Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
46. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

13 28.26%
  • Arsenal

31 67.39%
  • Beraberlik

2 4.35%
Sayfa 7 / 7 İlkİlk ... 567
181 ile 191 arası toplam 191 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Arsenal [ Şampiyonlar Ligi 3. Maç ]

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Ben bugün yine giydim FB montumu ve çıktım sokağa takımımada laf atanlara gerekli cevabı verdim.Hiçbir zaman F.Bahçe'li olduğuma utanmadım hep gurur duydum.Sende utanma abi,sende gurur duy takımınla en azından mazisiyle.Bugünlerde gelip geçer asaletin bize yeter.Ama revizyon ve kaan değişikliği şart.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Öncelikle belirtmeliyim ki hakikaten müthiş yorumlar oluyor, okurken zevk alıyorum. Yorumların çoğu çok mantıklı ve doğru. Ancak Fenerbahçe'nin dünkü başarısızlığın sebebi konusunda katılmadığım bir nokta var. O nokta da biraz teknik detaylarda gizli.

Luis Aragones, Rafael Benitez gibi bir teknik adam değil. Çok yaşlı, belki de Fenerbahçe'den sonra takım çalıştırmayacak ve emekli olacak. Son olarak İspanya milli takımının başında iken seyretmiştik, ve izlediğim kadarıyla belirtmeliyim ki İspanya'ya çok güzel futbol oynatmıştı. İspanya her maçında çok güzel futbol oynayarak kazanmıştı. İspanya'nın o turnuvadaki kadrosunun orta sahasına baktığımıza Xavi, Iniesta, Silva ve Senna gibi hem takım savunmasında üzerine düşeni yapan, hem de hücum kabiliyetleri iyi olan oyuncular vardı.

Fenerbahçe'de dün maçın belli bir süresinde, Arsenal ataklarında sadece Selçuk Şahin'in neler yaptığını merak ettim, pozisyonlarda özel olarak onu izledim. Top rakipte iken hücum eden oyuncuları takip etmeyi bilmiyor. Pozisyon alma özelliği yok. Defansif müdahele özelliği de yok. Ayrıca hücuma çıkarken de verimli bir oyuncu değil. En azından bu saydıklarım dün geçerli idi. Alex takım savunmasında rol alabilecek bir oyuncu değil. Forvet arkasında, iyi final pasları atan bir oyuncu. Alex'in yeri forvet arkasıdır, serbest rolle oynaması gerekir.

Fenerbahçe takımının teknik kapasitesi bol pas ile hücum etmeye yetmez, ayrıca oyuncuların (özellikle orta saha) hücum mantaliteleri eksik.

Fenerbahçe dün sahaya 4-3-1-2 formasyonu ile çıksaydı rakiple baş edebilirdi. Alex merkezli hücumlarda Semih'in önde Güiza'nın partner olması gerekir, şu anki kadro ile. Ayrıca Alex'ten defansif rol alması beklenmemelidir. Bu yüzden Alex daha ileride ve serbest oynamalıdır. Fenerbahçe'yi kısa vadede düzlüğe çıkaracak olan budur, kendi gözlemimle.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fanatiğin bugünkü manşeti görülmeye değerdi sanırım ceza gelir gazeteye
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Süper bir idman yaptım acayip terliyim duşa girmeden önce bir bakayım dedim kim neler yazmış. Ömer abinin yazısını bulamadım üzüldüm... İlhanım hala sistem peşine düşmüş. Ama bu maç sistemlik bir maç değildi.

Aklıma bişey geldi onuda yazayım üşüye üşüye

çok eskiden bir ümit milli maç izlemiştim. Bir ülke Türkiye rakibi ise Portekiz'di
    Portekiz ümit milli de hiç adını duymadığımız adamlar oynuyordu. Cristiano Ronaldomuymuş Qaresma mıymış neymiş?
    Türk ümit milli takımında ise şimdi mancester unt. ta oynayan ve yılın oyuncusu seçilen kemal, İnterde oynayan selçuk oynuyordu. Türk milli takımı içerde dışarda kazanmıştı o maçı. O skorlardan belliymiş.Kimin daha yetenekli yıldız futbolcu olacağı

Şaka bir yana hakikatten almıştı iki maçıda Türkiye. Hamurumuz daha iyiydi yani şu anki Portekiz milli takımından.
    Her dönem bizim hamurumuz iyidir zaten. Benim bloguma yazdığım bir yazı vardı ümit milli takımla ilgili.

Mesele hamur da değil ama böğreği yapmakta.
    Fikirlerim burada

1907sözlükte okuduğum ve beğendiğim yorumu yazayım:
    haha ulan böyle seyircilik olamaz´!!! allahaskina guizanin neresi süperdi? adam bir defansa kostu topu kazandirdi diye star muhabiri sizi gazami getirdi.... hangi maca baktiniz?
    guizanin tam tamina 4 kez kaleciyle karsi karsiya geldi ve sonunda bir tane atti onuda atmasaydi isterseniz? ne bokuna ödeniyor bu kadar para??? ilk golu o kazandirdi diyenlere tüühhh suratiniza ulan o pozisyonda belli oluyorki bu guizanin hic bir forvet özelligi yok ordan bile kaleyi isabet edemedi arsenalli defans ´duruyorduda orda öyle oldu gol...

vallah ne bicim zihniyet var bizim taraftarda anlamadim...17miliyon ve yillik 3miliyonun karsiligi buysa hadi bakalim...

arsenalin kaleye giden ilk iki sutuda gol oldu...bu guizanin ilk 5 sutu ya kaleci yada auta gitti! süpersin fener

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Süper bir idman yaptım acayip terliyim duşa girmeden önce bir bakayım dedim kim neler yazmış. Ömer abinin yazısını bulamadım üzüldüm... İlhanım hala sistem peşine düşmüş. Ama bu maç sistemlik bir maç değildi.

Aklıma bişey geldi onuda yazayım üşüye üşüye

çok eskiden bir ümit milli maç izlemiştim. Bir ülke Türkiye rakibi ise Portekiz'di
    Portekiz ümit milli de hiç adını duymadığımız adamlar oynuyordu. Cristiano Ronaldomuymuş Qaresma mıymış neymiş?
    Türk ümit milli takımında ise şimdi mancester unt. ta oynayan ve yılın oyuncusu seçilen kemal, İnterde oynayan selçuk oynuyordu. Türk milli takımı içerde dışarda kazanmıştı o maçı. O skorlardan belliymiş.Kimin daha yetenekli yıldız futbolcu olacağı

Şaka bir yana hakikatten almıştı iki maçıda Türkiye. Hamurumuz daha iyiydi yani şu anki Portekiz milli takımından.
    Her dönem bizim hamurumuz iyidir zaten. Benim bloguma yazdığım bir yazı vardı ümit milli takımla ilgili.

Mesele hamur da değil ama böğreği yapmakta.
    Genel yorumun doğru Sinancığım. Zaten gençler hakkında yazdığın makaleye tamamen katılmıştım. Ancak ben genel manada başarısızlıktan öte dünkü başarısızlık hakkında yoğunlaşmak istediğim için teknik analizden bahsetmiştim sana.

Şimdi sana ve diğer ilgilenen ve konu hakkında yorum yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Sezon başında bu kadroyu Mircea Lucescu'ya vermiş olsaydı Fenerbahçe, bugün bu kadar başarısız olur muydu? Takım kalitesi bazında iki takım arasında farklar var, bu açık zaten. Ancak takımınız kaliteli değil diye kaybedeceksiniz diye bir kaide yok. Fenerbahçe Arsenal gibi belli başlı sistem takımı değil. Bunu sahada oynanan oyun bazında değil de, genel manada belirtmek isterim. Dünyanın hemen her yerinde oyuncu arama ekipleri olan, dünya çapında oyuncu menajerleri ile temasta olan bir kulüptür Arsenal ve bir teknik adamdır Arsene Wenger.

İki sayfa önce bahsini yaptığınız Galatasaray'a gelelim yeniden. UEFA şampiyonu olduktan sonra Lucescu'ya emanet edilmişti takım. Oyuncular dağılmıştı başka kulüplere, yerine transferler yapıldı. Galatasaray o sene çeyrek final oynadı Şampiyonlar Ligi'nde (yanlış hatırlıyorsam mazur görün). Kısa vadede başarı budur işte. Belli bir sistemininiz yoksa, başarısızlığa tahammülünüz yoksa mecburen takımınızı kısa vadede başarılı yapabilecek bir teknik adama emanet etmelisiniz. Aragones'in önceden böyle bir başarısı, veya başarısızlığı var mıydı?

Tek forvetli sistemlerde başarılı olabilmek için, orta sahanın birbirini iyi tanıması, her oyuncunun bölgesini iyi tanıması ve parsellemesi, bir oyuncu dışında tüm orta saha oyuncularının hücum becerisi olması gerekmez mi? Geçen seneki Fenerbahçe'ye baktığımızda Deivid gibi, Alex gibi, solda Uğur gibi, forvetin arkasında hücuma dönelik çok iyi orta saha oyuncularını görebiliyor muyuz? Bu sene Alex nerede? Forvetin arkasında serbest mi? Yoksa orta sahada mı? Peki Alex daha çok final pası alacak adam mı, yoksa final pası atacak adam mı? Alex savunma yapabilir mi? Maldonado Aurelio kadar cesur bir oyuncu mu? Bakın teknik mi diye sormuyorum, hücum hareketi yapacak kadar cesur mu?

Bu Fenerbahçe, dün Arsenal karşısında 4 tane gol atabilecek kadar net pozisyon buldu mu, bulamadı mı? Peki geçen seneki Fenerbahçe Arsenal karşısında bu kadar aciz olur muydu?

Kocaeli maçına dönelim. O günkü Fenerbahçe'nin yedek kadrosuna bakalım. Yedek kadrosundaki hangi oyuncu Kocaeli'nde banko oynayamaz? Fenerbahçe Gaziantep maçında golü Alex'in marke etmesi gereken adamı marke etmemesi yüzünden yedi.

Sistemde yanlışlar var. Pancu'ya Lucescu DM olmayı öğretebilir. Ama Alex 30 yaşından sonra MC olamaz. Alex AMC'dir. Bu oyunculardan kurulu bir kadroya bu sistem oynatılamaz.

Genç oyuncuların yetiştirilmesinde Türkiye'nin yaptığı hatalar, Fenerbahçe'nin transfer politikası tamamen farklı tartışılması gereken konular.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Arsenal defansını bu kadar kötü yakalamışken puan almamız lazımdı. Yedeklere baktıgımızda şöyle oyuna girip maçı çevirecek bir oyuncuda yok..Aziz yıldırım acilen birseyler yapması lazım..Veya fenerbahce ocak ayına kadar ne kadar az kayıpla giderse o kadar iyi..Guiza gol yollarında biraz daha etkili olması lazım,Özellikle 2-1 iken kaçırdıgı gol kırılma noktası oldu..Ramsey baya hoşuma gitti..Fenerbahce ise yavş yavaş uefa hesabı yapmaya basladı..Özellikle porto maçı büyük önem kazandı..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Üretici olmak deyimi gerçekten çok doğru abi ama nereye kadar?Seneler önce Nurullah Sağlam Brezilya'ya Kaka'yı izlemeye gidiyor.Daha doğrusu başka oyuncu izler iken Kaka'ya bakmalarını öneriyorlar!

Sağlam izliyor , beğeniyor ve 800bin$ istiyorlar!Sağlam diyorki;Bu adamdan benim alt yapımda 4-5 tane var bunu alırsam onları ne yapayım?(tff dergisinde okudum bunu ben)
    Burada olayın iki tane yüzü var..Gerçekten Kaka kadar olmasada takımda yetenek olabilir , ama bu yetenek 3 kere kendini gösteriyor sezonda!Alex'e , Lincoln'e Baros'a Kewell'a bir faul yaptığında zaten 40-50 milyon kişi tarafından antipatik görülüyor.

Su anda Bursa elindeki genc oyunculari oynatmaya yonelik bir kadro kurmus durumda. Yusuf, Romaschenko, Omer Erdogan, Ivankov, Kirita gibi tecrubelilerin yaninda diger yabancilar genc ve diger oyuncularin cogu genc. Oyuncular da alt yapida temel egitimi iyi almissa (yani pas nasil verilir, top nasil stop edilir, top nasil saklanir vs. vs.) ve bu ogrendiklerini uykusunda bile yapabilecek kdar cok tekrar etmisse oyuncunun basarili olup olmayacagini belirleyen fiziksel kapasitesi ve taktiksel bilgisi olur. Yani vucut yapisi ve zekasi.

Biz bu temel egitimi veremiyoruz. Oyuncuda dogustan bu yetenek varsa veya kendisi cok hirsli oldugu icin kendi basina calisiyorsa iyi seyler yapabilen oyuncular ortaya cikiyor. Hasan Sas kumda futbol oynadigi icin bu kadar kivrak ve teknik sahibi bir oyuncu oluyor, Servet muhtesem bir fizige sahip oldugu icin milli futbolcu oluyor. Dusunsenize eger Servet gencliginde gunde 100 tane pas verme egzersizi yapmis olsa (belki de yapmistir ama kapasitesi yoktur) bugun yaptigi pas hatalarini yapar mi?

Diğer yüzü ise yine yabancı sınırı durumu , Sağlam 17 yaşındaki adamı Türkiye'de nasıl oynatırım diye düşünüyordur!
    Esasinda biraz da nedeni yabancilarin kurtarici olmak zorunda olmasi genc yabancilarin tercih edilmemesi. Temel egitimi iyi almis bol Turk oyuncu olsa, gidip 17 yasinda cok yetenekli oyuncuyu getirirsin, yavas yavas kadroya sokarsin. 8 oyuncudan bir veya iki tane boyle oyuncu olmasi hic de batmaz esasinda.

Bizde çok şeyin değişmesi lazım;
    17-18 yaş oyuncular ile takım yenilir çoluk çocuk olur!35 yaşındaki adamlara yenilir (Milan) takım tecrübesiz olur.Halbuki futbolda hem gence hemde tecrübeliye ihtiyaç olduğunu bilmemiz gerekir.(Emre/Hagi - Özgürcan/HakanŞ)
    Acikcasi oyuncu yeterince kaliteli olsa bence oynatilir. Belki 3-4 buyuklerde bu oyuncular daha zor oynar ama ligin orta siralarini ve ust siralarini hedefleyecek kalitede olan diger takimlar icin genc oyuncu oynatmanin sorun oldugunu dusunmuyorum. Zira Kayserispor, Sivasspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Ankaraspor hep bunu yapan takimlar. Tecrubeli oyuncularin yaninda genc oyunculara da yer veriyorlar. Denizlispor biraz mecburiyetten de olsa genc oyunculara yer veren bir takim. Hacettepe'yi ve Genclerbirligi'ni saymaya da gerek yok herhalde. Genclere yer verilmesine veriliyor. Ama temel egitimleri zayif oldugu icin kapasiteleri sinirliysa, yapacak bir sey yok.

Aziz Yıldırım'ın yanlış yaptığını bende kabul ediyorum , ama ben hala diyorum ki adam futbolu en azından Türkiye'yi iyi biliyor.10 sene içerisinde bu durumdan daha kötülerini yaşadı Fenerbahçe ama çıktı.Yapılacak olan şey bence sıfırdan yapılanma olmamalı çünkü elde iyi oyuncularda var..
    Sifirdan yapilanma derken zaten elde ne varsa ne yoksa yollansin demiyorum. Bunu yapmak daha buyuk kaos yaratir. Belki ilk 11'de sadece 3-4 futbolcu degisir ama ilk 28 veya ilk 30'da 12-14 oyuncunun acilen degismesi gerekli.

Ben mevcut kadrodan Volkan Demirel (cok kisi begenmiyor biliyorum ama daha iyisini getirmek pahali olacak ve diger transferlere harcanacak parayi musrif etmek olacaktir - simdilik Volkan devam eder), Gokhan, Edu, Lugano, Alex, Guiza'yi banko 11 oyuncusu olarak dusunurum.

Kadroda olan ve kadroya derinlik kazandiracak oyuncular olarak Deivid, Kazim, Ugur, Semih, Yasin, Emre, Onder'i dusunurum.

Kadroya uzak ama arada sirada oynayabilecek oyuncu olarak Mert ve Volkan'dan birisi (digeri kiralik), Ilhan ve Gurhan'i dusunurum.

Yani bu durumda kadroda bence kalmasi gerekenler ve transfer edilmesi gerekenler:

Kaleci: Volkan, Volkan/Mert (1 eksik - tercihen tecrubeli bir kaleci)

Sag Bek: Gokhan (2 eksik - 18-23 yaslarinda)

Sol Bek: Yok (3 eksik - 1 tecrubeli, 1 yedek, 1 genc) - Carlos durursa 1 yedek oyuncunun en azindan 25 mac ilk 11'de hic siritmadan oynayabilecek olmasi gerekir. Carlos sezonda 20-25 macin ustune cikmaz. Genc oyuncu alt yapidaki Ozgur Cek olmalidir)

Stoper: Edu, Lugano, Yasin, Onder (1 eksik - genc oyuncu - Alt yapidaki Sertac Eren olabilir)

Sag Kanat: Deivid, Kazim (1 eksik - burada karar vermek zor cunku bu iki oyuncu da iyi yonlu oyuncular degiller. Genc ve iki yonlu oyuncu bulmak zor olur, tecrubeli adam almaya degmez. Ote yandan Deivid Alex'in alternatifi olarak dusunulebilir, buraya iki yonlu tecrubeli bir orta saha oyuncusu alinir)

Sol Kanat: Ugur (2 eksik - iki yonlu, tecrubeli 1 oyuncu. 1 hizli genc)

Orta Saha: Emre, Gurhan (3 eksik 2 tecrubeli, 1 genc) Josico yeterli olabilir, izleyemedik. Yeterliyse zaman 1 tecrubeli, 1 genc. Hala da yetmez bence cunku Josico ve Emre son yillarda oyunlarindan daha cok sakatliklari ile un salmis oyuncular.

Forvet: Guiza, Semih, Alex, Ilhan (1 eksik, Semih ve Guiza ile donusumlu oynayabilecek hizli ve dripling yapabilen oyuncu, ozellikle kontra atak oynanmasi gerektiginde.)

Bu degisikliklerde amac takimin onunu acmak olmalidir bence. Yeterli gorulmeyen oyuncularin yerleri genclerle (yeterli degilse bari genc yeterli olmayan oyuncu olsun mantigindan giderek), zayif olan noktalara da tecrubeli ama en az 3-4 yil verebilecek oyuncu transferi ile.

En buyuk sorun kadroda Fenerbahce alt yapisindan cikmis oyuncu sayisinin azligidir. UEFA listesinde 4 oyuncunun eklenmesi gerektigini goz onunde tutarsak Volkan Babacan/Mert Gunok ikisilisinden birisi, Gurhan ve Semih var alt yapidan cikmis olan. Bir oyuncu daha bulunmasi gerekli ve eksik bir yere yerlestirilmesi gerekli. Bu rol icin bence en uygun oyuncu Recep Biler olur. Hem tecrube sahibi, hem de Volkan'in yedegi olacak ve Volkan'i biraz zorlayacak bir oyuncu rolunu ustlenebilir.

Peki neden bu kadar genis kadro? Cunku Avrupa'da 4411'i oynayacak takim ile Turkiye'de 442 veya 4312'yi oynayacak iki farkli takimi cikartabilmeli Fenerbahce. Gerekirse Alex lig'de yedek kalir, 70. dakikadan sonra ihtiyac olunca oyuna girer ve Avrupa maclari icin dinc olur. Sakatliklarin etkisi olur ama nispeten daha az olur, hafif sakatligi olan oyuncu oynamaya devam edip, sakatliginin daha kotuye gitmesi riskini tasimak zorunda kalmaz. Formsuz olan yedek bekler. Takim ofansif oynamasi gerektigi zaman ona gore oyuncular cikar, defansif oynamasi gerektigi zaman ona gore oyuncular cikar oynar vs. vs.

Not: Kadroda olan, nispeten genc baska oyuncular aklima gelmemis olabilir. Bu oyuncular bazi yerrlere belki oturtulabilir, simdi aklima gelen Burak var mesela. Hizli forvet gorevini ustlenecek oyuncu degil, sag kanatta da Kazim'a cok benzeyen bir oyuncu. Acikcasi ya Kazim ya da Burak'in kalmasi daha dogru olur bence. Can, Ali Bilgin, Selcuk, Wederson (kisa donemde iki yonlu sol kanat olabilir belki ama takimin kalitesini uste tasiyacak bir oyuncu degil), Maldonado, Deniz (her ne kadar yararli bir oyuncu olsa da Wederson gibi uste tasiyacak bir oyuncu degil), Tumer takimi ileriye itecek oyuncular degil, ilk 11'i zorlama ihtimali olmamasi gereken oyunculardir bence.

Devre arasına kadar bu konuşmaları çok yaparız abi,o vakit geldiğinde Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü hepimiz göreceğiz.Neden devre arası?Çünkü Aziz başkan 10 yılda en çok T.Direktör değişikliliğinin bi işe yaramadığını öğrendi
    Teknik direktor akibetini transferlerin ne zaman yapilacagi belirler bence. Devre arasina kadar degisim olmaz bence. Devre arasinda takimi gelecek 2-3 sezon yonetmesi dogru olacak bir teknik direktor gerekir. Bu secimde en onemli olacak teknik ekipte bir kac kisinin kulup ile organik bagi olmasi olur. Aragones gibi butun ekibini toplayip gelecek teknik direktorden hayir gelmez.
    Last edited by perpetua : 23.Ekim.2008 at 09:10

Gün geçtikçe Fenerbahçe taraftarının alkole olan bağımlılığı artıyor!
    Arsenal karşısında kaçan goller,
    O vursaydı, bu atsaydı, bu ofsayt değildi, bu yenmeseydi.
    Yok 'Fenerbahçe'de kısmet yok!',
    Yok tam argo tabiriyle 'Biraz bal olsa' gevezelikleri, arı kovanı ya bu takım.
    Hey hey hey! Hayatımız Andersen'den masallar!
    Fenerbahçe Arsenal karşısında -kaybetti-, başka açıklaması yok.
    Ne iyi oynadı, ne iyi mücadele etti.
    Bulduğu pozisyonların sahibi de İngiliz ekibiydi!
    Rakip defansta Kolo Toure, William Gallas, Bacary Sagna'nın olmayışı piyango!
    Bu üçlü Gunners'ın dikilitaşı!
    Son 1 sene içinde 3'ünün olmadığı ciddi maç var mı?
    Fenerbahçe piyangoyu amorti bile yapamayan koyun sürüsü!
    Maçın özeti budur, kimse geyiklere inanmasın, onlar Vodafone reklamlarında var.
    İstiyorlarsa açsınlar, onu izlesinler.
    Saracoğlu'ndaki müsabaka herhangi bir Londra derbisi olmuş olsaydı,
    Mesela Fulham olsaydı, Arsenal o sahadan -ezik- ayrılırdı, bırakın yenilmeyi.
    Pinokyoluk pinokyoluk nereye kadar!
    'Bu takımın ciğerini biliyoruz', gördük, utandık diye hırsla yazmıştık maç öncesi.
    Maalesef aynen öyle.
    Futbolcuya dem vurmayı, hele kişisellikten nefret ederim de!
    Duramıyorum.
    Selçuk'u domates tarlası yerine Saracoğlu'na çıkaranlara sorun.
    Ali Bilgin, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz hangi amaçla alındı?
    Gidin birilerine(!), istediklerinize sorun.
    Albert Camus olsa, yaşasa da güzel laflar hazırlasa keşke bu takıma, sahiplerine!
    Öneri;Halamın sakalı olsaydı dedirtmeyeceksin, -futbolcu- alacaksın, gerekirse sürüyle.
    Gerekirse eksiye düş, ekonomin altüst olsun, büyük Fenerbahçe taraftarı öder.

OLMASI GEREKEN BUYDU, KAZIM'A TOKAT!
    Yanlışlıkla mı oldu, nasıl oldu tam detayını öğrenme şansım olmadı.
    Colin Kazım Richards'a vurulan tokattan bahsediyorum.
    Sağ açık olmadan bir kadro çıkarmak 'Komedi Dükkanı' tamam.
    70'lik rakının artık moda olduğu Temmuz'dan beri böyle de, hadi neyse.
    Fakat Colin Kazım Richards kararı -tam isabet-
    Naçizane önerim 2-3 futbolcunun kesilmesi, jiletlenmesiydi, birkaç yazı önce.
    Kazım ile başlar, devam eder, ısrarcı ve gerçekçi olur umarım!
    Futbolcuları uyaracak olan budur, taraftarın ıslığı değil.
    Onlara diktatörlük yapması gereken zamanda yemeğe çağıran yönetim değil!
    Çubuklunun ciddiyeti ağızlardaki sakızla birleşemez.
    Teşekkürler Luis Aragones.
    (Sakat olduğu için alınmadıysa sizi havale ediyorum, istediğiniz yere.)
    Unutmadan bir teşekkür daha edeceğim.
    Futbolcularına 3 ay oldu dik durmayı öğretemediğin için,
    Bir de şu var, bu tip maçlar sonrası,
    "Çok çalışmamız lazım, kalan maçlarımız var" diye Noel baba oluyorsun ya!
    Onun için.
    Öneri; Bu aralar tatillerde indirim var, kış dönemi malum, bir göz at.
    Bir hoca bir takımda kalmaya ısrar ediyorsa, bu takım Fenerbahçe ise.
    Kağıt parçacıkları içindir, gören görüyor, bu ülkede asaletini umursamıyorsun.
    Dikkat et ulusal kariyerine sıçrar!
    Gidemiyorsan, göndermelerine izin ver.

FENERBAHÇE İÇİN SARACOĞLU BİR SÜREDİR DEPLASMAN
    Kadıköy büyü mü? Cehennem mi? Dev atmosfer mi? Destek mi?
    Yoksa deplasman mı? Sormanın zamanı geldi de geçiyor.
    Evet kulübün sahibi taraftarıdır, aşıkları.
    Taraftara sezon başı özeleştiri yapma zamanı geldi diye kendimce uyarıda bulunmuştum.
    Arsenal maçındaki görüntü, yanıltmadı.
    Üst üste gelenler, geçen sezonun hayali, görüntüdeki bozukluk taraftarın psikolojisini bozmuş olabilir.
    Fakat bu yine de büyük Fenerbahçe taraftarının kendi futbolcusunu kırbaçlamasına sebep olamaz!
    Bahsettiğim şudur ki bir küçük pas hatasında,
    Kaçan bir golde, yerini bulamayan bir şutta, büyük Marmara depremi kadar şiddetli bağırışlar!
    Takıma bu kadar bağırılmıyor artık!
    Allah aşkına bırakın kendinizi biraz düşünün.
    O atmosferde nasıl oynar o futbolcular!
    Oynamak görevleri, aldıkları para, giydikleri forma, üzerlerindeki amblem, evet haklısınız!
    Halı sahada arkadaşınız size bağırdığında sonraki pozisyona devam edemiyorsunuz.
    Yapmayın, etmeyin, güllük gülistanlık pollyanna modülünde de olun demiyorum ama,
    Takımın üzerindeki baskı ancak, Güiza'nın kaçırdığı gollerden sonra gösterilen töleransın,
    Tüm takıma gösterilmesiyle atılır.
    Şu görüntüde taraftarın da çileden çıkmasına hak veriyorum da, işte.
    Hepsi istiyor takır takır futbol oynamak.
    Fakat o yırtınışlar, o stadı deplasmana çevirmek ne getirecek?
    Çok şey götürecek.
    Öneri; Maç sonu bir avuç olmasın -Biz Fenerbahçeliyiz- diye bağıran.
    Bir stat olsun.
    Hayal kırıklarınızı yine her zamanki vefanız, cefanız ile birleştirin.
    Hep destek, tam destek.
    Gidin kahvehane köşesinde sabahlara kadar kızın ama o 90 dakika anında...
    Durun ve onların yerine kendinizi koyun.
    60 saniye.
    Ruhsuz olduklarının ben de farkındayım, o ayrı.
    Sizin için söylüyorum,
    Tuncay Şanlı'yı özlüyorum, gözlerim kapalı!
    Bu arada aferin Volkan!
    Hatalı goller yemiş olabilirsin, taraftar hıncını senden çıkarmak istedi.
    Bütün stadın senle dalga geçmesine rağmen, dümdüz yürüyerek içeri girdiğin için.
    Bu sefer sakin olduğun için! Haddimse, aferin.

RIDVAN DİLMEN DANIŞMADA BEKLENİYORSUNUZ
    3 vakte kadar bir basın toplantısı daha var.
    Yine Aziz Yıldırım mı olacak acaba mikrofonun ucunda, büyük merak!
    Senaryoları herkes okuyor, oynayan çok.
    Filmin sonu, yapımcılar, oyuncular listesi, bir de final müziği mi bekleniyor ki!
    Rıdvan Dilmen göreve, belki 2 aylık nefes aldırır takıma ama en azından değişim -harekettir-
    Arsenal maçı kazanılsa belki Rıdvan Dilmen yine Güntekin Onay ile tartışacaktı maç sonları.
    Devam edecekti ama görünen köy klavuz istemiyor.
    Yabancı bir cisim Fenerbahçe'ye yaklaşıyor, öyle umuyoruz.
    Yabancıdan kastım, değişim, soğukkanlılıktan vazgeçmek.
    Yıldız oyuncu getirerek sessiz filme sokma senaryosu da var raflarda duran.
    Kimbilir Ocak ayında herkesin şiddetiyle takip ettiği bir film olur, izleriz!
    Öneri; Daha ne kadar kaybedeceksiniz?
    Önünüzde bu kulübün kapılarını tekrar çeliğe dönüştürecek bir fırsat var,
    Turkcell Süper Ligi.
    Kazanmak demek, prensliğe dönüş.
    Kaybetmek demek, ömür boyu kurbağa.
    Anlayana.
    Mayıs'ta görüşürüz.

Klasik son not kısmımızda bu sefer konuğumuz çubukluyu taşıyan futbolcular.
    Bu takımın, bizim öğretmenlerimiz sizsiniz.
    Tutturdunuz ders boş diyorsunuz.
    Bir cümle sizi korkutmalı, titretmeli, gerekirse sabahlara kadar hırslandırmalı, ağlatmalı.
    FENERBAHÇE GÜÇLÜDÜR.
    Çarpar.

sporx.com dan esat derginin bir yazısı.ben çok beğendim,sizlerle de paylaşmak istiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sen günlerdir kontra atağa iyi çıkıyorlar diyorsun ama yediğimiz gollere bak, haftalardır yediğimiz gollere bak ve buna hala bir çözüm getiremiyorsa hoca, suçlu odur.

Güiza'yı hep koşuyor mücadele ediyor diye seviyordum ama bana bu maçta defanstan top çıkararak yardımcı olman gerekmiyor. Sen karşı karşıya kaldığın 3 net pozisyonu gol yapabiliyor musun ben ona bakarım? Bu halde bile takımın en iyilerindendi Güiza. Arsenal karşısında 7-8 pozisyona giriyorsun ve sadece 2.sini atabiliyorsun, hal böyleyken vah vah demeye de gerek yok.

Aragones şimdiye kadar görmedi, bakalım bundan sonra görebilecek mi, bu takımda sen topu ileride tutayım, defansı önde kurayım mantığıyla oynamaya devam edersen sonuç hep böyle olur. Deplasmanda geride bu kadar açık vermeyeceğimizi düşündüğüm için bu kadar yemeyiz.

Disiplini sağlaması için getirdik Aragones'i ama görüyoruz ki onu da yapamıyor. Kazım'ın yeteneklerine karşı vurdumduymazlığını giderebilirse bir yıldız yaratabilir diye düşünüyordum ama Kazım'daki kafa değişmeyecek. Bu kadar şeyi Daum'a yapsa çoktan kapının önüne koyulmuştu.

Şimdi tek hedef kaldı UEFA. Kiev evinde oynayacağı maçta da yenerse Porto'yu UEFA şansımız artar. Herşeye rağmen bu takım bunu yapabilir tabi doğru kullanılırsa.

Şu aşamada hocayı göndermek pek akıllıca olmaz. Sanmıyorum ki yerine bir Türk hoca getirsin Aziz Yıldırım. Aslında yapılacak şey yönetimin çıkıp hatalarını kabul etmesi ve erken seçim kararı alması hem de en kısa sürede. Devre arasına kadar yeni yönetim ve yeni yönetimin belirleyeceği hoca netleşmiş olur ve gelecek için planlar yapılır. Bu geçiş döneminde Aragones kalmayı kabul etmezse takımı idare edebilecek, Fenerbahçe emekçisi hoca bulmak zor olmayacaktır. Daha da beter olamayız herhalde.

Ya yönetim çıkacak hatalarını kabul edecek ve düzeltme yönünde neler yapabileceklerini anlatacaklar ya da istifa edip kenara çekilecekler. Bu onurlu davranışın ardından Aziz Yıldırım'ın heykeli kulüp binasının önüne dikilir, Samandıra Tesisleri'ne adı verilir, kulübün onursal başkanı olur. Daha da dibe gidip kendini de harcamasın Aziz Yıldırım.

Yönetimde mevcut anlayış devam ettiği sürece Aragones gönderilse de değişen bir şey olmaz, Mart'ta onun yerine gelen de gönderilir ve bu sene komple yitirilmiş olur. Yönetimin mevcut düşüncesi değişmeyecekse Aragones'le devam edilmeli.

Bir de bizim Fenerbahçeliliğimiz maç kazanıpkaybetmekle değişmez, ben ne takımımdan utanırım ne de onu bırakırım. Hep Destek Tam Destek bizim sloganımızdır. Gerçekleri, görünenleri söyleyelim, eleştirilerimizi yapalım ama takıma desteğimizi asla bırakmayalım. Sen Maldonado'yu, Selçuk'u Volkan'ı ıslıklasan ne olacak bu dönemde, daha da kötüye gitmeyecek miyiz? En azından oyuncuların korkar, kendilerine güvensiz oynamalarına taraftar da sebep olmasın...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Genel yorumun doğru Sinancığım. Zaten gençler hakkında yazdığın makaleye tamamen katılmıştım. Ancak ben genel manada başarısızlıktan öte dünkü başarısızlık hakkında yoğunlaşmak istediğim için teknik analizden bahsetmiştim sana.

Şimdi sana ve diğer ilgilenen ve konu hakkında yorum yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Sezon başında bu kadroyu Mircea Lucescu'ya vermiş olsaydı Fenerbahçe, bugün bu kadar başarısız olur muydu? Takım kalitesi bazında iki takım arasında farklar var, bu açık zaten. Ancak takımınız kaliteli değil diye kaybedeceksiniz diye bir kaide yok. Fenerbahçe Arsenal gibi belli başlı sistem takımı değil. Bunu sahada oynanan oyun bazında değil de, genel manada belirtmek isterim. Dünyanın hemen her yerinde oyuncu arama ekipleri olan, dünya çapında oyuncu menajerleri ile temasta olan bir kulüptür Arsenal ve bir teknik adamdır Arsene Wenger.

İki sayfa önce bahsini yaptığınız Galatasaray'a gelelim yeniden. UEFA şampiyonu olduktan sonra Lucescu'ya emanet edilmişti takım. Oyuncular dağılmıştı başka kulüplere, yerine transferler yapıldı. Galatasaray o sene çeyrek final oynadı Şampiyonlar Ligi'nde (yanlış hatırlıyorsam mazur görün). Kısa vadede başarı budur işte. Belli bir sistemininiz yoksa, başarısızlığa tahammülünüz yoksa mecburen takımınızı kısa vadede başarılı yapabilecek bir teknik adama emanet etmelisiniz. Aragones'in önceden böyle bir başarısı, veya başarısızlığı var mıydı?

Tek forvetli sistemlerde başarılı olabilmek için, orta sahanın birbirini iyi tanıması, her oyuncunun bölgesini iyi tanıması ve parsellemesi, bir oyuncu dışında tüm orta saha oyuncularının hücum becerisi olması gerekmez mi? Geçen seneki Fenerbahçe'ye baktığımızda Deivid gibi, Alex gibi, solda Uğur gibi, forvetin arkasında hücuma dönelik çok iyi orta saha oyuncularını görebiliyor muyuz? Bu sene Alex nerede? Forvetin arkasında serbest mi? Yoksa orta sahada mı? Peki Alex daha çok final pası alacak adam mı, yoksa final pası atacak adam mı? Alex savunma yapabilir mi? Maldonado Aurelio kadar cesur bir oyuncu mu? Bakın teknik mi diye sormuyorum, hücum hareketi yapacak kadar cesur mu?

Bu Fenerbahçe, dün Arsenal karşısında 4 tane gol atabilecek kadar net pozisyon buldu mu, bulamadı mı? Peki geçen seneki Fenerbahçe Arsenal karşısında bu kadar aciz olur muydu?

Kocaeli maçına dönelim. O günkü Fenerbahçe'nin yedek kadrosuna bakalım. Yedek kadrosundaki hangi oyuncu Kocaeli'nde banko oynayamaz? Fenerbahçe Gaziantep maçında golü Alex'in marke etmesi gereken adamı marke etmemesi yüzünden yedi.

Sistemde yanlışlar var. Pancu'ya Lucescu DM olmayı öğretebilir. Ama Alex 30 yaşından sonra MC olamaz. Alex AMC'dir. Bu oyunculardan kurulu bir kadroya bu sistem oynatılamaz.

Genç oyuncuların yetiştirilmesinde Türkiye'nin yaptığı hatalar, Fenerbahçe'nin transfer politikası tamamen farklı tartışılması gereken konular.
    ben maçtan önce 4-3-1-2 oynamaz ve Güiza Semih Alex ten birini kesmez ise, Fenerbahçe 5 ile 10 arası bişeyler yer dedim.

Hesaba katmadığım bazı şeyler varmış. Arsenal'in eksikleri ne olursa olsun Arsenal'i etkilemez demiştim, etkilermiş Arsenal'in genç yedekleri henüz bir liverpool rotasyonunu kaldırabilecek durumda değilmiş. Arsenal yerine Liverpool mantalitesi olsaymış söylediğim çıkarmış.
    Fikirlerim burada

Sayfa 7 / 7 İlkİlk ... 567

Mesaj Yetkileri