Caner Erkin'in doğal pozisyonu DL olarak yansıtılıp , bitiricilik , penaltı kullanma gibi özelliklerinden kısılıp savunma özelliklerine daha çok ağırlık verilmesi gerekmez miydi ?
Caner Erkin'in doğal pozisyonu DL olarak yansıtılıp , bitiricilik , penaltı kullanma gibi özelliklerinden kısılıp savunma özelliklerine daha çok ağırlık verilmesi gerekmez miydi ?
Sorması ayıp geçen sene neredeyse hiç oynamadığı ilk yarı sonunda ben mi verdim 16 pas değerini Salih'e??Şimdi sen diyorsun ki geçen sene ilk devre Salih oynadığında muhteşem paslar attı ama ikinci devre pas mas atamadı.Birde bunu kabul etmemizi bekliyorsunuz.
Valla olduğundan fazlası filan yok aklımda.Altyapısından çıkmasa Galatasaray Spor Kulübünün kapısının önünden geçemeyecek bir Emre Çolak ve neredeyse tüm devlerin izlediği sizden başka herkesin bir şeyler gördüğü Salih Uçan var.Bu adamın pas yeteneği yok demek zaten Salih futbolcu değil demek.Çünkü kendisinin en büyük yeteneği oyun görüşü ve pasları.
Bir tavsiyede bir gün oturun her profil değişikliği olan güncellemelerden ve yeni oyunlardan sonra neden Galatasaraylı futbolcuların aşırı iyi,Fenerbahçeli futbolcuların kötü yapıldığı hakkında günlerce tartışma oluyor kendinize bir sorun.
Ilk olarak veritabani en sol elimizde oldugu hafta Caner iki defa sol bek olarak oynamisti bu sezon. Naturel hemen olmaz ama butun sezon oynarsa sezon sonunda buyuk ihtimalle bundan sonra artik onu sol bek olarak kabul ederiz.
Savunma ozelliklerine gelince, bence Caner'in bitiricilik ve penalti kullanma ozellikleri, savunma ozelliklerinden bir hayli daha once. Ama Caner o kadar cok eforlu oynuyor ve Fenerbahce onde o kadar iyi basiyor ki Caner'e savunmada hata yapmaya firsat kalmiyor.
Caner'i daha once de sol bek olarak izlemistik. Ozellikle savunma daha geride kuruldugu zaman cok pozisyon hatasi yapan bir oyuncuydu. Ama takim daha agresif oynayip, pozisyon almak yerine rakibe hemen basarak oynadigi zaman cok daha etkili oluyor. Sol bek oynamaya basladi diye hemen defansif ozellikleri pek gelismeyecektir. Mutlaka zamanla Caner'in daha iyi pozisyon almayi da ogrenir. Ama bu fiziksel dususu baslamadan once mi olur, sonra mi olur, o kismi Caner'e kalmis.
perpetua, 1-2 güne kadar ayarı kaçırıp "dağılın lan" diye bağıracak gibi duruyorŞaka bir yana sanırım herkes sevdiği oyuncunun veya tuttuğu takım oyuncusunun efsane olmasını istiyor gibi geliyor bana.
Kim ne derse desin Burak Yılmaz son 3-4 senenin Süper Lig'deki en etkili forvet oyuncusudur. Bu adam başka bir ligde olsaydı, bitiricilikten 20 değer alırdı. 14'ün altında değeri de olmazdı.
Salih Uçan'ın, Mesut Özil kalitesine ulaşmasını ben de çok isterim ancak şimdiye kadar Antalya maçında 2, Plzen'de 1 golünden başka atraksiyonunu hatırlayanınız var mı? 2 maç aldı, biri geçen seneden biri bu seneden 2 maç verdi-9'luk bir numarasını görmedik.
Bence, FM'de en adil araştırma-değerlendirme yapan ekiplerden biri Türkiye ekibi. Hata da yapabilirler ancak resmin bütününe bakmak lazım. "Fahiş" olarak adlandırılabilecek bir hatalarına şimdiye kadar rastlamadım şahsen. Ayrıca "0 hata 0 işte olur" buyurmuş ünlü düşünür.
Örnekle açıklamak gerekirse: FM13'te herkes burada GS abartı dedi, Recep Niyaz nerede, -9 olması lazım dedi ne oldu? GS malesef şampiyon oldu, Recep Niyaz da hala piyasada yok.
Eleştiride bulunacak arkadaşlar önce şuna karar vermeli "Üzüm mü yicez yoksa bağcıya mı kaynıcaz"![]()
Burada Galatasaraylı oyunculara bir torpil yapılıyor gibi bir suçlama yapılmış sanki. Bu olayı farklı yerlere sürükler. Gerek yok buna bence.
Ayrıca Salih'in pas özelliğinin yerinde olduğunu düşünüyorum. Yani teknik bir oyuncu diye her pası da yerini buluyormuş gibi göstermek hoş değil. Zaten oldukça fazla pas hatası da yapıyor. 13 yeterli bir seviye.
Pas bir yetenek degil. Calismayla kazanilan bir beceri.
Emre bugun bu 40 metrelik paslari atmaya baslamadi. 17 yasinda da atiyordu. Emre eger alt yapidan cikmis olmasa buyuk ihtimalle Galatasaray'da oynamazdi. Evet. Ama bu demek degil ki paslari 16 olamaz. Mesela Galatasaray'in dusunmeyecegi Randall Azofeifa'nin paslari da 18. Tek bir ozellikle oyuncu Galatasaray'a uygun oluyorsa zaten neyi konusuyoruz ki?
Salih'i ben ilk defa gecen sezon izledim. Ligin ilk yarisinda cok talihsiz bir Antalya maci ve Karabuk maci disinda disinda Salih zaten oynamadi. Ancak ligin ikinci yarisinda ciddi zaman almayi basardi ve futbolunu tanitmaya basladi.
Daha sonra U-20 turnuvasinda oynadigi maclari izledim. (Mesela simdi aklima geldi ve baktim. Hakan Calhanoglu'nun da paslari 16 imis. Salih'in paslarinin 13 olmasi biraz daha da fazla dogru gorundu bunu gorunce.)
Benim bir oyuncuyu uzun sure izlemeden yorum yapmak gibi bir adetim yoktur. En fazla fiziksel ozellikleri hakkinda yorum yaparim. Ufak bir sey yakalayip yorum yapmis olsam da, daha izlemek lazim demeyi eksik etmem. Bu forum'da bazen arkadaslar gelip mesaj atar su oyuncu transfer olacak nasil olur diye sorar. Hepsine verdigim cevap aynidir. Gorecegiz derim. Bir oyuncu gelmeden, uzun sure izlemeden yorum yapmam. Salih hakkinda da iki mac sonrasinda bir yorum yapmam zaten mumkun degildi. O surede ancak biraz fiziksel ozellikleri belirginlesir ama o kadar.
Sene sonunda demek ki paslarinin 16 olmasini yanlis bulmusuz. Teknigini daha iyi yapmayi, kararlarini ve soguk kanliligini cok daha iyi yapmayi tercih etmisiz cunku Salih'in oynadigi futbolun bu diger ozelliklerin yuksek olmasiyla daha dogru yansiyacagini dusunmusuz.
Simdi sen, muhtemelen daha bir dakika bile oyunu oynamadan, cikip bunu elestiriyorsun. Biraz oyna. Gor bakalim Salih nasil oynuyor. Eger beklentinin cok cok altindaysa konusalim. Gerekiyorsa cozum arayalim. Ama Salih eger gercekci oynuyorsa, o zaman canin sag olsun.
Mesaja gore cevap.
Soru sorana, samimi yorum yapana olmasi gerektigi gibi uygun bir dille.
Hesap sormaya kalkana daha uygun baska bir dille.
Genelde zaten hesap sormaya calisanlar olagan supheliler. Bir gun gelecek, hesap sormaya calismak yerine acaba neden boyle yapilmis diye dusunmeyi ve anlamaya calismayi ogrenecekler.
En azindan umarim.![]()
Abi olay oyunda gösterdiği performans değil.Olay gerçek hayattaki özelliklerinin doğruluğu yanlışlığı.Yanlış hatırlamıyorsam eğer FM 12'de Gökay İravul ve Özgür Çek'i milli takımın değişilmezleri yapmıştım.Hatta Gökay'ın pas özelliğini 20'ye kadar yükseltmiştim,aynı şekilde Özgür'ün orta açması 18 yada 19'du.Fakat bu verdiğim antremanlara ve maç sürelerine bağlıydı.Ben bu oyunda da Salih'in pasını 20 yaparım çok zor bir şey değil bu.Sıkıntım bana göre Salih'in pasının düşük yansıtılması.
Mesela Caner'in orta özelliğinin de 17 filan olmasını bekliyordum oyunu açtım yine 15 olduğunu gördüm hayal kırıklığına uğradım.Sonra açtım benim şahsi fikrimce bu ülkede Caner'le birlikte en iyi orta açan diğer iki isme baktım(Emre Çolak ve Uğur Boral) onlarında orta özellikleri 15'ti.Bana göre değer 1-2 kademe düşük olsa bile adaletli olarak diğer oyunculara da aynı değer verildiğinden sıkıntı yok dedim devam ettim.Fakat Salih'in pas özelliğinin Hakan Balta,Mehmet Topal,Yekta Kurtuluş'la aynı olması bana göre yanlış.Keza aynı şekilde Yekta'nın da Hakan ve Mehmet'le aynı pas değerini alması yanlış.
Yukarıda bazen tartışmanın getirdiği hararetle gereksiz sert mesajlarda yazmış olabilirim kusura bakma.Her işte bu işten anlayan kişilerle tartışa tartışa en iyinin bulunabileceğini düşünen bu yüzden tartışmadan kaçmayan bir kişiliğim vardır.Bu kadar çok tartışma arasında bazen sinirlere hakim olunamayabiliyor.
Senelerdir bıkmadınız Galatasaray abartılıyor demekten.
Burak'ı Burak yapan özellikler doğru girilmiş. 2-3 sezondur üst düzey oynayan forveti ikinci lig topçusu yapsınlar da tam olsun. Burak budur işte, daha ne. Teknik özellikleri sınırlı, mental olarak ortalama ve fiziği fena değildir. İyi pozisyona giren, girdiğinde de atan/kaçıran adamdır. Duygusal bir yapısı vardır. Eminim Burak eleştirilecek diye, sizin yüzünüzden, adamın profili ince elenip sık dokunuyordur ve normal girilmesi gereken değerler düşürülüyordur. Kafasını toplarsa bu sezon da iyi oynar toplamazsa saç baş yoldurur. Önceki sezonlardaki hali de buydu.
Emre için de durum aynı, yıllardır abartılıyor bu adam güya. Bu adam da budur; teknik özellikleri iyi buna nazaran güçsüz, mental olarak zayıf, devamlılığı olmayan bir adamdır. Muhtemelen geleceği Sabri gibi olacak. Takımda her zaman kalacak, lazım olduğunda oynayacak, sorun çıkarmayacak bir tip(yabancı sınırı devam ederse tabi). Kendini geliştirip as takıma geçebileceğine inanmıyorum, 2 yıldır bir ışık yok. Ben olsam CA 125 seviyelerinde tutup(geçen sene de böyleydi) CA-PA farkını da taş çatlasa 10 yapardım. Şimdiki durum ne bilmiyorum tabi.
Yarım sezonu bitirdim. Burak'a Fırsatçı Golcü, Hedef Kanat(böyle bir şeydi galiba) ve İçe Kat Eden Kanat rollerini verdim(hani abartılıyor diyorsunuz ya hayvani bir performans bekliyorum devamlı değiştirdim). 20 maça yaklaşırken toplam skora katkı(gol+asist) 10 civarı(ki ölesiye eleştirdiğiniz Burak bu sezon da 8 maçta 5 kez skora etki etmiş). Burak gerçekte neyse oyunda onu gördüm. Ayağında top tutamadığı oldu, kale dibinden kalecinin üstüne vurduğu oldu, kale dibinden kaçırdığı oldu, karşı karşıya kaçırdığı oldu; oldu da oldu. Her şey istatistik değildir futbolda; oyunda da takım oyununa pek katkı vermiyor. O yüzden satmak istiyorum ama yabancı sınırı yüzünden elimde tutmak zorundayım.
Emre Çolak desen o da 20 maça yaklaşırken skora katkı 8 civarıydı en son. Ona da Oyun Kurucu ve İçe Kat Eden Kanat rollerini verdim. Takım kötü de gitmiyor, hani derseniz ki sen kötü yönetiyorsun diye, ligde averajla ikinciyim; lider abartılmayan(!) Fenerbahçe. Türkiye Kupası gruplarda 3 maçta 4 puan. ŞL'de üst tura çıktım ve City geldi. Eleyemem onu zaten, burada elenirim. Kısaca sezonu ŞL'de ikinci tur, ligde en az 2.lik, Türkiye Kupası'nda ne olursa. Geçen sezona göre bu başarılar Galatasaray'dan beklenir miydi? ŞL'de işler yaver giderse ki ben öyle tur atladım olabilirdi. Yani sorun görmüyorum ben. Klasik Galatasaray abartılıyor konusu işte. Çok expert bir oyuncu tabii ki çok daha iyi oynayabilirdi(millet olmayacak takımlarla olmayacak başarılara imza atabiliyor). Ancak ben ortalama bir oyuncuyum ve elimden gelen ortalama/beklenen/olabilecek bir başarı.
Gercek hayattaki ozellikleri olcecek bir olcumetre yok.
Balta'nin paslarini bence gozardi etme. Tamam yetenekli veya hizli bir oyuncu degil ama Hakan Balta'nin ayagi temizdir. Kolay kolay pas hatasi yapmaz. Kolay kolay top kaybetmez.
Yekta'nin da bir ara ofansif orta saha oynadigini, Galatasaray'a geldikten sonra daha defansif bir oyuncu oldugunu, paslarinin da kotu olmadigini biliyorsundur. Ayni zamanda ligin en yuksek pas yuzdesine sahip oyuncularindan birisiydi gecen sene. Ama pas metraji kisadir.
Salih ile ilgili elimizdeki veriler ne? Salih'in pas yuzdesinin, cok fazla uzun pas denemeyen bir orta saha oyuncusu icin, oldukca dusuk oldugu. Pas metrajinin da oldukca dusuk oldugu. Ama buna ragmen iyi ara pasi atabilen bir oyuncu oldugu.
Mesela benim Kasimpasa ile bir oyunum var. Ozer Hurmaci'nin paslari 13. Yaraticiligi 16. Oyunda gayet guzel ara pasi da atiyor. 20-30 metrelik cok iyi paslar da atiyor.
Salih de su anda bu tip bir oyuncu. Fazlasi degil.
Caner'in ortalarina gelince. Bence yukselmemesi icin hic bir neden yok. Hatta ben sahsen Caner'in ortalarinin 15 kalmasini gozden kacan bir detay olarak degerlendiririm. Ozellikle gecen seneki oyunundan sonra. Cengiz eminim goz atip uygun bir deger belirler.
Daha once sert ciktigim icin de umarim kusuruma bakmazsin. Bu baslik altinda kimin yazdigindan daha cok nasil yazdigina bakarak cevap yaziyorum.
Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısını o kadar itiraza rağmen bir doğru yapmadınız.Kaç kere diyeceğiz 11 değil 13 diye.TFF'ye girin resmi sayısına bakın bu kadar mı zor?2 şampiyonluk alıp 3.yıldızı taktığımızda mecbur düzelteceksiniz.
İyi de o 2 Federasyon kupası lig şampiyonluk sayısına eklendi bunu belirterek sayıyı 13 yapmalısınız aynı resmi bilgilerde ki gibi.
Edit:Bu da resmi kaynak;http://www.tff.org/default.aspx?pageID=545
UYARIYA DİKKAT:Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.
Kopyaladigin yazi Turkiye 1. Liginin 1959'da basladigini soyluyor degil mi?
Yani kazanilan sampiyonluklar Turkiye 1. Ligi (yani su anda Super Lig) sampiyonlugu degil.
Turkiye Federasyon Kupasinin kazanilmasi nedeniyle kazanilmis Turkiye sampiyonlugu.
Biz de ne yapmisiz? Super Lig, TFF'nin de yazdigi gibi 1959'da basliyor. Ayrica iki tane Turkiye Kupasi Sampiyonasi kazanilmis.
Bu sampiyonluklarin nerede etkisi var?
1. Takilan yildiz sayisinda. Oyunda boyle bir yildiz takma meselesi zaten yok.
2. Sezon basinda sampiyonlar payi odemesinde. Bunun icin de zaten oyun kodu ile +2 sampiyonluk ayarlanmis durumda.
Eger 1957 ve 1958 yillarinda Super Lig sampiyonunu Besiktas olarak eklersek, yukarida yazdigin yazinin aksine ligin 1957'de basladigini gostermis oluruz. Yani ligin tarihini yanlis yansitmis oluruz. Zaten o yaziyi aldigin sayfaya da dikkat edersen Spor Toto Super Lig sampiyonluklari 1959 yilindan basliyor. 1957'den degil.
Last edited by perpetua : 19.Ekim.2013 at 01:19
Cok sade bir dille yazacagim, bu mesajda sinir,stres hicbirsey yoktur oncelikle bilinmesini isterim.
Neden Kazim Fenerbahce'deyken Servetten yavaştı, neden Galatasaray'a gidince Servetten hızlı oldu?
Ben gs arastirmacisinin daha onceki senelerde soyledigim gibi cok objektif yaklastigini dusunmuyorum. Ya o objektif degil ya da FB arastirmacisi cok kıt. O da Alex'in jumping'ine ve headingine 6 mı ne vermişti. Senelerce cok iyi yükselip onlarca gol atan Alex'e.
Servet galatasaray'dayken cok iyi yapılmıştı gereksizce. Geçen seneki emre çolak profili skandal üstüne skandaldı, neyse sonradan patch ile düzeltildi. Sneijder'in ozelliklerinin düşürülmesine çok sasirdim o yüzden acikcasi![]()
Salih konusuna gelince, passinginin 13 olması kabul edilemez bana göre, yekta ile aynı passing sahip olması da deli sacmasidir. Tackling'inin 3 olması daha da komik bir durumdur. Evet kanıtlamamıza imkan yok bunu ama bence Salih Galatasaray'da olsa kesinlikle bir wonderkiddi.
Cenk Gönen'in Barcelona'ya gittiği bir seri vardı, o oyundaki gibi City falan alırdı işte.
Tuncay Fenerbahçe'deyken de çok abartılmıştı, sürekli Tottenham alıyodu. Boyle bizim yıldız dedigimiz adamlara çok değer biçiyoruz, sonra 1 sene avrupaya gidince adamlar çat diye düşürüyo. Burak Yılmaz'da da böyle olacak giderse, Pace ve Acc disinda hicbirsey kalmayacak. O composure'un yanına 14 yazmıssınız ya, bir avrupaya gitse 10'a 11'e düşer.
Bir uyarı ekleyerek bu sayıyı düzeltebilirsiniz.Koskoca kurumlar uyarı ekleyerek şampiyonluk sayısını düzeltiyor.Bunu oyunda neden yapmayasınız?Beşiktaş bütün resmi makamlarda da Süper ligi 13 kez kazandı diye kabul edilir.Ben bu 2 şampiyonluk sayısını bir Beşiktaşlı olarak neden görmeyeyim?
Dediğim gibi TFF alta böyle bir uyarı ekleyerek 'Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.'
Sayımızı 13 olarak gösteriyor.Sizde Beşiktaş'ın kupayı tarihinde LİG ŞAMPİYONLUĞUMUZU gerçek sayısında gösterip alta böyle bir uyarı koyabilirsiniz.
Federasyon Kupası, Süper Lig'in, daha önceki adıyla da 1. Lig'in öncülü değil. Dolayısıyla 13 tane Süper Lig şampiyonluğu olmuyor Beşiktaş'ın. Diğer kupalar bir yana gerçekte 11 Süper Lig/1. Lig, 2 tane Federasyon Kupası şampiyonluğu, toplam 13 kupa var (Süper Lig ve Federasyon Kupası açısından, diğer kupalar hariç). Oyunda da bu şekilde.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Ben size resmi bilgilerle geliyorum.Kendimce söylediğim şeylerle değil.Gerçek sayı mahkeme ve TFF'nin kararıyla 13 olmuştur.Lig 1959 da başlamasına rağmen TFF 56-57 ve 57-58 şampiyonluklarını bu sayıya eklemiştir.Size ligi 57 de başlatın diyen yok alta bu uyarıyı ekleyip bizim şampiyonluk sayımızı olduğu gibi 13 yapın diyen var.
Beşiktaş'ın kaç tane Süper Lig(önceki adıyla 1. Lig ve Milli Lig) şampiyonluğu var size göre? 1959'da başlayan bir ligin 1959'dan öncesi için şampiyonu olması mümkün mü? O bahsetttiğiniz 2 Federasyon KUpası şampiyonluğu da oyunda yansıtılmış zaten.
Dediğin gibi olursa 54 yıllık lig tarihinin 56 şampiyonu olur ve büyük ihtimalle birbirini desteklemeyen iki bilgi olduğundan Türkiye Ligini yüklediğinde oyun hata verir.
TFF'nin resmi bilgisine göre Beşiktaş'ın süper lig şampiyonluk sayısı 13'tür 11 değildir.O 2 federasyon kupası şampiyonluğu lig şampiyonluğu sayısına eklenmiştir.Bunu sebebi de Türk takımlarının 57 den beri Avrupa'ya takım göndermesidir.56-57 ve 57-58 sezonlarında kupa usulü oynandı,Beşiktaş şampiyon oldu ve Avrupa'ya gitti daha sonra lig usulüne dönüldü.O 2 sezon Türk takımı olarak Beşiktaş gittiği için lig şampiyonluğuna o 2 yılda eklendi.Buyur bu da resmi kaynak;http://www.tff.org/default.aspx?pageID=545
Altta da bu uyarı mevcut:Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.
Bu da şampiyonluk sayıları en resmi kuruma göre:Galatasaray 19-Fenerbahçe 18-Beşiktaş 13-Trabzonspor 6-Bursaspor 1
Tff'nin yaptığı gibi bir uyarı koyarak Beşiktaş'ın sayısı 13'e yükseltilebilir.Lig başlama tarihini değiştirin diyen yok.Tff'nin resmi sitesinde zaten lig 59'dan itibaren başlıyor.Altta da bir uyarı var Beşiktaş'ın o 2 şampiyonluğunun eklendiğiyle ilgili.Tff'nin yaptığı gibi yapılırsa bir problem olacağını sanmıyorum.
@ogsusam11
Servet-Kazim:
Servet hic bir zaman Kazim'dan hizli degildi.
O yil, yanilmiyorsam, Servet'in hizlanmasi 6, hizi 14 idi.
Kazim'in hizlanmasi ise 13, hizi 14.
Yani Servet kisa mesafede cok agir, uzun mesafede ise oldukca hizli bir oyuncuydu.
Kazim ise kisa mesafede cok daha hizli, uzun mesafede Servet ile ayni hizda kosan bir oyuncuydu.
Kisa mesafe ne? 15-20 metre. Futbolda bir cok seyin 15-20 metrede oldugunu goz onunde bulundurursan, bu 15-20 metrede cok geride kalmis bir oyuncunun daha sonra hangi hizla kostugunun ne anlami var ki?
Belki Servet'i 6/14 yapmak yerine 10/10 yapsak gozunuze batmayacakti. Ama Servet'i kisa mesafede daha cabuk yapacak, rakip cabuk oyuncularla daha kolay bas edebilecek hale getirecekti. Halbuki Servet'in yasadigi en buyuk sorun neydi? Cabuk oyunculara karsi agir kalmasi.
Alex:
Kafa vuruslari hic bir zaman 6 olmadi. Hep cok daha yuksekti, hatta bu kadar yuksek oldugu icin bir cok Galatasarayli elestirdi. Ziplamasi dusuk olmustur cunku ziplama bir fiziksel ozellik. Oyuncunun boyu ve ziplama becerisini barindiriyor.
Alex benim hatirladigim hic bir zaman ziplamis olan bir rakip stoperin ustunden kafa vurmadi. Ya on direkteki stoperin onune gecti ve vurdu, veya iki stoperin arasina sizip vurdu hep. Bunun icin de ziplama ozelligine zaten gerek yok. Sezilerinin kuvvetli olmasi, topsuz kosulari iyi yapmasi bu tip golleri atmasinin nedeniydi.
Salih:
Galatasaray'da olmasinin veya olmamasinin ne alakasi var ki?
Salih'in onemli ozelliklerine bakalim. Teknik, kararlar, ilk temas, soguk kanlilik ve yaraticilik.
Teknigi Ronaldo'dan yuksek.
Kararlari Ronaldo ile ayni.
Ilk temasi Ronaldo ile ayni.
Soguk kanliligi Ronaldo'dan yuksek.
Yaraticilik Ronaldo'tan yuksek
Luis Suarez
Tek: Yuksek
Kar: Yuksek
ITem: Yuksek
SK: Yuksek
Yar: Yuksek
Yohan Cabaye
Kar: Ayni
Paul Pogba
Yar: Ayni
Axel Witsel
SK: Ayni
Hernanes
Yar: Ayni
Simdi Salih Dunya capinda bir oyuncu mu olmus oluyor?
Tam bilmemekle birlikte mantıken dediğinin olmayacağını düşünüyorum.Yani oyun bir program üzerine kurulu doğal olarak ligin oynanadığı sene sayısı ve şampiyon sayısı eşit olmazsa hata verir muhtemelen.Ya ligi 57'den başlatmalısın ya Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısını 11'de tutmalısın ki algoritma çalışsın.
Bu resmi kaynakta alıntıladığın kısmın üstünde de sezon sezon Süper Lig şampiyonlarının ismi yazıyor. Görebiliyor musun orada 1959'dan öncesini? Bu bahsettiğin uygulama tamamen yıldız takma olayıyla ilgili. 1959'da başlayan ligin 1957'de nasıl şampiyonu olur? Daha önce de yazdım Federasyon Kupası farklı bir organizasyon, tıpkı Milli Küme, İstanbul Ligi gibi. O farklı organizasyonların da şampiyonlukları oyunda takımların geçmişine yansıtılmış. Süper Lig/1. Lig/Milli Lig ise isim ve format değişiklikleri ile birbiri ardına profesyonelce devam ettirilen tek bir yapı. Onun da şampiyonlukları girilmiş benzer şekilde tüm takımlara.
Yazani biraz daha dikkatli okuyalim.
Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.
Turkiye Ligi sampiyonu olmak ile Turkiye 1. Ligi sampiyonu olmak arasinda bir fark oldugunu soyluyor bu yazi sadece.
Ve yildiz kriterleri icin Besiktas'in 2 tane fazla sampiyonlugu vardir diyor.
Oyunda yildiz yok. Eger yildiz eklerlerse o zaman dusunuruz.
Ben bir problem olacağını düşünmüyorum.Nasıl ceza alan takımlar -(eksi) puanla başlayabiliyorsa şampiyonluk sayısının da düzeltileceğini düşünüyorum.Sene sayısı değişsin diyen yok zaten her şey aynı kalacak sadece TFF'nin yaptığı gibi alta bir uyarı konularak bizim şampiyonluk sayımız 13'e çıkarılmalıdır çünkü gerçekte olan şey budur.
Alex için:
http://www.youtube.com/watch?v=MQY0kRub48c
http://www.youtube.com/watch?v=WOn4S0VIuOo (2.gol)
Salih için:
En azından 15 hakediyor Salih, galatasaray'da olsa emre çolakla aynı passingi çok rahat alırdı bence. GS'ye verilen puanların daha cömertçe oldugunu dusunuyorum cunku. Onun dışında verdiğiniz örnekler kayda değer.