Originally Posted by
Trabzonspor
Bu dava 5 yıl sonra sonuclansa ve Fenerbahçe suçlu olsa ve karar o zaman açıklansa Fener ligden düşse,şampiyonluk elinden alınsa,deseler ki şampiyon Trabzonspor.Bu sezon biz ligden alamdığımız paralar bunun yanında şampiyonlar liginde olamamamız,manevi kazanç kaybolmuş olacak.Eee nerede adalet.
Aynen 5 yıl sonra verilecek kararı ben ne yapayım ne işime yarayacak?O kararın doğruluğunu yada ail oluşunu bende kabul etmem.
Bu bir olasılık. Gerçek olan ise şu an Fenerbahçe'nin suçsuz olduğu. Bir varsayım üzerine mi karar alınmalı, yoksa elde bulunan gerçek üzerine mi? Hangisi daha adil olur? Varsayım üzerine suçu ve suçluluğu kanıtlanmamış bir takımın hakkını gasp etmek, onu mağdur etmek adil olur mu? Benim düşüncem bu yönde.

Originally Posted by
NisRoc
Ne mi olucak? Bu işe karışan kişiler 5-12 yıl arası hapis cezasına çarptırılıcak. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun yanı sıra,Sivasspor ve belkide Eskişehirspor küme düşürülüp, -10 puan la başlatılacak. Ve Türk futbolu temizlenecek

Originally Posted by
EndlessDark
Yani bunlar bu cezaları verdikten sonra Türk Futbolunun temizleneceğini düşünüyorlar. Olmaz olsun böyle zihniyet.
Türk futbolu temizlenmeyecek bu davanın sonucunda ama bir yerden temizliğe başlanmış olacak. Umudum devamının getirilmesi bu operasyonla sınırlı kalması yönünde. Temizlikse ne kadar leri gidilebiliyorsa oraya kadar temizlik.
Ayrıca herkes için adalet taraftarıyım. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" mantığı ile emniyette gözaltına alınan herkes suçlu mu kabul edilmelidir. Mahkemeler neden var ki? Emniyet alsın gözaltına, elimizde kesin deliller var diye açıklama yapsın, medya kendi hükmünü verip o yönde haberler ve yayınlar yapsın. Suçlu belli olur böylece. Bu yayınların ve delil olduğu iddia edilen sızdırılan belgelerin amacı bana göre toplum üzerine bir karar empoze etmekti. Görüyorum ki bunda da başarılı olmuşlar. Yargıya gerek kalmamış, emniyet ve medyada verilmiş hüküm. Toplumumuz da buna ayak uydurmuş. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe suçlu.
Bir de değinmek istediğim bir konu daha var. Fenerbahçe'nin takım halinde yarıştığı 5 takımı şampiyon olmuştu bu sezon. Teşvik primi ve şike yapan çıkar amaçlı örgüt kurmakla da suçlanan Aziz Yıldırım bunu sadece futbolda mı yapmıştır. Teknik takibe basketbol ve voleybolla ilgili takılan birşey olmaması da ilginç geliyor bana. Bunun bir açıklaması var mı? Ya da neden sadece futbola odaklanıldığını bilen?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...