Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 221 sonuç

Konu: Football Manager 2013 | Galatasaray

Nesil
    2003

Terim'in ne oynadigi sorun.

Bugun de takim 433 basladi, ikinci yarida 532'ye gecti, sonra da 442. Burak, Sneijder ve Drogba beraber oynayacak diye sapkadan tavsan cikartmaya calisiyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Benim oyunumda ise ilk 2 sezonda da ligi haftalar öncesinden kazandılar. Sadece Burak Yılmaz az gol atıyor.
    Sentugo.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Terim'in ne oynadigi sorun.

Bugun de takim 433 basladi, ikinci yarida 532'ye gecti, sonra da 442. Burak, Sneijder ve Drogba beraber oynayacak diye sapkadan tavsan cikartmaya calisiyor.
    Oyunda taktik random mı yoksa 4-2-3-1 mi girilmiş. Çok alakasız sonuçlar çıkacak gibi duruyor. En azından FB'yi yöneten birisi karşısında 4-2-3-1 gibi bir taktikle oynayan GS bulursa hiç sıkıntı yaşamaz herhalde.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by himone View Post
    Oyunda taktik random mı yoksa 4-2-3-1 mi girilmiş. Çok alakasız sonuçlar çıkacak gibi duruyor. En azından FB'yi yöneten birisi karşısında 4-2-3-1 gibi bir taktikle oynayan GS bulursa hiç sıkıntı yaşamaz herhalde.
    Veritabanini yollamadan onceki son mac Antalyaspor maciydi. O macta da 4231 oynadi takim.

Kadroya Sneijder ve Drogba gibi iki tane iyi oyuncu girince, dizilis ve oyun stratejisi acisindan degisimler olmasi dogal. Aynisini Emre'nin ve Alex'in gidip, onlarin yerlerine Topal ve Meireles'in (veya bir baska acidan bakarsak Kuyt ve Meireles'in) gelmesiyle Fenerbahce'de de yasamistik.

Yamada 442'ye veya 433'e cevirmek dogru olur tahmin ediyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Dün yine 4231 oynamadı mı Galatasaray yalnız?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Sistemsiz oynuyoruz son maçlarda değişik değişik fantezi şeyler.

Nesil
    2003

Bence 433 oynadi.
    Ikinci yariya 532 baslandi, sonra 442'ye donuldu.

Tam corba yani.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Fatih Hoca'nın son dönemlerdeki mentalitesi; sahaya 11 kişi çıkmak yönünde. Kimin nerede oynadığı, hangi formasyonu kullandığımız ikinci planda kalıyor biraz. :P

Hamit'in PPM'ine vurdugu sut direge carpar eklenmeli.

Quote Originally Posted by rkmen View Post
    Hayret! Ben, Sneijder'le Drogba'yı World-class'tan Continental'e düşürürler diyordum. Özellikleri de iyi. Sneijder, pek çok oyunumda Ballon d'Or'u kazanıyordu. Fakat Burak bu sezon kafayla pek çok güzel gol (özelliklle Cluj maçında) atmışken ve bu yönünü epey geliştirmişken 12 az olmuş. Soğukkanlılık da az. Schalke maçında 3 kişinin arasında topukla topu önüne alıp vuran adamın soğukkanlılığı 13'ten yüksek olmalı.
    Burak bomboş durumlarda kafayla gol atıyor biriyle beraber yükselip onun üzerinde atamıyor. Umut bulut 14 kafa vuruşu değeri almışken burak'a 12 normal, Soğukkanlılğı da gayet normal çünkü attığı kadar bazen en basit pozisyonları harcayabiliyor. bitiriciliği gayet güzel 17 hatta 18-19 bile olabilir ona katılırım ama kesinlikle soğukkanlı değil. fanatiklikten gerçekçi düşünemediğinizi düşünüyorum.

Nesil
    2007

İlk sezonu bitirdim güzel bir yama olmuş. Burak'a 20 küsür gol attırabildim. Drogba da ondan aşağı kalmadı 10 küsür de o attı. Birbirlerine de bol bol(+10) asist yaptılar. Yedek forvetlerden Elmander'den de iyi verim alınabiliyor.

Sneijder çok çok yüksek bir performans sergileyemedi ama fena değildi. Gol+asist 20'yi bulmamıştır ama ortalaması fena değildi. Semih Kaya ve Muslera da çok iyi performans gösteriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    ist

Quote Originally Posted by cmyksl55 View Post
    Burak bomboş durumlarda kafayla gol atıyor biriyle beraber yükselip onun üzerinde atamıyor. Umut bulut 14 kafa vuruşu değeri almışken burak'a 12 normal, Soğukkanlılğı da gayet normal çünkü attığı kadar bazen en basit pozisyonları harcayabiliyor. bitiriciliği gayet güzel 17 hatta 18-19 bile olabilir ona katılırım ama kesinlikle soğukkanlı değil. fanatiklikten gerçekçi düşünemediğinizi düşünüyorum.
    http://www.haber7.com/video-galeri/2...indeki-golleri
    şampiyonlar ligi düzeyinde 4 kafa golünden hangisinin "bomboş durumda" olduğunda söyler misiniz ? sadece 1 tane söyleyin yeter. bana hepsinde biriyle beraber yükselip onun üstünden atmış gibi geldi de bilmiyorum gözlerim mi görmüyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Hamit'in PPM'ine vurdugu sut direge carpar eklenmeli.
    Long shoots düşürülebilir biraz bence. Shoots With Power PPM var zaten.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

R.Madrid- Mallorca maçını izlediniz mi arkadaşlar benim gözüm korktu açıkcası R.Madrid'den. Formda olurlarsa işimiz zor.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Long shoots düşürülebilir biraz bence. Shoots With Power PPM var zaten.

ppm kaliteye etki etmiyor ki .

hamit çok kaliteli vuruyor oysa, bunu long shot ile yerinde yansıtmışlar da. bozulmamalı.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Galatasaray icin en uygun taktik Schalke macinin ilk yarisinda denenmis olan baklavali 4-4-2 gibi duruyor daha dogrusu 4-1-2-1-2 yani... Su anda oyunda o taktigi deneyerek ilerliyorum ozellikle gercekte de oldugu gibi deplasmanda inanilmaz bir performans sergiliyor takim.

muslera, eboue (sabri), ujfalusi, semih, riera(hakan), melo, hamit, selcuk, sneijder, drogba, burak

alternatifli ilk on bir yukaridaki sekilde olusuyor. sneijder serbest rolde, drogba pivot santrafor... ayrica sneijder ve drogba'ya tam saha pres komutu verdiginizde de bunu gerceklestirebiliyorlar. selcuk oyun kurucu (defansid oyun kurucu degil), hamit savasci orta saha rolunde.

zaten oyuna baslar baslamaz da teknik ekip 4-1-2-1-2 ya da 4-4-2 taktigini oneriyor. benim kisisel tavsiyem baklavali 4-4-2'yi yani 4-1-2-1-2'yi kullanmaniz. tabi bu durumda kanatlarinizi kullanabilmeniz icin eboue ve riera'ya ofansif bek gorevini vermeniz gerekiyor aksi taktirde kanatlardan verim alamazsiniz.

takim hucum yaparken bu taktikle birden 2-5-3 taktigini uygulamaya basliyor takim bu da 99-00 sezonunda oynadigi taktik zaten Galatasaray'in.

not: ayrica taktik haricinde oyunda Galatasaray ve Reading takimlari arasinda yapilan protokol gozukmuyor. onun yerine Bagcilarspor gozukuyor. bu durum yeni guncellemede mi eklenecek?

--- ekleme ---
    bugunku Kayserispor macini seyreden arkadaslar icin tekrar duzenliyorum yazimi:

farkindaysaniz Galatasaray bugun de 4-1-2-1-2 dizilisiyle saha cikmis ve hucum yaparken Eboue ve Riera'yi onde oynatmistir boylece hucum yaparken taktik 2-5-3 seklini almistir. savunma yaparken de Hamit (Sabri), Selcuk ve Melo topun oldugu her yere pres uygulamistir. Bunun haricinde de top rakipteyken onde basmis ve boylece kendi yari sahasinda rakibi olabildigince kilitlemis ve az topla oynamasina sebebiyet vermistir.

oglen yazdigim ilk taktik yazisindan sonra aksam oynanan Kayserispor macinda da bu taktikle sahaya cikmasi ve zor gecmesi beklenen macin bu kadar guzel gecmesi beni keyiflendirdi acikcasi. demek ki oyunda da dogru sekilde taktigi oturtunca gercek hayattaki basari geliyor. Buna da yillardir Football Manager farki diyoruz zaten...
    Last edited by tombul taho : 17.Mart.2013 at 21:12

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tombul taho View Post
    Galatasaray icin en uygun taktik Schalke macinin ilk yarisinda denenmis olan baklavali 4-4-2 gibi duruyor daha dogrusu 4-1-2-1-2 yani... Su anda oyunda o taktigi deneyerek ilerliyorum ozellikle gercekte de oldugu gibi deplasmanda inanilmaz bir performans sergiliyor takim.

muslera, eboue (sabri), ujfalusi, semih, riera(hakan), melo, hamit, selcuk, sneijder, drogba, burak

alternatifli ilk on bir yukaridaki sekilde olusuyor. sneijder serbest rolde, drogba pivot santrafor... ayrica sneijder ve drogba'ya tam saha pres komutu verdiginizde de bunu gerceklestirebiliyorlar. selcuk oyun kurucu (defansid oyun kurucu degil), hamit savasci orta saha rolunde.

zaten oyuna baslar baslamaz da teknik ekip 4-1-2-1-2 ya da 4-4-2 taktigini oneriyor. benim kisisel tavsiyem baklavali 4-4-2'yi yani 4-1-2-1-2'yi kullanmaniz. tabi bu durumda kanatlarinizi kullanabilmeniz icin eboue ve riera'ya ofansif bek gorevini vermeniz gerekiyor aksi taktirde kanatlardan verim alamazsiniz.

takim hucum yaparken bu taktikle birden 2-5-3 taktigini uygulamaya basliyor takim bu da 99-00 sezonunda oynadigi taktik zaten Galatasaray'in.

not: ayrica taktik haricinde oyunda Galatasaray ve Reading takimlari arasinda yapilan protokol gozukmuyor. onun yerine Bagcilarspor gozukuyor. bu durum yeni guncellemede mi eklenecek?

--- ekleme ---

farkindaysaniz Galatasaray bugun de 4-1-2-1-2 dizilisiyle saha cikmis ve hucum yaparken Eboue ve Riera'yi onde oynatmistir boylece hucum yaparken taktik 2-5-3 seklini almistir. savunma yaparken de Hamit (Sabri), Selcuk ve Melo topun oldugu her yere pres uygulamistir. Bunun haricinde de top rakipteyken onde basmis ve boylece kendi yari sahasinda rakibi olabildigince kilitlemis ve az topla oynamasina sebebiyet vermistir.

oglen yazdigim ilk taktik yazisindan sonra aksam oynanan Kayserispor macinda da bu taktikle sahaya cikmasi ve zor gecmesi beklenen macin bu kadar guzel gecmesi beni keyiflendirdi acikcasi. demek ki oyunda da dogru sekilde taktigi oturtunca gercek hayattaki basari geliyor. Buna da yillardir Football Manager farki diyoruz zaten...
    ABD'li Blacher Report sitesi de benim soyledigimi soyluyor. eh eh eh
    http://www.ajansspor.com/futbol/samp...ource=Facebook

Quote Originally Posted by tombul taho View Post

--- ekleme ---

güzel bir 4-1-2-1-2 galatasaray taktiği yapılsada bizde faydalansak

Nesil
    2007

3. sezon başında Robert Lewandowski Galatasaray'da Sözleşmesi bitince bedavaya anlaştık. Daha önce Avrupa'da kupa kaldırmadan bu kadar erken yıldız transferi yapamamıştım ilginç geldi.

O kadar maaş verdik ama yarım sezon takımı tek başına sırtladı. Bakalım bu performansı ne kadar devam edecek.

Samp ligini kazandiktan sonra almaya calistim masaya bile oturmadi Bayern kapti Lewa'yi.

arkadaşlar galatasaray 18 yaş altı antrenörleri olarak kimi alabilirim ?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by zazanas View Post
    arkadaşlar galatasaray 18 yaş altı antrenörleri olarak kimi alabilirim ?
    Çin Halk Cumhuriyeti u19 takımında bir koç var 3 isimli şimdi hatırlayamadım, bir de Luise Iverge ikisi gayet iyidir. Birkaç tane daha var ama şimdi aklıma gelmedi.

Sürekli yeni kariyer açıyorum oyunda. 4 defa Galatasaray ile başladım 4ünde de ligte şampiyon oldum şamp liginde hatrı sayılı başarılar elde ettim. 4-3-1-2 taktiği cuk oturuyor Galatasaray'a. İlk sezon öncesi transfer dönemini her zaman kapatırım prensibimdir.

kalede muslera / solda riera (standart bek-otomatik) / stoperde semih(sağ taraf)-dany(sol) / sağ bek eboue (standart bek-hücum), orta sahadaki 3lü selçuk-melo-hamit, selçuk ve hamit standart orta saha (sabit), melo ise savaşcı orta saha (savunma), önlerinde forvet arkası oyun kurucu (hücum) oynayan sneijder(çok iyi performanslar aldım), forvette ise sağda burak yılmaz (yaratıcı forvet-atak) solda drogba (komple forvet-destek), umut bulut da sıkça şans buldu ve çalışkan forvet (destek) pozisyonunda çok gol attı.

devre arası hep veysel sarı (2m euro) ve iyi bir sol bek aldım (bu isim 3ünde satılık oyuncular listesindeki kolarov oldu diğer isim martin olsson).

sezon sonu sözleşmesi biten türk oyuncuları ayartmayı deneyin yabancı sınırlaması da azalıyor haliyle.. erman kılıç, mehmet topuz, sinan bolat bu 3ünü kaçırmayın. maaş talepleri oldukça az.

oyuna galatasaray kariyeriyle başlayan arkadaşlara tavsiyelerim budur.

unutmadan; editörden süper ligteki oyuncuların sakatlık eğilimlerini 3 veya 4 derece düşürün adalet olsun diye sadece kendi takımınıza uygulamayın ) sakatlıklar çok can sıkıyor ayrıca gerçek dışı.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    Sürekli yeni kariyer açıyorum oyunda. 4 defa Galatasaray ile başladım 4ünde de ligte şampiyon oldum şamp liginde hatrı sayılı başarılar elde ettim. 4-3-1-2 taktiği cuk oturuyor Galatasaray'a. İlk sezon öncesi transfer dönemini her zaman kapatırım prensibimdir.

kalede muslera / solda riera (standart bek-otomatik) / stoperde semih(sağ taraf)-dany(sol) / sağ bek eboue (standart bek-hücum), orta sahadaki 3lü selçuk-melo-hamit, selçuk ve hamit standart orta saha (sabit), melo ise savaşcı orta saha (savunma), önlerinde forvet arkası oyun kurucu (hücum) oynayan sneijder(çok iyi performanslar aldım), forvette ise sağda burak yılmaz (yaratıcı forvet-atak) solda drogba (komple forvet-destek), umut bulut da sıkça şans buldu ve çalışkan forvet (destek) pozisyonunda çok gol attı.

devre arası hep veysel sarı (2m euro) ve iyi bir sol bek aldım (bu isim 3ünde satılık oyuncular listesindeki kolarov oldu diğer isim martin olsson).

sezon sonu sözleşmesi biten türk oyuncuları ayartmayı deneyin yabancı sınırlaması da azalıyor haliyle.. erman kılıç, mehmet topuz, sinan bolat bu 3ünü kaçırmayın. maaş talepleri oldukça az.

oyuna galatasaray kariyeriyle başlayan arkadaşlara tavsiyelerim budur.

unutmadan; editörden süper ligteki oyuncuların sakatlık eğilimlerini 3 veya 4 derece düşürün adalet olsun diye sadece kendi takımınıza uygulamayın ) sakatlıklar çok can sıkıyor ayrıca gerçek dışı.
    Benim kullandigim taktigin aynisi ama drogbayi komple forvet destek oynatinca hic verim alamadim 3kariyer actim ucundede ayni.buraktan oyle de boylede verim aliyorum sneijder yedek olarak mattheus aldim 1.1m € ya adam sneijder kesti

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İki gün oldu Galatasarayla oynuyorum.2. sezonun sonlarına doğru geliyorum.
    Drogba'yı hiç kullanamadım.Hem 6+2 yokmuş 2. sezon hemde arkadaş adam yaşlı olduğundan bir bacağı kırıldı ilk sezon 5 ay sakatlandı sonra formayı kaptırdı.2. sezon tam oyuna sokmaya başladım antremanda 5 ay daha tendonu koptu adamın Hiçbir işime yaramadı Drogba.

Sneijder'e gelince zavallının çektiği pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Yav adam iyileşiyor oyuna sokuyorum tekrar sakatlıyorlar bir rahat verin adama

Selçuk İnan abartı mı olmuş bilmiyorum ama 20-25 metre arası frikiklerin %70 i gol %20 si direk.Kornerlerin yarısından fazlası tam nokta atışı ve gol oluyor.Bilmiyorum bu belki sadece Selçuk'a özgü değildir ama adam akıyor.
    Gençlere gelince özellikleri uçuk olmamasına rağmen Furkan Özçal, Emre Çolak, Çağlar Birinci gibi oyuncularım gayet hoş oynuyor.Ayrıca kiralıktan geri dönen Colin gibi türk statüsündeki oyuncularıda yedekte verimli şekilde kullanıyorum.Aldığım birkaç oyuncuyla idare ediyorum.Avrupada da her zaman bir çeyrek yüzü görmek zor değil takım kalitesiyle.
    Bunlarda aldığım oyuncular
    Thiago
    İlk sezon kiraladım daha sonra satın aldım.

Campbell
    Kiraladım kendisini Drogba tekrar sakatlanınca formayı kaptı ilk 9 maçta 6 gol falan atmıştı sonra uzun süreli sakatlandı son 2 maçtır tekrar kendine gelmeye başladı.

Pepe
    Takımı satmaya karar verince almaya karar verdim kendiside mırın kırın etmedi.

Onur
    Yedek olsun diye almıştım ama ağlayınca oyuna sokuyorum

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    İki gün oldu Galatasarayla oynuyorum.2. sezonun sonlarına doğru geliyorum.
    Drogba'yı hiç kullanamadım.Hem 6+2 yokmuş 2. sezon hemde arkadaş adam yaşlı olduğundan bir bacağı kırıldı ilk sezon 5 ay sakatlandı sonra formayı kaptırdı.2. sezon tam oyuna sokmaya başladım antremanda 5 ay daha tendonu koptu adamın Hiçbir işime yaramadı Drogba.

Sneijder'e gelince zavallının çektiği pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Yav adam iyileşiyor oyuna sokuyorum tekrar sakatlıyorlar bir rahat verin adama

Selçuk İnan abartı mı olmuş bilmiyorum ama 20-25 metre arası frikiklerin %70 i gol %20 si direk.Kornerlerin yarısından fazlası tam nokta atışı ve gol oluyor.Bilmiyorum bu belki sadece Selçuk'a özgü değildir ama adam akıyor.
    Gençlere gelince özellikleri uçuk olmamasına rağmen Furkan Özçal, Emre Çolak, Çağlar Birinci gibi oyuncularım gayet hoş oynuyor.Ayrıca kiralıktan geri dönen Colin gibi türk statüsündeki oyuncularıda yedekte verimli şekilde kullanıyorum.Aldığım birkaç oyuncuyla idare ediyorum.Avrupada da her zaman bir çeyrek yüzü görmek zor değil takım kalitesiyle.
    Bunlarda aldığım oyuncular
    Thiago
    İlk sezon kiraladım daha sonra satın aldım.

Campbell
    Kiraladım kendisini Drogba tekrar sakatlanınca formayı kaptı ilk 9 maçta 6 gol falan atmıştı sonra uzun süreli sakatlandı son 2 maçtır tekrar kendine gelmeye başladı.

Pepe
    Takımı satmaya karar verince almaya karar verdim kendiside mırın kırın etmedi.

Onur
    Yedek olsun diye almıştım ama ağlayınca oyuna sokuyorum
    Şansızsın .) Drogba ve Sneijder nerdeyse uçuruyorlar takımı ben 4 5 kere denedim ilkkez 2sinden bukadar verim alıyorum Selcuk frikikleri %90 direk bende valla Sneijder atıyor en azından

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Unsal123 View Post
    Şansızsın .) Drogba ve Sneijder nerdeyse uçuruyorlar takımı ben 4 5 kere denedim ilkkez 2sinden bukadar verim alıyorum Selcuk frikikleri %90 direk bende valla Sneijder atıyor en azından
    Drogba konusunda haklısın yazık oldu adama Sneijder neyse sakatlanana kadar 3 gol 3 asist yapıyor birkaç maçta sonra yine yatışta
    Bilmiyorum ya şu ceza sahası çizgisinin biraz ilerisinde faul yapılırsa oh diyorum öndeyiz
    Birde Burak Yılmaz çok komik abi çok sert vuruyor top direkte patlıyor topun peşinden koşup gol atıyor yada topla kalenin içine giriyor enteresan yapmışlar adamı
    Edit:Evet az önce 2. sezonu bitirdim.ManU ya finalde elendik.Saolsun defansımız durup dururken sakatlanınca Ceyhun'u yol geçen hanı yaptı Villa 3 golle takımına galibiyeti getirdi

Burak sarhoş marhoş ama bu sezon döktürdü adamım :

3 Kupa + Final oynadık avrupada iyidir
    Last edited by LifeYourself : 22.Mayıs.2013 at 01:13

İlk sezondaki başarım

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

foto alintidir semih 23 yasinda ozellikleri bu kadar oluyormu yahu

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Andy Carroll'u tavsiye ederim. Pivot santrafordaki performansı. Eğer kanatlarınız iyi ise daha çok gol atar.

Bu da Marcelo. Madrid transfer listesine koymuş. Bende gelmez zaten diye teklif yaptım ama sözleşme açılınca aldım. Şimdi çok maaş verdiğim için satmak zorundaydım.

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri