Milli oyuncuların takımlarını futboldan sonra basketbolda da öne çıkarmaya başlamasak ne güzel olur..
Milli oyuncuların takımlarını futboldan sonra basketbolda da öne çıkarmaya başlamasak ne güzel olur..
Türklerin kupadaki taktiği,39 dakika dur, 1 dakika oyna ve bir şekilde maçı kazan!
![]()
Dunya kupasinda abd olmasa cok daha zevkli olurdu ya herşeyi berbat ediyorlar![]()
Ne yazmıştım:
Tek maçla yargılayan halka Türk halkı denir. Sırf Fenerbahçe'de oynuyor diye yargılıyorsun şu anda. Dediğini yapıyorsun Aygün. Emir'in kalitesini tartışmam bile.
2013/14'te Euroleague normal sezonun en yüksek 3. verimlilik puanına sahip bir oyuncudan bahsediyorsun. TOP 16'da maç sonlarını neredeyse maçtan hiç çıkmadan oynamaya başladı ve fiziksel yorgunluktan düşüşe geçti. Emir'in Obradovic ile Türkiye'de yaptığı atılımı hiç bir Türk oyuncu Türkiye'de yapamadı bu zamana da dek.
Ergin Ataman fanatik zihniyet ile iş yapıyor. Sen Emir'i yerin dibine sokarsın ama cenazene de sadece Emir gelir:
https://twitter.com/erginataman/status/15882285091
Last edited by Cengo : 08.Eylül.2014 at 19:27
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Hocam Ergin Ataman'ın bu tarz konuşmaları çok hatta milli takımdan çıkartılması gerek falan da dedi de burada şey olmasın diye paylaşmamıştım görmezden gelmek en iyisi.
O değilde Litvanya bizi geçerse rakipleri yine Amerika olacak. Amerika yener herhalde Slovenyayı. Cidden Litvanyanın belalısı olmuş olacak Amerika
koponen biraz abartmış yaptıgımız savunmadan kimse bahsetmiyo o degil tek istedigim bugün litvanya yı geçip zaten abd ye yeniliriz 3.yapıp ergin atamanın istifa etmesi çekilecek iş degil bi ülke düşünün kendi milli takımı başarısız olsun diye dua ediyolar her maçtan sonra yok oguz savaş yok emir aldı maçı gerçekten ugraşmaya degmez
Üçlükleri savunamıyoruz bir çözüm bulmamız lazım.
yatip kalkip sinan gulere dua edelim takimi ayakda tutan tek kisi.
Çok tartışmaya gerek yok, turnuva başlamadan da söylemiştim. Takımımız çok kısıtlı ve çeyrek final bizim için başarıdır. Onu da başardık ve ben takımı başarılı olarak görüyorum. Umarım gençlerimizi iyi yetiştirip sonraki turnuvalara daha iyi takımlarla geliriz, şu Ersan da artık takıma sağlam katılsa iyi olur.
Elenmemizin sürpriz sayılmayacağı bir takımdı Litvanya ve elendik de. Elbette yarı final veya final görelim ve 2010'daki başarıyı tekrarlayalım isterdik; ancak bu kadroyla ve oyunla ancak bu kadarı oldu. Bence, milli takım başarılı olduğu bir turnuvayı geride bıraktı.
katılmaz abi ersan bizim oyuncularımız turnuva zamanında hep sakattır benchdan nerdeyse hiç katkı alamadık içeriyi iyi savunduk ama bu seferde dışarıyı unuttukartık allttan gelecek oyuncularımızla diger turnuvaya hazırlanalım
Çeyrek final oynamak bile bu oyunla çok büyük sürprizdi.ABD dısında gruptaki bütün maçları 9-10 sayı farkla kazanmamız gerekirdi.Seviyemizin çok altındaydı rakipler ancak Dominik dısında bütün maçlarda berbat oynadık.Avustralya'yı yine Emir'in iki tane cok ekstra üçlüğüyle yendik.Patlayacagımız çok belliydi.
Turnuvaya para verip katıldığımızı hesaba katarsak muhteşem bir başarı elde ettik. Bakın elemelerle katılmayı beceremediğimiz turnuvaya meşrulaştırılmış rüşvetle katıldık ve çeyrek final oynadık diyorum.
Screw you guys, I'm goin' home
LeBron Emir döktürmüş gene:
3/12 - %25 sayı yüzdesi (0/4 üçlük) , 3 top kaybı (en çok top kaybeden oyuncu). Bu ne demek, "en az 12 hücumu hiç etmiş" demek.
Ve bu oyuncu euroleague çapında, maç kazandıran oyuncu olarak pazarlanıyor bize. Alt turlarda kahraman olmak kolay, üst seviyelerde görelim bunları. Çeyrek finalde, yarı finalde asıl ciddi rakiplere karşı alsın sazı eline bakalım.
SF dedikleri adamın bir önceki maçtaki sayı yüzdesi %35.7 (o da son 2 atışının girmesi sayesinde) bu maçta %25. Sinan Güler'e bakıyorum sırasıyla %53.8 ve %66.7. Üstüne deli gibi savunma yapıyor. Şutör Emir'in Finladiya maçı yüzdesi %25, Ukrayna maçı yüzdesi %33.3. Bir tek Y.Zelanda ile zayıf Dominik maçlarında yüksek yüzdeye ulaşmış.
Diğer garibanlar 5-6 şut çekerken sen 15-20 şut çekip 5-6 tanesini soksan (1-2 tanesi üçlük) zaten kafadan 10-12 sayı yapıyorsun. Üstüne faulleri de ekleyince 15'i rahat görürsün. Bunu her maç tekrarladın mı olay biter. Sonrada seni "sayı ortalaması yüksek" diye kakalarlar yüzdenin bir önemi kalmaz, bir güzel isim yaparsın.
Emir'in lig ortalaması 10 sayı civarındayken Euroleage çapındaki bir oyuncu olarak Euroleague ortalamaları sırasıyla şu şekilde:
2007/08: 4,7 sayı
2008/09: 7,3 sayı
2009/10: 6,8 sayı
2010/11: 7,3 sayı
2011/12: 6,7 sayı
2012/13: 8,1 sayı
2013/14: 10,2 sayı
-----------------------
ortalama: 6,8 sayı
Juan Carlos Navarro'ya bakıyorum (hani "winner oyuncu" ya, kıyaslamak açısından), kariyerindeki en düşük ortalaması 10,4 sayı en yüksek ortalaması ise 16,8 sayı (euroleague).
Hadi o kadar uçmayalım, Bo McCalebb'e bakalım. En düşük 12.5 sayı, en yüksek 16.9 sayı (ortalaması 13.7 sayı).
Maç kazandıran şanslı bir üçlük sonrası atıp tutmak kolay...
Benim için "winner oyuncu" Ömer Onan'dır, Kerem Tunçeri'dir, Petar Naumoski'dir... En baştada Spanoulis'tir...
Last edited by Walter Sakana : 10.Eylül.2014 at 00:28
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Euroleague'in en iyi SG'ını yaz, sonra Emir ile karşılaştır. Bu mudur sizin karşılaştırma anlayışınız?
Navarro ile karşılaştırmak kadar saçma bir şey yok. Hatta pozisyonlar bile farklı.
Boşuna debelenmeyelim.
Emir Preldzic 10 sayı - 4 ribaunt - 5 asist
Sinan Güler 9 sayı - 3 asist
Apaçık ortada.
Az şut kullanan adamın yüzdesinin yüksek olmasının onu büyültmez. O yüzdelerde turnike ve smaçlar da dahil olduğu için kıyas kabul etmez.
Emir olmasaydı ilk 8'i de göremezdi Milli Takım. Takımın pas merkezi konumunda.
25 saniyede 2 tane el üstü 3lük sokup şanslı olunmaz.
Euroleague'de SF'ler şutör değildir. Aksine takımın savunma merkezidir, pis işleri yapmaktır görevleri. Set şutörü olanları da yıldızdır. Point forvet kavramına dahil tek bir oyuncu yok Papanikolaou da dahil. Euroleague bazında %35-40 gibi şut oranları gayet başarılıdır. %40 ile üçlük atan keskin şutör kabul edilir.
13/14 Euroleague Regular Season Index Rating - 3. Emir Preldzic
O kadar çok zorlamışsınız ki veriler hemen ele vermiş sizi. 20 yaşındaki ile 27 yaşındaki istatistiklerini karşılaştırmışsınız, ortalamalarını almışsınız. Çok komik.
Boşuna çabalamayın. Elmas çamura da düşse elmastır. Kötülemek için yazdığınız boş veriler ile gelmeyin.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yukarıda yazdıklarımı teyit etmişsin teşekkür ederim
Sinan'ın 2 sayılık atışları 3/3, Emir'in 3/8.Diğer garibanlar 5-6 şut çekerken sen 15-20 şut çekip 5-6 tanesini soksan (1-2 tanesi üçlük) zaten kafadan 10-12 sayı yapıyorsun. Üstüne faulleri de ekleyince 15'i rahat görürsün. Bunu her maç tekrarladın mı olay biter. Sonrada seni "sayı ortalaması yüksek" diye kakalarlar yüzdenin bir önemi kalmaz, bir güzel isim yaparsın.
Sinan'ın 3 sayılık atışları 1/3, Emir'in 0/4.
Sinan'ın faul atışı yok, Emir 4/6. 10 sayının 4'ü faulden zaten. Ne güzel çarpıtıyorsun.
Hiç bir şey teyit etmedim. Sinan'ın atışlarının az olması hatta beni haklı çıkardı. Sinan orta mesafe şutlarının hepsi yakın mesafe boş atışlardı.
Skor üretmek için drive edersen, potaya gidersen faul aldırır, serbest atış kullanırsın. Faul aldırmak aradan çıkarılacak bir şey değildir. Aksine beceridir.
Emir topu Milli Takım'da yönlendiren kişi. Dolayısı ile üzerine şut seti hazırlanmadı. O şutları çoğunlukla süre biteceği için topla drive ederek yarattı. Dolayısı ile başarısızlıkmış gibi göstermek çok yanlış. Emir zaten fiziksel olarak çok yoruldu. Hep topa hakim, hem fiziksel mücadelede yaratan olmak zorunda kaldı. Düşüş yaşaması çok normal. Sinan'ın attığı üçlüğü sol dipten geldi. Kendisine pozisyon hazırlandı. 3 çeyrekte 3 üçlüğümüz var, ikisi Ender'den. Tamamen düzenden çıkmıştık. Bari Ender'i katsaydınız Sinan yerine.
Sinan'a sorduğunda kendisi de teyit ediyor zaten şutunun istikrarı olmadığını. Bu maç bazında 3 şut ile %100 attı havaya sokulmaz. 5 şutun altındaki hiç bir değer kıyas bile alınmaz.
Açıkçası benim gibi hayatı basketbol olan biri için anlamsız geliyor çabanız. Boşuna uğraşıyorsunuz. Çarpıtan sizsiniz.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Slovenya 76-119 ABD.
Arkadaş çeyrek finalde 43 sayı fark olur mu ya.Slovenyalı oyuncular ABD'den korkmuyoruz diye acıklama yapmıstı baya sinirlendirmisler rakibi.
![]()
Israrla "çaba" vurgusu yapıyorsun ama herhangi bir çabam yok. Milli takımın bir oyuncusunu tartışıyorum.
Emir'in yetenekli olduğunu inkar etmiyorum. Yetenekli ama bencil. Koçlar yetenekli oyunculara belirli bir özgürlük tanıyor muhakkak ama Emir Fenerbahçe'de de çok maçta izledim, çok müsait pozisyonlarda bile pas atmayıp saçma sapan zorlamalarla kolayca sayı yapılabilecek pozisyonları bile harcıyor. Hidayet'i de aynı sebepten tutmuyordum (NBA'de milli takımdaki kadar bencillik yapamıyordu o ayrı). Bencillik konusunda hiç tereddütsüz 1 numaraya yazacağım isim ise Allen Iverson olur.
Sinan Güler sadece şut istikrarsızlığı değil, maç içinde kısa süreliğine de olsa bir anda dağılabilen bir oyuncu. Arka arkaya 2-3 pozisyonda çok basit top kayıpları yapabiliyor, basit turnikeleri kaçırabiliyor ama kopmuyor devamında toparlıyor. Sahaya varını yoğunu koymaya çalışan ve savaşan bir oyuncu. Bu bahsettiğim "dağılmaları" olmasa çok daha fazla isim yapabilirdi kuşkusuz.
Ömer Onan'da Sinan gibi savaşan ama aynı zamanda takımı da ateşleyen bir oyuncuydu. Onun yerini doldurmamız lazım ki bu da pek kolay değil.
Dün Fransa İspanya'yı yenerek yarı finale çıktı. 2. Yarısını izledim, İspanya'yı çok iyi kilitlediler. Sırbistan - Fransa maçı güzel olur.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Çok sevindim İspanya'nın yenilmesine.Sırf ev sahibi finale kadar ABD ile karşılasıp elenmesin diye yaptıkları bu sacma kura sistemi de patlamıs oldu böylece.
Teodosic şov yapıyor resmen şu maçı izlemeyen basketbol severler çok şey kaçırır![]()
Gruptan zar zor cıktılar simdi final yolundalar.Gruplarında İran ve Mısır gibi iki dandik takım olmasa gruptan cıkamayabilirlerdi.
Bjelica ve Bogdanovic finale cıktı güzel oldu.Yalnız Fransa'nın yaptıgı son hucum bu geri dönüslerine hic yakısmadı sacma sapan bir atıs kullandılar.