Sayfa 7 / 13 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    İnsanlık hali, hata olabilir, anlarım fakat burada yazıyoruz gördüklerimizi takan da olmuyor. Aşağıdakiler de FM16 araştırma bölümüne yazdıklarımdan...
    Kusura bakma ama senin 2 Ekim'de yazdiklarin henuz duzeltilmedi diye defalarca yazman biraz ayip oluyor.

Ilk olarak veritabani bizim elimizden 17 Eylul'de gitti.

Ikincisi beta'nin amaclarindan birisi gozden kacan bilgilerin duzeltilmesini saglamak.

Ucuncusu, Osmanlispor'un simdiye kadar hic arastirmacisi olmadi. Gozumuze carpan duzeltmeleri yapiyoruz, carpmayanlar icin de sizlerin yazdiklarinizi en kisa zamanda duzeltiyoruz.

Dorduncusu de ucuncusunun tamlamasi. Isi ciddiye alacak, okumasi gereken kilavuzu ve editor'u gorunce ortaliktan kaybolmayacak arastirmaci her zaman ariyoruz. Bu kategoriye girdigini dusunuyorsan bir takimin arastirmacisi olabilirsin. Kapimiz is yapmak isteyen herkese, her zaman acik.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kusura bakma ama senin 2 Ekim'de yazdiklarin henuz duzeltilmedi diye defalarca yazman biraz ayip oluyor.

Ilk olarak veritabani bizim elimizden 17 Eylul'de gitti.

Ikincisi beta'nin amaclarindan birisi gozden kacan bilgilerin duzeltilmesini saglamak.

Ucuncusu, Osmanlispor'un simdiye kadar hic arastirmacisi olmadi. Gozumuze carpan duzeltmeleri yapiyoruz, carpmayanlar icin de sizlerin yazdiklarinizi en kisa zamanda duzeltiyoruz.

Dorduncusu de ucuncusunun tamlamasi. Isi ciddiye alacak, okumasi gereken kilavuzu ve editor'u gorunce ortaliktan kaybolmayacak arastirmaci her zaman ariyoruz. Bu kategoriye girdigini dusunuyorsan bir takimin arastirmacisi olabilirsin. Kapimiz is yapmak isteyen herkese, her zaman acik.
    Ben sezon boyunca gördüklerimi yazıyorum, foruma bakanlar bilir, sanki her şeyi bekleyip 2 Ekim'de yazmışım gibi bir imaj oluşturmanıza gerek yok. Bu konuda niyetim sizi hedef göstermek değil, bu iş tek kişiyle olacak bir iş de değil, olmamalı da.

Araştırmacı arıyorsanız o kulübe gönül vermiş, o şehirde ikamet edip maçlarına gidebilecek, zamanı olan arkadaşlardan tercih etmeniz daha doğru olur. Ben işimden gücümden arta kalan vakitlerimde bu forumlara yazarak destek olabilirim ancak, onu da yapmaya çalışıyorum zaten.
    Last edited by ttarlabasi : 25.Ekim.2016 at 22:43

Nesil
    2003

Araştırmacı arıyorsanız o kulübe gönül vermiş, o şehirde ikamet edip maçlarına gidebilecek, zamanı olan arkadaşlardan tercih etmeniz daha doğru olur. Ben işimden gücümden arta kalan vakitlerimde bu forumlara yazarak destek olabilirim ancak, onu da yapmaya çalışıyorum zaten.
    Kulube gonul vermis?
    Isi en iyi sekilde yapmak icin caba sarf edeni, kulube gonul vermis ama is isteyince ortaliktan kaybolana tercih ederim.

Arkadaşlar Türkiye'deki bu oyuncu güçsüz, bu oyuncunun tekniği düşük falan demeden önce biraz Avrupa liglerini takip edin. Örneğin bu hafta sonu ya da bu akşam İngiltere'de, yarın Almanya'da kupa maçları var. Onları biraz takip edin. Çünkü yorumlardan futbol sevginizin Türkiye ligi ile sınırlı kaldığı aşikar. Diğer liglere göre oyuncu özellikleri de futbol kalitesizliğine paralel gidiyor.

Adanaspor'da az süreler alıp gol atamayan Edgar Silva oyunda döktürüyor. Profilinde düşüşe gidilebilir diye düşünüyorum çünkü 4 sezondur Birleşik Arap Emirliğinde oynamış detaylıca veya hiç araştırılmamış 4 sene önceki profil olduğu gibi duruyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by lionslaw View Post
    Adanaspor'da az süreler alıp gol atamayan Edgar Silva oyunda döktürüyor. Profilinde düşüşe gidilebilir diye düşünüyorum çünkü 4 sezondur Birleşik Arap Emirliğinde oynamış detaylıca veya hiç araştırılmamış 4 sene önceki profil olduğu gibi duruyor.
    Maalesef Arap ulkelerinden futbolcular hep bu sekilde geliyor. Onlar icin de arastirmaci bulmak oldukca zor. Devre arasina kadar incelenir ve duzenlenir diye dusunuyorum.

Selam dostlar...

fm 17 canımı sıktı baya.

Oyunda ilk gördüğüm ve baya sinirlendiğim mevzu profillerin çok kötü değiştirilmiş olması. düzenleme yapacağız diye öldürmemek lazımdı. ayrıca takımsal anlamda kötü gitmek bireysel olarak kötü olunduğu anlamına gelmez. performans alınamamasının başka sebepleri de vardır. bu genel kelamdan kendi takımımdaki profil sıkıntılarına geçeyim.

-Castillo

Dribbling 12
    İlk kontrol 13
    Teknik 12
    Vizyon 9
    soğukkanlılık 9

-Bero

Teknik 5

-Akakpo

Genel olarak olduğundan yüksek yapılmış profili

-Okay

Vizyon 13 .. gösterdiği performanslar her zaman 14+ vizyonluk

-Güray

Orta açma 14 .. keşke öyle ortalar açabilseydi.. düşürülmeli
    Top Kapma 8... 10 civarı olmalı.

-Suk

Umarım gerçekten öyle profile sahiptir

-Abdulkadir Ömür

Güç 1.. el insaf diyorum.

Son olarak da ONUR hangi kıstaslarla bu kadar düşük profilli tutuldu hiç anlayamadım.

Diğer Türk takımlarında da böyle tuhaflıklar mevcut.. böyle kalacaksa profiller 99dan beri tüm serilere kafa yoran biri olarak 17yi es geçeceğim gibi görünüyor.

Selametle...

Nesil
    2012
    Yer
    ADANA

Sakatlıklar bana mı geldi bilmiyorum 5 6 sakatlık oluyor fix. Sürekli bi sakatlanma olayı yaşıyorum bir nebze azaltılması iyi olur. Birde bazı sakatlıkalar aşağıdaki gibi oluyor o zaman sezon başı sezonu kapattı gibi oluyor.

ADANA DEMİRSPOR

yine mükemmel bir seri

Nesil
    2015
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by UgurcanOrhan View Post
    yine mükemmel bir seri
    Galatasaray- Trabzonspor maçı gibi olmuş , hatta Trabzonspor'un Brentford kadar atağı da yoktu (:

** Gaziantepspor da oynayan Nabil Ghilas kiralık gözüküyor. Fakat kiralık değil 2 yıllık sözleşme ile gelmiş durumda. Düzeltilmesi için not alır mısınız.

http://www.transfermarkt.com.tr/nabi...spieler/193515

** Galatasaray ile 12 de 12 yaptım buna rağmen kendi sahamda 27 bin seyirciye oynuyorum. Şuanda görüyoruz takım kazandıkça 40 bin kişi geliyor.. Bu ortalama için ayarlama yapabilirsiniz. En azından takım 3-5 maç kazanınca yada ligde yarışta iyi gidiyorsa 27 bin ortalama en azından 35-36 bin olsa.

Teşekkürler..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RedJ View Post
    ** Gaziantepspor da oynayan Nabil Ghilas kiralık gözüküyor. Fakat kiralık değil 2 yıllık sözleşme ile gelmiş durumda. Düzeltilmesi için not alır mısınız.

http://www.transfermarkt.com.tr/nabi...spieler/193515
    Bundan emin degilim. Gaziantepspor gecmiste de kiralik getirdigi futbolcularla bir sezondan uzun sozlesmeler imzaladi ve TFF'ye boyle yansidi (en net ornegi Tabata).

Porto da transferi kiralik olarak acikladi.

** Galatasaray ile 12 de 12 yaptım buna rağmen kendi sahamda 27 bin seyirciye oynuyorum. Şuanda görüyoruz takım kazandıkça 40 bin kişi geliyor.. Bu ortalama için ayarlama yapabilirsiniz. En azından takım 3-5 maç kazanınca yada ligde yarışta iyi gidiyorsa 27 bin ortalama en azından 35-36 bin olsa.

Teşekkürler..
    Aslinda taraftarlarin sadakati oldukca dusuk. Bu da takim iyi gittiginde seyirci ortalamasinin yuksek, kotu gittiginde dusuk olmasini saglama amacli. Belki daha da dusurmek gerekli.
    Devre arasinda bir duzenleme yapariz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Maç başına 8-10 direkten dönen top mevzuunu nereye bildirmemiz gerekmektedir?

Arkadaşlar,

Henüz BETA aşamasında olan ve oyunun eksikliklerinin , hatalarının vs. tespiti amaçlanan bu süreçte;

Yapacağınız yorumları ve karşılıklı fikir alışverişini saygı çerçevesinde ve sadece ''benim söylediğim kesinlikle doğru, bunu bu şekilde yapın'' yaklaşımıyla yapmayınız.

Herkesin oyun, oyuncu profili, diziliş gibi detaylar hakkında farklı fikirleri olması normal..

@perpetua Ghilas ile ilgili net bir haber bulamadım ama Bruno Mota için Brezilya basını kiralık yazmış.

Tottenham ile oynuyorum. İlk sezonu bitirdim. Takımın 4-2-3-1 taktiğine yatkınlığı yarıyı anca geçti. Antrenörler sürekli 4-4-2 öneriyorlar en uygun taktik olarak. Senede oynadığı 50 maçın en az 30 tanesini canlı izlemesem inanacağım Tottenham'ın 4-2-3-1'e yatkın olmayan bir takım olduğuna.

Moussa Sissoko Newcastle United'da kanatta oynadığı için en verimli bölgesi kanat oyuncusu olmuş. Amenna ama Sissoko piyasaya orta saha oyuncusu olarak çıktı ve Newcastle ve milli takımda da orta saha oyuncusu olarak oynadı yıllarca. Ama oyunda orta sahada verimli olduğu hiç bir rol gözükmüyor. Yılların box to box'u kanat oyuncusu olmuş. Sadece kanat oynadığı maçlar izlenerek hazırlandı galiba profili. EURO 2016'da Fransa orta sahasında görev aldı ve ne kadar da verimli olduğunu izleyenler görmüştür. Bonservisini de 35 milyona çıkaran önemli bir de etkendi turnuvadaki "orta saha" performansı.

Quote Originally Posted by rftckk View Post
    Tottenham ile oynuyorum. İlk sezonu bitirdim. Takımın 4-2-3-1 taktiğine yatkınlığı yarıyı anca geçti. Antrenörler sürekli 4-4-2 öneriyorlar en uygun taktik olarak. Senede oynadığı 50 maçın en az 30 tanesini canlı izlemesem inanacağım Tottenham'ın 4-2-3-1'e yatkın olmayan bir takım olduğuna. <br>
    <br>
    Moussa Sissoko Newcastle United'da kanatta oynadığı için en verimli bölgesi kanat oyuncusu olmuş. Amenna ama Sissoko piyasaya orta saha oyuncusu olarak çıktı ve Newcastle ve milli takımda da orta saha oyuncusu olarak oynadı yıllarca. Ama oyunda orta sahada verimli olduğu hiç bir rol gözükmüyor. Yılların box to box'u kanat oyuncusu olmuş. Sadece kanat oynadığı maçlar izlenerek hazırlandı galiba profili. EURO 2016'da Fransa orta sahasında görev aldı ve ne kadar da verimli olduğunu izleyenler görmüştür. Bonservisini de 35 milyona çıkaran önemli bir de etkendi turnuvadaki "orta saha" performansı.
    Fransa'nın turnuva basındaki maclardaki Sissoko'nun pozisyonuna göz atar mısın?
    http://www.transfermarkt.de/frankrei...saison_id/2016

Ayrıca geçtiğimiz yıl 24 maç sağ kanatta oynamıs..
    http://www.transfermarkt.com.tr/mous.../0?saison=2015

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Arkadaşlar selamlar, oyun resmi olarak çıktıktan sonra oyuncularla alakalı gördüğünüz bireysel eksikleri ve önerileri forumdaki futbolcu tartışma bölümünde belirtebilir misiniz? Önceki sayfalarda perpetua dışındaki diğer araştırmacı arkadaşlar hiç gözükmüyor, yazılanlar okunmuyor denmiş. Şahsım adına burada sadece dediğim futbolcu tartışma bölümünde yazılanları takip edebiliyorum, haliyle forumda bir çok konu ve bir çok sayfa var yazı yazılan

Ekstrem örnekler dışında çoğunlukla bu değer niye 15 o 12-13 olmalıydı şeklindeki fikirlerden çok mesela önceki sayfalarda bir arkadaşımız Kayserispor kalecisi Muammer'in kullandığı ayak bilgisini ve Nakoulma'nın asıl pozisyon bilgisini düzeltmiş, bunları not aldım. Ancak oyun çıktıktan sonra takım sayfalarının altına bu yorumların gelmesi bizler tarafından takibi de çok kolaylaştırınr. İyi forumlar, iyi oyunlar

İspanya'da sporting gijon ile kariyerime devam ederken klübün yeni başkanının İbrahim Kızıl olduğunu görmek

20. Talking Trabzonspor tavsiyeleri

Herkese merhabalar,

Yapılan eleştirilere ve tavsiyelere cevap verilmesi, bir sohbet ve istişare ortamının olması beni de üye olup yorum yapmaya sevk etti. Trabzonspor'lu olduğum için sadece kendi takımımı inceledim, fazla da vaktim olmadı açıkçası diğer takımları incelemek için...

Onur: Bölge Hakimiyeti 13 (1-2 puan düşürülebilir)
    Degaj, Elle Kontrol, Elle Oyun Başlatma 11-12-11 (1-2 puan arttırılabilir)
    Liderlik 13 (15 olmalı en azından)
    Kararlılık (15 olmalı en azından)
    Agresiflik 11 (1-3 puan arttırılabilir)

Onur, hava toplarını ve defans arkasına atılan toplardaki çıkışlarını geliştirebilseydi mevcut yeteneği itibariyle dünya çapında bir kaleci olabilirdi.
    Hangi özelliği olduğunu bilemediğimden yazamadım, geri paslara yapılan tek vuruşlarda da çok başarılı değil Onur, Tolga Zengin kadar olmasa da hatalar yapabiliyor, kısa düşebiliyor uzun pasları, bu özelliği ortalama seviyeye getirilebilir artık hangisi ise... Ayrıca Onur sadece refleksleri ile değil birebirde geniş durması ve alanı iyi kapatmasıyla da gol yemeyen bir kaleci, yani ani refleksleri yerine rakibin şutları bacağına koluna suratına çarparak kurtarıyor, "birebir" özelliği ise bu 15=>16 17 olabilir, pozisyon alma buna girmez zannediyorum ?

Zeki Yavru: Agresiflik Cesaret Çalışkanlık 13-15-14 (2 puan arttırılabilir, arkadaşımızın öne çıkan vasıfları bunlar zaten maalesef)
    Teknik 12 (1-2 puan düşürülebilir)

Durica: Hız ve Hızlanma hariç genel olarak fiziksel özellikleri arttırılmalı diye düşünüyorum. Bilhassa Gücü en kötü 16 17 olmalı..
    Liderlik 10 (3 4 puan arttırılmalı)
    Durica şu anda TS savunmasını yöneten toparlayan emniyet subabı gibi çalışan ve takımın defans hattındaki tek güvenilir isim.

M.Yumlu: Konsantrasyon Markaj Güç 15-15-15
    Mustafanın yukarıda belirttiğim özelliklerinin kötü olmasından ötürü hemen hemen her maç gollük pozisyon veriyoruz..Her maç adam kaçırır, basit hatalar yapar, farik vasfı hava toplarındaki başarısı olan bu arkadaşımızın söz konusu özellikleri 12 ler seviyesine indirilmelidir kanaatindeyim...Mustafa Trabzonlu olmasaydı zaten şimdiye kadar 10 defa yollanmıştı bu takımdan.

Mustafa Akbaş: Markaj ve Güç 15, 12'ler seviyesine indirilmeli..

Aytaç Kara: Özelliklerine "Uzaktan sık sık şutlar dener" eklenmeli. Arkadaşımız uzaktan sağlı solu anlamsız şutlarıyla taraftara saç baş yoldurur..

Güray: Çalışkanlık 15 (2-3 düşürülebilir aslında çalışkan bir oyuncu değil sahada?)

Ekici: Hız 9 Hızlanma 10 Bu verilerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum, bilhassa topla ani çıkışlar yaptığında hızıyla rakiplerini ekarte edebiliyor ekici, bunu nadiren yapması bence yavaş olmasından değil gamsızlığından ve istikrarsızlığından..
    Takım oyunu 14 (1-2 puan azaltılabilir) Keza topu ayağına aldığında bazı zamanlar ayağına yapışmış hissi verebiliyor bizlere ))

Bero: Teknik 5 ? Bero'nun tekniği 9-10 seviyelerinde bence.
    Abdülkadir: Güç 1 ? Üflesen uçar mı yani) en azından 4 5 olsun yahu yazıktır.

Muhammet Demir: Keşke bu profilin adamı olsa diyeceğim ama ... Fiziksel özellikleri hız ve hızlanma hariç 1 2 puan yükseltilebilir fakat bilhassa özel yetenek(15) Kafa Vuruşu (14) azaltılmalı..

Castillo'ya bence baştan aşağı bakılmalı, bu adam bu profili hak etmiyor..Tek tek yazmak istemedim nereden başlayacağımı bilemedim.

Uzun oldu k.bakmayın, umumi itibarla TS'yi kötü yöne iten değişiklikler önerdim bir Trabzonsporlu olarak fakat doğrusu bu. Bir de bu sene gelen yabancılar belki geldikleri ülkelerin araştırmacıları sebebiyle bu haldedir, eğer öyleyse ona bir lafım yok.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mustesar View Post
    Herkese merhabalar,

Yapılan eleştirilere ve tavsiyelere cevap verilmesi, bir sohbet ve istişare ortamının olması beni de üye olup yorum yapmaya sevk etti. Trabzonspor'lu olduğum için sadece kendi takımımı inceledim, fazla da vaktim olmadı açıkçası diğer takımları incelemek için...

Onur: Bölge Hakimiyeti 13 (1-2 puan düşürülebilir)
    Degaj, Elle Kontrol, Elle Oyun Başlatma 11-12-11 (1-2 puan arttırılabilir)
    Liderlik 13 (15 olmalı en azından)
    Kararlılık (15 olmalı en azından)
    Agresiflik 11 (1-3 puan arttırılabilir)

Onur, hava toplarını ve defans arkasına atılan toplardaki çıkışlarını geliştirebilseydi mevcut yeteneği itibariyle dünya çapında bir kaleci olabilirdi.
    Hangi özelliği olduğunu bilemediğimden yazamadım, geri paslara yapılan tek vuruşlarda da çok başarılı değil Onur, Tolga Zengin kadar olmasa da hatalar yapabiliyor, kısa düşebiliyor uzun pasları, bu özelliği ortalama seviyeye getirilebilir artık hangisi ise... Ayrıca Onur sadece refleksleri ile değil birebirde geniş durması ve alanı iyi kapatmasıyla da gol yemeyen bir kaleci, yani ani refleksleri yerine rakibin şutları bacağına koluna suratına çarparak kurtarıyor, "birebir" özelliği ise bu 15=>16 17 olabilir, pozisyon alma buna girmez zannediyorum ?

Zeki Yavru: Agresiflik Cesaret Çalışkanlık 13-15-14 (2 puan arttırılabilir, arkadaşımızın öne çıkan vasıfları bunlar zaten maalesef)
    Teknik 12 (1-2 puan düşürülebilir)

Durica: Hız ve Hızlanma hariç genel olarak fiziksel özellikleri arttırılmalı diye düşünüyorum. Bilhassa Gücü en kötü 16 17 olmalı..
    Liderlik 10 (3 4 puan arttırılmalı)
    Durica şu anda TS savunmasını yöneten toparlayan emniyet subabı gibi çalışan ve takımın defans hattındaki tek güvenilir isim.

M.Yumlu: Konsantrasyon Markaj Güç 15-15-15
    Mustafanın yukarıda belirttiğim özelliklerinin kötü olmasından ötürü hemen hemen her maç gollük pozisyon veriyoruz..Her maç adam kaçırır, basit hatalar yapar, farik vasfı hava toplarındaki başarısı olan bu arkadaşımızın söz konusu özellikleri 12 ler seviyesine indirilmelidir kanaatindeyim...Mustafa Trabzonlu olmasaydı zaten şimdiye kadar 10 defa yollanmıştı bu takımdan.

Mustafa Akbaş: Markaj ve Güç 15, 12'ler seviyesine indirilmeli..

Aytaç Kara: Özelliklerine "Uzaktan sık sık şutlar dener" eklenmeli. Arkadaşımız uzaktan sağlı solu anlamsız şutlarıyla taraftara saç baş yoldurur..

Güray: Çalışkanlık 15 (2-3 düşürülebilir aslında çalışkan bir oyuncu değil sahada?)

Ekici: Hız 9 Hızlanma 10 Bu verilerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum, bilhassa topla ani çıkışlar yaptığında hızıyla rakiplerini ekarte edebiliyor ekici, bunu nadiren yapması bence yavaş olmasından değil gamsızlığından ve istikrarsızlığından..
    Takım oyunu 14 (1-2 puan azaltılabilir) Keza topu ayağına aldığında bazı zamanlar ayağına yapışmış hissi verebiliyor bizlere ))

Bero: Teknik 5 ? Bero'nun tekniği 9-10 seviyelerinde bence.
    Abdülkadir: Güç 1 ? Üflesen uçar mı yani) en azından 4 5 olsun yahu yazıktır.

Muhammet Demir: Keşke bu profilin adamı olsa diyeceğim ama ... Fiziksel özellikleri hız ve hızlanma hariç 1 2 puan yükseltilebilir fakat bilhassa özel yetenek(15) Kafa Vuruşu (14) azaltılmalı..

Castillo'ya bence baştan aşağı bakılmalı, bu adam bu profili hak etmiyor..Tek tek yazmak istemedim nereden başlayacağımı bilemedim.

Uzun oldu k.bakmayın, umumi itibarla TS'yi kötü yöne iten değişiklikler önerdim bir Trabzonsporlu olarak fakat doğrusu bu. Bir de bu sene gelen yabancılar belki geldikleri ülkelerin araştırmacıları sebebiyle bu haldedir, eğer öyleyse ona bir lafım yok.
    Tesekkurler.
    Yorumlarda katildigim ve katilmadigim yonler var ama degerlendirecegiz.

Nesil
    2007

Marcelo bugün DM oynuyor. İyi izlesin araştırmacılar -> Passing, First Touch, Vision, Technique etc.

Nesil
    2003

Marcelo bugün DM oynuyor. İyi izlesin araştırmacılar -> Passing, First Touch, Vision, Technique etc.
    Izlerken bana da ozellikleri cuk oturmus izlenimi verdi.
    Bir stoperi oraya koydugunda ne oynarsa, Marcelo da onu oynadi.

Nesil
    2007

Izlerken bana da ozellikleri cuk oturmus izlenimi verdi.
    Bir stoperi oraya koydugunda ne oynarsa, Marcelo da onu oynadi.
    22.Mayıs.2016
    Yani kisacasi bir oyuncunun ball playing defender rolune uygun olmasi icin orta sahada da oynayabilecek kadar kuvvetli top kullanma ozelliklerine sahip olmasi gerekiyor.
    Marcelo'nun orta saha da oynayabilecek bir oyuncu oldugundan emin degilim.
    Cuk oturdu hakikaten.

Ek bilgi: Avrupa'nın en büyük 5 ligi ve Süper Lig dahil en başarılı uzun top gönderen isim Beşiktaşlı Marcelo Guedes.

Nesil
    2003

22.Mayıs.2016

Cuk oturdu hakikaten.

Ek bilgi: Avrupa'nın en büyük 5 ligi ve Süper Lig dahil en başarılı uzun top gönderen isim Beşiktaşlı Marcelo Guedes (71).
    Guzel.
    Bu istatistik sitelerinin uzun pas tanimi ne?
    35 yard veya 32 metre.
    Bir ceza sahasinin genisligi 44 yard veya 40 metre.
    Ceza sahasinin kosesinden, orta sahanin yakin taraftaki tac cizgisine mesafe ise 37 metre.
    Orta sahanin ortasindan, tac cizgisine pas 34 metre.
    Yani istatistiki tanim dusundugun gibi forvet veya kanat oyuncusunun ayagina ceza alanina yakin adrese teslim pas degil. Genelde Marcelo'nun bu tip paslari havadan yere inmesi bir hayli zaman alan paslar oluyor.

Besiktas sahaya oldukca genis yayilan bir takim ve Marcelo ile Tosic'in arasindaki paslasmalar bile zaman zaman uzun pas oluyor.

Bu arada Marcelo ile ilgili bir bilgi daha.
    Paslarinin %25'i yana ve geriye kullaniyor ve bu konuda Mustafa Yumlu ile beraber lig lideri.
    Sivok: %24
    Yalcin Ayhan: %23
    Kana-Biyik: %23
    Prochazka: %21
    Tosic: %21
    Epureanu: %20
    Hakan Balta: %20
    Dany: %20
    Ahmet Calik: %19
    Ali Turan: %19
    Numan: %18
    Ugur Demirok: %18
    Chedjou: %18
    Vukovic: %16
    Mabiala: %16
    Douglao: %15
    Skrtel: %14
    Kulusic: %13
    Ismail Konuk: %13
    Kjaer: %13
    Durica: %13
    Gaman: %12
    Caner Osmanpasa: %12

Marcelo mecburiyetten orta saha oynadi bu mac. Bir zamanlar Servet Cetin'in ve Ibrahim Toraman'in mecburiyetten burada oynadigini unutmamak lazim. Selcuk Sehin'in paslarindan daha mi iyiydi Marcelo'nun? Selcuk Sahin mi daha iyi oyun kurdu? Yoksa Marcelo mu?

Başarı oranı ne bu istatistiğin? Mesela Caner Osmanpaşa %12 yan top atıyormuş, geriye kalan %88 dikine ama bunların % kaçı isabetli? Yine Beşiktaş'tan örnek verelim Tosic'in oranı daha düşük yani bu Tosic'in daha iyi bir pasör olduğu anlamına mı geliyor? Marcelo'nun olayı PPM le halledilmeli bence.Özellikleri 10-11 seviyesine çekilip 'Oyunun yönünü diğer kanada değiştirir' PPM'i eklenmeli.

Nesil
    2007

Guzel.
    Bu istatistik sitelerinin uzun pas tanimi ne?
    35 yard veya 32 metre.
    Bir ceza sahasinin genisligi 44 yard veya 40 metre.
    Ceza sahasinin kosesinden, orta sahanin yakin taraftaki tac cizgisine mesafe ise 37 metre.
    Orta sahanin ortasindan, tac cizgisine pas 34 metre.
    Yani istatistiki tanim dusundugun gibi forvet veya kanat oyuncusunun ayagina ceza alanina yakin adrese teslim pas degil. Genelde Marcelo'nun bu tip paslari havadan yere inmesi bir hayli zaman alan paslar oluyor.

Besiktas sahaya oldukca genis yayilan bir takim ve Marcelo ile Tosic'in arasindaki paslasmalar bile zaman zaman uzun pas oluyor.

Bu arada Marcelo ile ilgili bir bilgi daha.
    Paslarinin %25'i yana ve geriye kullaniyor ve bu konuda Mustafa Yumlu ile beraber lig lideri.
    Sivok: %24
    Yalcin Ayhan: %23
    Kana-Biyik: %23
    Prochazka: %21
    Tosic: %21
    Epureanu: %20
    Hakan Balta: %20
    Dany: %20
    Ahmet Calik: %19
    Ali Turan: %19
    Numan: %18
    Ugur Demirok: %18
    Chedjou: %18
    Vukovic: %16
    Mabiala: %16
    Douglao: %15
    Skrtel: %14
    Kulusic: %13
    Ismail Konuk: %13
    Kjaer: %13
    Durica: %13
    Gaman: %12
    Caner Osmanpasa: %12

Marcelo mecburiyetten orta saha oynadi bu mac. Bir zamanlar Servet Cetin'in ve Ibrahim Toraman'in mecburiyetten burada oynadigini unutmamak lazim. Selcuk Sehin'in paslarindan daha mi iyiydi Marcelo'nun? Selcuk Sahin mi daha iyi oyun kurdu? Yoksa Marcelo mu?
    Konuyu farklı yerlere çekip paragraflarca parçalayabilirsiniz artık. Sizin yazdıklarınızı okuyanlar da sanar ki, ben Marcelo'nun DM olduğunu falan iddia ediyorum.

Ayağı düzgün, topla ilişkileri iyi bir stoper ve bu oyuna iyi yansıtılamamış. Passing, First Touch, Vision, Technique vb. özellikleri hakettiğinden düşük dediğim zamanki cevabınızı paylaştım. Hepsi bu kadar.
    Last edited by ttarlabasi : 28.Ekim.2016 at 23:57

Merhaba nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazdım. Tek bir oyun alıp 3 arkadaş oynayabilir miyiz.

bencede nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar bence araştırmacı arkadaşlar çok vicdanlı ve mantıklı konuşuyorlar.herkesi tatmin etmek çok zor özellikle takım fanatiklerini.

Sayfa 7 / 13 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri