Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
49. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

36 73.47%
  • Berabere biter

5 10.20%
  • Vaslui kazanır

8 16.33%
Sayfa 7 / 7 İlkİlk ... 567
181 ile 202 arası toplam 202 sonuç

Konu: Fenerbahçe - SC Vaslui| UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu 1. Maç

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Her sezon aynı terane. Ş.L önelemesinden önce transfer yapacağız şunu alacağız diyorlar ne hikmetse şu transferler ancak ön elemeden elendikten sonra yapılıyor. Durumun farkında değiller galiba lig başlıyor ne transferi yapıyoruz millet kadrosunu korumak için oyuncuda vermez artık. Alsan bile çok pahalı olacaktır. Adamlar bizi eliyor biz uyuyoruz. Ben ikinci maçta bize şans tanımıyorum. Rakip çok iyi hazırlanmış ve diri. Aldıkları beraberlikle orada bizi çok perişan ederler.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İlk yarıyı geçiyorum çünkü ilk yarı sahada olmayan bir Fenerbahçe vardı, ikinci devre kıpırdandık ama top içeri girmedi. Kaliteli oyuncu kendini belli ediyor, Kuyt'un çok faydası olacak takıma, Topuz'un da girdikten sonra inisiyatif alması gelecek adına takım için iyi bir durumdu.

İlk yarı gol yemeyip, ikinci devre hata ile gol yemek de enteresan ama benim şüphem yok, devre arasında 15 dakika bile oyunun büyük ölçüde değişmesine yettiyse, bu 1 haftada daha iyi hazırlanacaklardır, turu geçeriz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Bundan sonra Avrupa kupalarında en büyük başarılarımız, Young Boys, PAOK, Vaslui gibi takımlara gol atabilmek olacak sanırım. 2 yıldır sırtımı koltuğa yaslayıp sigaramı tüttürerek keyifli bir maç izleyemedim. Vaslui'yi geçebilir takım ama bu oyun bu anlayış bizi ne kadar ileriye götürebilir gerçekten şüpheli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Her sene aynı şey arkadaş. Ne yönetim ne hoca hatalarından ders almıyorlar ama biz onların istediği herşeyi yapıyoruz... Semih ne la! Semih ne?

Cristian toptan kaçar,mehmet topal stoperlere yapışır resmen orta sahasız gibiyiz. Bunu sezon öncesi görememek saçmalık. Hiç mi okuyamiyorsunuz şu oyunu.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Fark beklerken beraberliğe sevinir olduk.. neyse..

Herkes transfer de transfer diyor. evet bu takımın en az iki tane transfere ihtiyacı var. bir ortasaha bir stoper. ama Vaslui ' ye karşı transfere falan ihtiyacımız yok.

Sahaya dizilişimiz bizi bu kadar etkisiz kıldı bana kalırsa. 4-2-4 şeklinde oynadık ilk yarı boyunca. Kuyt pres yapıyor , mücadele ediyor ama bunları hep sağ çizgide yapıyor. Mehmet gibi orta alana gelip mc gibi oynamıyor. biz Mehmetli sistemde asimetrik bir biçimde 4-3-3 oynuyorduk ama oraya Kuyt geçince 4-2-4 ' e dönmüş olduk. bu da Cris-Topal orta alanını bitirmiş oldu.o yüzden bana kalırsa , Caner ve Topuzdan en biri sahada olmalı. yoksa olmuyor , gördük hepimiz.

gelelim Cristian'a. bu adam cidden bizim bu sistemde 11 de oynayabilecek bir adam değil. tam 4-3-3 oynayacak takımlarda oynar. adamın arada bir yaptığı yalancı pres ve şut çekmek dışında yaptığı hiçbir şey yok bence. orada Emre'nin işini görecek oyuncumuz yok henüz. ama bana en yakın isim Caner gözüküyor. gidecek gelecek, top sürecek falan bunları Emre gibi yapamasa da Cristian dan kat kat iyi yapacağı kesin. hem arada sol kanattaki kanat organizasyonlarına da katılmış olur.

Bana kalırsa rövanş maçında sahaya böyle dizilmeliyiz:

velhasıl Aykut hoca Krasiç'i almaya çalışacağına Emre'nin yerine kimi alırım biran önce onu düşünsün yoksa daha çok zorlanırız.

bu arada 14 ay sonra takımı eleştirebiliyoruz

son bir not: Biz bu takımı eleriz , rahat olun
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Aykut hoca hazırlık maçlarında oynatmadığı Semih'i neye dayanarak 11'de başlattı aklım almıyor.Semih'i 11'de görünce maçtan önce şok oldum sağolsun oyunda kaldığı sürede beni yanıltmadı.Anca rakibe faul yapıyor başka yaptığı bişey yok.İnşallah turu geçeriz ama işimiz zor.Şu kadroyla da Vaslui'ye elenirsek vay halimize

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Beşinci Avrupa maçına çıktı adam henüz.

Aynı hesaptan, Hikmet Karaman'ın da henüz bir Avrupa galibiyeti yok (zira Avrupa kupası maçına çıkmışlığı yok) ama Şampiyonlar Ligi kupasını alacağım diyor şimdiden.

İkisi çok farklı Fenerbahçe'nin ön elemede oynadığı rakipler Fenerbahçe'den çok daha zayıf rakipler.Fenerbahçe'nin bu takımları gözü kapalı elemesi gerekiyor.Hadi elemeyi geçtim Young Boys'u yenememesi,Vaslui'yle son dakikadaki golle berabere kalması Aykut Kocaman'ın Avrupa'da başarısız olduğunu gösteriyor.Aykut Kocaman iyi bir insan olabilir iyi bir Fenerbahçeli olabilir ama bence kesinlikle Fenerbahçe seviyesinde bir teknik direktör değil.İyi bir hocayla rahat 3 atardı Fenerbahçe Vaslui'ye.Bu gidişle Aykut Kocaman men edecek Fenerbahçe'yi ŞL'den

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Herkesin gördüğü şeyler var zaten yazmaya gerek yok âşikar gözüküyor yani. Topal ve Baroni bireysel olarak iyi topçular olabilir ama ben ikisiyle değil top oynamak hiç bir sosyal aktivitede bile bulunmam. Klişeler belli yani günlerdir kafa patlatıyoruz bi stoper bi ortasaha almak çok zor olmasa gerek. Ben iki maçtan birinin berabere biteceğini adım gibide biliyordumya neyse. İkinci maç daha farklı olacak bunada adım gibi eminim.

Aziz Başkan ve Aykut Kocamanı çok seviyoruz eyvallah. Eğer gerçek Fenerbahçeliysen ve dün akşamki eziyeti gördüyseniz ve görmezden geliyorsanız yazıklar olsun. Aykut Hoca isteyecek, Aziz Başkan gidip alacak bu kadar basit. Bu insanlara eziyet etmeye kimsenin hakkı yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Fenerbahçe'nin ön elemede oynadığı rakipler Fenerbahçe'den çok daha zayıf rakipler.Fenerbahçe'nin bu takımları gözü kapalı elemesi gerekiyor.Hadi elemeyi geçtim Young Boys'u yenememesi,Vaslui'yle son dakikadaki golle berabere kalması Aykut Kocaman'ın Avrupa'da başarısız olduğunu gösteriyor.Aykut Kocaman iyi bir insan olabilir iyi bir Fenerbahçeli olabilir ama bence kesinlikle Fenerbahçe seviyesinde bir teknik direktör değil.İyi bir hocayla rahat 3 atardı Fenerbahçe Vaslui'ye.
    Avrupa Kupalarında bizim takımların düştüğü en büyük yanılgı bu düşüncelerle paralel. Kulüplerimizin ismi var ya işte o isim ve o forma ancak Türkiye Liginde maç kazandırıyor. Elin Avrupalısı ne bilir senin Alex'ini Ali'ni Veli'ni, adam çıkar mücadelesini eder topunu oynar istediğini alır ve gider. Peki ya Türkiye'de ? Aman Alex'i tutalım şunu tutalım, bunu edelim geri çekilelim, dikkatli oynayalım derken zaten gariban takımlarımız, bu isimlere ve formalara karşı 1-0 geride başlıyor. Mücadele etmeden maç kazanamazsınız Bekir ne diyor : "Rakibimize saygı duyuyoruz ama biz onları yeneriz, biz güçlü takımız." Peki sen güçlüsün de neye göre güçlüsün. Galatasaray Los Galaktikos olmuş diyorlar neye göre olmuş ? Avrupalı bir adama sor bakalım, Fenerbahçe ve Galatasaray kimdir tanıyor mu ? Tanıyorsa kaç tane futbolcusunu biliyor ? İşte başarı bunun altında yatıyor. Kimse kendini kaf dağının tepesinde görmeyecek.

Aykut Kocaman'a gelecek olursak, bu adam Alex kompleksini yenemedikçe istediğini yapamayacak ve başarısızlığın mimarı olarak kalacak. Sezon başında Alex'ten daha az yararlanacaz dedi kıyamet koptu. Alex küstü açıklama falan yaptı. Alex sevdalıları yine isyan bayraklarını çekti. Dünkü maçta Stoch kötü diye oyundan çıktı, Mehmet Topal ve Semih keza öyle, Peki ya Alex. Orta sahada rakip nal toplattı ama Alex oyundan alınamadı. Çünkü alınsa Aykut Kocaman'ı yerin dibine sokacak bir kesim var.

Aykut Kocaman bu kompleksi yenmedikçe ve Alex'e bağlı oynadıkça bizlere sadece Alex'in iyi günde olması için dua etmek kalıyor. Bu zihniyeti aşmadıkça bu takımdan Avrupa'da herhangi bir başarı beklemeyin, bu kesin ve net.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

bundan sonra bir tur daha var değil mi?

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    bundan sonra bir tur daha var değil mi?
    Evet bir tur daha var

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Fazla dengeli

Dakika 43’tü… Kaptan Alex de Souza orta yuvarlağın kendi yarı alana bakan diliminde topla buluştuğunda, rakip ön libero N’Doye’nin nefesi ensesindeydi. Baskı altındaki Alex topla kendi kalesine doğru gitti, gitti… Bir ara şunu fark etti: Hâlâ kendi kalesine doğru gidiyordu ama artık top onda değil, N’Doye’deydi! Rakip oyuncu Alex’ten topu tereyağından kıl çeker gibi kazandı, Brezilyalı virtüöz onu ancak faulle durdurabildi. Bir de sarı kart gördü doğal olarak…

43’teki bu pozisyon maçın özeti gibiydi: Fenerbahçe geriden topu layıkıyla çıkaramadığı için Alex oralara geliyor, oyun kurmaya çalışıyordu. Bu bölümde ne Mehmet Topal ne Cristian takımın merkezini öne taşıyamadılar. Zaten stoperlerde bu özellikte bir adam yoktu, kenar oyuncuları Kuyt-Stoch da içeri girip top alan cinsten değillerdi. İster istemez bu yükü 35’lik Alex üstlenmeye çalıştı, ama artık onun da fiziği buna uygun değildi. 35’lik Alex’ten efektif faydalanmak istiyorsanız onu artık daha geriye değil, daha öne götürmek zorundasınız.

İkinci devrede Mehmet Topuz’un girişi rüzgârın yönünü kısmen Fenerbahçe lehine çevirmiş gibi gözüktü, çünkü Topuz içeriye girip oyun kuran cinsten bir oyuncu. Muhtemelen 6 gün sonraki rövanşta Fenerbahçe’nin düzeni bu olacaktır, ama (tabii bu tur geçilebilirse) play-off turuyla Devler Ligi için daha fazlası lazım.

Ayrıca bu maç için “Vaslui’nin ligi başladı ve daha hazırlar” klişesini kullanmayı uygun bulmuyorum, çünkü Fenerbahçe de hazırlık maçları planını lig oynar gibi yaptı. Hem Süper Lig eşdeğerinde kaliteli rakiplerle oynandı, hem de Aykut Hoca Şampiyonlar Ligi’nde kullanacağı 11’i hemen hemen bozmadan denedi. Yani bence mesele ligin başlamaması, fiziksel eksiklik veya Antal’ın hantalı alt etmesi değil, tamamen orta sahadaki kalite zafiyeti…

Son söz: Aykut Hoca, maç öncesi basın toplantısında bu sene daha dengeli bir takım olduklarını söylemiş. Evet, dengeliler. Hatta fazla dengeliler. Bu takıma bu dengeyi bozacak, vasatlığa isyan edecek, standardı değiştirecek kalitede orta saha oyuncusu lazım. Hem de çok acil…

Uğur Meleke

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

çok doğru demiş..

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

vaslui gibi kendi alanina kapanmis bir takima karsi bu kadar etkisiz olmamiz inanilmaz, GS boyle bir ekip bulsaydi karsisinda 5leyip gondermisti. butun sezon boyunca superligde karsilasacagimiz ekiplerin bircogu boyle oynayacak ama biz bunu hala cozecek planlar uretemiyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Aykut hoca hızlı pas futbolu istiyor ayrıca hızlı paslaşma diyor ... Fakat bu oyunu bu kadro ile oynayabilirmisin niye ona göre oyuncular alınmıyor?Emre sorunluymuş bana ne arkadaş ben sahada kaliteli adam görmek istiyorum teknik adamsan senin görevin bu adamları oynatmak mazeret üretmek değil bedava gönder ne ala memleket para verip alamıyoruz Emre gibisini

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Bence kadro kalitesi olarak gayet iyi bir takim Fenerbahce. Sorun teknik kadroda diye dusunuyorum.
    Ben de buna katılıyorum. Fenerbahçe' nin sorunu oyuncular değil. Takım uyumu + taktiksel hata
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Ben de buna katılıyorum. Fenerbahçe' nin sorunu oyuncular değil. Takım uyumu + taktiksel hata
    aynı şeye gelir bence takım uyumunuda birbirini tamamlayan oyuncular sağlar aynı tarz adamlar var top süremeyen adam geçemeyen pas atamayandaha ne olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

ayrıca Aykut hocanın basın toplantılarıda kabak tadı veriyor yapmak istediğimiz şuydu fakat sahada şöyle göründü falan ben taraftar olarak bu kadar imkan sunulan destek olunan sevilen birinden artık mazaret duymak istemiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Maçı izleyemedim ancak yazılanlardan ve oluşan genel kanaatten anladığım kadarıyla sorun orta alanda ve topun kullanımında.Zaten Emre ayrıldıktan sonra bu, olası bir problem olarak gözüküyordu.

Fenerbahçe'nin dün sahaya çıkan 11'ini ve taktik varyasyonunu incelediğimiz zaman bu problemin sebeplerini kolayca anlayabiliriz.

Orta alan göbeğinde oynayan ikiliyi ele alalım; Topal-Baroni.İkiside oyun kuruculuk,servis yapma,al-ver işlerini yapabilen adamlar değiller.Emre,Selçuk İnan,Fernandes tipi çift yönleri yok.Topal daha çok derinde oynayabilen,süpürücü özelliği ile ön plana çıkan bir oyuncu.4-3-3,4-1-4-1,4-1-3-2 vb gibi sistemlerde savunmanın hemen önünde oynayan adam rolünü müthiş becerebilen bir isim.Klasik 2 orta alan oyuncusuyla oynanan 4-4-2,4-2-3-1 vb sistemlerde sırıtabiliyor.Nitekim Valencia'nın kendisinden vazgeçme sebebi genellikle 4-2-3-1 ve 4-4-2 sistemlerini oynaması.Zira bu sistemlerde orta alanın göbeğinde oynayacak futbolcunun çift yönlü olanı makbuldur ve tercih sebebidir.

Gelelim Baroni'ye.Baroni teknik olarak iyi ancak enerji,tempo olarak,patlayıcı güç olarak vasat bir oyuncu.Dolayısıyla orta alanda pas trafiğini yönlendirebilecek özellikleri barındırmıyor bünyesinde.Emre,Selçuk İnan tipinde oyuncuların yanında yardımcı pasör rolünü görebilir.

Bu ikilideki esksiklikler dışında Alex'in tam bir "trequartista" rolünde yani forvet arkası olarak oynaması -ki böyle oynaması icab ediyor- dolayısıyla orta alana uzak kalması,

Kenarlarda görev alan Stoch ve Kuyt ikilisinin iç özelliklerinden ziyade forvet özellikli oyuncular olmaları,

Bir parantez açalım buna.İç özellikli kanat ne demek?M.Topuz demek,Arda demek,Hamit demek,Engin Baytar demek Beşiktaş'ın yeni transferi Olcay Şahan demek.Bu tip oyuncular çizgide gidip gelmekten,adam eksiltmekten(Stoch gibi),gol noktalarına koşu yapmaktan,kanadını kapatmaktan(Kuyt gibi) ziyade sık sık orta alana girerek pas trafiğine ve orta alanın pres direncine katkıda bulunan,orta alandaki pas opsiyonunu fazlalaştırarak pas yüzdesini ve tempoyu yükseltecek oyuncular.

gibi sebeplerden ötürü mevcut problemin ortaya çıkması sürpriz değil.

Peki ne yapılabilir?

M.Topuz kesinlikle kadroya ilk yazılması gereken oyunculardan olmalı.

Ve tabiki transfer.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    aynı şeye gelir bence takım uyumunuda birbirini tamamlayan oyuncular sağlar aynı tarz adamlar var top süremeyen adam geçemeyen pas atamayandaha ne olsun.

Sen oyuncuların yeteneklerinden bahsediyorsun ben taktikten arada fark var. Aynı tarz adamlar ile bile belli bir taktik oluşturup ona göre başarılı olabilirsin. Top süremeyen, adam geçemeyen adamlar var diyorsun da alex, kuyt, stoch, GG, hasan ali bunlar mı top sürüp geçemeyen oyuncular ? Bir takımın tamamının oyuncu geçmesi beklenemez zaten.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Fazla dengeli

43’teki bu pozisyon maçın özeti gibiydi: Fenerbahçe geriden topu layıkıyla çıkaramadığı için Alex oralara geliyor, oyun kurmaya çalışıyordu. Bu bölümde ne Mehmet Topal ne Cristian takımın merkezini öne taşıyamadılar.
    bu eksiklik zaten hazirlik maclarinda da belli oldu en cok newcastle macinda göze carpti emre gibi bir adamin olmamasi alexi otomatikman geriye gelip top almaya zorluyor cünkü ne cristian ne topal oyunu emre gibi yönlendirmeyi bilmiyorlar topal uzaktan felan biraz paslar deniyor fakat cogu basarisiz..

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by Corpus View Post

Sen oyuncuların yeteneklerinden bahsediyorsun ben taktikten arada fark var. Aynı tarz adamlar ile bile belli bir taktik oluşturup ona göre başarılı olabilirsin. Top süremeyen, adam geçemeyen adamlar var diyorsun da alex, kuyt, stoch, GG, hasan ali bunlar mı top sürüp geçemeyen oyuncular ? Bir takımın tamamının oyuncu geçmesi beklenemez zaten.
    takım uyumu demişsin takım uyumu oyuncularla olur taktikde oyunculara göre belirlenir bir taktiğim var deyip bunu her takıma oturtamazsın adam geçen oyuncu olarak yazdıkların içersinde sadce stoch var oda formsuz adam geçmek deyince direk kaleye doğru giden oyuncu sağa sola değil alex adam geçsede hızlı değil geçtiği adam tekrar önüne geçebiliyor kuyt da daha hazır değil takıma alışma sürecinde stoch formsuz hayalet gibi gg ve hak zaten bek önleri açılınca bindirme yapma fırsatı olursa ki takım orta sahayı zor geçti .

Sayfa 7 / 7 İlkİlk ... 567

Mesaj Yetkileri