Öncelikle belirtmeliyim ki hakikaten müthiş yorumlar oluyor, okurken zevk alıyorum. Yorumların çoğu çok mantıklı ve doğru. Ancak Fenerbahçe'nin dünkü başarısızlığın sebebi konusunda katılmadığım bir nokta var. O nokta da biraz teknik detaylarda gizli.
Luis Aragones, Rafael Benitez gibi bir teknik adam değil. Çok yaşlı, belki de Fenerbahçe'den sonra takım çalıştırmayacak ve emekli olacak. Son olarak İspanya milli takımının başında iken seyretmiştik, ve izlediğim kadarıyla belirtmeliyim ki İspanya'ya çok güzel futbol oynatmıştı. İspanya her maçında çok güzel futbol oynayarak kazanmıştı. İspanya'nın o turnuvadaki kadrosunun orta sahasına baktığımıza Xavi, Iniesta, Silva ve Senna gibi hem takım savunmasında üzerine düşeni yapan, hem de hücum kabiliyetleri iyi olan oyuncular vardı.
Fenerbahçe'de dün maçın belli bir süresinde, Arsenal ataklarında sadece Selçuk Şahin'in neler yaptığını merak ettim, pozisyonlarda özel olarak onu izledim. Top rakipte iken hücum eden oyuncuları takip etmeyi bilmiyor. Pozisyon alma özelliği yok. Defansif müdahele özelliği de yok. Ayrıca hücuma çıkarken de verimli bir oyuncu değil. En azından bu saydıklarım dün geçerli idi. Alex takım savunmasında rol alabilecek bir oyuncu değil. Forvet arkasında, iyi final pasları atan bir oyuncu. Alex'in yeri forvet arkasıdır, serbest rolle oynaması gerekir.
Fenerbahçe takımının teknik kapasitesi bol pas ile hücum etmeye yetmez, ayrıca oyuncuların (özellikle orta saha) hücum mantaliteleri eksik.
Fenerbahçe dün sahaya 4-3-1-2 formasyonu ile çıksaydı rakiple baş edebilirdi. Alex merkezli hücumlarda Semih'in önde Güiza'nın partner olması gerekir, şu anki kadro ile. Ayrıca Alex'ten defansif rol alması beklenmemelidir. Bu yüzden Alex daha ileride ve serbest oynamalıdır. Fenerbahçe'yi kısa vadede düzlüğe çıkaracak olan budur, kendi gözlemimle.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi