse CAsında düşüş beklerdim.
Yüzde 70 denilecek bir oranda oyuncu özelliklerinden memnunum ama TSL'de diğer oyuncularla karşılaştırınca rahatsız ediyor. Örneğin "Uğur-Song-Servet-Volkan Y.(Hakan B.)" dörtlüsünün "Serdar K.-Toraman-Gökhan Zan-İ. Üzülmez" dörtlüsü ile karşılaştırılması rahatsız edici bir biçimde Beşiktaş 4lüsünün lehine, Bunları belki Bjk araştırması bölümüne yazmalıyız Higuain, Ricardinho fazla iyiler. Yani Lincoln'e bakıyorsun özelliklerini bir şekilde kabul edebilirsin ama bu tarz oyuncular TSL'de ki dengeyi bozuyorlar. Kezman'da PSV yıllarından resitaller sunuyor.
Birde tartışılabilecek bazı şeyler var ama ben kendi fikirlerimi söylemek istiyorum, Bunlar Galatasaray içi şeyler olduğu için diğerlerine göre daha rahat yazabilirim;
Mehmet Topal, M. Güven'e göre geleceği çok daha parlak bir oyuncu.
Hakan Balta Set Piece özellikleri dışında Volkan Yaman'a göre daha iyi bir oyuncu. Aykut-Orkun karşılaştırması bence daha çok Orkun lehine olmalı.
Orkun'un iletişimle (command of area ve communication) ilgili özellikleri 21 olabilir 20 üzerinden

. Şaka bir yana Orkunun susmaması bir şekilde oyuna yansıtılabilir.