Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
46. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

13 28.26%
  • Arsenal

31 67.39%
  • Beraberlik

2 4.35%
Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon
151 ile 180 arası toplam 191 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Arsenal [ Şampiyonlar Ligi 3. Maç ]

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Uğur'un Alternatifi bulunmalı

Selçuk, Maldonado yerine alternatif bulunmalı, Deniz ilk 11'e monte edilmeli
    Türk oyunculara, özellikle gençlere daha çok önem verilmeli. Bugün bizi rezil eden Arsenal Çoluk çocukla oynadı, yaş ortalamaları 21'di.

Carlos'un alternafidide bulunmalı 35 yaşındaki adam vazgeçilmez olamaz. Vederson iyileştiyse bi daha forma geri alınmasın ondan.
    Abi Deniz'in nesini beğeniyorsun?Lütfen adam dümdüz top oynuyor.Bugün izledik çoluk çocuk diye onları aşağılamaya çalışıyoruz ama bizi darma duman ettiler!

Adamlarda bir tane oyunun tek tarafını oynayan adam gördün mü?Ön libero diye bir kavram yok ki orta sahada..Hepsi hem ileride hem geride..

Bu takıma kökten değişim şart,Fenerbahçe'yi rezil eden bu başkanla bu futbolcular olmaz bu iş.

Rıdvan Dilmen harika bir yorum yaptı geçen haftalarda avrupada takımın yarısı yedek kulübesidir diyerek Fenerbahçe'nin 1-1 lik sonuçla şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdığı maçta oyuna kurtarıcı olarak giren oyuncunun Anelka şimdilerde ise Burak,Ali Bilgin vs.. olduğunu söyledi.Bu bile bir takımın ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesidir.

Aziz Yıldırım bu takımı kurmus kurumsallaştırmış olabilir ama şantiye yönetmekle kulüp yönetmek aynı şey değildir.Bugün Chelsea'de bile ölene kadar yiyemeyeceği parası olan Abramovich göreve ilk geldiğinde ManU'dan Peter Kenyon'u CEO olarak takımın başına getirmiş ve alt kadrosuna futbol menajerliği sisteminde Mourinho ve yardımcılarına görevi Kenyon vermiştir.

Chelsea 5 sezon öncesine kadar Fenerbahçe'den tanınmış tarihi olan bir kulüpmüdür ? Hayır.O halde kendini futbol kulübü yönetiyor olarak görmeyen bu başkanın gitme vakti gelmiştir.Benim ülkemi takımları rezil oluyor avrupada başarısız olarak geri geliyoruz sürekli hep çile hep hüsran.Keşke Fenerbahçe geçen senede guruptan çıkamasaydı belki o zaman akılları başlarına gelir adam gibi transferler yapar planlı bir şekilde sezona girerlerdi.İşleyen tekere çomak sokup Zico'yu,Aurelio'yu yolladılar.Aurelio bir Essien,Diaby değil belki ama Fenerbahçenin en çok ihtiyacını duyduğu oyuncudur.Appiah,Aurelio,Tuncay..bedelsiz gittiler yazık,sen büyük takımsan bu adamları elinde tutup üzerine koya koya başarı kazanmaya çalışacaktın,Aziz Yıldırım bir çuval inciri berbat ettin.

Bu takımın bu kadar kişiliksiz futbol oynayacağı ilk Partizan maçından belliydi bunu herkes gördü bi övülen yere göğre sığdırılamayan başkan görmedi.

FB'nin acilen Galatasaray'ın yaptığı gibi ne pahasına olursa olsun 1-2 sezon içinde her anlamda acil bir yapılanmaya gidip ite kaka yürüyen bu sistemi durdurması lazım,yoksa sonuç hep hüsran olacak.Bu arada BÜYÜK (!) başkan Aziz bey Mayısta yine adaymış..Allah tüm Fenerlilere sabır versin..

Fenerbahçenin yenilmesine üzülmedim böyle bir sonuç gerekliydi çünkü yaptıkları garip işleri görmeye.Arsenal son 35 dakika hiçbirşey yapmadı zaten,sürekli top çevirdi.

Spikerde tam bir gerizekalı çoluk çocukla oynuyorlarmış,senin takımının yöneticileride adam olsunda onlarda çoluk çocukla oynasın,Denilson,Diaby,Song,Clichy,Sagna bu adamları kaç kişiyi çok iyi tanıyodu 3-5 sene önce yada bunun gibi bir sürü örnek var verilebilecek..

Yazmaya kalksam derli toplu inanılmaz bir makale çıkarabilirim buradan.Bu ülkede herşey temelden bozuk.

Hayatını betondan kazanan adamın başkanlığını yaptığı kulübün oynadığı futbol ve düştüğü durumda beton gibidir..Anlayana tabi..

Çok doluyum,Galatasaraylı olmama rağmen hatta yenildiğine üzülmememe rağmen bu mağlubiyet çok canımı sıktı o yüzden böyle ayrıntılı yazdım mazur görün.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.

Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.

O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
    olsun ,onu pekte etkilemez.

Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.

Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.

Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
    Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.

Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.

Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.

geçmiş olsun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Hayatını betondan kazanan adamın başkanlığını yaptığı kulübün oynadığı futbol ve düştüğü durumda beton gibidir..Anlayana tabi..
    Yahu tamam haklısın da burda iş haddini aşmış..Bill Gates dişçi , Arsene Wenger Makine Müh. nedir bu?Adam Türkiye'nin işini en iyi yapan adamlarından!(inş. müh.)

Spiker çoluk çocuk diye kimi aşağılıyor?Laf bilmeden bize geliyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Abi Deniz'in nesini beğeniyorsun?Lütfen adam dümdüz top oynuyor.Bugün izledik çoluk çocuk diye onları aşağılamaya çalışıyoruz ama bizi darma duman ettiler!

Adamlarda bir tane oyunun tek tarafını oynayan adam gördün mü?Ön libero diye bir kavram yok ki orta sahada..Hepsi hem ileride hem geride..
    Deniz bu sırada ilk 11'e monte edilmeli. Orda yazmak istediğim şey oydu. Nedense aklımdakini yazamamışım. Yoksa Denizin hiçbirşeyini savunamam, savunmam.

Burak falanda bilir önliberoda Önder oynasın diyen bir adamımki Eminim önlibero diye kadroda tuttuğumuz 5 adamdan daha iyi oynar orda.

Yahu tamam haklısın da burda iş haddini aşmış..Bill Gates dişçi , Arsene Wenger Makine Müh. nedir bu?Adam Türkiye'nin işini en iyi yapan adamlarından!(inş. müh.)

Spiker çoluk çocuk diye kimi aşağılıyor?Laf bilmeden bize geliyor..
    İlk cümlende söylemek istediğini tam olarak anlayamadım ama anladığım şeyi söylediğini düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.

Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.

O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
    olsun ,onu pekte etkilemez.

Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.

Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.

Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
    Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.

Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.

Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.

geçmiş olsun
    Şimdi sinan;
    Bende diyorum ki:Aziz Yıldırım futbolu çoğumuzundan iyi bildiğini düşünüyor.Bence haklı olduğu yerler var.11 senedir bir makamda oturuyor,mutlaka hatalarından ders çıkarmıştır.Bunu T.direktörü az değiştirerek ortaya bir nebze koydu.

Galatasaray'ın durumunu çok güzel yorumlamışsın , ancak diğer yanda Fenerbahçe başarılı sayılacak bi yere bile gelemedi..Çeyrek final bize göre başarı ama Avrupa'yı lütfen bir açıp takip edelim(senin için demiyorum,sen çoğumuzdan çok ediyorsun) her sene 1 yada 2 takım illa ki süpriz olarak geliyor oraya..

Çok tren kaçtı bu sene Fenerbahçe için..Ama asla dağılmak olmamalı bunu sonu..Elinde Gürhan,Volkan Babacan , Gökhan Gönül gibi bir iki sene içerisinde iyice oturacak adamlar var iken iyi bir analiz yapılmalı.

Ben senin gibi ocaktaki transferler ile düzeleceğine inanmıyorum.T.Direktör değişikliğinede inanmıyorum.Ruh yok takımda,herkes bi biz olduk havasında..Daha 35'lik adamın yedeği yok ama bizim en önemli adamımız gitsin biz buluruz!!

Geçmiş oldu..Bu bişey değil..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şimdi bakın her sene Türkiye Hollanda Yunanistan Portekiz gibi 2. sınıf avrupa liglerinden bir takım zaten çeyrek final oynuyor bu Şampiyonlar liginde.

Mesela zamanında panatinaikos oynadı şimdi ne halde ?
    zamanında psv oynadı şimdi ne halde?
    zamanında Feyenord uefa kupası finali oynadı şimdi nerede?
    Ajax damga vurdu bir ara şimdi nerde?
    Sporting lisbon uefa finali oynadı nerde?
    Porto uefa ve şampiyonlar ligini aldı (iki sene sonra nerede diyeceğiz eminim)
    Monaco şampiyonlar ligi finali oynadı nerde?
    Middlesbourg uefa finali oynadı nerde?
    Galatasaray şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadı ve uefa kupasını aldı nerde?
    Fenerbahçe şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadı nerde?
    Sevilla iki kez uefa kupasını aldı nerde?

Bunlar devamlı tesadüflerdir. Ben kendimi bildim bileli olur. Sonra ki 5 yılda hiç bir alanda başarılı olamazlar bu takımlar.

Ama bakın tesadüfü kırmak hakikatten çok zor. Kırmak için 8 senedir çaba harcayan bir Lyon var. Halen kıramadı. Halen bir avrupa kupası alıp devamını getiremedi. Ve inanın kıl kadar bir iplik tutuyor. Bir kaç küçük hata ile yerle bir olabilir bu 8 sene.

Bakın aynı durumda bir Roma vardır. İsmini o 8-10 elit takım arasına yazdırmak için yırtınıyorlar senelerdir. Ancak gel gelelim kopmak üzereler o direnişten.

Yani Aziz Yıldırım'ın tesadüf açıklaması doğru. Doğru olmasına doğru da bende diyorum ki kendi başarına da tesadüftü desene. Göreyim o zaman erkekliğini.

Sonra star spikerine uyuz oldum. Volkan Demirel geçen sene Sevilla maçında iki tane 30 metreden aldı içeri. O boyu posuna rağmen aldı hemde. Sonra gitti aynı maçta iki penaltı kurtardı diye Kral ilan ettiler bu adamı. Bu spikerler.

Ama marifet penaltı kurtarmak değil ki. Marifet 30 ar metreden yememekti. Şimdi de ıslıklanıyor diyorsun. Eeee senin yüzünden.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Maci izledim, Guiza ya gercekten cok yazik. Bugun takimi icin cok calisti.

Alex bugun ne yapti ? ? oynuyomuydu

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yazıklar olsun böyle hocaya böyle ruhsuz oyunculara. Bu edu geçen sene Gol kralı olacakken bile ben iyi oyuncu toparlanacaktır dedim ama bir insan bu kadar gerizekalı olamaz. Yahu adamın 3 goldede hatası olurmu.

Gûiza takımda tek koşan mücadele eden adamdı. Karşı karşıya kaçırdı ama yinede ben Gûiza'ya asla kızmadım. Benim için önemli olan hırsını gösterebilmesiydi.

Volkana zaten hiçbirşey demiyorum. 1 tane kurtarış yapmazmı insan yaa. Volkan Babacan geçse kaleye vallahi daha iyi oynardı.

Dede biran önce defol git!!! Yüzün varsa git! 3 maçta 2 mağlubiyet. Ligde zaten rekorlara aboneyiz. 6 milyon euromu neyse taraftar olarak yaparz kardeşim. Yeterki adam gibi maç izleyelim. Ben yeri geliyo Fenerium'dan birşeyler almak için parasızda kalıyorum. Bana hiç koymuyo, bana koyan böyle takımı kurup bizi kandırmaları...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Sinan..

Tesaduf kelimesini kullanirken Aziz Yildirim'in niyeti, Galatasaray'in finansal altyapisi cok saglam olmadan bu basarilari kazandigini belirtiyordu.

Bugun Arsenal'in finansal yapisi cok saglikli degil. Cok geliri var ama ayni zamanda cok da gideri var. Oyuncu satmadan oyuncu alabilecek durumda degil. Yani Arsenal'in basarilari da tesaduf... mu?

Yok daha neler. Galatasaray 1990'li yillarda akillica isler yapti. Turkiye'nin en yetenekli genclerini kadrosunda barindirdi, hep cok buyuk bonservis ucretleri odemeden yapti bunu. 18-19-20-21-22 yaslarinda alinan Turk oyuncular ile yabanci, tecrubeli ve kaliteli oyuncular harmanlandi (tek istisnalar Capone ve Marcio). Yabancilar tecrubeliydi ama Turk oyuncular kariyerlerinin zirvesindeydiler 1999-2000 yillarinda.

Peki basarinin devami neden gelmedi? Cunku Galatasaray ozunden uzaklasti. Ergun yaslandi, yerine alinan Orhan Ak Ergun'un yerini hic bir zaman doldurabilecek bir oyuncu degildi. Popescu yaslandi, yerine gelen Tomas iyi niyetli, mucadeleci bir oyuncu olmasina ragmen hic bir zaman bir Popescu'nun ustun geriden oyun kurma kabiliyetine sahip degildi. Suat futbolu birakti, zaten fiziksel yeterliligin ust duzeyde olmasi gereken gunumuz futbolunda yeri artik yoktu. Yerine oyuncu monte edilemedi. Arif ve Hasan Sas'in yaslari ilerledi, Galatasaray'i kontra ataga kaldiran forvetleri'nin yerleri dolmadi. Daha agir Necati, sadece bitiriciligi ile one cikan Umit Karan geldi. Yeri doldurulan sadece Taffarel (Mondragon) ve Bulent (Song) oldu.

Galatasaray 5-6 sene birbirleri ile cok farkli kulturlerde yetismis (futbol kulturu olarak) oyuncularla oynamak zorunda kaldi. Kadroyu genisletme amacli genc ve yetenekli oyuncu transferi yapilmadi, yapilamadi.

1999 yilindaki UEFA kupasi hemen hemen 8-10 sene once yapilmis calismanin, yakalanmis jenerasyonun en ust noktasiydi. Sonra gelen Lucescu'nun meziyetleri olmasa, Galatasaray UEFA kupasindan hemen sonra cokus yasayabilirdi. Lucescu gunu kurtardi, elde kalan yetenekli oyunculardan alinabilecek en son meyveleri topladi.

Fatih Terim yeni bir takim olusturmak uzere getirildi tekrar. Amac yeni kadro kurmakti. Ancak Fatih Terim'in ustunde kazanma baskisi vardi. Fatih Terim basarisiz olmasini engelleyecegini dusundugu o anda oynamaya hazir olan oyuncularla kadroyu doldurdu. Bunu yaparken de buyuk paralar harcadi. Terim orada basarisiz olmaya korkmak yerine, benim Galatasaray'da sonsuz kredim var, ben yepyeni bir takim kuracagim diyebilseydi, genc Turk oyuncularla ve Sampiyonlar Liginde ve Lig'de 1-2 yillik basarisizligi goz onune alsaydi o 1-2 yillik kotu sonuclarin ardindan tekrar buyuk basarilar kazanmaya onu acik bir Galatasaray ortaya cikardi.

Su anda Galatasaray'in kadrosuna bakinca, goruyoruz ki daha genc ve 3-4 yil daha gelisim gosterecek bir cok oyuncu var. Bu oyuncularin etrafi tecrubeli ve kaliteli oyuncularla dolu. Basariyi kazandiracaklar Kewell, De Sanctis, Lincoln, Baros veya Meira degil. Basariyi kazandiracaklar Yaser, Aydin, Ugur, Alparslan, Arda, Baris, Mehmet Topal ve digerleri cunku bu oyuncular bundan sonra gelisme gosterecek, takimin kalitesini arttiracak. Yabancilar degil. 1990'larin basinda yapildigi gibi bu organizasyonu yapmak ve bu takimin uzun vadede basarili olmasi icin kadroyu kurmak planli ve programli ise, sonrasinda gelen basarilar tesaduf olamaz. Sans yagver gitmistir, oyuncular beklendigi gibi gelisme gostermistir kadronun kalitesi zamanla yukselmistir bunun icinde sans faktoru vardir, ama tesaduf olamaz.

Fenerbahce'nin gecen yil Ceyrek Final oynamasinin tesaduf olma ihtimali daha yuksek. Nedeni de su. Bu basariya ragmen Aziz Yildirim Ceyrek Final basarisinin en buyuk mimari olan Zico'yu takimda tutmadi, degerini bilmedi.

Yani Aziz Yildirim belli ki Zico'nun esasinda takima ne kadar cok sey kattiginin farkinda degildi. Transfer ettigi futbolculari buyuk gordu, bu futbolculari bir takim halinde oynatan ve bireysel ozelliklerin toplamindan fazlasini yaptirtan teknik direktorun katkisini gozardi etti. Bu da esasinda Aziz Yildirim'in gercekten futbol konusunda ne kadar cahil oldugunu gosteriyor. Zico ile futbolcularin gecen yil verdigi ozveri'ye oynanan zeki futbola tesaduf denemez, diyene de her turlu karsi cikarim. Ama son 6 ayda olanlar gosteriyor ki Zico'nun takima getirilmesi, Zico'nun kurulmasi beklenen takima uygun bir teknik direktor olacaginin ongorulmesinden degil, o zaman alinabilecek en iyi teknik direktor olmasindanmis. Bu nedenle de tesadufmus..

Not:

UEFA Kupasi finalinde oynayan ilk 11'in Galatasaray'da o zamana kadar Galatasaray'da oynadigi sezon sayisi toplami 70.

Gecen yil ceyrek final oynayan Fenerbahce takiminin ideal kadrosunun o zamana kadar Fenerbahce'de oynadigi sezon sayisi 31.

Volkan: 6 sezon
    Gokhan Gonul: 1 sezon
    Roberto Carlos: 1 sezon
    Edu: 2 sezon
    Lugano: 2 sezon
    Aurelio: 5 sezon
    Deniz: 4 sezon
    Deivid: 2 sezon
    Ugur: 2 sezon
    Alex: 4 sezon
    Kezman: 2 sezon
    Toplam: 31 sezon
    Ortalama: 2.81 sezon
    Yas ortalamasi: 28.8
    En kisa sure beraber oynayan ikili: Roberto Carlos&Gokhan Gonul 1 yil
    En uzun sure beraber oynayan ikili: Vokan&Aurelio 5 yil

Taffarel: 2 sezon
    Capone: 1 sezon
    Ergun: 6 sezon
    Bulent: 16 sezon
    Popescu: 3 sezon
    Suat: 8 sezon
    Umit Davala: 4 sezon
    Okan Buruk: 9 sezon
    Hagi: 4 sezon
    Arif: 9 sezon
    Hakan: 8 sezon
    Toplam: 70 sezon
    Ortalama: 6.36 sezon
    Yas Ortalamasi: 29.4
    En kisa sure beraber oynayan ikili: Taffarel&Capone 1 yil
    En uzun sure beraber oynayan ikili: Bulent&Arif 9 yil

Tesaduf kelimesi sadece finansal altyapinin olmamasindan dolayi kullanilmis ve Aziz Yildirim'in ozellikle Fenerbahce'yi finansal yonden yaptigi katkilarin altini cizmek icin yapilmis bir aciklama. Ama o parayi dogru kullanmadiktan sonra neye yarar?

Fenerbahce-Arsenal maci yorumuna gelince...

Birisinin yas ortalamasi 28
    Digerinin yas ortalamasi 21

Yas ortalmasi kucuk olan gencligini ve hizini kullaniyor
    Yas ortalamasi buyuk olan tecrubesini kullanmiyor

Kaybetmenin nedeni en onemli ozelligini kullanamamak. Fark olmasinin nedeni kadro kalitesi farki.

Ek Not:
    Eger Avrupa'da kazanilacak basarilarin bir sezonluk olmasi istenmiyorsa, Turk kulupleri icin bunun tek yolu var (yabanci limiti oldugunu kabul edersek). Turk oyuncular genc yasta alinacak, sadece bir defaligina degil her sene alinacak, alinmaya devam edilecek ve bu oyuncular yavas yavas kadroya sokulup, egitilip gelismeleri saglanacak. Takimlarda buyuk kadro, kadrolarda buyuk capli rotasyon olacak. 26 yasindaki oyuncunun arkasinda bekleyen bir tane 24 yasinda, bir tane de 20 yasinda oyuncu olacak. Alt yapida bir de 17-18 yasinda ileride bu rolu ustlenebilecek oyuncu olacak.

Anadolu yetistirmiyorsa da, buyuk kuluplerimiz yetistirecek. Buyuyen statlardan gelecek gelirlerle alinacak pahali oyuncular esasinda iceriden yetismis oyuncularin ustune sus olarak gelecek.
    Last edited by perpetua : 22.Ekim.2008 at 03:51

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Üstat bu yazdıklarının hepsini okudum çokta zevkliydi. Hepsine de katılıyordum. Halende katılıyorum. Galatasaray o skorları elbette şans eseri ve tesadüf olarak bir araya getirmedi. Sonrasında gelen kupalar elbette bir skorlar tesadüfünden ileri gelmiyordu. Daha 1. Feldkamp döneminden süre gelen bir hazırlıktı hepsi. Sonrasında da o dönem bu liglerin içini dışını en iyi etüt eden sabah akşam futbolcu tarayan Fatih Terim'in tercih edilmesi. Hem çok mantıklı oldu, hemde devamında ki başarıyı sağladı. Şimdi yine Feldkamp temel attı ama asıl sorun bir Fatih Terim daha yaratabilmekte. Bu işin için sanıyorum ümit milli takım antrenörü Ümit Davala ön görülmüştü. Ancak Ümit Davala'yı bir Fatih Terim kadar hırslı görmemiş sanırım yönetim kurulumuz. Fatih Terim hırsı için Alpay'ı 3 ligten bulması Rüştü'yü bulması söylenebilir. Floryaya 10 dk önce girip 10 dk sonra çıkmak ne demek anlayamamış Ümit hoca. Normaldir anlamaması. Galatasaray antrenörü olduğundan beri bu ligte Galatasaray hariç kaç takımın maçını izlemiştir ki. Mesela eski öğrencisi Mehmet Batdal'ı takip etmek için gitmişmidir Buca'ya.

Neyse bende aklımdakileri izninle sana ek olarak yazdım hocam. Dediğin doğrultuda ki başarı elbette tesadüf değil. 10 yıldır süre gelen bir emeğin getirisi elbette görebiliyorum onu.

Ancak 100 yıllık Galatasaray tarihi için her dönem beklenilebilecek bir başarı hiç bir zaman olmadı Uefa kupasını kazanmak. İşte bu açıdan bir tesadüf demek istemiştim. Çünkü Aziz Yıldırım başarının devamı gelmedikçe tesadüftür değeri yoktur demek istemişti sanırım. eee öyleyse geçen yılın Fenerbahçe'sininde değeri yok.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

99 senesi şampiyonlar ligi grubunda lider ile aynı puanda 2. olup elenmek...(ki o lider juventus idi ve o sene final oynadı)
    2000 senesi uefa kupası
    2000 senesi süper kupa
    2001 senesi şampiyonlar ligi çeyrek finali
    2002 senesi şampiyonlar ligi 2.grup aşaması Liverpool-Barcelona ve Roma arasından 5 puan ile eleniş...

genele baktığın zaman tesadüf olmayan bir yükseliş mevcut...
    ardından yatırımların finansal zorluklar sebebiyle sürekliliğe bağlanamaması ve düşüş dönemi...

yani ortada tesadüf falan yok...

Aziz Yıldırım çok akıllı başkan takımı o dönemde avrupada 0 puanlara grup sonunculuklarına abone olduğu için taraftarına duymak istedikleri şeyi söyledi...

ama geçen seneki fenerbahçe başarısı sanırım bir daha gerçekleşemeyecek bir rüya olarak kalacak...

Nesil
    2003

Sinan:

1970'lerin basindan 1980'lerin sonuna kadar San Marino gibi averaj takimi olan bir milli takima sahiptik. Daha oncesinde en buyuk basarilarimiz Suriye'ye 6-7 gol atmaktan ibaretti.

Belki 100 yildir futbol oynuyoruz ama 100 yildir Avrupa'nin ust kademelerine yakin degildik. En iyi ihtimalle Finlandiya gibi onemli bir oyuncu cikartip (Litmanen) onun etrafina takim kurarak basari kovalardik.

Avrupa'da turlar atlama, onemli organizasyonlarda yer alma zaten son 20 yillik bir sey. Bu 20 yil icinde yaptiklarimiz (UEFA kupasi, 1 Sampiyon Kulupler Yari Finali, 3 Sampiyonlar Ligi Ceyrek finali, Dunya ucunculugu, Avrupa ucunculugu) esasinda planli ve programli calismalar ile cok daha iyi seyler yapabilecegimizin bir gostergesi.

Bu basarilarin surekli gelmesi icin finansal alt yapinin onemli oldugu kadar, alttan oyuncu yetistirmek de onemli.

Her oyuncu bir Alex gibi dogustan meziyetli olmayabilir. Ancak surekli tekrar (hem teknik yetenek, hem pozisyon tekrari) ile kazma olarak nitelendirebilecegimiz oyuncular bile Turkiye'ye bir cok basariyi getirecek yeteneklere sahip olabilir. Onemli olan Hagi gibi, Alex gibi yetenekli oyuncularin etrafini bu oyuncu ile anlasabilecek, pas alip verebilecek, bosa kosu yapabilecek, yardimlasacak oyunculara sahip olmak. Bu oyunculari satin alirken ancak Avrupa'da bu tip oyuncularin pesinden kosan diger takimlardan bu oyunculari daha once bularak satin alabilirsiniz. Yoksa hep aldiginiz oyuncular daha cok parasi olan takimlarin alabildiklerinden daha kalitesiz olur. Bu nedenle de bu oyunculari yetirsitmen gerekli.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by ibig61 View Post
    Maci izledim, Guiza ya gercekten cok yazik. Bugun takimi icin cok calisti.

Alex bugun ne yapti ? ? oynuyomuydu
    Yahu Guiza'yı topla buluşturan kimdi?Bu kadarda abartmayın beyler.Alex'in fizik gücü düşük olmasına rağmen ne kadar çok koştuğunu (Alex'e göre) görmemek için önyargılı olmak gerek..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu basarilarin surekli gelmesi icin finansal alt yapinin onemli oldugu kadar, alttan oyuncu yetistirmek de onemli.
    İşte abi tamda burada Arsenal'in farklılığı çıkıyor ortaya..Yetiştiremese de 16-17 yaşındaki adamlara bizim 28üstü yaşlara verdiğimiz parayı vererek açığı kapatıyorlar.

Yine aynı mevzuya geliyor buradan..Fenerbahçe yada Galatasaray neden genç yıldız bulamıyor diyoruz , abi sen sonuna kadar karşısın yabancı konusuna ; peki Alex'in 19 yaşında bir alternatifini buldu bir takım yada fenerbahçe , bunu alıp getirse ne olur?Ben söyleyeyim:FİYASKO!

Çünkü Türkiye'de sınır olduğundan aldığın adamı oynatmalısın , günü kurtarmalısın!Bu sistem ile 90 doğumlu çocuk ilk maçında gol atar bizde çoluk çocuk diye onlarla dalga geçtiğimizi düşünürken kendimizi aşağılarız..
    Last edited by JunkChorn : 22.Ekim.2008 at 05:48 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Benim gorusum Alexin bu maca hic bi katkisi yoktur. Ugur, Gokhan ve GUIZA ozelikle bu macta Fenerbahce icin bisiler yaptilar

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Fenerbahçe maça aslında fena başlamadı.İlk dakikalarda Arsenal kalesine yüklenmeye başladır ve tribündeki ve televizyon başındaki bir çok izleyiciye acaba dedirttiler fakat işin gerçek yüzünün ortaya çıkması fazla uzun sürmedi.2 dakikada 2 gol herkesi şoke etmesede bir çok kişi gerçeğin soğuk yüzünü bir kez daha hatırladı.Fakat Fenerbahçe'nin işi aslında çok zor değildi.Çünkü rakip Arsenal'in savunması çok kötü idi.Eksikler savunmayı gerçekten etkilemişti.Fenerbahçe ilk yarıda her ciddi atağında pozisyonlar buluyordu fakat bu pozisyonlardan sadece 1 gol çıkarabildiler ki bu gole Arsenal'in cevabı gecikmedi..2.yarının başında Arsenal farkı 3'e çıkardı Song'un yiğeninin golüyle.Bu golden sonra Arsenal artık maçı garantiye almış olmanın verdiği rahatlıkla oyunu rolantiye almaya başladı.Fazla üzerine gitmediler Fenerbahçe'nin.2.yarıda Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki hücum organizasyonları 20 dakikaya yakın göremedik ama ilk geldikleri pozisyonda tehlikeli oldular.Devamında pozisyonlar vardı fakat son 10 dakikaya yaklaşana kadar gol yoktu.Buradan sonrasında maçta ne oldu bilemiyorum.Çünkü yine bir gece maçını 90 dakika seyredemeden uykuya yenik düştüm..

Maçtan önce bir çok kişi bu maçın böyle olacağını biliyordu fakat yinede umutta yok değildi.Fakat dün akşam Fenerbahçe kadrosunun gerçekten yetersiz olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Bu mağlubiyetin üstüne birde Kiev'in Porto'yu deplasmanda yenmesi çok kötü oldu gerçekten.Fenerbahçe'nin işi artık daha zor.Londra'daki Arsenal maçını düşünüyorumda eğer yine dünki gibi bir Fenerbahçe olacaksa daha kötü şeyler olabilir.Bu takımı bu hale getirenler utansın ne diyeyim..
    So what?
    Saike

Nesil
    2003

İşte abi tamda burada Arsenal'in farklılığı çıkıyor ortaya..Yetiştiremese de 16-17 yaşındaki adamlara bizim 28üstü yaşlara verdiğimiz parayı vererek açığı kapatıyorlar.
    Onu bile vermiyorlar.

Arsenal'in dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 46 milyon Euro.

Fenerbahce'nin dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 36 milyon Euro.

Farkin yaratilmasina neden oyuncu bu yaz 15 milyon Euro verilen Nasri.

Esas fark oyunculara odenen maaslarda. Genc oyunculara kimsenin vermedigi maaslari veriyorlar ve oynatiyorlar.

Yine aynı mevzuya geliyor buradan..Fenerbahçe yada Galatasaray neden genç yıldız bulamıyor diyoruz , abi sen sonuna kadar karşısın yabancı konusuna ; peki Alex'in 19 yaşında bir alternatifini buldu bir takım yada fenerbahçe , bunu alıp getirse ne olur?Ben söyleyeyim:FİYASKO!

Çünkü Türkiye'de sınır olduğundan aldığın adamı oynatmalısın , günü kurtarmalısın!Bu sistem ile 90 doğumlu çocuk ilk maçında gol atar bizde çoluk çocuk diye onlarla dalga geçtiğimizi düşünürken kendimizi aşağılarız..
    Ben yabanciya karsi degilim. Benim karsi oldugum hazir yiyicilik. Cunku bu hazir yiyiciligin takimi en fazla bir Shakhtar Donetsk yapacagini dusunuyorum. Shakhtar'da Brezilya'dan genc alip duruyor. Ancak en kaliteli, en buyuk gelecek vaad edenler Turkiye'ye gelip kimsenin izlemedigi bir ligde oynamak istemez cunku Turkiye'ye gelip sonra daha ust lige gidememek var.

Sonra her sezon teknik direktor degistiren bir takimda yabanci bir genc oyuncunun durumu ne olur? Takimin basinda Zico vardir, gelirsin.. hayatindan memnunsundur bazi maclarda oynuyorsundur, Zico seni yavas yavas hazirliyordur. Sonra bir bakmissin Aragones gelmis ve senden cok farkli seyler istiyor. Takimin surekli kazanmasi beklendigi icin de yeni yetistirmek icin zaman harcamak yerine maci kazandiracak oyuncularin ustunde duruyor. 6 ayda o da postalaniyor ve yerine baska bir teknik direktor geliyor. Bu teknik direktor forvet olan seni sag kanat yapiyor ve senden geriye gelmeni defansa yardim etmeni istiyor. Forvet oyuncusu olarak bitiriciligini gelistirmek icin calisman gerekirken kendini alan daraltmayi ogrenirken buluveriyorsun. Sonra bir bakiyorsun ki o teknik direktor de gitmis, yonetim yeni ogrendigin pozisyon sag kanat icin ve de normalde oynadigin forvet icin buyuk paralara transfer yapmis ve bu nedenle de yeni hoca seni hic oynatmiyor. 5 sene sonra Avrupa'da basarili olamamis, genc yetenek Pato olarak geri donuyorsun ulkene veya Gaziantepspor'a.

Esas olan ne futbolcular, ne de teknik direktorler. Bunlarin hayatini Turkiye'de yonlendiren sirasiyla baskanlar, divan kurullari/taraftarlar. Divan kurulu/taraftar bastiriyor basari basari diye. Baskan bakiyor ki post pahali yolluyor hocayi, oyuncuyu. Birileri uzaktan istikrar diye bagiriyor ama istikrarin ne oldugunu tam olarak kavramadan bagiriyor. Belli bir plan ve program varsa, onde 5-10 yillik bir plan varsa ve bu planin bir parcasi olarak kisa donemde basarisiz olmak bir ihtimalse eger, istikrari savunmak mantiklidir. Bu basarisizlik Pendik'e elenmek olsa da, Kharkiv'e elenmek olsa da, Tromso'ya elenmek olsa da. Onemli olan teknik direktor'den beklentiler.

Fenerbahce saniyorum ki bu yil kuvvetli oldugunu dusundugu kadrosunun basina gecmis basariyi gelistirecegini dusundugu icin Aragones'i getirdi. Aragones'in gorevi kisa donemde Avrupa'da ve Turkiye'de basari kazanmakti cunku eline verilen kadro tecrubeli bir kadroydu. Simdi Fenerbahce'nin onunde sil bastan yeni kadro yaratma ihtimali var. Kontrati sona eren oyuncular, yaslanan ve artik Fenerbahce'de oynamayi kaldiramayacak oyuncular, Fenerbahce icin yeterli olmayan oyuncular var. Yani Aragones ile devam edilirse, Aragones'in takimin basina getirilmesi nedeni ile cakisan bir senaryo ortada. Yeni bir kadro kurulacaksa, bu kadronun basinda Aragones olmak isteyecekmidir? Olmak istese bile kisa donemli dusunen Aragones'in bu gorevi ustlenmesi ne kadar dogrudur? Acaba yeni kadroyu olusturmak icin gereken enerjiyi kendinde bulabilecekmidir?

Belki de Aziz Yildirim ozellikle bu kadronun suresinin doldugunu bilerek Aragones'i goreve getirmistir. Yeni kadro yaratmak icin Aragones'i gorevlendirmek istemistir. Belki de bunlar onceden konusulmus, gelecek sezon yeniden yaratilacak kadro icin Aragones'in bir yil Turkiye'yi tanimasi istenmistir. Aziz Yildirim'in konusmalarina bakarak cok ufak bir ihtimal ama her sey de disaridan gorundugu gibi olmayabilir. Belki de bu yil basarisiz olmayi goze almak 5 yillik bir planin parcasidir (yazdikca daha da az inaniyorum bu senaryoya).

Yabanci limitinin amaci ise gayet acik ve net. "Kadronuzu bir suru yabanci oyuncu ile doldurmanizi istemiyoruz." Bir ust seviyeye cikmak istiyorsaniz oyuncu yetistirmeye mecbursunuz. Basarinizi sansa birakip, Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirmesini bekleyebilirsiniz ama basariniz da bu Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirme kabiliyeti/genc oyuncu yetistirmeye ayirdigi kaynaklar ile kisitli kalir. Tuketici degil, uretici olmanizi istiyoruz.

Çok doluyum çok.Söylemek istediklerimin bir kısmını da Ömer Abi yazmış,bende birşeyler eklemek istiyorum.

Bir temel atıldı,bir kadro yeniden yapılanmaya girdi.2003 Konfederasyon Kupasında 3.cü olan Türk Milli Takımımızın iskelet oyuncularıyla.Selçuk Şahin,Tuncay Şanlı,Serkan Balcı,Deniz Barış,Volkan Demirel gibi isimler katıldı takıma.Geçen seneki çeyrek finalin temeli 5yıl önce atıldı yani.E ne oldu da bu sene takım bu hallere geldi.Sen temelini attığın bir kadronun üzerine çıkamadın.Geçen sene dar,kısıtlı bir kadro ile yarıştığın için şampiyonluğu kaybettin.Bu sene de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyorsun.Şimdi oturup düşünme zamanı,hataları anlayıp çok ciddi bir yaptırımlara,rotasyona gitme zamanı.Şu takımda oynamayacak 5-10 oyuncu var.Bu kadro yeniden yapılanmaya gitmeli.Dünya gençler şampiyonası,Avrupa gençler şampiyonası takip edilmeli,ülkemizin genç oyuncuları keşfedilmeli.Yoksa daha nice 5-2 ler göreceğiz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Avrupa artık Dünya ve Avrupa genç şampiyonaLarını takip etmiyor. 12-13-14 yaşLarında ki geLecek vaad eden isimLeri buLuyor kendi aLt yapısını atıyor sonra kendi yapmış gibi piyasaya sürüyor. ArsenaL`e bakaLım örnek; VeLa, Diaby, Song, Fabregas bu isimLer daha bebe deniLecek çağdan itibaren bu takımda oynuyor. Biz daha Dünya ve Avrupa da ki gençLeri keşfedemezken artık bazıLarı kendiLerini aştıLar küçücük çocukLarı aLıyor, yetiştiriyor. Dünyanın 15 yıL gerisinden geLmeye devam ediyoruz.

Maç için söyLenecek birşey yok. BekLenen bir sonuçtu ve oLdu.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Esasında bu sonuç şuan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu ruh halinin yarattığı bir sonuçtur. İsmimi bildiğim gibi biliyordum ki Arsenal 4-5-6 atacak Fenerbahçe'ye. Ve bu skorunda tek sorumlusu Aragonesmiş, Alexmiş, Aziz Yıldırımmış... faso fiso. Sorumlusu bu ruh haliydi işte.
    @Cekocan çok güzel demiş üstteki postlardan birinde... 2003 yılı confederasyon kupası gençlerini çok iyi değerlendirip kadroya katmıştı Fenerbahçe. Hakikatten Denizler, Selçuklar birşeyler yapıp büyüyeceğine inanan genç futbolcularla doluydu o takım. Belki yine yetenekleri sınırlıydı. Ama heves vardı içlerinde. Büyüme ve büyültme hedefi. Geçen yıl bu hedef gerçekleştiğinde de bu takımda vardı bu oyunculardan Selçuk ve Deniz. Ama millet hedefin yanında helal olsun Selçuğa nasıl geliştirdi kendini vs demiyorduki. Hedefin yanında helal olsun çocuklara, helal olsun Alex'e Deivid'e Volkan'a Selçuk'a rağmen aldılar maçı diyordu herkes.
    Şimdi bu inancı kalmamış, hersene yedek bekleyen üzerine hiç bir şey koyamayan oyunculardan ne bekleyebilirsiniz ki. Kemal gitti, Serkan gitti zamanında önemli meziyetleri olduğuna inanırdık. Deniz, Selçuk, Önder, Semih, Volkan,Yasin, Can Arat kaldı şimdi... Semih dışındakiler ıslıklanıyor. Hepsinin gözlerinin önündeki şey belli. Bir Kemal olacaklarına bir Selçuk olacaklarına inanıyorlar hepsi. Daha fazlasına değil.
    Ömer abi çok güzel yazmış yukarıda. zırt pırt teknik direktör değişir. Orada burada oynarsın sonra yerine daha iyisi gelir, umudunu kaybedersin. Sonra geldiğin yere dönersin. Bakarsın ki bütün umutların gitmiş.
    Örnek sağ bek yapılan Serkan Balcı, sol açık yapılan Kemal vs vs. O kadar çok olduki bu örnekler Fenerbahçe'de. Şimdi kimse inanmıyor geliştirip kendini bir Tuncay olabileceğine.

Yine alınır ülkenin bütün gençleri. Zor değil. Satın umudu kalmamış Selçuğu, Denizi, Önderi... Alın Gaziantepspor'un ön liberosu Emre Belezoğluna benzeyen çocuğu. Selçuğa dönüşmeyeceğini söyleyin sonra bana, yada Kemal gibi , Serkan gibi olmayacağını söyleyin.

Herşeye rağmen Fenerbahçe bu sene lig şampiyonu da olabilir. Olamasada olma yolunda mücadele edebilir. Atıyorum oyunculara bir umut aşılayabişlecek bir isim gelir. mesela Rıdvan hoca. Sonra Maldonado'yu satar. Bir kaliteli ön libero alır. sonra bir kaliteli sol açık alır. Deivid'te iyileşir. Deniz'e Selçuk'a da verir gazı hoca... Rayına girer herşey.
    Appiah sakatlandığında çok değil daha 06-07 sezonunda Deniz şampiyon yapmıştı bu takımı.
    Ama şunu bilmeli Fenerbahçe taraftarı... Devamda edilebilir. Tamam deyip sil baştan da yapılabilir Fenerbahçe.
    Bir Fenerbahçe taraftarı şöyle demeli artık. Ben sol bekime Roberto Carlos'u istemiyorum. Ben Fenerbahçe alt yapısı Arda yetiştirsin istiyorum. Can Arat'ı 10 sene yedek bekletip yetenekleri çürütülsün istemiyorum.Bülent olsun Can arattan bunu istiyorum demeli. Olcan'ı satmanızı istemiyorum desin. Yada anadolunun yetiştirdiği gençleri yine bir Kemal'e Selçuğa dönüştürmeyin desin taraftar. 16 yaşından beri süper ligte oynayan Gürhan'ı artık 11 e hazırlayın be desin.

Bu adamlara işiniz düştüğünde kullanmayın bu adamları. Deniz ne oynuyordu 2 sene önceye kadar.Her maçın en çok koşan adamı en çok top çalan adamı oluyordu. Almadın bu sene Şampiyonlar ligi kadrosuna ama neden?

Ömer abi çok iyi demiş. Futbolcu yetiştirmezsen veya anadoluda yetişenleri pişiremezsen. Başarın en fazla geçen yılki gibi olur. 1 senelik. Yani tesadüf.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Smile

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Onu bile vermiyorlar.
    Arsenal'in dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 46 milyon Euro.
    Fenerbahce'nin dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 36 milyon Euro.Farkin yaratilmasina neden oyuncu bu yaz 15 milyon Euro verilen Nasri.
    Esas fark oyunculara odenen maaslarda. Genc oyunculara kimsenin vermedigi maaslari veriyorlar ve oynatiyorlar.

Ben yabanciya karsi degilim. Benim karsi oldugum hazir yiyicilik. Cunku bu hazir yiyiciligin takimi en fazla bir Shakhtar Donetsk yapacagini dusunuyorum. Shakhtar'da Brezilya'dan genc alip duruyor. Ancak en kaliteli, en buyuk gelecek vaad edenler Turkiye'ye gelip kimsenin izlemedigi bir ligde oynamak istemez cunku Turkiye'ye gelip sonra daha ust lige gidememek var.

Sonra her sezon teknik direktor degistiren bir takimda yabanci bir genc oyuncunun durumu ne olur? Takimin basinda Zico vardir, gelirsin.. hayatindan memnunsundur bazi maclarda oynuyorsundur, Zico seni yavas yavas hazirliyordur. Sonra bir bakmissin Aragones gelmis ve senden cok farkli seyler istiyor. Takimin surekli kazanmasi beklendigi icin de yeni yetistirmek icin zaman harcamak yerine maci kazandiracak oyuncularin ustunde duruyor. 6 ayda o da postalaniyor ve yerine baska bir teknik direktor geliyor. Bu teknik direktor forvet olan seni sag kanat yapiyor ve senden geriye gelmeni defansa yardim etmeni istiyor. Forvet oyuncusu olarak bitiriciligini gelistirmek icin calisman gerekirken kendini alan daraltmayi ogrenirken buluveriyorsun. Sonra bir bakiyorsun ki o teknik direktor de gitmis, yonetim yeni ogrendigin pozisyon sag kanat icin ve de normalde oynadigin forvet icin buyuk paralara transfer yapmis ve bu nedenle de yeni hoca seni hic oynatmiyor. 5 sene sonra Avrupa'da basarili olamamis, genc yetenek Pato olarak geri donuyorsun ulkene veya Gaziantepspor'a.

Esas olan ne futbolcular, ne de teknik direktorler. Bunlarin hayatini Turkiye'de yonlendiren sirasiyla baskanlar, divan kurullari/taraftarlar. Divan kurulu/taraftar bastiriyor basari basari diye. Baskan bakiyor ki post pahali yolluyor hocayi, oyuncuyu. Birileri uzaktan istikrar diye bagiriyor ama istikrarin ne oldugunu tam olarak kavramadan bagiriyor. Belli bir plan ve program varsa, onde 5-10 yillik bir plan varsa ve bu planin bir parcasi olarak kisa donemde basarisiz olmak bir ihtimalse eger, istikrari savunmak mantiklidir. Bu basarisizlik Pendik'e elenmek olsa da, Kharkiv'e elenmek olsa da, Tromso'ya elenmek olsa da. Onemli olan teknik direktor'den beklentiler.

Fenerbahce saniyorum ki bu yil kuvvetli oldugunu dusundugu kadrosunun basina gecmis basariyi gelistirecegini dusundugu icin Aragones'i getirdi. Aragones'in gorevi kisa donemde Avrupa'da ve Turkiye'de basari kazanmakti cunku eline verilen kadro tecrubeli bir kadroydu. Simdi Fenerbahce'nin onunde sil bastan yeni kadro yaratma ihtimali var. Kontrati sona eren oyuncular, yaslanan ve artik Fenerbahce'de oynamayi kaldiramayacak oyuncular, Fenerbahce icin yeterli olmayan oyuncular var. Yani Aragones ile devam edilirse, Aragones'in takimin basina getirilmesi nedeni ile cakisan bir senaryo ortada. Yeni bir kadro kurulacaksa, bu kadronun basinda Aragones olmak isteyecekmidir? Olmak istese bile kisa donemli dusunen Aragones'in bu gorevi ustlenmesi ne kadar dogrudur? Acaba yeni kadroyu olusturmak icin gereken enerjiyi kendinde bulabilecekmidir?

Belki de Aziz Yildirim ozellikle bu kadronun suresinin doldugunu bilerek Aragones'i goreve getirmistir. Yeni kadro yaratmak icin Aragones'i gorevlendirmek istemistir. Belki de bunlar onceden konusulmus, gelecek sezon yeniden yaratilacak kadro icin Aragones'in bir yil Turkiye'yi tanimasi istenmistir. Aziz Yildirim'in konusmalarina bakarak cok ufak bir ihtimal ama her sey de disaridan gorundugu gibi olmayabilir. Belki de bu yil basarisiz olmayi goze almak 5 yillik bir planin parcasidir (yazdikca daha da az inaniyorum bu senaryoya).

Yabanci limitinin amaci ise gayet acik ve net. "Kadronuzu bir suru yabanci oyuncu ile doldurmanizi istemiyoruz." Bir ust seviyeye cikmak istiyorsaniz oyuncu yetistirmeye mecbursunuz. Basarinizi sansa birakip, Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirmesini bekleyebilirsiniz ama basariniz da bu Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirme kabiliyeti/genc oyuncu yetistirmeye ayirdigi kaynaklar ile kisitli kalir. Tuketici degil, uretici olmanizi istiyoruz.
    Üretici olmak deyimi gerçekten çok doğru abi ama nereye kadar?Seneler önce Nurullah Sağlam Brezilya'ya Kaka'yı izlemeye gidiyor.Daha doğrusu başka oyuncu izler iken Kaka'ya bakmalarını öneriyorlar!

Sağlam izliyor , beğeniyor ve 800bin$ istiyorlar!Sağlam diyorki;Bu adamdan benim alt yapımda 4-5 tane var bunu alırsam onları ne yapayım?(tff dergisinde okudum bunu ben)
    Burada olayın iki tane yüzü var..Gerçekten Kaka kadar olmasada takımda yetenek olabilir , ama bu yetenek 3 kere kendini gösteriyor sezonda!Alex'e , Lincoln'e Baros'a Kewell'a bir faul yaptığında zaten 40-50 milyon kişi tarafından antipatik görülüyor.

Diğer yüzü ise yine yabancı sınırı durumu , Sağlam 17 yaşındaki adamı Türkiye'de nasıl oynatırım diye düşünüyordur!

Bizde çok şeyin değişmesi lazım;
    17-18 yaş oyuncular ile takım yenilir çoluk çocuk olur!35 yaşındaki adamlara yenilir (Milan) takım tecrübesiz olur.Halbuki futbolda hem gence hemde tecrübeliye ihtiyaç olduğunu bilmemiz gerekir.(Emre/Hagi - Özgürcan/HakanŞ)

Aziz Yıldırım'ın yanlış yaptığını bende kabul ediyorum , ama ben hala diyorum ki adam futbolu en azından Türkiye'yi iyi biliyor.10 sene içerisinde bu durumdan daha kötülerini yaşadı Fenerbahçe ama çıktı.Yapılacak olan şey bence sıfırdan yapılanma olmamalı çünkü elde iyi oyuncularda var..

Devre arasına kadar bu konuşmaları çok yaparız abi,o vakit geldiğinde Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü hepimiz göreceğiz.Neden devre arası?Çünkü Aziz başkan 10 yılda en çok T.Direktör değişikliliğinin bi işe yaramadığını öğrendi

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Fenerbahce cok kötü oynuyor,oyuncularda mücadele ruhu yok.Arsenal´in bu macta rahat kazanacagini düsünüyorum.
    Bekledigim gibi Arsenal maci farkli kazandi,Aziz Yildirim bu takim yürüyerek basarili olacak dedi,birakin yürümeyi takim kendini yirtsa bu takimdan bisey olmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bekledigim gibi Arsenal maci farkli kazandi,Aziz Yildirim bu takim yürüyerek basarili olacak dedi,birakin yürümeyi takim kendini yirtsa bu takimdan bisey olmaz.
    Peki sen haklı çıktın.
    Var mı önerin abi bu takım için?

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

benim var önerim şenol güneş.değer verilmeyen adam gibi bir teknik direktör

Peki sen haklı çıktın.
    Var mı önerin abi bu takım için?

Sirf ben degil,cogu kisi hakli cikti bu macta.Durumun böyle olacagi belliydi,Aragones´te hatalidir,ama en büyük hata Aziz Yildirimda´dir! Bu takima düzgün takviyeler yapmayarak,kadroyu zayif birakarak hatanin büyügünü yapmistir.Önerileri benim degil,yönetimin,futbol takimindan sorumlu olan kisilerin yapmasi gerekiyor,ne diye orada duruyorlar yoksa?Ayrica artik cok gec,devre arasina kadar böyle gidecek takim.Yani;
    "Gecti Bolu pazari,sür essegi Nigde´ye."

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

R.carlos artık gönderilip yerine wederson oynamalı..Devre arasında yerine çağlar alınabilir alternatif olarak..Bir sol açık transferi orta sahaya nuri şahin bir ön libero transferi ile kerim zengin geri çağrılmalı..(gökhan olmadığında önderden çok daha faydalı olur..)Deividde iyileşir büük ihtimal o zamana kadar işler yoluna girebilir yine..

V.demirel(mecbur)
    G.gönül Lugano Edu Wederson
    Deivid Nuri(emre) y.transfer y.transfer
    Semih Guiza

Josico, maldonado,i.parlak,yasin çakmak,ali bilgin,can fenerbahçede yedek kalacak adamlar bile değiller..

İyi bir sistemle Alexin oynamasıda çok önemli değil..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

yükselen Fenerbahçe değerine ve Aziz Yıldırım ın egosuna inen sağlam bir yumruk oldu bu maç..

Türk Futbolu adına, kulüp tarihi adına tam bir rezalet..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

"Gecti Bolu pazari,sür essegi Nigde´ye."
    Belki konuyla alakasız olacak ama atasözümüzün aslı ;

''Geçti Bor'un pazarı , sür eşşeği Niğde'ye

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

tam bir rezillikti.Hayatım boyunca hiç bir zaman Fenerbahçeli olduğum için utanmamıştım.Ne Galatasaray bize 5'i 1 yerdeyi taktığında,ne Old Trafford'da 6 tane yediğimizde,ne Sigma Olomuc'tan 7 tane yediğimizde, ne de Denizliyi yenemyeip şampiyonluğu kaybettiğimizde.Bu maçlardan sonrada rahat rahat giyerdim formamı gezerdim şehirde laf söyleyene de gerekli cevabı verirdim.Nasıl:O zamanlar takım iyidi ama o günkü kötü futbol veya şansızlıktan ötürü bunlar çıkıyordu ortaya.

Bu gün ise tam bir ızdırap çünkü karşımdakine diyecek cevabım yoktu.2002 senesinden beri odamda asılı duran dile kolay 6 sene olmuş 23 numaralı Ortega formasıyla beraber diğer formalrımı dolabıma kaldırdım bu sabah evden çıkarken.Bu benim için gerçekten çok ağır bir travma.Biliyorum ki diğer Fenerbhaçeli arkadaşlarımda da bu tarz durumlar vardır.Umarım hepimiz bunu çabuk atlatırız.Pek öyle durmasada.

Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon

Mesaj Yetkileri