Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
34. You may not vote on this poll
  • Macaristan kazanır

9 26.47%
  • Berabere biter

13 38.24%
  • Türkiye kazanır

12 35.29%
Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 235 sonuç

Konu: Macaristan - Türkiye | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Ercan Taner : Volkanın annesi...

diye başlamış yenilen golden sonra cümleye
    "Volkan'ın hamlesi" O : )
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    "Volkan'ın hamlesi" O : )
    Aynı annesi diyor yahu

Hamlesi olacakmış desene, yanlış söylemiş

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Nuri'yi bir yana koyuyorum. Almanya-Türkiye arasında gidip gelen futbolcuların peşinde çok koşulmuştu. "Türkiye'yi seç" baskısı yapılmıştı. Antrenörler gitmişti ayaklarına. İkna edilmişti bir sürü futbolcu.

Daha kendilerini doğru düzgün ispatlayamadan milli takımda 11 oynayamaya başladılar. Yıldıray Baştürk bu takımda oynamaya başladığında Bochum'u tek başına sırtılıyordu. Nuri ise 16-17 yaşındayken Dortmund gibi bir takımda forma giyiyordu. Şimdiki bizim 11'imizdeki oyuncuların hangisi takımı için vazgeçilmez? Ömer Toprak hadi belki. Ama diğerlerinin bu takımda işi ne?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Nesil
    2011
    Yer
    Eskişehir

Faturayı hocaya mı yoksa futbolculara mı kesmek konusunda sürekli ikilem içindeyim. Sanırım %60 hoca diyeceğim.
    İkinci olan, ilk kaybedendir.
    Ayrton Senna da Silva

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Nordanvedr View Post
    Faturayı hocaya mı yoksa futbolculara mı kesmek konusunda sürekli ikilem içindeyim. Sanırım %60 hoca diyeceğim.
    Fatura yabancı oyuncu sayısını arttıran zihniyete kesilmeli bence. Yabancı sayısının sınırsız olması için çabalayan zihniyetin Türk futboluna ne denli zarar verdiği ortaya çıkıyor yavaş yavaş.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Sorun aslında Avcı'da değil. Onu oraya getirende.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

8. Default

Yabancı az olsa ne olur, çok olsa ne olur... Elindeki potansiyeli değerlendiremedikten sonra, oyuncuyu gerçekten yetiştiremedikten sonra...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Fatura yabancı oyuncu sayısını arttıran zihniyete kesilmeli bence. Yabancı sayısının sınırsız olması için çabalayan zihniyetin Türk futboluna ne denli zarar verdiği ortaya çıkıyor yavaş yavaş.
    Ben tam aksini düşünüyorum. Sen ülkende Türk futbolcu oynatmak zorunda kaldıkça, Türk oyunculara çok yüksek paraları haketmedikleri halde ödüyorsun. Yurt dışında eğitilmelerine engel oluyorsun. Ek olarak bir şekilde yurt dışına transfer olan oyuncuları (Topal,Hamit,Umut vs.) da tekrar büyük paralar vererek ülkene geri topluyorsun ve gelişimlerine mani oluyorsun neden çünkü yabancı sınırlaması var liginde Türk oyuncu çok değerli... Misal Sercan için zamanında Bursa 8 milyon euro istemeseydi de Sercan ne bileyim bir İngiliz takımına gitseydi şuanki haliyle arasında dünyalar kadar fark olacağından eminim. Bir Batuhan Karadeniz zamanında izlendiği söylenen M.City'e transfer olsaydı, Gökhan Gönül Fenerbahçe'de krallar gibi yaşamayıp Avrupa'ya açılsaydı ülke futbolu ve de Milli takıma daha fazla katkı verirlerdi

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Abi daha çok sınırlasan ne olacak?ate 6+2 iken alt yapıya önem veren takım sayısı kaçtı?Baştan aşağı sistemsiz bir futbolumuz var.Oyuncuları yetiştirecek antrenör bile doğru dürüst yok sınır koysan ne olacak?Futbolu bırakan oyuncuları altyapı sorumlusu yapıyoruz ülkemizde.Bu iş o kadar kolay mı yahu?İnsan yetiştirmek 20 yıl futbol oynadı diye bir adama verilemez.Sistmi en başından düzeltmeye çalışmaya başlarsak yabancı sınırı sıkıntı olmaz bence.Abdullah Avcı ben ekibim eğitim konusunada ağırlık veriyoruz falan dedi merak ettim acaba ne eğitimi bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kulüp takımlarında kaç tane yabancı oynuyor ki ?
    Fenerbahçe'de düzenli olarak 5 yabancı görüyorum
    Galatasaray'da -fuzuli oynatmasa- sayı bu kadarı buluyor
    Beşiktaş'ta 3-4'ü geçmiyor, Keza Trabzon'da
    Diğer Anadolu takımlarının durumu belli zaten.
    İtalya 2006'yı kazandığında ben İnter ve bazı İtalyan takımların, 11'de İtalyan olmadan sahaya çıktıklarını hatırlarım.

Batuhan Karadeniz A takıma çıkmadan önceki futbol yeteneğini ve o ana kadar ki performansını Türkiye'de değilde Dünyanın başka bir futbol ülkesinde vermiş olsaydı, Şimdi ondan bir Dünya Yıldızı yaratılmıştı. Mevcut kötü durum için en iyi örnektir. Her şeyin başı Eğitim. Eğitim düzeyinin düşük olduğu bir ülkede başarılar günü birliktir, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olimpiyatlarda madalya kazanabilecek bir yüzücü çıkaramıyor, biz bu eğitimsizlikle her alanda yükseklerden uçuyoruz. Uçuyoruz da yere çakılmakta bir o kadar kolay oluyor.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Ben tam aksini düşünüyorum. Sen ülkende Türk futbolcu oynatmak zorunda kaldıkça, Türk oyunculara çok yüksek paraları haketmedikleri halde ödüyorsun. Yurt dışında eğitilmelerine engel oluyorsun. Ek olarak bir şekilde yurt dışına transfer olan oyuncuları (Topal,Hamit,Umut vs.) da tekrar büyük paralar vererek ülkene geri topluyorsun ve gelişimlerine mani oluyorsun neden çünkü yabancı sınırlaması var liginde Türk oyuncu çok değerli... Misal Sercan için zamanında Bursa 8 milyon euro istemeseydi de Sercan ne bileyim bir İngiliz takımına gitseydi şuanki haliyle arasında dünyalar kadar fark olacağından eminim. Bir Batuhan Karadeniz zamanında izlendiği söylenen M.City'e transfer olsaydı, Gökhan Gönül Fenerbahçe'de krallar gibi yaşamayıp Avrupa'ya açılsaydı ülke futbolu ve de Milli takıma daha fazla katkı verirlerdi
    Ben buna inanmıyorum....Batuhan,gökhan,sercan...Dediğiniz gibi ....avrupa'ya transfer olsalardı..ve düşünün takımlarında her hafta banko oynasalardı...Hiç bir milli maça asılmazlardı...Sakatlanmak cekingesiyle...Artık iş...Milli takım'da oynayım milli meseledir falan duygusundan cıktı..PARA VE MENAJER olayına döndü ...! Herkes maç başı parasına ve alıcağı ücrete bakıyor...kimsenin kimseyi taktığı yok..Onun için...

"BÜTÜN YABANCILARI YOLLARSIN...ÜLKEMİZDEN...SADECE TÜRK FUTBOLCU OYNATIRSIN...O ZAMAN DEDİĞİNİZ OLUR....AVRUPANIN BELİRLİ KÜLÜPLERİ..ATIYORUM HASAN (19) ADLI YETENEĞİ TRANSFER EDER" ADAM GELİYOR ÜLKEYE...HERKES 28-29 GENÇLERE ŞANS TANINMIYOR...ADAM ONLARI NASIL GÖRÜCEK..? O ZAMAN KULUP MALİYETLERİ COK AZA DÜŞERDİ.."COK AZ PARAYLA" ...ÇOK KALİTELİ FUTBOL İZLERDİK..."..

Olay yabancı zihniyeti...Sanki..bizim ülkemizden...KUYTLAR,SOWLAR,BARONİLER,MİERELER,YOB OLAR,FERNANDESLER,ALMEDİLAR,EBOUELER,MELOLAR,RİERA LAR,SOL BAMBALAR ÇIKMAZ...".

"BİZDEKİ SORUN OYUNCUYU BİR MAÇ KOYUYOR...ADAM İYİ OYNAR KRAL,KÖTÜ OYNAR BU TOPÇU FALAN DEĞİL."

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Kulüp takımlarında kaç tane yabancı oynuyor ki ?
    Fenerbahçe'de düzenli olarak 5 yabancı görüyorum
    Galatasaray'da -fuzuli oynatmasa- sayı bu kadarı buluyor
    Beşiktaş'ta 3-4'ü geçmiyor, Keza Trabzon'da
    Diğer Anadolu takımlarının durumu belli zaten.
    İtalya 2006'yı kazandığında ben İnter ve bazı İtalyan takımların, 11'de İtalyan olmadan sahaya çıktıklarını hatırlarım.

Batuhan Karadeniz A takıma çıkmadan önceki futbol yeteneğini ve o ana kadar ki performansını Türkiye'de değilde Dünyanın başka bir futbol ülkesinde vermiş olsaydı, Şimdi ondan bir Dünya Yıldızı yaratılmıştı. Mevcut kötü durum için en iyi örnektir. Her şeyin başı Eğitim. Eğitim düzeyinin düşük olduğu bir ülkede başarılar günü birliktir, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olimpiyatlarda madalya kazanabilecek bir yüzücü çıkaramıyor, biz bu eğitimsizlikle her alanda yükseklerden uçuyoruz. Uçuyoruz da yere çakılmakta bir o kadar kolay oluyor.
    Niye sadece bu seneyi baz alıyorsunuz ki? Batuhan örneğini vermişsin mesela, oradan gidelim. Beşiktaş yabancı sınırlaması düşük olsaydı o dönemde belki forvet oyuncusu almayacaktı belki Bobo'yu bile transfer etmeyecekti ve mecburen Batuhan'ın üstüne daha fazla düşecekti, daha fazla şans verecekti. E Batuhan da eğer o iddia edilen potansiyele sahipse oynaya oynaya bugün çok daha farklı bir noktada olacaktı belki. Bu durum hem Beşiktaş'a hem milli takıma olumlu yansıyacaktı. Hakan Şükür'ün yerini alacaktı belki...

Hadi Batuhan'ın disiplinsizliği de etkili oldu diyelim, daha profesyonel bir örnek: Semih Şentürk. Şu durumda bile ne kadar katkı verdi ya bide düzenli oynasaydı? Zamanında Aykut Kocaman, Bülent Uygun, Tanju Çolak nasıl gol kralı oldu, neden sürekli oynadılar, sadece yetenek mi? Yabancı sınırlamasıydı bence o başarıların ardındaki etkenlerden en önemlisi.

Galatasaray 4 yıl estiğinde kaç yabancı vardı kadrosunda? Sadece 4... Aynı dönem Fenerbahçe Baliç-Boliç gibi Bosnalı oldukları için, Uche-Mosheau gibi Türk vatandaşlığına geçtikleri için yabancı sayılmayan ekstra yabancılar oynatmasına karşın 4 yıl gerisinde kaldı Galatasarayın. Aynı GS kadrosu dünya 3.sü milli takımın iskeletini oluşturdu ayrıca. Aynı şimdiki Barcelona-İspanya örneğindeki gibi...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Walter Sakana

Batuhan'a bence fazlasıyla şans verildi, konumuz o değil ama ben olayın bir yönünü göstermek istedim. O da eğitimle gelen profesyonellik anlayışı. Herkes neden Almanya'da Hollanda'da Fransa'da yetişen oyunculara bu kadar öncelik taşındığını soruyor, sebebi de burada yatıyor. Orada yetişen adam 2 maç oynadı mı burnu havaya kalkmıyor, şımarmıyor. İyi-Kötü olması bir yana önce bakılan durum bu oluyor. Aziz Yıldırım'ı pek seven ve söylediklerine katılan biri olmasam da Galatasaray için kullandığı "...Tesadüf..." cümlesini yinelerim, çünkü Fatih Terim'in yakalamayı başardığı jenarasyon mucizeydi. Bu şartlarda bu ülkede o denli profesyonel bir oyuncu kadrosu yakalamak mucizeye eş değer.
    ...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Evet bunu ben de hatırlıyorum ama İtalya alt yapıdan oyuncu yetiştirebilen bir ülke. Altyapı sistemi oturmuş bir ülke. Inter'de neredeyse hiç İtalyan oyuncu oynamıyordu doğru ama İtalya Milli Takımının iskeletini Inter oluşturmuyordu sonuçta. Roma, Juventus gibi kulüplerin kadrolarında bulunan veya altyapıdan yetiştirdikleri yıldızlar sırtlıyordu milli takımı.

Şimdi mesela Real Madrid. O kadar transfer yapıyor, o kadar yıldız alıyor ama Casillas, Raul gibi yıldızları da altyapıdan yetiştirip yeterli şansları veriyor bir yandan.

PSG, Malaga, Man City astronomik transferler yapıyorlar ama hepsininde kadrosunda altyapıdan yetişmiş oyuncular var ilk 11'de şans bulan. Fark burada işte...

Batuhan'a bence fazlasıyla şans verildi, konumuz o değil ama ben olayın bir yönünü göstermek istedim. O da eğitimle gelen profesyonellik anlayışı. Herkes neden Almanya'da Hollanda'da Fransa'da yetişen oyunculara bu kadar öncelik taşındığını soruyor, sebebi de burada yatıyor. Orada yetişen adam 2 maç oynadı mı burnu havaya kalkmıyor, şımarmıyor. İyi-Kötü olması bir yana önce bakılan durum bu oluyor. Aziz Yıldırım'ı pek seven ve söylediklerine katılan biri olmasam da Galatasaray için kullandığı Tesadüf cümlesini yinelerim, çünkü Fatih Terim'in yakalamayı başardığı jenarasyon mucizeydi. Bu şartlarda bu ülkede o denli profesyonel bir oyuncu kadrosu yakalamak mucizeye eş değer.
    O zaman şimdiki Barcelona ve İspanya Milli Takımı da tamamen tesadüfen başarılı, tamamen jenerasyon mucizesi.

Ya olayı kulüp tartışmasına çekmek istemiyorum anlatmak istediğim o dönem tersi olsaydı (GS yerine FB) gene aynı örneği verirdim şu an.

Edit: Son cümlene katılıyorum ama işte ben "bu şartlar"ın yabancı sınırlamasının yüksek olmasından ötürü oluştuğunu düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Maçı izleyemedim dışarıdaydım. Artık pek mümkün gibi görünmüyor gitmemiz. 4 senede bir gidiyorduk artık daha da seğrekleşecek gibi.
    FM Gazetesi

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Artık Almanya'da oynayıp Türk Milli takımını seçen gurbetçi oyuncularla da fazla böbürlenmemek lazım. Sercan,Mehmet Ekici ve Tunay'ın performansları ortada. Hatta aralarında en iyisi diyebileceğimiz Nuri bile yokları oynamışken. Almanlar bu oyuncularda gelecek görse ne yapar ne eder kendi bünyelerine katıp bize yedirmezler. Mesut'ta ve İlkay'da olduğu gibi. Kendi yetiştirdiği adamları ikna etme konusunda bizim gerimizde değiller kesinlikle. Bizi seçen gurbetçi oyunculara da nasıl forma garantisi veriliyorsa artık sırf Sercan takıntısı yüzünden, oyuncuya kadroda yer açmak uğruna eldeki en iyisi diyebileceğimiz oyunculardan bazılarını küstürdü.

18. Default

Bizim maçı bir kenara bırakalım, bu akşam oldukça ilginç bir başka karşılaşma oynandı. Almanya-İsveç.
    Almanya 4-0 öne geçti, İsveç 4-4'lük beraberliği söke söke aldı. Niye bunu yazdın derseniz...

İsveç 4 gol yemiş, demek ki futbolun gereklerini yerine getirememiş, güçlü rakibi de farkı giderek açmış. Ama İsveç 4 gol atmış, demek ki pes etmemiş, teslim olmamış, mücadele etmiş, sökmüş almış 1 puanı.

Sahada oynamaya çalıştığımız, felsefe ya da ekol olarak benimsediğimiz, en azından istediğimiz anlayış olmuyor bu açık. Pasa dayalı, topa ve maça hakim oyun oynamak istiyoruz, beceremiyoruz. Ama mücadele de etmiyoruz arkadaş, işler istediğin gibi gitmiyorsa teslim mi olmak lazım, isyan etmek lazım! Daha önce yaptığımız gibi 2000'de, 2002'de, 2008'de... İsveç gibi. Romanya maçını düşünün, bu akşam Macaristan maçını düşünün. Kaç futbolcu vardı bu zihniyette? Romanya maçında taş çatlasın 3-4 isim çıkar "evet, çabaladı, direndi" diyebileceğimiz. Bu akşamda 2-3 isim (Emre, Ömer, Caner,..?) dışında göze batan oyuncu olmadı.

Milli takımlar düzeyi farklıdır. Orada bayrağını, ülkeni, özbenliğini temsil ediyorsun. Gamsızlık, ruhsuzluk kabul edilir şey değil benim gözümde. Geçmişte de çok anlaşılır futbol oynamıyorduk, şimdi de oynamıyoruz. En büyük fark ruhta. Türk Milli Takımı'nı temsil etmesi için seçilen elit oyuncular, motive olmak için maddiyata, prime ihtiyaç duyuyorsa, buna ihtiyaç olduğunu düşünen zihniyetler futbolu yönetiyorsa zaten ne beklenir ki...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

"Adını Volkan Demirel Koydum Abdullah Avcı'nın Yolu"

çok fena twitler var yahu ddün akşamdan beri...acaip gülüyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Kaldırın şu yabancı sınırını da görelim bakalım kendilerini geliştiriyolar mı geliştirmiyolar mı? 6+2 nasıl olsa 5 tanesi Türk olmak zorunda ben de elbet oynarım diyo bi çoğu.. Kasmıyo kendini ne gerek var.. Zaten büyük takıma gitmiş alıyo yılda bi kaç trilyon.. Kaldırsınlar sınırı bak bakalım nasıl tutuşuyolar..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Last edited by LaigLeNoiR : 17.Ekim.2012 at 13:32

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Medyanın başlıklarına bu kadar katılacağım aklıma gelmezdi. Açık Mert Korkusuz'un başlıklarına da hastayım. Gazetenin isminin üzerine okuyunca, bir gülme tutuyor beni hep.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

1 Ve 2 Numaralı Manşetleri Beğendim. Hayalet Avcıları Güzel Olmuş...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Almanya da puan kaybettiği için mi kaybettik ben anlamadım?

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Şehit ailelerine 3 bin lira tazminat ver, ülkenin a milli futbol takımında oynayan rezalet futbolcularınada 150 bin lira falan prim ver. Yazık ya. Hiç birisi aldığı parayı hak etmiyor.

Bu gün hangisi kafasına takıyordur acaba '' ya arkadaş hiç iyi oynayamadık, gruptan çıkamayacaz, yenildiğimiz takımlara bak '' vs. şeklinde. Milli takım kimlere kalmış.

Hocada çıksın halen hiç bişey bitmedi desin. Hayretlik bir olay ya. Herşey bitti hoca. Bu gruptan çıkmak çok zor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Şehit ailelerine 3 bin lira tazminat ver, ülkenin a milli futbol takımında oynayan rezalet futbolcularınada 150 bin lira falan prim ver. Yazık ya. Hiç birisi aldığı parayı hak etmiyor.

Bu gün hangisi kafasına takıyordur acaba '' ya arkadaş hiç iyi oynayamadık, gruptan çıkamayacaz, yenildiğimiz takımlara bak '' vs. şeklinde. Milli takım kimlere kalmış.

Hocada çıksın halen hiç bişey bitmedi desin. Hayretlik bir olay ya. Herşey bitti hoca. Bu gruptan çıkmak çok zor.
    150 bin tl mi ? Yazık gerçekten yazık..

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Hocam bilmiyorum ne kadar para alıyorlardır ama yani şimdi adamlara Macaristan'ı yenmeleri için bilmem kaç bin tl prim veriyorlardır. Ben öyle düşünüyorum. Ki Macaristan'ıda yenemediler zaten. Bu durumdada paranın tabi lafı yapılır. Size o kadar para veriliyor ama siz daha Macaristan'ı yenemiyorsunuz. Ne bileyim ilginç ya.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Hocam bilmiyorum ne kadar para alıyorlardır ama yani şimdi adamlara Macaristan'ı yenmeleri için bilmem kaç bin tl prim veriyorlardır. Ben öyle düşünüyorum. Ki Macaristan'ıda yenemediler zaten. Bu durumdada paranın tabi lafı yapılır. Size o kadar para veriliyor ama siz daha Macaristan'ı yenemiyorsunuz. Ne bileyim ilginç ya.
    Sözlediklerinize katılmakla beraber , ben ilginç olarak nitelemezdim. Bakın sizde söylüyorsunuz bu kadar imkana rağmen "daha macaristanı bile yenemiyoruz" e buda bizim futbolumuzun ne halde olduğunu çok açık göstermiyor mu? Grupta isim olarak sıra yapıldığında 2 yada 3 oluyoruz ama şuan estonya ile sanırım aynı puandayız , hiç bakmadım.Neyse Kalan maçlarımızda Estonya andorra felan artık kim varsa yener grup 4 ncülüğünü garantiler haddimizi biliriz. Ne diyim ki...düşündükçe canım sıkılıyor...

yıldırım demiroren once besiktası batırdı şimdi turk milli takımı, ardından inşallah uefa baskanı falan olur avrupa futbolu da batar

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Abdullah Avcı'yı getiren Yıldırım Demiören değil diye biliyorum ama ? Tamam Yıldırım Demirören'i eleştirmek için milyonlarca sebep var da, adamın adı çıkmış fırsatı bulduk mu kaçırmıyoruz.

Hollanda maçından sonra Abdullah Avcı ile olmayacak bu iş derken ne kadar haklı olduğumuzu acı bir şekilde görüyoruz. Bize karşı bu grupta açık futbol oynayacak tek takımdı Hollanda ve o gün saçma sapan tercihleriyle baltaladı Abdullah Avcı. Hollanda'dan 1 puan almış olsak moral ve motivasyon çok başka olacaktı kesinlikle. Romanya, Macaristan bunlar ayarımızda mı diyoruz, değilse hedef 1.lik deyip buna göre hareket etmek lazım. Biz kötüysek, bu şekilde hedefler koyulmaması lazım. Söylenenler ile uygulananlar arasında büyük farklar var. Abdullah Avcı çoğu açıklamasında dalga mı geçiyor acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Plan, program en başından hatalıydı. Tunay, Mehmet Ekici, Sercan Sararer daha kendi takımında oynayamıyor, Türkiye'ye transfer olsalar ki sanmıyorum, ne kadar şans bulurlar meçhul. Emre, Hamit gibi oyuncular 2014'e gitsek kadroda olur mu, ne kadar oynar belli değil. Abdullah Avcı eğiticiymiş, buna önem verirmiş. O zaman sen takımı doğru isimler üzerine kuracaktın, yarışmacı olurken aynı zamanda birbirine alışacaktı kadro. Yine çıkamayabilirdik gruptan ama en azından oyuncular birbirine alışırdı. Jenerasyon yakalamak değil mi önemli olan, 1-2 değişiklikle istikrar sağlamak değil mi ? Bizim milli takımımızda rekabet yok, formayı hocanın tuttuğu isimler ve Almanyadan kaptığımız gurbetçiler kapıyor. Ligin en formda oyuncusu ol, herkesin gözü üstünde olsun yetmiyor. Adalet yok milli takımda. Sakatlar oluyor, yerine Serdar Kurtuluş, Jem Karacan çağırılıyor, oynatmayacağını dünya biliyor neyin dalgası bu ?

Ülkenin durumu malum, insanların mutluluğuydu milli takım, hep beraber sevinirdik, şimdi insanlar maç izlemek istemiyor, her maça umutla oturuyorum. Babam Fenerbahçelidir fanatik, futbolda hiç anlaşamayız, ne olur diyorum, Romanya yener diyor, Macarlar 3 atar diyor, Volkan yakacak takımı diyor, adamın inancı kalmamış takıma, üzülüyorum bu duruma. Üstüne haklı çıkıyor genele bakarsak. Sonra teknik direktör çıkıyor, biliyorum o gülüşü sinirden belki ama orada Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Fatih Terim olsa o şekilde sırıtmaz. İçinden der soruya bak, belki der bunlar komik şeyler ama insanlar ne olacak milli takımın hali derken sen tv de sırıtma arkadaş ya.

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri